|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Mam nadzieje że odejdzie .Ja po nim płakać nie będę ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Szkoda tylko że Wisła ani centa nie zarobi:( |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Możliwe że jakiś klub z dolnej części z Championship lub z League 1
albo jest to wybieg menago żeby Wisełka zgodziła się podpisać na ich warunkach nowy kontrakt .![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Ka...wiadomosc.html
dzięki Ci Boże !! |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jakby Pawełek chciał odejść i widział, że takiej oferty jaką chcę nie dostanie od klubu to poszedłby dawno, ale czeka na zwłokę i do końca próbuje coś ugrać. Co jak co, ale woli zostać. Ma miejsce w składzie, blisko dom, rodzina. Nie ma żadnej konkretnej oferty z zagranicy tak naprawdę. Mamy ludzie 27 grudzień, a oni dalej negocjują. Pawełek chcę zostać i to widać. Nie zdziwię się jak w końcu jak Wisła mu podziękuje to on wtedy przyjmie ofertę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja myślę dokładnie tak jak Marszałek, zrobić z Jovy pierwszego, Kurto drugi, a o Pawełku zapomnijmy, dobrać za free jakiegoś młodego jako trzeci bramkarz albo tanio kupić jakiegoś doświadczonego i po problemie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli dla polityki kadrowej Wisły szczytem marzeń ma być kontraktowanie piłkarzy klasy Pawełka, to niestety ale z tradycyjnym drżeniem należy oczekiwać owoców kolejnego okna transferowego.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Który doświadczony bramkarz będzie chciał być trzecim Który doświadczony bramkarz będzie tani p.s. Gdyby zastosowano Twoje rozwiązanie, myśle że wtedy byłby dopiero problem. E: Tofik : Zrobić z Jovanica bramkarza = kupić chłopa potarfiącego bronić i wmówić wszystkim że to nasz Milan, tyle że po serii udanych operacji.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 28.12.2010 o godz. 18:08.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jeżeli chcemy osiągnąć sukcesy na arenie międzynarodowej, to Pawełek w formie z jesieni powinien być naszym rezerwowym bramkarzem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Co to znaczy zrobić z Jovanicza bramkarza ?
Facet stary chłop!Jak nie potrafi grać, to się nie nauczy.Dla mnie on był bardziej niepewny niż Pawełek! Stał i obserwował.. Bramkarza to można próbować zrobić z Kurty. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nic się nie martwcie. W piątek się opijemy. W sobotę się człowiek obudzi i już nie ma pana od fucków u nas. Czas pracuje na naszą korzyść
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
"Tanio się nie kupuje, tanio się sprzedaje" Szprotson, to fajnie masz, powiem Ci że pomysłowo, tak 3maj. Popisał bym na temat tej Twojej "wizji" kupowania/sprzedawania ale wracam do pracy. ciao
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
a kto z klubu powiedzial ze szczytem marzen ma byc zakontraktowanie pilkarzy klasy Pawelka o wszechwiedzacy Markusie?
![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie trzeba być wszechwiedzącym by widzieć, kto był/jest obecnie dla klubu numerem 1 na pozycji bramkarza i kogo w pierwszej kolejności klub nadal chciałby tam mieć.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ok, Markus, ale wydaje mi się, że gdyby Wisle naprawde zalezalo to łykneliby ten dłuższy kontrakt i zaakceptowaliby warunki Pawelka.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sam fakt stawiania tak przeciętnego zawodnika jak Pawełek w roli celu nr. 1 na danej pozycji, dodatkowo po latach starania się o kogoś choć odrobinę lepszego, nie świadczy dobrze i budująco o polityce kadrowej klubu. I to każdego - gdyby na miejscu Wisły znajdował się inny zespół marzący o najwyższych celach w lidze, tudzież o udanej grze w pucharach, oceniałbym to tak samo.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja natomiast myślę ,że Wisła specjalnie jakoś nie zabiega o powtórny kontrakt z Pawełkiem.
Niby ostatnia runda nie była zła dla naszego bramkarza,ale myślę że to już wszystko na co go stać. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Osobiście czy Pawełek zostanie czy odejdzie mnie malointeresuje, na ławce jest porównywalny Jovanić, czy jest lepszy lub gorszy nie można stwierdzić. za wiele to on sobie nie pograł. jedno co wywynioskowalem widząc Pawelka przez ostatnie 5 lat w bramce Wiselki, to jego niesamowity refleks na plus oczywiście. na minus, to jak każdy pewnie zauważył jego niepwenośc w bramce...
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 28.12.2010 o godz. 19:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co do Jovanica, to ja jestem do tego piłkarza lekko uprzedzony, może nie jestem obiektywny, może mój osąd nie jest poparty żadną racjonalną myślą, ale jestem na nie. Zapłaciliśmy za niego i miał wskoczyć do bramki. Zawiódł. Robić z niego bramkarza? Przecież to miał być już gotowy zawodnik. Zrobić bramkarza to można z Kurto, no ale my nie mamy Dowhania.
Nie bardzo rozumiem, czemu ma służyć to ujadanie na Pawełka. Nie jestem jego fanem; uważam, że to piłkarz co najwyżej przeciętny, ale brak talentu to jedno - brak motywacji drugie. Wydaje się, że facet wkładał w grę i treningi mnóstwo serca, przykładał się do obowiązków, a że słaby? No cóż.. Pożegnać się z klasą i po męsku, bez opluwania się nawzajem. O właśnie. To jest zupełnie inna kwestia. Bo na Zieńczuka wszyscy narzekali, a gdy już osiągnął pewien poziom, nagle go pożegnaliśmy i nie sprowadziliśmy nikogo lepszego, pewniejszego. Baszczyńskiemu wszyscy wytykali błędy, a takiego prawego obrońcę będziemy jeszcze latami wspominać. Oby tego samego nie było z Pawełkiem, zwłaszcza, że z wymienionej trójki był/jest zdecydowanie najsłabszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Przecież nikt nie mówi o tym, ze Mariusz "Fak" Pawełek musi od razu byc etatowym bramkarzem brytyjskiego pierwszoligowca, zwłaszcza jakiegoś potentata. Jest jeszcze do obsadzenia naście ławek klubów średnich/słabych - przecież takie WBA czy inny West Ham nie mjąa znowu w swych szeregach magików pola karnego, tym bardziej na ławie. Na tyle, uważam, Mariusz jako (bądź co bądź) reprezentant, mistrz kraju może liczyć przy dobrych wiatrach... Jest to jakaś alternatywa - zagra ze 2-3 mecze pucharowe, zgarnie z pewnością więcej kasy niż w Wiśle, a o to przecież mu chodzi - co zresztą zupełnie rozumiem... Także nie oceniałbym Pawełkowych szans gry na Wyspach zupełnie abstrakcyjnie. Pełna zgoda natomiast co do sensu reszty Twojej wypowiedzi, której już nie cytowałem - Pawełek nie jest wart walczenia o niego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Poza tym musi mieć silną psychę,wszak kibice siedzący za bramkami nie siedzą w milczeniu. Tylko patrzeć jak Mariusz by z fuckiem wyskoczył. Nie wiem czy gość by się wypłacił przez rok za taki wyskok. Czy chcemy w to wierzyć czy też nie,można się oszukiwać wszakże ale Pawełek jest w europejskiej skali słabiutkim bramkarzem. Tacy do Anglii nie trafiają. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Na Onecie podają że Wisła jest zainteresowana Jamajczykiem z Vaalerengi Oslo
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Jamajczyk w Wiśłe |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Co do Pawelka to mysle ze jest tak jak ktos tu juz slusznie napisal. On chce bardzije niz Wisla i to On bardziej probuje sie ratowac i wymusic u Nas nowy kontrakt. Wisla podala swoje warunki ale nie walczy za wszelka cene aby go utrzymac wiec to jednak klub wydaje mi sie rozdaje karty w tej grze. Nie wierz ze jesli Pawelek ma oferty z Herty czy Angli to ze tak cierpliwie czekalby na rozmowy z Nami. Ok forme u Holenfrow ustabilizowal i w rundzie jesiennej bylo ok poza meczem z Ruchem, ale pytanie czy to nie byla Jego zyciowka tak jak Zienczuka jedna runda
Co do tych deklaracji z Jamajczykiem to bylbym za takim transferem jesli to prawda. Wogole bardzo mi sie podoba ze ostatnie newsy jakie sie pokazuja w prasie czy w necie kojarza z nami mlodych zawodnikow, ktorzy moga dobrze rokowac na przyszlosc. Mam nadzieje ze dyro faktycznie mocno spenetrowal rynki i ze wie gdzie i jak uderzac tak aby Nas konkretnie i w sposob przemyslany wzmocnic. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
a jeśli szukamy obrońców to może zakontraktować Łągiewkę ? Jaga się nim interesuje a bodajże jest bez klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ten Jamajczyk byłby idealnym wzmocnieniem, przede wszystkim liga norweska jest uważam nie gorsza od naszej i co ważne, chłopak jest tam gwiazdą. Takich piłkarzy powinniśmy ściągać, a nie szrot typu Bogdanovic o którym wyczytałem w futbolnews...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|