|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
co do Łagiewki , wydaję mi się że był by on godnym zastępca Głowackiego
środek Łagiewka-Chavez myśle że było by to dość ciekawe ! ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Może i Krzysiek nie byłby złym piłkarzem, tylko ostatni rok coś nie grał regularnie... nie wiem czy problemy na linii zawodnik trener czy kontuzje? Przemawia za nim ogromne doświadczenie mimo 27 lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
zresztą o czym my rozmawiamy, Ci dwaj zawodnicy mają różną charakterystykę, grają na 2 różnych pozycjach... u nas pozycja napastnika wymaga wzmocnień bardziej niż środek pomocy... każdy skuteczny napastnik jest mile widziany.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 29.12.2010 o godz. 10:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jamajczyk jest dobry bo gra Serb zły bo nie gra ![]() genialne za czasów gry Sheltona w United stwierdziłbyś że to Jamajczyk jest be bo nie grał a Bogdanović w zeszłym sezonie był cacy bo zagrał 32 spotkania i miał 6 bramek i 6 asyst ![]() rbawi mnie twoja argumentacja bo nie bierzesz pod uwagę np. tego że trener CZB na tę chwilę uważa że pożyteczniejszym, szybszym, bardziej pracowitym, ofensywnym lub bardziej defensywnym (ze względu na preferowany styl gry i taktykę zespołu) czy po prostu bardziej mu się podobającym jest zawodnik XYZ który gra za Bogdanovicia ![]() na tę konkretną chwilę. Ale nie wiadomo co będzie za 2-3 spotkania, kiedy okaże się że np. rywal B. się połami i wejdzie "nasz" Serb który nagle odpali.... i co wtedy wg. Ciebie będzie już świetnym znakomitym kopaczem bo ... gra? to tak jakby stwierdzać że nie ma co się np. interesować Mascherano bo w Barcy nie gra a gra Bousquets wniosek z tego wyprowadziłbyś taki że Mascherano jest beznadziejny a nie jest ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/glo...wiadomosc.html
jak myślicie kolejna Wielka plotka czy jest w tym troszkę prawdy http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-wisla-krakow/ .............
Ostatnio edytowane przez pierdek18 : 29.12.2010 o godz. 11:31.
![]()
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do Sheltona to widać, że ten koleś ma umiejętności strzeleckie i nie jest gwiazdką jednego sezonu, a że gra i strzela do tego bramki to dobrze bo jak mówi stare porzekadło "jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz" a jak wiesz Shelton w swoim ostatnim meczu sezonu strzelił gola dobra nie będę już kontynuował tej bitwy na argumenty, Ty masz swoje zdanie, ja swoje i go nie zmienię podobnie jak Ty, który uważa, że tylko jego prawda jest prawdziwa.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() nevermind to że nie zrozumiałeś moich intencji przeżyję... powtórzę tylko że nie widziałeś ani jednego ani drugiego a już ich klasyfikujesz i twierdzisz że jeden jest spoko a drugi to szrot ja tylko uważam że nie jesteśmy nie widząc ich na boisku realnie ocenić że Jamajczyk jest świetny i będzie na bank wzmocnieniem a Bogdanović do niczego się nie nada amen ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
JAk dla mnie Brożkowie mogą odejść w tym okienku transferowym
ostatnia okazja aby zarobić na P>Brożku |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brożki do Trabzonu...
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-trabzonsporu/ Lider tureckiej Super Lig ma zapłacić Wiśle w sumie 4 mln euro. hehe to by była checa |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Jeśli była by to prawda to sprzedawać od razu i jeszcze bilet na samolot zakupić, ale wątpię żeby dali za nich dwóch 4 bańki, Pawła było by na pewno szkoda, zasadniczo zostalibyśmy bez napastnika
|
|
|
|
Guest
|
|
.Pawła trzeba zostawić, dać mu nowy kontrakt, on daję temu zespołowi ogromną wartość sportowa, dodatkowo w kwestii marketingowej daje klubowi dużo. Jego miejsce jest Wiśle. Drugiego takiego Pawła mieć w najbliższej przyszłosci już mieć nie będziemy. Jestem z tym aby dać mu nowy kontrakt po którego podpisaniu on wypowiada słowa: Zostaje w Wiśle do końca kariery.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.12.2010 o godz. 12:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam, czemu Waszym głównym kierunkiem transferów z klubu był zawsze Trabzonspor?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
4mln zł chyba redaktorzy zapomnieli napisać. Zwłaszcza, że Tabzonspor nigdy wielkich pieniędzy nie dał, a z tego co pamiętam to zawsze o 100-200 tys euro się z nimi kłóciliśmy, więc opamiętajcie się. Piotrek - 500 tys euro Paweł - maks 1.5 mln euro |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wszyscy się kłócicie fajnie, ale jak przyjdzie Izraelczyk Jamjczyk, Ghanijczyk i jeszcze ktos z zagranicy a odejdzie Pawełek, Brożek x2 To już u nas się nie dogadają. Wiem żeby budować wielką Wisłę muszą na bazie "dobrych" zawodników z zagranicy bo nasi z podobnymi umiejętnościami słabsi ale dojdzie do tego ze będzie jeden polak Sobol i 10 obcokrajowców jak w liverpoolu....
A g ja nie wieże w żadne "obserwacje" Wisły jakie są podawane ... Nie mają czego się uczepić i wymyślają jak to pismaki.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może i dają dużo, ale czy faktycznie mają te pieniądze. Przecież już była sytuacja, że transfer Żurawskiego do Trabzonsporu był unieważniony przez brak gwarancji bankowych. Podobnie sytuacja się miała bodajże z Iwańskim.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najwyraźniej, odkąd dostali od nas ciężki w....... w '98, uważnie nas obserwują
![]() Poza tym jak pisał przedmówca, płacą nieźle i Wiśle i zawodnikom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Stary numer. Do prasy zaczynają przeciekać nazwiska, które są "o krok od Wisły". W miedzyczasie sprzedaje się 1-2 graczy, na których jest jeszcze popyt (tutaj Brożków). W tydzień po tym fakcie zaczynają się pojawiać kolejne informacje: XX nie dla Wisły, YY wybrał klub z Europy Zachodniej / Rosji. Z planowanych szumnie w mediach wzmocnień zrealizowanych zostaje 0. Ostatecznie do Krakowa trafia jeden lub dwóch no-name'ów z kartą na ręce.
W gazetach zaczynają się pojawiać informacje, że teraz nie wyszło... ale w W NASTĘPNYM OKIENKU TRANSFEROWYM.. cały świat padnie przed Wisłą na kolana a jej właściciel już teraz zarezerwował co najmniej 10 milionów euro na transfery do klubu. Coś mi się wydaje, że podobnie będzie i tym razem. Choć oczywiście chciałbym się mylić i mam nadzieję, że holenderski zaciąg jednak pokaże nam "inną jakość"... pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z perspektywy pozycji w tabeli Trabzonsporu (lider i 5 punktów przewagi) wzmocnienie zespołu Brożkami wydaje się być jak najbardziej uzasadnione. Media zagraniczne piszą jeszcze o Cleo, więc zapowiadają się transfery idące w miliony euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc, nie jestem zwolennikiem sprzedaży Pawła Brożka. Patrząc na aktualne realia na rynku transferowym, naprawdę ciężko będzie zastąpić go jakimś sensownym napastnikiem, nawet za kasę z ewentualnego transferu. Paweł się zacina, ma oczywiście wady, ale nie można mu odmówić nosa, umiejętności zastawienia się. Poza tym potrafi strzelić 'z niczego' ważne bramki, jak choćby z Legią. Zauważcie, że system w którym teraz grała Wisła jest dość ciężki dla jedynego napastnika. Gra jest wyprowadzana jednym podaniem do przodu, gdzie Paweł musi przetrzymać piłke, zastawić się i najczęsciej czekać na kolegów
Jezeli uwazacie ze za Pawła zakupimy kogoś kto taka piłkę przyjmie i popędzi na bramkę rywala z sukcesem przedzierając się przez obronę i jeszcze strzeli - to zejdzcie na ziemię. Podsumowując - Brozio to dobry napastnik, i jeśli Wisła zacznie grać na tyle dobrze, że bedzie stwarzać sobie (jak dawniej) sytuacje (!) to na pewno taki napsatnik wystarczy nam nie tylko na ligę, ale myślę, że na walkę w Europie też.Inna sprawa z Piotrkiem. Nie gra, na treningach nie przekonuje Maaskanta. Nie widzę przeszkód ażeby go spieniężyć. Z tym, że jeśli mają to być grosze, to może lepiej niech i on zostanie ![]() ![]()
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Dobry biznes to raz, ale dwa to już niestety to, że nie miałby kto strzelać bramek dla Wisły. Patryk Małecki nie zawsze strzela a my póki co czekamy na wzmocnienie ofensywy, więc sprzedaż przynajmniej Pawła jest dość ryzykowna według mnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
dla kogo dobry ? dla Cupiała chyba tylko
w tych nazwiskach, ktore padaja w mediach najlepsze jest to, ze to sa naprawde ciekawi pilkarze, ktorzy powinni byc w zasiegu finansowym klubu z takimi aspiracjami jak Wisla (oczywiscie my mamy tylko aspiracje, a finansów brak) ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Dajcie spokoj - sezon ogórkowy - dziennikarze tez musz z czegos zyc . Nikt nie da za Brozkow 4 mln - a naewt jesli to i tak te pieniadze nie beda racjonalnie wydane na wzmocnienia ..... Marcelo, Diaz, Glowa ... przestancie sie podniecac - taki i podobnych newsow w styczniu i lutym bedzie jeszcze bardzo duzo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Żeby jeszcze pieniądze z transferów były w większym procencie reinwestowane. Wtedy możnaby takich Brożków z pocałowaniem ręki do Trabzonu wysłać. Ale nie są i jestesmy w dupie totalnej.
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.12.2010 o godz. 13:24.
![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
A może turasy kożystają poprostu ze strony transfermarkt
![]() Piotr Brożek http://www.transfermarkt.de/de/piotr...ler_14893.html Paweł Brożek http://www.transfermarkt.de/de/paweł...ler_14909.html ... każdy umiący liczyć widzi ze kwota jaką są warci obaj to 4,9 mln ojro, Turcy dają 4 mln i modlą się żeby p. Cupiał zaakceptował ich propozycje bo zaoszcządzą 900 k ojro ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jeśli te 4 mln euro to prawda, to ja bym sprzedał Pawła z Piotrkiem.
Jasne, z Wisłą od zawsze, ale od ponad roku zespołowi wiele nie dają, a Paweł chyba już nigdy nie strzeli więcej niż 15 goli na sezon. Co do tego z Izraela, to gdyby do nas trafił byłoby super, bo to by też oznaczało, że odejdzie Garguła/Jirsak. Osobiście oponowałbym za pozbyciem się tego pierwszego, a nawet obu. Jak dla mnie obaj są zbędni. W razie czego grałby ten Melikson, a na zmianę np Mączyński. Zobaczymy kto przyjdzie, w każdym razie z Wisłą łączone są w tym oknie bardzo ciekawe nazwiska. Mam nadzieję, że coś jest na rzeczy, a nie że obudzimy sie za dwa miesiące z jakimiś rezerwowymi klubów z 2 lig czeskich. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|