The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2010, 17:18
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli poszli za 4M Euro to Wisła zrobiła świetny interes. Jeśli poszli za 2M Euro to Wisła zrobiła bardzo kiepski interes. Tak kiepski że aż nie jestem w stanie uwierzyć że Stan mógł na coś takiego pójść. Za 2M Euro nie znajdziemy napastnika klasy Brozia (o Piotrku nie pisze bo on i tak nie grał ostatnio).
I tu bym się nie zgodził, ja myślę, że za 2 mln E można kupić spokojnie piłkarza klasy Pawła, przy dobrej penetracji rynku szczególnie wschodniego(za wyjątkiem Rosji).
Z tym tylko,że te 2 mln E nigdy nie wypłyną już z naszego konta klubowego, no chyba że na konto Telefoniki.
A już na pewno nie wydamy 2M E na jednego piłkarza, więc dla nas kibiców odejście Pawła jest oczywistym rozczarowaniem bo oznacza jeszcze słabszą Wisełkę niż mamy teraz. A teraz jak wiemy jesteśmy już 3 lata z tyłu za takimi potęgami jak np Gruzja.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Undertaker
Banita

Od: 10.2010

Stary 30.12.2010, 17:18
Nie ma się co zakłamywać, bo ewidentnie Cupiał zaczyna odzyskiwanie kasy wpompowanej w Wisłę. Jedno okienko i już ma prawie 40 mln zł, a na razie wydał z tego ledwie 5 i teraz kupi jakiegoś napastnika i to będzie na tyle. Nie przeszkadza wam, że jeśli Pawełek nie zostanie to w składzie będzie podstarzały Soboloewski i być może Małecki i to wszystko? Najbardziej cudzoziemska drużyna w lidze, która dodatkowo nie daje szans młodym Polakom. Oj nie w tę stronę Wisło idziesz, nie w tę stronę...
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.12.2010, 17:22
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
szkoda Pawła:/:/ trzeba teraz kupić jakiegos porzadnego napadziora, w co watpie
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.12.2010, 17:23
Jesli kwota transferu sie potwierdzi, to mamy megakompromitacje. Sory, ale jesli targowalo sie o kazde euro, kiedy sam Pawel Brozek byl wart kilka mln euro(byl w formie, strzelal bramki)...a dzisiaj sprzedaje go sie za 1 mln, to inaczej tego nazwac nie mozna.
Druga sprawa, zostajemy bez lewego obroncy...czyli w zimie musi przyjsc przynajmniej 2, nie liczac klasowego napastnika. Robi sie naprawde coraz ciekawiej...

P.S - Jak juz pisalem wczesniej(i nie tylko ja), nie ma juz zadnego wartosciowego pilkarza w tej druzynie, na ktorym mozna byloby porzadnie zarobic. Cala polityka Cupiala. Ciekawe co sie stanie z pieniazkami za Brozkow ?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.12.2010, 17:26
http://www.goal.com/en/news/467/turk...zek-from-wisla

Zdaje sie, że właśnie stało się faktem
Jeśli faktycznie za 2 bańki ,to interes stulecia, nie ma co
W ch.uj z takim budowaniem klubu
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.12.2010, 17:27
nh79 napisał(a):Wyświetl post
dlatego tez Markusie dziwie sie, ze tak ubolewasz nad ewentualnym odejsciem braci Brozkow.
Ubolewam, bo nauczony doświadczeniami wielu ostatnich okien transferowych nie spodziewam się, że Wisła pozyska w ich miejsce sensownych następców. Ubolewam, bo ten ruch jest świadectwem, że nasza polityka kadrowa nie zmienia się na lepsze. Ubolewam, bo mamy powtórkę ze schematów obowiązujących już od czasu Petrescu, a nawet i wcześniej.

Nie cieszy mnie ciągłe osłabianie Wisły. Mam świadomość konsekwencji tego ruchu dla przyszłości klubu. Także finansowej, w długofalowej perspektywie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
rainha
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.12.2010, 17:29
Przestańcie na razie płakać i rozpaczać!
A macie jakieś potwierdzenie tego ze strony Wisły? Chyba żadnego. A jakieś Turki przecież co raz takie famy wypuszczają(Sobolewski kiedyś podpisał z nimi kontrakt).
Jeśli jednak stałoby się to prawdą to 4 miliony to naprawdę byłby fantastyczny interes na tym transferze.
Ostatnio edytowane przez rainha : 30.12.2010 o godz. 17:37.
Tylko jeden Klub,
Kocham aż po grób.
Kraków to nasz gród,

Wisełko naprzód!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.12.2010, 17:29
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Jesli kwota transferu sie potwierdzi, to mamy megakompromitacje. Sory, ale jesli targowalo sie o kazde euro, kiedy sam Pawel Brozek byl wart kilka mln euro(byl w formie, strzelal bramki)...a dzisiaj sprzedaje go sie za 1 mln, to inaczej tego nazwac nie mozna.
Druga sprawa, zostajemy bez lewego obroncy...czyli w zimie musi przyjsc przynajmniej 2, nie liczac klasowego napastnika. Robi sie naprawde coraz ciekawiej...

P.S - Jak juz pisalem wczesniej(i nie tylko ja), nie ma juz zadnego wartosciowego pilkarza w tej druzynie, na ktorym mozna byloby porzadnie zarobic. Cala polityka Cupiala. Ciekawe co sie stanie z pieniazkami za Brozkow ?
kluczowe słowo to "był"
jeden "był" w formie
drugi "był" dobrym lewm obrońcą

bo jednego zniszczyły kontuzje i leserstwo
drugiego leserstwo

cóż jest jak jest
i teraz tylko należy liczyć na jakiś transfer "do"
i modlić się żeby to nie był drugi Boukhari...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.12.2010, 17:36
Jakaś dziwna cisza ze strony naszego klubu.. Jeśli to prawda to koniec marzeń o mistrzostwie Polski. Kogo jeszcze oddamy w tym okienku Bo nie sądze że kupi kogoś godnego na ich miejsce, co najwyżej przyjdzie piłkarzyna bez kontraktu za darmo, taki Beto czy gol maszyn nie wiem jak mu było. To co sie dzieje w tym klubie to wielka komedia. Zero profesjonalizmu, nie chce mi sie wierzyć że taki jamajczyk poradzi sobie u nas... nie ma to jak tyle pieniedzy za transfery a nic NA transfery. Ja na prawde jestem wdzieczny włascicielowi za to co zrobił dla mojego klubu ale jesli w ten sposob chce zarzadac klubem to niech sobie da spokoj sprzeda klub komus innemu kto chce sie "bawic" w piłke a nie zbierac to co kiedys stracił. A mało nie ma..
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

I dupa my tu gadu gadu a oni swoje. O czym my chcemy marzyć. Niech sobie w dupę wsadzą swoje gadanie z tym kogo oni to nie ściągną. Szlag mnie jasny trafia jak widzę co oni z tym klubem nie robią. Wyprzedana najlepsza obrona, teraz czas na atak i baju baju Europejski Pucharu.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

rw88 napisał(a):Wyświetl post

Zgadzam się natomiast, że bez zawodników zagranicznych nie da się zbudować niezłej ekipy (przykład warszawskiej Polonii), ale też odwrotnie - trudno oprzeć całą drużynę na takowych, bo w zdecydowanej większości nie są to zawodnicy skłonni zostać w drużynie na lata. Stąd modelowy przykład dla budowy drużyny w polskiej lidze (i w sumie nie tylko tutaj) to łączenie młodych Polaków, przeciętnych Polaków w średnim wieku, plus zawodnicy zagraniczni podnoszący poziom w stosunku do Polaków. Oczywiście też w miarę możliwości i ile tylko się da ściągać Murawskich, Lewandowskich i Peszków, którzy nie dość że ciągną grę drużyny, to jeszcze z racji posiadania paszportu UE są cenniejsi dla niektórych krain zachodu niż Bośniacy czy Serbowie. Drużyna musi się składać z zawodników ciągnących grę, ale też takich, którzy wejdą i dzięki stabilności składu poziom gry drastycznie nie spadnie (na przykładzie Lecha Kikuty, Wilki itd.).
Męczy mnie już cykliczne odgrzewanie tego kotletu. To nie jest filozofia budowy drużyny mającej odnosić sukcesy sportowe i finansowe. Pokazuje to nie tylko Polonia Warszawa, ale też Legia z poprzednich sezonów, Korona, Zagłębie Lubin, GKS Bełchatów, niegdyś ŁKS Łódź, i tak dalej i dalej...

Polscy piłkarze są generalnie marnym produktem. I mówią to nie tylko trenerzy (np: Petrescu), ale ich osiągnięcia i wyniki. Kosztem polityki ukierunkowanej na trafienie takiego kolejnego Lewandowskiego czy Błaszczykowskiego jest sprowadzenie przy okazji kilkunastu słabych zawodników, którzy się nie sprawdzą, zaniżą jedynie poziom sportowy i na których klub nie zarobi. Tak mówi nie tylko statystyka, ale i zdrowy rozsądek.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.12.2010, 17:44
Jest jeden pozytyw. Nikogo już więcej nie sprzedamy bo za nikogo nie dostaniemy kasy
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.12.2010, 17:46
Markus napisał(a):Wyświetl post
Męczy mnie już cykliczne odgrzewanie tego kotletu. To nie jest filozofia budowy drużyny mającej odnosić sukcesy sportowe i finansowe. Pokazuje to nie tylko Polonia Warszawa, ale też Legia z poprzednich sezonów, Korona, Zagłębie Lubin, GKS Bełchatów, niegdyś ŁKS Łódź, i tak dalej i dalej...
Tu zgoda pełna z moją filozofią, więc nie wiem co Cię tu "męczy". Nie da się oprzeć (bez zmiany systemu szkolenia i innych fantazji tego typu) gry na Polakach, ale też nie spotkałem się w klubach europy wschodniej czy południowej (a więc odpowiadających naszym realiom) drużyny, która stworzyła dobry team na poziomie europejskim złożony tylko z zawodników zagranicznych. Nawet Szachtar ma tych 2-4 Ukrainców regularnie w składzie.

Markus napisał(a):Wyświetl post
Polscy piłkarze są generalnie marnym produktem. I mówią to nie tylko trenerzy (np: Petrescu), ale ich osiągnięcia i wyniki. Kosztem polityki ukierunkowanej na trafienie takiego kolejnego Lewandowskiego czy Błaszczykowskiego jest sprowadzenie przy okazji kilkunastu słabych zawodników, którzy się nie sprawdzą, zaniżą jedynie poziom sportowy i na których klub nie zarobi. Tak mówi nie tylko statystyka, ale i zdrowy rozsądek.
Przykład Lecha mówi coś innego. A że przykład Lecha jest trwały potwierdza trzeci już niezły sezon pucharowy z rzędu - z Bruggią brakło naprawdę niewiele, a IV runda el. LE to jest osiągnięta granica przyzwoitości. Przykład Lecha pokazuje też, że sprzedani z tego klubu Polacy potrafią skutecznie grać w klubach liczących się w jakimś stopniu w Europie. Może i polscy piłkarze są GENERALNIE średnim produktem, ale wystarczającym do budowy zaplecza klubu, a "perły" jeśli się tylko pojawią, są kasiasto sprzedawane na zachód czy też wschód. To są fakty, a nie tylko subiektywna opinia w Twoim stylu. Kwestia to umiejętność wyszukania takich zawodników jak Peszko, Murawski, Mierzejewski i inni.

Rozumiem, że co do przykładu Lecha się ze mną zgadzasz, skoro nie skomentowałeś tej części mojego posta - trudnej do zaprzeczenia swoją drogą...
Odpowiedz cytując
Wajcha17
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 30.12.2010, 17:47
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Ciosem wymierzonym prosto w kibiców możesz nazwać odejście Marka Kusty do Legii, albo też takowym były mecze, w których z 5 metrów "Brozio - ikona klubu" nie potrafiła trafić do bramki. Zrekompensować będzie się dość łatwo, bo podobnych zawodników, a nawet lepszych na pęczki jest za wschodnią granicą już za 300 tysięcy ojro.
Jak takich zawodników jak Brożek jest na pęczki to czemu Turasy kupują go od nas za 1,7 mln i biorą do tego Piotrka który chyba im tam jest na grzyba potrzebny za 300tyś ojro Brożek jest dobrym napastnikiem a ostatnimi czasy powoli wracał do formy i mógł nam zapewnić co najmniej 10 bramek w sezonie i to tak minimum... Poza tym gdyby Brożek odszedł parę lat temu kiedy to interesował się nim Fulham nie mógł bym mówić o ciosie wymierzonym w kibiców ponieważ wtedy drużyna jako całość wyglądała w miarę dobrze i jest naturalnym że dobrze spisujący się zawodnik odchodzi do silniejszej ligi, ale w obecnej sytuacji gdzie w całej drużynie tylko do niego nie można było mieć zastrzeżeń nasz zarząd akceptuję ofertę i nie potrafi zatrzymać Brożka tak jak to zrobił gdy dostał ofertę w Fulhamu kiedy to za niego samego płacono o 1mln więcej. Czegoś tu nie rozumiem... Chyba pan Basałaj z Cupiałem za bardzo uwierzyli w nowego dyrektora sportowego. Mam nadzieje że wiedzą co robią i zaskoczą nas tej zimy przeprowadzając najlepsze okienko transferowe ostatnich lat w Wiśle, no ale "nadzieja matką głupich" więc chyba nie ma co się napalać
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 30.12.2010, 17:47
Jeżeli jest prawda, ze za bliźniaków dostaniemy kwote z przedziału 2.5 - 4 miliony euro, to.. to to jest transferowy hit XXI wieku!
Trzeba im sprzedac wiecej pilkarzy, poki sie nie zorientuja ile przeplacaja! Łobo za milion! Jirsak za milion! Żuraw za milion! Małecki za 10 milionów!

tak poważniej, to Pawła szkoda, ale 3 dobre mecze na runde to wiele za mało - Piotrek byl po prostu drogim rezerwowym.
jesli kasa z transferow zostanie wydana w calosci na nowych pilkarzy, to jest to wspaniala wiadomosc..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 17:48
bbartt napisał(a):Wyświetl post
ale narzekacie. Brożki nareszcie odchodzą z Wisły. Moim zdaniem to świetna wiadomość, tyle lat tu siedzą i nudzą.
Szlag mnie trafia jak kbice Wisły piszą takie brednie. Za takie rzeczy powinny należeć się bany.
Nie wiem jak można się cieszyć że Cupiał weźmie sobie kolejne pieniądze do swojej kieszeni sprzedając ikonę klubu, najlepszego zawodnika, goscia który od 4 sezonów ciągnie całą ofensywę. I jeszcze Basałaj będzie próbował ci wmówić że on zrobi transfery na LM.
Tak zrobił, PSV Eindhoven będzie grać w LM, Trabazon pewnie też.

Cena 2 mln euro za obu zawodników to największa promocja jaką można było mieć w tym okienku transferowym. Nikt już większej promocji nie zrobi.
Fakty są niezaprzeczalne Basałaj rozwalił calutką drużynę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2010 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.12.2010, 17:49
Piotr B. i tak ostatnio grzał ławę ale Pawła nikim nie zastąpimy...Żeby chociaż 50 % tej sumy trafiło na zakup dobrego napastnika.Cudnie by było też gdyby Głowa wrócił ale chyba nikt w to nie wierzy...Cóż Cupiał już w wakacje rozpoczął odzyskiwanie pieniędzy...Najpierw obrona...teraz atak...a lada moment klub opuści i Pawełek...Europo żegnaj nam...
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.12.2010, 17:49
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Jest jeden pozytyw. Nikogo już więcej nie sprzedamy bo za nikogo nie dostaniemy kasy
Kirm i Małecki w pakiecie za 1mln ojro mysle ze rozsadna cena
Nie zdziwie sie jak te 2 mln euro zmniejsza sie do 1,8mln albo i mniej.
Prawde mowiac wolałbym żeby ich za 1 mln sprzedali ale z gwarancja dla nas kibicow zainwestowania tego 1 mln w 1 zawodnika.
2mln dla Cupiała nic z tego na transfery nie pojdzie, nie liczac tego co mamy na nie odłozone - no chyba ze Jamajczyk, Żyd, Eskimos, Etiopczyk maja byc kupieni własnie za te 2 mln?
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 30.12.2010, 17:50
Zostajemy z emerytem Żurawskim, wypożyczonym Riosem i kontuzjowanym Boguskim...czyli co za półroku zostaniemy bez rasowego napastnika...niewierze że kupią teraz środkowego i lewego obrońcę, bramkarza i 2 napastników, Cikos na wypożyczeniu, Chavez na wypożyczeniu Rios też, więc albo Stan jest cudny albo za półroku nie mamy kim grać...wyprzedałeś Basałaj już wszystko, teraz serwuj swoje darmowe wynalazki...dokąd ten klub zmierza?
Odpowiedz cytując
Undertaker
Banita

Od: 10.2010

Stary 30.12.2010, 17:50
Cytat:
a jak to kolego wyliczyłeś?apoza tym pensje,opłaty,podatki,prąd wodę to totolotek płaci?
Widać myślenie to nie jest twoją najmocniejszą stroną? Na transfery wydał ponad 5 mln!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.12.2010, 17:53
Cytat:
Bardzo dobrze, że Brożek odchodzi.W jego miejsce będzie porządny napastnik.Nie wierzycie?Zobaczycie.
Panie Pablo, na jakiej podstawie pan sądzi, że przejdzie do nas porządny napastnik ?
Po Głowackim i Marcelo - zobacz człowieku jakie siano za nich dostaliśmy, okolo 5 mln euro, a sprowadziliśmy drewnianych zawodników za marne pieniądze.

Popatrz w przeszłość, zobacz, że nigdy nie zrobiliśmy znaczących transferów. to trzeba być głupim, by ciągle wierzyć w wielkie transfery. Widać, że Cupiał osłabia klub, a zatrudnienie Holendrów ma tylko pomóc sprzedać za jak największe pieniądze naszych zawodników.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 30.12.2010, 17:54
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak można się cieszyć że Cupiał weźmie sobie kolejne pieniądze do swojej kieszeni sprzedając ikonę klubu.
Czy ta ikona klubu nie znalazła sie w tym klubie tylko i wylacznie dzieki Cupiałowi? E nie, pewnie jak sie nauczył biegać za piłką, to jego marzeniem było granie w drugoligowej Wiśle
Odpowiedz cytując
asmistrz
Member

Od: 07.2010

Stary 30.12.2010, 17:55
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Tak, jeszcze tylko Mały i w 1 skaldzie będzie grało 2 Polaków, Sobol i Guła.
Podam doskonały przykład- o ile się nie mylę, Inter bez Włocha w składzie wygrał LM. Nieliczni zwracają na to uwagę. Większość patrzy, żę to włoski klub wygrał i mało kto zwraca uwagę na to czy byli Włosi. Liczy się to, że Inter jest klubem z Włoch. Włosi jak grali na mundialu? Wszyscy wiemy i nie można mieć pretensji do mistrza Włoch, tak jak nie można by mieć jeśli Wisła grała by bez Polaka(Sobol i tak będzie grał, więc 1 Polak gra zawsze). Przestańcie stęczeć, że w Wiśle Polaka nie będzie... Nawet jeśli, to co? W lidze angielskiej też jest mnóstwo zagranicznych piłkarzy w składach klubów. Dobro Wisły najważniejsze, a selekcjoner niech sobie radzi tymi piłkarzynami z amiki. A propos- peszek odchodzi od tamtych, więc jednego grajka z kuchenek w kadrze mniej.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.12.2010, 17:56
mnie tylko interesuje jak oni chcą przyciągnąć kibiców hmmmm......jak narobią bigosu to będą wycinać ludków z kartonów i ustawiać ich na głównej trybunie.Daj my im czas do 17 stycznia zobaczymy czy zdołają z organizować zawodników którzy podniosą poziom sportowy

Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Widzę, że istna burza na forum.
Z jednej strony smutno, bo wiadomo trochę lat tu spędzili i trochę do tej drużyny wnieśli, obu bardzo lubię i cenię. Powodzenia życzę, bo zakładam, że to już na 1906% pewna informacja.
Z drugiej strony cieszę się bo trochę grosza za nich wzięliśmy i można kupić naprawdę dobrego napastnika za taką kasę.
Oczywiście zakładam, że przynajmniej część tej kasy pójdzie na transfery bo napastnik to jest nam teraz potrzebny od zaraz, i to dobry napastnik a nie uzupełnienie składu.

Czy te 2-2,5 mln euro to dobra kasa? Nie mnie to oceniać, nie znam się, a na transmarket jak niektórzy "specjaliści" tutaj nie zaglądam więc nie wiem ile są warci według tej strony.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Pablo to będzie nas zbanowanych więcej bo ja także po stracie braci płakać nie mam zamiaru.
Tak to już jest w tym biznesie, że jedni przychodzą inni odchodzą (w tym klubie od lat jest tak, że odchodzą lepsi przychodzą gorsi więc i teraz ktoś się na ich miejsce znajdzie). Pogódźmy się z tym. Jedyne czego czytać nie mogę to lamentów Markusa. Markusie cóż Ci to rozdzieranie szat i patetyczny ton dadzą?
Nie ma kasy, nie ma zawodników i bajecznych kontraktów. Twoje twierdzenia o reinwestycjach są niczym opowieści Korwin-Mikkego o obniżeniu podatków. Niby sensowne ale utopijne do granic możliwości - a raczej z szacunku do forum nie powiem, ze pogrążone w oparach absurdu.
Żałuję, że po Tbilisi forumowicze nie wyzbyli się myśli o Wielkiej Wiśle (piłkarsko i organizacyjnie wielkich, bo mentalnie wciąż taką jesteśmy i być będziemy) i nie nauczyli się cieszyć z małych sukcesów.
Nasze miejsce w tabeli jest ponad stan.
I czy odejdą Brożkowie, czy nie odejdą, to się nie zmieni. Mamy chorą strukturę i mnóstwo pilniejszych potrzeb (stadion, marketing, finanse, szkolenie młodzieży) niż strata zawodnika, który nie jest lepszy od Paljicia a wartość drugiego z sezonu na sezon zacznie tylko i wyłącznie drastycznie spadać.
I tylko posty w takim tonie możemy kopiować i wklejać co transferowe okienko....a i tak g..no to daje.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.12.2010, 17:57
Brożki poszły.Ostatnie ikony naszej świetności w pucharach sprzed lat.
Ikony klubu a nie jacyś najemcy.
Szkoda ich bo właśnie nam klub rozwalają.
Nawet jak przyjdzie jakaś gwiazda to nie będzie Wislakiem.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.12.2010, 17:57
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Szlag mnie trafia jak kbice Wisły piszą takie brednie. Za takie rzeczy powinny należeć się bany.
Nie wiem jak można się cieszyć że Cupiał weźmie sobie kolejne pieniądze do swojej kieszeni sprzedając ikonę klubu, najlepszego zawodnika, goscia który od 4 sezonów ciągnie całą ofensywę. I jeszcze Basałaj będzie próbował ci wmówić że on zrobi transfery na LM.
Tak zrobił, PSV Eindhoven będzie grać w LM, Trabazon pewnie też.
Ręcę opadają. Gdyby nie Cupiał nie byłoby tych 7 MP, a tu takie podziękowania. Siłą do odejścia Brożków nikt nie zmuszał, chcieli odejść, odeszli... proste.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.12.2010, 17:59
Ciekawi mnie fakt dlaczego Trabzon kupił 2 Brożków.
Coś mi się wydaje, ze Piotrek został sprowadzony bardziej dlatego, że brat boi się jechać do Turcji sam i pewnie lepiej będzie przebiegała aklimatyzacja, gdy będzie miał braciszka przy sobie.
A jak wy sądzicie ?
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 30.12.2010, 17:59
Cupiał niby kocha ten klub czy nie? Skoro nie ma kasy to bo to sprzedał w cholerę dla dobra klubu i kibiców, wiecznie będzie gadał o LM jak potłuczony, a kiedy on zrozumie że w klub trzeba niekiedy inwestować 15 lat, a teraz na zawodników trzeba wydać 3 razy tyle co 13 lat temu, czy on się w miejscu zatrzymał...sprzedać Pawła ok, ale jak się ma następce, będzie to samo co z obroną, potem będzie się dziwił że nie ma komu bramek strzelać...takie wały odchodzą przy sprzedaży każdego wartościowego grajka, sprowadzą drewno za półdarmo,a jak nie to się zrobi z pomocnika napastnika, z pomocnika obrońcę...gdzieś są granicę, jesli teraz ma być to samo to o mistrzostwie możemy zapomnieć...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów