The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Najlepszy Polski Piłkarz 2010 to....
Jakub Błaszczykowski 68 40,48%
Robert Lewandowski 26 15,48%
Tomasz Frankowski 7 4,17%
Ireneusz Jeleń 16 9,52%
Sławomir Peszko 1 0,60%
Adrian Mierzejewski 2 1,19%
Ludovic Obraniak 6 3,57%
Łukasz Fabiański 3 1,79%
Łukasz Piszczek 37 22,02%
Kamil Grosicki 2 1,19%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gm34a
Junior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.12.2010, 19:32. Najlepszy Polski Piłkarz 2010
Tak jak w temacie, kto waszym zdaniem był Najlepszym Polskim Piłkarzem w 2010 r. ? Poniżej przedstawiam wam dane statystyczne 10 kandydatów

--> Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund) - 16/0 wiosną w bundeslidze, 9/1 w kadrze, 14/2 jesienią w bundeslidze

--> Robert Lewandowski (Lech Poznań/Borussia Dortmund) - 12/10 w Ekstraklasie wiosną i tytuł Króla Strzelców, 10/5 w kadrze i najlepszy strzelec kadry w tym roku, 16/5 w Bundeslidze, Gol w Lidze Europejskiej z Karpatami Lwów

--> Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre) - 18/10 wiosną w Ligue 1, 3/1 w kadrze, Gol na wagę awansu Auxerre do Ligi Mistrzów, 6/1 w Ligue 1 jesienią

--> Tomasz Frankowski (Jagiellonia Białystok) - 13/5 w Ekstraklasie Wiosną ,14/8 w Ekstraklasie Jesienią

--> Sławomir Peszko (Lech Poznań) - 12/2 w Ekstraklasie wiosną, 9/1 w kadrze, 15/3 w Ekstraklasie Jesienią, Gol w Lidze Europejskiej z FC Salzburg

--> Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa) - 12/2 w Ekstraklasie wiosną, 8/0 w Kadrze, 13/4 w Ekstraklasie Jesienią

--> Ludovic Obraniak (LOSC Lille) - 16/4 wiosną w Ligue1, 5/2 w Kadrze, Gol w Lidze Europejskiej z Lewskim Sofia, 13/1 w Ligue 1 jesienią

--> Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn) - 4/0 w Premier League wiosną ,2/0 w Champions League wiosną ,3/0 w Kadrze ,10/0 w Premier League jesienią, 5/0 w Champions League jesienią

--> Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund) - 17/1 w Bundeslidze wiosną ,5/0 w Kadrze, 16/0 w Bundeslidze jesienią

--> Kamil Grosicki (Jagiellonia Białystok) - 12/1 w Ekstraklasie wiosną, 3/0 w Kadrze, 15/6 w Ekstraklasie jesienią
Odpowiedz cytując
kamanwislak
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.12.2010, 21:07
Ja swój głos oddam na Łukasza Piszczka , który przez cały rok utrzymywał równą formę i miejsce w składzie Borussi .
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.12.2010, 21:24
Jak dla mnie Lewandowski, albo Obraniak. Ale zagłosowałem na Lewego.
..
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.12.2010, 21:25
Dla mnie też Piszczek jest niedoceniany w polskich plebiscytach a w Niemczech to właśnie on został wybrany do 11-stki rundy jesiennej. Zasługuje na tytuł najlepszego zawodnika na pewno bardziej niż chory ciągle Jeleń. Moja klasyfikacja :
1- PISZCZEK
2-LEWANDOWSKI
3-BŁASZCZYKOWSKI
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 26.12.2010, 21:31
Zdecydowanie Piszczek, gra naprawde dobrze, a osoby które głosują na Kube to ogladają w ogóle bundeslige ? czy kieruja sie tylko tym, że jest on Wiślakiem ?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.12.2010, 21:47
Trudny wybór. Ja osobiście nikogo bym nie wyróżnił tym mianem. Dlatego nie zagłosuje na nikogo i taka powinna być też opcja w ankiecie.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.12.2010, 21:47
Według mnie Kuba albo Lewy, razem z swoją ekipą rządzi w Niemczech, reprezentują Polskę na poziomie, ogólnie bez kontuzji gdy są na pełnych obrotach prezentują wysoki poziom.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.12.2010, 21:48
Zagłosowałem na Obraniaka. Trzyma facet pewnien (dość wysoki jak na PL) poziom gry. Potrafi uderzyć z dystansu, dobre przygotowanie fizyczne (kondycja, siła itp.0, technika (jako jeden z baaaardzo niewielu)...
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 26.12.2010, 21:50
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie też Piszczek jest niedoceniany w polskich plebiscytach a w Niemczech to właśnie on został wybrany do 11-stki rundy jesiennej. Zasługuje na tytuł najlepszego zawodnika na pewno bardziej niż chory ciągle Jeleń. Moja klasyfikacja :
1- PISZCZEK
2-LEWANDOWSKI
3-BŁASZCZYKOWSKI

Dokładnie tak samo zagłosowałem. Jednak szwaby się znają na futbolu lepiej niż My, i to Łukasza wybrali do ' 11' tej rundy. Mało się Mówi o Piszczku, tak jak i o naszych obrońcach występujących za granicą.

Więcej uwagi poświęca się Lewemu i Jeleniowi - bo to napastnicy.

Ja zagłosowałem :

1. Piszczek
2. Lewy - no jakby k. nie patrzeć, to najwięcej bramek zdobył dla Borussi w najkrótszym czasie spędzonym na boisku
3. Błaszczykowski . Wiem , że to nasz chłopak, ale za bardzo wzięliście to pod główną uwagę, dlatego wygrywa w tym zestawieniu heh
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.12.2010, 23:17
1 Lewandowski (świetnie radził sobie w polskiej lidze, w kadrze ma niezłe statystyki, daje radę w Bundeslidze (trochę już tych bramek w Borrussi nastrzelał). Dla mnie pikarz roku.

2 Piszczek (świetnie radzi sobie w Bundeslidze, został wybrany do '11' rundy, w kadrze również gra ok)

3 Jeleń (gdyby nie kontuzje, to kto wie, czy nie byłby w moim zestawieniu na pierwszym)

PS a gdzie Arboleda? w końcu czuje się już Polakiem i chce grać w naszej kadrze
Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.12.2010, 00:46
dla mnie Kuba! Za wiosne któraj miał bardzo dobrą, gorzej troszkę z jesienią ale obrońcy w Bundeslidze mają z nim bardzo duże kłopoty. Drugi Lewandowski a trzecie Piszczek!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.12.2010, 01:07
Co tam robią Peszko, Grosicki i Mierzejewski?
Jak dotąd 0 głosów, co nie dziwi.. skoro tak, to gdzie Brożek, Małecki, Sobolewski i reszta? ten Mierzejewski mnie roz.......ił
Ostatnio edytowane przez aNouc : 27.12.2010 o godz. 01:10.
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.12.2010, 03:14
Donki napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowanie Piszczek, gra naprawde dobrze, a osoby które głosują na Kube to ogladają w ogóle bundeslige ? czy kieruja sie tylko tym, że jest on Wiślakiem ?
Dlatego ten plebiscyt jest totalnie bez sensu i nie powinien się pojawić na wiślackim forum (kompletny brak obiektywizmu)
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 27.12.2010, 07:55
Głosowałem na Jelenia - przed kontuzją zdecydowanie najlepszy. Dla Kuby pełny szacunek za całokształt ale na ta chwilę nie łapie się moim zdaniem do trójki.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.12.2010, 09:59
Jak dla mnie zdecydowanie Piszczek. To był jego bardzo udany sezon, grał na wysokim poziomie. Regularnie był wystawiany w pierwszym składzie. Po prostu solidny, dobry piłkarz.
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.12.2010, 10:30
Lewandowski... jakby nie patrzec w lidze polskiej został królem strzelców i zajął 1 miejsce z Lechem, w kadrze gra przyzwoicie i nawet niezle zaczyna sobie radzic w Borussi... Kuba ma za sobą raczej słaby rok, sporo kontuzji i ratuje go wyłącznie świetna forma całej Borussi. A z ligi polskiej najlepszy bezsprzecznie Adrian Miejrzejewski, w przeciętnej Polonii trzyma wysoki poziom, przebił się i dobrze grał w kadrze. Pierwsza trójka wg mnie:
1. Lewandowski
2. Piszczek
3. Mierzejewski
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.12.2010, 10:44
1.Obraniak
2.Piszczek
3.Jeleń

no i wstawiłbym tu gdzieś jeszcze Lewandowskiego Kuba niestety tutaj się nie łapie, kiepski rok.
Odpowiedz cytując
gm34a
Junior Member

Stary 27.12.2010, 11:52
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Co tam robią Peszko, Grosicki i Mierzejewski?
Jak dotąd 0 głosów, co nie dziwi.. skoro tak, to gdzie Brożek, Małecki, Sobolewski i reszta? ten Mierzejewski mnie roz.......ił
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...smieszona.html

Nie chcialem tu tego umieszczać no ale musiałem. Brożek i Małecki mieli nierówny rok, to był najgorszy rok Brożka od paru lat w Wiśle, przebudził się dopiero pod koniec roku strzelając gole w Wiśle i w kadrze z Bośnią , oby przyszły rok miał taki jak końcówkę tego.

Grosicki z dobrej strony pokazał się też w Eliminacjach L.E z Arisem, Peszko był wiosną jednym z najlepszych piłkarzy Lecha , a jesienią dobre mecze rozgrywał w Lidze Europejskiej a Mierzejewski cały rok utrzymuje dobrą formę.

Dlatego ten temat jest w Hyde Parku gdzie można obiektywnie się wypowiedzieć, bo jeśli chodzi o najlepszego piłkarza Wisły w tym roku to już w innym temacie można by było podyskutować
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 27.12.2010, 12:36
1.Piszczek
2.Obraniak
3.Lewandowski

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.12.2010, 12:59
zagłosowałem na obywatela Piszczka, chociaż na początku byłem za Lewy, a tearz żałuje że nie zrobiłem tego na tego kto powinien.
Piszczka widzialem z kilku meczach, we wszystkich dno akurat grał
Lewy bardzo poprawnie ale...
ale to Jeleń powinien być na pierwszym miejscu.
Typowy Polak, gra na obczyźnie daje sobie rade, i za chuja nie potrafi języka. Sztuka jest grać dobrze bez komunikacji
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.12.2010, 13:25
A gdzie Pączek?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.12.2010, 13:58
1. Ireneusz Jeleń przed kontuzją świetnie reprezentował nas w Ligue 1 strzelając dużo goli w tej lidze no i dał swojemu klubowi awans do Ligi Mistrzów.
2. Piszczek oglądałem wszystkie mecze Borussii w tym sezonie i oprócz 2 czy 3 spotkani w których wypadł słabo bodaj mecz z Sevillą który trochę zapier*olił i jeszcze spotkanie z Eintrachtem głównie prezentował się bardzo dobrze zarówno w ofensywie jak i defensywie w sumie faktem jest też to, że to jedyny polak który w tym sezonie został wybrany do 11 rundy jednej z najlepszych lig świata.
3. Jakub Błaszczykowski ta runda w Bundeslidze całkiem niezła w jego wykonaniu strzelił dwie bramki zaliczył bodaj 3 asysty poprzedni sezon też niczego sobie. No i w tym roku zdecydowanie najlepszy piłkarz reprezentacji.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 27.12.2010, 14:01
Oddałem głos na Lewandowskiego - to dzięki niemu w znacznej mierze Amika zdobyła Mistrzostwo Polski, w Dortmundzie wprawdzie nie wskoczył do I składu, ale i tak wchodząc z ławki strzelił 5 goli w I rundzie, więc potencjał ma. Jedyny cień na jegoi grze to niewykorzystany karny w meczyu z AUstralią.
Piszczek w poprzednim sezonie grał w Hercie - która zaliczyła zjazd do II Budnesligi;
Kuba - stracił miejsce w I składzie Borusii - w reprezentacji dobrze, ale w sumie słabiej od Lewego.
Obraniak - gra w Lille, dobry w reprezentacji, ale w klubie też nie jest pierwszoplanową postacią.
Pozostali - zdecydowanie słabsi.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.12.2010, 14:17
gm34a napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...smieszona.html

Nie chcialem tu tego umieszczać no ale musiałem.
http://www.youtube.com/watch?v=LrVNHCoECas , czy gol Brożka w meczu z Legią.

I co w związku z tym, jedna jaskółka wiosny nie czyni. Zrobili wślizg żeby zablokować dośrodkowanie, odjechali i wielkie mi rzeczy. Efektownie to może wyglądać ale niczego w tym wielkiego nie ma, ot złudzenie optyczne.
Nie mierz innych swoją miarą, bo każdy ma swoje zdania a Ty z góry sobie wpisałeś zawodników jacy dla Ciebie byli naj naj. A dla mnie Mierzejewski czy taki Peszko to jakieś nieporozumienie. Grosicki też niczego wielkiego nie zrobił.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 27.12.2010 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 27.12.2010, 15:57
Zagłosowałem na - patrz avatar. Kuba to najlepszy polski drybler. Odkąd interesuję się piłką, to nie widziałem lepszego technicznie polskiego piłkarza.
Odpowiedz cytując
gm34a
Junior Member

Stary 27.12.2010, 18:36
aNouc napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=LrVNHCoECas , czy gol Brożka w meczu z Legią.

I co w związku z tym, jedna jaskółka wiosny nie czyni. Zrobili wślizg żeby zablokować dośrodkowanie, odjechali i wielkie mi rzeczy. Efektownie to może wyglądać ale niczego w tym wielkiego nie ma, ot złudzenie optyczne.
Nie mierz innych swoją miarą, bo każdy ma swoje zdania a Ty z góry sobie wpisałeś zawodników jacy dla Ciebie byli naj naj. A dla mnie Mierzejewski czy taki Peszko to jakieś nieporozumienie. Grosicki też niczego wielkiego nie zrobił.
Ok , spoko dla Ciebie Brożek był najlepszym piłkarzem więc napisałeś to na forum pod tematem i masz do tego prawo. Ja napisałem wg mnie najlepszych 10 piłkarzy i możesz się z tymi typami nie zgadzać dlatego od tego jest forum żeby się wypowiedzieć
Odpowiedz cytując
bbartt
Member

Od: 03.2006

Stary 27.12.2010, 19:03
Piszczek - mało znany szerokiej publiczności chłopak ciągle się rozwija. Mnie przypomina trochę kazus Krzynówka.
AP - królewska akademia
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.12.2010, 19:03
Robert Lewandowski. Kuba w przyszłym roku wyciśnie więcej
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 27.12.2010, 19:50
Oddałem głos na Sławomira Peszko.
Musi jednak wyjechać z Polski aby się rozwinąć.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 27.12.2010, 19:59
1.Błaszczykowski
2.Obraniak
3.Lewandowski,Brożek
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów