The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kamilo584
Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2010, 17:59
DOPÓKI nie ma potwierdzenia na oficjalnej stronie WISŁY to miejmy nadzieje ze to plotki , żyjmy NADZIEJĄ.
BEZ BROŻKÓW TO NIE BĘDZIE TA SAMA WISŁA ,
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.12.2010, 17:59
Jeśli komuś się wydaje, że dobrze się ma stać, że Brożki odejdą, to niech nie oczekuje na wiosne walki o mistrzostwo Polski bo ona w tej chwili zostaje oddana bez walki.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 18:01
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Ręcę opadają. Gdyby nie Cupiał nie byłoby tych 7 MP, a tu takie podziękowania. Siłą do odejścia Brożków nikt nie zmuszał, chcieli odejść, odeszli... proste.
Co za brednie. Ile razy Basałaj namawił Brożka na nowy kontrakt ? Czy w ogóle coś takiego przyszło mu do głowy ?
Ale fajnie sprzedajmy Pawła bo Cupiał będzie miał pieniądze cięszmy się.
Nie podważam tego co zrobił Cupiał, denerwuje mnie tylko to że kibice Wisły robią sobie radochę z transferu. A potem Basałaj będzie wmawiał, że gra o LM. Gdyby nie postaw Pawła pewnie bylibyśmy dzisiaj w środku tabeli, ja już wiem jak to będzie klub zostanie bez klasowego napastnika, Maaskant poleci a Wisła skończy w środku tabeli.
Nie ma obrony, ataku i bramkarza. Bravo Bogdan Basłaj nie wiem czy to jego pomysły ale w każdym bądź razie to on firmuje te skandale swoim nazwiskiem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2010 o godz. 18:07.
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.12.2010, 18:01
Jak się chce to można zbudować skład bez Polaków, ale ze świetną komunikacją oraz zgraniem. Tylko na to potrzeba czasu... Skład Wisły został osłabiony znacznie, bo nie będzie Brożków (o ile najbardziej boli strata Pawła), a także Pawełka. Czyli w zasadzie mamy taki składzior:

Jovanić - Branco, Bunoza, Chavez, Cikos, - Małecki (nadal ustawiany jako skrzydłowy; nie wiem dlaczego...) Sobolewski Garguła (Wilk) Kirm - Żuraw, Rios. Coś średnio to widzę...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.12.2010, 18:02
w ciągu pół roku Wisła zarobiła fortunę , to tym bardziej zaskakujące że od 2 lat nasz klub nie istnieje w europejskiej piłce

tyle razy klnąłem na Brożka , drugie tyle go wychwalałem , ale i mam świadomość że powinien odejść z Wisły już dawno temu . Niestety bał się zagranicznego wyjazdu i rozwoju swojej kariery która zatrzymała się dawno temu w miejscu .

tak jak zresztą ktos wspominał

ostatnie dwa blamarze w pucharach to w dużej cześci wina Brożków , z nimi Wisła nie osiągneła by sukcesów na arenie międzynarodowej , pora na świeżą krew
zresztą zawodnicy przychodzą i odchodzą , a klub stoi dalej . Osoby które płaczą o rozpadzie Wisły są poprostu śmieszni .
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.12.2010, 18:05
Undertaker napisał(a):Wyświetl post
Widać myślenie to nie jest twoją najmocniejszą stroną? Na transfery wydał ponad 5 mln!
to u Ciebie z mysleniem coś jest nie tak.napisałeś ,że w okienku zarobili 40 mln zl...hmmm ciekawe w którym?poza tym skąd masz takie dane,bo do mnie bardziej przemawialy publikacje mowiace o 4,8 mln€ w letnim okienku,a nie rzekome 6mln.i teraz (to juz jest drugie okienko) prawdopodobnie będzie 2-2,5 mln€.teraz licz i podaj mi jak doszedłes do 40 mln.po drugie jak tak lubisz liczyć wylicz też ile kosztuje funkcjonowanie klubu (a więc ten prąd kontrakty,zusy,podatki,zgrupowania itd) policz wpływy (z biletów,TF,canal+ i inne) i dopiero teraz możesz się mądrzyc ile to Cupiał wziął do kieszeni.podejrzewam,ze nic.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli komuś się wydaje, że dobrze się ma stać, że Brożki odejdą, to niech nie oczekuje na wiosne walki o mistrzostwo Polski bo ona w tej chwili zostaje oddana bez walki.
można sprzedać każdego za odpowiednie pieniądze ...nie ma ludzi nie zastąpionych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! czeba ich znaleść i wyłożyć kase

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Wajcha17 napisał(a):Wyświetl post
Jak takich zawodników jak Brożek jest na pęczki to czemu Turasy kupują go od nas za 1,7 mln i biorą do tego Piotrka który chyba im tam jest na grzyba potrzebny za 300tyś ojro Brożek jest dobrym napastnikiem a ostatnimi czasy powoli wracał do formy i mógł nam zapewnić co najmniej 10 bramek w sezonie i to tak minimum... Poza tym gdyby Brożek odszedł parę lat temu kiedy to interesował się nim Fulham nie mógł bym mówić o ciosie wymierzonym w kibiców ponieważ wtedy drużyna jako całość wyglądała w miarę dobrze i jest naturalnym że dobrze spisujący się zawodnik odchodzi do silniejszej ligi, ale w obecnej sytuacji gdzie w całej drużynie tylko do niego nie można było mieć zastrzeżeń nasz zarząd akceptuję ofertę i nie potrafi zatrzymać Brożka tak jak to zrobił gdy dostał ofertę w Fulhamu kiedy to za niego samego płacono o 1mln więcej. Czegoś tu nie rozumiem... Chyba pan Basałaj z Cupiałem za bardzo uwierzyli w nowego dyrektora sportowego. Mam nadzieje że wiedzą co robią i zaskoczą nas tej zimy przeprowadzając najlepsze okienko transferowe ostatnich lat w Wiśle, no ale "nadzieja matką głupich" więc chyba nie ma co się napalać
Prawda jest taka, że Polacy zapewnić wysokiego poziomu nie mogą, tak w kwestii reprezentacji jak i w piłce klubowej. Paweł nie jest tym samym pawłem co 3 lata temu, być nim już nie będzie, conajwyżej będzie tylko gorzej. To już ostatni gwizdek... niech idzie skoro w lidze polskiej jest zawodnikiem spełnionym. Biadolicie, że nie ma Polaków w kadrze... a ja się ....@ pytam z jakiej parafii mają być? Bo są Polakami? Płakaliście za Głowackim... Chavez jest o niebo lepszy! Płakaliście za Baszczyńskim... Cikosz wiele mu nie odstaje! Ostatnimi Polakiem grającym na najwyższym poziomie był... Żurawski, którego ściągnięto ponownie w dobrzej wierze... okazało się że zachód, a raczej południe rozmieniło go na drobne. Dla mnie może w napadzie za Brożka grać nawet i kitajec, byle przyjął piłkę do nogi i miał uderzenie jak trzeba, a nie liczył na farta i wpychał piłkę do bramki ekwilibrystycznymi wyskokami w stylu pijanego mistrza.
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 30.12.2010 o godz. 18:11.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.12.2010, 18:07
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Co za brednie. Ile razy Basałaj namawił Brożka na nowy kontrakt ? Czy w ogóle coś takiego przyszło mu do głowy ?
Ale fajnie sprzedajmy Pawła bo Cupiał będzie miał pieniądze cięszmy się.
Nie podważam tego co zrobił Cupiał, denerwuje mnie tylko to że kibice Wisły robią sobie radochę z transferu. A potem Basałaj będzie wmawiał, że gra o LM.
Na nowy kontrakt należy zapracować, a po drugie to i tak jesteśmy biedakami w porównaniu z Trabzonsporem, turcy płacą piłkarzom 5x więcej niż my.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
damian4892
Member

Od: 03.2010

Stary 30.12.2010, 18:08
Mam jeszcze nadzieję, że Paweł nie został sprzedany. To nasz najlepszy napastnik( niech mi nikt nie wmawia że jest słaby) i w dodatku polak.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.12.2010, 18:11
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem te powiedzonka jak odchodził Kosa, jak gralismy w sosnowcu a liczylismy sie do konca, jak Brożek został kontuzjowany itd. Naprawde nie płaczcie, w naszej lidze 50 % meczu Wisła wygrywa swoja nazwą.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 18:12
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Na nowy kontrakt należy zapracować, a po drugie to i tak jesteśmy biedakami w porównaniu z Trabzonsporem, turcy płacą piłkarzom 5x więcej niż my.
Nie oglądasz meczów jesli nie widzisz tego że Brożek na ten kontrakt sobie zapracował nie postawą w jednej rundzie a w ostatnich 4 latach. Mimo nawet słabszego sezonu w którym grał wielokrotnie na środkach przeciwbólowych był naszym najlepszym strzelcem i asystentem. W tej rundzie jest najlepszy ofensywnym zawodnikiem. Oczywiście lepiej jest trzymać Lobodziskiego z kontraktem powyżej 350 k euro.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 30.12.2010, 18:12
donecki napisał(a):Wyświetl post
Brożki poszły.Ostatnie ikony naszej świetności w pucharach sprzed lat.
Ikony klubu a nie jacyś najemcy.
Szkoda ich bo właśnie nam klub rozwalają.
Nawet jak przyjdzie jakaś gwiazda to nie będzie Wislakiem.
Jacy najemcy?
Jakie ikony?
Jakiej świetności?
Nie zaczepiam, odpowiedz.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.12.2010, 18:14
Uuu, a teraz widze, ze eksperci, ktorzy przewidywali i wlasciwie zapewniali innych kibicow o zimowej ofensywie transferowej, w tym momencie probuja sugerowac o letniej(roku 2011) ofensywie . Widac przekladamy, przekladamyt i jeszcze raz przekladamy zakup tych klasowych pilkarzy . Warto tez wspomniec o kilku pilkarzach, ktorych pozegnamy juz w niedlugim czasie. Nie ma bramkarza, nie ma lewego obroncy, nie ma klasowego stopera, napastnika ani skrzydlowych. Budowa nowej "wielkiej" Wisly idzie pelna para, jak widac. Szkoda, ze kadrowo rok temu, wygladalismy zdecydowanie lepiej. Defensywy transferowej ciag dalszy, a przypuszczam, ze to nie koniec(na Maleckim mozna jeszcze cos zarobic...).
Odpowiedz cytując
asmistrz
Member

Stary 30.12.2010, 18:15
Ach, to ja już wiem o co chodzi... Rios mówił, że więcej pogra i pogra- bo Brożków nie będzie Taki żarcik. Mi braci szkoda, a właściwie to Pawła. No cóż... widocznie tak miało być. Oby przyszli lepsi(głupia nadzieja).
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.12.2010, 18:15
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1726,ti...wiadomosc.html
A to pamietacie? Na razie poczekajmy na stanowisko klubu. Na stronie oficjalnej Trabzonsporu tez nie ma zadnej informacji o transferze a goal.com to słynie z takich nowinek.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 18:16
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Jacy najemcy?
Jakie ikony?
Jakiej świetności?
Nie zaczepiam, odpowiedz.
Jesli dla ciebie Brożek nie jest ikoną to jestes po prostu żałosny.
Chłopak jest tutaj 12 lat, prezentuje wysoką klasę sportową, ryzykuje zdrowie aby pomagać Wiśle w odnoszeniu zwycięstw. Od 4 lat to on utrzymuje na swoich barkach całą wislacką ofensywę.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.12.2010, 18:16
maksinho napisał(a):Wyświetl post
Jak się chce to można zbudować skład bez Polaków, ale ze świetną komunikacją oraz zgraniem. Tylko na to potrzeba czasu... Skład Wisły został osłabiony znacznie, bo nie będzie Brożków (o ile najbardziej boli strata Pawła), a także Pawełka. Czyli w zasadzie mamy taki składzior:

Jovanić - Branco, Bunoza, Chavez, Cikos, - Małecki (nadal ustawiany jako skrzydłowy; nie wiem dlaczego...) Sobolewski Garguła (Wilk) Kirm - Żuraw, Rios. Coś średnio to widzę...
Ja bym to widział inaczej:

Kurto - Cikos, Chavez, _____, Paljić - _____, Garguła, Sobolewski, Kirm - Małecki, _____

Mam nadzieję że na 3 zakreskowane pozycje nasz dyrcio sprowadzi dobrych zawodników... jeśli nie w obronie Bunoza, w pomocy Żurawski, a w ataku Rios... albo odwrotnie
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.12.2010, 18:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post

ostatnie dwa blamarze w pucharach to w dużej cześci wina Brożków , z nimi Wisła nie osiągneła by sukcesów na arenie międzynarodowej , pora na świeżą krew
zresztą zawodnicy przychodzą i odchodzą , a klub stoi dalej . Osoby które płaczą o rozpadzie Wisły są poprostu śmieszni .
Chłopcze mówisz ze osoby które płaczą o rozpadzie Wisły sa po prostu smieszne Zastanow sie kolego co mówisz. Bo jak ta druzyna ma cokolwiek grac w pucharach jak na nastepców sprzedanych zawodników kupuje sie Beto, Branco lub Ciacu czy jak mu tam było, wybacz ale to jest gówniany szrot. Powiedz mi ostatni dobry transfer Wisły w okolicach 1 mln euro?

Nie mówcie że w Europie są piłkarze za 300 tys euro ktorzy potrafia zastąpić osobe która b.dobrze zna lige, i nawet bez formy strzeli kilka bramek ? Sory ale nie sądziłem ze dożyje czasów gdzie własciciel klubu bedzie chcial odzyskac swoje pieniadze w tak krzywdzący sposób wielu ludzi. Powtarzam to jeszcze raz! Dziekuje za lata sukcesow ale jesli ma tak Cupiał postepować to niech sprzeda klub komuś kto na prawde chce sie zająć piłką, a jakby chciał zarobić naprawde pieniadze to niech kupi kilku graczy poczeka 5 lat, i zarabia co rok w fazie grupowej LM, składu na Lige mistrzów nie da sie zbudować sprzedając graczy z takim doświadczeniem ani nie da sie zbudować w okienku zimowym. Na to potrzeba czasu i pięniedzy, jeśli tak ma być to bardzo miło.
Odpowiedz cytując
Orrin
Junior Member

Stary 30.12.2010, 18:19
Niektorzy tak lamentuja jakby koniec swiata oficjalnie ogloszono na 2012. Czy nie rozumiecie ze Brozki to zawodnicy wypaleni ktorzy gre w Wisle traktuja jako zlo konieczne.
Klub na nich zarobi oni sobie dorobia i wszyscy sa szczesliwi.
Teraz niech sobie machaja rekoma i maja pretensje do wszystkich tylko nie do siebie to zobaczymy jak dlugo beda to tureccy dzialacze i kibice tolerowac.
Teraz jeszcze zeby znalazl sie kupiec na Maleckiego ech marzenia.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.12.2010, 18:20
Większość narzekań na ten ruch transferowy bierze się stąd, że prawie nikt nie wierzy, że Wisła w miejsce sprzedanych zawodników może sprowadzać równie wartościowych albo nawet lepszych. Nie dziwie się... Klub w ostatnich latach robił wszystko, żebyśmy stracili weń wiarę, ale... ja osobiście wierzę, że tym razem wszystko jest pod kontrolą i po okresie transferowym oraz zakończeniu sezonu będziemy zadowoleni. Zresztą, moi drodzy, przekonamy się o tym już w styczniu i lutym.

Jeśli, jednak, dotychczasowa polityka miałaby być kontynuowana, to transfer Pawła nic nie zmieni. Z nim czy bez niego pogrążymy się jeszcze bardziej...
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 30.12.2010, 18:22
W dzisiejszym świecie 90% piłkarzy to najemnicy, robią to dla kasy i nie ukrywają tego, a ci przywiązani do klubu albo grają długo w jakimś dobrym klubie jak Lampard i nie mają po co się ruszać bo wiedzą że najwyższe laury mogą osiągnąć tu gdzie są, albo nie chcą spróbować sił gdzie indziej bojąc się tego że nie uda im się i wystarcza im to co mają.

Piotrek bez formy od kilkunastu miesięcy, wypalony, nawet nie stara się na treningach o miejsce w składzie, Paweł który mobilizuje się tylko na silniejszych przeciwników, czasem potrafiąc przejść obok meczu i sprzedawany z Wisły w każdym możliwym okienku, był czas przywyknąć że taka chwila nadejdzie, a nie nagle nadeszło przebudzenie !
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 30.12.2010, 18:23
Mam nadzieję że za Brożków przyjdą jacyś POLACY. Wiem wiem, ubogo z napastnikiem i obrońcą/pomocnikiem będącym polakiem, a jeśli już to za wielką kasę.

Chodzi mi o co innego, ściągną na to miejsce kolejnego obcokrajowca. Zrobi się jeszcze większa wieża babel. Nie mam nic absolutnie przeciwko temu, ale jednak chciałbym (bo wychowanków to ja się nie doczekam) żeby były jakieś proporcje zachowane.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.12.2010, 18:23
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post
Chłopcze mówisz ze osoby które płaczą o rozpadzie Wisły sa po prostu smieszne Zastanow sie kolego co mówisz. Bo jak ta druzyna ma cokolwiek grac w pucharach jak na nastepców sprzedanych zawodników kupuje sie Beto, Branco lub Ciacu czy jak mu tam było, wybacz ale to jest gówniany szrot. Powiedz mi ostatni dobry transfer Wisły w okolicach 1 mln euro?

Nie mówcie że w Europie są piłkarze za 300 tys euro ktorzy potrafia zastąpić osobe która b.dobrze zna lige, i nawet bez formy strzeli kilka bramek ? Sory ale nie sądziłem ze dożyje czasów gdzie własciciel klubu bedzie chcial odzyskac swoje pieniadze w tak krzywdzący sposób wielu ludzi. Powtarzam to jeszcze raz! Dziekuje za lata sukcesow ale jesli ma tak Cupiał postepować to niech sprzeda klub komuś kto na prawde chce sie zająć piłką, a jakby chciał zarobić naprawde pieniadze to niech kupi kilku graczy poczeka 5 lat, i zarabia co rok w fazie grupowej LM, składu na Lige mistrzów nie da sie zbudować sprzedając graczy z takim doświadczeniem ani nie da sie zbudować w okienku zimowym. Na to potrzeba czasu i pięniedzy, jeśli tak ma być to bardzo miło.
po pierwszze są kupcy?i to tacy ktorzy zagwarantują to czego oczekujesz?po drugie skąd masz dane,że Cupiał odzyskuje pieniądze,bo wg mnie kasa z transferow idzie na bieżące funkcjonowanie klubu.niestety ale każdy polski klub musi wiązać politykę budżetową z transferami tzn stanowią one część (myślę że znaczną ) budżetu.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.12.2010, 18:24
Niepokoi mnie tylko jedna rzecz.Otóż drużyna niby budowana jest już od jakiegoś czasu i gdy w końcu coś zaczęło się zazębiać ( bo drugie miejsce na półmetku po takim starcie należy uznać za sukces ) nagle znów wszystko trzeba będzie zaczynać od nowa...Skończy się wypożyczenie Riosa,Cikosa itd i co dalej?Takim sposobem daleko nie zajdziemy...Widać właśnie ten profesjonalizm ...
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.12.2010, 18:24
Odkąd Brożki są ikonami naszej świetności w pucharach?
W lidze były czasy kiedy jeden i drugi byli najlepsi na swojej pozycji, ale te czasy minęły i wiele się zmieniło.
W pucharach jeden sezon, kiedy dzięki bramce Nikoli w 4 minucie doliczonego czasu Brożek mógł strzelić kilka bramek w grupie. To wszystko.

Ich sukcesów na własnym podwórku nie zapominam, ale w Europie nigdy nie dali nam takiej satysfakcji, jak np. Szymek, Żuraw i inni.

I nie nadużywajcie słowa "Wiślak" w odniesieniu do piłkarzy.
"Wiślakiem" jesteście Wy kibice.

Każdy piłkarz jest najemnikiem, choćby nie wiem jak pięknie o kibicach i klubie się wypowiadał.
W końcu nikt im wyjeżdżać nie kazał, ale wybrali większą kasę niż grę w Wiśle i osiągnięcie z nią wreszcie jakiegoś sukcesu. Kasa ponad klub, jego historię, atmosferę i kibiców.
Gdyby ktoś z nich postąpił odwrotnie to można by było o nim mówić jako o "Wiślaku".
Najbliżej byli Zieniu i Baszczu, którzy odchodzić nie chcieli, ale klub też nie chciał ich już dłużej trzymać.
Tutaj mamy inną sytuację.

Więc jacy to z nich Wiślacy? Chyba że źle to słowo pojmuję...

Głowacki też pięknie się wypowiadał o tym, że chciałby podążać drogą np. Maldiniego i prawie całą karierę spedzić w jednej druzynie.
Ale gdy tylko ktoś pokazał mu ile będzie zarabiał w nowym klubie to szybko to przeliczył i długo się nie zastanawiał.
Nikt mu pistoletu do skroni nie przystawił i nie powiedział "Wypier***aj Arek"

Trzeba ich doceniać, bo długo w tym klubie grali i godnie reprezentowali jego barwy, przynajmniej na arenie krajowej. No, ale bez jaj...
Za bardzo przyzwyczajamy się do naszych piłkarzy i nie zdajemy sobie sprawy, że oni mają ważniejsze priorytety niż bycie legendą klubu. Kasa ponad wszystko.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.12.2010, 18:25
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=19194

Co ciekawe, wiślacka strona jak na razie zaprzecza tym rewelacjom. - Nic nie słyszałem. Jestem bardzo zdziwiony. Muszę skontaktować się z prezesem - powiedział dla tvn24.pl Adrian Ochalik, rzecznik prasowy naszego klubu.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.12.2010, 18:27
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie oglądasz meczów jesli nie widzisz tego że Brożek na ten kontrakt sobie zapracował nie postawą w jednej rundzie a w ostatnich 4 latach. Mimo nawet słabszego sezonu w którym grał wielokrotnie na środkach przeciwbólowych był naszym najlepszym strzelcem i asystentem. W tej rundzie jest najlepszy ofensywnym zawodnikiem. Oczywiście lepiej jest trzymać Lobodziskiego z kontraktem powyżej 350 k euro.
Brożek dostał podwyżkę za czasów Bednarza kiedy faktycznie grał bardzo dobrze. Później obniżył znacznie loty i dopiero w trakcie tej ostatniej rundy zaczął wracać do wysokiej formy , zagrał kilka lepszych meczów i znów podwyżka? Przecież na początku tego sezonu nie raz przechodził obok meczu i tylko machanie rękami mu wychodziło a prawie wszyscy na niego narzekali , nie pamiętasz? Oczywiście wolałbym żeby zostali bracia u Nas ale jak odejdą to nie skończy się na tym świat ,przyjdą inni , młodsi , głodni sukcesów . Czasami trzeba zrobić zmianę pokoleniową i właśnie taka u nas teraz dobiega końca zresztą nie pierwsza za czasów Cupiała . Jak odchodzili Żurawski, Kosowski , Szymkowiak to też nie było wesoło ale jakoś ktoś ich zastąpił , Brożków też da się zastąpić. Zresztą gdyby Brożki nie chcieli wyjeżdżać to nikt by ich na siłę nie sprzedał - widocznie chcieli .
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.12.2010, 18:27
tedyy napisał(a):Wyświetl post

Co ciekawe, wiślacka strona jak na razie zaprzecza tym rewelacjom. - Nic nie słyszałem. Jestem bardzo zdziwiony. Muszę skontaktować się z prezesem - powiedział dla tvn24.pl Adrian Ochalik, rzecznik prasowy naszego klubu.
Rzecznik prasowy to najgorzej poinformowana osoba w więkoszości firm
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.12.2010, 18:28
tedyy napisał(a):Wyświetl post

CZemu mnie to nie dziwi, jak zwykle on o transferach wie w klubie ostatni po sprzątaczkach i szatniarzu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów