The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2010, 18:29
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem te powiedzonka jak odchodził Kosa, jak gralismy w sosnowcu a liczylismy sie do konca, jak Brożek został kontuzjowany itd. Naprawde nie płaczcie, w naszej lidze 50 % meczu Wisła wygrywa swoja nazwą.
Właśnie co pokazuje ubiegła runda to już się zmieniło. I nie porównój Brożka do Kosy, bo Kosa był zwykłym najemnikiem, natiomast Brożek się utożsamia z Wisłą i z jej kibicami.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.12.2010, 18:31
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Co za brednie. Ile razy Basałaj namawił Brożka na nowy kontrakt ? Czy w ogóle coś takiego przyszło mu do głowy ?
Ale fajnie sprzedajmy Pawła bo Cupiał będzie miał pieniądze cięszmy się.
Nie podważam tego co zrobił Cupiał, denerwuje mnie tylko to że kibice Wisły robią sobie radochę z transferu. A potem Basałaj będzie wmawiał, że gra o LM. Gdyby nie postaw Pawła pewnie bylibyśmy dzisiaj w środku tabeli, ja już wiem jak to będzie klub zostanie bez klasowego napastnika, Maaskant poleci a Wisła skończy w środku tabeli.
Nie ma obrony, ataku i bramkarza. Bravo Bogdan Basłaj nie wiem czy to jego pomysły ale w każdym bądź razie to on firmuje te skandale swoim nazwiskiem.
Prawda jest taka, że nawet jak kasa była pompowana w klub to Wisła nie potrafiła nawiązać walki o LM i grać w niej jeszcze długo nie będzie! Jako kraj jesteśmy piłkarskim zadupiem, ciągniemy ogony we wszelkich rankingach i tu nie chodzi o kase, ale właśnie o to które miejsca zajmujemy w rankingach, ilu mamy reprezentantów w pucharach europejskich i co za tym idzie na kogo trafiamy w losowaniach. Była już walka w oparciu o graczy doświadczonych... nie udało się, była walka oparta na reprezentantach... nie udało się. Dajmy szansę gościowi, który budował skład w kraju, w którym mają o futbolu największe pojęcie w Europie, jednak finansami odstają znacznie od gigantów! Napewno polskim Ajaxem nie zostaniemy, gdyż zaplecza i warunków ku temu w Krakowie nie ma, ale poczekajmy do lata... zobaczmy co się będzie działo. Kiedyś spotkałem Maaskanta z Parku Jordana jak popierd@lał na łyżworolkach i dał się namówić na kilkunastominutową rozmowę. Powiem jedno tylko jedno... THEY KNOW HOW!

Pozatym mnie tam nie zależy na MP. Zawsze chciałem by Wisła była polską Borussią Dortmund! Nie ważny mistrz, ważny pełny stadion i klimat na meczach! Poprzedni sezon był dla mnie stracony nie z uwagi na remis w derbach i sukces Lecha, ale z racji tego, że mecze w Hucie czy w Sosnowcu to była żenada!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 30.12.2010 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.12.2010, 18:32
Ale rozpaczacie....... chcieli to odeszli, Marcelo, Głowa reszta też chciała i odeszła.. nad czym tu się rozpisywać? to ich osobista decyzja.. taka kolej rzeczy.. i mnie to nie dziwi, Paweł swoje lata ma.. chce jak Głowacki jeszcze trochę dorobić, a brat wiadomo, muszą i najwidoczniej chcą się trzymać razem, pewnie że jest pewien żal bo jednak trochę tu grali.. ale jak chcecie to wyrzucić z siebie idzcie do Pawła i powiedzcie mu że Wam żal że odchodzi..przeciez nie Basałaj wybierał mu klub i kazał tam grać, no chyba że Wam partnerki życowie wybierają rodzice, pracę, wysokość pensji czy wystrój mieszkania.. dzięki za wszystko i wstąpcie kiedyś na derby przy Reymonta..
Ostatnio edytowane przez CH. : 30.12.2010 o godz. 18:37.
Odpowiedz cytując
ABG21
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 30.12.2010, 18:34
Wchodziłem teraz na oficjalną stronę Trabzonsporu i nic tam nie pisze o przejściu Brożków. Poczekajmy na potwierdzenie tej informacji, bo mogą to być medialne spekulacje.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.12.2010, 18:35
Założę się, że co najmniej połowa forumowiczów, którzy w chwili obecnej rozdzierają szaty i nazywają Brożka ikoną klubu, po dwumeczach z Levadią i Karabachem z pianą na ustach nawoływała do rozpędzania tego folwarku. Tak prześcigacie się w peanach na cześć Brożka, że za chwilę dowiem się o tym, że klub opuszcza "legenda", "ikona", "niesamowicie utalentowany snajper", "ostoja wiślackiej ofensywy", "ostatni relikt pucharowych wiktorii". Śmiechu warte. Czy wy czytacie czasem sami siebie?

Dziękuję westersylu za epitet (co prawda nie bezpośredni, ale poczuwam się do tego), możesz napisać nawet że jestem schizofrenikiem, ale ja swojego zdania nie zmienię. Na profilaktyczną konsultację psychologiczną zapraszam osoby rozpaczające w tym temacie i wypisujące apokaliptyczne wizje przyszłości klubu, nie mówiąc już o oszczerstwach wobec zarządu i właściciela.

Pomijam już fakt, że Turasy specjalizują się w konfabulacji i jeszcze nikt nikogo nigdzie nie sprzedał, a wy już oskarżacie Basałaja o sabotaż.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.12.2010, 18:36
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że nawet jak kasa była pompowana w klub to Wisła nie potrafiła nawiązać walki o LM !
ale nie odpadaliśmy z pucharów na przełomie lipca-sierpnia jak teraz (Lewadia,Karabach) ale graliśmy w nich do późnej jesieni a raz sie nawet udało do nowego roku dojśc (Lazio).Problem w tym że teraz trzeba zainwestowac dużo większe pieniądze w klub niż kiedyś bo ceny poszły do góry a Boguś nie jest temu zbyt chętny to i potem przyjeżdza autokarem 1000 km Lewadia i nas ogrywa... 10 lat temu to by dostała 5-0 ( 3 gole Franka plus dwa Żurawia )w pierwszym mecze i byłoby po sprawie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.12.2010 o godz. 18:41.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.12.2010, 18:37
pewnie wielu z nas nie wyobrażało sobie Wisły bez Żurawskiego, Frankowskiego itd , kiedy odchodzili .. mam teraz takie same odczucie kiedy bracia odchodzą, nawet większe ..

ps. zawsze w naszym napadzie był polak, w dodatku wiodącą postacią drużyny.. w tej chwili nie ma kim zastąpić nawet :(

czuje, że kończy się pewien etap w naszym Wiślackim życiu !
tak jak ktoś napisał nie mam nic do obcokrajowców, ale może być tak, że 1 czy 2 piłkarzy z polski będzie grało w wyjściowym składzie ..
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 30.12.2010 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.12.2010, 18:37
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że za Brożków przyjdą jacyś POLACY.
A czy są obecnie jacyś Polacy na poziomie Zurawia, Franka czy nawet Kużby z najlepszego okresu? Czy są tacy przynajmniej na poziomie Jelenia czy Lewandowskiego? Co mieliby wnieść do gry Wisły ci pozostali, którzy nie grają już w klubach, które płacą albo tyle samo co Wisła albo więcej?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.12.2010, 18:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ale nie odpadaliśmy z pucharów na przełomie lipca-sierpnia jak teraz (Lewadia,Karabach) ale graliśmy w nich do późnej jesieni a raz sie nawet udało do nowego roku dojśc (Lazio).Problem w tym że teraz trzeba zainwestowac dużo większe pieniądze w klub niż kiedyś bo ceny poszły do góry a Boguś nie jest temu zbyt chętny to i przyjeżdzą autokarem 1000 km Lewadia i nas ogrywa...
to jak to się stalo,ze budżet klubu wzrósl w ciagu dziesięciu lat dwukrotnie?i to mimo tego,ze stadion nam się zmniejszył (na szczęście już sie powiększa),że stracilismy sponsora?skąd jest więcej pieniedzy skoro właściciel nie inwestuje,a jak niektórzy nawet twierdzą kasę z z transferow chowa do kieszewni?cuda jakieś czy zarząd w totolotka gra i na dodatek wygrywa?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.12.2010, 18:40
super... rok konczymy utrata trzech Polaków, z czego dwóch to gracze podstawowi... co w zamian? pewnie gracz pokroju Paljicia czy Cikosa czyli raczej słabo-średni... nie rozumiem tych, którzy cieszą się, że te 2,5mln to dużo.. co wam z tego? tak czy owak na transfery do klubu nie przeznaczą nawet 1/4 tego... jak zawsze. Myślę, że gdyby tylko była wola klubu to Pawła można było zatrzymać. Na dzień dzisiejszy zostajemy bez nawet średniego bramkarza i bez jakiegokolwiek napastnika. Niektorym dalej to nie przeszkadza, bo w końcu przyjdą przecież następni... pewnie na jakieś roczne wypożyczenie goście z 2 czy 3 ligi brazylijskiej. Do boju.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
michal
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.12.2010, 18:41
Te informacje o Brożkach to już raczej pewność Przed chwilą w sport telegramie powiedzieli, że podpiszą oni kontrakty do 2013 roku i że zjawią się oni w klubie tureckim we wtorek.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 18:43
Cytat:
Prawda jest taka, że nawet jak kasa była pompowana w klub to Wisła nie potrafiła nawiązać walki o LM i grać w niej jeszcze długo nie będzie! Jako kraj jesteśmy piłkarskim zadupiem, ciągniemy ogony we wszelkich rankingach i tu nie chodzi o kase, ale właśnie o to które miejsca zajmujemy w rankingach, ilu mamy reprezentantów w pucharach europejskich i co za tym idzie na kogo trafiamy w losowaniach.
Prawdą jest taka, że nawet takie piłkarskie zadupia jak Zilina klub finansowo słabszy od naszej zrobił awanas do LM.
Lech stuknął Man City i kopnął Juventus. Kto wie gdzie wylądowaliby gdyby nie sprzedali Lewndowskiego. Gdyby nie to że klubie sprzedają najlepszych zawodników pewnie byśmy i my ten awans też zrobili. Droga do LM dla nas jest żałośnie prosta.... w klubie jedną wolą jednak pewną kasę z transferów niż sukcesy sportowe.

Basałaj może się faktycznie poszczyć się transferami na LM. Głowacki, Brożkowie, Marcelo, być może Diaz, prawdopodobnie w niej zagrają.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2010 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 30.12.2010, 18:43
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post
Chłopcze mówisz ze osoby które płaczą o rozpadzie Wisły sa po prostu smieszne Zastanow sie kolego co mówisz. Bo jak ta druzyna ma cokolwiek grac w pucharach jak na nastepców sprzedanych zawodników kupuje sie Beto, Branco lub Ciacu czy jak mu tam było, wybacz ale to jest gówniany szrot. Powiedz mi ostatni dobry transfer Wisły w okolicach 1 mln euro?

Nie mówcie że w Europie są piłkarze za 300 tys euro ktorzy potrafia zastąpić osobe która b.dobrze zna lige, i nawet bez formy strzeli kilka bramek ? Sory ale nie sądziłem ze dożyje czasów gdzie własciciel klubu bedzie chcial odzyskac swoje pieniadze w tak krzywdzący sposób wielu ludzi. Powtarzam to jeszcze raz! Dziekuje za lata sukcesow ale jesli ma tak Cupiał postepować to niech sprzeda klub komuś kto na prawde chce sie zająć piłką, a jakby chciał zarobić naprawde pieniadze to niech kupi kilku graczy poczeka 5 lat, i zarabia co rok w fazie grupowej LM, składu na Lige mistrzów nie da sie zbudować sprzedając graczy z takim doświadczeniem ani nie da sie zbudować w okienku zimowym. Na to potrzeba czasu i pięniedzy, jeśli tak ma być to bardzo miło.
Ej, zachowujecie się tak jak dostająca orgazmu 13-letnia małolata. Nie jest prawdą, że nie da się znaleźć piłkarzy za 300 tys. euro, którzy nie zastąpiliby Brożków. Nie jest prawdą, że Wisła się rozpada.

Po drugie Sylwek1906, czy jak Ci tam - jak mówisz do Cupiała, żeby sprzedał Wisłę, to wskaż mi takiego "multimilionera" polskiego, który by w nią zainwestował i był stabilny w tym, co robi. Dziwi mnie wybredność polskich kibiców, którzy nie mają zielonego pojęcia o rynku. Wisła ma za sobą już ciężkie czasy. Ale jeżeli Turcy dają za Brożków 4 miliony euro, to jak są takimi frajerami, niech ich biorą. Z całym szacunkiem dla braci Brożków, ale ich wartość to maksimum 2,5 mln euro, nic więcej. Razem wziętych. Za taką sumę, przy dobrym skautingu można znaleźć porównywalnej jakości piłkarzy, młodszych, bardziej perspektywicznych. I jeśli kogoś uraziłem, to napisałem ten akapit tylko z persektywy czystego, bezwzględnego i brutalnego zarazem rynku . Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.12.2010, 18:44
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że za Brożków przyjdą jacyś POLACY. Wiem wiem, ubogo z napastnikiem i obrońcą/pomocnikiem będącym polakiem, a jeśli już to za wielką kasę.

Chodzi mi o co innego, ściągną na to miejsce kolejnego obcokrajowca. Zrobi się jeszcze większa wieża babel. Nie mam nic absolutnie przeciwko temu, ale jednak chciałbym (bo wychowanków to ja się nie doczekam) żeby były jakieś proporcje zachowane.
Ta, widze tlumy nastepow Brozkow wsrod polskich pilkarzy. Po prostu TLUMY.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 30.12.2010, 18:48
picasso napisał(a):Wyświetl post
to jak to się stalo,ze budżet klubu wzrósl w ciagu dziesięciu lat dwukrotnie?i to mimo tego,ze stadion nam się zmniejszył (na szczęście już sie powiększa),że stracilismy sponsora?skąd jest więcej pieniedzy skoro właściciel nie inwestuje,a jak niektórzy nawet twierdzą kasę z z transferow chowa do kieszewni?cuda jakieś czy zarząd w totolotka gra i na dodatek wygrywa?
bo ceny za naszych ligowych grajków poszły znacznie do góry, plus do tego w innych klubach płaca zbliżone pieniądze co w Wiśle zarabiają.Pamiętam jak pół roku po tym jak Cupiał zainwestował w najlespzych Polskich zawodników z kraju (to było lato 1998 roku) byłem na meczu z Trabzonsporem na Reymonta i ograliśmy ich gładko 5-1.Dziś obawiam sie że wynik mógłby byc w drugą strone
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.12.2010 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.12.2010, 18:49
picasso napisał(a):Wyświetl post
Nareszcie ktoś pięknie opisał, jak to Cupiał osłabia Wisłę i gdzie trafiają pieniądze z transferów.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 30.12.2010, 18:51
Brożki odchodzą, no trudno... Oczywiście Paweł jest świetnym napastnikiem jak na polskie warunki, tyle że można się było tego spodziewać. Co do Piotrka to tym bardziej wiadomo było, że odejdzie.
Nie to jest w tej chwili naistotniejsze, liczy się fakt że jeszcze moment i Polaków w składzie to my będziemy szukać z lupą w dłoni...oczywiście Polacy są słabi, leniwi i co tam jeszcze niektórzy o nich piszą. Ale jaką macie gwarancję, że zagraniczny napastnik za milion Euro będzie lepszy niż dajmy na to taki Sobiech...? Bo np. taki Bunoza raczej nie jest lepszy od Sadloka, a kosztował podobne pieniądze. Drugą sprawą jest fakt, że zespołowi brak stabilizacji i zgrania co nie wróży najlepiej na przyszłość. Moim zdaniem skład powinien zostać uzupełniony 2-3 Polakami w stylu Wróbla, Gola czy Buzały, a do tego wzmocniony 2-3 wyselekcjonowanymi gwiazdorami z zagranicy. Nie widzę sytuacji, w której Wisła złożona będzie z samych obcokrajowców.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.12.2010, 18:51
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam was bardzo, że wypowiadam się bez czytania tego co wcześniej pisaliście, ale zbaraniałem trochę, a nie chce mi się czytać wszystkiego powyżej...

Czy u was jest jakaś komórka odpowiedzialna za sabotaż własnej drużyny? A może Cupiał stosuje zabieg "redukcja szkód" i po prostu chce zminimalizować straty poniesione na inwestycjach w piłkę nożną zanim zwinie manatki i odfrunie do krainy szczęśliwego kabla? W ciągu jednego sezonu Wisła straciła 80% swoich najbardziej wartościowych piłkarzy i - czy znajdą zastępców, czy nie, czy będzie kasa na dalsze transfery, czy nie - takich rzeczy po prostu się nie robi z poważnym klubem...
Tak, moim zdaniem Cupiał zwija manatki i sprzedaje resztę żywego inwentarza. Myślę, że pora byście (tzn. Legia) składali ofertę na Małeckiego. Serio. Mamy właśnie poświąteczną wyprzedaż. Grzech nie skorzystać.

Pod koniec rundy jesiennej, przy pierwszych przymiarkach transferowych pojawiły się plotki, że Cupiał chce pozyskać jakiegoś zawodnika z "nazwiskiem", potencjalną gwiazdę, która na wiosnę przyciągnie kibiców na Reymonta. No więc jak w radzieckim kawale, prawie wszystko się zgadza: nie gwiazda, ale czołowy napastnik ligi Paweł Brożek. Nie kupujemy, a sprzedajemy. Nie przyciągamy kibiców, tylko zniechęcamy.

Odnoszę wrażenie, że wszystko idzie w....u. Taki gwałt na Wiśle nie można przedstawić jako "okazja". Sprzedaż napastnika, który strzelił dla Wisły 110 goli w oficjalnych spotkaniach za czapkę gruszek w sytuacji, gdy w lecie wyprzedano całą obronę - to czysta kpina, ewidentny sygnał że projekt pod nazwą "Wielka Wisła" właśnie się zakończył.

Dziwne tylko, że Legionista widzi to bez problemu, a tabuny Wiślaków przyglądające się swojemu klubowi na co dzień dalej woli się oszukiwać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.12.2010, 18:52
Prawdą jest taka, że nawet takie piłkarskie zadupia jak Zilina klub finansowo słabszy od naszej zrobił awanas do LM.
Nie wiem jak to wygląda w dorosłej piłce (domyślam się jednak, że podobnie), ale jeśli tak, jak w młodzieżowej, to nie dziwią mnie sukcesy takich klubów jak Zilina. Dzieciaki ze Słowacji, Czech czy Białorusi to zupełnie inna mentalność i podejście do piłki niż naszych chłopców. No ale tego atutu nie mamy i nie będziemy mieli...
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.12.2010, 18:55
Pamiętacie słowa Smudy o transferowej ofensywie w zimie?
Doczekaliśmy się Szkoda nerwów.
Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.12.2010, 18:57
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Sprzedaż napastnika, który strzelił dla Wisły 110 goli w oficjalnych spotkaniach za czapkę gruszek w sytuacji, gdy w lecie wyprzedano całą obronę - to czysta kpina

.
Dokładnie!!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 18:58
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak, moim zdaniem Cupiał zwija manatki i sprzedaje resztę żywego inwentarza. Myślę, że pora byście (tzn. Legia) składali ofertę na Małeckiego. Serio. Mamy właśnie poświąteczną wyprzedaż. Grzech nie skorzystać.

Pod koniec rundy jesiennej, przy pierwszych przymiarkach transferowych pojawiły się plotki, że Cupiał chce pozyskać jakiegoś zawodnika z "nazwiskiem", potencjalną gwiazdę, która na wiosnę przyciągnie kibiców na Reymonta. No więc jak w radzieckim kawale, prawie wszystko się zgadza: nie gwiazda, ale czołowy napastnik ligi Paweł Brożek. Nie kupujemy, a sprzedajemy. Nie przyciągamy kibiców, tylko zniechęcamy.

Odnoszę wrażenie, że wszystko idzie w....u. Taki gwałt na Wiśle nie można przedstawić jako "okazja". Sprzedaż napastnika, który strzelił dla Wisły 110 goli w oficjalnych spotkaniach za czapkę gruszek w sytuacji, gdy w lecie wyprzedano całą obronę - to czysta kpina, ewidentny sygnał że projekt pod nazwą "Wielka Wisła" właśnie się zakończył.

Dziwne tylko, że Legionista widzi to bez problemu, a tabuny Wiślaków przyglądające się swojemu klubowi na co dzień dalej woli się oszukiwać.
Też się zastanawiałem nad "zwijaniem manatek" Według mnie Cupiał również uwodnił swoim posunięciem że jemu już to wszystko zwisa. Nie wiem ale takie wyprzedaży to nigdy u nas jeszcze nie było coś musi być na rzeczy.
Osobiście najbardziej zawiodłem się na Basałaju gdyż zaczynałem wierzyć w jak się okazuje teraz mity o budowaniu klubu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2010 o godz. 19:02.
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.12.2010, 19:02
Mam mieszane uczucia co do tego transferu - z jednej strony odchodzą od nas gracze "przegrani", gdyz za ich czasu gry w Wisle nie osiagnelismy zadnych sukcesów w Europie a to był główny cel, z drugiej coraz mniej u nas Polaków majacych realne szanse na 11 (zostanie ich 3: Mały, Sobol i Gargulec) i pewnie nie dojdzie zaden, który by do tej 11 sie załapał. Chwała szczególnie Pawłowi za to co zrobił dla Wisły ale może czas na kogoś nowego.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 30.12.2010 o godz. 19:05.
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.12.2010, 19:05
Też się zastanawiałem nad "zwijaniem manatek" Według mnie Cupiał również uwodnił swoim posunięciem że jemu już to wszystko zwisa. Nie wiem ale takie wyprzedaży to nigdy u nas jeszcze nie było coś musi być na rzeczy.
Osobiście najbardziej zawiodłem się na Basałaju gdyż zaczynałem wierzyć w jak się okazuje teraz mity o budowaniu klubu.
Basałaj niewątpliwie zapisze się w ponad stuletniej historii Wisły. Ale na razie bliżej mu do jej grabarza, niż do zbawcy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 19:06
Alov napisał(a):Wyświetl post
Mam mieszane uczucia co do tego transferu - z jednej strony odchodzą od nas gracze "przegrani", gdyz za ich czasu gry w Wisle nie osiagnelismy zadnych sukcesów w Europie
Jaki wpływ a to miała postawa tych zawodników odpowiedz sobie sam.
Podpowiem tylko tyle że Brożek strzelał bramki Panathinakosowi, Tottenhamowi, Beitarowi, Nancy, Feyenordowi, Karabahowi, Basel, grał bardzo dobrze przeciwko Barcelonie.
Niejednokrotność robił to w sytuacjach kiedy nasza pomoc miała problemy z wymienieniem 5 podań.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.12.2010, 19:08
Bez przesady z tym zwijaniem manatek, aby sprzedac klub trzeba miec poteznego inwestora, na krajowym rynku takowego juz nie widac, wiekszosc interesujacych sie sportem miliarderow juz ma swoje kluby, natomiast polski rynek dla zagranicznych inwestorow nie jest w tym momecie atrakcyjny.

Widac natomiast jak na dloni, iz klub obral strategie tylko i wylacznie na uzyskiwanie dochodu, natomiast cele sportowe zeszly na dalszy plan.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 30.12.2010, 19:09
szukaliśmy napastnika który mógłby grać w parze z Brożkiem, a teraz wygląda na to, że będzie trzeba kupić dwóch równorzędnych napastników w co wątpię szczerze.... masakra xD
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 30.12.2010, 19:11
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja na prawde jestem wdzieczny włascicielowi za to co zrobił dla mojego klubu ale jesli w ten sposob chce zarzadac klubem to niech sobie da spokoj sprzeda klub komus innemu kto chce sie "bawic" w piłke a nie zbierac to co kiedys stracił.
Mogę się tylko pod tym podpisac obiema rękami.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.12.2010, 19:12
Witani są jak Bogowie

Blogi, wpisy, nawet własny profil na facebooku, w przeciągu 3 godzin uzbierało się ponad pół tysiąca fanów http://www.facebook.com/PawelPiotrBr...rBrozek?v=wall : ))
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.12.2010, 19:12
No może i klub obrał strategie tylko i wyłacznie na uzyskiwanie dochodu a cele sportowe zeszly na dalszy plan, ale w takim razie co dalej Bo po sprzedaniu Brożków kogo sprzedadzą? A w takim wypadku zdarzeń ze stadionu dochód bedzie słabiutki z tego względu że stadion na 34 tys, a na mecze na poziomie Ruchu Chorzów, bedzie chodzić 10 tys ludzi. I utrzymaj stadion + zarób coś żeby wpadło do kieszeni.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów