|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeśli dobrze pamiętam to Osuch jest agentem Pawła.
![]()
.
. |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
można się żalić na wyprzedaż ale należy wziąć pod uwagę całokształt ruchów ligowych. A całokształt zdaje się nie daje tak wielkich powodów do pesymizmu
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cytat:
Imo chcą wypieprzać z Wisły bo Maaskanta już nie będzie tak łatwo zwolnić Albo im alladyn w głowie zawrócił pieinędzmi i się nie zastanawiali że nic nie dogadane. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Więc na pewno tak było. Nawet ci pogrubiał * Ten, od którego nie znajdziemy lepszego na całych Bałkanach nawet mając 2 mln - tez z westersyla cytat.
Ostatnio edytowane przez felipe : 02.01.2011 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z pierwszego składu Wisły odeszło dwóch zawodników. To co Ty uważasz mało mnie obchodzi, nie jesteś trenerem. To A. B - owszem Brożek był zawodnikiem bardzo ważnym odegrał ważną rolę w rundzie jesiennej, co nie znaczy, że bez niego Wisła grałaby gorzej. Mecze zupełnie inaczej by wyglądały. Wszystko tak naprawdę zależy od trenera i taktyki. Każdy zawodnik musi pasować do mechanizmu, który ma dobrze pracować. Powiedz mi, jakie sukcesy dali nam bracia Brożkowie samodzielnie, odkąd w zespole nie ma już żadnego dobrego piłkarza z jedenastki Kasperczaka? Pytanie jest retoryczne, nie musisz na nie odpowiadać. A poza tym, proszę o trochę więcej merytoryki w swoich postach, bo Twoja wypowiedź jest przesycona emocją i informacją o odejściu braci Brożków z klubu. Jestem też w pełni przekonany, że obecne działania Wisły mają na celu nie zniszczenie Wisły, ale stworzenie nowego mechanizmu, sprawnie funkcjonującego, który będzie pasował do taktyki Roberta Maaskanta. Poza tym - od Basałaja proszę się odczepić, bo jest on dopiero pół roku w Wiśle i na konkretne oceny trzeba poczekać na koniec sezonu. Powiem więcej, jak Wisła chce się rozwijać, to musiała sprzedać Brożków. Oni zawsze w najważniejszych momentach(mówię o meczach pucharowych), się spalili. Nie obchodzą mnie ligowe bramki, ja czekam na coś więcej i wierzę, że to coś dostanę - mogą grać w Wiśle nawet Mongolczycy, byleby Wisła osiągała sukcesy. A jak zacznie osiągać sukcesy, to może nareszcie będą pieniądze na stworzenie profesjonalnej szkółki piłkarskiej? Wtedy nikt nie będzie narzekał, że jest mało Polaków w składzie. Narazie konieczna jest przebudowa, a Ci wszyscy, którzy psioczą, że to koniec Wielkiej Wisły chyba sami nie widzą, gdzie ta Wisła w tabeli jest, bo mi się wydaje że jest na drugim miejscu, ale niektórzy się zachowują tak, jakby zaraz miała spaść z ligi. |
|
|
|
Guest
|
|
Możliwe też ze chcą dogadać tego kogoś tak aby kibice to wszystko łagodniej przyjęli. Przecież Trabzon chyba nie ryzykował by ogłaszania transferu na oficjalnej... nie wiem ciężko zrozumieć tych Turków... co jeśli Brożkowie by im tam badań nie przeszli, jeśli Pawłowi znaleźliby coś w tym kolanie, jak zareagują jak zobaczę że oba Brożki mają wrodzoną wadę kręgosłupów. Faktycznie trochę nie odpowiedzialne zachowanie ze strony Brożków.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.01.2011 o godz. 13:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Pawełek oficjalnie w Konyasporze http://www.konyaspor.org.tr/2009/haber.asp?haberID=6655
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jedynym potwierdzonym ( powiedzmy ) odejściem na dzień dzisiejszy jest Pawełek http://www.konyaspor.org.tr/2009/haber.asp?haberID=6655
Brożkowie nie zostali jeszcze sprzedani przecież, a to że sobie fotki pstrykają w tureckich szalikach przed zawarciem umowy świadczy źle o nich. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Pawełek pojechał zarabiać pieniądze do 16-ego klubu w lidze Tureckiej. Co jak co to jednak Konyaspor szanse na spadek ma całkiem niemałe. Ale by Mariuszek się cieszył gdyby na jesień przyszło mu grać w "Bank Asya 1. Lig" czyli ich tak zwanej 1 lidze..
A co do Brożków.. Dlaczego zarząd klubu jest bardzo jechany skoro póki co dementuje ich sprzedaż. Jak Westersyl i inni płaczący kibice będą odbierać braci gdy klub nie wyrazi na ich sprzedaż zgody, a okaże się że te zdjęcia, szaliki, podpisy to działanie mając wywrzeć nacisk na zarządzie? To czy wtedy Westersyl i inni będa obrażać swoich idoli tak jak obrażali do tej pory Bassałaja i innych w klubie? Czy to zachowanie "Ikon" będzie potępione i uważane za sabotaż i szkodę na rzecz klubu? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
To że Wisła nie oświadzczyła oficjalnie że Brożkowie odchodzą, może znaczyć że ktoś ma przyjść w następnych 48 godzinach (nie wnikam jakiej skali grajek) i wtedy ogłosi się podwójną wieść dwóch odeszło, ale i przyszedł XYZ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kto by nie przyszedł, sezon raczej na straty. Bo na to, że przyjdzie zawodnik który z buta wkomponuje się w drużynę i zacznie strzelać bramki nie ma co liczyć.
Najśmieszniejsze, że za to wszystko najpewniej zapłaci głową Maaskant. I taka drobna uwaga na marginesie: temat nazywa się "Polityka transferowa Wisły" i służy do - tu niektórych zaskoczę - oceny naszej polityki transferowej. Można by założyć osobny temat, w którym garstka wybranych będzie się wzajemnie przekonywać o tym jak to jest zajebiście, a nawet jeśli nie jest, to kmiot kto o tym wspomina. Sam kiedyś też tonowałem nastroje (niektórzy może jeszcze pamiętają), ale po przyjściu Basałaja przyznam, że odpadłem. Tak s.......ić skład w niespełna dwa miesiące - to już jest sztuka. A teraz nowy rok - my bez bramkarza i napastnika.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.01.2011 o godz. 14:26.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niekoniecznie, jesli jakims trafem przyjdzie zawodnik z namaszczenia trenera, znajacy system mozmey miec sytuacje zupelnie odwrotna...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
z twojego postu wnioskuje ze tylko dzieki Pawlowi Brozkowi jestesmy na 2 miejscu w lidze a pozostali zawodnicy to tlo i nic nie warta zbieranina ludzi kopiacych pilke
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Nie będziemy mieć sytuacji zupełnie odwrotnej, bo nie ma wała żeby nasi paraskrzydłowi wraz z nieistniejącymi rozgrywającymi zaczęli nagle grać na wysokim poziomie z gościem, którego nie znają. Nawet najlepsi piłkarze potrzebują czasu żeby się wkomponować w drużynę i to przy ( odważnym ) założeniu, że nie są skończonymi pierdołami które trafiły tutaj, bo nikt inny ich już nie chciał. Sytuacja będzie zupełnie odwrotna? Jak sobie to wyobrażasz? Przyjdzie napastnik i od pierwszego meczu zacznie pakować seryjnie bramki? Bo wiesz, to jest ponad połowa sezonu, nie można ewentualnych strat już odrobić. Dlatego - na 90% sezon na straty, nawet jeśli przyjdzie dobry napastnik ( w co absolutnie nie wierzę ). Snajperzy kosztują, snajperzy są poszukiwani, snajperów nie kupisz okazyjnie w Biedronce. 400 tys euro to kosztował Wojtuś Łobodziński, a nie napastnik strzelający bramki. Bo takiego niestrzelającego to możemy mieć za dowolną sumę, co zresztą już przerabialiśmy nie raz i nie dwa...
P.S. A, tak coś mnie tknęło. Są kolesie twierdzący, że Cupiał chce sprzedać wszystkich odpowiedzialnych za Levadię. A co z tymi odpowiedzialnymi za Karabach? ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.01.2011 o godz. 14:39.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
tu cytat: paraskrzydłowi wraz z nieistniejącymi rozgrywającym nastrzelac bramek to ja wierze ze zawodnik z taka dobrze ulozona konczyna doprowadzic do sytuacji gdzie Maaskant jednak nie zaplaci za to wszystko glowa. Odpowiedzi na wszystkie nurtujace nas pytania juz niebawem. ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Siemka...Czy znacie może jakieś potwierdzone transfery? Ten 20-letnie stoper z Ghany. A co z tym skrzydłowym z Valarengii Oslo, swego czasu na pewnym portalu pisali, ze Guardiola go chce, bo w sparnigu Valarenga vs Barca, Barca wygrała 2:4, a ten kolo z Jamajki dosc dobrze jeździł po skrzydle. Pisali, że biega jak Bolt tylko, ze lepiej gra w piłke. Wiecie coś może?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wolfy Ci odpowiedzialni za Karbach mają jeszcze 1 szansę jak Ci odpowiedzialni za Levadie
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dopóki nie będziesz miał info na oficjalnej to jeszcze nic nie jest potwierdzone...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
"... sezon raczej na straty." - czy łaskawie możesz rzucić okiem na posty z lipca/sierpnia zeszłego roku? Sezon na straty spisała większość forumowiczów. I co? Jesteśmy na 2 miejscu w lidze. Owszem nie jest to tylko nasza zasługa (a już na pewno nie tylko Brożków). Dlatego nie lubię tego jątrzenia i psioczenia na zarząd/Cupiała/trenera itd. Zobaczmy kto przyjdzie w tym okienku i wtedy będziemy oceniać i prorokować. Na razie możemy stwierdzić że to może być zupełnie inna Wisła bo w końcu jest dyrektor sportowy z prawdziwego zdarzenia i będzie wraz z Maskaantem mógł się wykazać.Życie lubi nas zaskakiwać i kto wie może będzie lepiej? BTW, do tej pory klub nie potwierdzić sprzedaży Brożków. Może być tak że jeszcze nie jest wszystko dogadane lub że klub jeszcze czeka na ogłoszenie od razu następcy Pawła. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a są tacy co znają je już teraz.prorocy jacy czy co? ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Juz niebawem (jestesmy niebezpiecznie blisko konca okienka) wszyscy zobaczymy czy i kogo Wisla kupi co da nam odpowiedz na wszystkie obecne watpliwosci.
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
Pozycja trenera wisiała na włosku, można to wywnioskować nawet ze słów które powiedział w Lidze + " Nie może być tak że przegrywamy dwa mecze i cały plan legnie w gruzach" , Wcześniej informował też o tym zbymak. Powiem tak, prezes Basałaj być może by tu coś zbudował gdyby nie to że Cupiał nakłada na niego taką presję że on nawet w mediach musi liczyć z każdym malutkim słówkiem które powie bo naszemu prezesowi może się co nie spodobać. Zobaczcie jak on się w mediach wypowiada, wydaję mi się że on nawet swoje autorskie pomysły przypisuje również Cupiałowi. Jego pomysły z bazą treningową ? nie jego i Cupiała. Czytając to co napisał przegląd widzę że nawet Basłaja sprzedaż Brożków wziął na siebie, mam co do tego wątpliwość kto tak naprawdę za tym stoi. Choć daleki jestem od osądów.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.01.2011 o godz. 15:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale co ja tam wiem... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Panika!!! Masakra!!! co teraz będzie
Panowie dajmy spokój...jak tam można, w ogóle kibicować? Powinniśmy być dumni, że nasz klub od wielu lat zdobywa mistrzostwo Polski, zawsze jest faworytem rozgrywek. Co w przypadku gdybyśmy nie mieli przez lata największego budżetu? gdybyśmy nie dokonywali transferów za śmieszne dla niektórych z was pieniądze? (o jakich pieniądzach mogą marzyć tylko 2-3 kluby w lidze!!). Co gdybyśmy byli średniakiem ligowym? Nie było by już wśród nas kibiców Wisły? Klub i doping drużynie powinny być dla każdego kibica najważniejsze, umiejętność cieszenia się z nawet małych sukcesów (przecież można kibicować nawet drużynie z A klasy). A nie tylko narzekać, psioczyć i co najgorsze tytułować się byciem "wielkim kibicem Wisły"...DO MALKONTENTÓW... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dawno mnie na forum nie było, wbijam dzisiaj i co widzę? To samo co kilka miesięcy temu, czyli ciągle narzekającego uż. wolfy. Boże, człowieku, przerzuć się na kibicowanie innej drużynie i udzielaj się na jej forum, bo twoich postów z ciągłym narzekaniem nie da się już czytać. Jak Ty możesz kibicować Wiśle, skoro nic Ci się w tym klubie nie podoba i nic Ci nie odpowiada. :O
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
W tym okienku jak i w kilku poprzednich zresztą,nie wydarzy się nic nadzwyczajnego,kiedy to zrozumiecie ? Możliwe,że trafią do nas zawodnicy pokroju Czikosza,Bunozy czyli wg mnie zawodnicy mocno przeciętni,nie liczyłbym na to,że do Wisły przyjdzie jakaś wschodząca gwiazda :] Prędzej na farta jakiś wujek przyprowadzi do Wisły na trening jakiegoś młokosa z 4 ligi ;-) i się uda z drugim Kubą ;D |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
1)Opcja stara - czyli mówimy o zainteresowaniu, i nawet się intersujemy tylko znowu jak przychodzi co do czego, to okazuje sie że ci pseudo żule siedzący po prawej naszej dyr.sportowego tudzież scouta, to wysłannicy mocniejszych klubów od Wisły i pozostaje nam znowu czekanie na łaske zawodnika, czy wybierze lepszy klub czy jednak jakims cudem wybierze nasz, bądz konczy mu sie kontrakt 1 stycznia, do 28stycznia czeka na europejskie ekipy i dopiero od lutego moze negocjowac z takim szarakiem jak my. Takie okienko mamy od kilku sezonow 2)Opcja nowa - dyr. sportowy/scout obserowwał piłkarza, DOGADAŁ sie i czeka tylko na rozpoczecie okienka i zakonczenie formalnych spraw by dopinać transfer. 3)opcja Forumomowa - tak jak wiele razy podkreślacie dlaczego nasi chłopcy z ME nie przebijaja se do I zespołu, tak o to Maaskant zdecydował sie dać im szanse kosztem przyszłych transferow w tym okienku. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|