The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2010, 11:53
Akurat Paweł to chłop z charakterem i pokazuje to na boisku. Nie wymięka w meczach o stawkę z silnymi zespołami.
Gdy większość sparaliżowana jak kołki on gra swoje i to mi się u niego podoba. Szkoda by było go sprzedawać niby walcząc o MP na które jest przecież duża szansa. Legia jest słaba, Jagiellonia umie grać tylko u siebie jak pogubią punkty wystarczy ich puknąć na R22.
..
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.12.2010, 11:59
Odejście Piotra Brożka będę w stanie zrozumieć, bo kończy mu się kontrakt i nie miał ostatnio miejsca w składzie. Ale Pawła? I to nie ważne za jaką kwotę, ale jak trener ma budować drużynę skoro w każdym okienku transferowym pozbawiana ona jest fundamentów? Latem odeszli Alvarez, Głowacki i Marcelo, teraz prawdopodobnie pożegnamy Pawełka i braci Brożków. Co będzie dalej? Sobolewskiemu w czerwcu kończy się kontrakt i zapewne przedłużony nie będzie, Małeckiego również pożegnamy przy najbliższej okazji, kto ma u nas w ogóle grać? Na kim budować drużynę? W żadnym poważnym klubie nie ma miejsca na tak skandaliczną politykę transferową. Jeżeli Piotr i Paweł naprawdę odejdą to zacznę się zastanawiać, czy Cupiał nie ma zamiaru w najbliższym czasie sprzedać Wisły komuś innemu. Mówienie w takiej sytuacji o budowie nowej drużyny to kpina.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.12.2010, 12:09
Jeszcze zapomniałeś o Diazie i o zawodnikach ktorzy są tylko wypożyczeni (np.Rios) . Źle to zaczyna wyglądac. Portal goool.pl podał ze Brożki juz przechodza... Oby była to tylko plotka.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.12.2010, 12:10
Wszystko fajnie 4 miliony ojro jeśli to prawda to kasa bardzo dobra. Tylko pytanie jest jedno. Kto przyjdzie w ich miejsce? Wolny zawodnik na poziomie S. Branco ?

http://goool.pl/aktualnoci/ekstrakla...do-turcji.html
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.12.2010, 12:10
Dla Brożka i dla Wisły może to być już naprawdę ostatnia szansa. Dla Pawła sprawdzenia swoich sił za granicą oraz zarobienia większych pieniędzy, dla Wisły również zarobienie, na zawodniku mającym 28l, który wszystko co miał zdobyć z Tą drużyną już zdobył.

Jeśli kogoś sprzedawać to lepiej w tym okienku niż letnim, przed pucharami.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 30.12.2010, 12:13
Jeśli chodzi o Brożków, to na goool już trąbią, że "kluby porozumiały się już co do warunków transferu, a zawodnicy ustalili czteroletnie kontrakty". Co więcej, autor wspomnianego artykułu sugeruje wyraźnie, że "musiałoby dojść do katastrofy, aby transfer nie doszedł do skutku. Piotr i Paweł Brożkowie już jutro mogą udać się podróż do Turcji!"

Hmm. Piotra mniej będzie szkoda, bo i tak ostatnio był rezerwowym. Ale kto zastąpi Pawła? Stan i Robert będą mieć pełne ręce roboty (transferowej) przez całą zimę.

Tu całość: http://goool.pl/aktualnoci/ekstrakla...do-turcji.html
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.12.2010, 12:13
matys2 napisał(a):Wyświetl post
Tylko dziecko albo kompletny idiota uwierzy, że Turcy oferują 4mln euro!!!
Kwota transferu będzie pewnie około 2 mln euro. Może nawet mniej...

PS: Przypomnijcie sobie historie z Diazem. Prasa pisała o 1.5 mln euro a w końcu okazało sie , że poszedł za 700 tys euro i to w ratach...
Gdzie i komu sie okazało
Widizałeś umowe transferowa Gó.wno wiesz i tyle
o tych 700 tak samo pisał Przekret Sportowy jak wczesnie o 1,5 mln wiec jedyne co to sami sobie zaprzeczali
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 12:20
Cytat:
http://goool.pl/aktualnoci/ekstraklasa/5262-bracia-brokowie-odchodz-do-turcji.html

Strona menagera Osucha czyli prawdopodobnie jest to prawdą. Według mnie jest to skandalem.
Po pierwsze pieniądze nie zostaną przeznaczone na transfery czego dowodem było ostatnie okienko. Po drugie jak już pisałem jest to skandalem gdyż nie ma nacisku na finanse:

Reperowanie budżetu miało miejsce w zeszłym okienku transferowym. Oddanie najlepszego zawodnika, ikonę klubu, najlepszego strzelca, najlepiej asystującego zawodnika, człowieka który poświęca zdrowie dla tego klubu i przez ostanie lata utrzymuje na swoich barkach całą grę Wiślickiej ofensywy, kogoś dla którego Wisła to nie tylko 5 liter, kogoś kto z całą pewnością nie zawiódł w europejskich pucharach wytrzymując presję, kiedy strzelał bramki takim drużyną jak Nancy, Panathinaikos, Beitar,Feyenord Basel, Tottenham, wyróżniał się w starciach pomiędzy Barceloną, gdzie jako jedyny nie trzęsła portkami na Camp Nou, wszystko to sprawia że oddanie tego zawodnika będzie fatalnym posunięciem na wielu płaszczyznach.
Jeśli włodarze klubu stawiają sobie za cel dobry wynik w europejskich pucharach to ich obowiązkiem jest zatrzymanie zawodnika klasy PAWŁA BROŻKA. Tym bardziej że Paweł chce tu zostać, Jemu należy dać nowy kontrakt on na to zasłużył swoją postawą nie na przestrzeni jednej rundy a na przestrzeni ostaniach sezonów.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.12.2010, 12:29
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Strona menagera Osucha czyli prawdopodobnie jest to prawdą. Według mnie jest to skandalem.
Po pierwsze pieniądze nie zostaną przeznaczone na transfery czego dowodem było ostatnie okienko. Po drugie jak już pisałem jest to skandalem gdyż nie ma nacisku na finanse:

Reperowanie budżetu miało miejsce w zeszłym okienku transferowym. Oddanie najlepszego zawodnika, ikonę klubu, najlepszego strzelca, najlepiej asystującego zawodnika, człowieka który poświęca zdrowie dla tego klubu i przez ostanie lata utrzymuje na swoich barkach całą grę Wiślickiej ofensywy, kogoś dla którego Wisła to nie tylko 5 liter, kogoś kto z całą pewnością nie zawiódł w europejskich pucharach wytrzymując presję, kiedy strzelał bramki takim drużyną jak Nancy, Panathinaikos, Beitar,Feyenord Basel, Tottenham, wyróżniał się w starciach pomiędzy Barceloną, gdzie jako jedyny nie trzęsła portkami na Camp Nou, wszystko to sprawia że oddanie tego zawodnika będzie fatalnym posunięciem na wielu płaszczyznach.
Jeśli włodarze klubu stawiają sobie za cel dobry wynik w europejskich pucharach to ich obowiązkiem jest zatrzymanie zawodnika klasy PAWŁA BROŻKA. Tym bardziej że Paweł chce tu zostać, Jemu należy dać nowy kontrakt on na to zasłużył swoją postawą nie na przestrzeni jednej rundy a na przestrzeni ostaniach sezonów.

Skąd wiesz ze chce zostać? Nie wiem czy wiesz ale bez zgody Pawła to Wisła może go sprzedać co najwyżej do Młodej Ekstraklasy. Bez jego zgody ten transfer nie ma racji bytu.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.12.2010, 12:31
\Tym bardziej że Paweł chce tu zostać
To po co się tak unosisz? Jeśli chce zostać to zostanie, nie można nikogo zmusić do transferu.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
michi96d
Member

Od: 11.2009

Stary 30.12.2010, 12:35
Ja mu życzę powodzenia należy mu się , lecz nie wiem czy wywalczy miejsce w podstawowym składzie .
Miał odejść już 2 lata temu do Fuhlam .
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 30.12.2010, 12:37
Jeśli włodarze klubu stawiają sobie za cel dobry wynik w europejskich pucharach to ich obowiązkiem jest zatrzymanie zawodnika klasy PAWŁA BROŻKA. 2 mln euro to promocja gdyż w tym przypadku nie byłoby mowy o sprzedaży zwykłego zawodnika. Tym bardziej że Paweł chce tu zostać, Jemu należy dać nowy kontrakt on na to zasłużył swoją postawą nie na przestrzeni jednej rundy a na przestrzeni ostaniach sezonów.
A ktoś jeszcze wierzy w te bajeczki o osiąganiu celów w europejskich pucharach?
Zgodnie ze starym znanym przysłowiem "po czynach ich poznacie, nie po słowach" - można spokojnie dojść do wniosku, że sprzedaż po kolei wszystkich najlepszych zawodników i sprowadzanie w ich miejsce taniutkich następców zwiastuje fakt, że celem głownym postawionym przed Basałajem jest odzyskanie maksymalnie dużej ilości kasy, bez nadmiernego inwestowania w klub.

I podejrzewam, że tak samo będzie wyglądało okienko tym razem. Kilku tanich graczy na wypożyczenie, jedna lub dwie "gwiazdy", które 10 lat temu zagrały w jakiejś znanej drużynie itp. Przypomina mi to w pewnej skali ideę działania Odry Wodzisław, która zbierała takich słabych graczy z całej Polski. My będziemy taką Odrą - z europejskim rozmachem, tylko zbierać będziemy niechcianych z całej Europy.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
michi96d
Member

Stary 30.12.2010, 12:40
to może klub zostanie sprzedany i przyjdzie jakiś bogaty koleś
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiesz ze chce zostać? Nie wiem czy wiesz ale bez zgody Pawła to Wisła może go sprzedać co najwyżej do Młodej Ekstraklasy. Bez jego zgody ten transfer nie ma racji bytu.
Na podstawie wywiadów można a było to spokojnie wywnioskować, nie dawno Paweł został ojcem. Wydaję mi się że chciałby dziecko dostało w polskiej kulturze, wśród rodziny.
Nie dawno zresztą zbymak którego infa często się sprawdzają że Paweł wyraził chęć pozostania.
Trzeba mu dać po prostu nowy kontrakt aby mieć spokój.
Nasz klub tylko węszy okazji aby gdzieś kogoś opchnąć....
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2010 o godz. 12:47.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Powiem jedno klub zostanie przysłowiową ręką w nocniku , po odejściu kilku zawodników na przestrzeni x okienek to mogę dojść do wniosku , że w Wiśle źle się dzieje. Już nie będę pisać o Błaszczykowskim , Zieńczuku czy też Kosowskim , bo po ich odejściu nie znaleziono do tej pory ich następców i w najbliższej przyszłości nie znajdą . O Marcelo ,Głowackim zostały tylko archiwalne nagrania , właściwie po wymienionych powyżej piłkarzach również. Zostaniemy z Żurawskim co najlepsze lata ma za sobą , z wypożyczonym Riosem , który raczej wygląda na rozgrywającego , Boguskim , który zapomniał jak się gra 10 spotkań z rzędu , Małeckim co robi więcej szumu niż strzela bramek. 4 piłkarze strzelili razem 6 bramek czyli tyle ile nasz jedyny napastnik ... Mam pomysł chodźmy się napić , bo w przyszłości będziemy grać razem z Cracovią , ale w I lidze jak będziemy tak sprzedawać tylko dla zysku.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 30.12.2010, 12:41
A w mediach kolejny tym razem Bentley. Bedzię Bentley, ale dla Cupiała z pieniędzy za Brożków ))
..
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.12.2010, 12:43
Dlaczego tak nie wierzycie w naszych młodych chłopaków, i że nie ma napastników... Oczywiście że mamy i to dobrych, tylko boimy się na nich postawić, powiedzcie mi czy w Wiśle gdyby grała z Man City to wystawili by osiemnastoletniego Szewczyka który gra w ME? jestem przekonany że nie, a taki Lech? nie boi się postawić na Możdżenia, czy na Drygasa. Legia nie bała się postawić na Kucharczyka czy Borysiuka... I radzą sobie w naszej lidze, co prawda muszą jeszcze nabrać doświadczenia i trochę się nauczyć, ale to oni za parę lat będą stanowili o sile Amici, czy Legi, i też Reprezentacji. Na siłę chcemy ściągnąć super gwiazdy, za kosmiczne sumy, a dlaczego nasza Wiślacka młodzież, od pana Kulawika nie może zagrać? Nawet w Pucharze Polski można spróbować wprowadzić przynajmniej 3-4 zawodników.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.12.2010, 12:44
Pocieszające jest to, że do sprzedania został już tylko Małecki.Wszystko oczywiście ku chwale wielkiej i mocnej Wisły.
Odpowiedz cytując
michi96d
Member

Stary 30.12.2010, 12:50
jeśli zbymak tak pisał to może okazać się to prawda
też byłoby to prawdopodobne
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Stary 30.12.2010, 12:52
tofik napisał(a):Wyświetl post
A w mediach kolejny tym razem Bentley. Bedzię Bentley, ale dla Cupiała z pieniędzy za Brożków ))
Zastanów się co piszesz. Klub nie generuje zysków, Cupiał od lat dokłada do interesu.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 12:58
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Zastanów się co piszesz. Klub nie generuje zysków, Cupiał od lat dokłada do interesu.
Nie generuje zysku bo co okienko węszą tylko okazji aby kogoś opchnąć. Możemy dostrzec co teraz wyprawiają nasciagali młodych zawodników, Rios, Cikos, Bunoza mając nadzieje na ich sprzedaż, sukcesy sportowe są tutaj na dalszym planie.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.12.2010, 12:58
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
powiedzmy sobie szczerze, że gdyby te plotki o rzekomym odejściu braci Brożków okazały się prawdą (4 mln euro!!!) to by było coś pięknego! To jest ostatnia szansa, żeby cokolwiek zarobić na Braciach, a taka suma to jak manna z nieba... jedyne co może niepokoić to sposób w jaki zostaną wydane te pieniądze, jeżeli chociaż 1/4 z tego transferu zostanie przeznaczona na wzmocnienia to jestem przekonany, że Stan ma już kogoś na ich miejsce... chodzi oczywiście o napastnika i skrzydłowego.
A Ty masz jakas prowizje z tego transferu, ze sie tym tak podniecasz ?
Ile bylo transferów za ogormne sumy, a potem jak trzeba bylo pozyskac kogos potrafiacego prosto kopnąć pilke to kasy nie bylo - chyba czas juz sie nauczyc prostej zasady, ze kasa z transferow nie jest reinwestowana w nowych pilkarzy.
Kazdy kto nosi Wisle w sercu powinien byc przeciwny tym transferom - bo my nie zobaczymy ani Brozkow ani pozytku z tych 4 mln.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.12.2010, 12:59
jeszcze raz przyznam, że szkoda mi odejścia Pawła, ale raz, że zasługuje, po drugie kadra musi się zmieniać, więc nie ma co narzekać - trzeba szukać następców. Pamiętam też jak jeszcze niedawno po forum narzekaliśmy na Pawła i na Piotra, że mają wieczne pretensje, że rozkłada ręce, że jest wiecznie niezadowolony itp.
Jeżeli Turcy dają dobrą kasę, to sprzedać.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 30.12.2010, 13:00
A transfery to nie jest zysk ? Generuje bo ciągle kogoś sprzedajemy za grube miliony.
..
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.12.2010, 13:01
Myślę że niektórzy z Was powinni wyluzować . Taki jest ten sport że jedni piłkarze przychodzą a inni odchodzą . Z naszego klubu już nie tacy zawodnicy odchodzili i jakoś dalej liczymy się . Oczywiście wszyscy chcielibyśmy żeby bracia zostali w Wiśle nawet do końca karier ale kiedyś nadchodzi taki moment że potrzebna jest pewna zmiana i właśnie teraz taka chwila przyszła. Myślę że to wyjdzie na dobre i piłkarzom ,i klubowi . Co do transferu to skąd wiecie czy to Brożki nie chcieli odejść i zarobić nieco zapewniając swoim rodzinom jakąś przyszłość ? W Wiśle nigdy tyle nie zarobią a to była jedna z ostatnich okazji by dostać wysoki kontrakt zagranicą , a po drugie może potrzebowali nowych wyzwań , chcieli sprawdzić się w mocniejszej lidze , pograć trochę w europejskich pucharach -trzeba życzyć im powodzenia . Kiedyś do Wisły wrócą - tego jestem pewny . I jestem przekonany że ktoś nowy przyjdzie na ich miejsca , budowana jest nowa drużyna która ma osiągać sukcesy . Nie po to zatrudnialiśmy Holendrów , Basałaj mówił o tak wielkich planach żeby teraz wysprzedać wszystkich najlepszych piłkarzy i spocząć na laurach . Tylko pomalutku , krok po kroku.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 13:04
Jonasz napisał(a):Wyświetl post
jeszcze raz przyznam, że szkoda mi odejścia Pawła, ale raz, że zasługuje, po drugie kadra musi się zmieniać, więc nie ma co narzekać - trzeba szukać następców. Pamiętam też jak jeszcze niedawno po forum narzekaliśmy na Pawła i na Piotra, że mają wieczne pretensje, że rozkłada ręce, że jest wiecznie niezadowolony itp.
Jeżeli Turcy dają dobrą kasę, to sprzedać.
Basałaj strzelił sobie samobója na wstępie swojej kadencji rozp** cała obronę. Teraz dobrał się do napadu. Doszedł do perfekcji w tym co robi, teraz można już opchnąć tylko Małeckiego. Jeśli Cupiał polecił mu rozprzedanie drużny to trzeba mu oddać wywiązuję się z tego znakomicie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2010 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Stary 30.12.2010, 13:04
Nie generuje zysku bo co okienko węszą tylko okazji aby kogoś opchnąć. Możemy dostrzec co teraz wyprawiają nasciagali młodych zawodników, Rios, Cikos, Bunoza mając nadzieje na ich sprzedaż, sukcesy sportowe są tutaj na dalszym planie.
Tak będziemy trzymać najlepszych zawodników, nie dając im szansy rozwoju i zarobienia 5x większych pieniędzy. Nie jesteśmy Dortmundem nawet nie Auxerre czy Trabzonsporem.
Dudka chciał odejść?
Kuba chciał odejść?
Marcelo chciał odejść?
Głowa chciał odejść?

Cytat:
A transfery to nie jest zysk ? Generuje bo ciągle kogoś sprzedajemy za grube miliony.
A gra poza własnym stadionem, brak europejskich pucharów i śmieszny dochód z marketingu?
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.12.2010, 13:06
Gdyby nie to, że w naszym klubie te grube miliony rozejdą się w niewiadomym kierunku, uznałbym to okienko za bardzo korzystne - pozbywamy się Pawełka i dwóch marudów. Spekulacje spekulacjami - za Marcelo jacy to piłkarze nie mieli przyjść, a przyplątała się jakaś Bunoza. Nie zamierzam sypać pewnikami więc napiszę jedynie, iż zapewne ewentualne pieniądze ze sprzedaży bliźniaków nie zostaną przeznaczone na kupno zawodników równorzędnie dobrych lub lepszych.

Zakończę krótko - wierzę w Valckxa. Nie ma ludzi-półbożków, ale jeśli ktoś w tym klubie ma mieć głowę na karku do transferów to tylko on i nasz trener.
Ostatnio edytowane przez Watts : 30.12.2010 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 30.12.2010, 13:08
Basałaj strzelił sobie samobója na wstępie swojej kadencji rozp** cała obronę. Teraz dobrał się do napadu. Doszedł do perfekcji w tym co robi, teraz można już opchnąć tylko Małeckiego.
Małeckiego i Wilka...

Ale to już pewnie w ramach "wzmacniania się" w letnim okienku transferowym...

Cupiał od kilku lat nie dokłada do klubu ani złotówki. Co więcej zyski z transferów idą do Tele-foniki.
Ostatnio edytowane przez matys2 : 30.12.2010 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.12.2010, 13:12
michi96d napisał(a):Wyświetl post
Ja mu życzę powodzenia należy mu się , lecz nie wiem czy wywalczy miejsce w podstawowym składzie .
Miał odejść już 2 lata temu do Fuhlam .
Też mam wątpliwości, co do jednego Brożka i drugiego. Konkurentami Pawła byliby:

- Umut Bulut, 27-letni reprezentant Turcji, w tym sezonie strzelił w 16 meczach 8 bramek, w poprzednich miał statystyki kolejno wstecz 31/11, 33/14, 32/14, 12/7. Do tego dorzucił ogólnie 22 asysty.

- Jaja Coelho, 24-letni Brazylijczyk, do niedawna supergwiazda Metalista Charków, gdzie lubował się w strzelaniu pięknych bramek. W tym sezonie w 12 spotkaniach zaliczył 6 goli.

- Teofilo Gutierrez, 25-letni reprezentant Kolumbii, przegrał rywalizację z w/w dwójką, mimo tego w 6 meczach strzelił 4 gole, dorzucił do tego dorobku gola strzelonego Liverpoolovi w el. LE., plus 3 gole przeciwnko Bursasporowi w Superpucharze Turcji.

Niezła konkurencja, czyż nie? Z drugiej strony jest to aktualnie lider tureckiej Super Ligi, absolutnie drużyna bardzo dobrej europejskiej klasy, stąd cieszyć może jedynie to, że mimo tego, że naszych za granicami jest mało, to zdecydowana większość z nich ma okazję występować w czołowych klubach dobrych lig europejskich, albo przynajmniej w średniakach tych najlepszych, a nasi idą do klubów właśnie typu Trabzonsporu. Piotr też miałby bardzo silną konkurencję, gościa który jest bardzo blisko reprezentacji Chorwacji, czyli Hrvoje Cale.

I uważam, że Brożek w formie z poprzedniego sezonu i tego aktualnego jest spokojnie do zastąpienia, Lechowi udało się dosyć udanie zastąpić Lewandowskiego, więc tym bardziej Wisła jest w stanie udanie zrekompensować sobie brak Pawła. Grunt to kupić w jego miejsce nie jednego zastępce, a takich trzech potencjalnych Rudnevsów, każdego w cenie plus minus 500-600 tys. euro, do nich dorzucić jednego młodego chłopaka z ME lub niższej ligi, w stylu Jankowskiego czy Kucharczyka - wtedy pewność, że przynajmniej jeden wypali byłaby większa.

Jeśli tak wyglądałoby zastąpienie Pawła, to jestem jak najbardziej za, bo z pewnością wyszłoby to Wiśle na dobre. Problem w tym, że jest to mało prawdopodobne...Skończyłoby się pewnie na jednym napastniku ze średniaka z Serbii czy Słowacji, plus jakiegoś jednego szrota bez kontraktu.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 30.12.2010 o godz. 13:17.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów