|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ten obrońca to może być jakaś niezła perełka, bo w internecie można poczytać że nie tylko Olympiakos się nim interesował ale także Cesena oraz nawet Lyon.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nawet jak ma +22 lata to jest dalej młody
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
LUBELSZCZYZNA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Koleś ma tylko 1,75m
Fajnie będzie wyglądać w parze z Bunozą ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Przy ewentualnych dalszych negocjacjach z Panami Bolkiem i Pawełkiem ten filmik powinien cały czas lecieć na wielkim ekranie: http://www.youtube.com/watch?v=WMXLosK7GOw .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Jak dla mnie to transfer Pawełka do Herthy nie jest taki nierealny. W każdym razie bramkarza mają bardzo przeciętnego, nawet na skalę polską, 34-letni Aerts przyszedł do nich z słabeusza ligi holenderskiej i zawodzi, do tego miał trochę problemów ze zdrowiem. Jak Pawełka nie cenię, to akurat w Herthcie byłby pod względem umiejętnościami zdecydowanie najlepszym bramkarzem, a 2.Bundesliga to pi razy oko poziom ligi polskiej. Ale jednocześnie nie wierzę, że Pawełek jest ich priorytetem, pewnie tylko jakąś alternatywą i rozmawiają z wieloma bramkarzami, stąd przypuszczam, że sam Mariusz nie chce czekać wiecznie na ich ruch i zostać ewentualnie na lodzie. Dlatego w dalszym ciągu negocjuje z Wisłą, bo co by nie mówić - źle mu tu na pewno nie jest...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
a może ghanijczyka kupują z myślą , że bedzie grał na boku obrony ?
![]()
LUBELSZCZYZNA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W styczniu się okaże, że Nieciecza Welcome to
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Co do Pawełka - zostanie dobrze, odejdzie - drugie dobrze.
To nie jest piłkarz nie do zastąpienia, zagrał dobrą rundę a następną może mieć znowu "pawełkową". Zawsze jest jeszcze Jovanić, który pokazał na razie poziom Pawełka z poprzednich lat, a w rezerwie Kurto, który w razie czego też by pewnie przyzwoicie bronił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
A wiadomo coś w sprawie Chaveza? Wykupują czy nie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dramatu nie ma, w odwodzie mamy przeciez Jovanica, który, moim zdaniem, na pewno nie jest gorszy od Mariusza.
Cieszy mnie ta informacja Ghanczyku. Młody reprezentant kraju, budzący zainteresowanie na zachodzie. Jeżeli aklimatyzacja przejdzie poprawnie, to może on być sporym wzmocnieniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
300 tys może wydawać się mało jak to reprezentant Ghany... I mnie dziwi że z Olimpacosem by wygrali
Też mi się wydaje jak już to na Lewą obrone |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jakto? i PS nic o tym nie wiedział?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
wygraliśmy z Olimpiacosem pewnie dlatego, że Ghańczykowi zależy na grze
"możliwe" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Albo dlatego, że Valckx obiecał menadżerowi, że pomoże w późniejszym transferze do Holandii.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wcale bym się nie zdziwił, Valckx ma łeb na karku i dobrze wie jak trudno przyciągnąć do Polski utalentowanych i dobrych zawodników mimo, że piłkarsko ciągle się rozwijamy, infrastruktura rośnie w oczach, a i pensje znacząco wzrastają...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie cieszy bardzo, że Wisła nie uległa i nie dała Pawełkowi tych pieniędzy, które on chciał. Na tyle wpadek co miał to bez przesady, nie może chłop wymagać góry złota. Dramatu tak naprawdę nie ma, mamy Jovanica, który według mnie i zapewne według Was też, na pewno nie jest gorszym bramkarzem niż Mariusz. Czas pokaże, może tak naprawdę Jovanic jest lepszy, tylko potrzeba trochę czasu i grania w pierwszym składzie. Na pewno nie będzie miał takich wtop jak Mario.
I w 1906% jestem za tym, żeby KAŻDY zawodnik przychodzący do nas, czy przedłużający umowę dostawał kontrakt, w którym będzie zapisana klauzura, że zarobki piłkarza będą uzależnione od występów w pierwszym składzie. Proste - grasz - bierzesz większą kasę, siedzisz na ławie - bierzesz trochę mniej. Będzie większa mobilizacja i walka, chęć pokazania się trenerowi. Może unikniemy wtedy takich kompromitacji jakie nam serwują przez ostatnie lata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
jak dla mnie ten Ghanijczyk może zrobić kariere w stylu Marcelo... pokaże się z dobrej strony to po upłynięciu kontaktu przejdzie do większego klubu... dlatego kontrakt tylko na dwa lata... zazwyczaj z takimi zawodnikami się podpisuje troche dłuższe kontrakty... może jest jakaś słowna umowa... nie mam nic przeciwko żeby strzelił pare bramek tak jak Marcelo... martwi tylko ten wzrost jak na stopera, ale to się okaże... myśle, że to nie koniec transferów co do obrony... jeszcze jakiś stoper przyjdzie...
a co do Pawełka... tylko ostatnia runda zdecydowanie na plus... zawsze miałem serce w gardle jak pilka była w okolicach naszego pola karnego... Mariusz zaczął bronić jak zostało pół roku do zakończenia kontraktu i dziwnym trafem został jednym z lepszych bramkarzy w lidze... czy to przypadek i akurat teraz przyszła forma czy poprostu walka o kontrakt ? nie chcę zastac takiej sytuacji, że podpisze kontrakt i znowu będzie puszczał szmaty... jak dla mnie Filip Kurto zasługuje na szanse... Jovanić pokazał, ze nie jest zbyt pewnym bramkarzem, może też potrzebuje regularnych występów...
Ostatnio edytowane przez zielak14 : 24.12.2010 o godz. 13:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ten gosc z ghany za wikipedia ma 175 cm. Nie jest trochę za niski na stopera ;-) ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no jak dla mnie przy takich tranferach pewnie ogromnym plusem jest osoba Stana.. Dlatego tez nawet mimo mniejsze kasy, moze wybrac nas.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kto wie może na stoperze gra tylko w razie potrzeby, a jest bardziej bocznym obrońcą ? mnie zastanawia dlaczego tego chłopaka nie ma na zakazanej stronie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W każdym bądź razie widać, że idziemy drogą holenderskich klubów. Szukamy młodych, utalentowanych graczy, którzy niedość, że wzmocnią zespół to będzie można na nich w przyszłości zarobić. Uważam, że jest to słuszna decyzja, a ten chłopak może okazać się ciekawym transferem. Co do jego wzrostu to nie wiem, w sumie nie jest aż taki niski, zresztą kto wie czy on jest kupowany na środek, a nie na bok.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Chcą przyjrzeć się jego grze w rundzie wiosennej i dopiero wtedy zadecydować. Jeśli się dobrze spisze to myśl, że go wykupią, bo cena odstępnego jest stosunkowo niska. A co do wzrostu tego obrońcy. Jest taki obrońca, dość dobry, nie wiem czy kojarzycie. Nazywa się Carles Puyol i ma 178 cm wzrostu Tak, że bez obaw. Wzrost jest ważny na tej pozycji, ale jak się chce, to się wszystko da ![]()
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 24.12.2010 o godz. 13:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Na tym filmiku w większości meczów gra na prawej obronie. Może na tę pozycję jest przymierzany?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Maaskant w jednym wywiadzie na pytanie czy potrzeba nowego lewego obrońcy powiedział, że nie bo jest Paljic i Branco. Zasugerował że Branco traktuje jako lewego obrońce, więc można powiedzieć że na prawej obronie jest tylko Cikos. Z tego filmiku ewidentnie widać że to prawy obrońca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Czy mi się tylko wydaje czy muzina z twarzy to ma na oko z 30 lat ? cofany licznik czy co ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Jak dotąd dobrym rozwiązaniem byli wysocy, silni stoperzy Marcelo(191), Głowacki (186) czy nawet Cleber(183) co też sprawdza się w innych klubach z naszej rodzimej ekstaklasy Amica: Arboleda(188), Bosacki(189) Legia: Choto(192 przy 99 kg wagi...). Wyżej wymienieni zawdonicy to głównii stoperzy ligi w ostatnich latach, mało kto z niższym wzrostem na tej pozycji zbiera wysokie noty za grę u nas. ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |