The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2011, 13:22
arbuz napisał(a):Wyświetl post
No tak ale jak zarobi kilka razy wiecej ta przyszlosc bedzie jeszcze lepsza wiec piepszenie ze 60 tys jest wystarczajace jest brednia. Nigdy kasy za wiele chyba jak kazdy znas jak ma okazje i mosliwosc zarobic wiecej to to robi a nie zastanawia sie nad sensem bo w sumie mnie wystarcza.
oczywiście. Jednak mój post odnosił się konkretnie do wypowiedzi ŁukaszTS i jej treści. Skonfrontuj.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.01.2011, 13:23
Najnowsze info z tureckich mediów jest takie że dostaniemy dodatkowe 150 k euro jeśli Trabzon zagra w LM. Raczej już definitywnie wszystko dogadane.
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.01.2011, 13:28
Worcester napisał(a):Wyświetl post
oczywiście. Jednak mój post odnosił się konkretnie do wypowiedzi ŁukaszTS i jej treści. Skonfrontuj.
Rozumiem, ja niechce sie kłócić ogolnie sprawa wyglada tak, ze niema sensu spierania sie kto dlaczego gra w Wisle bo jasna sprawa jest ze kazdy zawodnik po pierwsze gra dla pieniedzy bo to jest praca dzieki ktorej zyje i egzystuje w tym swiecie.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.01.2011, 13:32

Mariusz już zapierdziela. Ciekawe kiedy wpuści pierwszego babola
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.01.2011, 13:35
Myślę, że jechanie po Pawle jest akurat nie miejscu. Paweł jest już bardzo, bardzo długo w Wiśle i można odnieść wrażenie, że już się w tej Wiśle trochę dusi. My dostaniemy dobrą kase, Paweł dobry kontrakt. Nie najlepszą opcją jest gdy piłkarz za dużo gra w jednym klubie, bo najzwyczajniej w świecie brakuje mu motywacji. Fakt, faktem można było go sprzedać po sezonie. Jedną istotną rzeczą jest to, że za pół roku taka oferta może już nie przyjść.

Odnośnie Pawełka to większość po tym jak odszedł straciła do niego szacunek. Ja szanuje Mariusza przede wszystkim za to jakim jest człowiekiem. Pomaga rodzinie mając bardzo dużo rodzeństwa. Był kiedyś z nim taki wywiad nie pamiętam czy to było w magazynie Futbol czy w innej gazecie i tam to wszystko było szczegółowo opisane.
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 03.01.2011 o godz. 13:40.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.01.2011, 13:38
brylant17 nie ma racji, zresztą Ty też. Jeśli ktoś miesięcznie pobiera 60 tys. złotych musi być kompletnym idiotą, aby nie zapewnić sobie bezpiecznej finansowo przyszłości.
Gadasz tak bo nie zarabiasz dużo. Wszytsko jest kwestią relatywną. Jak masz wydatków na 60 tysiecy to i 65 tysięcy jest mało. Jak masz wydatków na 60.000 a zarabiasz 250.000 to wtedy owszem-jesteś zabezpieczony.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.01.2011, 13:47
ŁukaszTS napisał(a):Wyświetl post
A twój ojciec idzie do pracy tam gdzie lepiej płacą czy tam gdzie lepsze biuro dostanie? Wolalbys zeby zarabiał mało ale siedział w ceplutkim miejscu czy dawał ci więcej hajsu? Każdy myśli o rodzinie, co z tego, że Brożek grałby całe życie w Wiśle i dostał miejsce na stadionie od Bogdana jakby w wieku 40 lat nie mial na rachunki, czy garnitur jak zaprosza go na jakas gale.

Im większe zarobki tym lepszy ojciec?
Paweł zarabiał w Wiśle 60 tyś. Na życie i to taki na solidnym poziomie spokojnie wystarczy 5 tyś. Przez miesiąc zaoszczędzi 55 tyś. Przez rok 660 tyś, przez 5 lat 3,3 mln... Wpłaca sobie tą kwotę na konto i ma miesięczne odsetki grubo powyżej średniej krajowej. Więc na rachunki i garnitur też wystarczy.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 03.01.2011, 13:48
dwdx1906 napisał(a):Wyświetl post
Paweł zarabiał w Wiśle 60 tyś. Na życie i to taki na solidnym poziomie spokojnie wystarczy 5 tyś. Przez miesiąc zaoszczędzi 55 tyś. Przez rok 660 tyś, przez 5 lat 3,3 mln... Wpłaca sobie tą kwotę na konto i ma miesięczne odsetki grubo powyżej średniej krajowej. Więc na rachunki i garnitur też wystarczy.
I co wierzysz, że wydawał 5 tysięcy ? Jak sie ma dużo, to zawsze chce się wiecej. Proste
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Od: 12.2010

Stary 03.01.2011, 13:51
kiedyś ktoś zaobserwował, że z tonącego okrętu pierwsze uciekają szczury... nawiązując do Wisły nie mam tu na myśli piłkarzy czy działaczy lecz nie których z was tu obecnych "kibiców"... tak właśnie się zachowujecie!!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.01.2011, 13:52
snyrting napisał(a):Wyświetl post
To już możemy skończyć z rozmowami o Genkowie, poszedł do Lokomotivu Sofia za 500 tyś. €.

Warto wrócić do tego zawodnika w lecie i zobaczyć jak mu poszło.

źródło: http://7sport.net/7sport/fb_a_grupa/d5972_4.htm
Nie może być

A przecież był "coraz bliżej Wisły"!! Brzydkiego psikusa Basałajowi sprawił ten Lokomotiv - szybko się uwinęli z tym transferem. A przecież można było ciągnąć ten temat przez następny tydzień i czymś zająć kibiców

Nic to, dział prasowy zaraz wypuści kolejną bajeczkę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
ŁukaszTS
Senior Member

Od: 11.2005

brylant17 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Kasa ważniejsza niż barwy
Tutaj nie chodzi o to jaki ojciec. Tylko, żeby zrozumieć Brożka musisz troche wbić się w tą sytuacje, dlatego porównałem to do wyboru pracy przez twojego/mojego ojca. Poza tym nie można powiedzieć, że każdemu 5 tyś złoty wystarczy na dobre życie, człowiek mysli o pomozy rodzinie, o potomkach gdy juz sam nie ma na co wydawać tak więc pieniędzy nigdy nie jest za duzo a takie gadanie że życie z odsetek jest ok bo wiecej niz srednia krajowa jest dla mnie nie do przyjęcia
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Gadasz tak bo nie zarabiasz dużo. Wszytsko jest kwestią relatywną. Jak masz wydatków na 60 tysiecy to i 65 tysięcy jest mało. Jak masz wydatków na 60.000 a zarabiasz 250.000 to wtedy owszem-jesteś zabezpieczony.
Rozumiem, że masz info o tym, iż Paweł ma wydatki na poziomie 60 tys, zł.
Widzisz, jest jednak tak, że to zarobki generują wydatki - nie odwrotnie. Im więcej zarabiasz, tym więcej wydajesz. Sukcesywnie podnosisz poziom życia, dzięki większym zarobkom, co prowadzi do większych wydatków. NIE MA pieniędzy, których nie da się rozpier...Wszystko zależy jakim jesteś człowiekiem, bo pieniążki są dla ludzi mądrych.
Oczywiście, nie mam pretensji do Pawła o to, że odchodzi - sam pracuję tam gdzie mi więcej zaproponowano
Odpowiedziałem tylko na post użytkownika, z którego wynikało, że Paweł ma głodową pensję w Wiśle.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.01.2011, 13:54
Ok, skonczmy juz przynajmniej na moment rozmaiwac o tym kogo na co i za co stac lub jakie ma wydatki lub nie i jak planuje swoja przyszlosc finansowa. Skonczmy tez pisac o tym ze Brozki odeszly do czasu jak nie bedzie info na oficjalnej.

Jedyna pewna informacja na ten moment to odejscie Pawelka. Sam jestem ciekawy jak mu pojdzie w nowym klubie i czy ta ostatnia jak sie okazalo runda u Nas to byl Jego szczyt mozliwosci czy jednak cos wiecej pokaze w Turcji. No i bardziej dla Nas nurtujace pytanie kto teraz bedzie stal w Naszej bramce.

Chcialbym aby w koncu tez pojawily sie jakies informacje sprawdzone, najlepiej potwierdzone przez klub odnosnie kandydatow do gry w Wiselce tak aby mozna bylo juz sie zorientowac co bedzie Nam zaserwowane w tym oknie transferowym. Konkretne wzmocnienia czy tylko uzupelniena.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Stary 03.01.2011, 13:54
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
I co wierzysz, że wydawał 5 tysięcy ? Jak sie ma dużo, to zawsze chce się wiecej. Proste
tylko po co pisać, że jakby został w Wiśle to jego dzieci jadłyby chleb z wodą.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.01.2011, 13:57
Co Wy macie z tym Brożkiem? Facet wiedział,że nie osiągnie sportowo już nic znaczącego, to poszedł trochę zarobić. Nawet jak Turcy wypłacą mu połowę tego co ma zapisane, to i tak będzie nieźle. Nie rozumiem waszych wycieczek osobistych. Gość zarobi,klub teoretycznie też zarobił.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.01.2011, 13:57
Ludzie wrzućcie na loos.. nie ważne ile zarabiał ale o ile zwiększą się jego zarobki.. pokażcie mi kogokolwiek kto by się nie skusił na taki zastrzyk gotówki?

Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Stary 03.01.2011, 14:02
mimo wszystko gra w Wisełce to nie jest zwykła praca
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.01.2011, 14:06
Rozumiem, że masz info o tym, iż Paweł ma wydatki na poziomie 60 tys, zł.
Widzisz, jest jednak tak, że to zarobki generują wydatki - nie odwrotnie. Im więcej zarabiasz, tym więcej wydajesz. Sukcesywnie podnosisz poziom życia, dzięki większym zarobkom, co prowadzi do większych wydatków. NIE MA pieniędzy, których nie da się rozpier...Wszystko zależy jakim jesteś człowiekiem, bo pieniążki są dla ludzi mądrych.
Oczywiście, nie mam pretensji do Pawła o to, że odchodzi - sam pracuję tam gdzie mi więcej zaproponowano
Odpowiedziałem tylko na post użytkownika, z którego wynikało, że Paweł ma głodową pensję w Wiśle.
DOKŁADNIE! Im więcej zarabiasz tym więcej wydajesz. No przecież nie napisałem NICZEGO innego niż ty piszesz.Dla 16 sto latków piszących tutaj o 60.000 na msc: 60.000 to 30.000 na rękę. A jak kupisz mieszkanko, samochód i urzymujesz zonę i dziecko to już tak dużo nie zarabiasz.
A wracając do tematu to brzmi on: POLITYKA TRANSFEROWA WISŁY. A nie wasze żale kto ile zarabia. Bo wychodza co niektórym jakieś żale do garbatego, ż ema dzieci proste, a nie skupiacie sie na tym, że nasz klub wypycha czy nie kogoś(śmiem twierdzić że bardzo chcieli sprzedać!) to po raz kolejny wykazuje daleko idącą indolencję w dziedzinie zatrudniania ludzi. Dla mnie wygląda to wszystko wygląda na czyszczenie stajni. Pytanie tylko czy celem wpuszczenia nowych koni, czy sprzedaży stajni jako takiej..
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.01.2011, 14:28
Dla ciebie i dla mnie tak ale kazdy kibic innego klubu moze i mowi to samo nawet kibice Trabzonu zapewne mowia ze praca u nich to nie jest taka zwykla praca wiec piepszenie kotka w kolko o tym samym. My kibice kochamy wisle na dobre i zle ale zawodnicy jakkolwiek identyfikuja sie lub nie z klubem nadal traktuja to jak prace z ktorej zyje i musi zapewnic sobie przyszlosc bo moze nabawic sie kontuzji lub choroby przez ktora bedzie musial zakonczyc kariere i co wtedy ? malo takich przypadkow bylo ? dlatego jak jest szansa to zarabiam jak najwiecej kazdy tak mysli a nie inaczej, popatrzmy na siebie i wokolo siebie.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Stary 03.01.2011, 14:28
To jest podejście kibica. Dla wielu zawodników Wisła to jest przystanek w dalszej karierze. Wiec proszę Cię nie pisz mi tutaj, że gra dla Wisły to jest coś niezwykłego.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 03.01.2011, 14:29
http://www.90minut.pl/news/143/news1...-z-Lechem.html

Dzięki Bogdan!!! Jestem pewny,tego iż będzie dalszy zaciąg piłkarzy made in china

sry

Bogdan
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 03.01.2011 o godz. 14:38.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Stary 03.01.2011, 14:42
Nie wiem na ile to fakt, a na ile PR, ale w jednym z komentarzy oficjalnego facebookowego profilu Wisły jest informacja o tym, że Pawełek jeszcze nic nie podpisał. To dziwne zważywszy na podjare tych quasi spadkowiczów z Turcji na ich klubowej stronie.

Jeśli to celowe granie na zwłokę to robią sobie z kibiców jaja
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 03.01.2011, 14:46
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/143/news1...-z-Lechem.html

Dzięki Bogdan!!! Jestem pewny,tego iż będzie dalszy zaciąg piłkarzy made in china
Zwykły, przeciętny ligowiec, który strzelił bramkę na Łazienkowskiej.

Całe szczęście że taki piłkarz do nas nie trafił, bo on poziomu tej drużyny raczej by nie podniósł.

Sztucznie promowany przez media jak cała Lechia, która gra rzekomo piękną piłkę tylko wymiernych efektów nie widać.

A ostatnio sztucznie promowanych z racji braku naprawdę wartościowych grajków było w mediach pełno.
Choćby tylko takiego Wilczka, Glika, Kiełba, Robaka albo Sadloka wspomnieć. A za czasów Benhakera na przykład obecny rezerwowy Widzewa - Lisowski.
Ostatnio edytowane przez Szarny : 03.01.2011 o godz. 14:48.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.01.2011, 15:06
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Ludzie wrzućcie na loos.. nie ważne ile zarabiał ale o ile zwiększą się jego zarobki.. pokażcie mi kogokolwiek kto by się nie skusił na taki zastrzyk gotówki?
o ile będzie jako tako grał, bo jak nie to Turcy i tak przestaną mu płacić
Odpowiedz cytując
1227
Member

Od: 09.2009

Stary 03.01.2011, 15:07
z Wisła facebook
"Pierwszy transfer z klubu. Niedługo info o pierwszym transferze do klubu"
tak więc czekamy...
Powód: literki
Ostatnio edytowane przez 1227 : 03.01.2011 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.01.2011, 15:07
1227 napisał(a):Wyświetl post
z wisla facebook "
Pierwszy transfer z klubu. Niedługo info o pierwszym transferze do klubu"
tak więc czekamy
do Młodej Ekstraklasy więc radze się nie podniecać.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.01.2011, 15:10
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
do Młodej Ekstraklasy więc radze się nie podniecać.
czemu, jeśli to będzie Eva Mendes to można!!

Pawłowski niby do Lecha, szkoda, ciekawy piłkarz
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.01.2011, 15:42
Markus napisał(a):Wyświetl post
Trzeba zauważyć, że jeśli prawdą są stwierdzenia, że Mariusz Pawełek był jedynym realnym kandydatem Wisły do roli pierwszego bramkarza obok na następne lata i tylko jego pod uwagę brał nasz dyr. sportowy - a wiele na to wskazuje - to dalej nie ma mowy o żadnym nowym profesjonaliźmie w polityce kadrowej klubu. Jeśli była sytuacja: Pawełek, albo nikt (czyli, jeśli się nie uda, to musi bronić Jovanić), to fatalnie świadczy o "Staszku" V. - i taka jest niestety prawda.
03.01 Nie spoko, poczekajmy, Staszek na pewno nam załatwi jakiegoś wyjadacza
15.01 Spokojnie, jeszcze jest dużo czasu na dopinanie składu, wszyscy trochę żałujemy że na obóz jedziemy bez napastnika i bramkarza, ale damy sobie radę.
29.01 Abdul al Raham din Bin jest dla nas bardzo ważnym zawodnikiem i na pewno poprawi naszą grę w ataku gdyż ostatnio mamy problem ze zdobywaniem goli, na dojście do pełni kondycji fizycznej potrzebuje około 3 tygodni gdyż ostatnio pracował w pralni. Już dziś zaczynamy myśleć o letnim okienku transferowym, prosimy też nie zapominać że wielu bardzo dobrych zawodników nie podpisało jeszcze kontraktów, poszukamy również w śród nich...

Zamknijcie ten temat, coś takiego jak nasza polityka nie istnieje. Polityka powinna być dwustronna, a my jedynie sprzedajemy. Jest już Nibylandia i myślę że do póki nie sprowadzą choć jednego zawodnika, to ten temat powinnien być zamknięty. A przynajmniej przemianowany.

Przyszedł jakiś "staszek" i klękajcie do miecza, bo on jest pan holender i wie jak się piłkę robi. Dla mnie gość na dzień dzisiejszy jest zerem totalnym, jego transfery czyli Branco i Nordin, jeden klapa totalna, drugi mocno średni. Ja nie wiem na czym można opierać wiarę w tego człowieka...
Ostatnio edytowane przez MatMario : 03.01.2011 o godz. 15:52.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 03.01.2011, 15:46
Godzine temu oficjalny profil Facebookowy Wisły pisze w komentarzu : jak Mariusz podpisze kontrakt z jakimś klubem, to na pewno taka notka się pojawi. Bo na razie jeszcze nic nie podpisał i wiemy to od niego samego

Jak jeden kolega zobaczył nie ma już Pawełka w kadrze Wisły. http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/pierwsza_druzyna/
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 03.01.2011 o godz. 15:48.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.01.2011, 15:47
Markus napisał(a):Wyświetl post
Trzeba zauważyć, że jeśli prawdą są stwierdzenia, że Mariusz Pawełek był jedynym realnym kandydatem Wisły do roli pierwszego bramkarza obok na następne lata i tylko jego pod uwagę brał nasz dyr. sportowy - a wiele na to wskazuje - to dalej nie ma mowy o żadnym nowym profesjonaliźmie w polityce kadrowej klubu. Jeśli była sytuacja: Pawełek, albo nikt (czyli, jeśli się nie uda, to musi bronić Jovanić), to fatalnie świadczy o "Staszku" V. - i taka jest niestety prawda.
Sam fakt, że próbowano przedłużyć kontrakt z Pawełkiem po 5 latach przeciętnych występów kiepsko świadczy o Staszku i spółce.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów