The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2010, 02:39
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Jesli tylko w oparciu o gazety to...
Nie chce sie spierac bo nie wiem ile maja zarabiac, ale 750tys euro to w moim odczuciu za duzo. Co nie znaczy ze to nie jest prawda.
Nie wiem czy w oparciu o gazety. Napisałem że wydaje mi się że w oparciu o nie. Ale nawet gdyby to była prawda to niestety nie dysponujemy (i chyba nie będziemy dysponować) lepszym źródłem niż gazety właśnie. Rozumiem rezerwę w stosunku do takiego źródła ale mimo wszystko wydaje się być ono bardziej wiarygodne niż Twoje "odczucia".
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 31.12.2010 o godz. 02:45.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 31.12.2010, 02:40
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jak rozumiem nie przychodzi Ci do głowy żadne konkretne nazwisko. To tak jak mi. I dlatego napisałem że moim zdaniem (wedle mojej wiedzy) nie uda nam się znaleźć kogoś klasy Pawła za 2M E. I biorąc to na logikę to moja opinia wydaje się być w tym względzie tak samo prawdopodobna jak i Twoja (czyli że nie będziemy mieć z tym problemu).
Jestem przekonany że klub ma juz kogoś na oku ale trudno mi uwierzyć (obym się mylił) że biorąc pod uwagę nasze możliwości finansowe (transfer, kontrakt, prowizja managerska) będzie to ktos kto z marszu zastąpi Pawła. Znalezienie napastnika który będzie w stanie strzelić w sezonie 20 bramek (nawet w tak słabej lidze jak Polska) jest naprawdę bardzo trudne.
A tak w ogóle to odnoszę wrażenie że Twoja pewność siebie troszkę opada .

Nie wiem po czym wnosisz że moja pewność opada
Nie mam zamiaru szukać zawodników do Wisły i wysilać się nad wymyślaniem piłkarzy wartych 2 ME i lepszych od Brożka, Pamiętaj że i Brożek ma swój kontrakt i za niego tez płaci klub więc tak kontraktów nie dopisuj do wartości zawodnika, zauważ że i w polskiej lidze są napastnicy którzy strzelili więcej bramek od naszego Gwiazdora i kosztują mniej niż wspomniane 2 ME.Nie ma ludzi niezastąpionych sprzedadzą to sprzedadzą oby kupili kogoś z jajami na jego miejsce i może to być zawodnik za 100 tyś oby strzelał bramki. Można kupić kolesia za 10 ME i bramki przez rok nie strzeli.
A i jeszcze jeno wytłumacz mi jaka to jest ta klasa Pawła w ostatnim czasie zwłaszcza w pucharach ile to on ma bramek na koncie 12
Odpowiedz cytując
WiernyWiśle
Member

Od: 06.2007

Stary 31.12.2010, 02:54
Ile ma bramek na koncie?! Jest Polakiem! Jest Wiślakiem! Zrobił dla nas dużo i za to należy mu się dobry kontrakt i SZACUNEK!!!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.12.2010, 02:57
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem po czym wnosisz że moja pewność opada
Nie mam zamiaru szukać zawodników do Wisły i wysilać się nad wymyślaniem piłkarzy wartych 2 ME i lepszych od Brożka, Pamiętaj że i Brożek ma swój kontrakt i za niego tez płaci klub więc tak kontraktów nie dopisuj do wartości zawodnika, zauważ że i w polskiej lidze są napastnicy którzy strzelili więcej bramek od naszego Gwiazdora i kosztują mniej niż wspomniane 2 ME.Nie ma ludzi niezastąpionych sprzedadzą to sprzedadzą oby kupili kogoś z jajami na jego miejsce i może to być zawodnik za 100 tyś oby strzelał bramki. Można kupić kolesia za 10 ME i bramki przez rok nie strzeli.
A i jeszcze jeno wytłumacz mi jaka to jest ta klasa Pawła w ostatnim czasie zwłaszcza w pucharach ile to on ma bramek na koncie 12
Odniosłem po prostu takie wrażenie (Oby ....Przy czym w Tym Klubie już nic mnie nie zdziwi)
Wpadamy w jezuityzm. Dlatego proponuje aby choć nieco skonretyzować naszą dyskusję abyś spośród piłkarzy grających w polskiej lidze którzy strzelili w rundzie jesiennej więcej bramek od niego (jeśli akurat to ma być kryterium) zaproponował kogoś kto Twoim zdaniem zastąpi Pawła. O ile mnie pamięć nie myli jest ich trzech: Franek, Wtorek i Sobiech. Powiedz z który z nich będzie (tak z czystym sumieniem) dobrym następcą Brożka.
A jeśli chodzi o bramki w pucharach: podaj nazwisko pilkarza który strzelił ich więcej i jest do wyciągnięcia za 2M E.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 31.12.2010 o godz. 03:11.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 31.12.2010, 02:58
WiernyWiśle napisał(a):Wyświetl post
Ile ma bramek na koncie?! Jest Polakiem! Jest Wiślakiem! Zrobił dla nas dużo i za to należy mu się dobry kontrakt i SZACUNEK!!!

to parafrazując Pawełek pokazując środkowy palec kibicom jest Polakiem, jest wiślakiem i trzeba dać mu mega kontrakt.

spokojnie nie napalaj się dobry kontrakt to się dostaję za gręa nie dlatego że się należy, można go dostać za umiejętności no i ewentualnie za perspektywę rozwoju, Nikt Pawłowi nie odbiera bycia Wiślakiem, Polakiem i nikt mu nie odbiera naszego szacunku.

A może czego niektórzy nie są w stanie zrozumieć Bracia chcą z Wisły już odejść.
Pomyślałeś o tym
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 31.12.2010, 03:05
Odniosłem po prostu takie wrażenie.
Wpadamy w jezuityzm. Dlatego proponuje aby choć nieco skonretyzować naszą dyskusję abyś spośród piłkarzy grających w polskiej lidze którzy strzelili w rundzie jesiennej więcej bramek od niego (jeśli akurat to ma być kryterium) zaproponował kogoś kto Twoim zdaniem zastąpi Pawła. O ile mnie pamięć nie myli jest ich trzech: Franek, Wtorek i Sobiech. Powiedz z który z nich będzie (tak z czystym sumieniem) dobrym następcą Brożka.
A jeśli chodzi o bramki w pucharach: podaj nazwisko pilkarza który strzelił ich więcej i jest do wyciągnięcia za 2M E.

Tak się składa że dwóch z nich już w Wiśle grało, na temat Franka się nie wypowiadam, Co do Andrzeja powiem tylko tyle że cały czas twierdzę że pozbycie się go było jednym z większych błędów ostatnich lat w Wiśle. Zarówno jeden jak i drugi w Wisle już nie zagra. Sobiech był do wyciągnięcia za dużo mniej niż 2 ME wcześniej należało pomyśleć mając na uwadze że wcześniej czy później Paweł zechce z Wisły odejść.
A co do pucharów to nie musi być więcej bramek wystarczyłaby jedna dająca nam awans w pucharach niestety cała nasza drużyna w meczach z ogórkami pokazała profesjonalizm, talent, zaangażowanie i jak to niektórzy piszą "poziom"

gdybać możemy wszystko wskazuje na to że jednak z klubu odejdą i patrząc na przeszłość, należy życzyć im powodzenia i tego żeby dobrą grą załapali się na Euro, bo jakby nie patrzeć z tego punktu widzenia to podejmują wielkie ryzyko aklimatyzacja w klubie gra, to musi być żeby marzyc o mistrzostwach.

A co do Klubu to powoli zostaje nam spalona ziemia, a czy, kto i za ile przyjdzie to jak to ban Bohdan śpiewał onegdaj "okaże się "
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.12.2010, 03:07
Niektórzy chyba nie do końca potrafią trafnie ocenić sytuację.
Otóż:
Sprzedajmy dwóch POLSKICH (niewielu nam takich zostało) piłkarzy, utożsamiających się z Wisłą (ilu takich nam zostanie? dwóch?). Jeden z nich to nasz najlepszy napastnik (W końcu Paweł w 5,5 sezonu strzelił dla "Białej Gwiazdy" 78 goli, a to więcej niż jakikolwiek napastnik w naszej lidze dla jakiegokolwiek klubu.-weszło.com). Dostajemy pieniądze, które trafią do kieszeni właściciela. W zamian dostaniemy no-name'a z zagranicy, który jest aktualnie bez kontraktu, lub zarząd stwiedzi, że mamy sporo napastników i więcej nam nie potrzeba.

Polityka transferowa, ktora za kilka lat doprowadzi nas do spadku. Pier*olcie się krawaciarze w zarządzie.

WISŁA TO MY
Ostatnio edytowane przez Kamson : 31.12.2010 o godz. 03:18.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.12.2010, 03:21
Tak się składa że dwóch z nich już w Wiśle grało, na temat Franka się nie wypowiadam, Co do Andrzeja powiem tylko tyle że cały czas twierdzę że pozbycie się go było jednym z większych błędów ostatnich lat w Wiśle. Zarówno jeden jak i drugi w Wisle już nie zagra. Sobiech był do wyciągnięcia za dużo mniej niż 2 ME wcześniej należało pomyśleć mając na uwadze że wcześniej czy później Paweł zechce z Wisły odejść.
A co do pucharów to nie musi być więcej bramek wystarczyłaby jedna dająca nam awans w pucharach niestety cała nasza drużyna w meczach z ogórkami pokazała profesjonalizm, talent, zaangażowanie i jak to niektórzy piszą "poziom"
Nie wiem czy znowu się obruszysz gdy napiszę że unikasz jasnej odpowiedzi na proste pytanie ale dokładnie takie jest moje wrażenie. Z Twojej wypowiedzi nijak nie mogę wywnioskować kto z tej trójki miałby Twoim zdaniem zastąpić Pawła.
A jeśli chodzi o puchary: na czym opierasz swoją opinię że nastepca Pawła strzeli akurat tę decydującą bramkę tudzież pokaże: "profesjonalizm, talent, zaangażowanie" i prawdziwy poziom? Ja uważam że za kasę którą dostaniemy za Pawła lepszego od niego nie znajdziemy.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.12.2010, 03:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czemu zatrzymałeś się w połowie drogi? Dynamiczni pomocnicy których nie mamy podają do napastników, których nie mamy, z tyłu obrona która jest jakoby jej nie było i bramkarz - fujara nie umiejący grać na przedpolu.
A winny koniec końców będzie Maaskant.
Gdyby przyszło mi wymienić jedną pozycje z której jestem zadowolony, to wymieniłbym defensywnych pomocników, stary ale jary Sobolewski i dający nadzieję na godne zastąpienie go Wilk. Resztę wolę przemilczeć.

Co do obecnej polityki, to wcale się nie zdziwię , gdy za rok/dwa staniemy się taką drugą pogonią szczecin, bez polaka w składzie, a gole nam będą strzelać Tshibamba z Uchenna Nwaogu

WiernyWiśle napisał(a):Wyświetl post
Szacunek jest, nawet z tego co widzę, od tych, co kilka lat temu wylewali na niego wiadro pomyj, gdy seryjnie marnował dobre okazje. Paweł To dobry napastnik, no ale sorry do Franka czy Żurawskiego z najlepszych lat to mu trochę brakuje. Przeżyliśmy odejście tych pierwszych , przeżyjemy i Brożka. To pierwsze na dobrą sprawę pełne okienko transferowe i szansa na wykazanie się dla Stan'a Valckx'a a wy z góry zakładacie , że nie znajdzie żadnego wartościowego zawodnika na tą pozycje.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.12.2010, 03:26
raindog napisał(a):Wyświetl post
Co do napastnika porównywalnego do Brozia - w sensie jakości, a tańszego niż 2mln E. Przykład Lecha - Rudnevs, czy Lewandowski. Tańsi i młodsi. Legia ma problem. Polonia to samo, choć ma kasę. Wbrew pozorom znalezienie takiego Brozia do 1mln E jest trudne, aczkolwiek wykonalne. Teraz okaże się, czy Staszek rzeczywiście posiada dobe kontakty w Europie.
I o to mi chodzi. Amice się udało. Warszawiakom już nie. Przy czym zwróćcie uwagę że po Rudnevsa juz ustawia sie kolejka (po jednej rundzie!). Prawda jest taka że napastnicy są chyba najbardziej rozchwytywanym na rynku towarem i znalezienie kogoś dobrego i taniego to naprawdę duża sztuka. Zreszta nawet w przypadku Amiki wypalił im tylko jeden z czterech sprowadzonych napastników (bo byli jeszcze przecież: Tchimamba, Wichniarek i Chrapek). My w zimie sprowadziliśmy Żurawia i Riosa a nie wypalił żaden.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 31.12.2010 o godz. 03:34.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 31.12.2010, 03:29
Nie wiem czy znowu się obruszysz gdy napiszę że unikasz jasnej odpowiedzi na proste pytanie ale dokładnie takie jest moje wrażenie. Z Twojej wypowiedzi nijak nie mogę wywnioskować kto z tej trójki miałby Twoim zdaniem zastąpić Pawła.
A jeśli chodzi o puchary: na czym opierasz swoją opinię że nastepca Pawła strzeli akurat tę decydującą bramkę tudzież pokaże: "profesjonalizm, talent, zaangażowanie" i prawdziwy poziom? Ja uważam że za kasę którą dostaniemy za Pawła lepszego od niego nie znajdziemy.

Zaden z tej trójki Pawła nie zastąpi bo w obecnym momencie do Wisły nie przyjdzie, Gdyby ktoś w tym Klubie myślał to Dzisiaj mielibyśmy w zapasie Niedzielana i mozna było kupić Sobiecha jak jeszcze był do kupna teraz to już musztarda po obiedzie.

A nawet jeśli twierdzisz że nie znajdziesz nikogo lepszego za Pawła to jaką masz pewność że on po prostu z Wisły chce odejść zatrzymasz go na siłę dasz mu nowy kontrakt na poziomie 500 tyś Euro a może więcej.

Nie znajdziemy nikogo lepszego to będzie 8 miejsce w lidze zamiana trenera a może w końcu i zmiana właściciela.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.12.2010, 03:44
Zaden z tej trójki Pawła nie zastąpi bo w obecnym momencie do Wisły nie przyjdzie, Gdyby ktoś w tym Klubie myślał to Dzisiaj mielibyśmy w zapasie Niedzielana i mozna było kupić Sobiecha jak jeszcze był do kupna teraz to już musztarda po obiedzie.

A nawet jeśli twierdzisz że nie znajdziesz nikogo lepszego za Pawła to jaką masz pewność że on po prostu z Wisły chce odejść zatrzymasz go na siłę dasz mu nowy kontrakt na poziomie 500 tyś Euro a może więcej.

Nie znajdziemy nikogo lepszego to będzie 8 miejsce w lidze zamiana trenera a może w końcu i zmiana właściciela.
I o to mi chodzi. Gdy popatrzysz na kandydatury z ligi polskiej to od razu widać że opcji nie ma. Nie jestem może jakimś specjalnym znawcą ale parę drużyn z "krajów ościennych" widziałem i jedynym który by sie nadał jest moim zdaniem Cleo. Ale jego za 2M E nie ściągniemy. Oby Staszek miał jakieś inne opcje ale mam naprawdę duże wątliwości czy uda się znaleźć kogoś porównywalnego do Pawła.
Jeśli chodzi o motywację Pawła to pisałem już o tym w poście wcześniejszym (38703) i nie chce sie powtarzać.
A jeśli chodzi o konsekwencje braku znalezienia zmiennika dla Pawła: to już jest zupełnie inna dyskusja. Nie mieszajmy przyczyn ze skutkami.
Odpowiedz cytując
Undertaker
Banita

Od: 10.2010

Stary 31.12.2010, 05:18
Przegląd podaje, że Paweł kosztował 2 mln, a Piotrek 200 tysięcy, a wiec 2,2 mln Wisła zarobiła tylko, albo aż.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.12.2010, 05:36
Undertaker napisał(a):Wyświetl post
Przegląd podaje, że Paweł kosztował 2 mln, a Piotrek 200 tysięcy, a wiec 2,2 mln Wisła zarobiła tylko, albo aż.
Wątpię, żeby ktoś chciał do Wisly teraz przyjść gdy ta jest praktycznie w rozsypce. Odszedł napastnik, najlepszy pomocnik ma 34 lata W obronie gra jakiś pastor, niemiecki II ligowiec, bośniacki pastuch, na bramce stoi siatkarz z Serbii, na skrzydle biega polski "kark" amator, w ataku przepłacony gwiazdorek z argentyny

Wątpię, żeby Cupiał się w to dalej bawił, widząc że nie da się bez wielkiej kasy zbudować wielkiej drużyny. Kariera zawodników jest krótka i praktycznie jak się nie funkcjonuje jak manchester united to nie ma czego szukać w futbolu szczegolnie gdy nie masz zaufanego sztabu ludzi. Taki Manchester to sztab osób którzy pracują, nie oszukują siebie nawzajem. Wątpię, żeby Cupiałowi udało się i chciało budować takie struktury, a bez takich struktur w dzisiejszym świecie klub szybko zginie z futbolowej mapy świata.

To już taki Bełchatów ma łatwiej, bo wystarczy że ściągnie paru średnich kopaczy, ludzie poprzychodzą, coś tam pooglądają i są szczęśliwi. Valckx i Maaskant nawet jak rozkręcą ten interes to nie wiem co dalej z tego będzie. Będą chcieli podwyżkę.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 31.12.2010 o godz. 05:48.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 31.12.2010, 06:19
Do wszystkich ktorzy mowia ze Pawel jest nie do zastapienia chcialbym podac przyklad Rudvensa. Koles kosztowal 400 tys. euro a nie mysle zeby byl gorszy od Brozka. Wiec mozna, trzeba tylko chciec.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.12.2010, 07:43
Mam pomysl na swietny biznes, zaczne sprzedawac sznury dla ludzi ktorzy chca sie powiesic po odejsciu braci B.
Ludzie litosci, Pawel jest sympatycznym gosciem jak juz to pisalem gdzies wyzej, ale ile mozna znosic jego chimery. Piszecie o nim legenda? No bez jaj, to Franek, Zuraw, Kosa, Szymek, Baszczu czy Glowa kim sa? Wszyscy ci goscie kojarza mi sie z pieknymi meczami wielkiej Wisly, ale jakos Brozka to sobie nie moge w tym wszystkim przypomniec. Ma chlopak 27 lat a dalej niektorzy nazywaja go wielkim talentem. Do skladu nigdy nie mogl sie przebic, dopiero kiedy odeszly legendy dostal sie do wyjsciowej 11. Jedyny zal do Cupiala jaki teraz mam to dlaczego nie sprzedales jak dawali 3 banki? A Pawel jak w Trabzonsporze bedzie sie tak aklimatyzowal jak w Wisle to powodzenia mu zycze na Euro 2012... na kanapie przed telewizorem
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
darekolsztyn
Banita

Od: 01.2007

Stary 31.12.2010, 07:54
Tu nie chodzi o sam fakt czy Paweł jest do zastapienia czy nie. Chodzi o kiepską polityke klubu która po przyjściu nowego dyrektora nic się nie zmieniła. Sprzedajemy dwóch Brożków odchodzi Pawełek a następców nie widać. Najpierw sprzedajemy a następpnie na gwałt będziemy ściągać kopaczy na testy.
Ktoś przytoczył przykład Rudnevsa, zgadzam się tylko jedno pytanko: kiedy to My sprowadziliśmy w ostatnim czasie talent za niedużą kasę pokroju Rudnevsa
Odpowiedz cytując
Martin
Senior Member

Stary 31.12.2010, 08:32
Trzeba jeszcze szybko sprzedać Sobola i Małeckiego żeby nikt już nie utożsamiał się z klubem i nie traktował go inaczej niż punkt przesiadkowy z którego trzeba wynosić się przy pierwszej okazji. Za nich ściągnie się jeszcze kilku darmowych stranieri trzeciego sortu i jak wszystko walnie z hukiem, to nie będzie miał kto nawet światła zgasić. Bo nie sądzę żeby Maaskantowi co pół roku chciało się od nowa budować drużynę poświęcając pół rundy na próby stworzenia jakiej takiej atmosfery w szatni złożonej z gości, którzy widzą się pierwszy raz.
To może jednak niech się nie spieszą z zakończeniem budowy stadionu. Bo samymi występami cheerledarek, konkursami i wciąganiem pod dach koszulek zasłużonych piłkarzy ciężko będzie ściągnąć na Reymonta choćby 20 tysięcy ludzi. Aż tylu fanatyków na tej szerokości geograficznej nie ma.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 31.12.2010, 08:33
Mój film na temat odejścia Pawła z Wisły Kraków.

Paweł Brożek Goodbye.

http://www.youtube.com/watch?v=r8bMdQ8Ckso

Proszę o pomoc w rozesłaniu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 31.12.2010 o godz. 08:36.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 31.12.2010, 08:34
TRANSFER BROŻKÓW? WISŁA ZAPRZECZA
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...95683&nr_str=1
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 31.12.2010, 08:36
suikoden napisał(a):Wyświetl post
TRANSFER BROŻKÓW? WISŁA ZAPRZECZA
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...95683&nr_str=1
Pawełek w Turcji, Brozkowie w Turcji, a Wisła jak zwykle ustami Ochalika zgrywa Greka
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 31.12.2010, 08:38
darekolsztyn napisał(a):Wyświetl post
Tu nie chodzi o sam fakt czy Paweł jest do zastapienia czy nie. Chodzi o kiepską polityke klubu która po przyjściu nowego dyrektora nic się nie zmieniła. Sprzedajemy dwóch Brożków odchodzi Pawełek a następców nie widać. Najpierw sprzedajemy a następpnie na gwałt będziemy ściągać kopaczy na testy.
Ktoś przytoczył przykład Rudnevsa, zgadzam się tylko jedno pytanko: kiedy to My sprowadziliśmy w ostatnim czasie talent za niedużą kasę pokroju Rudnevsa
Ty tak na poważne czy na żarty? Kiedy sprowadziliśmy? Całkiem niedawno i nazywał się on Marcelo, śmiem twierdzić że jest on większym talentem i większa przyszłość przed nim niż Rudnevsem, to primo. A po drugie jak można mówić, że po przyjściu dyrektora polityka się nie zmieniła skoro nie mieliśmy jeszcze okazji widzieć jego działań w żadnym okienku transferowym? Nie zmieniła się bo co, bo sprzedał Brożków? Ktoś wcześniej już pisał, że problemem nie jest sprzedaż Brożków, tylko kwestia zastępcy, a to czy takich udało się znalezc bedzie można ocenić dopiero po zakończeniu okienka - czy się w ogóle zjawią - a jak już sie zjawią to najwcześniej w drugiej połowie rundy kiedy ten minimalny okres aklimatyzacji będą mieli za sobą.

Póki co jedynym bólem po odejściu Brożków jest to, że w składzie będzie o kolejnych dwóch Polaków mniej, tym bardziej takich, którzy z Wisłą się w pełni identyfikowali.

Więc generalnie zastanów się dwa razy zanim coś napiszesz, bo ....a mózg staje od tego co się czyta na forum w sezonie ogórkowym, w szczególności w okresach wolnych od szkoły.
Ostatnio edytowane przez Nergal : 31.12.2010 o godz. 08:43.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 31.12.2010, 08:45
Niema ludzi nie zastąpionych

Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Stary 31.12.2010, 08:46
Martin napisał(a):Wyświetl post
Trzeba jeszcze szybko sprzedać Sobola i Małeckiego żeby nikt już nie utożsamiał się z klubem i nie traktował go inaczej niż punkt przesiadkowy z którego trzeba wynosić się przy pierwszej okazji. Za nich ściągnie się jeszcze kilku darmowych stranieri trzeciego sortu i jak wszystko walnie z hukiem, to nie będzie miał kto nawet światła zgasić. Bo nie sądzę żeby Maaskantowi co pół roku chciało się od nowa budować drużynę poświęcając pół rundy na próby stworzenia jakiej takiej atmosfery w szatni złożonej z gości, którzy widzą się pierwszy raz.
To może jednak niech się nie spieszą z zakończeniem budowy stadionu. Bo samymi występami cheerledarek, konkursami i wciąganiem pod dach koszulek zasłużonych piłkarzy ciężko będzie ściągnąć na Reymonta choćby 20 tysięcy ludzi. Aż tylu fanatyków na tej szerokości geograficznej nie ma.

zgadzam się w pełni z tobą
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.12.2010, 08:49
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Mój film na temat odejścia Pawła z Wisły Kraków.

Paweł Brożek Goodbye.

http://www.youtube.com/watch?v=r8bMdQ8Ckso

Proszę o pomoc w rozesłaniu.
A co on zmarł czy klub zmienił?
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.12.2010, 08:55
Litości miejcie trochę umiaru!!! Według mnie odejście Brożków wcale nie jest wielkim minusem. To byli przeciętni zawodnicy. Dobrze ,że udało się ich opchnąć obu do jednego klubu . Będzie im raźniej. A Wisła? Wisła jak zwykle będzie szukała zawodników "darmowych" i "do wypożyczenia". Ja tam cudów się nie spodziewam.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.12.2010, 08:56
Przypominam wszystkim, że po klęskach z Levadią, Cracovią (u siebie po 50 latah) i Karabachem 90% forum chciało rozgonienia towarzystwa, zrównania wszystkiego z ziemią i budowania czegoś nowego, choćby mieli grać juniorzy. Teraz jest na to okazja - wszystko zależy od zakupów w zimowym okienku transferowym. Poczekajcie z tą histerią przynajmniej do pierwszego treningu. Ekipa Brożków, Głowackiego, Baszczyńskiego, przy całym szacunku do nich, nic w Europie nie osiągnęła. Może czas na radyklane zmiany?
rrr
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 31.12.2010, 09:00
Wszyscy co placza i lamentuja.... glowa w snieg i ochlonac. Jak mozecie pisac ze polityka klubu sie nie zmienia, ze jest jak co roku skoro to okienko transferowe nie jest jeszcze otwarte i nie wiemy wszyscy jak to bedzie wygladac. Leca tu zarzuty w strone Basalaja, Cupiala i Holendrow mimo iz to bedzie dopiero pierwsze okienko w ktorym Nasi przybysze z zagranicy beda decydowac o transferach. Odeszli Brozki i prawdopodobnie Pawelek i co? Nagle Wisla przestala istniec? Spadlismy juz z ligi? Ilu z Nas na poczatku rundy po pierwszych meczach zwiastowalo ze bedziemy w srodku stawki lub nawet spadniemy po letniej wyprzedazy (bije sie w piers, sam mialem czarne mysli)? A tu co? Niespodzianka jestesmy na 2 miejscu w tabeli. Ok zaraz mi ktos napisze ze to miedzy innymi dzieki Pawlowi i zgoda strzelil kilka bramek ale ile razy wczesniej nie byl praktycznie widoczny w meczu i mial problemy z wykonaniem zalozen taktycznych Maaskanta? Tak czy owak ciesze sie ze Pawel w koncu zdecydowal sie na wyjazd bo ma szanse poznac inna lige, byc moze podniesie swoje umiejetnosci co przelozy sie na dobro Naszej kadry, a i przy okazji zarobi torche wiecej grosza. To samo tyczy sie Pieti.

Dzisiaj mamy koniec roku, jutro otworzy sie okno transferowe i do boju. Nie twierdze ze odrazu uda sie znalesc napastnika porownywalnego do Brozka, ze znajdziemy stopera rownego Glowie, ze bedziemy miec bocznych obroncow klasy Baszcza czy pomocnikow i skrzydlowych klasy Sobola i Kosowskiego, ale licze ze beda transfery ktore pozwola na otwarcie Nowej ery Naszego klubu i ze mimo wszystko w Maju bedziemy na rynku swietowac kolejne MP.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.12.2010, 09:13
Jak długo Wisła ma wysoki budżet i Cupiała tak długo będzie tu piłka na odpowiednim poziomie.

Może nie będziemy lac wszystkich po 5-0 i wygrywać ligi co sezon jak przez kilka ostatnich lat, ale zawsze będą europejskie puchary. A to że zawodniką nie będziemy płacić jak w Niemczech lub Francji to jest wiadome i najlepsi zawsze będą wyjeżdzać na zachód. Ale zwykli ludzie w tym kraju też zarabiają mniej niż statystyczny niemiec lub Francuz
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.12.2010, 09:13
Cytat:
Wątpię, żeby ktoś chciał do Wisly teraz przyjść gdy ta jest praktycznie w rozsypce. Odszedł napastnik, najlepszy pomocnik ma 34 lata W obronie gra jakiś pastor, niemiecki II ligowiec, bośniacki pastuch, na bramce stoi siatkarz z Serbii, na skrzydle biega polski "kark" amator, w ataku przepłacony gwiazdorek z argentyn
Ochłoń człowieku, bo brednie piszesz.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów