The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2010, 17:32
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jaja sobie robisz .Korzystanie z autopilota jest "błędem w pilotażu" ? Jak nie masz nic do powiedzenia to się nie ośmieszaj.
Autopilot to urządzenie, które jest używane podczas lotu na wysokości ponad 3000 metrów. Strat i lądowanie odbywa się ręcznie.
Ostatnio edytowane przez wisl@k_TS : 22.12.2010 o godz. 17:46.
the end
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2010, 18:08
Do wszystkich powolujacych sie na ten film. Naprawde myslicie ze Rosjanie - gdyby to byl zamach - pozwoliliby aby taki film (ponoc demaskujacy wszystko) przeniknal do internetu?
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.12.2010, 18:13
legol napisał(a):Wyświetl post
To jest niewiarygodne. Czytam te bzdury co tu wypisujecie i po prostu nie wierzę, że ludzie mogą wymyślać takie historie... Zajmijcie się sobą i swoimi rodzinami...

Zamach, bomby no nieźle.... Naprawdę macie nierówno pod sufitem... Rosjanie zrobili zamach bo co? bo im się zachciało? ogarnijcie się trochę. Byłaby to najgłupsza rzecz jaką mógliby zrobić. Zero korzyści a jedynie same kłopoty wynikające ze śledztw itp itd.

Drozd wydaje mi się że lądowanie na lotnisku bez urządzeń naprowadzających w taką pogodę jest błędem pilotażu. Widzę że mienisz się tu ekspertem w każdej możliwej dziedzinie i wiesz wszystko o wszystkim więc pewnie ciężko Ci cokolwiek udowodnić i kłócił byś się z greckimi matematykami że 2+2 to nie 4. Taką naturę mają już niektórzy ludzie..

Już nic więcej tu nie napiszę także możecie po mnie jechać do woli...
Kolego nikt tu niczego nie wymyśla. Do Smoleńska leciał nasz samolot rządowy z Prezydentem jego żoną i 94 najważniejszymi osobami w Polsce, nie licząc Tuska i jego świty. W 70 rocznicę największej zbrodni nowożytnej historii. Zbrodni przez 70 lat ukrywanej i zakłamywanej. To miał być symbol zwycięstwa PRAWDY nad KŁAMSTWEM.

Miał być i był bo przez to że samolot zamiast wylądować jak tysiące samolotów każdego dnia, rozbił się kilkaset metrów od lotniska i wszyscy zginęli, cały świat zadał pytanie "po co oni tam lecieli".

A zaraz po tym "jak to się stało", na co odpowiedź była zadziwiająca, w kilka godzin po katastrofie Sikorski oznajmia że
" najprawdopodobniej winni są piloci i mgła" dowodów żadnych nie przedstawiając. Dziś upłynęło ponad pół roku, czy wiemy coś więcej? Czy śledztwo które prowadzi strona w całej sprawie czegoś dowiodło np. jak to się stało, że z samolotu zostały strzępy? Nie. Nie zanosi się żeby ktoś to wyjaśnił skoro miejsce katastrofy i wrak jest traktowany tak jak jest. Dlatego pojawiają się próby wyjaśnienia co się stało lub precyzyjniej co mogło się stać, a co nie mogło. Czyli próby dojścia do prawdy poprzez odrzucenie teorii NIEMOŻLIWYCH z różnych przyczyn. Oczywiście można to mieć w d.... i przyjmować że wszystko co usłyszymy na ten temat w TV jest aksjomatem nawet jeżeli przeczy to prawom fizyki z poziomu szkoły średniej. Jednak nie każdy tak potrafi.

Jesteś kolejnym który próbuje udowodnić że nie można próbować zrozumieć wszystkiego, że trzeba być ekspertem. Przepraszam ale czy ktoś jest ekspertem czy nie dziurę w ziemi, albo strzały na nagraniu z miejsca katastrofy i zobaczy i usłyszy. Różne mogą być tylko wnioski, chyba, że wyciąga się je na podstawie wiedzy PODSTAWOWEJ. Wówczas
i ekspert i laik powinni dojść do tych samych wniosków. Żeby wiedzieć że szklanka upuszczona na beton rozbije się, a upuszczona na błoto nie, nie trzeba być ekspertem. Ekspert potrafi jedynie precyzyjnie określić wysokość z której upuszczona szklanka rozbije się zawsze niezależnie na co upadnie. I tak jest w każdej dziedzinie ekspert jest precyzyjniejszy nic więcej. Dlatego nie odmawiaj nikomu próby wyjaśniania czegokolwiek bo najwyżej jego tolerancja błędu będzie większa.

wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Autopilot to urządzenie, które jest używane podczas lotu na wysokości ponad 3000 metrów. Strat i lądowanie odbywa się ręcznie.
http://info.wiara.pl/doc/552601.Lado...na-autopilocie
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.12.2010 o godz. 18:19.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 22.12.2010, 18:17
Drozd,
Wyjasnij mi wiec dlaczego wszyscy polscy piloci mowia ze Protasiuk popelnil blad nie tyle ladujac ale ze wogole wylecial z Polski znajac warunki atmosferyczne. Wyjasnij mi czemu mlody ojciec i maz ryzykuje zyciem swoim i 100 osob ladujac w mleku? Przeciez na tym flmie widac jaka byla mgla, mozna jedynie domyslic sie ze nad ziemia ta mgla byla jeszcze wieksza. Czemu lamal przepisy i ladowal?
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.12.2010, 18:32
Jednak odpiszę bo widzę, że rzeczywiście matura z czytania ze zrozumieniem nie spełnia swojej roli.
Wytłumacz mi w takim razie o wielce oświecony Gwieździsty jakie przesłanki kierowały Rosjanami do zrobienia zamachu. ...
ja nie Gwiaździsty, ale... obejrzyj bez uprzedzeń film "list z Polski". Tam opisana jest polityka współczesnej Rosji wobec państw i przywódców Europy środkowo-wschodniej. Może nie daje to ostatecznej odpowiedzi ale skłania do refleksji
Ostatnio edytowane przez FraMat : 22.12.2010 o godz. 18:36.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 22.12.2010, 18:34
Dlatego nie odmawiaj nikomu próby wyjaśniania czegokolwiek bo najwyżej jego tolerancja błędu będzie większa.
Sorry Drozd ale odnoszę wrażenie, że Twoja tolerancja błędu nie mieści się w żadnej skali. Na jednej stronie wrzucasz teorię o jakiejś bombie, a na następnej pseudostengoram z filmu z youtube wg. którego wszyscy przeżyli katastrofę. Nie uważasz, że to stoi w sprzeczności?
Jaka w takim razie była kolejność zdarzeń? Najpierw bomba? To jak to możliwe, że po wybuchu bomby wszyscy przeżyli? Wszak wyraźnie to słychac na filmie?
Czy może najpierw samolot spadł, potem wszystkich podobijali Ruscy, a na koniec wybuchła bomba i rozszarpała trupy?

Aha, jeszcze a propos pytania czy dziś wiemy więcej. Kto to są "MY"? Ty i kilku "buszujących w zbożu"? Ja nie domagam się szczątkowych informacji tajnego śledztwa, które byłyby tylko pożywką dla mediów i politycznych hien. Akceptuję fakt, że śledztwo trwa i że może trwać jeszcze bardzo długo (jak to zwykle bywa w przypadku katastrof lotniczych), a szczątkowe informowanie nikomu dobrze się nie przysłuży.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 22.12.2010 o godz. 18:39.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.12.2010, 18:46
http://www.youtube.com/watch?v=DTeWfEPfHNs

Ciekawe co Schetyna miał na myśli?
Wiedzą coś więcej czy przejęzyczył się?
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.12.2010, 19:41
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Sorry Drozd ale odnoszę wrażenie, że Twoja tolerancja błędu nie mieści się w żadnej skali. Na jednej stronie wrzucasz teorię o jakiejś bombie, a na następnej pseudostengoram z filmu z youtube wg. którego wszyscy przeżyli katastrofę. Nie uważasz, że to stoi w sprzeczności?
Jaka w takim razie była kolejność zdarzeń? Najpierw bomba? To jak to możliwe, że po wybuchu bomby wszyscy przeżyli? Wszak wyraźnie to słychac na filmie?
Czy może najpierw samolot spadł, potem wszystkich podobijali Ruscy, a na koniec wybuchła bomba i rozszarpała trupy?

Aha, jeszcze a propos pytania czy dziś wiemy więcej. Kto to są "MY"? Ty i kilku "buszujących w zbożu"? Ja nie domagam się szczątkowych informacji tajnego śledztwa, które byłyby tylko pożywką dla mediów i politycznych hien. Akceptuję fakt, że śledztwo trwa i że może trwać jeszcze bardzo długo (jak to zwykle bywa w przypadku katastrof lotniczych), a szczątkowe informowanie nikomu dobrze się nie przysłuży.
Wszyscy w rozumieniu mówiącego nie wiem co miał na myśli. Może wszyscy o których mu chodziło? Jaka była kolejność nie wiadomo czy była bomba nie wiadomo jednak coś samolot rozszarpało na strzępy. Wyjaśnij mi racjonalnie co, to się uspokoję. Ja uważam że samo uderzenie w ziemię samolotu, który na wysokości kilku metrów leciał poziomo nie mogło wszystkich zabić, a już na pewno nie mogło być przyczyną takiej masakry.

Gdyby śledztwo trwało mógłbym sie z Tobą zgodzić, ale czy ktoś bada wrak? Czy ktoś bada czarne skrzynki? Podobno w ich odczycie przeszkadza nieznajomość częstotliwości prądu podczas robienia elektronicznych kopii. Na czym polega to śledztwo? Jakie są efekty ? Co nowego wiadomo. Tobie może nie przeszkadza że nic się nie wyjaśni przez 20 lat, mnie i wielu ludziom przeszkadza i to właśnie są ci "MY".

RAF napisał(a):Wyświetl post
Drozd,
Wyjasnij mi wiec dlaczego wszyscy polscy piloci mowia ze Protasiuk popelnil blad nie tyle ladujac ale ze wogole wylecial z Polski znajac warunki atmosferyczne. Wyjasnij mi czemu mlody ojciec i maz ryzykuje zyciem swoim i 100 osob ladujac w mleku? Przeciez na tym flmie widac jaka byla mgla, mozna jedynie domyslic sie ze nad ziemia ta mgla byla jeszcze wieksza. Czemu lamal przepisy i ladowal?
Tu-154 wyleciał z Warszawy o godz. 7.27. Tuż przed startem, o czym już pisała “Rz”, załoga dostała depeszę meteorologiczną z informacją o pogodzie w Smoleńsku. Pochodziła ona z godz. 5 i mówiła o doskonałych warunkach do lądowania. Około 8.25 dyżurny meteorolog warszawskiego lotniska przekazał kontrolerowi Okęcia informacje z depeszy synoptycznej z cywilnej stacji meteorologicznej w Smoleńsku o bardzo gęstej mgle z widocznością do pół kilometra. Były to dane z godz. 8. Tupolew od ponad pół godziny był już w powietrzu. Jak pisała “Rz”, te informacje nie dotarły do jego pilotów.

http://www.rp.pl/artykul/544614.html

Wystarczy?

I dlaczego twierdzisz że lądował? Na jakiej podstawie? W stenogramach słychać wyraźnie komendę "odchodzimy".
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.12.2010 o godz. 19:54.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 22.12.2010, 19:59
20 lat nie ale już 2 lata są dla mnie do przyjęcia i taki okres od standardów nie odbiega. I mniej więcej wtedy będę oczekiwał odpowiedzi na pytania, które zadałeś na koniec posta.

Przypomnij sobie co sie działo w PL jak opublikowano szczątki rozmów pilotów. Pojedyncze zdania, często wyrwane z kontekstu były roztrząsane na miliony sposobów, a wspomniane polityczne hieny grzały się w blasku tego piekła komentując wszystko w mediach.
I zastanów się czy chciałbyś być wtedy w skórze rodziny Blasika, którego niektórzy już widzieli za sterami tupolewa, Protasiuka, z którego zrobiono kamikaze, czy nawet Kaczyńskiego, który wg wielu tupał nogami i kazał lądować.

edit: zapomniałem o najważniejszym.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że jedną z tych hien okazuje się być J.Kaczyński. Jego wypowiedź o tym, że w trumnie na Wawelu są jakies inne szczątki jest skandaliczna i jednoznacznie pokazuje, że zależy mu tylko i wyłącznie na wbijaniu kija w mrowisko i wiezieniu się na tej katarsofie do przyszłych wyborów, licząc, że da mu to dobry wynik. I ma przy tym dokumentnie wyjebane na to, że rodziny wszystkich generałów, którzy tam zginęli zastanawiają się teraz nad tym, czy pochowali swoich krewnych, ba, być może nawet celowo liczy na wywołanie takiego myślenia. Przypomniało mu się po 8 miesiącach, że brata nie poznał...
Ostatnio edytowane przez Cichy : 22.12.2010 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.12.2010, 20:40
[...] ba, być może nawet celowo liczy na wywołanie takiego myślenia. Przypomniało mu się po 8 miesiącach, że brata nie poznał...
Nie chcę nikogo usprawiedliwiać, bo każdy odpowiada za swoje słowa i J. Kaczyński także
ale ... przyszło mi do głowy, że może tak.

Może otwarcie jednej i to TAKIEJ a nie innej trumny da możliwość otwarcia innych i ekshumacji masowych? I w tym sensie, jest to działanie "metodyczne"?

To moja hipoteza na teraz ale nie wykluczam innych przyczyn takiego zachowania.
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 22.12.2010, 20:47
A jakie są ku temu przesłanki? Wypowiedź człowieka, któremu po 8 miesiącach przypomniało się, że on jednak brata nie poznał i Traktem Królewskim szedł za trumną świadomy, że chowa kogoś innego? Bądźmy poważni.

Z resztą przed chwilą w TV słyszałem wypowiedź Dubienieckiego, pełnomocnika Marty Kaczyńskiej, który twierdzi, że nie ma żadnych wątpliwości, że na Wawelu leży Kaczyński.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.12.2010, 20:48
ktos powiedzial ze w takim razie J KACZOR nas oszukal ,oszukal nas wszystkich ktorzy modlili sie na pogrzebie LECHA ,a on teraz mowi ze to nie jego brat ,paranoja!!!!!!!!!!!
myśle ze przy przekladaniu ciala z trumny do innej tu w POLSCE bylo wielu ludzi więc ta paranoja nie bedzie miala podstaw ,chyba że zarazi nią córke LECHA i ona jako najwięcej mająca do powiedzenia jako najblizsza rodzina bedzie wystepowac o ekshumacje
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.12.2010, 20:49
Oglądałem tą wypowiedź na żywo i wnioskowanie z niej że na wawelu leży ktoś inny to właśnie polityczna gra. Przez kogo prowadzona? Przez tych którzy najbardziej krzyczą. Wmawiając Jarkowi szaleństwo. To tyle nic więcej. Pamiętajmy, że nie wszyscy mieli szanse zaglądnąć do trumien. A protokołów sekcji chyba nie ma. A jak są to z rażącymi błędami. Więc by mieć wątpliwości nikomu słowa Jarka nie są potrzebne.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 22.12.2010, 20:52
sekcje byly zjebane to kazdy wie albo nie bylo zadnych pewnie ,ale nie ma dwoch zdań ,LECH przylecial w innej trumnie ,tutaj cialo zostalo w WARSZAWIE przygotowane i przelozone do innej trumny gdyby to nie byl on nie bylo by to do ukrycia za duzo osób bralo przy tym udzial
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 22.12.2010, 20:53
A jakie są ku temu przesłanki? Wypowiedź człowieka, któremu po 8 miesiącach przypomniało się, że on jednak brata nie poznał i Traktem Królewskim szedł za trumną świadomy, że chowa kogoś innego? Bądźmy poważni.

Z resztą przed chwilą w TV słyszałem wypowiedź Dubienieckiego, pełnomocnika Marty Kaczyńskiej, który twierdzi, że nie ma żadnych wątpliwości, że na Wawelu leży Kaczyński.

Może i nie ma żadnych, tego nie wiem ...
Może był "ogłupiony" proszkami przez ten czas i zgadzał się na wiele? Nie wiem, nie chcę wkraczać w jakieś dywagacje intymne.
Natomast wiadomo, że część rodzin zmarłych ma wątpliwości kto leży w trumnach. Może J. Kaczyński liczy na to, że ewentualna "ekshumacja wawelska" otworzyłaby i inne trumny ..?

Wszystko to "może" ... Motywy głoszenia tych postulatów znają pewnie tylko osoby je głoszące.
Ostatnio edytowane przez yarow : 22.12.2010 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 22.12.2010, 21:00
Oglądałem tą wypowiedź na żywo i wnioskowanie z niej że na wawelu leży ktoś inny to właśnie polityczna gra. Przez kogo prowadzona? Przez tych którzy najbardziej krzyczą. Wmawiając Jarkowi szaleństwo. To tyle nic więcej. Pamiętajmy, że nie wszyscy mieli szanse zaglądnąć do trumien. A protokołów sekcji chyba nie ma. A jak są to z rażącymi błędami. Więc by mieć wątpliwości nikomu słowa Jarka nie są potrzebne.

"- Nie ukrywam, że o ile rozpoznałem ciało mojego śp. brata na lotnisku (w Smoleńsku), i tu nie miałem wątpliwości, podałem zresztą charakterystyczne cechy i one zostały potwierdzone - bliznę na ręce po ciężkim złamaniu - o tyle, kiedy już widziałem ciało przywiezione do Polski w trumnie, to go nie rozpoznałem. Tutaj to był człowiek, który w ogóle nie przypominał mojego brata. Mówiono mi, że to on."

Jeśli z tej wypowiedzi nie można wnioskować, że na Wawelu wg Kaczyńskiego pochowano kogos innego to nie mam więcj pytań. W dalszej cześci wspominał jeszcze o generalskim mundurze...
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 22.12.2010, 21:07
rozpoznal brata w SMOLENSKU ok ,kazda następujaca godzina to zmiany posmiertne po kilkudziesieciu godzinach transportu w samolocie nie chlodni, cialo sie zmienialo i to bardzo ,nie ukrywajmy ze smrod i rozklad juz po przylocie byl duzy ,nie rozpoznal ale napewno byli tam inni ludzie i to nie politycy wiec nikt nie klamie napewno , ja bylem blisko tej tragedii ze strony technicznej wiem jak to wszystko wygladalo od ladowania w POLSCE wiekszosci trumien ,i nadal utrzymuje ze JAREK to psychol
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.12.2010, 21:18
Polityków nienawidzę i to wszystkich niezależnie czy to PIS,Po czy komunistyczna SLD ale to co wyprawia Kaczyński... Ten gość jest dyktatorem swojej prywatnej "sekty", która wykorzystuje Kościół do znalezienia swoich fanatyków. Szkoda mi ludzi , którzy są przez nich ogłupieni. W bardzo podstępny sposób znalazł sobie Jarosław(niestety mój imiennik) swoich fanatyków. Co do Smoleńska to po prostu wypadek i tyle. Szkoda tylko ,że tą katastrofę wykorzystuje się do tego żeby sobie nabić poparcie. Trochę jednak dobrych ludzi tam zginęło
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 22.12.2010 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.12.2010, 01:06
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
rozpoznal brata w SMOLENSKU ok ,kazda następujaca godzina to zmiany posmiertne po kilkudziesieciu godzinach transportu w samolocie nie chlodni, cialo sie zmienialo i to bardzo ,nie ukrywajmy ze smrod i rozklad juz po przylocie byl duzy ,nie rozpoznal ale napewno byli tam inni ludzie i to nie politycy wiec nikt nie klamie napewno , ja bylem blisko tej tragedii ze strony technicznej wiem jak to wszystko wygladalo od ladowania w POLSCE wiekszosci trumien ,i nadal utrzymuje ze JAREK to psychol
Czyli mógł nie rozpoznać Lecha po tygodniu bo ciało się zmieniło, ale i tak jest psycholem. Teraz rozumiem. Porażająca argumentacja.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 23.12.2010, 01:47

drozd - bardzo Cię proszę. Można tłumaczyć wiele paranoi ale tę ostatnio zaserwowaną przez Jarka wytłumaczyć sie już nie da....

Do qy nędzy powiedz chłopie, czy gdybyś Ty był na miejscu Jarka - to tak normalnie szedłbyś za trumną wiedząc, że w srodku jest jakaś ręka z wosjkowymi pagonami?

Powiedz, czy nie protestowałbyś od razu?

Powiedz, czy nie protestowałbyś w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu ?

Jarek to jest niestety koleś nieodpowiedzialny i bezdennie beznadziejnyh.

Gość zapomniał, że będąc w opozycji jest tak samo odpowiedzialny za ten kraj, jak i rządzący. Gość nie wywiązuje sie ze swojej roli. Gdzie gabinet cieni? Gdzie kontrowanie rządzących?

Gość nie dość że postradał zmysły - to od dawna otacza sie miernotami typu Kuchciński. Miernoty te widząc kondycje Jarka wciskaja mu jakieś paranoidalne hece, które ten gość łyka.

Poznalem tę taktykę, kiedy Jarek zaczął p***ć o tym, że Komorowski przewidział wypadek samolotu

http://www.youtube.com/watch?v=ufMcILtz-zE

podczas gdy dokładna analiza całego wywiadu mówi o czymś zupełnie innym.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.12.2010, 01:47
Ogladaliście pogrzeb Jana Pawła II? Widzieliście jego twarz? Niech mi ktoś powie że jeśliby nie byłoby powiedziane że to on to ktoś by go poznał?
Nie pier...cie więc niektórzy za przeproszeniem bo cała dość ciekawa dyskusja sprowadzi się do tego co powiedział Jarek albo czego nie powiedział. To naprawde jest juz nudne ileż lat można cały czas komentować jednego gościa.Macie Palikota,Niesiołowskiego ,Sikorskiego,Komorowskiego, Grasia,Kutza,Wajdę. Ci dopiero bredzą i puszczają w eter babole .Ale tych szołmenów krytykować nie można.

Do meritum.
Kilka rzeczy jest pewne.
1.Startowac samolot nie powinien nie tyle ze wzgledu na warunki bo raport o nich dotarł faktycznie po starcie ale ze względu na stan lotniska i jego wyposażenie. To jest mega skandal że na takie bagna MSZ i Kancelaria premiera zezwoliła wyslac samolot rządowy. A chyba nie mamy wątpliwości że to te 2 instytucje są dysponentami Tutek ( jak wiemy do Brukseli nie dali samolotu Kaczyńskiemu)
2.Piloci nie mieli prawa zejść poniżej 1000 m nie widząć pasa i mając przyrządow ILS
3.Kontrolerzy sprowadzali samolot po zlej ścieżce, podając nieprawidłowe kordy (zbyt bliskie odległosci od pasa- dochodzące do 800m)
4.Jedna radiolatarnia przestała działać niedługo przed zbliżeniem się Tutki.Rosjanie podają że to ona zerwała linie zasilającą radiolatarnię, ale niektórzy podają że byla ona wtedy na 800m więc...jak to możliwe.Ponadto wszyscy widzieli że w niektorych latarniach nie było żarówek
5.Wg.profesorów jednej z polskich uczelni zajmujących się aerofizyką (mam nadzieję nic nie mylę) po analizie dostępnych zdjęć wraku,symulacji ostatnich chwil lotu oraz zeznań m.in. E.Klicha nie było możliwe aby samolot lecąc z taką prędkością i na takiej wysokości rozbił się na tysiące częsci. Ich obliczenia wykazały że powinien pęknąć na 2 lub 3 kawałki. Zgłosili to do prokuratury. Szczegóły sa do znalezienia.Napewno było na niezalezna.pl
6.NA każdej wieży kontroli lotów, także w Smoleńsku aparatura zblizeniowa ma robione zdjęcia ew. jest nagrywana. Z wieży kontroli lotów jakims cudem znikły jednak wszystkie zdjęcia więc nie da się odtworzyć pozycji samolotu i skoordynować z komendami kontrolerów
7.Na zdjęciach satelitarnych wyrażnie widać ślady po samolocie "ślizgającym" się podwoziem po bagnie. JAk więc mógł spaść dachem w dół jak jest podawane w oficjalnej wersji?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.12.2010, 09:34
"- Nie ukrywam, że o ile rozpoznałem ciało mojego śp. brata na lotnisku (w Smoleńsku), i tu nie miałem wątpliwości, podałem zresztą charakterystyczne cechy i one zostały potwierdzone - bliznę na ręce po ciężkim złamaniu - o tyle, kiedy już widziałem ciało przywiezione do Polski w trumnie, to go nie rozpoznałem. Tutaj to był człowiek, który w ogóle nie przypominał mojego brata. Mówiono mi, że to on."

Jeśli z tej wypowiedzi nie można wnioskować, że na Wawelu wg Kaczyńskiego pochowano kogos innego to nie mam więcj pytań. W dalszej cześci wspominał jeszcze o generalskim mundurze...
O generalskim mundurze wspominał w kontekście identyfikacji w smoleńsku. Czy ze stwierdzenia :

"kiedy już widziałem ciało przywiezione do Polski w trumnie, to go nie rozpoznałem. Tutaj to był człowiek, który w ogóle nie przypominał mojego brata. Mówiono mi, że to on."

Można wywnioskować że na Wawelu nie leży Lech? Pewnie ze można, zwłaszcza kiedy chce się robić medialną zadymę żeby utwierdzać ludzi w przekonaniu że Jarek to szaleniec. Jednak dla myślącego w tej wypowiedzi nie ma nic dziwnego i domyślanie sie co Kaczyński chciał powiedzieć jest debilizmem. A już ocenianie go na podstawie tych domysłów to propaganda. Rozumiesz różnicę miedzy " to nie był mój brat" a " nie przypominał mojego brata". Jeżeli tak to koniec dyskusji jeżeli nie to raczej też.

sambo napisał(a):Wyświetl post
drozd - bardzo Cię proszę. Można tłumaczyć wiele paranoi ale tę ostatnio zaserwowaną przez Jarka wytłumaczyć sie już nie da....

Do qy nędzy powiedz chłopie, czy gdybyś Ty był na miejscu Jarka - to tak normalnie szedłbyś za trumną wiedząc, że w srodku jest jakaś ręka z wosjkowymi pagonami?

Powiedz, czy nie protestowałbyś od razu?

Powiedz, czy nie protestowałbyś w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu ?

Jarek to jest niestety koleś nieodpowiedzialny i bezdennie beznadziejnyh.
...
A kto Ci powiedział ze w trumnie jest ręka z generalskimi pagonami? Palikot, Niesiołowski czy Miller? Gdybyś równie starannie jak wypowiedzi Komorowskiego analizował co powiedział Kaczyński nie pisałbyś bredni o paranoi. Część ciała w generalskim mundurze przyniesiono do identyfikacji w smoleńsku i było to powiedziane wyraźnie dla słuchającego. Niestety dziennikarze usłyszą coś i z podniecenia, że znów będzie można dowalić Jarkowi sikają po nogach. A Ty potem słuchasz relacji i dochodzisz do wniosków które przedstawiłeś. Co ja Ci na to poradzę?

Twoim zdaniem zadaniem opozycji jest tworzenie gabinetu cieni ? )) Tusk miał gabinet cieni, szuflady pełne ustaw i co z tego? Opozycja powinna zwracać uwage mediów na idiotyczne działania rządzących tyle ze media bardziej są zainteresowane dowaleniem opozycji, tfu przepraszam nie opozycji tylko PiSowi, zamiast spełniać swoją KONSTYTUCYJNĄ funkcje KONTROLI RZĄDU.
To jest temat do politycznego ale gdzie były media skoro rozkłady jazdy miały być zgodnie z prawem uzgodnione do końca września, a nie było ich na początku grudnia? PiS we wrześniu o tym mówił, co więcej mógł zrobić? Wparować z megafonem jak Samoobrona? Dopiero byś płakał ze szaleńcy, paranoicy itd.itp.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.12.2010 o godz. 10:06.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.12.2010, 12:45
Moim skromnym zdaniem za dużo jest niedomówień, niepewności, domysłów, żeby jakakolwiek teorie można było kiedyś skleić. Polscy Piloci zostali potraktowani jak Lee H. Oswald, nikt nie wiedział do końca jak było, ważne, że świat dostał informacje co się stało i jak to się stało. Z tym, że oni już bronić się nie mogą.. Co do Jarka, wydaje mi się, że jego zachowanie może być przemyślane, przegrał wybory więc musi wciąż istnieć w mediach, nie ważne jak o nim mówią, czy dobrze, czy źle ważne, że ciągle istnieje. Przynajmniej przy następnych wyborach nikt nie będzie pytał kto to ten Jarek, w końcu będzie o nim głośno cały czas. Najpierw krzyż, teraz czy to na pewno jego brat leży na Wawelu.. Strach pomyśleć jak bardzo może się upodlić by tylko o nim mówiono. Gdzie jego obietnica współpracy z partią rządzącą ? Nie chce nikogo bronić ani krytykować ale pewne zachowania jego PR są dość czytelne, gorzej jak przeliczą się, i po roku będą traktować go jak psychola.

Cytat:
"Widzimy codziennie, jak wiele bólu i upokorzeń trzeba znieść, upominając się o sprawy najprostsze, jak swobodny dostęp do materiałów śledztwa, solidność w publicznym relacjonowaniu wydarzeń, uczciwość postępowania organów państwa, zobowiązanych do przedstawienia społeczeństwu całej prawdy"
i dalej:

Cytat:
Kaczyński, Macierewicz, Kuchciński i Błaszczczak zapewniają rodziny ofiar, że dzielą z nimi ból, jaki odczuwają "widząc, że często najważniejsze organa państwa polskiego zachowują się tak jakby liczyły na to, że tragedia smoleńska odejdzie w zapomnienie".
tak na zakończenie z listu do rodzin ofiar. pusty śmiech mnie ogarnia, widząc głupotę Jarka, stracił brata, ale Bogu dzięki, że nie został prezydentem.
Ostatnio edytowane przez kms : 23.12.2010 o godz. 14:07.
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 23.12.2010, 13:32
Jednak odpiszę bo widzę, że rzeczywiście matura z czytania ze zrozumieniem nie spełnia swojej roli.
Wytłumacz mi w takim razie o wielce oświecony Gwieździsty jakie przesłanki kierowały Rosjanami do zrobienia zamachu. Bo w 39 na nas napadli bo 1795 uczestniczyli w rozbiorach?!?! Ogarnij się...
Gdzie napisałem, że Rosjanie to nasi przyjaciele? Co nas ograniczało przez ostatnie 21 lat (poza teorią układów i spisków)? Czym innym jest nie sprzyjanie Polsce a czym innym organizowanie zamachu na prezydenta państwa.
Przypomnę koledze, że matura to też umiejętność logicznego rozumowania i kojarzenia faktów.

Fakt 1. Feralnym lotem do Smoleńska leciał nie tylko prezydent Kaczyński z żoną, ale również sporo osób z władz partii (PiS) która raczej naszym "braciom" Moskalom nie jest miła.

Fakt 2. Feralnym lotem do Smoleńska miał lecieć również Jarosław Kaczyński - odwołał swój wylot bodajże 2 dni wcześniej.

Fajkt 3. Gdyby w tym feralnym locie zginęli obaj Kaczyńscy wraz ze swoim najbliższym otoczeniem, to PiS praktycznie rozpadłby się w drobny mak - tak jak TU-154.

Fakt 4. Biorąc pod uwagę, fakty powyższe to może jednak władze rosyjskie dojrzały jakieś korzyści z takiej katastrofy.

Piszę o faktach i ewentualnych możliwościach - nie twierdzę, że był zamach - ale dopuszczam taką możliwość i wskazuję Ci z jakich przyczyn władze Rosyjskie mogły coś takiego zrobić
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 23.12.2010, 14:41
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę koledze, że matura to też umiejętność logicznego rozumowania i kojarzenia faktów.

Fakt 1. Feralnym lotem do Smoleńska leciał nie tylko prezydent Kaczyński z żoną, ale również sporo osób z władz partii (PiS) która raczej naszym "braciom" Moskalom nie jest miła.

[...]
... i dodatkowo (właściwie całe polskie dowództwo wojskowe) oficerowie NATO, a w szczególności generalicja NATO a w jeszcze większym szczególe "przymierzany" na Głównodowodzącego NATO ŚP. gen. Fr. Gągor.

Wraz z oficerami NATO leciał prawdopodobnie dość duży "bagaż informacyjny" z nimi ... Być może natowskie szyfry.

--------------------
Edit.

Nie chcę zakładać nowego tematu. Nie jest to wprost, ale mówi o tym kim jest Putin, jak działa FSB.
90% filmu to rozmowy z Saszą Litwinienko. Jest o Annie Politkowskiej, jest też kontekst czeczeński czyli o tym, że cały czas powinniśmy mieć świadomość,
że reżim w Moskwie to ludzie potrafiący dla władzy i pieniędzy podkładać bomby pod domy swoich obywateli i wywoływać wojny. Ewentualna katastrofa samolotowa to jest dla podobnych postaci "bułka z masłem".

"Bunt. Sprawa Litwinienki". Gorąco polecam ten 1,5 godzinny dokument.
http://player.iplex.pl/1181/ogladaj_za_darmo.html
Ostatnio edytowane przez yarow : 23.12.2010 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.12.2010, 17:26

Fajkt 3. Gdyby w tym feralnym locie zginęli obaj Kaczyńscy wraz ze swoim najbliższym otoczeniem, to PiS praktycznie rozpadłby się w drobny mak - tak jak TU-154.

Fakt 4. Biorąc pod uwagę, fakty powyższe to może jednak władze rosyjskie dojrzały jakieś korzyści z takiej katastrofy.

Piszę o faktach i ewentualnych możliwościach - nie twierdzę, że był zamach - ale dopuszczam taką możliwość i wskazuję Ci z jakich przyczyn władze Rosyjskie mogły coś takiego zrobić
Człowieku nie rozśmieszaj mnie , że taki kraj Rosja miałby się z jakiegoś powodu obawiać J.Kaczyńskiego
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 25.12.2010, 13:27
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Człowieku nie rozśmieszaj mnie , że taki kraj Rosja miałby się z jakiegoś powodu obawiać J.Kaczyńskiego
A ty mnie nie rozśmieszaj że taki kraj jak Rosja miałby się obawiać jakiejś tam Politkowskiej czy Litwinienki o których taki ekspert jak AS82 przed ich śmiercią nie słyszał.
Proponuje używać rozumu zamiast wyręczać go Gazetą Wyborczą czy TVN
PS.
synowie Kuklińskiego też zginęli "przez przypadek" w USA . Byli zagrożeniem dla Rosji siedząc w Chicago?
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 25.12.2010 o godz. 13:39.
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.12.2010, 14:37
@Arapaho, otóż to, w polityce nie ma miejsca dla przypadków, nic nie dzieje się bez przyczyny, zwłaszcza w tej międzynarodowej..
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.12.2010, 15:59
pewnie za kilka lat jak sprawa przycichnie i Obama już nie będzie prezydentem to Discovery nakręci o tym film i wtedy sie dowiemy jak było naprawde.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.12.2010 o godz. 16:04.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.12.2010, 16:34

Fakt 2. Feralnym lotem do Smoleńska miał lecieć również Jarosław Kaczyński - odwołał swój wylot bodajże 2 dni wcześniej.

Rozumiem, że zdajesz sobie sprawę, że pisząc, że lot był feralny - wykluczasz teorię o zamachu, przez to, że feralny znaczy tyle co pechowy, nieszczęśliwy, niefortunny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów