The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2010, 17:16
Na naszym stadionie śnieg zostaje podgrzewany i rynnami odprowadzany w postaci wody do kałuży. Nie ma obaw o nasz dach, raczej martwiłbym się o POZnan*

~h3po4, mamy system, który topi śnieg na dachu, więc się tak nie bulgocz.
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 13.12.2010 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.12.2010, 17:30
h3po4 napisał(a):Wyświetl post
Dach?! ....

Po pi er do li ło ci sie z murawą, bo pomyłką nazwać tego nie można lol haha prze chłop ;P
może napiszesz PRZEPRASZAM? a na drugi raz nim cos zechcesz napisać to wcześniej weź rozbieg i poszukaj ściany.w dachu jest instalacja która ma topic snieg i jak kolega powyzej napisał odprowadzać wodę.nie wiem tylko na ile to jest wydajne i czy przy zbyt obfitych opadach śneigu nie trzeba wspomagać się jednak łopatami.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.12.2010, 17:49
Patrząc na kamerkę widać, że na dachu północnej leży śnieg, ale ja się tam nie znam. Może jest tam jakaś cienka warstwa, skoro jest ten system topienia śniegu to chyba on działa i zdaje egzamin.
Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.12.2010, 20:47
picasso napisał(a):Wyświetl post
może napiszesz PRZEPRASZAM? a na drugi raz nim cos zechcesz napisać to wcześniej weź rozbieg i poszukaj ściany.w dachu jest instalacja która ma topic snieg i jak kolega powyzej napisał odprowadzać wodę.nie wiem tylko na ile to jest wydajne i czy przy zbyt obfitych opadach śneigu nie trzeba wspomagać się jednak łopatami.
Chłopie nie wypominaj mi bo ja wiem co mam robić nie patrze 24 na dobę na forum czy ktoś mi odpisał.

Przepraszam pomyliłem się.

Ps. na D Będziemy mieli dostępne całe piętro dla siebie ? dobrze słyszałem ?
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą
Trochę zemsty, trochę krwi
Worek z forsą mieć pod głową
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.12.2010, 20:56
nie jadą z nową C na 3 zmiany, albo są pewni,że zdążą, albo że unikną kar umownych z niedotrzymania terminu:

h3po4 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie nie wypominaj mi bo ja wiem co mam robić nie patrze 24 na dobę na forum czy ktoś mi odpisał. Przepraszam pomyliłem się.
Patrzysz, czy nie patrzysz, nie obrażaj innych, jak nie wiesz że jest system na dachu do lodu, to nie wypowiadaj się żeby tylko coś napisać tylko poświeć chwile czasu na poczytanie o konstrukcji dachu. tyle w temacie
Ostatnio edytowane przez runner : 13.12.2010 o godz. 21:02.
Runner

Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 14.12.2010, 17:24
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Prace ruszyły bodajże 26 listopada. Mają 2 miesiące, czyli do 26 stycznia.

Koniec lutego? Nierealne. Za dużo jest do zrobienia. Wykonanie tego stropu to element, który można zrobić najszybciej, ślimaczenie zacznie się w chwili prac wykończeniowych.
Cóż muszę zwrócić honor myślałem, że z północną chociaż zdążą...

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24355

Czyli na dwu miesięcznym kontrakcie, zrobili prawie dwa miesiące opóźnienia. Respect!
Ddf
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 14.12.2010, 17:50
No to zobaczymy czy tego terminu dotrzymają. Ja nie wierzę w dotrzymanie tej daty.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.12.2010, 20:22
Słowo klucz w tym wypadku to "planowane". W razie czego znajdą wytłumaczenie, że pojawiły się takie i takie kwestie i planowane oddanie przeciągnie się w czasie. Zręczna gra sów.
What's new?

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.12.2010, 22:05
Przecież zima jest panie majster, to i opóźnienia pojawić się muszą
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.12.2010, 22:16
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Przecież zima jest panie majster, to i opóźnienia pojawić się muszą
To już wiemy na kogo zwalą, że się znowu spóźnią to nie my to zima
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 14.12.2010, 23:11
Czyli po odbiorze czekamy na kary umowne dla wykonawcy, zgodnie z obietnicami Majchra. Będę się tej sprawie szczególnie uważnie przyglądał.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Stary 14.12.2010, 23:29
willow napisał(a):Wyświetl post
Czyli po odbiorze czekamy na kary umowne dla wykonawcy, zgodnie z obietnicami Majchra. Będę się tej sprawie szczególnie uważnie przyglądał.
Obawiam się, że się przyglądniesz, wszyscy tu ponarzekamy na miasto i na Majchra, że kary byś muszą a ich nie ma, Majcher pomyśli, że ręka rękę myje, ale coś do ludzi powie w swoim czasie, że kary będą tylko później... A wyjdzie wielkie G z nich. Majcher ma teraz mniejsze ciśnienie na PR, na swój obraz w oczach ludzi, którzy już wyborcami nie są, będą dopiero za 4 lata (swoją drogą Majcher może być prezydentem 4 kadencję?). Miasto wiedziało, że przed pierwszym meczem na wiosnę się nie wyrobi, tylko głośno o tym nie mówiło, wiadomo - wybory.
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Stary 14.12.2010, 23:56
Willow wykonawca zrzuci winę na projektanta firma projektowa się rozwiąże (biorąc pod uwagę wiek Obtułowicza to chyba jego ostatni projekt) i skończy się na rozmyciu tematu.
Odpowiedz cytując
mikereg
Member

Od: 11.2006

Stary 15.12.2010, 00:14
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html. Ciekawe tylko się zastanawiam czy śmiać się czy płakać
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.12.2010, 00:44
avangarda napisał(a):Wyświetl post
(swoją drogą Majcher może być prezydentem 4 kadencję?)..
moze ile mu sie podoba, chociaz mowil ze 4 kadencji juz nie bedzie, ze ta ostatnia.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 15.12.2010, 18:21
Odbiegając od tematu stadionu, na stronie ZIS pojawiła się lista wniosków o dopuszczenie do konkursu na hale TS, widnieje na niej 67 pracowni! Ciekawe co zaprezentują na finale;-)

http://www.zis.krakow.pl//zalaczniki....-zest.-wn.pdf
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.12.2010, 20:53
Ja do dzisiaj nie rozumiem dlaczego stadionem zajmuje się ZIKIT a nie ZIS ... Hala miejmy nadzieję, że będzie ciekawa, bo wszystko jest jak na razie ok. Jest sporo firm, w gronie tym znajduje się projektant hali Czyżyńskiej & Stadionu Lecha Modern Construcions http://www.mconstructions.pl/archite...pcja/index.php, więc liczę na ciekawą propozycje od nich
A tak w ogóle to wiadomo może kiedy będą znane pierwsze projekty hali ? Są jakieś daty już podane ?
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.12.2010, 23:49
Stadiony: Cracovia rozkręca interes, Wisła jeszcze nie

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...-nie,id,t.html
Odpowiedz cytując
Maciek(TSW)
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 16.12.2010, 00:22
To jest jakas parodia co oni niby mają tam robic 3 miesiące no byba że caly stadion chcą odpicowac z malowaniem itd?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 16.12.2010, 07:31
z artykułu krakow.naszemiasto.pl

"Prezydent Jacek Majchrowski ciągle nie może dogadać się z Władzami Wisły Kraków. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się w krakowskim magistracie, że rozmowy nie przebiegają w przyjaznej atmosferze. Stanowisko Wisły nie jest spójne. Miały się pojawić rozbieżności między Bogdanem Basałajem, prezesem Wisły Kraków, a jej właścicielem Bogusławem Cupiałem."

Najłatwiej puścić fame, że Boguś z Bogdanem się nie dogadują i jest to wina Wisły a nie miasta, że dalej nie ma umowy o korzystanie ze stadionu Wisły Kraków.

Zresztą czego się można spodziewać po staro/nowych władzach miasta... jeszcze się okaże że Wisła będzie tylko wynajmować stadion na mecze...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 16.12.2010, 08:05
Kilka dni przed wyborami prezydent Majchrowski powiedział, że z władzami Wisły dogaduje się coraz lepiej. Minęły dwa tygodnie i zwrot o 180 stopni? Ciekawe.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 16.12.2010, 08:14
rav napisał(a):Wyświetl post
Kilka dni przed wyborami prezydent Majchrowski powiedział, że z władzami Wisły dogaduje się coraz lepiej. Minęły dwa tygodnie i zwrot o 180 stopni? Ciekawe.
Jedno wiecej klamstwo dla majchra to nic ... Mysle ze niczym dobrym to sie nie skonczy..
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 16.12.2010, 08:22
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Ja do dzisiaj nie rozumiem dlaczego stadionem zajmuje się ZIKIT a nie ZIS ... Hala miejmy nadzieję, że będzie ciekawa, bo wszystko jest jak na razie ok. Jest sporo firm, w gronie tym znajduje się projektant hali Czyżyńskiej & Stadionu Lecha Modern Construcions http://www.mconstructions.pl/archite...pcja/index.php, więc liczę na ciekawą propozycje od nich
A tak w ogóle to wiadomo może kiedy będą znane pierwsze projekty hali ? Są jakieś daty już podane ?
Ostateczny termin oddawania koncepcji mija 22 grudnia.
Wyniki konkursu będą znane prawdopodobnie w lutym.

Co do ciekawych propozycji, to zapewne będą, choć nie liczyłabym na jakiś "odlotowy" projekt - symbol.
Budżet hali nie jest zbyt wysoki i raczej nacisk będzie położony na funkcjonalność a nie na formę.

Optymistyczną wiadomością jest fakt, iż jednym z członków Jury będzie jeden z właścicieli bardzo dobrego studia architektonicznego Bulanda-Mucha.
Tylko nie pamiętam czy Bulanda czy Mucha
Więc jest szansa, że wybiorą jakiś schludny, proporcjonalny projekcik.
Mniej optymistyczną wiadomością jest, że przewodniczącym Jury jest Wyżykowski ( Główny Architekt Miasta ) , któremu podoba się fontanna na Rynku
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.12.2010, 10:21
Ela napisał(a):Wyświetl post
Optymistyczną wiadomością jest fakt, iż jednym z członków Jury będzie jeden z właścicieli bardzo dobrego studia architektonicznego Bulanda-Mucha.
Tylko nie pamiętam czy Bulanda czy Mucha
Bulanda.

Cytat:
Sąd konkursowy liczy 12 osób. W skład Sądu wchodzą:
1) Andrzej Wyżykowski (Główny Architekt Miasta) - Przewodniczący Sądu konkursowego
2) Andrzej Bulanda (SARP) – Sędzia
3) Krzysztof Dębowski (ZIS) - Sędzia
4) Piotr Dunin-Suligostowski (TS WISŁA) - Sędzia
5) Witold Gilewicz (SARP) - Sędzia Referent
6) Krzysztof Ingarden (SARP) - Sędzia
7) Krzysztof Leśnodorski (SARP) - Sędzia
8) Paweł Popławski (ZIS) – Sędzia
9) Celina Sokołowska (TS WISŁA) – Sędzia
10) Agnieszka Szczechowicz – Pierko (ZIS) - Sędzia
11) Halina Szłapa (ZIS) - Sędzia
12) Donata Gwiazdowicz (ZIS) - Zastępca Sędziego
Ale nie ma to znaczenia czy Bulanda czy kto inny, sześć osób z miasta wybierze co chce. Ciekawe, że w ogłoszeniu (inaczej niż w regulaminie) podano tylko 10 nazwisk pomijając dwie panie z ZIS.

Pożyteczna jest też lektura odpowiedzi na pytania zgłoszone przez biura architektoniczne (http://www.zis.krakow.pl/artykuly/80...-Hala-TS-WISLA na samym dole).
Z zadanych pytań można wywnioskować:
1. Ponieważ jest bardzo dużo pytań o wyburzenie starej hali, prawdopodobnie pojektowana z trudem mieści się na zadanym terenie.
2. Z tych samych powodów domniemywać należy, że ilość miejsc parkingowych też się nie bilansuje.
3. Miasto dopuszcza wyburzenie starej hali w przyszłości. Główny budynek ma pozostać.
4. Widownia na 4 tysiące to miejsca stałe. Dodatkowe miejsca o których byłą mowa, są zlokalizowane na płaskiej części (boisku) i są przeznaczone dla imprez pozasportowych.
Odpowiedz cytując
Południowiec
WISŁA KRAKÓW

Od: 09.2006

Stary 16.12.2010, 11:40
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Stadiony: Cracovia rozkręca interes, Wisła jeszcze nie

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...-nie,id,t.html

W tym artykule:
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/akt...-lokalami.html

4 grudnia pisali natomiast ,że zainteresowanie lokalami na ich stadionie było spore już zacierali łapki,ale jak przyszło co do czego to większość potencjalnych najemców się wycofała,zostało tylko dwóch.O imprezach na stadionie też myślą ,ale to obecnie melodia przyszłości.A niejaki Dyktyński specjalista od inwestycji w ich klubie ,który się tym zajmuje stwierdza ,że dla niego sprzedaż nieruchomości to temat z ,którym nigdy nie miał nic do czynienia.
Wystarczy nawet przejechać ul.Focha to gołym okiem widać,że robią jedynie coś w pomieszczeniach na obu końcach tej trybuny.
full of hate
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 16.12.2010, 13:09
Elefant napisał(a):Wyświetl post
4. Widownia na 4 tysiące to miejsca stałe. Dodatkowe miejsca o których byłą mowa, są zlokalizowane na płaskiej części (boisku) i są przeznaczone dla imprez pozasportowych.
To jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Z jednej strony widać wyraźnie, że działka jest bardzo mała i trudno na niej zmieścić 4 tys. miejsc stałych - świetnym wypadkiem w takiej sytuacji są miejsca rozkładane. Wówczas na niektóre zawody można je rozkładać, a na niektóre nie. Przykładowo, boisko do futsalu z tego co pamiętam jest sporo większe od tego do kosza, więc o rozkładaniu miejsc trzeba zapomnieć. Ale już przy koszykówce, a zwłaszcza siatkówce - czemu nie.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 19.12.2010, 13:21
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Ale nie ma to znaczenia czy Bulanda czy kto inny, sześć osób z miasta wybierze co chce.
Po przeanalizowaniu pracowni, biorących udział w konkursie, ośmielę się zaryzykować stwierdzenie, że wygra Lewicki - Łatak.
Raz, że są to nieźli architekci a dwa, że w Krakowie baaardzo często wygrywają krakowskie biura
Ingarden jest w jury, więc pewnie też będzie miał coś do powiedzenia.

Niejakie szansę daję też Studio Lamela - twórcom pewnego marketu z koszernym jedzeniem i nowego terminala na Okęciu.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.12.2010, 18:46
mam pytanko do bardziej zorientowanych... czy zamontowano już krzesełka na trybunie zachodniej ?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.12.2010, 19:26
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
mam pytanko do bardziej zorientowanych... czy zamontowano już krzesełka na trybunie zachodniej ?
Nawet troszkę więcej niż jedno.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.12.2010, 20:07
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Nawet troszkę więcej niż jedno.
żarty się Ciebie widzę trzymają, a ja pytałem poważnie, czy już wszystkie krzesełka zamontowano
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów