The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2011, 18:04
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Brożek odszedł = sezon na straty, choćby miał go zastąpić Raul. Olaboga, co to będzie?
Ulżyło?

Wrócił nasz naczelny demagog. "Choćby miał go zastąpić Raul" - nie, ....a, raczej kolejny Christov albo Beto. Ale najlepiej palić głupa, prawda?
Kogo by nie sprowadzili - będzie niezgrany z drużyną, do tego dochodzi aklimatyzacja ( pokażcie mi zawodnika, który wszedł przebojem do Wisły z innej ligi - chyba jeden Cleber ).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.01.2011 o godz. 18:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.01.2011, 18:04
No widzisz, ale tak to się przedstawia.
Taki Marcelo ze spusczoną głową chodził i odliczał dni do wyjazdu. Był spełniony jako zawodnik w Wiśle i chciał wyjazdu. O resztę zapytaj go osobiście choćby na facebooku. I nie chodzi o oferty ale o chęć zmiany klubu przez samego piłkarza. A z Rooneyem było właśnie tak jak piszesz, Ferguson z bólem serca powiedział że Anglik odchodzi. Potem sam Rooney wycofał się z tej decyzji, doszły jakieś zawirowania, zmiana planów i został.
Ja po prostu nie wierzę w takie bajki że to prezes czy właściciel kieruje karierą danego piłkarza. Nie mam 10 lat żeby wierzyć w to że Brożek został zmuszony do grania w Turcji. Z czymś takim się jeszcze nie spotkałem bo to tak jakby mi ktoś wybierał miejsce pracy i wysokość zarobków. Głupie i nielogiczne.. zaraz dojdziemy do tego że Basałaj czy Cupial mówią im co mają jeść i o której kłaść się spać

moce napisał(a):Wyświetl post
To chyba nie pilkarze decyduja o tym czy beda sprzedani czy nie tylko klub
Oczywiście, ale piłkarz może poprosić o to zielone światło. Tak zrobili właśnie Głowacki i Marcelo. A skoro chcą tego wyjazdu to ja sam jako kibic Wisły patrząc na niego podczas jego gry czułbym niesmak.
"Dalej muszę tu grać bo klubik nie wyraził zgody echh..", nie chcesz u nas dalej grać? to powodzenia w nowym klubem. Nie siedz na siłę u nas skoro tego nei chcesz..
Ostatnio edytowane przez CH. : 02.01.2011 o godz. 18:15.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 02.01.2011, 18:05
martonas napisał(a):Wyświetl post
(...)
Dla mnie z dziecinadą kojazy się naiwność, ale rzeczywiście - zobaczymy
W każdym razie nie piszę sobie tego ot tak, w ramach paniki (mnie wsio ryba wyniki, kto mnie zna wie np. z pewnych względów bardzo bym chciała zebysmy spadli) tylko na podstawie długoletnich obserwacji tego co dzieje się w klubie. I podkreśle - tego co się dzieje, a nie tego o czym się mówi.

CH. napisał(a):Wyświetl post
No tak, Cupiał z Basałajem spakowali Brożków i kazali im wypie... do Turcji grać. To chyba logiczne że wyszło to z inicjatywy samych piłkarzy (...)
Byś się zdziwił ...
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.01.2011, 18:06
CH. napisał(a):Wyświetl post
I teraz Wisła popełniłaby błąd nie wyrażając zgody na ich przejście do Turcji, nie ma najmniejszego sensu robić coś wbrew ich woli. Chcą grać w Turcji to niech grają. Nie ma sensu im teraz robić na złość za to że poniekąd za plecami dograli wyjazd z Krakowa.. Wisła została postawiona przed faktem dokonanym, nie pozostaje im nic innego jak wyrazic zgodę, w przeciwnym razie Brożkowie diametralnie obniżą loty i skończą w ME, hamowanie komuś na siłę wyjazdu zawsze kończy się zle
To chyba nie pilkarze decyduja o tym czy beda sprzedani czy nie tylko klub po za tym skad info ze dogadywali sie za plecami jak dla mnie dostali zielone swiatlo od wlodarzy klubu na negocjacje cala twoja wypowiedz poraza jakimis dziwnymi teoriami spiskowymi bedzie kasa bedzie transfer nie bedzie kasy nie bedzie transferu i jeszcze jedno skoro Brozkowie zrobili sobie foty w ich barwach to znaczy ze tylko Turki moga zawalic ten transfer chyba nikt nie podejrzewa braci B o skrajny debilizm i robienie sobie fotek bez 100% pewnosci ze Wisla wyraza zgode na ich przejscie
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.01.2011, 18:07
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A kto to jest Lewandowski? Nie rozśmieszaj mnie i w jakim mistrzowskim sezonie? Gdyby nie Jop to kuchenki miałyby figę a nie mistrzostwo. Gdzie napisałem że Brożek nie miał wkładu w sukcesy. Jeżeli tak określasz drugą rundę kwalifikacji pucharowych. W jakich "naszych warunkach" o co chodzi? Mogę sie założyć że każdy inny gdyby grał jedynego napastnika wypadłby niewiele słabiej jeżeli nie lepiej. Jeden gol na dwa mecze to jest dobry wynik? Dla napastnika grającego w każdym meczu od początku do końca? Więc jak to możliwe że Franek zawsze strzelał koło dwudziestu? W sytuacji kiedy obok grał Żuraw i też miał 20? Liga była słabsza? Ile teraz ma 35 letni Franek a ile Brożek? Jakoś po odejściu Franka nie było takiego lamentu.
Lament był po odejściu Franka albo raczej wrzawa ale z innego powodu, sam dobrze pamiętasz. Złe w naszym klubie było to, że uzależniliśmy się od jednego napastnika - kiedyś był Franek, Żuraw, Kuźba - do tego Brożek z Dubickim, i można było ułożyć kilka dwójek do wyjściowego składu.
Odpowiedz cytując
gentile
Banita

Od: 12.2010

Stary 02.01.2011, 18:11
Czy możecie mnie oświecić w czym przejawia się profesjonalizm Stana? Czy przejawem tego profesjonalizmu jest jego wyjazd z Holandii do Chin, państwa jakże liczącego się w światowej piłce?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.01.2011, 18:11
Cytat:
Turki moga zawalic ten transfer
Jestem ciekawy jak zareagują na to jak zajrzą Brożkowi do kolana, i co powiedzą na ich wrodzoną wadę pleców. Głowacki im najlepszej reklamy pod tym względem nie zrobił.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.01.2011, 18:12
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Lament był po odejściu Franka albo raczej wrzawa ale z innego powodu, sam dobrze pamiętasz. Złe w naszym klubie było to, że uzależniliśmy się od jednego napastnika - kiedyś był Franek, Żuraw, Kuźba - do tego Brożek z Dubickim, i można było ułożyć kilka dwójek do wyjściowego składu.
Tak dobrze nigdy nie było.
Jak Żuraw z Kuźba brylowali, to Franek dochodził do siebie po kontuzji. Potem Kuźba odszedł, żeby wrócić już jako wrak zawodnika ( podczas obozu w Zakopanem zniszczył sobie kolano, później było już tylko gorzej ). Brożek zaczął grać dopiero po odejściu Żurawskiego, wcześniej był kompletnie nieograny i potrzebował czasu, żeby móc wziąć na siebie odpowiedzialność.

W szczytowym okresie mieliśmy max po dwóch napastników na poziomie - do czasu odejścia Frankowskiego, potem już tylko Brożek i morze sprowadzonego szrotu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2011, 18:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wrócił nasz naczelny demagog. "Choćby miał go zastąpić Raul" - nie, ....a, raczej kolejny Christov albo Beto. Ale najlepiej palić głupa, prawda?
Jestem rzadko, bo nie chcę wam robić konkurencji. A tak na poważnie to najczęściej po przeczytaniu waszego regularnego biadolenia ręce opadają na tyle, że odechciewa się odpisywania i szczerze dziwię się tym, którzy jeszcze próbują przemówić wam do rozsądku. Jeszcze nie odszedł oficjalnie Brożek (identyczna sytuacja jak z Sobolem parę lat temu), a już spisujemy sezon na straty, przegrywamy mistrza, kopiemy dół i szykujemy krzyż. Zobaczymy kto przyjdzie, potem przyjdzie czas na gorzkie żale. Weź to sobie do serca.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.01.2011, 18:16
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Niesamowite

Prezentujesz niezwykłe, wręcz nowatorskie podejście w polityce transferowej. Wyślij CV i list motywacyjny do czołowych europejskich klubów, może skorzystają z twoich usług.

Rozumiem, że jak Rooney zechciał grać w MC, to Fergusson i Glazerowie klepnęli go w plecy i powiedzieli - Wayne, dzięki za wszystko i życzymy powodzenia w nowym klubie. Chcesz grać w City, propozycja wyszła z twojej inicjatywy - spoko, nie ma sprawy, skoro tylko o tym marzysz...

Ok, a zachowując proporcje, szefowie Amiki myślą tak: Peszko odszedł, są też ciekawe oferty dla Stilica, Rudnevsa, Krivca, Wojtkowiaka i Kikuta. Jak chłopaki wyjdą z inicjatywą odejścia, to nie będziemy ich trzymać na siłę. Było miło, ale się skończyło. Pal sześć, że rozp.przamy drużynę w połowie sezonu, tuż przed 1/8 LE i walką o miejsce dające awans do europejskich pucharów w roku przyszłym! W końcu jesteśmy od tego, żeby robić dobrze naszym zawodnikom.
wiem ze to nie w temacie ale ciekawy jestem cz Amika po odpadnieciu z LE i zakonczeniu sezonu nie zrobi wlasnie takiej wyprzedazy pozbywajac sie swoich najlepszych zawodnikow czy popelnia nasze bledy czy utrzymaja to co jest dokupujac jakies wzmocnienia
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.01.2011, 18:22
Mixu napisał(a):Wyświetl post
Pawełek pojechał zarabiać pieniądze do 16-ego klubu w lidze Tureckiej. Co jak co to jednak Konyaspor szanse na spadek ma całkiem niemałe. Ale by Mariuszek się cieszył gdyby na jesień przyszło mu grać w "Bank Asya 1. Lig" czyli ich tak zwanej 1 lidze..

Bedzie gral na tym kurniku:

Mysle ze bedzie mu jednak mocno zal opuszczac R22 w przeddzien otwarcia calego stadionu. No ale to jego decyzja. Kiedys bedzie opowiadal dzieciom: Wasz ojciec zdobyl 2 tytuly MP, gral w reprezentacji i silnej lidze tureckiej
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 02.01.2011, 18:24
CWETAN GENKOW CORAZ BLIŻEJ WISŁY
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...95910&nr_str=1
http://.................../viewtopic.php?p=122#122
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.01.2011, 18:27
Wiecie ale Pawelka ja rozumiem to jest jego praca ktora w pewnym wieku sie skonczy i jak ma szanse zarobic kilka razy wiecej w turcji i zobaczyc troche wiecej swiata zobaczyc jak tam sie gra i pracuje i przy tym zabezpieczyc sobie i wlasnej rodzinie przyszlosc to wszystko gra.

To samo tyczy sie wszystkich graczy wisly, tacy brozkowie to jedna z niewielu szans na gre w zagranicznej lidze i szansa na wieksze pieniadze.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.01.2011, 18:52
Genkow to bardzo dobry napastnik, napewno nie słabszy niż Brożek. Przyda się w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 02.01.2011, 18:59
Co do odejścia Brożków z Wisły to napisze tak. Nie jest mi ich szkoda, że odchodzą z Wisły, nie pomogli w żaden sposób uniknąć kompromitacji z Levadią i Karabachem, powiem więcej, w głównej mierze to ich obwiniam za te hańbiące kompromitację. Wziąć te 2 miliony euro z pocałowaniem ręki. Jestem przekonany, że ktoś ich zastąpi, pytanie tylko czy to będzie ktoś klasy Beto - osłabienie, Brożka - stagnacja, czy ktoś kto nie zawiedzie z takimi "potęgami" jak kluby z Estonii czy Azerbejdżanu - podwyższenie poziomu sportowego?
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.01.2011, 19:01
Żmijka napisał(a):Wyświetl post

Byś się zdziwił ...

o to nas oświeć proszę, tak jak z podpisaniem przez Pawełka kontraktu
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 02.01.2011, 19:10
Pamiętacie jak latem Basałaj mówił że w zimowym okienku dopiero zacznie się transferowa ofensywa P
Zobaczymy co miał na myśli
Jak na razie ty chyba defensywe przeprowadzamy : P i P Brożek , Pawełek i kto jeszcze ? może Łobo
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.01.2011, 19:34
Może zacytuję:

Cytat:
Bałkańscy dziennikarze wciąż informują o zainteresowaniu Wisły napastnikiem Cwetanem Genkowem. Dynamo Moskwa, będące właścicielem jego karty zawodniczej, miało ustalić cenę odstępnego na poziomie 400 tysięcy euro.
(...)ugerowana przez rosyjskie media kwota odstępnego z pewnością byłaby do zaakceptowania dla włodarzy Wisły. Szczególnie w przypadku sfinalizowania transferu braci Brożków do tureckiego Trabzonu.
To jest ten sam news, który przeklejają wszystkie portale. Jedyny interesujący fakt jest taki, że cena za piłkarza jest przystępna (czy to dobry piłkarz, tego nie wiem). I do zaakceptowania przez Wisłę.

Jak to się ma do tytułu - że Genkow coraz bliżej Wisły? Nijak. Na tej zasadzie "blisko Wisły" jest kilka tysięcy piłkarzy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 02.01.2011, 20:01
Zostawcie Westersyla w spokoju, jak nie przyznałem mu racji o "ikonowości" Brożków pojechał po mnie ostro, chyba nie chcecie odczuć jego ciętego języka jak ja
Nie czarujmy się, cena za Brożków jest dobra, natomiast nie podniecajmy się Genowem. Doświadczenie uczy,że nawet piłkarzy widzianych w Krakowie na lotnisku w Wiśle nie widzieliśmy.
Będą konkrety - podyskutujemy, aczkolwiek ten Bułgar wydaje się niezłym grajkiem - staty ma niezłe
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.01.2011, 20:03
Niedawno sprowadziliśmy 'super-strzelca' z Bułgarii i pamiętacie jak się to skończyło. Genkow na papierze wygląda dużo lepiej od Hristova, ale mnie ten transfer jakoś nie ekscytuje i liczę na jakieś inne posunięcie wiślackiego sztabu. Ktoś wyżej napisał, że Genkow na pewno nie jest słabszy od Brożka. Ciekawe po czym można tak wnioskować.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.01.2011, 20:27
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Może zacytuję:

To jest ten sam news, który przeklejają wszystkie portale. Jedyny interesujący fakt jest taki, że cena za piłkarza jest przystępna (czy to dobry piłkarz, tego nie wiem). I do zaakceptowania przez Wisłę.

Jak to się ma do tytułu - że Genkow coraz bliżej Wisły? Nijak. Na tej zasadzie "blisko Wisły" jest kilka tysięcy piłkarzy.
Jak zawodnik jest "blisko Wisły", to w rzeczywistości od transferu dzieli nas 13,7 miliarda lat świetlnych.
Jak "ma na dniach przechodzić testy", to znaczy, że jego odległość od Wisły jest w przybliżeniu równa drodze, jaką światło słoneczne dostaje się na Plutona
Jak "ma już podpisywać kontrakt, ale są pewne rozbieżności, w dodatku przeszedł testy medyczne", to znaczy, że nazywa się Marko Milinkovic.
I tak jak w astronomii, obraz z gazet jest obrazem z przeszłości. W większości przypadków.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.01.2011, 20:31
Pawełek trafił tam gdzie sądziłem. Osiołki podstawowym środkiem transportu i te sprawy. Czyli głębokie zaplecze pierwszej ligi tureckiej. Naprawdę facet robi karierę. Bida z nędzą, dobrze,że już go z nami nie ma. Nie podpisując go interes życia przeszedł nam koło nosa. To są dobre wieści,tak samo jak to,że Brożki odchodzą. Jednak słucham wzmocnienia i pada nazwisko Genkow. Jak wzmocnieniem ma być chłop,który kosztuje 400 tysięcy euro, a w wielce przeciętnym Dynamo nie daje rady,to zaczynam się bać. Genkow może i nie jest słabszy od Brożka ale o zakład też nie lepszy. Litości, skoro sprzedajemy drewno a w zamian kupujemy tej samej klasy drewno,to nie widzę w ogóle sensu całej zawieruchy.

Żeby nie było,nie chodzi mi o Genkowa ad persona, chodzi mi raczej o odmęt w którym szukamy. Przeciętnego zastępujemy przeciętnym. Gdzie tu logika,gdzie tu sens? Jestem zaskoczony faktem,że wśród takich gości gmeramy, dodajmy wg prasy. Pocieszam się tym,że jaka jest prawda w kwestii wzmocnień, mimo wszystko nie wiemy.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 02.01.2011 o godz. 20:38.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.01.2011, 20:39
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Genkow może i nie jest słabszy od Brożka ale o zakład też nie lepszy. Litości, skoro sprzedajemy drewno a w zamian kupujemy tej samej klasy drewno,to nie widzę w ogóle sensu całej zawieruchy.
Nie musisz być zwolennikiem talentu Pawła Brożka mogę to zrozumieć... ale nazywanie go drewnem jest sporym przegięciem.
Według mnie on jako jeden z nielicznych nie ma problemów z techniką w naszej drużynie.

PS. Ja już nawet nie zamierzam reagować na jakieś ironiczne zaczepki w moim kierunku. Tradycyjnie życzę powodzenia. "Good luck "
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.01.2011 o godz. 20:42.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.01.2011, 20:42
To są dobre wieści,tak samo jak to,że Brożki odchodzą. Jednak słucham wzmocnienia i pada nazwisko Genkow. Jak wzmocnieniem ma być chłop,który kosztuje 400 tysięcy euro, a w wielce przeciętnym Dynamo nie daje rady,to zaczynam się bać.
W tym przeciętnym Dynamie grają przeciętni napastnicy jak Kuranyi czy Voronin. Brożek by ich wygryzł ze składu bez problemu
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.01.2011, 20:42
Jednak słucham wzmocnienia i pada nazwisko Genkow. Jak wzmocnieniem ma być chłop,który kosztuje 400 tysięcy euro, a w wielce przeciętnym Dynamo nie daje rady,to zaczynam się bać. Genkow może i nie jest słabszy od Brożka ale o zakład też nie lepszy. Litości, skoro sprzedajemy drewno a w zamian kupujemy tej samej klasy drewno,to nie widzę w ogóle sensu całej zawieruchy.
sens jest.skoro za Pawła otzrymamy 2 mln€(?)-nie oszukujmy się pieniadze sa tylko za niego,Piotrek nie kosztuje nic,a tą sama jakośc mamy kupić za 400 tyś € to tym sensem jest 1,6 mln €.po co przepłacać?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.01.2011, 20:45
A jaki jest sen w tym,skoro Genkowa nie sprzedamy później za 2 mln euro?Ewidentnie tracimy finansowo. No chyba ,że przyjdzie tu kopać za darmo
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.01.2011, 20:47
picasso napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy Ty liczysz na messiego?zrozum,że kluby z naszej części Europy nie kupiją zawodnikow z czołowych reprezentacji świata.my kupilismy reprezentanta Slowenii,czy innego Hondurasu.i tak dobrze,ze udaje się nam wyrywać takich własnei zawodników,bo bogatszych od ans klubow na swiecie jest dużo więcej.tak wiem,że w Amice mają Rudnewsa,ale równie dobrze mógł im nie wypalic.raz się uda,a raz nie.

Przeczytaj wszystkie posty moje a nie tylko ten ostatni to zrozumiesz,ze wlasnie staram się wiekszości uświadomić zeby nie spodziewali sie nie wiadomo czego,ba zeby niczego sie nie spodziewali bo się zawiodą i już.
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.01.2011, 20:54
Jak wzmocnieniem ma być chłop,który kosztuje 400 tysięcy euro, a w wielce przeciętnym Dynamo nie daje rady,to zaczynam się bać.
masz 100% racji
za Błaszczykowskiego zapłaciliśmy 3,5 mln Euro, a przyszedl do nas z walczącego o Ligę Mistrzów Rakowa Czestochowa.
LUBELSZCZYZNA
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.01.2011, 21:08
lodecki napisał(a):Wyświetl post
masz 100% racji
za Błaszczykowskiego zapłaciliśmy 3,5 mln Euro, a przyszedl do nas z walczącego o Ligę Mistrzów Rakowa Czestochowa.
Wyjątek potwierdza regułę...
To nie jest żadne porównanie! O talencie Błaszczykowskiego wiedział chyba jedynie Brzęczek, a kamery TV raczej na mecze 5 ligi nie jeżdżą. Natomiast Genkow już troche świata zwiedził i gdyby naprawde coś sobą prezentował to byłby wart conajmniej tyle za ile poszedł od nas Kuba albo i więcej, a nie 400 tyś E ponieważ jest napastnikiem i grał w lidze Rosyjskiej a nie na polskim zadupiu.
Za takie pieniądze dobrego zawodnika można wyciągnać z takich krajów jak Białoruś, Łotwa , Estonia itp. ale napewno nie z przelewającej się mafijnymi pieniędzmi Rosji.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 02.01.2011 o godz. 21:12.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.01.2011, 21:16
Waszym jedynym wymiernikiem jest tylko to, że kosztuje 400 tysięcy euro? To co by Wam dogodziło? Gdybyśmy sprowadzili piłkarza za 10 milionów?

Przecież tego typu argumenty są absurdalne. Piłkarz kosztuje obecnie 400 tysięcy, bo mało grał. A że potrafi sobie poradzić w słabszej lidze bułgarskiej, a nie potrafił w rosyjskiej to ma niewielkie znaczenie. Dużo też zależy od trenera. Maaskant ma podejście do piłkarzy i wierzę, że jeśli Genkov trafi do Wisły, to nie będzie inaczej, tylko trener wykrzesa z niego tylko to co najlepsze.

A tak poza tym - tyle już było informacji o rzekomych transferach, że może to zasłony dymne, które służą prowadzeniu negocjacji z zupełnie innymi piłkarzami? Skąd my to możemy wiedzieć?

A tak P.S. jeszcze - czy o rzekomym przejściu Genkova do Wisły nie mówiło się w 2006 roku? Za czasów Dana Petrescu w Wiśle? Bo coś sobie taką informację przypominam, ale wtedy Genkova wzięli Niemcy. Nie pamiętam dokładnie, ale jak ktoś pamięta, niech napisze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów