|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Koledzy mam problem. Zamarza mi zamek kierowcy, wszystkie inne sie otwieraja tylko ten co jest przy drzwach kierowcy nie. Wiedzie może dlaczego tak sie dzieje i jak sobie z tym poradzic?
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dzięki za pomoc, mógłbyś dać jeszcze namiary na kolesia? z góry dzieki !
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jakiś przyzwoity punkt gdzie mógłbym sprawdzić akumulator i ew. kupić nowy ? Idealnie by było w rejonie Bronowic/Widoku, grunt żeby przez całe miasto nie jechać...
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Niestety miałbyś kawałek ale polecam sklep na parterze w Wandzie w Hucie.
http://www.fullinfo.pl/katalog/mapa-AUTO-WANDA_1.html Bardzo wielu znajomych tam kupowało i cenami za Centre Futurę przebijali nawet ceny z allegro - jeszcze gość za free Ci wymieni jeśli nie chcesz się brudzić Sam rok temu u nich kupowałem.A co do sprawdzenia starego to tyrknij bo goście mają serwis aku więc pewnie mierniki też. tel. 12 648-50-66 ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Spóźnione - ale bierz benzynę
![]() Pytanie o dwumasę oczywiście diesle. 1. Niektórzy mówią, że dwumasa nie lubi niskich obrotów - co to znaczy niskich? Zmiana biegu przy 3 tys obrotów i nie niższych? 2. Inni mówią że jest to najsłabsze ogniwo w nowych dieslach i np. Skoda w nowych autach powraca do jedno-masy. 3. Czy jest różnica między markami czy nieważne czy Opel czy Honda czy Ford dwumasa zdechnie po 100, może 150 tysiącach? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mam do Was takie pytanie odnośnie Francuzów... Obecnie posiadam Renault Scenic 1.9 DTI. Wszystko jest w jak najlepszym porządku w silnikiem ani z turbo nie mam problemów. Na wakacje lub na jesień planuje zmiane na coś w "wyzeszej" półki. Czy ktoś wie coś o Renault Vel Satis z silnikiem 2.2 DCI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a jesteś pewein,że masz dwumasę?ja prywatnie mam fiata scudo oczywiście w dieslu i tam jest zwykłe kołko zamachowe ,a spzręgło robiłem przy 230 tys.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jestem pewnien bo sam wymienialem to sprzeglo a3 1.9 130km 2001
![]()
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tu nie ma reguły tak, jak pisałem jest w głównej mierze kwestia użytkowania samochodu. Jeśli już na trwałość tego elementu miałoby wpłynąć coś, co nie jest zależne od kierowcy, to jest to nie marka auta, a wielkość momentu obrotowego silnika. ![]()
|
||
|
|
semper fi
Offline |
|
|
No właśnie dla mnie najbardziej prawdopodobna jest wersja dotycząca stylu jazdy.
Dwumasa padała u znajomych co jeździli 95% w ruchu miejskim - gdzie w korkach większość na pół-sprzęgle się wlecze. Zobaczę na własnej skórze jak mi się uda zmienić autko na nowsze ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pocieszę was,że co niektórzy wrzucają dwumasowke do benzynówek.auta stają się coraz delikatniejsze.gdzie te czasy ,że "beczka " się dalo wykręcić 1.5 mln km....teraz po pieciu stówkach mercedesowi się mowi pa pa.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
Wszystkie serwisy odeszłyby w zapomnienie, a wraz z nimi duże pieniądze z napraw. ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
poszukuje auta dla siostry do 1500 zł z małym silnikiem na chodzie jak cos to priv
![]() ![]()
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Owszem, jest faktem, iż auta stają się delikatniejsze. Ma to związek z tym, że producenci starają się polepszyć kulturę pracy silników, wyeliminować wszelakie drgania, chcą by silniki miały lepsze parametry przy niższym zużyciu paliwa i emisji substancji szkodliwych, chcą by silniki przyjemniej brzmiały itd. Z reguły wiąże się to z tym, że stosowane są różne elementy mające na celu eliminację różnych niepożądanych oddziaływań i zwiększające parametry, jak filtry cząstek stałych, koła dwumasowe, wtryskiwacze piezoelektryczne, czy obniżanie pojemności przy jednoczesnym zwiększeniu wysilenia jednostki napędowej itd. Prawdą jest, że w zaawansowanych silnikach ma się co zepsuć i nie mu tu co porównywać do poczciwych taksówkarskich Mercedesów. Mimo wszystko jednak wina awarii w nowoczesnych silnikach leży głównie po stronie kierowców. Niemiec kupujący nowe auto ma wyjeb.ne na to, czy turbo padnie po 100 czy 200 tys. km. gdyż i tak najpóźniej rok po wygaśnięciu gwarancji auto trafi do jakiegoś Turasa lub Polaka, czy innego Litwina.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
fajny lód na ulicach?
chwała Bogu że ten deszcz nie spadł w dzień, bo mielibyśmy słynną powtórkę tego dnia co cały Kraków stał z 5 czy 6 lat temu, a Tajster procesem przypłacił...
Ostatnio edytowane przez Skipper : 07.01.2011 o godz. 02:00.
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Naprawdę zajebisty ten lód...chwała Bogu że ja nie miałem przygody...uważać uważać i jeszcze raz uważać !
![]() |
|
|
|
Dum Spiro Spero
Offline |
|
|
Panowie mam problem mianowicie Opel Corsa 1.4 w gazie, auto przyspiesza w tempie starego malucha, na gazie jak i na benzynie, spalanie tez niesamowite na 45l gazu 319km... cos jest nie tak tylko co?
![]() ![]() ![]() Śląska Pozdrawiamy! Lechie Pozdrawiamy! Unie Pozdrawiamy! "Mógłbym napisać o nich referat i jest to bez wątpienia najlepsza publiczność na świecie. Ciągle brzmi w moich uszach – jazda, jazda, jazda, Biała Gwiazda!"E.Omanic |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Trza by było sonde na oscyloskopie podejrzeć... ;-)
![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Panowie, czy u Was w małopolskim magiczna "5tka" za Pb95 już pękła?
Pamiętam jak 1,5 roku temu odbierałem prawo jazdy i naiwny narzekałem, że 4,07 to wysoka cena za litr benzyny. Dzisiaj to już poziom nieosiągalny i wątpię byśmy wrócili do niego. W mojej mieścince na północy 95 kosztuje w granicach 4,93/4,99 za litr. Kur...a kpina. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pietruch pod linkiem http://dobaku.pl/ masz zestawienie cen paliw na krakowskich stacjach
![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ten serwis jest masakrycznie nieaktualny
![]() Neste na Opolskiej - sprzed ponad 2 miesięcy Stacja paliw NESTE A24 4.33 4.18 4.45Aktualizacja: 2010-10-25 00:00 Neste na Czyżyńskim - sprzed 2 tygodni Stacja paliw NESTE A24 4.55 4.87 4.75Aktualizacja: 2010-12-22 11:51 ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
najtańsze paliwo na stacji TESCO na kapelance, dodatkowo mając kartę TESCO plus rachunek za zakupy na przynajmniej 100 zł płacimy 10 gr mniej za litr paliwa/gazu/oleju.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
najtaniej to jest Kolego na Auchanie koło Bonarki
tylko tam nie ma gazoliny |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tankujcie na TESCO, oszczedzicie 600 zł na tankowaniu, a wydacie 2000 na remont silnika.
Dziękuję, postoje. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dj_ibutti z racji tego, że mieszkam w okolicy od jakiś 2 lat czyli mniej więcej tyle ile ta stacja funkcjonuje to zawsze na niej tankuję jak jestem w Krakowie. Nigdy nie miałem problemów z paliwem. Tak btw. to Tesco stacja ma paliwa z BP.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|