The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2010, 21:26
Po co się tu iskrzycie?

Ja obecnie kibicuję lechowi (tzn. nie jestem kibicem tylko widzem) i powiem wam ze cokolwiek Lech nie zrobi to i tak nie przebije sukcesu Wisły, bo Wisła jako jedyna pokonała wielką FC Barcelone. To był ogromny sukces jak dla mnie.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.12.2010, 22:22
No tak, teraz bedziemy sie szczycic 1 meczem bo nie bedziemy mieli innych sukcesow, a inni beda mieli - "a my i tak jestesmy lepsi bo pokonalismy Barce,ha!" pff. Zebysmy ja chociaz wyeliminowali...

Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 18.12.2010, 00:45
LOL

teraz to mnie rozbawiłeś...

gdybyśmy CHOCIAŻ (jak to ująłeś) wyeliminowali Barcę to to by było na pierwszych stronach wszystkich gazet świata a Guardiola to by dzisiaj trenował co najwyżej jakiegoś 2 ligowca. Ciesz się z tej wygranej ciesz, bo Barca grała w 1 składzie i na serio jest się czym chwalić - mało która drużyna na swiecie moze powiedziec ze wygrała z Barceloną prowadzoną przez Guardiolę.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 18.12.2010, 01:07. FG to fajna rzecz
Hanys napisał(a):Wyświetl post
mało która drużyna na swiecie moze powiedziec ze wygrała z Barceloną prowadzoną przez Guardiolę.
Hercules Alicante we wrześniu tego roku, żeby nie szukać daleko I do tego pobił Barcę na jej boisku na Camp Nou.

Ale jeśli chodzi o nas, to bardziej Wisełce przysłużyłby się remis 1:1 z Barceloną i potem 1:0 z Tottenhamem w Krakowie, niż odwrotnie. Cóż, wtedy masę szczęścia miały pyry (strzał Murawskiego w ostatniej minucie), zupełnie tak samo jak zrobili to nasi w 94' min. w Salonikach. I w ten sposób Kraków i Poznań zaznały smaku fazy grupowej PUEFA.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.12.2010, 12:21
Faktem jest, że Barcelona przyjechała do nas mając już awans w kieszeni. A do ataku wstawiła rezerwowego Kirkica, który seryjnie marnował setki.

Faktem jest też to, że był to początek sezonu i początek budowania drużyny przez Guardiolę więc każdy oficjalny mecz był dla nich ważny. Grali na 100%, bo grali dla kibiców i z szacunku dla marki Barca. Mimo to nam udało się w tym jednym meczu ograć drużynę, która zapisała się już w historii piłki nożnej jako jedna z najlepszych i najefektowniej grających drużyn.

Dlatego uważam, że pokonanie Barcy - mimo, że był to już mecz o pietruszkę - było wielkim osiągnięciem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.12.2010, 15:08
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Faktem jest, że Barcelona przyjechała do nas mając już awans w kieszeni. A do ataku wstawiła rezerwowego Kirkica, który seryjnie marnował setki.

Faktem jest też to, że był to początek sezonu i początek budowania drużyny przez Guardiolę więc każdy oficjalny mecz był dla nich ważny. Grali na 100%, bo grali dla kibiców i z szacunku dla marki Barca. Mimo to nam udało się w tym jednym meczu ograć drużynę, która zapisała się już w historii piłki nożnej jako jedna z najlepszych i najefektowniej grających drużyn.

Dlatego uważam, że pokonanie Barcy - mimo, że był to już mecz o pietruszkę - było wielkim osiągnięciem.
Bylo sukcesem i nikt nam tego nie odbierze ale ten sukces ma jakies rysy, do ktorych ktos niezyczliwy moze sie przyczepic - do wymienionych przez Ciebie dodam jeszcze, ze w dwumeczu nie gral Messi.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.12.2010, 17:11
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Bylo sukcesem i nikt nam tego nie odbierze ale ten sukces ma jakies rysy, do ktorych ktos niezyczliwy moze sie przyczepic - do wymienionych przez Ciebie dodam jeszcze, ze w dwumeczu nie gral Messi.
Najlepsze jest to, że tej rysy szukają na ogół nie inni, ale sami kibice Wisły. Jesteśmy zajebiści w deprecjonowaniu własnych sukcesów i celebrowaniu cierpiętnictwa.

Ale to ogólna polska cecha narodowa, niestety.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 18.12.2010, 20:18
Bo inni juz dawno o tym meczu zapomnieli majac w pamieci wynik z pierwszego meczu, ale to ciagle wy do tego meczu wracacie, niczym bumerang Braga jak dla mnie to...sredni rywal, szczerze wolalem jakas silniejsza druzyne, na ktora napewno pilkarze by sie spieli na maksa, a tak, jedynie w Bakero cala nadzieja ze do nich przemowi, tylko po jakiemu?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.12.2010, 21:02
Cytat:
Bo inni juz dawno o tym meczu zapomnieli majac w pamieci wynik z pierwszego meczu, ale to ciagle wy do tego meczu wracacie, niczym bumerang Braga jak dla mnie to...sredni rywal, szczerze wolalem jakas silniejsza druzyne, na ktora napewno pilkarze by sie spieli na maksa, a tak, jedynie w Bakero cala nadzieja ze do nich przemowi, tylko po jakiemu?
Niewatpliwie trzeba wierzyc w sile motyeacji Bakero bo gra dla Lecha z jaka tam Braga to tak jak pojedynek z Polonia Bytom. Napewno zlekcewaza rywala. Ojjj juz widze ze znowu sodowa do glowy uderzyla.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 18.12.2010, 22:31
To nie pij, to nie bedzie uderzala, niestety ale 90% to nawet nie wie gdzie dokladnie to miasto lezy, 50% to nawet nie wiedzialo ze taki zespol istnieje, a tym bardziej ze to z Portugalii. A ja widze ze strasznie Cie ten nasz awans zdenerwowal
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.12.2010, 22:43
To teraz pomysl ile kibicow z Portugalii wie gdzie lezy Polska, Poznan co to Lech i ze w ogole Lech to Lech+ Amica. Co mnie mialo zdenerwowac? Czlowieku awansowaliscie do fazy pucharowej z trudnej grupy i juz sie na tyle podnieciles ze uwazasz swoj klubik za sredniaka europejskiego ktory sobie podchodzi do meczu z klubem z Portugalii na luzaku bo to takie leszcze sa ze trzeba sie na nich dodatkowo motywowac.
I gratulacje ze nie wiedziales ze Braga jest w Portugalii
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.12.2010, 23:29
studio2 napisał(a):Wyświetl post
To nie pij, to nie bedzie uderzala, niestety ale 90% to nawet nie wie gdzie dokladnie to miasto lezy, 50% to nawet nie wiedzialo ze taki zespol istnieje, a tym bardziej ze to z Portugalii.l
O kim mowisz? Jesli wiedze czerpiesz od znajomych to fajnych macie kibicow w tym Poznaniu...
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.12.2010, 00:09
niestety ale 90% to nawet nie wie gdzie dokladnie to miasto lezy, 50% to nawet nie wiedzialo ze taki zespol istnieje, a tym bardziej ze to z Portugalii.l
No, to rzeczywiście niestety. Współczucia.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 19.12.2010, 00:34
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
To teraz pomysl ile kibicow z Portugalii wie gdzie lezy Polska, Poznan co to Lech i ze w ogole Lech to Lech+ Amica. Co mnie mialo zdenerwowac? Czlowieku awansowaliscie do fazy pucharowej z trudnej grupy i juz sie na tyle podnieciles ze uwazasz swoj klubik za sredniaka europejskiego ktory sobie podchodzi do meczu z klubem z Portugalii na luzaku bo to takie leszcze sa ze trzeba sie na nich dodatkowo motywowac.
I gratulacje ze nie wiedziales ze Braga jest w Portugalii
Ale co mnie obchodzi co w Portugalii mysla? Nie chodzi o to za kogo sie uwazamy ale jakich mamy pilkarzy i jak maja nasrane w baniach, wystarczylo ogladac ostatni mecz aby sie o tym przekonac, chyba na tyle rozumny jestes aby zobaczyc ze pilkarze inaczej sie spinaja na druzyny pokroju Salzburga, Sparty Praga czy Bragi niz pokroju Man City czy Juve.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.12.2010, 00:38
czyli w Poznaniu już wymyślili czemu ewentualnie odpadną z Bragą. Po prostu piłkarze zlekceważyli rywala Oj przewraca się w łebkach, przewraca.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.12.2010, 01:11
studio2 no bez jaj, żeby ktoś miał nie wiedzieć, gdzie leży Braga. Mogłeś jeszcze dodać, że 30% nie zna takiego kraju jak Portugalia, podkreśliłoby to jeszcze bardziej to co chciałeś przekazać
Odpowiedz cytując
ma7y
Junior Member

Od: 10.2009

Stary 19.12.2010, 09:30
@ ToTylkoJa i 022
Studio2 ma trochę racji bo sam nie wiem gdzie dokładnie leży Braga(wiem tylko tyle że na płn Portugalii,ale jak tam dojechać ?). Gratuluję więc tak dobrej znajomości geografii. Swoją droga jakby pokazać mapę Polski i kazać szukać takich miast jak Olsztyn,Kielce,Bytom,Bielsko-Biała to pewnie znalazłyby się takie osoby,które nie potrafiłby wskazać w jakim regionie leżą powyższe miasta.(naście lat temu w szkole byłem świadkiem takich sytuacji),więc co wy tutaj wymagacie. ("Braga nie ma takiego miasta jak Braga,....,A czemu mi Pan nie mówi że to w Portugalii,no przecież ja muszę pójść i poszukać "-ot tak mi się skojarzyło)

Pewnie o tym że taki klub istnieje to już przesadził.

@studio2
Jeżeli waszym piłkarzom na tym etapie rozgrywek trzeba tłumaczyć,że nie można zlekceważyć rywala,że to nie są jacyś Azerowie, Estończycy czy przedstawiciele ligi uważanej przez naszych kopaczy za gorszą to ja dziękuję.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.12.2010, 09:56
Cytat:
Ale co mnie obchodzi co w Portugalii mysla? Nie chodzi o to za kogo sie uwazamy ale jakich mamy pilkarzy i jak maja nasrane w baniach, wystarczylo ogladac ostatni mecz aby sie o tym przekonac, chyba na tyle rozumny jestes aby zobaczyc ze pilkarze inaczej sie spinaja na druzyny pokroju Salzburga, Sparty Praga czy Bragi niz pokroju Man City czy Juve.
"kolego" swirujesz pawiana. Wymysliles sobie teze pod gre Lecha w pucharach i teraz jej na sile chcesz bronic. A ja moge wysunac druga teze. A mowi ona ze pinaja sie na kazdy mecz pucharowy na 100% a lige olewaja. Tylko ze z Azerami i Sparta grali zle bo byli zle przygotowani (padali juz w 60 czy 70 minucie meczu). Ponziej z Dnipro juz to wygladalo lepiej i wymeczyli ten awans no a od fazy grupowej juz mogli grac caly mecz na pelnym zaangazowaniu bo kondycja byla lepsza. Ostatni mecz mogli zagrac gorzej bo juz mysleli o wakacjach.
I co, dobra teza? Chyba nie jest jakas wydumana? Nie wmawiaj nikomu ze pilkarze Lecha maja sie za Bog wie kogo. Na mecz kazdy w pucharach sie spinaja i stad te wyniki. Ze Sportingiem tez beda grali na 200% no ale jak chcesz to mozesz sie oszukiwac ze to sredni rywal, ze ciezko sie na takiego zmotywowac, ze 50% (tutaj nie sprecyzowales ale mysle ze chodzi o kibicow) nie wie ze taki klub istnieje. Kurde chlopie wielki Lech bedzie mial w dupie Brage bo oni to sa z Polski i 2 razy wyszli z grupy LE ... A co tam ze Portugali, ze Braga, ze grali w lidze mistrzow... przeciez to przy osiagnieciach Lecha i wyeliminowaniu Juventusu ktory mial na LE wyjebane znaczy niewiele
drozd:
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 19.12.2010, 09:59
pilkarze inaczej sie spinaja na druzyny pokroju Salzburga, Sparty Praga czy Bragi niz pokroju Man City czy Juve.
też wolałbym koszulkę Juve niż Bragi
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.12.2010, 13:25
Jaroo1

Miotasz się jak ranny jeleń i tworzysz sobie bajki wkręcając się niepotrzebnie we własną spiralę nienawiści. Studio napisał, że Braga to średni rywal. Popatrz sobie na zespoły grające w 1/16. Są zespoły teoretycznie silniejsze i teoretycznie słabsze (przy czym punktem odniesienia NIE JEST tu Lech żeby nie było), tak po prostu. Może inaczej bo zaraz sobie coś źle zinterpretujesz - są zespoły o większym potencjale piłkarskim i mniejszym. Braga na tle załóżmy takiego Liverpoolu, MC, Ajaxu, Villarreal jest zespołem o mniejszym potencjale. Co rzadko się zdarza w europejskich pucharach kolejny przeciwnik Lecha ma budżet mniejszy niż polska drużyna o 5 milionów euro (Lech 11, Braga 6). Nie powiesz mi że Braga nie jest średniakiem. Oczywiście nie można ich lekceważyć i należy podejść do tego dwumeczu z pełną koncentracją i szacunkiem, ale też nie można przed meczem mieć pełnych gaci. Biorąc pod uwagę wybiórcze traktowanie meczów przez piłkarzy Lecha w rundzie jesiennej i eksplozje zaangażowania oraz wspinanie się na piłkarskie wyżyny umiejętności z potentatami (czyt. drużyny o bardzo dużym potencjale piłkarskim) nie bezpodstawne są obawy Studia o ten dwumecz.

PS1. Porównanie Bragi do Polonii Bytom świadczy o tym, że nie znasz się za bardzo na piłce,
PS3. Nie wiem ile wiosen już za Tobą, ale czytając teksty typu "Lech+Amika" wychodzi na to, że jesteś zgryźliwym tetrykiem coś koło 80.
PS2. @022 - Gratuluje wiedzy geograficznej dotyczącej miast w Europie do 200 tys mieszkańców.
PS3. @ToTylkoJa - 100% kibiców Lecha nie wie gdzie leży Polska - Usatysfakcjonowałem Pana?Już? Lepiej?
Ostatnio edytowane przez DDP : 19.12.2010 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.12.2010, 17:24
Cytat:
PS1. Porównanie Bragi do Polonii Bytom świadczy o tym, że nie znasz się za bardzo na piłce,
PS3. Nie wiem ile wiosen już za Tobą, ale czytając teksty typu "Lech+Amika" wychodzi na to, że jesteś zgryźliwym tetrykiem coś koło 80.
Z ta Polonia to byla ironia ktora odnosila sie do wypowiedzi Twojego kolegi. Wy oczywiscie uwazacie ze Lech sie nie zepnie na Brage na 100% bo jest taki zajebisty. Wiec powiedzialem tak oczywiscie, potraktuja Brage jak Polonie Bytom i ich oleja.
A to Lech to nie jest Lech+ Amica? To juz nie wiem, bylo to polaczenie czy nie? Moze jakas kolejna teoria z Waszej storny i robienie prania mozgu "przeciwnikom" Lechoamici?

Jeszcze raz powiem, tak oczywiscie oleja Brage. Tak bo to sredni rywal, to tylko 1/16 LE, bo to tylko zespol z Portugalii ktory gral w LM gdzie udalo im sie ograc Arsenal. Wmawiajcie sobie i nam te mile teorie, fajnie sie to czyta. Tak podejda do meczu 1/16 LE ze Sportingiem Braga tak jak do meczu z Polonia Bytom w ekstraklasie. Niech do Was dotrze to ze oni sie na kazdy mecz pucharowy musza spinac na 100% zeby cos zaprezentowac, a to ze w niektorych meczach im nie wychodzi to normalne.
drozd:
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 19.12.2010, 21:23
ma7y napisał(a):Wyświetl post
@ ToTylkoJa i 022
Studio2 ma trochę racji bo sam nie wiem gdzie dokładnie leży Braga(wiem tylko tyle że na płn Portugalii,ale jak tam dojechać ?). Gratuluję więc tak dobrej znajomości geografii. Swoją droga jakby pokazać mapę Polski i kazać szukać takich miast jak Olsztyn,Kielce,Bytom,Bielsko-Biała to pewnie znalazłyby się takie osoby,które nie potrafiłby wskazać w jakim regionie leżą powyższe miasta.(naście lat temu w szkole byłem świadkiem takich sytuacji),więc co wy tutaj wymagacie. ("Braga nie ma takiego miasta jak Braga,....,A czemu mi Pan nie mówi że to w Portugalii,no przecież ja muszę pójść i poszukać "-ot tak mi się skojarzyło).
1. Dzięki
2. Ale wiesz, że płn Portugalia, a nie Szkocja, Francja czy Chorwacja. Reszta to już net. Bez przesady żeby znać rozkład kluczowych autostrad.
3. Z tymi wymaganiami też bym nie przesadzał. Interesujesz się piłką? Tak. To nie ma opcji byś nie kojarzył od 10 lat Benifcy, Porto i Sportingu. No, dobra dorastasz i w sumie zaczynasz się zastanawiać - przecież liga liczy 16 drużyn, kim jest pozostale 13? Tak jak wiesz co to Le Havre, wiesz że dużo siarki jest w okolicy Tarnobrzega, miedzi w okolicy Legnicy, we Włoszech jest Bari, a w NIemczech Frankfurt tak wiesz, że w Portugalii jest Braga. No, bez jaj

DDP napisał(a):Wyświetl post
PS2. @022 - Gratuluje wiedzy geograficznej dotyczącej miast w Europie do 200 tys mieszkańców.
No, spoko - skoro interesuje się piłką to mniej więcej ogarniam gdzie leży Glasgow, Saloniki, Braga czy Innsbruck zwłaszcza, że we wszystkich tych miastach grali Polacy... Wielkie rzeczy. Ale zapytaj mnie o jakieś miasto w Albanii o takiej ilości mieszkańców, a wiedzieć nie będę.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.12.2010, 20:20
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Generalnie Amika dokonała rzeczy niebywałej. Inwestując absolutnie minimalne środki udało im się nie tylko wejść do grupy LE, ale jeszcze wyjść z grupy na I miejscu. I teraz wylosować przeciętnego rywala.

Najśmieszniejsze jest to, że ich zarząd dalej twierdzi, że celem przed sezonem był awans do LM i ten brak awansu jest sportową i finansową porażką.

Ale podsumujmy. Bramka - Kotorowski to poznański Artur Sarnat, zaś jego zmiennicy prezentują klasę Piekutowskiego.
Obrona - poza Arboledą zawodnicy co najwyżej przeciętni. Przy czym Kikut jest autentycznie słaby.
Pomoc - najsilniejsza formacja. Przy czym Bandrowski jest tylko dobry, podobnie jak Krivets. Peszko zdecydowanie wyróżniająca się postać no i Stilić, który potrafi zagrać genialnie ale i tragicznie. Poznańska wersja Rogera Guerreiro.
Atak - tu już ewenement. Jeden Rudnevs i długo, długo nic.

Czyli: dokonali tego wszystkiego z jednym świetnym stoperem, dwójką wybitnych pomocników oraz jednym niezłym napastnikiem. Kosmos.

W relacji inwestycje/zwrot osiągnęli nie 100%, a 150% możliwości. Jestem ciekawy, co teraz. Udało się zatrzymać Arboledę, zawodnika dla nich kluczowego. Ale moim zdaniem obecny skład nie daje szans na awans na 2 frontach - w Europie i w kraju.
Zgadzam się i porównując nasze osiągnięcia zaczynam doceniać to co Wisła zrobiła w tym sezonie w LE.My nie mieliśmy(i niestety dalej nie mamy) ani jednego piłkarza chociażby średniej klasy europejskiej a mimo to potrafiliśmy wyeliminować jeden zespół w pucharach.Tych którzy tę klase reprezentowali niestety się pozbyto(Marcelo) a w ich miejsce przyszedł słabej wartości desant obcokrajowy jak kiedyś w Pogoni Szczecin lub w przedemerytalnym piłkarsko wieku(Żurawski)

Jedyna nadzieja w Maaskancie jeśli drużyna nie będzie poważnie wzmocniona.

Jeśli ma się przeciętnych grajków i nie stać lub żal kasy na lepszych potrzebny przynajmniej dobry trener który potrafi z nich wykrzesać maksimum i dobrze poukłada całość jak chociażby Probierz w Jadze.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 27.12.2010, 20:28
Jedyna nadzieja Wisły to Pan Cupiał,czy wam się podoba czy nie.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Stary 28.12.2010, 00:22
Na przyszly sezon ( jezeli beda puchary ) jedyna nadzieja to milosierne losowanie i fura szczescia. Ten awans do LE/LM moze sprawic, że odbijemy sie od tego dna, ktore osiagnelismy w Europie i pozwoli zapomniec o upokorzeniach z ostatnich paru lat.

A jesli chodzi o sytuacje Lech i Polski w europejskich pucharach to wyglada to mniej wiecej tak ( oczywiscie jeszcze LEch gra, ale nie oszukujmy sie -> na przejscie nie ma co liczyc, moze remis sie uda zdobyc ):
Lech dzieki temu sezonowi jezeli wygra MP ( praktycznie niemozliwe, ale napisze o tym ) ma pewne rozstawienie w II i III rundzie eliminacji. w IV wszystko zalezy od rozstrzygniec w innych ligach, ale najpewniej nie bedzie rozstawiony. Jest rozstawiony, czyli pisze, że teoretycznie przechodzi dalej=pewne miejsce w fazie grupowej LE. Jezeli nie bedzie gral w eliminacjach LM to zagra w el.LE gdzie na 100% bedzie rozsawiony we wszystkich rundach = pewne miejsce w fazie grupowej. Jezeli w ogole nie dostanie sie do "europy"= kompletne 0 i zaprzepaszczenie szansy na zdobycz punktowa do rankingow dla siebie

Wisla:
1)LM
raczej rozstawienie w II rundzie. Dalej pewne nierozstawienie
2)LE:
Rozstawienie w we wszystkich rundach oprocz ostatniej. Czyli mozemy trafic na takie zespoly jak np. Liverpool, Ajax, Villarreal itd. WIec > ciezko i trzeba liczyc na szczescie.
Ostatnio edytowane przez WCracow : 28.12.2010 o godz. 00:31.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 28.12.2010, 02:51
Cytat:
Zgadzam się i porównując nasze osiągnięcia zaczynam doceniać to co Wisła zrobiła w tym sezonie w LE.My nie mieliśmy(i niestety dalej nie mamy) ani jednego piłkarza chociażby średniej klasy europejskiej a mimo to potrafiliśmy wyeliminować jeden zespół w pucharach
O KU*WA!!! PADŁEM!

To od teraz wyeliminowanie kelnerow z beznadziejnej ligi litewskiej jest sukcesem? Nie wierze...
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.12.2010, 20:07
Tbilisi,Levadia.Karabach...Tak biorąc pod uwage naszych niedawnych pogromców wyeliminowanie kelnerów z Litwy jest sukcesem.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.12.2010, 20:42
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
O KU*WA!!! PADŁEM!

To od teraz wyeliminowanie kelnerow z beznadziejnej ligi litewskiej jest sukcesem? Nie wierze...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

transfery muszą być jeśli nie chcemy - jak notabene Amikosz - ściągać napastników w trybie awaryjnym
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 10.02.2011, 16:16
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Tbilisi,Levadia.Karabach...Tak biorąc pod uwage naszych niedawnych pogromców wyeliminowanie kelnerów z Litwy jest sukcesem.
To raczej obowiązek, a nie sukces. Obowiązkowo klub z takimi ambicjami i mniemaniem powinien ogrywać półamatorów z Litwy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.02.2011, 14:58
UEFA USTĘPUJE LECHOWI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów