The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2010, 21:40
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...szta_wyjezdza/

Rok Elsner był u nas na testach.
Odpowiedz cytując
Motyl.tsw
Banita

Od: 12.2010

Stary 21.12.2010, 22:58
kondzio7 napisał(a):Wyświetl post
a po co Ci Polak?
myślę że ten Vojo Ubiparip może być dobrym transferme, chociaż go na oczy nie widziałem. Fakt że interesuje się nim Partizan, oznacza że taki słaby to on napewno nie jest
ok conajmniej dwa powody

Poprawic atmosfere w szatni i chyba jestesmy POLSKIM klubem, co nie ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.12.2010, 23:11
kondzio7 napisał(a):Wyświetl post
a po co Ci Polak?
myślę że ten Vojo Ubiparip może być dobrym transferme, chociaż go na oczy nie widziałem. Fakt że interesuje się nim Partizan, oznacza że taki słaby to on napewno nie jest

dwa pytania

jak mozesz wysnwac jakiekoowiek wnioski ze Ubiparpi moze byc dobrym transferem skoro sam potem dopisujesz zes go na oczy nie widzial

i drugie te ze ktos tam sie kims interesuje to moze byc tylko wybujała wyobraznia menagerow pilkarzy i nic pozatym.

do wszystich tego typow newsow proponuje podchodzic z duuuuzym dystansem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.12.2010, 23:56
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Jovaniciem też interesował się Partizan, a nawet Twente, a teraz grzeje ławę.
Co nie znaczy, że Ubiparip byłby transferem z góry skazanym na porażkę.
Cóż...jeden transfer wypali, drugi nie.
Ja bym jeszcze Jovanicia nie skreślał . On ma potencjał tylko potrzebuje czasu i pewności siebie , wiary w swoje możliwości i umiejętności ! Jego niepewne interwencje czy też słaba gra na przedpolu wynikała właśnie z zdenerwowania i presji wynikającej z gry w nowym miejscu , nowym klubie a sytuacja w szatni tez mu nie pomagała gdzie były podziały i kiepska atmosfera i nikt nie mógł podnieść go na duchu tylko wielki trener Kasperczak jeszcze całą winę za Karabach zrzucił na niego- myślę że w takiej sytuacji żaden nowy bramkarz nie broniłby dobrze. Jestem przekonany że gdy się zaaklimatyzuje ,poczuje się jak u siebie, nabierze pewności to będzie bardzo solidnym bramkarzem który będzie mocnym punktem Wisły .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.12.2010 o godz. 00:11.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.12.2010, 00:38
Motyl.tsw napisał(a):Wyświetl post
ok conajmniej dwa powody

Jedno zdanie i dwie głupoty.

Co to za założenie, że Polak w szatni powoduje lepsza atmosfere w szatni? Zachowanie takiego Maćka Iwańskiego zdaje się podpowiadać coś zupełnie innego.

Co do drugiej pytania, to możemy chyba być polskim klubem z zagranicznymi zawodnikami, prawda?
Odpowiedz cytując
Motyl.tsw
Banita

Od: 12.2010

Stary 22.12.2010, 01:38
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Jedno zdanie i dwie głupoty.

Co to za założenie, że Polak w szatni powoduje lepsza atmosfere w szatni? Zachowanie takiego Maćka Iwańskiego zdaje się podpowiadać coś zupełnie innego.

Co do drugiej pytania, to możemy chyba być polskim klubem z zagranicznymi zawodnikami, prawda?
Roznica jest zasadnicza
Chce zeby sukcesy przynosli nam nasi rodacy i zeby to ich promowal nasz klub w Europie

Poza tym komunikacja na boisku treningach i zzycie druzyny by sie poprawilo Popatrz na ME nie ma takich podzialow ze siedza osobno graja osobno chodza na "kosza" osobno
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.12.2010, 01:43
Tylko, że sukcesów z polskimi kopaczami nie będzie poniewaz SĄ ONI DREWNIANI, (pomijqk zawodników, z Lecha,Legii i Polonii) My mamy aspirację zostania europejskim średniakiem.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.12.2010, 08:14
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
dwa pytania

jak mozesz wysnwac jakiekoowiek wnioski ze Ubiparpi moze byc dobrym transferem skoro sam potem dopisujesz zes go na oczy nie widzial

i drugie te ze ktos tam sie kims interesuje to moze byc tylko wybujała wyobraznia menagerow pilkarzy i nic pozatym.

do wszystich tego typow newsow proponuje podchodzic z duuuuzym dystansem.
dlatego właśnie napisałem może bo go na oczy nie widziałem czytaj ze zrozumieniem
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.12.2010, 09:43
Roznica jest zasadnicza
Chce zeby sukcesy przynosli nam nasi rodacy i zeby to ich promowal nasz klub w Europie

Poza tym komunikacja na boisku treningach i zzycie druzyny by sie poprawilo Popatrz na ME nie ma takich podzialow ze siedza osobno graja osobno chodza na "kosza" osobno

Chcieć to Ty możesz a rzeczywistość na to nie pozwala. Tak jak pisał Pablo84 większość Polskich graczy jest drewniana i w dodatku przepłacana.

Piszesz brak komunikacji Piłkarze i trener dawno mówili że tego problemu nie ma a dla Naszych Polskich gwiazdek jest to nawet dobre bo przynajmniej się języka Angielskiego nauczą i jak wyjadą kiedyś w świat to nie będą mieli problemów. Kwestia chodzenia na kosza nie jest żadnym argumentem bo nigdy nie widziałem żeby polscy gracze walili na mecze koszykówki nie mówiąc już o tym że nie każdego musi ten sport interesować.

Ja jestem za każdym transferem który podniesie poziom zespołu i spowoduje że gra będzie się poprawiać. I nie interesuje mnie narodowość, kolor skóry czy nawet religia. Jeśli dany zawodnik spełnia pokładane w Nim nadzieje to dla mnie jest wystarczający argument aby grał dla Wisełki i żeby mu kibicować.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.12.2010, 10:48
Dawid Nowak przedłużył kontrakt z Bełchatowem
http://www.90minut.pl/news/143/news1...Belchatow.html
Kamień spadł z serca, jest pierwszy sukces okienka
Teraz czekam na podobnego newsa dot. Bonina
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.12.2010, 11:32
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html To chyba jakis zart! :/
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.12.2010, 12:23
Pomysl dobry pytanie tylko na ile to jest fakt a na ile plotka w ktorych sie lubuje PS
Ostatnio edytowane przez Feniks1983 : 22.12.2010 o godz. 13:43.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.12.2010, 13:59
i tak nie macie nic do powiedzenia w tej sprawie, chyba ze chcecie zaszkodzic klubowi, to po jego transferze bedziecie napinac czy to na forum czy na trybunach

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2010, 15:18
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html To chyba jakis zart! :/
Czemu zart? To dobra liga, a jesli rzeczywiscie grajac w przecietnej druzynie jest wiodaca postacia rozgrywek to warto sie zastanowic... Tym bardziej, ze dobrym ofensywnym pomocnikiem, ktory moze i UMIE grac na srodku Wisla pogardzic nie ma prawa.

edit. a juz doczytalem wyzej o co biega... no comment w takim razie, bo niewiadomo czy smiac sie czy plakac.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.12.2010, 15:29
Jeśli ów reprezentant Izraela jest dobrym i wartościowym piłkarzem, przywitałbym go w Wiśle z radością i nadzieją, bo mamy deficyt kreatywnych pomocników w drużynie. To nie pochodzenie strzela gole i notuje asysty, tylko człowiek. Ale wątpię w podobny transfer: nie sądzę, byśmy byli skłonni wydać aż tyle pieniędzy, w dodatku na pomocnika.

Cały czas jestem też przeciwnikiem przedłużania kontraktu z Pawełkiem, który ewidentnie walczy o długoterminową umowę po to, aby znów mógł spokojnie i bezkarnie popelniać kardynalne błędy na skutek nonszalanckiego podchodzenia do obowiązków. Ostatnia runda pokazała to doskonale - gdy musiał zacząć mocno się starać i pracować, nagle jakoś potrafił się ich wystrzegać. Dla takich "kombinatorów" nie powinno być miejsca w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.12.2010 o godz. 15:31.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 22.12.2010, 15:59
Spas Delev nowym piłkarzem Wołgi Niżny Nowogórd, beniaminka rosyjskiej Premier Ligi.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.12.2010, 16:00
Markus napisał(a):Wyświetl post

Cały czas jestem też przeciwnikiem przedłużania kontraktu z Pawełkiem, który ewidentnie walczy o długoterminową umowę po to, aby znów mógł spokojnie i bezkarnie popelniać kardynalne błędy na skutek nonszalanckiego podchodzenia do obowiązków. Ostatnia runda pokazała to doskonale - gdy musiał zacząć mocno się starać i pracować, nagle jakoś potrafił się ich wystrzegać. Dla takich "kombinatorów" nie powinno być miejsca w Wiśle.

Pisanie o tym, że Pawełek walczy o długoterminową umowę po to aby mógł bezkarnie popełniać błędy jest skrajnie nie poważne. Ty podparłeś to jeszcze słowem "ewidentnie" .

Nie wiemy co tak naprawdę wpłynęło na tak dobrą dyspozycje Pawełka w minowej rundzie. Wydaję mi się, że kończący się kontrakt miał tu najmniejszy wpływ. Raczej skłaniałbym się ku temu, że duży wpływ na to miała postawa naszej obrony dzięki czemu Mariusz miał dużo więcej okazji to bycia bohaterem. Przy Głowackim i Marcelo Pawełek podejmował masę złych decyzji ponieważ starał się robi coś "ponad" tego co można było zrobi w danej sytuacji.

Dodatkowymi aspektami była zmiana trenera bramkarzy i przyjście Milana Jovanica.

Co do gościa z Izraela. Bądźmy poważni w Izraelu dysponują takimi peniędzmi że jeśli on jest naprawdę dobry to ściągną go jakieś inne kluby z Tel Avivu czy Beitar.
Nie sądzę że mamy jakiś skauting w Izarelu.
Wydaję mi się że to tylko prowokacja PS mają na celu wywołanie dyskusji o żydach, być może sprowokowanie SKWK tak aby póżniej ktoś mógł sobie napisać artykuł pod tytułem. "reprezentant Izraela nie zagra w Wisle z powdu antysemickiego nastawienia kibiców Wisły.

PS. Z tego co widzę z kłócić kibiców Wisły już im się udało.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 22.12.2010 o godz. 21:34.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.12.2010, 16:24
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Pisanie o tym, że Pawełek walczy o długoterminową umowę po to aby mógł bezkarnie popełniać błędy jest skrajnie nie poważne. Ty podparłeś to jeszcze słowem "ewidentnie" .
Długoterminowa umowa na pewno znów da mu komfort popełniania poważnych błędów bez ogromnych konsekwencji dla niego samego. I nie widzę powodu, by tego nie zauważać zwłaszcza w kontekście całych ostatnich 5 lat Pawełka w Wiśle.

Jestem zdania, że to właśnie koniec kontraktu był kluczową sprawą dla poprawy meczowej czujności i efektywności naszego bramkarza. Większość jego największych wpadek w poprzednich latach brała się właśnie z nonszalancji, lekceważenia i różnych zaniechań. Zmiana podejścia do wykonywanych obowiązków przyniosła poprawę sytuacji, nie przeceniałbym tu ani roli nowego trenera bramkarzy, ani Jovanica. Pawełek nie nauczył się niczego nowego przez te pół roku. Po prostu zaczął bardziej "żyć" w bramce. Przedłużenie kontraktu niesie duże prawdopodobieństwo "powtórki z rozrywki" .

Pomijam już fakt, że Pawełek żadnym naprawdę dobrym bramkarzem nie jest. Do klasy Muchy, Boruca, Fabiańskiego etc. naprawdę bardzo mu daleko - tak było zawsze i będzie nadal.
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.12.2010 o godz. 16:28.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.12.2010, 16:33
Człowieku, Ty jesteś psychiczny.

Jak możesz twierdzić, że po podpisaniu nowej umowy Pawełek będzie specjalnie puszczał babole "na skutek nonszalanckiego podejścia do obowiązków"? Serio uważasz, że Mario po podpisaniu kontraktu będzie działał na szkodę swojego klubu, swojego pracodawcy? Że będzie specjalnie puszczał szmaty bo ma długoterminową umowę? Nie potrafię zrozumieć takiego podejścia, artykułować je mogą tylko ludzie chorzy z nienawiści do Pawełka.

Żeby takie pierdoły pisał jakiś przeciętny user, ale moderator?! Wielki Markus? Pewnie stoisz w jednym rzędzie z tymi, którzy gwiżdżą na swoich piłkarzy, o ile w ogóle chodzisz na mecze, bo nie zdziwiłbym się jeżeli byłoby odwrotnie, tacy kibice mają zawsze najwięcej do powiedzenia. Sprzed TV.

Zrozumcie Mario - facet ma 29 lat ma podpisać zapewne jeden z swoich ostatnich kontraktów w życiu. W dodatku ma rodzinę i musi ją jakoś utrzymać i przy okazji zgromadzić oszczędności na przyszłość, przecież do końca kariery sportowej ma już nie tak daleko. Po prostu walczy o swoją przyszłość i jego działanie jest jak najbardziej normalne. Na jego miejscu wszyscy robilibyście to samo, nie ma co się oszukiwać.

Mario jest naprawdę dobrym bramkarzem i mówienie, że ta runda to przypadek, działanie celowe, wymuszające na władzach klubu podpisanie nowego kontraktu jest kpiną, stwierdzeniem skrajnie niepoważnym.

Czy naprawdę chcecie kolejnej sagi ze sprowadzaniem bramkarza? Ja nie. Wolę Mario, który jest sprawdzony, sympatyczny i prezentuje odpowiedni poziom, predyspocujący go do gry w Wiśle.

Moderatorowi Markusowi radzę powtórne przeczytanie swojego postu, bo nie wierze że moderator może coś takiego spłodzić.

Mój post pewnie będzie usunięty, ot takie czasy ..
Ostatnio edytowane przez fialo : 22.12.2010 o godz. 16:36.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.12.2010, 16:37
Mario ma dziwną psychike, jak mu szło to szło, jak zaczął popełniać gafy to nie mógł się od tego uwolnić, jak został sprowokowany to pokazał "Fuck`a" kibicom.

Troche racji ma Markus troche Wester. Jak ma dużo do bronienie i wykazania się, jest w ciągłym ruchu to broni dobrze. Wszak inaczej nie wyciągnelibyśmy go z Odry, tam miał słabą drużynę więc sie pokazywał, następnie przy Marcelo i Głowie miał mało okazji, a jak bramkarz nie czuje piłki, to popełni taką głupotę jak np. Mario (Akcji w meczu z Lechią co go uratował słupek nie zapomnę). Co innego jak sie cały czas jest w ruchu, wtedy czuje się gre bardziej się skupia...
Ale nie zapominajmy palca w kierunku kibiców, ktorzy go zdenerwowali. Gdyby taką psychikę miał np. Cristiano Ronaldo to chłop by już w więzieniu siedział.

ostatnie pól roku, walka o kontrakt, jak sobie przypomne rok temu Mauro, to tak samo końcówke miał iście imponującą....ale czy my potrzebujemy piłkarzy którzy dają z siebie maksa dopiero gdy nad nimi widmo końca umowy?

Każdy który jest "ZA" zostaniem Pawełka niech sam w sobie się zastanowi, co czuł/bądź nie ,przy jakichkolwiek wrzutkach, wstrzałach, wbitkach piłki w pole karne przez rywala (wg. mnie w sytuacjach 1-1 Mario spisuje sie bardzo dobrze)
Bo u mnie to zawsze dopiero po złapaniu piłki przez naszego bramkarza było wielkei "uff".
Chcecie Sandomierskiego, dajmy szansę Kurcie!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.12.2010, 16:43
fialo napisał(a):Wyświetl post
C
Jak możesz twierdzić, że po podpisaniu nowej umowy Pawełek będzie specjalnie puszczał babole "na skutek nonszalanckiego podejścia do obowiązków"? Serio uważasz, że Mario po podpisaniu kontraktu będzie działał na szkodę swojego klubu, swojego pracodawcy? Że będzie specjalnie puszczał szmaty bo ma długoterminową umowę? Nie potrafię zrozumieć takiego podejścia, artykułować je mogą tylko ludzie chorzy z nienawiści do Pawełka.
Odpowiem spokojnie:

Po podpisaniu kontraktu jest prawdopodobne, że Pawełek zacznie zachowywać się tak jak przed obecnym sezonem, gdzie popełniał masę koszmarnych błędów. A nonszalanckie podejście do obowiązków nie polega na świadomym działaniu na szkodę klubu. Nikt nie oskarża Pawełka, że np: świadomie puścił pod nogą piłkę w pamiętnym meczu z Lechią w Gdańsku. Po prostu tak się wówczas zachowywał, taką miał koncentrację i sumienność w swoim fachu na przestrzeni lat. Dawniej nie dawał z siebie równie dużo jak ostatnio.

Dla mnie nie zasługuje za taką postawę na nowy kontrakt. Ty możesz mieć przeciwne zdanie.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.12.2010, 16:52
ok conajmniej dwa powody

Przede wszystkim potrzebujemy wychowanków, a tych na dobrym poziomie nie doczekamy się pewnie długo. Poza tym nie widzę wielkiej różnicy między Polakami a obcokrajowcami. Cudzoziemiec równie dobrze może przywiązać się do klubu, tworzyć atmosferę w szatni i być wzorem dla młodych piłkarzy co krajowy piłkarz z jakiejś losowej części Polski. Myślę, że przykładów na to mieliśmy ostatnio naprawdę sporo...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 22.12.2010, 16:57
W tym klubie nic mnie już nie zdziwi , czy Pawełek jest takim wirtuozem ? Raczej nie , ale przecież lepiej mieć znanego diabła przed rundą wiosenną niż jakiś eksperyment z Bałkanów taki Antalović , bo o naszym Jovaniciu to za bardzo nic nie wiemy czy jest dobry, bo najpierw grał z Litwinami i mu się po prostu nudziło ,a potem z Azerami gdzie defensywa była jak ser szwajcarski ...
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.12.2010, 16:58
Prawda jest taka, że jakiekolwiek by nie były przyczyny jego dobrej formy w tej rundzie to ta jedna runda nie może przekreslić wszystkich poprzednich sezonów, w których za każdym razem gdy piłka leciała w kierunku Pawełka to pikawka skakała mi do gardła. Tak samo jak nie można przeceniać Kurto za jeden czy dwa występy, bo choćby w meczach ME to on już tak nie błyszczy, tak samo nie można robić z Mariusza superbramkarza po kilku udanych występach. Jakby spojrzeć na jego karierę w Wisle to widać jak na dłoni, że kiedy jest zbyt pewny swojej pozycji to jego dyspozycja i koncentracja spada, więc obawy niektórych forumowiczów są w pełni uzasadnione.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.12.2010, 18:04
Odpowiem spokojnie:

Po podpisaniu kontraktu jest prawdopodobne, że Pawełek zacznie zachowywać się tak jak przed obecnym sezonem, gdzie popełniał masę koszmarnych błędów. A nonszalanckie podejście do obowiązków nie polega na świadomym działaniu na szkodę klubu. Nikt nie oskarża Pawełka, że np: świadomie puścił pod nogą piłkę w pamiętnym meczu z Lechią w Gdańsku. Po prostu tak się wówczas zachowywał, taką miał koncentrację i sumienność w swoim fachu na przestrzeni lat. Dawniej nie dawał z siebie równie dużo jak ostatnio.

Dla mnie nie zasługuje za taką postawę na nowy kontrakt. Ty możesz mieć przeciwne zdanie.
Ja mam nieco odmienne zdanie od przedmówców. Tezę Markusa przyjmuję, bo widać gołym okiem, kiedy się zaczęła dobra gra Pawełka. Krytykę tej tezy również przyjmuję, gdyż trudno podejrzewać człowieka o coś takiego, ale fakt faktem - kończy mu się kontrakt, a gafy poważne strzelał nie teraz, ale niemal cały czas wcześniej.

Dla mnie najbardziej racjonalnym rozwiązaniem byłoby podpisanie rocznego, góra dwuletniego kontraktu z opcją przedłużenia na kolejne dwa lata. Wyeliminowałoby to problem, gdyby Pawełek rzeczywiście starał się tylko i wyłącznie z powodu umowy. Z drugiej strony, rozumiem, iż ma rodzinę na utrzymaniu, ale musi też oddać Wiśle to, co spartolił i moim zdaniem uczciwie byłoby z jego strony, gdyby taką propozycję przyjął.

Tyle, że to wszystko w teoriach spiskowych. Bo ja jeszcze widzę jedną ważną rzecz, w końcu nie ma w naszym klubie Kazimierskiego - i również to może wpływać na zaskakująco dobrą formę bramkarza.
Odpowiedz cytując
polyester
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 22.12.2010, 19:22
a ja totalnie odrzucam opinię o tym, że Pawełek lepiej teraz broni, bo walczy o kontrakt. To by było niepoważne. Czyli co? Do tej pory specjalnie walił gafy i sobie wyrabiał złą markę? Moim zdaniem starał się zawsze i zawsze mu wychodziły rewelacyjne interwencje, facet ma po prostu słabą psychikę i źle reaguje na dużą presję. Powiedziałbym nawet, że wcześniej tak nawalał, bo się za bardzo starał. A teraz w końcu poczuł się pewnie.
ten pies to jest pudel.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.12.2010, 19:26
ale nikt tutaj nie pisze że faktem jest iż odkąd mamy nowego trenera bramkarzy Pawełek broni lepiej..

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.12.2010, 19:58
Odpowiem spokojnie:

Najłatwiej poprawną grę Mariusza zwalić na okoliczności związane z nowym kontraktem, ale moim zdaniem jest to krzywdzące dla Pawełka, przecież nikt z nas w jego głowie nie siedzi i można tylko domniemywać, rzucając przy okazji fałszywymi oskarżeniami.

Ja proponuję spojrzeć głębiej - Mario był najlepszym(wiem może wielu to boli, ale tak było) zawodnikiem tej rundy dlatego, że w końcu ktoś na niego odważnie postawił, powiedział mu - Mariusz jesteś dobry, będziesz bronił, masz kredyt zaufania. Z takiego zawodnika od razu znika obciążenie psychiczne (a na bramce jest ono szczególnie wysokie), łapie pewność siebie, aktywność w bramce.

Sprowadzono mu konkurencję. Jovanić zmotywował Mariusza do jeszcze lepszej gry, lepszej koncentracji, Pawełek wie, że Serb to nienajgorszy bramkarz i skończyło się 'czy się stoi czy się leży pierwszy skład mi się należy', jak to było za czasów Juszczyka z bluzą numer 2. Taka rywalizacja w połączeniu z kredytem zaufania dała najlepszy możliwy efekt.

Kolejna sprawa - nowy trener bramkarzy. Zarówno Jovanić jak i Mariusz wypowiadali się, że Kurdziel to najlepszy fachowiec z jakim kiedykolwiek pracowali. Mariusz kisił się z Kazimierskim, którego treningi kiedyś bardzo dobrze podsumował Szamotulski. Monotonne, przestarzałe i hamujące zawodnika w rozwoju. Ściągnięto młodego Kurdziela z otwartą głową i chęcią do pracy, a Kazimierskiego najlepiej podsumowuje jego niedzielny występ w CF.

Ale oczywiście najlepiej powiedzieć, że Mario gra dobrze, bo mu się kończy kontrakt. Najłatwiej, najprościej, po najniższej linii oporu.

Mario powinien dostać nowy kontrakt. Mam szczerą nadzieję, że się tak stanie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.12.2010, 20:04
polyester napisał(a):Wyświetl post
Czyli co? Do tej pory specjalnie walił gafy i sobie wyrabiał złą markę?
Nie specjalnie. Po prostu wcześniej nie przykładał sie tak samo do wykonywania swojej pracy. Teraz, przy końcu kontraktu dostał nową motywacje, wiec zaczął się bardziej starać.

Nie bądźcie jak dzieci. To bardzo częste zjawisko, że piłkarz, czy dowolny inny pracownik np: jakiegoś przedsiębiorstwa, mniej daje z siebie gdy ma jeszcze długo obowiązującą umowę o pracę, niż wtedy, gdy musi walczyć o nową. Pawełek jest tylko jednym z tysięcy modelowych przykladów tej postawy.

Mi się to podobnie jak wielu innym forumowiczom nie podoba. Poza tym, to żaden wybitny bramkarz. Chcąc się rozwijać i poprawiać grę defensywną, Wisła koniecznie powinna zakontraktować kogoś znacznie lepszego.
Ostatnio edytowane przez Lemur : 22.12.2010 o godz. 20:09.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 22.12.2010, 20:13
O długości kontraktu ni ma co zbyt dyskutować, bo to akurat nie jest już kwestią "sporną" - została ustalona długość na 2,5 roku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów