The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2010, 20:19
Cytat:
Brożek pchnięty za 2 mln to dar od losu- chłop blisko 28 letni, strzelający w sumie kilkanaście goli rocznie w słabiutkiej lidze, co najwyżej 3 napastnik kadry.
Dar od losu chyba dla tego kto go kupi bo 2 mln euro za piłkarza tej klasy to promocja.
Od kilku sezonów Paweł jest wiodącą postacią wislackiej ofensywy, ryzykuje zdrowie dla tego klubu. Nawet w tym słabszym sezonie spowodowanym niezbyt dobrze zaleczoną kontuzja Paweł był najlepszym strzelcem i asystentem w drużynie.
Gdyby nie jego dobra postawa w tej rundzie rozmawialibyśmy na tym forum w innych nastrojach.

Budowanie klubu nie polega rozp** tego co dobre bo niestety od tego zaczął prezes Basałaj. Sprzedaż Paweła Brożka za tak żałosną kwotę będzie dla mnie kolejnym skandalem po tym jak oddalismy Arka Głowackiego.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.12.2010, 20:32
Mysle ze sprzedaz braci to bardzo dobre posuniecie.

Wkoncu bysmy sie nie wylamywali ze standardow i jak co sezon najpierw bysmy sprzedawali zeby pozniej nic nie kupic...
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.12.2010, 20:36
Nienawidzę okresu przerwy zimowej i tej medialnej burzy. Kto odejdzie kto przyjdzie. Staram się już nawet tego nie czytać. Ale jakby tak pozbierać kilka faktów to na wiosnę nie mamy bramkarza, i naszego najlepszego napastnika. Do tego kilku nowych graczy z zachodniego szrotu Gdy się to sprawdzi będzie jeszcze większa wieża Babel i kolejne pół roku na zgrywanie. W takich okolicznościach to możemy i trenera stracić za brak wyników.
What's new?

Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.12.2010, 20:38
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Teraz czekamy na dalsze wiadomości w sprawie Jamajczyka i Ghańczyka
Moim zdaniem Piotrka za 500-600 tys euro można z czystym sumieniem oddać, natomiast Paweł powinien zostać bo nikogo lepszego na ta rundę nie znajdziemy, a kasa za niego i tak nie pójdzie na wzmocnienia.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.12.2010, 20:45
Wygasające kontrakty:

Piotr Brożek 30.06.2011
Także ja licze że z tymi Turkami to tylko o Piotrka chodzi, który może juz teraz podpisać z kimś innym kontrakt. Pozatym nie sądze by dużo kasy było za niego 100-200tys. Maaskant go nie widzi w pierwszym składzie, a i ostatnio nie wiadomo na jakiej pozycji ma grać.

Kontrakty jeszcze kończą się z końcem sezonu (mogą podpisać juz teraz z innym klubem) dla Sobolewskiego i Żurawskigo.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.12.2010, 20:49
Tak czytam kim się interesuje a później z kim się Wisła nie porozumiała i zastnawia mnie czyja to jest sprawka, te wszystkie szumy medialne.
Czy to dziennikarze sami sobie wymyślają cel transferowy, a później sami ten cel kasują ?(zawsze 2 artykuły można napisać)A może z klubu wychodzą te śmieszne newsy ?
Chciałbym wierzyć, że to jednak ta pierwsza ewentualność i ludzie z klubu nie manipulują kbiicami.
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.12.2010 o godz. 20:54.
..
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.12.2010, 20:50
kondzio7 napisał(a):Wyświetl post
Affelayowi wygasał kontrakt także nie wiem dlaczego dziwisz się tej cenie? A Kagawa był nieznanym zawodnikiem. Pawła trzeba zostawić i tyle, bo pewnie nie przyjdzie zawdonik o podobnych a nawet lepszych umiejętnościach.
Co z tego, że Affelayowi wygasał kontrakt? Co z tego, że Kagawa był dla przeciętnego kibica (sic!) zawodnikiem anonimowym? To zupełnie nieistotne. Powody nie ważne - faktem jest natomiast, że dobrych kopaczy mozna w taki lub innyc sposób wyciagnąć tanio... Zwłaszcza mogą to zrobić kluby mocne, których scouting to coś więcej niż 3 chłopa na krzyż...

Także apelowałem tylko o zejście na ziemie, bo nikt sporą (2-3 mln euro) kasą szastać nie będzie. A podtrzymuję swoje zdanie, że takie pieniądze za obecnego Brożka to sporo, niestety. Przespaliśmy okres gdy można było na nim zarobić krocie. Zostało nam albo sprzedać go taniej, albo liczyć, że przez rok się odbuduje i pokaże coś w Europie. Bo od czasów Tottenhamu trochę czasu juz minęło.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.12.2010, 21:06
Cytat:
Także apelowałem tylko o zejście na ziemie, bo nikt sporą (2-3 mln euro) kasą szastać nie będzie. A podtrzymuję swoje zdanie, że takie pieniądze za obecnego Brożka to sporo, niestety. Przespaliśmy okres gdy można było na nim zarobić krocie. Zostało nam albo sprzedać go taniej, albo liczyć, że przez rok się odbuduje i pokaże coś w Europie. Bo od czasów Tottenhamu trochę czasu juz minęło.
Reperowanie budżetu miało miejsce w zeszłym okienku transferowym. Oddanie najlepszego zawodnika, ikonę klubu, najlepszego strzelca, najlepiej asystującego zawodnika, człowieka który poświęca zdrowie dla tego klubu i przez ostanie lata utrzymuje na swoich barkach całą grę Wiślickiej ofensywy, kogoś dla którego Wisła to nie tylko 5 liter, kogoś kto z całą pewnością nie zawiódł w europejskich pucharach wytrzymując presję, kiedy strzelał bramki takim drużyną jak Nancy, Panathinaikos, Beitar,Feyenord Basel, Tottenham, wyróżniał się w starciach pomiędzy Barceloną, gdzie jako jedyny nie trzęsła portkami na Camp Nou, wszystko to sprawia że oddanie tego zawodnika będzie fatalnym posunięciem na wielu płaszczyznach.
Jeśli włodarze klubu stawiają sobie za cel dobry wynik w europejskich pucharach to ich obowiązkiem jest zatrzymanie zawodnika klasy PAWŁA BROŻKA. 2 mln euro to promocja gdyż w tym przypadku nie byłoby mowy o sprzedaży zwykłego zawodnika. Tym bardziej że Paweł chce tu zostać, Jemu należy dać nowy kontrakt on na to zasłużył swoją postawą nie na przestrzeni jednej rundy a na przestrzeni ostaniach sezonów.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.12.2010 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.12.2010, 21:21
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Reperowanie budżetu miało miejsce w zeszłym okienku transferowym. Oddanie najlepszego zawodnika, ikonę klubu, najlepszego strzelca, najlepiej asystującego zawodnika, człowieka który poświęca zdrowie dla tego klubu i przez ostanie lata utrzymuje na swoich barkach całą grę Wiślickiej ofensywy, kogoś dla którego Wisła to nie tylko 5 liter, kogoś kto z całą pewnością nie zawiódł w europejskich pucharach wytrzymując presję, kiedy strzelał bramki takim drużyną jak Nancy, Panathinaikos, Beitar,Feyenord Basel, Tottenham, wyróżniał się w starciach pomiędzy Barceloną, gdzie jako jedyny nie trzęsła portkami na Camp Nou. Jeśli włodarze klubu stawiają sobie za cel dobry wynik w europejskich pucharach to ich obowiązkiem jest zatrzymanie zawodnika klasy PAWŁA BROŻKA. 2 mln euro to promocja gdyż w tym przypadku nie byłoby mowy o sprzedaży zwykłego zawodnika. Tym bardziej że Paweł chce tu zostać, Jemu należy dać nowy kontrakt on na to zasłużył swoją postawą nie na przestrzeni jednej rundy a na przestrzeni ostaniach sezonów.
Ale ja zupełnie o czymś innym.
NIe piszę by Wisła go sprzedawała na siłę i reperowała budżet. Piszę po prostu, że oczekiwanie , że wyceniając "aktualnego" Pawła na 3 mln euro włodarze Wisły przebierać będą w ofertach jest mało powazne. Bo (jak sam zauwazyłęś chcąc nie chcąc ) Brożek to ma obecnie argumenty wyłącznie "historyczno - symboliczne" - że wiele znaczy dla klubu, że kiedyś tam Tottenhamowi strzelił jeszcze za czasów rozkopanego starego C, czy Feyenordoowi za czasów Błaszcza, który z Wisły dawo uciekł. Argumenty czysto piłkarskie tego pana z ostatnich nastu miesięcy już tak imponujące nie są... To jak z Boukharim - fajne cv, pograł tu i ówdzie,ale znowu magik jakiś z niego nie jest. Liczy się teraźniejszość.

Choć faktem jest niestety, że mimo wszystko Paweł to chyba najbardziej wartościowy piłkarz obecnej Wisły. Ale to nie znaczy, że automatycznie warty miliony. Będziemy mieć drogich piłkarzy jak sie pokażemy w Europie coś więcej.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.12.2010, 21:27
felipe napisał(a):Wyświetl post
Ale ja zupełnie o czymś innym.
NIe piszę by Wisła go sprzedawała na siłę i reperowała budżet. Piszę po prostu, że oczekiwanie , że wyceniając "aktualnego" Pawła na 3 mln euro włodarze Wisły przebierać będą w ofertach jest mało powazne. Bo (jak sam zauwazyłęś chcąc nie chcąc ) Brożek to ma obecnie argumenty wyłącznie "historyczno - symboliczne" - że wiele znaczy dla klubu, że kiedyś tam Tottenhamowi strzelił jeszcze za czasów rozkopanego starego C, czy Feyenordoowi za czasów Błaszcza, który z Wisły dawo uciekł. Argumenty czysto piłkarskie tego pana z ostatnich nastu miesięcy już tak imponujące nie są... To jak z Boukharim - fajne cv, pograł tu i ówdzie,ale znowu magik jakiś z niego nie jest. Liczy się teraźniejszość.

Choć faktem jest niestety, że mimo wszystko Paweł to chyba najbardziej wartościowy piłkarz obecnej Wisły. Ale to nie znaczy, że automatycznie warty miliony. Będziemy mieć drogich piłkarzy jak sie pokażemy w Europie coś więcej.
Dokładnie.Być może dla nas Brożek jest o wiele więcej wart niż powiedzmy te 2 mln ale jeśli chodzi o obiektywną wartość piłkarza Pawła Brożka - na rynku - to 2 miliony to cena jak dla mnie nawet zawyżona a na pewno nie za mała.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.12.2010, 21:46
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.Być może dla nas Brożek jest o wiele więcej wart niż powiedzmy te 2 mln ale jeśli chodzi o obiektywną wartość piłkarza Pawła Brożka - na rynku - to 2 miliony to cena jak dla mnie nawet zawyżona a na pewno nie za mała.
Z jednej strony tak - niebawem 28 letni piłkarz z Ekstraklasy wiecej warty nie jest
Ale z drugiej strony po ewentualnej sprzedaży Brozka zostajemy praktycznie bez napastników
CZyli musimy w jego miejsce pozyskac 2, szczególnie, że ściągając z zagranicy piłkarz dochodzi ryzyko braku aklimatyzacji itp.
Podsumowujac, moim zdanie sprzedaż Pawła za 2 mln E nam sie nie opłaca
nawet jeśli odpowiada bądź przewyższa jego obecną wartość
Szczególnie, że ostatni dobry transfer napastnika to zdaje się ...wypożyczenie Kuźby w 2002 roku
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.12.2010, 21:59
Em... Ale o czym ta dyskusja. Paweł Brożek w Trabzonsporze? Ten temat pojawia się co pół roku od ładnych trzech lat. Jeżeli tak strzępicie języki teraz, to się boję co będzie jak Paweł naprawdę pójdzie do Turków. Wrzućcie na luz. Święta za nami, nowy rok przed nami, na pewno macie coś lepszego do roboty.
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.12.2010, 22:03
Właśnie nie rozumiem tych spekulacji na temat sprzedaży braci Brożków do Trabzonu...Przecież to nierealne żeby zapłacili 4 mln Eurasów. Bo przeanalizujmy Piotrkowi kończy się za pół roku kontrakt, a i ostatnio był rezerwowym to nie dałbym więcej niż 200 - 250 tys E. Wychodzi więc na to że za Pawła chcą dać niby 3,5 - 3,7, a jeszcze niby Wisła chce za obu trochę więcej niż 4 mln. Dla mnie to partodia i nabijanie biednych kibiców w butelkę przez media. Bądźmy poważni Wisła by obu sprzedała z pocałowaniem ręki za 2,5 mln, taka prawda i nikt mnie nie przekona że jest inaczej...
Co do Jamajczyka, Ghanijczyka, Serba czy Słowaka to zróbny na Boga w końcu jakiś transfer!!!
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.12.2010, 22:13
felipe napisał(a):Wyświetl post
Co z tego, że Affelayowi wygasał kontrakt? Co z tego, że Kagawa był dla przeciętnego kibica (sic!) zawodnikiem anonimowym? To zupełnie nieistotne. Powody nie ważne - faktem jest natomiast, że dobrych kopaczy mozna w taki lub innyc sposób wyciagnąć tanio... Zwłaszcza mogą to zrobić kluby mocne, których scouting to coś więcej niż 3 chłopa na krzyż...

chodziło ci o cenę jak jest podawan za Brożków a jaka była za Kagawę i Affelaya więc ci odpowiedziałem. To z tego że Affelaya Barca mogła mieć za darmo więc PSV wolało zarobić te 3mln. Poczekaj na efekty naszych scoutow. Nie od razu Kraków zbudowano. A ten napastnik z Valerengi, moze byc dobrym posunieciem. Przebieg kariery dosc ciekawy, no i ten sezon tez udany.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.12.2010, 22:31
Waldi69 napisał(a):Wyświetl post
Co do Jamajczyka, Ghanijczyka, Serba czy Słowaka to zróbny na Boga w końcu jakiś transfer!!!
Okienko transferowe jest zamknięte mistrzu.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.12.2010, 22:56
Jak dla mnie Brożkowie do końca kariery w Wiśle.

Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.12.2010, 23:08
Napewno na dzien dzisiejszy cena 4m E za Brożków to cena o wiele zawyżona, są razem warci około 1,5-2 m E.
Jednak nawet gdyby znalazł się jakiś naiwniak i zapłacił by nam owe 4M to nie jestem przekonany czy byli byśmy wstanie zastąpić Pawła. Doświadczenie uczy, że niestety po sprzedaży kluczowych zawodników za grubą kasę zawsze zapychaliśmy dziury odpadami.

Pozatym moja Wisełka, to nie jest klub w którym gra 5 czarnych, czworo zawodników z bałkanów, Izraelczyk, Jamajczyk za chwile pewnie dołączy kolejny "Wiślak" z krwi i kość pochodzenia Kambodża, i Bóg wie kto jeszcze. A jedyni Polacy to my, kibice na trybunach.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.12.2010, 23:15
Paweł Brożek od 98 roku w Wiśle , całe dorosłe życie w naszym klubie.
86 bramek w lidze ,następny jako wiślak ma szanse wejść do klubu strzelców 100 bramek.
Dla mnie to ikona klubu i najlepszy napastnik polski.
Nie powinien być w tej chwili sprzedawany.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.12.2010, 23:15
rikut1906TSW napisał(a):Wyświetl post
Taki klub jak polityka transferowa :(
Wyloguj się.

Jak czytam niektóre posty to mi niedobrze... Sprzedaż Pawła Brożka to dobre posunięcie? Ciekawe kto będzie strzelał bramki. Trzeba być naprawdę naiwnym żeby myśleć, że wydamy całą sumę od turków na transfery. Poza tym nie ma szans znaleźć taniego zawodnika pokroju Pawła, a jeśli nawet to znowu będzie runda w plecy zanim zaskoczy..
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.12.2010, 23:21
z Tymi Brożkami myśle żę to bajka...
skad turki maja 4 mln euro ja bym się zastanowił czy oni Nam spłacili do konca Szymka i Głowe...
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.12.2010, 23:25
Cały problem polega na tym, że za pół roku, lub rok (nie pamiętam dokładnie) Paweł będzie mógł odejść na zasadzie prawa Webstera, a więc za śmieszne pieniadze. Dobrze o tym wie, więc klub nie ma wyjścia, albo go sprzedać i dobrze zarobić, albo podpisać nowy, kosmicznie wysoki kontrakt - co dla rady nadzorczej i Basałaja może być nie do przeskoczenia...
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.12.2010, 23:28
myślisz zeby to zrobił Wiśle
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.12.2010, 23:35
Kasa Misiu, kasa. Nie jednemu zawróciła w głowie. Dorzuci jakieś brednie o sportowym rozwoju i ambicjach i po sprawie. Zwłaszcza, że to ostatni moment na wyjazd.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.12.2010, 00:02
Kiedyś odchodzili od nas i Żuraw i Kuźba i Franek - ale zawsze była też jakaś alternatywa - był też młody Brożek na ławce - młody, gniewny i ambitny. Moim zdaniem Pawłow należy się już wyjazd - zrobił dla Wisełki wiele dobrego, w tej chwili jest to zawodnik wyrastający ponad wszystkich piłkarzy Wisełki. Szkoda, że w wyniku wcześniejszego balaganu nikt nie zadbał o przyszłość klubu i kolejnego młodego i gniewnego następcę. Nie mam nic przeciwko zagranicznym piłkarzom ale wolałbym widzieć kilku Polaków w składzie.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Jonasz : 30.12.2010 o godz. 00:03.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.12.2010, 00:11
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Kasa Misiu, kasa. Nie jednemu zawróciła w głowie. Dorzuci jakieś brednie o sportowym rozwoju i ambicjach i po sprawie. Zwłaszcza, że to ostatni moment na wyjazd.
A ja odnoszę wrażenie że jakby Pawłowi zaproponowano nowy kontrakt na poziomie 300tys. euro to podpisałby go bez zastanowienia i zakończył karierę w Wiśle. Paweł gdyby chciał już dawno by u nas nie grał, bez problemu manager umieścił by go w jakimś solidnym klubie np. rosyjskim gdzie zarabiałby dużo więcej. Nie wieżę że nigdy nie było konkretnych ofert za niego a dalej gra w Wiśle. Bodajże jego manager mówił że Pawłowi Wisła nie jest obojętna. Teraz dodatkowo został ojcem więc wątpię że zmiana klubu jest dla niego aż tak ważna.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 30.12.2010, 00:26
Jeżeli będzie dobra oferta to obydwu sprzedać i w zamian dwa silne ogniwa do gry kombinacyjnej/ataku pozycyjnego. Taki manewr wg mnie byłby z dużym pożytkiem dla całej drużyny.

Jeśli chodzi o kolejne nazwiska kandydatów, to i może niektóre ciekawe, ale ostatnie lata nakazują trochę lodu na głowę.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.12.2010, 00:36
Do tej pory mieliśmy już: Bułgarów, Serbów, Bośniaków, Słoweńców, Słowaków, Czechów, Białorusinów, Ghańczyka, Jamajczyka, Żyda, Argentyńczyka, Holendrów, Arabów (to tyle co przychodzi mi do głowy tak na szybko). Ciekawe jakie nacje zaserwują nam publikatory dzisiaj? Ewidentnie brakuje kogoś z Azji dlatego obstawiam jakiegoś Wietnamczyka czy innego Indonezyjczyka. Co by nie powiedzieć to ze Staszkiem jest ciekawie.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.12.2010, 00:44
Cytat:
Jeżeli będzie dobra oferta to obydwu sprzedać i w zamian dwa silne ogniwa do gry kombinacyjnej/ataku pozycyjnego. Taki manewr wg mnie byłby z dużym pożytkiem dla całej drużyny.
Naiwność ludzi jest nieograniczona. Kiedy, powiedzcie mi kiedy po ewidentnych osłabieniach - Wisła Kraków pozyskała zawodników o poziomie zbliżonym do zawodnika, którego sprzedawała ?

Odszedł Błaszczykowski, Kosowski, Zurawski (forma), Frankowski, Uche i nikogo nie sprowadzilismy klasowego na ich miejsce.

Brozki zostaną sprzedane i przyjedzie taki Beto, Rios - i będzie wielkie nic
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.12.2010, 00:45
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Do tej pory mieliśmy już: Bułgarów, Serbów, Bośniaków, Słoweńców, Słowaków, Czechów, Białorusinów, Ghańczyka, Jamajczyka, Żyda, Argentyńczyka, Holendrów, Arabów (to tyle co przychodzi mi do głowy tak na szybko). Ciekawe jakie nacje zaserwują nam publikatory dzisiaj? Ewidentnie brakuje kogoś z Azji dlatego obstawiam jakiegoś Wietnamczyka czy innego Indonezyjczyka. Co by nie powiedzieć to ze Staszkiem jest ciekawie.
Prędzej Chińczyk, bo Stefek tam pracował
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.12.2010, 00:58
A ja podejrzewam ze dla Brożków przystosowanie sie do życia w takim kraju jakim jest Turcja nie bedzie łatwe. Jezyk, kultura, specyfika tego miejsca jest niezwykła. Chociażby reakcje kibiców, mysle ze Brozek wolalby do Niemiec albo Francji niz panoszyć sie prawie w Azji.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów