The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2011, 20:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tofik

Czapa nikogo nie wykopie, bo z "urzędu" jako "polskie drewno" nie dostanie szansy od trenera i na starcie przegra rywalizację z przygrubym Boukharim

U nas nie stawia się na młodych. Dobrze pisali o tym Kluvi i rw88. U mają brylowac Branca i innego darmowce.
Dostał szanse Rado to odstawał od chłopaków niemiłosiernie. A pewnie bym w ME wyróżniającym się graczem skoro Kula który ich widzi na codzień zdecydował się wystawić akurat go.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
jagoda
Banita

Od: 08.2006

Stary 03.01.2011, 20:02
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś pisałem podobne rzeczy to Twoich, wykłócałem się z wolfim że poczekamy, że będzie lepiej, że Bunoza to obiecujący zawodnik. I co ? teraz dochodzę do wniosku, że ten wolfy z którym się tak gryzłem miał 100% rację, a Bunoza nigdy nie zbliży się do poziomu Głowy czy Marcelo tak samo jak Cikosz nigdy zbliży się do poziomu Baszcza...\
200% racji, szczególnie miał racje ze spadkiem z ligi (naszym spadkiem oczywiście)
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.01.2011, 20:06
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Dostał szanse Rado to odstawał od chłopaków niemiłosiernie. A pewnie bym w ME wyróżniającym się graczem skoro Kula który ich widzi na codzień zdecydował się wystawić akurat go.
I po przykładzie Rado już nikt nie powinien dostać szansy z młodych?

Są inni którzy u Maaskanta nie dostali ani jednej szansy. O Kulawiku nie ma co już pisać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.01.2011, 20:07
jagoda napisał(a):Wyświetl post
200% racji, szczególnie miał racje ze spadkiem z ligi (naszym spadkiem oczywiście)
Gdyby nie postawa Pawełka, Brożka i sczeszcie w końcówka kto wie jakby to wyglądało, pewnie Maaskanta by wywalili, mielibyśmy już 4 trenera zrobiło by się zamieszanie drużyna nie widziałby już kompletnie co ma grać i pachniałoby spadkiem. Wbrew pozorom nie był daleki od sprawdzenia się tego co napisał. (Jeśli to napisał)
To tylko 10 pkt różnicy nad strefą spadkową.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.01.2011 o godz. 20:17.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.01.2011, 20:11
Canis Lupus napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej dam rady wymówić te nazwiska
Tak, roz.......my poraz kolejny kasę tylko po to by jaśnie pan dobrze się psychicznie czuł i na skrzydle miał kopiącego się po czole Łobodzińskiego a nie Lobodzinovskiego.

Takie czasy że to nie jest przypadek jak Amika ogrywa MC z 3 Polakami w 1 składzie a my notorycznie dostajemy od Levadii i innych Karabachów, mając ich 7(Levadia) czy też 2x po 6(Karabach)

I nie podaje tych skrajnych danych po to by zwalać winę na Polaków, tylko by uświadomić coniektórym że nie ma kupowania na siłę , tylko dlatego że ktoś ma taki a nie inny paszport.Moja identyfikacja z jakimś nieudacznikiem mającym pl w dowodzie i nie mającym żadnych związków z Wisła czy Krakowem, jest taka sama jak z tym samym nieudacznikiem z zachodniej/wschodniej czy pd granicy i wynosi równe ZERO

Prawda jest taka że polski rynek jest malutki i na poziomie takim że ktoś już kilka razy prosto kopnął piłkę - przepłacony.
Na dziś trza odrzucić dumę narodową i szukać po solidności a nie po paszporcie.Znajdzie się okazja typu Wilk - brać ale nic na siłę
Zamiast sprowadzać przepłacanych gwiazdorków, klub musi wychować sobie Brożków,Błaszczykowskich czy Małeckich.Czy to w szkółkach czy to kupując młodych i jeszcze zupełnie anonimowych a nie lokalnych gwiazdorów którzy tylko patrzą jak się tylko na Wiśle od początku nachapać

Takie czasy i trzeba to jakoś przeczekać a dokładniej nie przeczekać tylko działać a za 2,3 lata będą się pojawiać nasi a nie 'nasi'.

Gdyby nie postawa Pawełka, Brożka i sczeszcie w końcówka kto wie jakby to wyglądało,
No jak by to wyglądało?Gralibyśmy w 9 i przegrywalibyśmy ze wszystkimi po 5-0.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 03.01.2011 o godz. 20:14.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.01.2011, 20:14

Są inni którzy u Maaskanta nie dostali ani jednej szansy. O Kulawiku nie ma co już pisać.
Wybacz, ale tobie jakby się zaczynała dupka palić to też byś MESĄ nie wymiatał tylko starał się wystawić najmocniejszy skład. Od ogrywania tych wyróżniajacych się młodziaków powinny być wypożyczenia. A nie 1sza drużyna Wisły gdzie wynik ma być na tu i teraz a jak nie to kop na do widzenia.
Ale będzie lepiej, nie ma się co spinać. Wisła powinna nam dostarczać wrażeń pozytywnych, a nie samych powodów do narzekań.
Chyba nie po to ktoś kibicuje Wiśle, żeby ponapieprzać na wszystko w temacie transferowym
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.01.2011 o godz. 20:16.
..
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 03.01.2011, 20:15
http://www.youtube.com/watch?v=e7q2L...eature=related
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.01.2011, 20:15

Nie tylko Rado. Jest jeszcze Kurto, Burliga, Nalepa, Chrapek oni powinni dostać szanse.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.01.2011, 20:16
Zastanawia mnie jedna rzecz. Gość ma 16 lat,podpisano z nim umowę na 2,5 roku. Czyli rozumiem,że jest w klubie ktoś kto będzie potrafił ocenić przez ten czas umiejętności chłopca. Żeby nie było tak,że w wieku 18 lat gość zacznie coś grać i pójdzie,bo nie będzie chciał przedłużyć umowy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.01.2011, 20:18
tofik napisał(a):Wyświetl post
Wybacz, ale tobie jakby się zaczynała dupka palić to też byś MESĄ nie wymiatał tylko starał się wystawić najmocniejszy skład. Od ogrywania tych wyróżniajacych się młodziaków powinny być wypożyczenia. A nie 1sza drużyna Wisły gdzie wynik ma być na tu i teraz a jak nie to kop na do widzenia.
Możdżeń, Drygas - Lech - dupka się paliła i Zielińskiemu i Bakero - ale na młodych potrafili postawić w ważnych meczach w LE. Skorża Kucharczyka w Legii też wystawiał mimo że jemu to nie dupka a wręcz dupsko już się paliło.... można? Można.

Tak że nie do końca jak widać. Po prostu u nas z "urzędu" się nie stawia. I już.

sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Nie tylko Rado. Jest jeszcze Kurto, Burliga, Nalepa, Chrapek oni powinni dostać szanse.
Oczywiście - i o tym piszę, ale przekonaj o tym mr_kwolfa a nie mnie
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.01.2011 o godz. 20:20.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2011, 20:21
można? Można.

.
A może tamci na to zasługiwali a Ci nie? - czy to musi być jak w wojsku - sztuka jest sztuka i ktoś musi grać niezależnie od tego czy będzie grał dobrze czy chujowo.Akurat Maaskant jest pracowitym kolesiem, mese nie raz oglądał i jeśli uznał że nie to ja mu ufam.
Też sądzę że jeśli ktoś tam się wyróżnia to wypożyczyć by pokopał trochę prawdziwej piłki
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jagoda
Banita

Od: 08.2006

Stary 03.01.2011, 20:22
Gdyby nie postawa Pawełka, Brożka i sczeszcie w końcówka kto wie jakby to wyglądało, pewnie Maaskanta by wywalili, mielibyśmy już 4 trenera zrobiło by się zamieszanie drużyna nie widziałby już kompletnie co ma grać i pachniałoby spadkiem. Wbrew pozorom nie był daleki od sprawdzenia się tego co napisał. (Jeśli to napisał)
No widzisz, a tu Nordin zrobił psikusa w postaci Allah Akbar i tym sposobem wieszczenie wyższości pejsów w tabeli nad nami zostało odroczone a miał być cudem środek tabeli
Ostatnio edytowane przez jagoda : 03.01.2011 o godz. 20:26.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.01.2011, 20:25
E tam jakby pokazywali dobry poziom to by grali. Ja nie wierze, że blokowałby ktoś dobrego piłkarza i trzymał w ME tylko dlatego że woli zagraniczne drewno. Jaki to ma sens.
Są narazie słabsi co nie oznacza że nie ma potencjału w nich. Wysłać na wypożyczenia niech okrzepną w walce o ligowe punkty a nie się tłuką miedzy sobą w MESIE
..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.01.2011, 20:27
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A może tamci na to zasługiwali a Ci nie? - czy to musi być jak w wojsku - sztuka jest sztuka i ktoś musi grać niezależnie od tego czy będzie grał dobrze czy chujowo.Akurat Maaskant jest pracowitym kolesiem, mese nie raz oglądał i jeśli uznał że nie to ja mu ufam.
Też sądzę że jeśli ktoś tam się wyróżnia to wypożyczyć by pokopał trochę prawdziwej piłki
Nie nie musi.

Ale jak Kurto zaczął bronić w Białymstoku bo Pawełek dostał czerwień to nie widziałem żeby był gorszy od Jovanića. I pewnie nie zobaczę szybko, jeśli w ogóle.

Mączyński jest na wypożyczeniu a i tak jak wróci to Jirsak dostanie kolejna szansę (którą już 57?) że nie wywalono pieniędzy w błoto za niego a Krzysiek nigdy nie dostanie tej szansy w Wiśle. Nawet jak cie wypożyczą, grasz tam nieźle to i tak szansy nie dostaniesz. Ale dostanie ją gruby kebab.

1q2
A tak w ogóle z "islamistami" nie ma co gadać bo jak się z nimi nie zgadzasz to bombę podłożą albo i gorzej
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2011, 20:31
Są narazie słabsi co nie oznacza że nie ma potencjału w nich. Wysłać na wypożyczenia niech okrzepną w walce o ligowe punkty a nie się tłuką miedzy sobą w MESIE
Szczególnie że wystarczyło że Legia dobrała kilku nie mieszczących się w 1 składzie i skończyło się na 4ce.
Ja przyznam się mam jeszcze 'obrzydzenie' z czasów pucharu ligi gdzie może inne niż dziś ale orły z mesy grały i to była tragedia.Pamiętam jak Śląsk przyjechał(lepszym składem) i wkopał nam grubo a ci nie potrafili prosto piłki kopnąć, natomiast dokonali rzeczy którą widziałem tylko raz(właśnie wtedy) w życiu.Przy wolnym cała drużyna będąca w polu karnym, dała się złapać na spalonego

Też nie widzę najmniejszego sensu by tłamsić talenty, szczególnie w takiej sytuacji kadrowej.Zobaczymy zresztą, może Maaskant przesunie jednego czy dwóch do pierwszego zespołu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.01.2011, 20:40
Ale będzie lepiej, nie ma się co spinać. Wisła powinna nam dostarczać wrażeń pozytywnych, a nie samych powodów do narzekań.
Chyba nie po to ktoś kibicuje Wiśle, żeby ponapieprzać na wszystko w temacie transferowym
dlaczego tak piszesz ? właśnie powinni częściej wpuszczać młodych!!!MESĄ jest po to aby wydobywać diamenty ,a nie zdobywać trofea.Po co wpuszczać na 15minut np. Żurawskiego bez fory przy stanie 3;0 dla Wisełki ?nie lepiej żeby wszedł 18 latek uszła z niego presja i nabrał śmiałości przywitał się z kibicami dać mu pokopać a potem puścić do ogrania tak jak to było np.z Brożkami Małeckim

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.01.2011, 20:55
PODpalacz napisał(a):Wyświetl post
dlaczego tak piszesz ? właśnie powinni częściej wpuszczać młodych!!!MESĄ jest po to aby wydobywać diamenty ,a nie zdobywać trofea.Po co wpuszczać na 15minut np. Żurawskiego bez fory przy stanie 3;0 dla Wisełki ?nie lepiej żeby wszedł 18 latek uszła z niego presja i nabrał śmiałości przywitał się z kibicami dać mu pokopać a potem puścić do ogrania tak jak to było np.z Brożkami Małeckim
OK ale wtedy spróbuj wejść w skore Maćka, co on sobie może pomyśleć "Wpuszczają gościa z ME, czyli na mnie już nie liczą, nic tu po mnie" . To też weź pod uwagę. Oczywiście wolałbym aby grał w końcówce dajmy na to Chrapek.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.01.2011, 20:55
Canis Lupus napisał(a):Wyświetl post
Dobra, dobra. Tylko, że od początku grudnia klub "nagrywa" transfery. Udało mu się już zorganizować trzy (na 99%). Tylko, że wszystkie z klubu. Minął grudzień, teraz już oficjalnie można kupować i sprzedawać. A tu lipa. Wiem, że nie ma co się przypalać. Amica oddała Peszke ale na wszystkich portalach już piszą, że gadają z Lubinem o Pawłowskim, dogrywają z Bełchatowem Małkowskiego i zakontraktowali Wołąkiewicza !! A my tylko Bambiić, Genczew, Fernandez, Martinez i inny Chukwu. Ludzie ja naprawdę szanuję murzynów, kosmitów, azteków i eskimosów ale po jaką cholerę nam dwudziestu buszmenów średnio kopiących piłkę skoro mamy ponoć 2.5mlnE z Brożków !! Można by je wydać wlaśnie na Pawłowskiego, Wołąkiewicza czy Małkowskiego i jeszcze by zostało na Kanieckiego czy tam innego Janukiewicza !! Przynajmniej dam rady wymówić te nazwiska w przeciwieństwie do Vojo Ubipparib czy jakoś tak ... :(
Polscy piłkarze to największe na świecie lenie. Nie chce się biegać, nie chce się ćwiczyć. Najlepiej dwie godzinki w ciągu dnia i do galerii albo na imprezkę.

I to już powinno wystarczyć za odpowiedź dlaczego trend w ekstraklasie jest taki, że niedługo w ogóle nie będą Polacy grali.

Bo nasi piłkarze nie wiedzą co to znaczy dawać z siebie wszystko.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 03.01.2011, 20:56
Czyli klamka zapadła?

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=19207
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.01.2011, 21:00
Co do naszego nowego nabytku, to dobrze ze sprowadza się młodych. Skoro ściągnięto go aż z Warszawy to pewnie musi prezentować jakiś poziom.

A tak nawiasem mówiąc to ma tak samo na imię jak ja, i starszy jest ode mnie dokładnie o 1 dzień
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 03.01.2011, 21:04
Możdżeń, Drygas - Lech - dupka się paliła i Zielińskiemu i Bakero - ale na młodych potrafili postawić w ważnych meczach w LE. Skorża Kucharczyka w Legii też wystawiał mimo że jemu to nie dupka a wręcz dupsko już się paliło.... można? Można.
Szczęśliwy traf. U nas na takiej samej zasadzie dostawali swe szanse np: Kuzera, Nawotczyński, Strąk, Cwielong - i co z tego trwałego i dobrego przyszło? Nic.

Dziesiątki młodych zawodników w skali całej ligi dostają swe szanse w różnych ligowych klubach - ilu zaistniało potem w europejskiej piłce? Ile razy takie Korony, Górniki, Zagłębia, Bełchatowy itd. itp zdobyławły dzięki temu mistrzostwa i wojowały udanie w pucharach?

Widzę, że teraz zaczyna obowiązywać koncepcja, że to ME ma być receptą na nieudolność działaczy i złą dla klubu strategię działania Cupiała. Niektórzy chyba naprawdę poszaleli. Kolejnych "błyskotliwych" koncepcji uzdrawiania Wisły poprzez spadek do drugiej ligi przez litość nawet nie skomentuję...
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.01.2011 o godz. 21:09.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Czyli klamka zapadła?

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=19207
Nie. Właśnie teraz sytuacja się wyjaśnia. Gwarancje bankowe to najistotniejszy element w kontaktach z Turkami i Grekami.Nie sądzę aby doszło do dealu gdy Turcy nie przedstawią gwarancji. Pytanie tylko,jak długo polska strona może czekać?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.01.2011 o godz. 21:06.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Fajnie, że sprowadza się młodego zawodnika ale...

Odchodzi 7-8 zawodnik pierwszego składu a my tu zasilamy szeregi młodej ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.01.2011, 21:07
OK ale wtedy spróbuj wejść w skore Maćka, co on sobie może pomyśleć "Wpuszczają gościa z ME, czyli na mnie już nie liczą, nic tu po mnie" . To też weź pod uwagę. Oczywiście wolałbym aby grał w końcówce dajmy na to Chrapek.
przyszedł taki młody chłopak i za 2,5 roku powie sobie co tu pomnie raz byłem w Pucharze Polski na ławce rezerwowej kazali mi się rozgrzać i pozbierać piłki do wora....Nikt tu nie wieży że coś mogę jeszcze to spieR dalam w Cv się zapisało

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.01.2011, 21:12
PODpalacz napisał(a):Wyświetl post
przyszedł taki młody chłopak i za 2,5 roku powie sobie co tu pomnie raz byłem w Pucharze Polski na ławce rezerwowej kazali mi się rozgrzać i pozbierać piłki do wora....Nikt tu nie wieży że coś mogę jeszcze to spieR dalam w Cv się zapisało
Jakby nie było trudno odmówić Ci racji. Jednak różnica jest taka że młody chłopak nie pobiegnie do mediów nie będzie marudził, trener będzie miał spokój itp.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.01.2011 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.01.2011, 21:12
Markus napisał(a):Wyświetl post
Szczęśliwy traf. U nas na takiej samej zasadzie dostawali swe szanse np: Kuzera, Nawotczyński, Strąk - i co z tego trwałego i dobrego przyszło? Nic.

Dziesiątki młodych zawodników w skali całej ligi dostają swe szanse w różnych ligowych klubach - ilu zaistniało potem w europejskiej piłce? Ile razy takie Korony, Górniki, Zagłębia, Bełchatowy itd. itp zdobyławły dzięki temu mistrzostwa i wojowały udanie w pucharach?

Widzę, że teraz zaczyna obowiązywać koncepcja, że to ME ma być receptą na nieudolność działaczy i złą dla klubu strategię działania Cupiała. Niektórzy chyba naprawdę poszaleli.
To ma być uzupełnienie - jeden z dopływów - nie napędzaj się - bo trochę przeinaczasz i "fałszujesz" czyjeś wypowiedzi. A chyba nie o to ci chodziło. (Tak myślę)

Młodzi to jeden z małych dopływów i dlaczego mamy z niego rezygnować? Mamy tylko z siłą wodospadu brać leniwych kebabów jak Boukhari którzy grali po znajomości u Maaskanta?

Ponadto taki junior wiele nie kosztuje (jego pensja) a nuż 1 na 30 coś pokaże (Błaszczykowski, Małecki)

Markus, ogrywanie od czasu do czasu juniorów nie ma zastąpić kupowania dobrych piłkarzy. Powtórzę specjalnie dla Ciebie jeszcze raz

Ogrywanie juniorów nie zastąpi i nie ma zastąpić transferów do klubu dobrych świetnych piłkarzy.

I jeszcze raz powtórzę żebyś sobie znowu czegoś nie uroił

Ogrywanie juniorów oczywiście nie zastąpi i nie ma zastąpić transferów do klubu dobrych świetnych piłkarzy którzy podniosą poziom sportowy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2011, 21:26
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie. Właśnie teraz sytuacja się wyjaśnia. Gwarancje bankowe to najistotniejszy element w kontaktach z Turkami i Grekami.Nie sądzę aby doszło do dealu gdy Turcy nie przedstawią gwarancji. Pytanie tylko,jak długo polska strona może czekać?
Powinno się wszystko udać.Trabzon ma grube ciśnienie na mistrza więc kasa powinna być.Tam może się coś popieprzyć jak tego mistrza nie zdobędą, ale to już nie będzie nasz problem.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 03.01.2011, 21:27
Ogrywanie juniorów oczywiście nie zastąpi i nie ma zastąpić transferów do klubu dobrych świetnych piłkarzy którzy podniosą poziom sportowy.
Transfery do Wisły nie polegają i nigdy nie będą polegać na podnoszeniu poziomu sportowego, ponieważ ich podstawą (co do zasady) jest wcześniejsza sprzedaż zawodnika do lepszego klubu. Na jego miejsce przychodzi nowy zawodnik, który siłą rzeczy nie może być lepszy. Gdyby tak bowiem było, to musielibyśmy wydać na niego więcej, niż sami otrzymaliśmy.

Pomijam sytuacje, w których nam przepłacają, a na miejsce takiego zawodnika ściągamy ukrytą perełkę.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.01.2011, 21:37
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Transfery do Wisły nie polegają i nigdy nie będą polegać na podnoszeniu poziomu sportowego, ponieważ ich podstawą (co do zasady) jest wcześniejsza sprzedaż zawodnika do lepszego klubu. Na jego miejsce przychodzi nowy zawodnik, który siłą rzeczy nie może być lepszy. Gdyby tak bowiem było, to musielibyśmy wydać na niego więcej, niż sami otrzymaliśmy.

Pomijam sytuacje, w których nam przepłacają, a na miejsce takiego zawodnika ściągamy ukrytą perełkę.
Może i tak nie wyglądają ale mogą wyglądać. (transfery)

Owszem - możemy zostać taką Odrą Wodzisław, ale mimo wszytko do tej pory nie byliśmy. Oczywiście jak każdy zespół z tej części Europy też podlegamy pod odpowiednią kolejność dziobania.

Przy czym mylisz dwie rzeczy:

Zawodnik droższy bo wylansowany, ograny w pucharach (sprawdzony) a nowy zawodnik (najczęściej młodszy) któremu brakuje tylko pokazania się w pucharach a czasem lekkiego ogrania, nie znaczy że jest gorszy. Często jest to już na starcie porównywalny poziom.

Dla przykładu:
Brożek ograny w pucharach, pograł też w reprezentacji i strzelił sporo bramek w lidze. Odchodzi. Ale gdybyśmy sprowadzili Sobiecha na jego miejsce to byłaby wg mnie niewielka różnica. (Podkreślam wg mnie). Sobiech potrzebuje tych kilku meczy w pucharach i już jest gotowy produkt. Tu nie ma zastępowania lepszego gorszym. Co innego jakby przyszedł Zahorski albo Mezenga za Brożka.

Oczywiście zamiast Sobiecha można wstawić Rudnevsa, Lewandowskiego (jak przychodził do Lecha) wedle uznania którzy przychodzą za Brożka i muszą zostać tylko wylansowani czyli dobrze zagrać w Europie żeby ich ktoś kupił za spore pieniądze.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.01.2011 o godz. 21:44.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.01.2011, 21:47
Sędzia napisał(a):Wyświetl post

Że wspomnę tylko transfery Czerwca, Węgrzyna czy Szczęsnego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów