The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2010, 14:29
A propos podbierania zawodników na linii Legia-Wisła. Mi się wydaje, że dyr. sportowi i "scauci" Wisły, Legii, Lecha są w 90% przypadków za leniwi, niedoinformowani, za głupi na to, żeby kogokolwiek podbierać. Nie wiedzą, jak, co, gdzie, kiedy i z kim.

To, że te oferty się często dublują, powtarzają może być spowodowane tym, że jakiś menedżer niezależny, bądź z dużej agencji, rozpoczyna agresywną działalność na danym rynku piłkarskim i nawiązuje kontakt z kilkoma klubami - a nuż się uda. Świadczy to tylko o indolencji pracowników polskich klubów, których intelektualnie, pod względem umiejętności i możliwości nie stać na własne, niezależne kontakty w konkretnych regionach.

To tylko moje przypuszczenie, ale tak na zdrowy rozum, raczej prawdopodobny scenariusz.

Zupełnie inna sprawa, że jak Legia podbierze tego gówniarza, to wiadomo - wojna!
Odpowiedz cytując
skorsinio
Member

Od: 01.2009

Stary 28.12.2010, 14:56
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Mam nadzieje że odejdzie .Ja po nim płakać nie będę
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.12.2010, 15:16
skorsinio napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Mam nadzieje że odejdzie .Ja po nim płakać nie będę
Ciekawe co to za klub muszą być strasznie zdesperowani
Szkoda tylko że Wisła ani centa nie zarobi:(
Odpowiedz cytując
skorsinio
Member

Od: 01.2009

Stary 28.12.2010, 15:47
Możliwe że jakiś klub z dolnej części z Championship lub z League 1 albo jest to wybieg menago żeby Wisełka zgodziła się podpisać na ich warunkach nowy kontrakt .
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.12.2010, 16:20
http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Ka...wiadomosc.html
dzięki Ci Boże !!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.12.2010, 16:55
skorsinio napisał(a):Wyświetl post
Możliwe że jakiś klub z dolnej części z Championship lub z League 1 albo jest to wybieg menago żeby Wisełka zgodziła się podpisać na ich warunkach nowy kontrakt .
Pawełek nie jest bramkarzem, na którego warunki musi Wisła się zgadzać. Co najwyżej może, w jego przypadku nikt nic nie musi. Co za naiwny uwierzy w Anglię?No chyba,że nie chodzi to o klub piłkarski. Tego nie wiemy.

Facet trzęsie portkami,bo lepsi od niego klubu znaleźć nie mogą. Nikt w Ekstraklasie gościa nie podpisze, podpisujący go prezes sam na siebie skierowałby salwy śmiechu.

Facet co miał dobrego w swojej karierze to zwyczajnie ma za sobą. Wyżej nie podskoczy. Ot po prostu, brak umiejętności mu na to nie pozwala. To,że tak długo grał u nas, to bardziej wina naszych działaczy niż jego zasługa. Facet uwierzył,że rzeczywiście jest dobry i potrafi bronić. Na tej nucie chyba chciał pojechać i podpisać nowy kontrakt. Biedak nie zauważył,że działacze się zmienili oraz to ,że nigdy przeciętnym bramkarzem nawet nie był.

Teraz trzeba ratować twarz, wszak Wisła nie była jego jedyną opcją, no to przewijają się kluby angielskie,Hertha.....

Za jakieś śruty może pokopać na Cyprze,doły tabeli rzecz jasna lub w jakimś klubiku Tureckim, gdzie osiołek to jedno z powszechniejszych metod transportu. Czyli jakieś zadupie, gdzie Besiktas itd jadą rezerwami jak po swoje.

Zrobić z Jovanica bramkarza, Kurto na ławie i niech nikt szalony nie wspomina o podpisaniu Pawełka.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Stary 28.12.2010, 17:00
Jakby Pawełek chciał odejść i widział, że takiej oferty jaką chcę nie dostanie od klubu to poszedłby dawno, ale czeka na zwłokę i do końca próbuje coś ugrać. Co jak co, ale woli zostać. Ma miejsce w składzie, blisko dom, rodzina. Nie ma żadnej konkretnej oferty z zagranicy tak naprawdę. Mamy ludzie 27 grudzień, a oni dalej negocjują. Pawełek chcę zostać i to widać. Nie zdziwię się jak w końcu jak Wisła mu podziękuje to on wtedy przyjmie ofertę.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 28.12.2010, 17:46
Ja myślę dokładnie tak jak Marszałek, zrobić z Jovy pierwszego, Kurto drugi, a o Pawełku zapomnijmy, dobrać za free jakiegoś młodego jako trzeci bramkarz albo tanio kupić jakiegoś doświadczonego i po problemie
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.12.2010, 17:56
Jeśli dla polityki kadrowej Wisły szczytem marzeń ma być kontraktowanie piłkarzy klasy Pawełka, to niestety ale z tradycyjnym drżeniem należy oczekiwać owoców kolejnego okna transferowego.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.12.2010, 18:02
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę dokładnie tak jak Marszałek, zrobić z Jovy pierwszego, Kurto drugi, a o Pawełku zapomnijmy, dobrać za free jakiegoś młodego jako trzeci bramkarz albo tanio kupić jakiegoś doświadczonego i po problemie
Tanio sie nie kupuje, tanio sie sprzedaje

Który doświadczony bramkarz będzie chciał być trzecim
Który doświadczony bramkarz będzie tani

p.s. Gdyby zastosowano Twoje rozwiązanie, myśle że wtedy byłby dopiero problem.

E: Tofik : Zrobić z Jovanica bramkarza = kupić chłopa potarfiącego bronić i wmówić wszystkim że to nasz Milan, tyle że po serii udanych operacji.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 28.12.2010 o godz. 18:08.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.12.2010, 18:06
Jeżeli chcemy osiągnąć sukcesy na arenie międzynarodowej, to Pawełek w formie z jesieni powinien być naszym rezerwowym bramkarzem
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.12.2010, 18:07
Co to znaczy zrobić z Jovanicza bramkarza ? Facet stary chłop!Jak nie potrafi grać, to się nie nauczy.Dla mnie on był bardziej niepewny niż Pawełek! Stał i obserwował.
. Bramkarza to można próbować zrobić z Kurty.
..
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.12.2010, 18:19
Nic się nie martwcie. W piątek się opijemy. W sobotę się człowiek obudzi i już nie ma pana od fucków u nas. Czas pracuje na naszą korzyść
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 28.12.2010, 18:39
"Tanio się nie kupuje, tanio się sprzedaje" Szprotson, to fajnie masz, powiem Ci że pomysłowo, tak 3maj. Popisał bym na temat tej Twojej "wizji" kupowania/sprzedawania ale wracam do pracy. ciao
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.12.2010, 18:41
Markus napisał(a):Wyświetl post
Jeśli dla polityki kadrowej Wisły szczytem marzeń ma być kontraktowanie piłkarzy klasy Pawełka, to niestety ale z tradycyjnym drżeniem należy oczekiwać owoców kolejnego okna transferowego.
a kto z klubu powiedzial ze szczytem marzen ma byc zakontraktowanie pilkarzy klasy Pawelka o wszechwiedzacy Markusie?
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 28.12.2010, 19:09
Orson napisał(a):Wyświetl post
a kto z klubu powiedzial ze szczytem marzen ma byc zakontraktowanie pilkarzy klasy Pawelka o wszechwiedzacy Markusie?
Nie trzeba być wszechwiedzącym by widzieć, kto był/jest obecnie dla klubu numerem 1 na pozycji bramkarza i kogo w pierwszej kolejności klub nadal chciałby tam mieć.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Stary 28.12.2010, 19:16
ok, Markus, ale wydaje mi się, że gdyby Wisle naprawde zalezalo to łykneliby ten dłuższy kontrakt i zaakceptowaliby warunki Pawelka.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 28.12.2010, 19:28
Orson napisał(a):Wyświetl post
ok, Markus, ale wydaje mi się, że gdyby Wisle naprawde zalezalo to łykneliby ten dłuższy kontrakt i zaakceptowaliby warunki Pawelka.
Sam fakt stawiania tak przeciętnego zawodnika jak Pawełek w roli celu nr. 1 na danej pozycji, dodatkowo po latach starania się o kogoś choć odrobinę lepszego, nie świadczy dobrze i budująco o polityce kadrowej klubu. I to każdego - gdyby na miejscu Wisły znajdował się inny zespół marzący o najwyższych celach w lidze, tudzież o udanej grze w pucharach, oceniałbym to tak samo.
(...)
"
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 28.12.2010, 19:33
Ja natomiast myślę ,że Wisła specjalnie jakoś nie zabiega o powtórny kontrakt z Pawełkiem.
Niby ostatnia runda nie była zła dla naszego bramkarza,ale myślę że to już wszystko na co go stać.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.12.2010, 19:50
Sam fakt stawiania tak przeciętnego zawodnika jak Pawełek w roli celu nr. 1 na danej pozycji, dodatkowo po latach starania się o kogoś choć odrobinę lepszego, nie świadczy dobrze i budująco o polityce kadrowej klubu. I to każdego - gdyby na miejscu Wisły znajdował się inny zespół marzący o najwyższych celach w lidze, tudzież o udanej grze w pucharach, oceniałbym to tak samo.
To poprzedni dyrektorzy sportowi z resztą śmietanki, testowali wagony jakichs nieznanych bramkarzy, Kiedy nastapila ta zmiana na Holendrów, Pawelek zaczął grac przyzwoicie i pewnie według nich nie jest slabym bramkarzem.
Osobiście czy Pawełek zostanie czy odejdzie mnie malointeresuje, na ławce jest porównywalny Jovanić, czy jest lepszy lub gorszy nie można stwierdzić. za wiele to on sobie nie pograł.

jedno co wywynioskowalem widząc Pawelka przez ostatnie 5 lat w bramce Wiselki, to jego niesamowity refleks na plus oczywiście. na minus, to jak każdy pewnie zauważył jego niepwenośc w bramce...
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 28.12.2010 o godz. 19:53.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.12.2010, 19:54
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
To poprzedni dyrektorzy sportowi z resztą śmietanki, testowali wagony jakichs nieznanych bramkarzy, Kiedy nastapila ta zmiana na Holendrów, Pawelek zaczął grac przyzwoicie i pewnie według nich nie jest slabym bramkarzem.
Osobiście czy Pawełek zostanie czy odejdzie mnie malointeresuje, na ławce jest porównywalny Jovanić, czy jest lepszy lub gorszy nie można stwierdzić. za wiele to on sobie nie pograł.

jedno co wywynioskowalem widząc Pawelka przez ostatnie 5 lat w bramce Wiselki, to jego niesamowity refleks na plus oczywiście. na minus, to jak każdy pewnie zauważył jego niepwenośc w bramce...
Gdyby nie było Jovanica to pewnie byłby już kontrakt Pawełka. A tak to Pawełek ma słabą pozycję negocjacyjną i pewnie nie uzyska wiele i go pożegnamy.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.12.2010, 20:04
Co do Jovanica, to ja jestem do tego piłkarza lekko uprzedzony, może nie jestem obiektywny, może mój osąd nie jest poparty żadną racjonalną myślą, ale jestem na nie. Zapłaciliśmy za niego i miał wskoczyć do bramki. Zawiódł. Robić z niego bramkarza? Przecież to miał być już gotowy zawodnik. Zrobić bramkarza to można z Kurto, no ale my nie mamy Dowhania.

lucas1906 napisał(a):Wyświetl post
Jakby Pawełek chciał odejść i widział, że takiej oferty jaką chcę nie dostanie od klubu to poszedłby dawno, ale czeka na zwłokę i do końca próbuje coś ugrać. Co jak co, ale woli zostać. Ma miejsce w składzie, blisko dom, rodzina. Nie ma żadnej konkretnej oferty z zagranicy tak naprawdę. Mamy ludzie 27 grudzień, a oni dalej negocjują.
27 grudnia, jeżeli już.

Nie bardzo rozumiem, czemu ma służyć to ujadanie na Pawełka. Nie jestem jego fanem; uważam, że to piłkarz co najwyżej przeciętny, ale brak talentu to jedno - brak motywacji drugie. Wydaje się, że facet wkładał w grę i treningi mnóstwo serca, przykładał się do obowiązków, a że słaby? No cóż.. Pożegnać się z klasą i po męsku, bez opluwania się nawzajem.

O właśnie. To jest zupełnie inna kwestia. Bo na Zieńczuka wszyscy narzekali, a gdy już osiągnął pewien poziom, nagle go pożegnaliśmy i nie sprowadziliśmy nikogo lepszego, pewniejszego. Baszczyńskiemu wszyscy wytykali błędy, a takiego prawego obrońcę będziemy jeszcze latami wspominać. Oby tego samego nie było z Pawełkiem, zwłaszcza, że z wymienionej trójki był/jest zdecydowanie najsłabszy.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.12.2010, 20:13
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Co za naiwny uwierzy w Anglię?No chyba,że nie chodzi to o klub piłkarski. Tego nie wiemy.
E, bez przesady.

Przecież nikt nie mówi o tym, ze Mariusz "Fak" Pawełek musi od razu byc etatowym bramkarzem brytyjskiego pierwszoligowca, zwłaszcza jakiegoś potentata. Jest jeszcze do obsadzenia naście ławek klubów średnich/słabych - przecież takie WBA czy inny West Ham nie mjąa znowu w swych szeregach magików pola karnego, tym bardziej na ławie. Na tyle, uważam, Mariusz jako (bądź co bądź) reprezentant, mistrz kraju może liczyć przy dobrych wiatrach...

Jest to jakaś alternatywa - zagra ze 2-3 mecze pucharowe, zgarnie z pewnością więcej kasy niż w Wiśle, a o to przecież mu chodzi - co zresztą zupełnie rozumiem...

Także nie oceniałbym Pawełkowych szans gry na Wyspach zupełnie abstrakcyjnie.

Pełna zgoda natomiast co do sensu reszty Twojej wypowiedzi, której już nie cytowałem - Pawełek nie jest wart walczenia o niego.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.12.2010, 00:11
felipe napisał(a):Wyświetl post
E, bez przesady.

Przecież nikt nie mówi o tym, ze Mariusz "Fak" Pawełek musi od razu byc etatowym bramkarzem brytyjskiego pierwszoligowca, zwłaszcza jakiegoś potentata. Jest jeszcze do obsadzenia naście ławek klubów średnich/słabych - przecież takie WBA czy inny West Ham nie mjąa znowu w swych szeregach magików pola karnego, tym bardziej na ławie. Na tyle, uważam, Mariusz jako (bądź co bądź) reprezentant, mistrz kraju może liczyć przy dobrych wiatrach...

Jest to jakaś alternatywa - zagra ze 2-3 mecze pucharowe, zgarnie z pewnością więcej kasy niż w Wiśle, a o to przecież mu chodzi - co zresztą zupełnie rozumiem...

Także nie oceniałbym Pawełkowych szans gry na Wyspach zupełnie abstrakcyjnie.

Pełna zgoda natomiast co do sensu reszty Twojej wypowiedzi, której już nie cytowałem - Pawełek nie jest wart walczenia o niego.
Nie sądzę aby West Ham, pomyślał nad podpisaniem na ławę jakiegoś łapacza z słabiutkiej ligi. Za duże ryzyko jak dla nich, tym bardziej,że dla nich każdy mecz od dwóch lat jest grą o życie. Podpisanie taniego bramkarza jest jakby oszukiwaniem samego siebie,kasę zaoszczędzisz a jak przyjdzie co do czego,to dupa zbita. Mimo wszystko Pawełek nie nadaje się na ławę w Premiership, nawet i w Blackpool. W Championship też za bardzo nie ma co szukać,bo gra się tam ostro,a bramkarz musi być rewelacyjny w grze na przedpolu. Zresztą podobnie jak w Premiership, co chyba oczywiste.
Poza tym musi mieć silną psychę,wszak kibice siedzący za bramkami nie siedzą w milczeniu. Tylko patrzeć jak Mariusz by z fuckiem wyskoczył. Nie wiem czy gość by się wypłacił przez rok za taki wyskok.

Czy chcemy w to wierzyć czy też nie,można się oszukiwać wszakże ale Pawełek jest w europejskiej skali słabiutkim bramkarzem. Tacy do Anglii nie trafiają.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Stary 29.12.2010, 00:25
dobrze, ale WYJĄTKOWO w tej rundzie Pawełek zasługiwał na miejsce w wyjściowej 11.
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 29.12.2010, 07:34
Na Onecie podają że Wisła jest zainteresowana Jamajczykiem z Vaalerengi Oslo

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Jamajczyk w Wiśłe
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.12.2010, 08:09
rikut1906TSW napisał(a):Wyświetl post
Na Onecie podają że Wisła jest zainteresowana Jamajczykiem z Vaalerengi Oslo

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Jamajczyk w Wiśłe
Z Jamajczyków to ja bym brał tylko Bolta. Nie dość że szybki to jeszcze na niezłe warunki fizyczne. Nadał by się .
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.12.2010, 08:54
Co do Pawelka to mysle ze jest tak jak ktos tu juz slusznie napisal. On chce bardzije niz Wisla i to On bardziej probuje sie ratowac i wymusic u Nas nowy kontrakt. Wisla podala swoje warunki ale nie walczy za wszelka cene aby go utrzymac wiec to jednak klub wydaje mi sie rozdaje karty w tej grze. Nie wierz ze jesli Pawelek ma oferty z Herty czy Angli to ze tak cierpliwie czekalby na rozmowy z Nami. Ok forme u Holenfrow ustabilizowal i w rundzie jesiennej bylo ok poza meczem z Ruchem, ale pytanie czy to nie byla Jego zyciowka tak jak Zienczuka jedna runda Tak czy owak jesli odejdzie to na bank trzeba kogos sprowadzic, bo skoro Jovanic przegral z Pawelkiem rywalizacje to chyba nie wrozy nic dobrego. Oczywiscie mozliwe ze juz okrzepl w nowym klubie i jednak jak dostanie szanse to pokarze ze wart byl wydanych pieniedzy. Czas pokaze jak bedzie.

Co do tych deklaracji z Jamajczykiem to bylbym za takim transferem jesli to prawda. Wogole bardzo mi sie podoba ze ostatnie newsy jakie sie pokazuja w prasie czy w necie kojarza z nami mlodych zawodnikow, ktorzy moga dobrze rokowac na przyszlosc. Mam nadzieje ze dyro faktycznie mocno spenetrowal rynki i ze wie gdzie i jak uderzac tak aby Nas konkretnie i w sposob przemyslany wzmocnic.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 29.12.2010, 09:30
a jeśli szukamy obrońców to może zakontraktować Łągiewkę ? Jaga się nim interesuje a bodajże jest bez klubu
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.12.2010, 09:50
Ten Jamajczyk byłby idealnym wzmocnieniem, przede wszystkim liga norweska jest uważam nie gorsza od naszej i co ważne, chłopak jest tam gwiazdą. Takich piłkarzy powinniśmy ściągać, a nie szrot typu Bogdanovic o którym wyczytałem w futbolnews...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów