|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tak dla rozluźnienia atmosfery. Zamiast pytania '' Jak się podoba katedra'', powinno być '' jak się podoba przebudowa drużyny''. http://www.youtube.com/watch?v=DiNqobzwNVk
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Sobolewski i Boguski.
Jak by tak z Sobolewski miał 29 lat. O to by jeszcze Boguś z 1,5 miliona euro zarobił, a tak. Boguski - tutaj coś jeszcze może być dobrego. Jak nie będzie miał kontuzji i nauczy się przyjmować to kto wie. Ja bym go wypożyczył na 3 lata do Lenczyka. W Śląsku byłby liderem. [QUOTE=Kibic_1906;1030673]wyrzucili trenera który miał wizję... [QUOTE] Skorża miał wizję, czego. Dzidy.
Ostatnio edytowane przez wwf : 31.12.2010 o godz. 13:56.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Właśnie, że nie. Nie trzeba być chamskim, czy rzucać mięsem na prawo i lewo, żeby ktoś Ciebie nie nazwał ciepłą kluchą i dał Ci przydomek - waleczny. Popatrz choćby na Czarka Wilka. Więcej robi niż gada, jest bardziej waleczny i na pewno jest lepszym duchem drużyny. Nie wspominając o tym, że lepiej współpracuje z partnerami i nie kiwa się sam ze sobą jak to ostatnio robi Patryk. Jak jesteś dobry i się nikogo nie obawiasz to wtedy nie musisz się wyrzywać na innych czy ich szkalować. Znasz swoją wartość a poza tym starasz się dołożyć cegiełkę by pomóc innym w zespole i stworzyć drużynę.
QUOTE by *Michael*: "Człowieku a powiedz Ty mi jaki Ty masz problem do Małeckiego? to że identyfikuje sie z naszym ukochanym klubem, to że ma wole walki i ma spore umiejętności... Jak sam Patryk powiedział on ma już charakter narwańca i to się nie zmieni ale piłkarsko jeszcze dojrzeje!! Ile on ma lat do cholery żeby to było jeszcze nie mozliwe? on nie jest w wieku Brożków czy też Kebaba i tym podobnych.. jest młody i jeszcze wiele wiele sezonów gry przed nim i oby w barwach WISEŁKI!!" Wiesz to czy ktoś się identyfikuje z klubem to dla mnie o tym świadczą czyny a nie słowa (odmówienie udziału w sparingu Wisełki, skandaliczne zachowanie względem kobiety pracującej dla Wisły po derbach). Nie ma dla mnie usprawiedliwienia dla zachowania Patryka, że on taki już jest i się nie zmieni. Trzeba tylko chcieć. Wystarczy więcej po prostu szacunku dla otoczenia PO PROSTU. I jeszcze jedno: to, że się ktoś identyfikuje z klubem nie oznacza, że musi chamsko się zachowywać wzgledem piłkarzy, ludzi pracujących w innych klubach. To określa czy ktoś ma po prostu klasę. I było w Wiśle kilku piłkarzy, którzy wiele dla Wisły zrobili i taką klasę mieli np: Żurawski, Szymkowiak, Głowacki. Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 31.12.2010 o godz. 14:06.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Bo najmniej grali chyba, Łobo o ile się nie mylę strzelił dwie bramki na ostatnie mistrzostwo i to całkiem ładne. Irsak u Skorży nie pasowal do koncepcji kapa for do przodu i wojenka. U Maaskanta w najważniejszym meczu rundy wyszedl w pierwszym składzie i wypracował bramkę. Nie wiem dlaczego się go ktoś czepia.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||||
|
rw88 napisał(a):
rw88 napisał(a):
rw88 napisał(a):
Ogryzek napisał(a):
Problem Wisły polega na sprowadzaniu słabych piłkarzy w miejsce dużo lepszych odchodzących, z których naturalną koleją rzeczy wielu się nie sprawdza, a bardzo mało notuje jakiś progres i daje jakość zespołowi. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To może i ja przedstawię swoją wersję. Jak zapewne pamiętacie w swej historii żegnaliśmy już takich graczy, jak: Uche, Błaszczykowski, Szymkowiak, Kuźba, Frankowski, Kosowski, Gorawski, Kałużny, Baszczyński, a niedawno także Marcelo i Głowacki. Ja jednak chciałbym skupić się na innym zawodniku, mianowicie Żurawskim myślę, iż porównanie jego odejścia z transferem Brożka będzie najbardziej miarodajne. Zestawmy sobie osiągnięcia Maćka z tymi Pawła... Zuraw, to był gość, który nierzadko robił pół, a może i więcej gry. Po jego odejściu wielu wieszczyło koniec Wisły i co... i bez niego awansowaliśmy do Ligi Mistrzów (tak traktuje dwumecz z Panathinaikosem). Wiadomo, że w obliczu ostatnich działań klubu w kwestii transferów trudno o optymizm, ja jednak opieram swoją optymistyczną postawę na tym, że w klubie dawno nie było tak profesjonalnie wyglądających struktur. Jest prezes, dyrektor do spraw finansowo - organizacyjnych, dyrektor wykonawczy, dyrektor marketingu, dyrektor sportowy z prawdziwego zdarzenia mający pod sobą ambitnego trenera przy tym swojego rodaka, zatrudnieni zostali skauci. Po co to wszystko jeśli nie będzie żadnych ruchów? Kolejna sprawa to fakt, iż w dwóch sąsiadujących ze sobą przerwach solidnie się osłabiamy i nie wierzę by pozostawiono to ot tak bez reakcji. Valcx i Maaskant dopiero teraz wiedzą, na czym tak naprawdę stoją. Okienko transferowe zaczyna się jutro, a do pierwszego obozu będzie 17 dni na załatwienie odpowiednich zawodników. Po upływie tego czasu będzie miejsce na pierwsze płacze, zaś ostatecznie płakać będzie można, jak Arka spuści nam solidny łomot po dramatycznej grze naszej ekipy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ściągną jak w lecie 7 gości - 2 za gotówkę, reszte jako wolnych zawodników. Na forum będzie super atmosfera, będą głosy idziemy na mistrza, po czym z Lechią zrobimy 1 strzał na bramkę i znów zapanuje przygnębienie.
Jak by w tym klubie myśleli to już by mieli następce Brożka, a pewnie jest tak że oni myślą że Zurawski, Rios i Boguski będą grać świetnie. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie, czy ty zdajesz sobie sprawę, że kasa z transferów może isc na bieżące funkcjonowanie klubu a nie do kieszeni Cupiała? Przez ostatnie dwa sezony kasa z biletów lipna, stracilismy sponsora, odpadalismy od razu z pucharów, dziury w budżecie jak diabli, ale nie - ta kasa na pewno leży u Bogusia w kieszeni... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale przecież Bogusia stać na klub z Serie A.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
frustraci, ja nie rozumiem o co płacz
fakt Paweł był naszym superstrzelcem fakt Paweł miał skuteczność 15% fakt obaj Brożkowie znacznie przyłożyli się do WSZYSTKICH ostatnich kompromitacji Wisły no to niby dlaczego mam płakać, że zostali sprzedani? Płakać będę jak na ich miejsce przyjdą piłkarze jeszcze gorsi. Może powinniśmy życzyć sobie żeby Brożki i Głowa wrócili do nas za 2 lata i wnieśli trochę doświadczeń z innej ligi? na razie dzięki i powodzenia... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Można się pozbyć Łobo Jirsaka i kogo tam jeszcze chcecie. Jest to nawet bardzo proste. Wypłacamy im należne z tyt kontraktu pieniądze, podajemy sobie ręce i mówmy do widzenia. Natomiast jeśli piłkarz ma kontrakt na dłużej niż rok to taka decyzja musi być podjęta przed ustaleniem budżetu klubu na dany sezon. No bo jak inaczej sobie to wyobrażacie ? Przecież to jest kosztowna i trudna decyzja.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Jedynymi udanymi powrotami do Ligi Polskiej w barwach Wisły mogą się poszczycić jedynie Frankowski, Kosowski, Kłos, Czerwiec i Węgrzyn! Dziwne jest też to że odchodząc do innego klubu jakoś grac potrafią i na urazy nie narzekają zbytnio! Prawda jest taka, że drugiego Głowackiego, Kałużnego, Szymkowiaka, Frankowskiego, Kosowskiego, Moskalewicza czy Żurawskiego już w lidze nie znajdziemy, bo dzisiejsze pokolenie piłkarskie to żal i przereklamowane gwiazdki! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ps
co się dzieje z główną str? ![]() widzę 1 zmianę znaczek Fb jest na górze i widoczny jak to chciała część kibiców ale co z resztą ![]() o już działa ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
||||||
|
Ogryzek napisał(a):
Ogryzek napisał(a):
Ogryzek napisał(a):
Ogryzek napisał(a):
Ogryzek napisał(a):
Baala napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Mixu : 31.12.2010 o godz. 14:55.
![]() |
||||||
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Obym był w błędzie. ![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
zalecam naprawdę spkój. Jak widać narazie to Brożkowie bardzo chcą a Wisła się zastanawia. Także życzę wszystkim udanego Sylwestra i włączmy kompa dopiero w poniedziałek.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Wiesz co każdy jest inny... nie chodzi mi o rzucanie mięsem na prawo i lewo itd... chodzi mi o to że on potrafi w piłkę grać, jest młody i walczy a to że nie zawsze wszystko mu wychodzi i wtedy do wszystkich w około ma pretensje to już jest problem gorącej głowy... Człowiek od urodzenia kształtuje swój charakter i nie zmienisz tego już jak sie ma 22 lata czy 23... Mógł by okazywać więcej szacunku no ale on poprostu na boisku jest taki jak i również i poza nim lecz na pewno nie jest cały czas wcielonym diabłem który robi to co robi... ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
W całej tej sprawie mam mieszane uczucia.
Pamiętacie słowa Andrzeja Iwana o braciach, że psuja atmosferę w zespole? Powiedział to chyba wtedy kiedy był temat Fulham. Mnie również irytowało to machanie rękami i pretensje, że piłka była zagrana metr dale... I w gruncie rzeczy nie mam nic przeciwko odejściu naszych bliźniaków. Mam tylko jedno ale. Podobnie jak wielu z Was irytuje mnie, że na miejsce zwolnione przez graczy sprzedanych ściągamy piłkarzy słabszych. Chciałbym, aby w miejsce Pawła przyszedł ktoś podobny do amicowego Rudnevsa, a obawiam się, iż będziemy oglądać jakiegoś drugiego Radomatu. Ale może się mylę? Nie ukrywam, że chciałby sie mylić. Wtedy zamiast mieszanych uczuć napisałbym "dzięki kochani bliźniacy za wszystko i powodzenia w nowym klubie" bez żalu. ![]()
WISŁA ZAWSZE PANY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|||
- młodych, zdolnych w szerokiej kadrze, w pierwszej kolejności szukając takich na polskim rynku, a jeśli nie ma zawodników odpowiadających danym wymogom, to wtedy dopiero trzeba szukać na rynku zagranicznym. - średnich zawodników uzupełniających skład, kupowanych na podobnej zasadzie jak w przypadku młodych. Tyle że właśnie w tym przypadku ściąga się zawodników przeciętnych z zagranicy, mimo że porównywalnych (również cenowo) można znaleźć u nas w kraju. Przykład? Jovanic sprawia wrażenie bramkarza gorszego od Pilarza, a ten był spokojnie do wyciągnięcia z Ruchu za 500 tys., ale liczonych w złotówkach, bo kończył mu się kontrakt. Tu też powinno się szukać potencjalnych Murawskich, dlatego tak bardzo ucieszył mnie transfer Wilka. - zawodników tworzących trzon drużyny, również kupowanych na w/w zasadach. Z tym że tu z oczywistych względów (szkolenie jest jakie jest) takich zawodników przede wszystkim trzeba szukać za granicą. W Polsce najczęściej tacy zawodnicy trudni do wyjęcia, ale nie jest to niemożliwe. Oczywiście jeśli się okaże, że na naszym rynku rzeczywiście nie ma w ogóle zawodników odpowiadających poziomowi prezentowanemu przez Wisłę, to może być i tak, że cała jedenastka będzie zagraniczna. I tak samo jeśli Wisła kiedyś (daj Boże) będzie miała ku temu możliwości finansowe, żeby iść w kierunku Szachtara czy klubów rosyjskich, wtedy też nie byłoby raczej innej możliwości, jak oprzeć całą grę na zawodnikach spoza Polski. Ale aktualnie polskie kluby...
Poziom średniaków naszej ligi i lig serbskiej czy chorwackiej jest podobny, a nasza liga jest nawet wyżej notowana od Serbskiej, na poziomie Chorwackiej czy Bułgarskiej. Z całym szacunkiem np. dla takiego Bunozy, ale na razie gra co najwyżej na poziomie Komorowskiego z Legii...Legia nakupiła całą masę zawodników, którzy teoretycznie powinni być dużo lepsi od naszych polskich kopaczy, a wyszło na to, że tylko Vrdoljak kupiony za 1 mln. euro wygląda przyzwoicie. PRZYZWOICIE, nie jest zawodnikiem znacznie wybijającym się ponad poziom Polaków (i nie tylko Polaków) w Legii, pomimo, że przyszedł z Dinama Zagrzeb za kupę kasy. A wyróżnia się swoją grą co najwyżej tak, jak Janusz Gol wyróżnia się swoją w Bełchatowie. Tak jak mówię, gdybym widział, że nasze kluby są w stanie sprowadzać KLASOWYCH (nawet w naszych realiach) zawodników z zagranicy, to jestem za, naprawdę, róbmy Szachtar, a w dalszej kolejności Arsenal. Te kluby mogą sobie na to pozwolić, bo mogą sobie pozwolić na sprowadzenie zawodników dużo lepszych od swoich krajanów. W polskiej sytuacji nie ma to większego sensu i trzeba jak w największym stopniu zacząć w końcu rozszerzać swój rynek poprzez szkolenie piłkarzy na szerszą skalę, inaczej postępu wielkiego nie będzie, bo na wielką kasę z zewnątrz w naszej piłce nie ma co liczyć. No chyba, że komuś się uda w naszym kraju TYLKO na zawodnikach Zlatiborów, Karlovców i innych Petrzałek zbudować niezły klub, sportowo przynajmniej na poziomie Lecha, to zmienię zdanie.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 31.12.2010 o godz. 15:20.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Dokładnie zrozumiałem co chciałeś napisać - czyli trochę pobełkotać na zasadzie - nie lubię Małeckiego bo macha rękami - znaczy zły piłkarz i odpowiada za wszystkie Levadie i karabachy. Wiec że tak powiem szkoda się kopać z Tobą. No ale jak mówię Mixu nie nazwałem cię idiotą a tylko wszystkich ludzi na M. Jakby coś to gdzie ja napisałem.... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Jak juz pisalem, zimowe okienko odpowie na wszystkie pytania(nie mialem watpliwosci, ze bedzie dalsza wyprzedaz, a sprowadzany bedzie szrot)...jesli ktos napisze, ze w lecie bedzie transferowa ofensywa, to tylko go wysmieje(bo miala byc poprzedniego lata, a takze tej zimy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Pajsa pasją, zabawa zabawą, ale jak się w coś wpierd*liło masę pieniędzy i przysłowione g*wno się z tego ma, to czasem trzeba przystopować, zatrudnić ludzi którzy w tym mają doświadczenie i dac się im wykazać nieprawdaż?
Zarabiając 1.500zł możesz sobie pozwolić na wydawanie pieniędzy, bo i tak nie masz nic... zarabiając 25.000zł miesięcznie radzisz się specjalistów od finansów w co zainwestować, by pomnażać swoje pieniądze. Może właśnie teraz mają pomysł, co zrobić żeby rok rocznie grać w fazie grupowej LE, a może za 2-3 lata pokusić się występ w LM? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ale większość z nas to kibice Wisły a nie kibice pomnażania majątku przez Cupiała!
Mnie o tyle obchodzą jego pieniądze o ile odbija sie to pozytywnie na Wiśle. W innym wypadku Cupiał działa na szkodę Wisły. Niestety ale to jest sprzeczność w pewnym sensie - nie ten właściciel klubu jest dobry dla kibiców który ma rentowny klub ze środka tabeli i produkuje piłkarzy netto ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego ja, jak i kilku innych forumowiczów apelujemy aby poczekać na rozwój sytuacji a nie od razu siać jakieś wieści o apokalipsie (to akurat nie o Tobie) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Widzę,że co niektórzy na tym forum już działają dobre parę lat ale i tak ich doświadczenie niczego nie nauczyło. Ja przyjmuję informację o sprzedawaniu kolejnych zawodników bardzo spokojnie. Kiedyś to się wkurzałem na tę wiecznie trwającą piaskownicę. Teraz kolejne wyprzedaże i reinwestowanie tego w transfery na poziomie max kilku procent, mnie nie zaskakuje. Nie możemy też jednoznacznie stwierdzić ,że Wisła w ogóle nie inwestuje. To jest niesprawiedliwe. Pewnie ,że skład wymaga sporych uzupełnień, ale odpowiedzmy sobie na pytanie kogo dzisiaj zbawią Piotrek i Paweł Brożkowie. My powinniśmy podziękować Turkom ,że są tak hojni. 2.2 mln euro (jeśli dojdzie to do skutku) to będzie OK. Nie wierzcie też w to ,że do Wisły nikt nie przyjdzie. Jeden ,dwa transfery gotówkowe to na 100 procent będą. Rzecz w tym ,żeby to byli zawodnicy dobrzy na teraz ale i rozwojowi. Myślę ,że będzie też parę wypożyczeń. W taki sposób też można uzupełniać kadrę. W klubach w Europie na ławkach siedzi pełno piłkarzy ,którzy w skali roku mogliby solidnie pomóc w osiąganiu rezultatów. Po co od razu ich wykupować?
Uwzględnijcie jeszcze taki element. Na rynku krajowym jest gigantyczna konkurencja. Piłkarze z biedniejszych klubów, którzy się wyróżniają nie mają alternatywy Wisła - Legia. Teraz jest Lech , Polonia i parę innych drużyn ,które są w stanie zaproponować nie tylko konkurencyjne zarobki ale i kwotę za transfer. Naszą przyszłością jest zagranica i szkolenie własnych kadr. My możemy ubolewać nad tym ,że w miejsce sprzedanych zawodników system nie dostarcza wyszkolonych wychowanków ale jaki mamy realny wpływ na to. Poza tym więcej spokoju. Wisła miała bardzo zły początek rundy ale pod koniec zaczęła łapać dobry rytm. Nie jest to idealny stan ale widać ,że Rob coś tam szkicuje. Widać jakąś myśl. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|