The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2011, 19:55
byli tu lepsi,odeszli i Wisła jakos przetrwala,więc jak i Brożki odejdą Wisła też przetrwa.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.01.2011, 19:58
Na bramce Kurto, na ataku bedzie ten gość z Grenlandii. Oj zapłaczecie jeszcze za Brożkiem oj zaplaczecie.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.01.2011, 20:02
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Na bramce Kurto, na ataku bedzie ten gość z Grenlandii. Oj zapłaczecie jeszcze za Brożkiem oj zaplaczecie.
Tak sie smiejesz z Grenlandii. A pomyslalbys pare lat temu ze czolowym napastnikiem swiata i angielskiej Premier League bedzie zawodnik z Wybrzeza Kosci Sloniowej - Didier Drogba Jak dla mnie moze byc i z Grenlandii, przynajmniej w meczach listopadowo-grudniowych (podobnych do meczu Lech-Juve) czulby sie jak ryba w wodzie
Ostatnio edytowane przez RAF : 01.01.2011 o godz. 20:05.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.01.2011, 20:05
Eidur Gudjohnsen - Islandczyk, reprezentował barwy między innymi Barcelony czy Chelsea...
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.01.2011, 20:11
Ja tam jakoś wielce przeciwny transferom Brożków nie jestem. Wielkie dzięki Pawłowi za ogrom wspaniałych chwil. Piotrowi też trzeba podziękować. W końcu nie jeden mecz dla nas zagrał, szczególnie zapamiętam jego występ przeciwko Barcelonie na R22, a o Karabachu mam nadzieję że szybko zapomnę. Niestety Piotrek moim zdaniem ma słabą głowę jak na piłkarza. Gdy on grał w "11" i drużyna wygrywała to prezentował się na tyle dobrze że wszyscy domagali się powołań do kadry, ale jak trzeba było usiądź na ławie, czy też przełknąć gorycz porażki to zaczynały się kłopoty. Poza tym zdaje mi się że ciągle był w cieniu swojego brata. No ale nie o tym miałem pisać - martwi mnie to że jeszcze trochę i nie będziemy mieli żadnego polaka w składzie. Wiem, zaraz ktoś odpowie że Polacy są drodzy, leniwi, nieprofesjonalni i uważają się za gwiazdy . Owszem są drodzy, leniwi - czasem, gwiazdorzą? Nawet często. Nie mam nic do obcokrajowców, ale chciałbym żeby jednak jakaś równowaga była, a aktualnie obcokrajowców jest więcej niż Polaków co normalną sytuacją nie jest. Zawsze miło jest wymienić z piłkarzem Wisły kilka słów gdy przez przypadek spotkamy go na mieście czy też podczas jakiejś "imprezy"(spotkania z kibicami, kampania reklamowa FIFY itd.). No i przede wszystkim fajnie gdy można w reprezentacji obejrzeć Wiślaka z orzełkiem na piersi. Tak więc mam nadzieję że jednak nie pójdziemy drogą Arsenalu i zbudujemy Wielki klub z Wielkimi piłkarzami zarówno z Polski jak i zagranicy.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 01.01.2011, 20:29
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Ja tam jakoś wielce przeciwny transferom Brożków nie jestem
Nikt nie jest przeciwnikiem sprzedaży zawodników. Ale nie za taki ochłap. Co to jest 2mln euro za kilkukrotnego króla strzelców, aktualnego reprezentanta Polski?
W tym biznesie tak jest, że się kupuje i sprzedaje. Do nikogo nie powinniśmy się przyzwyczajać, ale sprzedaż ich za 2mln e to nieporozumienie. Będziemy żałować. Świetny interes Turków. Cupiał nieźle się wkur_wi na Stana jak Brożek strzeli kilka brameczek dla Trabzonu i pójdzie za 4mln do Rosji..czego mu życzę.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 01.01.2011, 20:30
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Ja tam jakoś wielce przeciwny transferom Brożków nie jestem. Wielkie dzięki Pawłowi za ogrom wspaniałych chwil. Piotrowi też trzeba podziękować. W końcu nie jeden mecz dla nas zagrał, szczególnie zapamiętam jego występ przeciwko Barcelonie na R22, a o Karabachu mam nadzieję że szybko zapomnę. Niestety Piotrek moim zdaniem ma słabą głowę jak na piłkarza. Gdy on grał w "11" i drużyna wygrywała to prezentował się na tyle dobrze że wszyscy domagali się powołań do kadry, ale jak trzeba było usiądź na ławie, czy też przełknąć gorycz porażki to zaczynały się kłopoty. Poza tym zdaje mi się że ciągle był w cieniu swojego brata. No ale nie o tym miałem pisać - martwi mnie to że jeszcze trochę i nie będziemy mieli żadnego polaka w składzie. Wiem, zaraz ktoś odpowie że Polacy są drodzy, leniwi, nieprofesjonalni i uważają się za gwiazdy . Owszem są drodzy, leniwi - czasem, gwiazdorzą? Nawet często. Nie mam nic do obcokrajowców, ale chciałbym żeby jednak jakaś równowaga była, a aktualnie obcokrajowców jest więcej niż Polaków co normalną sytuacją nie jest. Zawsze miło jest wymienić z piłkarzem Wisły kilka słów gdy przez przypadek spotkamy go na mieście czy też podczas jakiejś "imprezy"(spotkania z kibicami, kampania reklamowa FIFY itd.). No i przede wszystkim fajnie gdy można w reprezentacji obejrzeć Wiślaka z orzełkiem na piersi. Tak więc mam nadzieję że jednak nie pójdziemy drogą Arsenalu i zbudujemy Wielki klub z Wielkimi piłkarzami zarówno z Polski jak i zagranicy.

Jeszcze dlugo rownowagi nie bedzie. Pomysl, Turcy wykladaja za Brozka 2 mln. euro; Lech kupil pol roku temu Rudvensa za 400-500 tys. euro. A przeciez, uczciwie rzecz biorac Lotysz nie jest gorszy od Brozka, a moze jest nawet lepszy. Strzelil trzy bramki Juventusowi w Turynie, dolozyl jeszcze pare w LE i OE. Wg. mnie Rudvens jest lepszy ... i 4 razy tanszy!
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 01.01.2011, 20:31
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie jest przeciwnikiem sprzedaży zawodników. Ale nie za taki ochłap. Co to jest 2mln euro za kilkukrotnego króla strzelców, aktualnego reprezentanta Polski?
W tym biznesie tak jest, że się kupuje i sprzedaje. Do nikogo nie powinniśmy się przyzwyczajać, ale sprzedaż ich za 2mln e to nieporozumienie. Będziemy żałować. Świetny interes Turków. Cupiał nieźle się wkur_wi na Stana jak Brożek strzeli kilka brameczek dla Trabzonu i pójdzie za 4mln do Rosji..czego mu życzę.
Ile myslisz jest on warty? Tak uczciwie.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 01.01.2011, 20:36
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
A co Ty myslisz, że Cupiał o transferze nic nie wie ?
To on podejmuje decyzje i gdyby powiedział, że nie zgadza sie na odejscie Brozków to by zostali, Stan ma tu nie wiele do powiedzenia.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.01.2011, 20:38
RAF napisał(a):Wyświetl post
Paweł Brożek ma znacznie większa wartość dla Wisły niż tylko ekonomia.

Choćby przetrzęsli całe Bałkany to i tak nikogo lepszego nie wyciągną nawet gdyby mieli wydać te same biedne 2 mln euro które dostanę od Turków. O dobrego piłkarza trzeba się licytować my przy takich sytuacjach odpuszczamy. Zresztą nie dziwie się trudno jest wygrać rywalizacje z nawet przeciętnym klubem Seria A. Dla tego my bierzmy tylko takich którzy nie mają ofertą, w praktyce są po prostu słabi. Taki Kirm to czekał do końca samego okienka bo wierzył w to, że ktoś po za Wisłą będzie go chciał.
Nasz przezes chyba przecenia swój skauting, musi wiedzieć że większość normalnych klubów też ma swoich skautów i trzeba będzie z nimi rywalizować.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.01.2011 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 01.01.2011, 20:41
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Choćby przetrzęsli całe Bałkany to i tak nikogo lepszego nie wyciągną nawet gdyby mieli wydać te same biedne 2 mln euro które dostanę od Turków. O dobrego piłkarza trzeba się licytować my przy takich sytuacjach odpuszczamy.
Uwazasz ze przywolywany przeze mnie Rudvens (czy tez pilkarz jego klasy) nie ma umiejetnosci zblizonych (jak nie lepszych) od Brozka? A spojrz na cene - czterokrotne przebicie.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.01.2011, 20:43
Donki napisał(a):Wyświetl post
To on podejmuje decyzje i gdyby powiedział, że nie zgadza sie na odejscie Brozków to by zostali, Stan ma tu nie wiele do powiedzenia.

a co to jego wlasnosc? pewnie zeby mogli zostac, ale tylko na sile, i wiadomo jakby sie to skonczylo, obnizenie lotow , lawka i oddanie za frajer
nagle wyskakuja z jakims Tranbzonsporem, umawiaja sie w jakichs hotelach, dogaduja temat, wyjezdzaja i robia foteczki w szaliku Turkow, do teraz nie ma informacji na oficjalnej wiec wszystko jasne, i smiesznie teraz wyglada wybielanie Brozkow i robienie z nich pokrzywdzonych, skoro powoli wylania sie tajemnica, co nie znaczy ze Wisla mimo ze nie wiedziala o planach Brozkow powinna ich za wszelka cene trzymac, bo bylby to strzal w kolano, z niewolnikow nie ma pracownikow. Jedynie niesmacznie to wyglada, mozna bylo po to zrobic po ludzku, a nie umawiac sie ukradkiem tak zeby nikt nie wiedzial w jakich hotelach, a po godzinie wyjezdzac i znikad ot tak robic sobie fotki w szaliku klubowym, to wszystko tak sie szybko stalo ze musiali ich baaardzo mocno przycisnac na ten wyjazd, ani dziekuje czy spierd..j, raz raz i po wszystkim
Ostatnio edytowane przez CH. : 01.01.2011 o godz. 20:47.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.01.2011, 20:44
lekki dramat, ze jakis Konyaspor jest w stanie dac zawodnikowi wyzszy kontrakt niz nasza Wisla zbrojaca sie na LM
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Tak sie smiejesz z Grenlandii. A pomyslalbys pare lat temu ze czolowym napastnikiem swiata i angielskiej Premier League bedzie zawodnik z Wybrzeza Kosci Sloniowej - Didier Drogba Jak dla mnie moze byc i z Grenlandii, przynajmniej w meczach listopadowo-grudniowych (podobnych do meczu Lech-Juve) czulby sie jak ryba w wodzie
Jaki znowu gość z Grenlandii? Chodzi ci o Bentleya z Odd Grenland? To przecież norweski klub...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

ktoś tu wspomniał o Gudionsenie tylko nie wiem w jakiej kwestji
bo z tego co znalazłem to koleś poszedł do Swensa City

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 01.01.2011, 20:47
CH. napisał(a):Wyświetl post
a co to jego wlasnosc? pewnie zeby mogli zostac, ale tylko na sile, i wiadomo jakby sie to skonczylo, obnizenie lotow , lawka i oddanie za frajer
nagle wyskakuja z jakims Tranbzonsporem, umawiaja sie w jakichs hotelach, dogaduja temat, wyjezdzaja i robia foteczki w szaliku Turkow, do teraz nie ma informacji na oficjalnej wiec wszystko jasne, i smiesznie teraz wyglada wybielanie Brozkow i robienie z nich pokrzywdzonych, skoro powoli wylania sie tajemnica, co nie znaczy ze Wisla mimo ze nie wiedziala o planach Brozkow powinna ich za wszelka cene trzymac, bo bylby to strzal w kolano, z niewolnikow nie ma pracownikow. Jedynie niesmacznie to wyglada, mozna bylo po to zrobic po ludzku, a nie umawiac sie ukradkiem tak zeby nikt nie wiedzial w jakich hotelach, a po godzinie wyjezdzac i znikad ot tak robic sobie fotki w szaliku klubowym, to wszystko tak sie szybko stalo ze musiali ich baaardzo mocno przycisnac na ten wyjazd, ani dziekuje czy spierdalaj, raz raz i po wszystkim
A czyją własnoscia jest Wisła, jak nie Cupiała ?
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 01.01.2011, 20:48
Biorąc pod uwagę aktualną formę 2mln e.
Biorąc pod uwagę potencjał / umiejętności/ jego wymagania finansowe - 4mln e.
Wystarczy przygotować go odpowiednio do sezonu, wystawić na szpicy, grać tylko na niego, dokupić dobrego ofensywnego pomocnika lub niech Guła wróci do formy i mamy oferty na 4mln. Do tego dochodzi gra w reprezentacji, gdzie wg. mnie na dzień dzisiejszy przy nie najlepszej dyspozycji jest trzecim napastnikiem kadry. Po Lewym i Jeleniu.

Przy aktualnej dyspozycji Boguski jest wart 400tys e. Co nie znaczy że opłaca się go teraz sprzedawać. Choć tyle jest na dzień dzisiejszy wart.

Sprzedawać powinniśmy jak zawodnik jest w szczycie formy vide Marcelo, Dudka, Gorawski, Diaz, Głowa itp. To są dobre interesy i przemyślane transakcje. Choć nie podobają się kibicom, to właśnie takich zawodników w takiej dyspozycji trzeba sprzedawać.

A co Ty myslisz, że Cupiał o transferze nic nie wie ?
Jeśli Stan i Maaskant nalegali na ten transfer obiecując Cupiałowi, że znajdą kogoś lepszego i tańszego..
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 01.01.2011 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Pewnie że Rudnevs jak i Lewandowski są napastnikami lepszymi niż Brożek, takich piłkarzy jest w różnych ligach sporo, trzeba tylko dobrych skautów by ich wyszukać. Ten Nwaogu z Floty też się bardzo ciekawie prezentuje i może się rozwinąć w napastnika klasy Rudnevs. Sernas też jest bardzo dobrym piłkarzem.

Poza tym Lechia pokazała że za małe pieniądze można ściągnąć klasowych zawodników takich jak np. Traore. Da się tylko trzeba to robić z głową. Nie ma ludzi niezastąpionych.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Arked napisał(a):Wyświetl post
Jaki znowu gość z Grenlandii? Chodzi ci o Bentleya z Odd Grenland? To przecież norweski klub...
Nie, nie. To tylko byly takie czysto teoretyczne rozwazania
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

[QUOTE=Antystenes;1030944]Nikt nie jest przeciwnikiem sprzedaży zawodników. Ale nie za taki ochłap.

Ja bym powiedział inaczej.Brożek to ikona klubu to po pierwsze. Po drugie gdyby nasz kochany klub był zarzadzany profesjonalnie, czyli na miejsce Brożka przychodzi dobry napastnik, albo najlepiej zostaje sprowadzony jeszcze przed odejściem Brożka. Każdy kibic przyjąłby sprzedaż Brożka ze zrozumieniem, ale stanowczym wyprzedażą i rozwalaniem druzyny powinno sie mówic stanowcze nie.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.01.2011, 20:50
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Choćby przetrzęsli całe Bałkany to i tak nikogo lepszego nie wyciągną nawet gdyby mieli wydać te same biedne 2 mln euro które dostanę od Turków. O dobrego piłkarza trzeba się licytować my przy takich sytuacjach odpuszczamy. Zresztą nie dziwie się trudno jest wygrać rywalizacje z nawet przeciętnym klubem Seria A. Dla tego my bierzmy tylko takich którzy nie mają ofertą, w praktyce są po prostu słabi. Taki Kirm to czekał do końca samego okienka bo wierzył w to, że ktoś po za Wisłą będzie go chciał.
Trochę dramatyzujesz. Abstrahując od tego, czy nasi włodarze są w stanie zrealizować taki transfer- za dwa miliony euro można znaleźć napastnika lepszego od Brożka, można to zrobić nawet za o wiele mniejsze pieniądze. Takie dwa przykłady, które nasuwają się same- Dżeko i Lewandowski. Obaj piłkarze pozyskani za mniej niż 0,5 mln euro przez kluby spokojnie porównywalne z Wisłą, jeśli nie słabsze. Obaj nie oszukujmy się lepsi od Pawła.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.01.2011, 20:50
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
lekki dramat, ze jakis Konyaspor jest w stanie dac zawodnikowi wyzszy kontrakt niz nasza Wisla zbrojaca sie na LM
kluby tureckie mają dużo większe budżety jak nasze dziś czytałem,że czołowe ze Stambułu nawet po 150 mln €.tak więc zejdźmy na ziemię z naszymi ambicjami.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.01.2011, 20:51
Uwazasz ze przywolywany przeze mnie Rudvens (czy tez pilkarz jego klasy) nie ma umiejetnosci zblizonych (jak nie lepszych) od Brozka? A spojrz na cene - czterokrotne przebicie.
Czterokrotne przebicie to było pół roku temu. Ile teraz jest wart Rudnevs? Pewnie nie mniej niż Brożek jeśli nie więcej.

Ponadto to Lech go wynalazł, wylansował, a nie Wisła. My to "znaleźliśmy" Riosa co to ma bramkowstręt
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Stary 01.01.2011, 20:53
A czyją własnoscia jest Wisła, jak nie Cupiała ?
dobra, ale Ty traktujesz tych pilkarzy jak jakas jego wlasnosc, czasy komuny sie juz dawno skonczyly, drugiej Korei Polnocnej tez nie mamy, jak pilkarz bedzie chcial wyjechac to wyjedzie, bez wzgledu na zawarte umowy, a jesli mu sie nie uda to polozy .... na wszystkim i skonczy w ME
przeciez to nie Cupial czy Basalaj im kazal grac w Turcji, sami wyszli z taka inicjatywa i .... ma do tego Basalaj czy Cupial, nie zostali tam wyslani za kare, sami tego chcieli i wyjechali, dlatego staje sie nudne to dramatyzowanie, Brozek teraz zaciesza morde z podpisania umowy , a tutaj placz, lament i robienie z nich kolzow ofiarnych
Ostatnio edytowane przez CH. : 01.01.2011 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 01.01.2011, 20:58
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Czterokrotne przebicie to było pół roku temu. Ile teraz jest wart Rudnevs? Pewnie nie mniej niż Brożek jeśli nie więcej.

Ponadto to Lech go wynalazł, wylansował, a nie Wisła. My to "znaleźliśmy" Riosa co to ma bramkowstręt
Wg mnie z Riosa (przy wzmocnieniu fizycznym) moze byc swietny pomocnik/skrzydlowy a nie koniecznie napastnik. Technike ma, podanie ma, przeglad pola ma.... tylko szybkosci nie ma. A to mozna nadrobic w miare szybko. Chodzilo mi o to ze to nie jest tak ze wraz ze sprzedaza Brozka zaczyna sie dramat. Dobry i obrotny dyrektor sportowy moze uczynic cos niemozliwego - ze odejscie Brozka wyjdzie Wisle na dobre. Kupi pilkarza/y zblizonego/zblizonych za mniejsze pieniadze i byc moze ten nowi/ci nowi beda sie w kazdym meczu angazowac na 110%. Z Brozkami tak nie bylo, umowmy sie. Na innym forum, padlo stwierdzenie ze Maleckiego tez chca nam podkupic, tyle ze on powiedzial "nie".
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.01.2011, 20:59
dobra, ale Ty traktujesz tych pilkarzy jak jakas jego wlasnosc, czasy komuny sie juz dawno skonczyly, drugiej Korei Polodniowej tez nie mamy, jak pilkarz bedzie chcial wyjechac to wyjedzie, bez wzgledu na zawarte umowy, a jesli mu sie nie uda to polozy .... na wszystkim i skonczy w ME
przeciez to nie Cupial czy Basalaj im kazali grac w Turcji, sami wyszli z taka inicjatywa i .... ma do tego Basalaj czy Cupial, nie zostali tam wyslani za kare, sami tego chcieli i wyjechali, dlatego staje sie nudne to dramatyzowanie, Brozek teraz zaciesza morde z podpisania umowy a tutaj placz i lament..
Tak gwoli ścisłości... Korei Północnej raczej
Co do kontraktu to każdy piłkarz ma podpisaną umowę i jego obowiązkiem jest ją wypełnić. Jeśli Cupiał nie wyraziłby zgody na transfer to żaden z Brożków nie mógłby opuścić Wisły, chyba że sam by wykupił kontrakt. To też zależy jakie klauzule zostały zawarte.
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 01.01.2011, 21:00
dobra, ale Ty traktujesz tych pilkarzy jak jakas jego wlasnosc, czasy komuny sie juz dawno skonczyly, drugiej Korei Polodniowej tez nie mamy, jak pilkarz bedzie chcial wyjechac to wyjedzie, bez wzgledu na zawarte umowy, a jesli mu sie nie uda to polozy .... na wszystkim i skonczy w ME
przeciez to nie Cupial czy Basalaj im kazali grac w Turcji, sami wyszli z taka inicjatywa i .... ma do tego Basalaj czy Cupial, nie zostali tam wyslani za kare, sami tego chcieli i wyjechali, dlatego staje sie nudne to dramatyzowanie, Brozek teraz zaciesza morde z podpisania umowy a tutaj placz i lament..
Tak wiem, tylko Antystenes pisal, że Cupiał niezle sie wkur*** jak Brozek strzeli kilka bramek i zawieksza kase pojdzie np. do Rosji. Ja mu tylko napisalem, że Cupiał doskonale wiedział, że Brozek odchodzi, bo bez jego zgody by nie odszedł
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 01.01.2011, 21:01
wiśnia
kolejny na tym forum co robi ikony z Brożka, więcej niż on zrobili Żurawski czy Franek a ikonami nie są. Każdy z nich jest zasłużonym Wiślakiem i Brozio też nim jest, ikoną to by był jakby został i grał do końca kariery. Taki Raul jest bardziej ikoną dla Realu niż Brożek dla nas..

Ja obstawiam że pograją tam te 2.5 roku i wrócą do nas

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Stary 01.01.2011, 21:01
Dobra, juz przerabialismy i nie tylko my temat trzymania pilkarzy na sile.. to nie ma sensu i Cupial o tym wie, glupstem byloby nie wyraziic zgody
prosty przyklad; masz firme, zatrudniasz ilus tam pracownikow, jeden z nich przykladowo mimo podpisania z Twoja firma umowy o prace na rok po miesiacu roboty chce odejsc, trzymalbys takiego pracownika dalej?
wiaze to sie z grymasem pracownika, zniecheceniem do dalszej pracy, duzymi stratami finansowymi.. niepotrzebne kolo u wozu
no to teraz wiesz jak to widzi Cupial/ Basalaj i reszta w takich przypadkach jak Marcelo, GLowa czy teraz Brozkowie, prawda ze proste?
Ostatnio edytowane przez CH. : 01.01.2011 o godz. 21:09.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 01.01.2011, 21:09
Dobra powiedzmy sobie szczerze łącznie 2.5 bańki to nie jest zła cena. Moglibyśmy dostać maksymalnie z 500tys więcej za niego. Pytanie czy sprzedawać za tą cenę?

Oczywiście może być tak, że sprzedamy i uda nam się zdobyć mistrzostwo. Może nam się nawet udać awansować do fazy grupowej, któregoś z pucharów. Wszystko w zasadzie zależy od Stana. Sprzedanie oznacza mam nadzieję, że przyjdzie ktoś młodszy i w ten sposób zapewnimy kontynuację jakości w drużynie bez straty pieniędzy(Brożek oczywiście pogra jeszcze sporo, ale z każdym rokiem będzie trudniej wymienić go na młodszego gracza bo będzie tracił wartość).

Pozostaje nadzieja, że jeżeli zdecydowaliśmy się na ten w sumie niespodziewany ruch to mamy taki Brożkopodobny młody talent na oku i zaraz go podpiszemy. I ze będzie nasz cieszył swoją grą 5 lat po czym tak jak Brożka sprzedamy go i kupimy za tę kasę znowu kogoś młodszego. Oby.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 01.01.2011 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów