The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kibicka
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2010, 13:48
No to tak: Mam nowego beznadziejnego worda. Większość osób, którym coś wysyłam, nie mogą tego otworzyć, tylko im wyskakuje,że mają coś tam instalować..Czy da się coś z tym zrobić żeby mogli to normalnie otworzyć, zainstalować jakiś program na moim kompie?

DZIĘKÓWECZKA
Ostatnio edytowane przez Kibicka : 29.12.2010 o godz. 14:31.
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'

Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 29.12.2010, 14:00
Kibicka napisał(a):Wyświetl post
No to tak: Mam nowego beznadziejnego worda. Większość osób, którym coś wysyłam, nie mogą tego otworzyć, tylko im wyskakuje,że mają coś tam instalować..Czy da się coś z tym zrobić żeby mogli to normalnie otworzyć, zainstalować jakiś program na moim kompie?
Jeśli masz worda 2007 lub 2010 to domyślnie zapisuje pliki z rozszerzeniem .docx, a starsze wersje worda mają problem z otwarciem tych plików. Musisz po prostu zapisywać dokumenty z innym rozszerzeniem (.doc).
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 29.12.2010, 14:01
Kibicka napisał(a):Wyświetl post
zapisuj w starszej wersji worda, jest taka opcja na dole przy zapisywaniu.
Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.12.2010, 14:30
Zamieszcze jeszcze tu z racji tego że więcej osób zagląda :
Mam pytanie na temat nowych przepisów, wchodzących 1 stycznia.
prawo jazdy zdałem 21 grudnia, ale dzwoniąc dzisiaj wniosek został dopiero wysłany, a więc dokument będę odbierał dopiero w nowym roku, i tu mam pytanie czy będę już objęty nowymi przepisami, czy z racji zdawania w tym roku nie obejmą mnie (miejmy nadzieje) ?
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
Kordel
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 29.12.2010, 15:27
Czesc.Mam problem z narysowaniem gwintów metrycznych i calowych zgodnie z normami im odpowiadającymi.Mam kilka pytań,jakby ktoś coś wiedział to proszę o kontakt na prv
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.12.2010, 18:14
Polecicie jakąs miejscówe na sylwestra w Krakowie? Bo się okazało, że domówki nikt nie robi, a na rynek nie za bardzo mamy ochote iść. Jakiś klub czy coś?
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 29.12.2010, 18:54
Jachcik napisał(a):Wyświetl post
prawo jazdy zdałem 21 grudnia, ale dzwoniąc dzisiaj wniosek został dopiero wysłany, a więc dokument będę odbierał dopiero w nowym roku, i tu mam pytanie czy będę już objęty nowymi przepisami, czy z racji zdawania w tym roku nie obejmą mnie (miejmy nadzieje) ?
Jeśli zdałeś prawo jazdy przed zmianą przepisów to na logikę, zmiany Cię nie obejmą. Co to za przepisy się zmieniają tak w ogóle ? zielony listek i te sprawy ?
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 29.12.2010, 19:01
a czemu boisz się tak zielonego listka? wstyd przed kolegami czy co? będziesz świeżym kierowcom to logiczne, że powinieneś mieć zielony listek!
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 29.12.2010, 19:06
Zna ktoś dobrą stronę z zabawami i grami rekreacyjnymi , w których takie gry są wyjaśniane i szczegółowo opisywane
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Stary 30.12.2010, 08:23
pysio napisał(a):Wyświetl post
a czemu boisz się tak zielonego listka? wstyd przed kolegami czy co? będziesz świeżym kierowcom to logiczne, że powinieneś mieć zielony listek!
Koledze zapewne chodzi o punkty karne itp., a nie o listek. Listkiem to sobie można zakryć
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 30.12.2010, 12:26
nero napisał(a):Wyświetl post
Wielu z odpowiadających Tobie będzie miał swoje opinie najczęściej wyrobione przez odbiór jednej przesyłki rocznie.
Jedno jest wiadome, żadna firma kurierska nie będzie miała w 100% pozytywnych opinii z wielu względów. Między innymi przez braki kadrowe, częstą rotację załogi, obsługiwanie przesyłek na wielką skalę.
Miałem do czynienia z wieloma firmami, wysyłam oraz odbieram parę przesyłek dziennie. Przesyłki szły w różne rejony Polski najmniejsze kłopoty z doręczeniem ma DHL.

Podam taki przykład. List zawsze wysyłany pod ten sam adres, wiocha z 2000 mieszkańcami. UPS zawsze w dzień w dzień nawalał z doręczeniem, DHL był pod tym adresem na ogół koło 10-tej rano. Nie można jednak oceniać firm tylko przez ten jeden przykład. Dlaczego tak się dzieje? Wszystko zależy od rejonów podzielonych w firmie. UPS zapewne tak ma podzielony rejon, że jest mu strasznie nie po drodze, musi daleko jechać na tą wiochę, ma tak dużo przesyłek w mieście oddalonym np o 5 km od tej wiochy że nie wyrabia tam podjechać. Natomiast DHL najprawdopodobniej zaczyna od tej wiochy i jedzie dalej z przesyłkami.

Z mojej ponad rocznej obserwacji wynika, że jednak DHL najmniej nawala. W razie pytań wal śmiało.
Pozdrawiam

Z "siódemki" korzystałem przez 8 miesięcy wysyłając w sumie ok 1500 paczek (standardowe: do 30kg), tygodniowo reklamacji było ok 5. Kontakt z nimi to istny koszmar. Szefostwo nie chciało zrezygnować z nich bo byli jednymi z tańszych, nie docierało do nich to, że traciliśmy przez to klientów.

Zdecydowanie odradzam

Wysyłając przesyłki paletowe(ok 300 w sumie) korzystałem z firmy "JAS FBG" - zdecydowanie polecam, w tym okresie nie było żadnej reklamacji, a kontakt świetny
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 30.12.2010, 12:47
Z Siódemką miałem do czynienia parokrotnie i nie było problemów. Zdecydowanie najczęściej korzystałem z usług GLS i też nie narzekam. Jeśli chodzi o usługi paletowe to też nieźle wyglądała współpraca z firmą Schenker. Jeśli zamierzasz skorzystać tylko parę razy to obojętnie kogo wybierzesz, prawdopodobieństwo .......nięcia jest niewielkie
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.12.2010, 13:42
Zna ktoś dobrze angielski i mógłby mi przetłumaczyć z pol. na ang. dokładnie 5 zdań? Mógłbym się jakoś odwdzięczyć, jakby ktoś chciał.
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.12.2010, 13:48
Kojarzy ktoś taką piosenke arabska albo indyjska, która była popularna kilka lat temu! Nawet ne dawno była w liście "10 na 10" na vivie. Jaki tytul ma ta piosenka?
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
Jeden
Member

Od: 10.2010

Stary 30.12.2010, 14:19
fifi1906 napisał(a):Wyświetl post
Kojarzy ktoś taką piosenke arabska albo indyjska, która była popularna kilka lat temu! Nawet ne dawno była w liście "10 na 10" na vivie. Jaki tytul ma ta piosenka?
Może Arash?
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Stary 30.12.2010, 14:48
Jeden napisał(a):Wyświetl post
Może Arash?
Nie, to nie był Arash!
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.12.2010, 15:14
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Z Siódemką miałem do czynienia parokrotnie i nie było problemów. Zdecydowanie najczęściej korzystałem z usług GLS i też nie narzekam. Jeśli chodzi o usługi paletowe to też nieźle wyglądała współpraca z firmą Schenker. Jeśli zamierzasz skorzystać tylko parę razy to obojętnie kogo wybierzesz, prawdopodobieństwo .......nięcia jest niewielkie

dzięki wszystkim za odpowiedzi, pytałem bardziej z ciekawości, mając na uwadze to że być może niektóre rzeczy na allegro będę sprzedawał z opcją wysyłki kurierem, ale to nie będzie jakoś często. na pewno nie 1500 paczek jak pff
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
ceniu
Member

Od: 08.2008

Stary 30.12.2010, 17:49
Słuchajcie mam problem. ściągnąłem sobie grę. w folderze który jest są pliki (dokładnie 4) z rozszerzeniem .bin
wygląda to tak data-a data-b data-c data-d. Powiedzcie co mam z tym zrobić bo wydaje mi się że to są części gry i trzeba to w jadną kupę złożyć i zamontować obraz. I pytanie jak? próbowałem konwertować każdy z nich na obraz i powstały 4 obrazy deamon je widzi ale przy montowaniu zawiesza się. W necie znalazłem odpowiedź jak właśnie przekonwertować każdy osobno ale nie ma nic jak je połączyć w jedną całość. Proszę wytłumaczcie mi tylko językiem łopatologicznym
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 30.12.2010, 19:30
Możecie wejść na swój profil na allegro ? Bo zaraz zwarjuje ......
Odpowiedz cytując
pawulon-82
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 30.12.2010, 19:34
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Możecie wejść na swój profil na allegro ? Bo zaraz zwarjuje ......
tak.ja np. mogę.
Odpowiedz cytując
pawulon-82
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 30.12.2010, 19:38
fifi1906 napisał(a):Wyświetl post
może Panjabi Mc? http://www.youtube.com/watch?v=DJztXj2GPfk
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 30.12.2010, 19:38
pawulon-82 napisał(a):Wyświetl post
tak.ja np. mogę.
Na "moje allegro" Bo ja mam cały czas "trwa łączenie ,proszę czekać"............ (o , już w porządku.....)
Ostatnio edytowane przez bebeto : 30.12.2010 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Stary 30.12.2010, 19:47
pawulon-82 napisał(a):Wyświetl post
może Panjabi Mc? http://www.youtube.com/watch?v=DJztXj2GPfk
Dzieki wielkie! dokładnie o to mi chodziło! Dzięki raz jeszcze!
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Stary 30.12.2010, 21:32
Jachcik napisał(a):Wyświetl post
mogę się mylić, ale raczej Cię obejmują te stare przepisy. Bo nowe są dla tych, którzy zdadzą prawko w 2011 roku. Więc moim zdaniem te 3 takie samo wykroczenie, nie pozbawia Cię prawka.

Co nie zmienia faktu, żebyś nie jeździł jak kretyn po 1,80 zł po zakopiance ;-)
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.12.2010, 21:40
Kiedy będzie rozstrzygnięcie przetargu na ekstraklasę bo nie wiem jaki pakiet w cyfrze wybrać
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 30.12.2010, 23:14
Czy można sobie zarezerwować wcześniej icara/taksówkę?
Pierwszy raz mam taki przypadek że będę musiał wracać po sylwku i jak się ma sprawa z złapaniem taksówki/icara? Ciężko jest czy tak normalnie?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.12.2010, 23:26
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Czy można sobie zarezerwować wcześniej icara/taksówkę?
Pierwszy raz mam taki przypadek że będę musiał wracać po sylwku i jak się ma sprawa z złapaniem taksówki/icara? Ciężko jest czy tak normalnie?
nie wiem jak jest z rezerwacją ale skoro w "zwykły piątek" w nocy jest ciężko się dodzwonić do icara, to w sylwestra może być bardzo ciężko... swoją drogą natknąłem się na gumtree na wiele ofert osób proponujących odwóz w noc sylwestrową więc możesz spróbować tam poszukać.
Odpowiedz cytując
Jeden
Member

Stary 30.12.2010, 23:57
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Kiedy będzie rozstrzygnięcie przetargu na ekstraklasę bo nie wiem jaki pakiet w cyfrze wybrać
Niemal każdy portal podaje,że na wiosne a kiedy dokładnie to chyba tylko ekstraklasa wie...
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 31.12.2010, 10:22
Mam pytanie. Pewnie dla niektórych odpowiedz będzie oczywista. Czy mogę nagrać na czystą płytę Dvd muzykę mp3? Jakim program się to robi? Kiedyś bardzo dawno temu nagrywałem, ale nie moge sobie przypomnieć. Pytam tutaj bo niestety wszyscy informatycy z domu wyjechali ; )
Odpowiedz cytując
Al_29
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 31.12.2010, 10:24
http://www.nero.com/plk/

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów