The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2010, 12:09
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, że wymysł faktu z tymi 2-3 mln euro. Za Grosickiego chcą 700tys-1mln euro, a za Sandomierskiego 2-3mln? Kulesza to mądry facet i by się nie ośmieszał. Więc albo news całkiem z dupy, albo przejęzyczenie dziennikarza i chodzi o złotówki.
Cena podana przez fakt wynika z tego, że Kulesza ponoć taką sumę podał w kontekście zakusów Wojciechowskiego. Oczywiście kwota jest nierealna i Kulesza o tym wie, natomiast Jaga niezamierza sprzedawaś nikogo prócz Grosickiego i dlatego za niego nie dytktuje zaporowej ceny. Oczywiście jeśli Jaga przegra Mistrzostwo tozawodnicy szybko się rozejdą po bogatszych klubach.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.12.2010, 12:12
Że scouting pracuje i szuka zawodników to jest fakt. Gazety przestały nas karmić cudakami jak Kluivert, Tristan itd czyli krótko mówiąc bzdurami. A wyciekają informacje o piłkarzach, którzy bardziej mają coś wspólnego z naszym poziomem i możliwościami finansowymi. Przynajmniej jest szansa, że przyjdzie zawodnik oglądany na żywo i wnikliwie oceniony. Nie musi być to znane nazwisko ważne, że pokazał w meczach, że warto go sprowadzić.
..
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.12.2010, 15:07
w pojedynkę mecze może wygrywać zawodnik formatu Messiego. My potrzebujemy solidnych piłkarzy, którzy nie odstawiają nogi i naprawdę oprócz właściwości typowo piłkarskich - ważne są cechy osobowościowe. To jest to, co mówił Cleber, że musi najpierw z zawodnikiem porozmawiać, zobaczyć co kopacz ma w głowie. Co z ego, że pozyskamy jakiegoś asa jak będzie pod względem charakteru nie do życia i współpracy.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.12.2010, 00:05
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Wg transfermarkt sprzedaliśmy go za 1,5 k euro. Jeśli było to faktycznie 800tys to mało wzięliśmy..
PS dementuje te 1,5 mln EUR. Mieliśmy podobno dostać 800k EUR w dwóch ratach po 400k Eur.
Czy mało? Ja powiem w ten sposób: jeśli kupilibyśmy dziś Juniora za 800k Eur to uważam że zrobilibyśmy zły interes. Co znaczy że sprzedając go za 800k zrobiliśmy interes dobry (poza tym miał zdaje się już tylko rok kontraktu i nie chciał go przedłużać co znaczyło tylko tyle że mogliśmy wyjść na nim jak ... Legia na Musze).
A jeśli chodzi o 4,8 M Eur z transferów to chyba pasi: 3M Marcelo, 1M Głowa i 0,8M Junior. I chyba tyle klub zgarnął za transfery w lecie.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 18.12.2010 o godz. 00:08.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.12.2010, 00:18
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
PS dementuje te 1,5 mln EUR. Mieliśmy podobno dostać 800k EUR w dwóch ratach po 400k Eur.
Czy mało? Ja powiem w ten sposób: jeśli kupilibyśmy dziś Juniora za 800k Eur to uważam że zrobilibyśmy zły interes. Co znaczy że sprzedając go za 800k zrobiliśmy interes dobry (poza tym miał zdaje się już tylko rok kontraktu i nie chciał go przedłużać co znaczyło tylko tyle że mogliśmy wyjść na nim jak ... Legia na Musze).
A jeśli chodzi o 4,8 M Eur z transferów to chyba pasi: 3M Marcelo, 1M Głowa i 0,8M Junior. I chyba tyle klub zgarnął za transfery w lecie.
powszechnie wiadomo że PS to krynica mądrości i prawdy
amen
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 18.12.2010, 00:24
emjot napisał(a):Wyświetl post
powszechnie wiadomo że PS to krynica mądrości i prawdy
amen
Dlatego też we wcześniejszym poście napisałem że PS potwierdza kwotę która została wcześniej podana na forum (chyba przez Zbymaka). Dla mnie akurat ta informacja uwiarygadnia to co było podawane wcześniej.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.12.2010, 01:05
wydawało mi się, że Marcelo 4 miliony, Głowa 1,5 miliona i Junior 1 milion --> razem: 6,5 miliona.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.12.2010, 01:48
Marcelo nie poszedł za 4 coś Ty!! najwyżej ile podali to 3.6 mln i klauzula od nast. transferu ja liczę że ona naprawdę jest.

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 18.12.2010, 02:21
filemon napisał(a):Wyświetl post
wydawało mi się, że Marcelo 4 miliony, Głowa 1,5 miliona i Junior 1 milion --> razem: 6,5 miliona.
Powiem szczerze że o o 4M za Marcelo to pierwszy raz słyszę. Mógłbyś podać jakieś źródło?
Cena za Głowę to miałoby być coś w granicach 1,1M przy czym 0,95M miało być płatne przy transferze a reszta po roku (chyba). Myślę że nikt i tak nie wierzy w to że drugą ratę Turasy zapłacą (może wróci do nas za pół roku, myślę że kebaby moga być rozczarowani jego kontuzjami). Jeśli zapytałbyś mnie skąd mam tę informację to muszę przyznać że nie pamiętam. Pamiętam natomiast że jakiś kibic turecki który był na naszym forum pisał że według ich prasy Głowa miał kosztować 1M.
Jeśli chodzi o Juniora to patrz wcześniejsze posty.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 18.12.2010 o godz. 02:23.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.12.2010, 09:28
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Ciekawe co wyniknie z tej sytuacji. Z artykułu wynika że skutecznością ten piłkarz nie grzeszy ale w Polsce może się to zmienić.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.12.2010, 09:49
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co wyniknie z tej sytuacji. Z artykułu wynika że skutecznością ten piłkarz nie grzeszy ale w Polsce może się to zmienić.
Masakra, czemu jak w mediach pojawi się info o zainteresowaniu Wisły jakimś grajkiem to zaraz w jego kontekście pojawia się Amika i Legia?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 18.12.2010, 09:55
Wisła obserwuje Serbskiego napastnika Milana Bojovica, obecnie zawodnika Sint Truiden
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...037,1,971.html

http://www.youtube.com/watch?v=4dkd01rCSjY
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.12.2010 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.12.2010, 10:11
Powiem szczerze że o o 4M za Marcelo to pierwszy raz słyszę. Mógłbyś podać jakieś źródło?
Cena za Głowę to miałoby być coś w granicach 1,1M przy czym 0,95M miało być płatne przy transferze a reszta po roku (chyba). Myślę że nikt i tak nie wierzy w to że drugą ratę Turasy zapłacą (może wróci do nas za pół roku, myślę że kebaby moga być rozczarowani jego kontuzjami). Jeśli zapytałbyś mnie skąd mam tę informację to muszę przyznać że nie pamiętam. Pamiętam natomiast że jakiś kibic turecki który był na naszym forum pisał że według ich prasy Głowa miał kosztować 1M.
Jeśli chodzi o Juniora to patrz wcześniejsze posty.
Mi też się kiedyś obiła o uszy kwota 4 mln euro. Ale nie wiem gdzie.
Ale także mi się wydaje że to niezbyt prawdopodobna kwota. Bardziej stawiałbym ok. 3,6-3,8.

Co do Głowy to z tego co wiem miało być 1,3 mln euro z czego 900 tys teraz mieli nam przelać a resztę później.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 18.12.2010 o godz. 10:22.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 18.12.2010, 13:00
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Masakra, czemu jak w mediach pojawi się info o zainteresowaniu Wisły jakimś grajkiem to zaraz w jego kontekście pojawia się Amika i Legia?
W końcu Kuchenkorz ma najlepszy scauting
Już wiadomo, na czym polega...
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 18.12.2010, 13:12
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego uważam że zainteresowanie Spasem Delewem "wielkiej trójki" jest wymysłem jakiegoś polskiego dziennikarzyny bądź co lepsza jego agenta by podbić cenę (co za tym idzie i prowizję dla siebie):
a) Legia ma już zawodnika podobnego warunkami fizycznymi, również szybkiego - Manu; poza tym Walter trafnego zawodnika (już mdlał podczas meczów) by raczej nie pozwolił do klubu wziąć
b) Wisła też już ma podobnego zawodnika co to kręci i robi zamieszanie w przodzie, a nazywa się Małecki. Poza tym z pojawiających się w mediach nazwisk, i tych mówionych przez Valckxa można wnioskować że poszukiwany jest wysoki napastnik - a ten Bułgar to istne przeciwieństwo.
c) Lech jak nie w zimę to latem pozbędzie się Peszko, bo sam zawodnik już wszędzie wygaduje że chce odejść, poza tym ma niską sumę odstępnego - 500 tys euro i nieźle się wypromował w LE - a Bułgar ma bardzo podobne warunki fizyczne, jest również szybki czyli bazuje na tych samych faktorach, do tego gra na tej samej pozycji co Peszko - lewy skrzydłowy lub napastnik
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 18.12.2010, 13:22
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego uważam że zainteresowanie Spasem Delewem "wielkiej trójki" jest wymysłem jakiegoś polskiego dziennikarzyny bądź co lepsza jego agenta by podbić cenę (co za tym idzie i prowizję dla siebie):
a) Legia ma już zawodnika podobnego warunkami fizycznymi, również szybkiego - Manu; poza tym Walter trafnego zawodnika (już mdlał podczas meczów) by raczej nie pozwolił do klubu wziąć
b) Wisła też już ma podobnego zawodnika co to kręci i robi zamieszanie w przodzie, a nazywa się Małecki. Poza tym z pojawiających się w mediach nazwisk, i tych mówionych przez Valckxa można wnioskować że poszukiwany jest wysoki napastnik - a ten Bułgar to istne przeciwieństwo.
c) Lech jak nie w zimę to latem pozbędzie się Peszko, bo sam zawodnik już wszędzie wygaduje że chce odejść, poza tym ma niską sumę odstępnego - 500 tys euro i nieźle się wypromował w LE - a Bułgar ma bardzo podobne warunki fizyczne, jest również szybki czyli bazuje na tych samych faktorach, do tego gra na tej samej pozycji co Peszko - lewy skrzydłowy lub napastnik
Podstawowa sprawa Delew jest napastnikiem także Twoje dywagacje na temat skrzydłowych są dziwne.
Być może masz rację, że jeden z trójki klubów jest zainteresowany Delewem, a reszta to być może próba podbicia ceny przez menagera.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 18.12.2010, 13:29
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Wisła obserwuje Serbskiego napastnika Milana Bojovica, obecnie zawodnika Sint Truiden
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...037,1,971.html

http://www.youtube.com/watch?v=4dkd01rCSjY
on jest zawodnikiem, Jagodina FK... Podawaj sprawdzone informacje, zwłaszcza że podajesz link w którym jest czarno na białym napisane, że idzie na testy do Saint Truiden.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 18.12.2010, 13:34
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Podstawowa sprawa Delew jest napastnikiem także Twoje dywagacje na temat skrzydłowych są dziwne.
Być może masz rację, że jeden z trójki klubów jest zainteresowany Delewem, a reszta to być może próba podbicia ceny przez menagera.
sport.pl napisał(a):
Delew ma 21 lat i jest wychowankiem Pirinu Błagojewgrad. W pierwszym sezonie gry w bułgarskiej ekstraklasie (2008/2009) Delew, który gra jako napastnik lub lewoskrzydłowy, strzelił trzy gole w 12 meczach.
źródło: http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...garskiej_.html

Dziwne to by było wystawianie zawodnika o takich parametrach na środku ataku
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.12.2010, 14:08
Jak gra na linii spalonego by się urwać to nie dziwne. Na Porto to była dobra myśl, nie koniecznie w PL lidze, gdzie każdy wchodzi sobie w 16 w meczach z nami.
..
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.12.2010, 12:44
Glik chce przejść do Wisły ale na przeszkodzie stoi jego manager Kołakowski - Smuda w Cafe Futbol.
Odpowiedz cytując
cieniek
Member

Od: 03.2009

Stary 19.12.2010, 13:00
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Glik chce przejść do Wisły ale na przeszkodzie stoi jego manager Kołakowski - Smuda w Cafe Futbol.
Duże piwo ode mnie dla pana Kołakowskiego.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.12.2010, 13:09
niech trzymają z dala od Wisły tego Glika i lepiej, żeby Pan Smuda nie wtrącał się w sprawy Wisły...
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 19.12.2010, 13:13
To Glika nie wypożyczyli ?
Mieli go do jakiś ogonów serie A / serie B wypożyczyć...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 19.12.2010, 13:44
Nawet tam go nie chcą
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 19.12.2010, 14:01
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Nawet tam go nie chcą
Szczerze? Nic dziwnego.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.12.2010, 15:26
JrQ - jak dla mnie, sprawa z Glikiem jest brutalnie jasna, co pokazuje jego niezbyt ciekawa sytuacja we Włoszech. Wisła powinna poszukać lepszego obrońcy - może Cleber ma już kogoś na oku?

1) Na dzisiejszy (niedzielny) mecz Palermo- Bari trener ekipy z Sycylii powołał 20 zawodników, z czego na mecz z Bari zabrał 18. Dwóch "odstrzelił". Rezerwowego bramkarza (Brichetto) oraz jednego z 7 obrońców (Glik). Czyli - reprezentant Kamil nie łapie się do meczowej "18" na mecz 6. drużyny serie A z absolutnym outsiderem tabeli, mającym sporą stratę punktową do bezpiecznego miejsca.

2) Być może Glik przejdzie ostatecznie do tej ekipy z Bari. Ale, jeśli drużyna z południa Włoch chce się utrzymać w serie A, czy nie sięgnie po lepszego defensora? Wcale by mnie to nie zdziwiło.

3) Wpychanie Glika do Wisły przez Smudę jest po prostu nie w porządku. A co, jeśli Maaskant ma trochę inną wizję drużyny, w której nie ma miejsca dla zawodników takich jak Glik? Może Valckx ma już kogoś lepszego na celowniku? Zresztą, mieliśmy już zawodnika ze słabej drużyny z serie A (Alvarez z Regginy), który grał a nawet parę bramek we Włoszech strzelił. Wydaje mi się, że absolutna głupotą było(by) zamieniać zawodnika (nawet dość drogiego - Alvarez), który coś tam potrafił, na niemal zupełnego "trybunowicza" Glika. Cotygodniowych obserwatorów piłki nożnej Wisła ma co tydzień prawie pełen stadion
Odpowiedz cytując
maxipiter
Banita

Od: 09.2005

Stary 19.12.2010, 16:09
Serginho Greene by się przydał wprawdzie po nowym roku będzie miał już 29 lat ale za to duże doświadczenie. Ciekawe ile za niego krzyknie sobie Levski bo kontrakt ma do 30 czerwca 2012r.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.12.2010, 17:26
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
źródło: http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...garskiej_.html

Dziwne to by było wystawianie zawodnika o takich parametrach na środku ataku
Dziwne, ze Frankowski może.

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.12.2010, 18:50
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Dziwne, ze Frankowski może.
Frankowski jest jednak troszkę wyższy a tak na serio to, to co go wyróżnia spośród reszty napastników o podobnych gabarytach to fakt ze potrafi wykorzystać sytuację wydawałoby się niemożliwą do wykończenia no i przede wszystkim jest skuteczny... To bardzo inteligentny facet, również na boisku... ze świecą szukać drugiego takiego

klasa sama w sobie http://www.youtube.com/watch?v=eg9w04bktuM
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 19.12.2010 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.12.2010, 19:14
A jakie znaczenie ma wzrost napastnika? Bez jaj.... właśnie z przodu często niscy zawodnicy robią świetną robotę, ja rozumiem, że w przypadku stopera to ma znaczenie, ale napastnika? :F
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów