|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
DOPÓKI nie ma potwierdzenia na oficjalnej stronie WISŁY to miejmy nadzieje ze to plotki , żyjmy NADZIEJĄ.
BEZ BROŻKÓW TO NIE BĘDZIE TA SAMA WISŁA , |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Jak się chce to można zbudować skład bez Polaków, ale ze świetną komunikacją oraz zgraniem. Tylko na to potrzeba czasu... Skład Wisły został osłabiony znacznie, bo nie będzie Brożków (o ile najbardziej boli strata Pawła), a także Pawełka. Czyli w zasadzie mamy taki składzior:
Jovanić - Branco, Bunoza, Chavez, Cikos, - Małecki (nadal ustawiany jako skrzydłowy; nie wiem dlaczego...) Sobolewski Garguła (Wilk) Kirm - Żuraw, Rios. Coś średnio to widzę... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
w ciągu pół roku Wisła zarobiła fortunę , to tym bardziej zaskakujące że od 2 lat nasz klub nie istnieje w europejskiej piłce
tyle razy klnąłem na Brożka , drugie tyle go wychwalałem , ale i mam świadomość że powinien odejść z Wisły już dawno temu . Niestety bał się zagranicznego wyjazdu i rozwoju swojej kariery która zatrzymała się dawno temu w miejscu . tak jak zresztą ktos wspominał ostatnie dwa blamarze w pucharach to w dużej cześci wina Brożków , z nimi Wisła nie osiągneła by sukcesów na arenie międzynarodowej , pora na świeżą krew zresztą zawodnicy przychodzą i odchodzą , a klub stoi dalej . Osoby które płaczą o rozpadzie Wisły są poprostu śmieszni . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
to u Ciebie z mysleniem coś jest nie tak.napisałeś ,że w okienku zarobili 40 mln zl...hmmm ciekawe w którym?poza tym skąd masz takie dane,bo do mnie bardziej przemawialy publikacje mowiace o 4,8 mln€ w letnim okienku,a nie rzekome 6mln.i teraz (to juz jest drugie okienko) prawdopodobnie będzie 2-2,5 mln€.teraz licz i podaj mi jak doszedłes do 40 mln.po drugie jak tak lubisz liczyć wylicz też ile kosztuje funkcjonowanie klubu (a więc ten prąd kontrakty,zusy,podatki,zgrupowania itd) policz wpływy (z biletów,TF,canal+ i inne) i dopiero teraz możesz się mądrzyc ile to Cupiał wziął do kieszeni.podejrzewam,ze nic.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
można sprzedać każdego za odpowiednie pieniądze ...nie ma ludzi nie zastąpionych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! czeba ich znaleść i wyłożyć kase
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 30.12.2010 o godz. 18:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Mam jeszcze nadzieję, że Paweł nie został sprzedany. To nasz najlepszy napastnik( niech mi nikt nie wmawia że jest słaby) i w dodatku polak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Słyszałem te powiedzonka jak odchodził Kosa, jak gralismy w sosnowcu a liczylismy sie do konca, jak Brożek został kontuzjowany itd. Naprawde nie płaczcie, w naszej lidze 50 % meczu Wisła wygrywa swoja nazwą.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie oglądasz meczów jesli nie widzisz tego że Brożek na ten kontrakt sobie zapracował nie postawą w jednej rundzie a w ostatnich 4 latach. Mimo nawet słabszego sezonu w którym grał wielokrotnie na środkach przeciwbólowych był naszym najlepszym strzelcem i asystentem. W tej rundzie jest najlepszy ofensywnym zawodnikiem. Oczywiście lepiej jest trzymać Lobodziskiego z kontraktem powyżej 350 k euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Jakie ikony? Jakiej świetności? Nie zaczepiam, odpowiedz. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Uuu, a teraz widze, ze eksperci, ktorzy przewidywali i wlasciwie zapewniali innych kibicow o zimowej ofensywie transferowej, w tym momencie probuja sugerowac o letniej(roku 2011) ofensywie
. Warto tez wspomniec o kilku pilkarzach, ktorych pozegnamy juz w niedlugim czasie. Nie ma bramkarza, nie ma lewego obroncy, nie ma klasowego stopera, napastnika ani skrzydlowych. Budowa nowej "wielkiej" Wisly idzie pelna para, jak widac. Szkoda, ze kadrowo rok temu, wygladalismy zdecydowanie lepiej. Defensywy transferowej ciag dalszy, a przypuszczam, ze to nie koniec(na Maleckim mozna jeszcze cos zarobic...). |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ach, to ja już wiem o co chodzi... Rios mówił, że więcej pogra i pogra- bo Brożków nie będzie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1726,ti...wiadomosc.html
A to pamietacie? Na razie poczekajmy na stanowisko klubu. Na stronie oficjalnej Trabzonsporu tez nie ma zadnej informacji o transferze a goal.com to słynie z takich nowinek. ![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jesli dla ciebie Brożek nie jest ikoną to jestes po prostu żałosny.
Chłopak jest tutaj 12 lat, prezentuje wysoką klasę sportową, ryzykuje zdrowie aby pomagać Wiśle w odnoszeniu zwycięstw. Od 4 lat to on utrzymuje na swoich barkach całą wislacką ofensywę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Kurto - Cikos, Chavez, _____, Paljić - _____, Garguła, Sobolewski, Kirm - Małecki, _____ Mam nadzieję że na 3 zakreskowane pozycje nasz dyrcio sprowadzi dobrych zawodników... jeśli nie w obronie Bunoza, w pomocy Żurawski, a w ataku Rios... albo odwrotnie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Nie mówcie że w Europie są piłkarze za 300 tys euro ktorzy potrafia zastąpić osobe która b.dobrze zna lige, i nawet bez formy strzeli kilka bramek |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Niektorzy tak lamentuja jakby koniec swiata oficjalnie ogloszono na 2012. Czy nie rozumiecie ze Brozki to zawodnicy wypaleni ktorzy gre w Wisle traktuja jako zlo konieczne.
Klub na nich zarobi oni sobie dorobia i wszyscy sa szczesliwi. Teraz niech sobie machaja rekoma i maja pretensje do wszystkich tylko nie do siebie to zobaczymy jak dlugo beda to tureccy dzialacze i kibice tolerowac. Teraz jeszcze zeby znalazl sie kupiec na Maleckiego ech marzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Większość narzekań na ten ruch transferowy bierze się stąd, że prawie nikt nie wierzy, że Wisła w miejsce sprzedanych zawodników może sprowadzać równie wartościowych albo nawet lepszych. Nie dziwie się... Klub w ostatnich latach robił wszystko, żebyśmy stracili weń wiarę, ale... ja osobiście wierzę, że tym razem wszystko jest pod kontrolą i po okresie transferowym oraz zakończeniu sezonu będziemy zadowoleni. Zresztą, moi drodzy, przekonamy się o tym już w styczniu i lutym.
Jeśli, jednak, dotychczasowa polityka miałaby być kontynuowana, to transfer Pawła nic nie zmieni. Z nim czy bez niego pogrążymy się jeszcze bardziej... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
Piotrek bez formy od kilkunastu miesięcy, wypalony, nawet nie stara się na treningach o miejsce w składzie, Paweł który mobilizuje się tylko na silniejszych przeciwników, czasem potrafiąc przejść obok meczu i sprzedawany z Wisły w każdym możliwym okienku, był czas przywyknąć że taka chwila nadejdzie, a nie nagle nadeszło przebudzenie ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Mam nadzieję że za Brożków przyjdą jacyś POLACY. Wiem wiem, ubogo z napastnikiem i obrońcą/pomocnikiem będącym polakiem, a jeśli już to za wielką kasę.
Chodzi mi o co innego, ściągną na to miejsce kolejnego obcokrajowca. Zrobi się jeszcze większa wieża babel. Nie mam nic absolutnie przeciwko temu, ale jednak chciałbym (bo wychowanków to ja się nie doczekam) żeby były jakieś proporcje zachowane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Niepokoi mnie tylko jedna rzecz.Otóż drużyna niby budowana jest już od jakiegoś czasu i gdy w końcu coś zaczęło się zazębiać ( bo drugie miejsce na półmetku po takim starcie należy uznać za sukces ) nagle znów wszystko trzeba będzie zaczynać od nowa...Skończy się wypożyczenie Riosa,Cikosa itd i co dalej?Takim sposobem daleko nie zajdziemy...Widać właśnie ten profesjonalizm ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
W lidze były czasy kiedy jeden i drugi byli najlepsi na swojej pozycji, ale te czasy minęły i wiele się zmieniło. W pucharach jeden sezon, kiedy dzięki bramce Nikoli w 4 minucie doliczonego czasu Brożek mógł strzelić kilka bramek w grupie. To wszystko. Ich sukcesów na własnym podwórku nie zapominam, ale w Europie nigdy nie dali nam takiej satysfakcji, jak np. Szymek, Żuraw i inni. I nie nadużywajcie słowa "Wiślak" w odniesieniu do piłkarzy. "Wiślakiem" jesteście Wy kibice. Każdy piłkarz jest najemnikiem, choćby nie wiem jak pięknie o kibicach i klubie się wypowiadał. W końcu nikt im wyjeżdżać nie kazał, ale wybrali większą kasę niż grę w Wiśle i osiągnięcie z nią wreszcie jakiegoś sukcesu. Kasa ponad klub, jego historię, atmosferę i kibiców. Gdyby ktoś z nich postąpił odwrotnie to można by było o nim mówić jako o "Wiślaku". Najbliżej byli Zieniu i Baszczu, którzy odchodzić nie chcieli, ale klub też nie chciał ich już dłużej trzymać. Tutaj mamy inną sytuację. Więc jacy to z nich Wiślacy? Chyba że źle to słowo pojmuję... Głowacki też pięknie się wypowiadał o tym, że chciałby podążać drogą np. Maldiniego i prawie całą karierę spedzić w jednej druzynie. Ale gdy tylko ktoś pokazał mu ile będzie zarabiał w nowym klubie to szybko to przeliczył i długo się nie zastanawiał. Nikt mu pistoletu do skroni nie przystawił i nie powiedział "Wypier***aj Arek" Trzeba ich doceniać, bo długo w tym klubie grali i godnie reprezentowali jego barwy, przynajmniej na arenie krajowej. No, ale bez jaj... Za bardzo przyzwyczajamy się do naszych piłkarzy i nie zdajemy sobie sprawy, że oni mają ważniejsze priorytety niż bycie legendą klubu. Kasa ponad wszystko. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=19194
Co ciekawe, wiślacka strona jak na razie zaprzecza tym rewelacjom. - Nic nie słyszałem. Jestem bardzo zdziwiony. Muszę skontaktować się z prezesem - powiedział dla tvn24.pl Adrian Ochalik, rzecznik prasowy naszego klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() CZemu mnie to nie dziwi, jak zwykle on o transferach wie w klubie ostatni po sprzątaczkach i szatniarzu. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|