The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2010, 03:03
yarow napisał(a):Wyświetl post

Wyszli, dziwili się ale lotniska k .. .nie zamknęli!
Nie dziwię się. Zamknięcie lotniska przed prezydentem Rzeczypospolitej wywołałoby spory skandal.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.12.2010, 10:22
Czy ja dobrze widzę ? Nieruchomy Tupolew w lesie tylko że w całości w niemieckiej telewizji.

http://www.youtube.com/watch?v=mi2ch0TlwKs

1.49 s pokazany na ułamek sekundy w relacji z dnia katastrofy. Na jego tle jacyś ludzie. Czekam na wyjaśnienia tych co twierdzą że wszystko jasne. Bo to że Niemcy to pisiory ciężko będzie uwierzyć.

Ta kropeczka to brzoza która urwała skrzydło . Na moje oko musiałaby być tytanowa.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.12.2010 o godz. 10:46.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.12.2010, 12:32
carpenter napisał(a):Wyświetl post
No to podaj może jeszcze definicję co jest dla ciebie teorią spiskową, a co nie. Bo granica jest bardzo cienka. Z tekstu, że cię te teorie śmieszą, wnioskuję, po prostu, że odrzucasz coś czego sam nie jesteś w stanie pojąć, ośmieszasz to, bo głupio ci jest przyznać, że ktoś jest mądrzejszy. Czemu teorię o zamachu odrzucasz automatycznie? Bo ruscy, nie mieli powodu, możliwości czy okazji?

Myślisz że gra była by dla nich warta świeczki? dokonali by zamachu, nie zważając jaki konflikt by to wywołało? tylko dlatego że ostro się wypowiadał? nie jestem jedynie w stanie pojąć debili którzy rzucają teorie bez pokrycia w tak ważnej i drażliwej sprawie. To nie jest sprawa katastrofy beż załogowego samolotu, tam zginęła para prezydencka, ostatni prezydent na uchodźstwie i rodziny ofiar katyńskich, a niektórzy sobie chyba nie zdają z tego sprawy...

Nie odrzucałbym teorii o zamachu gdyby była chociaż jedna wiarygodna ku temu przesłanka. Uważam że nie wszystko jest jasne, bo gość co robi filmik zaraz po katastrofie umiera po wrzuceniu go na neta, ale to nie świadczyć o zamachu przecież.. tylko np o rażących niedopełnieniach ze strony rosyjskich kontrolerów, których się na pewno dopuścili.

carpenter napisał(a):Wyświetl post
Jest i AS - czekałem, aż się włączysz w szczekaniu. Idiota max dalej bazuje na danych podanych na talerzu przez ruskich. Podejrzewam,że gdyby w stenogramie padło to sakramentalne "ląduj dziadu", to uznał byś to za kluczowy argument. Tyle dyskusji z matolstwem spod znaku PO. Wiedziałem, że nie przetłumaczysz. Ale co tam, przynajmniej śmiesznie jest

a tu to się faktycznie popisałeś inteligencją i elokwencją, faktycznie temat do śmiechu że aż boki zrywać. A o komplekach a propos przynależności do partii masz inny temat

mógłbym zarzucić więcej przykładów, ale nie bede tracił na to czasu. Dałem cały cytat żebyś mi zarzucał wyciągania słów z kontekstu. Myślę że powinieneś sobie zrobić przerwe od monitora. Uprzedzę cię jeszcze i od razu napiszę że nie jestem PO-wcem.
Powód: "dyskusja z matolstwem"
Ostatnio edytowane przez Lewy'88 : 17.12.2010 o godz. 12:42.
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.12.2010, 12:36
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Czy ja dobrze widzę ? Nieruchomy Tupolew w lesie tylko że w całości w niemieckiej telewizji.

1.49 s pokazany na ułamek sekundy w relacji z dnia katastrofy. Na jego tle jacyś ludzie. Czekam na wyjaśnienia tych co twierdzą że wszystko jasne. Bo to że Niemcy to pisiory ciężko będzie uwierzyć.

Ta kropeczka to brzoza która urwała skrzydło . Na moje oko musiałaby być tytanowa.
taaaaa, i zaraz obok ufo.

przyjrzyj sie moze jak wyglada TU-154M z boku a potem pisz te glupoty.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.12.2010, 13:29
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Nie dziwię się. Zamknięcie lotniska przed prezydentem Rzeczypospolitej wywołałoby spory skandal.
Ja się bardzo dziwię. Dlatego, że w takich sytuacjach nie ma "zmiłuj się".
Kontrola lotniska, zwłaszcza, że to była wojskowa kontrola na wojskowym lotnisku musi podać jasną decyzję.
Wydać decyzję o lądowaniu lub nie lądowaniu a w przypadku tego drugiego rozwiązania wskazaniu lotniska zapasowego.
Po wylądowaniu Jaka - 40 lotnisko należało zamknąć. Ba! Ono wg mnie powinno być w ogóle zamknięte.

Fakt jest taki, że kontrolerzy zdawali sobie sprawę (reakcja na Jaka - 40) ze śmiertelnego zagrożenia dla osób znajdujących się na pokładach potencjalnie tam lądujących samolotów.
Wiedzieli o tym ale nikt nie podjął decyzji o zamknięciu lotniska. I sprawa, która w tym przypadku nasuwa się samoczynnie to czy nie podjęto takiej decyzji:

- w zupełnej beztrosce i w związku z bałaganiarstwem tamtejszym przyjmując, że "jakoś to będzie"? Wina Rosjan w tym zakresie.
- z premedytacją, obawiając się skandalu międzynarodowego i również licząc, że "jakoś to będzie"? Wina Rosjan w tym zakresie.
- celowo nie zezwolono na zamknięcie lotniska (oprócz kontrolerów, na takim lotnisku i podczas takiej wizyty standardowo" towarzyszy" wieży ktoś ze służb specjalnych) znając jego niepełnosprawność i aktualne warunki pogodowe w związku ze zbliżającym się przylotem Tupolewa napakowanego polską "śmietanką" polityczno wojskową? Skuteczna w 100% próba dokonania prze Rosjan zamachu poprzez zastosowanie "bierności"/zaniechania.

O prawdopodobnym nie wzięciu pod uwagę (jeśli się mylę, to mnie poprawcie) przez polską prokuraturę ŻADNEGO z zeznań rosyjskich kontrolerów czyli nie dołączenie ich do akt sprawy świadczy o ..?
Każdy może sobie dopowiedzieć to co chce.
Ostatnio edytowane przez yarow : 17.12.2010 o godz. 14:28.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 17.12.2010, 13:56
Piloci doskonale zdawali sobię sprawę z warunków, jakie panowały na lotnisku w Smoleńsku. Tu cytaty ze stenogramów: "masakra tam będzie itp". Przecież nikt z Rosjan nie kazał im lądować.

Najbardziej zastanawia mnie czemu pierwszy pilot nie odezwał się, gdy drugi na wysokości 80 metrów powiedział: "odchodzimy". Zero reakcji.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 17.12.2010 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 17.12.2010, 14:23
Coglin napisał(a):Wyświetl post
taaaaa, i zaraz obok ufo.

przyjrzyj sie moze jak wyglada TU-154M z boku a potem pisz te glupoty.
Które głupoty może konkretniej? Niemiecka telewizja przy okazji katastrofy wspomaga się fałszerstwem? Czy co sugerujesz? Że w Smoleńsku wylądował jakiś inny samolot w lesie. To gdzie jest nasz z Prezydentem i resztą? Rozwiń sie może troszkę, a nie pitol o ufo.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 17.12.2010, 14:43
Piloci doskonale zdawali sobię sprawę z warunków, jakie panowały na lotnisku w Smoleńsku. Tu cytaty ze stenogramów: "masakra tam będzie itp". Przecież nikt z Rosjan nie kazał im lądować.
Być może zdawali sobie sprawę.
Natomiast decyzję jednoznaczną na lotnisku wojskowym z tego co wiem, chyba że się mylę podejmuje kontrola lotu.
Piłeczka moim zdaniem była tutaj po stronie Rosjan. Zajęcie zdecydowanego stanowisko znając felery tego lotniska i wiedząc jaka jest pogoda.

I moje pytanie w przypadku takiej teorii dot. tej Katastrofy, jest pytaniem o intencje Rosjan.

Cytat:
[...] Najbardziej zastanawia mnie czemu pierwszy pilot nie odezwał się, gdy drugi na wysokości 80 metrów powiedział: "odchodzimy". Zero reakcji.
Faktycznie, jest to zagadkowe.

-----------

Oprócz tego wszystkiego muszę sobie przypomnieć bo nie pamiętam, który z fachowców to mówił ale mówił, że w oddanych nam przez Rosjan kopii "czarnych skrzynkach" brakuje 16 (?) sekund z tego lotu.

Osobiście, ale to moje zdanie,
nie wierzę w niemajstrowanie przy kopii czegoś co jest w ręku osób, które mogą być podejrzane o co najmniej taki bajzel u siebie, który spowodował tak potworne skutki (i przede wszystkim Katastrofa ta ma wydźwięk międzynarodowy) a w wersji maksimum, podejrzewanej o celowe sprawstwo tej katastrofy (zamach).

Do tego, Rosjanie zmienili w dokumentacji pierwsze zeznanie kontrolerów lotu a strona polska w tej sytuacji w ogóle (prawdopodobnie?) nie załączyła zeznań kontrolerów do dokumentacji!
Zmiana zeznań kontrolerów lotu jest dla mnie jawnym fałszerstwem w białych rękawiczkach. Dlatego osobiście nie wierzę w niemajstrowanie przy "czarnych skrzynkach".

Dla mnie, kluczowy jest zapis w "trzeciej czarnej skrzynce". Tej podobno Rosjanom nie oddaliśmy bo działa ona na polskim patencie. Ponadto, Rosjanie nie posiadają oprogramowania, które mogłoby ją rozszyfrować.

---------------------------------------------------

Tutaj pierwsze publicystyczne reakcje (tzn. jedna z nich) na zachowanie D. Tuska w sprawie raportu MAK:

http://fronda.pl/news/czytaj/jesli_p...k_mozemy_wyrzu
Ostatnio edytowane przez yarow : 17.12.2010 o godz. 15:58.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 17.12.2010, 16:19
Prof. Dakowski złożył zresztą do Prokuratury doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa w związku z tą Katastrofą.

Nie chę pisac postów pod samym sobą więc się zacytowałem

Ponizej, wg mnie ciekawy materiał.

JEDNAK, ABY TRZYMAĆ SIĘ jakiejś myśli i nie poddawać emocjom
pominąć można wytłuszczony tekst dotyczący WikiLeaks, a znajdujący się nad linkiem z filmem.

Moim zdaniem, ciekawie jest tam POD LINKIEM z filmem

Trudno odmówić sensu np. takiemu zdaniu:

"[...]Dlaczego FSB tak pilnie strzeże tajemnic katastrofy smoleńskiej? Jeśli za katastrofę odpowiedzialni byliby piloci albo prezydent lub ktoś z jego otoczenia, Putin w świetle kamer od razu przekazałby Tuskowi czarne skrzynki, co miałoby oznaczać: „patrzcie, nie mamy nic do ukrycia”, a nawet z własnej woli przysłał do Polski na przesłuchania kontrolerów z wieży, którzy by to potwierdzili. [...]"

http://smolensk1004.wordpress.com/20...tanie-odkryta/
Ostatnio edytowane przez yarow : 17.12.2010 o godz. 16:24.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 17.12.2010, 16:25

W dalszej częsci materiału BILDA są już pokazane szczątki prezydenckiego samolotu. Samolot, który widzimy na początku reportażu to prawdopodobnie JAK. Jest on podobny do TUPOLEWA, ale mniejszy.

PS.

Załoga Jaka 40, który lądował w Smoleńsku tuż przed prezydencką maszyną, zignorowała komendę przerwania podejścia do lądowania, którą miała otrzymać z wieży. Pilot twierdzi, że jej nie usłyszał.

Z kolei prezydencka maszyna, lądująca niedługo potem, nie miała ostatecznej zgody na lądowanie. Kluczowe było pojawiające się w stenogramach rosyjskie słowo "dodatkowo". - W całym tym stenogramie nie padła komenda, która oznacza zgodę na lądowanie, tu mi tego brakowało - mówi były dowódca eskadry samolotów TU 154 kpt. Stefan Gruszczyk.

Faktycznie, jest to zagadkowe.
Zapisy pracy silnika TU-154 wskazują, że w ostatniej fazie lotu pilot próbował poderwać samolot. Zareagował więc na komendę "odchodzimy", ale za wcześnie jeszcze mówić, na jakiej wysokości miało to miejsce - powiedział w "Kontrwywiadzie RMF FM" szef MSWiA Jerzy Miller.

Oj, będzie cięzko wszystko ułożyć w logiczną całość.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 17.12.2010 o godz. 22:57.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 17.12.2010, 19:08
W jednym z cyt. przeze mnie linków przewinął się temat kodów/szyfrów NATO (polscy wojskowi najwyższą rangą w samolocie ).

Jeśli przyjmiemy hipotezę wypadku lotniczego, to kwestia szyfrów stanie się "tylko" jej "odpryskiem".

Jeśli przyjmiemy hipotezę zamachu, sprawa szyfrów stać się może jednym z głównych motywów zamachu.

W każdym z tych przypadków ewentualne przejęcie przez Rosjan NATO-wskich szyfrów albo li tylko umożliwienie im przybliżenia się do złamania tych szyfrów - stanowiłoby dla Rosjan nie tylko gratkę ale i wielki sukces.
NATO miałoby albo już ma, wielki problem choć tego głośno nie powie.

-------------------------------------------------
Gdzieś tam w tle, zagadkowa sprawa zaginięcia szyfranta Zielonki oraz może bez związku a może ze związkiem z "szyframi" niedawne samobójstwo osoby odpowiadającej za m.in. tę materię bezpieczeństwa w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów RP (powiesił się na kablu odkurzacza).

--------------------------------------------------

... a dzisiaj, Rosjanie zaczynają (znów)nas inteligentnie pouczać:

"[...] powinniśmy dać polskim kolegom możliwość zebrania się z myślami i ponownego przeczytania raportu MAK"

http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...portu-mak.html

Nota bene, ten MAK to taka "międzypaństwowa" instytucja jak międzypaństwowa jest rosyjska Duma (izba parlamentu).

----------------------------------------------------

Tutaj, wypowiedź Generała bryg. rez. Jana Baranieckego, byłego zastępcy Dowódcy Wojsk Lotniczych Obrony Powietrznej:

""Rosjanie robili wszystko, by “posadzić” tupolewa".
http://smolensk-2010.pl/2010-12-16-r...-tupolewa.html
Ostatnio edytowane przez yarow : 17.12.2010 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 17.12.2010, 23:27
Zobaczymy czy "ostre słowa" Tuska to faktycznie przedstawienie stanowiska Polski czy zagrywka pod publiczkę. Wiadome jest, że czas na odpowiedź MAK w związku z naszymi uwagami do raportu jest nieograniczony . A wrak czy skrzynki mogą do nas wrócić dopiero po zakończeniu postępowania czyli kiedy Rosji będzie pasowało. Teraz Tusk może sobie fuczeć ile mu się podoba i tak nic to nie zmieni tylko w TVN będą go chwalić jaki on odważny i dba o nasze interesy . Tylko jak trzeba było wybrać racjonalną podstawę prawną śledztwa to zgodził się na umowę z lat 50 tych w dodatku dotyczącą katastrof w lotnictwie cywilnym. A teraz udaje oburzonego. Śmiech na sali.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.12.2010, 23:34
Premier nagle podburzony ,obudził sie widze w pore

Ruskie od pol roku mataczą i o tyle pan sie spoznił ,teraz gdy wszytsko "posprzatane" to moze pan sobie nosem krecic panie Tusk.

zresztą rezyseria tego spektaklu pierwsza klasa.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.12.2010 o godz. 23:36.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 18.12.2010, 02:37
Wyłapałem takie info, że
MAK prosił o przedstawienie komentarza (do tego co oni nam przysłali)
w języku rosyjskim lub angielskim, które są oficjalnymi językami Międzynarodowej Organizacji Lotnictwa Cywilnego.
Polska strona przesłała jednak komentarz po polsku i rosyjsku.
Może jest to próba "przemycenia", że lot był wojskowy?
Nie za późno panowie patrioci?

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ka...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez yarow : 18.12.2010 o godz. 02:42.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.12.2010, 10:57
Ja tylko czekam na pierwszą ekshumację. Bo zakaz otwierania trumien po przewiezieniu do Polski nie wziął się z sufitu. Tłumaczenie, że to by było nie higieniczne jest tak naiwne jak wiara w uczciwość MAK.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.12.2010, 11:30
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/autor...wiadomosc.html

" "Rzeczpospolita": Tomasz Turowski, ambasador tytularny w Moskwie, jest kłamcą lustracyjnym, uważa IPN. W piątek w tej sprawie skierował wniosek do sądu, relacjonuje gazeta. Z informacji gazety wynika, że Turowski był tzw. nielegałem wywiadu PRL, skierowanym jako szpieg do zakonu jezuitów w Watykanie. Dyplomata uchodzi za jednego ze współautorów zwrotu w stosunkach polsko-rosyjskich. Wymieniany był jako kandydat na ambasadora w Watykanie.

10 kwietnia br. Turowski był obecny na płycie lotniska Siewiernyj, gdzie oczekiwano na przylot Tu-154M z prezydentem Lechem Kaczyńskim. Po katastrofie udzielił wywiadu rosyjskim mediom."

Borowców nie było a ambasador był i wywiadu udzielił. Ciekawe co powiedział.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.12.2010, 14:51
Ja tylko czekam na pierwszą ekshumację. Bo zakaz otwierania trumien po przewiezieniu do Polski nie wziął się z sufitu. Tłumaczenie, że to by było nie higieniczne jest tak naiwne jak wiara w uczciwość MAK.
Piszesz jakies bzdury ,nie nie higieniczne tylko to ogolnie przyjete międzynarodowe zasady bezpieczeństwa a trzyma nad tym piecze sanepid ,zawsze tak jest.Każda trumna przywieziona z zagranicy jest zapląbowana i nie wolno jej otwierać. w środku jest zalutowana druga metalowa trumna więc trzeba by bylo to wszystko rozrywać. Biorąc pod uwage ze wiekszość cial była zmasakrowana wiekszośc trumien była zalana plynem konserwującym na bazie formaliny.Po drugie rodziny nie byly wtedy chętne na otwieranie trumien ,moze o tym nie mysleli albo nawet nie przyszlo im to do glowy.Otwarto na pewno trumny prezydenckie ,wystarczy spojrzeć w jakiej przylecial prezydent a w jakiej zostal pochowany ,myslę tez że przeprowadzono sekcję ,przynajmniej tak uczynil by kazdy normalny rząd.
Ja uwazam ze tutaj najwiecej zawinila minister zdrowia ktora ponoc była obecna przy sekcjach? Myslę ze w du... była ,a to błąd ,przedstawiciele naszego żądu powinni być przy każdej sekcji i wkladaniu cial do trumien .Jeżeli nie ,z różnych przyczyn ,powinno sie każdą trumne juz na terenie naszego kraju ,otwierać komisyjnie i przeprowadzać sekcję i tyle ,teraz nie bylo by tych niedomówień.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.12.2010, 15:40
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
Ja uwazam ze tutaj najwiecej zawinila minister zdrowia ktora ponoc była obecna przy sekcjach? Myslę ze w du... była ,a to błąd ,przedstawiciele naszego żądu powinni być przy każdej sekcji i wkladaniu cial do trumien .Jeżeli nie ,z różnych przyczyn ,powinno sie każdą trumne juz na terenie naszego kraju ,otwierać komisyjnie i przeprowadzać sekcję i tyle ,teraz nie bylo by tych niedomówień.
Jeśli ktoś już posprzątał przed świętami, nie musi nic gotować i jadł już obiad (ważne!) to polecam wywiad z Kopacz. Jeśli ktoś ma słabe nerwy to nie polecam czytać.
http://wyborcza.pl/1,76842,8288011,Znajdz_mi_go.html

Dodatkowo odpowiedź Naszego Dziennika na ten wywiad (aby nikt mnie nie posądził o stronniczość).
http://smolensk-2010.pl/2010-08-28-o...prawdziwa.html

Podsumować można to jednym zdaniem. Sytuacja z identyfikacją zwłok przerosła wszystkich i nawet zawodowcy nie wytrzymali presji.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 18.12.2010, 16:23
Chcę jeszcze powiedzieć tak ...
W przytoczonej przeze mnie gdzieś wyżej wypowiedzi audio chyba Pani Wassermann, opisywała ona reakcję przedstawicieli Rządu na zarzuty rodzin, że nie uczestniczyły one przy wkładaniu zwłok do trumien.
Odpowiedź przedstawicieli Rządu w obecności Premiera była taka: "... bo nie pytaliście o to ..."

Niesłychanie wg mnie gruboskórna to odpowiedź w stosunku do osób, które tam na miejscu w Moskwie przeżyły wielką traumę i miały prawo nie wiedzieć, że coś mogą lub czegoś nie mogą (zważywszy, że pozostawiono ich w krzyżowym ogniu pytań rosyjskiej biurokracji). Z wypowiedzi tej Pani wynika, ze rodziny tam na miejscu czuły się osamotnione a kontaktu z polskimi władzami za bardzo nie miały ...

A tutaj przykład na to, że długi czas po Katastrofie szczątki ludzkie, rzeczy osób zmarłych oraz części samolotu walały się po okolicy. Zawsze można te osoby przesłuchać, mogą one wskazać też te miejsca, w których były. To jest wypowiedź jednej z osób, które tam pod Smoleńsk pojechały:

http://www.youtube.com/watch?v=tGbDwDf6OOw
Ostatnio edytowane przez yarow : 18.12.2010 o godz. 16:28.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.12.2010, 16:33
Z wypowiedzi tej Pani wynika, ze rodziny tam na miejscu czuły się osamotnione a kontaktu z polskimi władzami za bardzo nie miały ...
Trudno, aby zdefiniować poczucie samotności po stracie bliskich, bo chyba każdy z członków rodzin, które to dotknęło był tym przytłoczony. Co do kontaktu z polskimi władzami to polecam te linki, które wcześniej wkleiłem.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 18.12.2010, 16:44
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Trudno, aby zdefiniować poczucie samotności po stracie bliskich, bo chyba każdy z członków rodzin, które to dotknęło był tym przytłoczony. Co do kontaktu z polskimi władzami to polecam te linki, które wcześniej wkleiłem.
Pełna zgoda.
W moim ostatnim poscie chciałem położyć nacisk na to jak niesłychanie gruboskórna i cyniczna wg mnie był reakcja polskich władz na pytanie rodzin o to, dlaczego nie uczestniczyły (rodziny) podczas układania zwłok do trumien.

Po przeczytaniu tego co jest pod Twoimi linkami, dopełnia mi się potworny obraz chaosu jaki tam panował i samotności tych rodzin - ale mówię tutaj raczej o osamotnieniu, o braku podparcia ze strony polskich oficjeli a nie tylko samotności wynikającej ze straty Bliskich.
Ostatnio edytowane przez yarow : 18.12.2010 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 18.12.2010, 17:30
Najbardziej zastanawia mnie czemu pierwszy pilot nie odezwał się, gdy drugi na wysokości 80 metrów powiedział: "odchodzimy". Zero reakcji.

no bo z tyłu był kaczor i przytkał mu usta. W sumie to nie wiadomo, czy kaczor wraz z marią nie udusili pierwszego pilota zanim ten drugi powiedział "odchodzimy".

Na pewno w tym momencie miał zaciśnięte usta i przytkany nos przez tego mordercę - czemu nie napiszesz tego wprost, tylko dajesz do zrozumienia to pisowskim głupolom, którzy z racji swego pochodzenia, wykształcenia i statusu społecznego nie zrozumieją tego przekazu.

Takim do łba trza łopatą

---------------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=5YXVZ...eature=related

czy ktoś po obejrzeniu tego filmiku ma wątpliwości co do kursu naszej polityki w kwestii wyjaśnienia przyczyn katastrofy?
Ostatnio edytowane przez sambo : 18.12.2010 o godz. 17:35.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 18.12.2010, 17:43
EMJ10 Jesli idzie o to że zawodowców przerosła presja to na pewno nie ze strony zawodowej ,podobne obrazenia a nawet gorsze widuje sie na codzień na MEDYCYNIE SĄDOWEJ ,dla ludzi z branży nie jest to żaden problem ,ja bardziej doszkliwal bym sie ogólnego bałaganu i żadnej stanowczości ze strony naszego rządu ,co ROSJANIE powiedzieli nasi przytakiwali i tyle,
Na usprawiedliwienie naszego rządu napisze ze jak juz trumny wyladowały i byly przewozone w konduktach na TORWAR to naprawde tam byl wielki profesjonalizm ,powaga i pomoc rodziną.Kazdy mial opieke ,cisze, pomoc psychologiczna i księży ,bylem tam i moge to powiedziec z wlasnego odczucia i obserwacji. Ale czym to jest do sprawy ogolnych zaniedban ciągnacych sie do dzisiaj
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 18.12.2010, 18:26
Zdjęcie wykonane przez niemiecką telewizje tuż po tragedii smoleńskiej. Jak widać kadłub samolotu jest w całości! Czyżby samolot został zdetonowany znajdując się już na ziemi?

Uploaded with ImageShack.us
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 18.12.2010, 19:31
pysio napisał(a):Wyświetl post
Zdjęcie wykonane przez niemiecką telewizje tuż po tragedii smoleńskiej. Jak widać kadłub samolotu jest w całości! Czyżby samolot został zdetonowany znajdując się już na ziemi?

tak zdetonowali go zaraz jak odjechala ta telewizja ,daj spokoj
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 19.12.2010, 01:32
sambo napisał(a):Wyświetl post
no bo z tyłu był kaczor i przytkał mu usta. W sumie to nie wiadomo, czy kaczor wraz z marią nie udusili pierwszego pilota zanim ten drugi powiedział "odchodzimy".

Na pewno w tym momencie miał zaciśnięte usta i przytkany nos przez tego mordercę - czemu nie napiszesz tego wprost, tylko dajesz do zrozumienia to pisowskim głupolom, którzy z racji swego pochodzenia, wykształcenia i statusu społecznego nie zrozumieją tego przekazu.
dziękuje za wyczerpującą odpowiedź

pysio napisał(a):Wyświetl post

Dokładnie, zdetonowali Tupolewa na ziemi

Chyba, że samolot, który widzimy na zdjęciu, to JAK - on wylądował cały i zdrowy
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 19.12.2010 o godz. 01:34.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.12.2010, 02:04
[...]
Chyba, że samolot, który widzimy na zdjęciu, to JAK - on wylądował cały i zdrowy
Dokładnie.
To może być Jak.
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.12.2010, 09:03
moze to Jak a moze Tupolew. Dla mnie najwazniejsze jest to ze na tym zdjeciu
1. Nie ma mgly i sadzac po cieniach swieci slonce.
2. Tak naprawde to nic nie widac.
3. Tak naprawde to nic nie widac;]

Skad w ogole wiadomo ze to Smolensk i 10 kwietnia?
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.12.2010, 10:40
JAKi-40 są znacznie krótsze od Tupolewów, ten na zdjęciu wygląda mi na dłuższy samolot ale z kiedy to zdjęcie pochodzi napewno ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.12.2010 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 19.12.2010, 10:59
To kadr z filmu niemieckiego Bilda relacjonującego katastrofę, pokazali tylko przez sekundę. 1.49s filmu.

Tu zdjęcia satelitarne moim zdaniem wiele mówiące.

http://www.youtube.com/watch?v=mZ5ZgnNae30

W tym lasku pod Smoleńskiem podłożem była gliniasta breja w której dokładnie widać odcisk kół samolotu. Mówił o tym Macierewicz jak zwykle ośmieszany przez TVNowska szajkę. Te zdjącia powinny raz na zawsze obalić kłamliwą teorię jakoby samolot odwrócił się do góry kołami. A co za tym idzie całą misternie wymyśloną ściemę na temat tej katastrofy. Wynika z nich że samolot najprawdopodobniej w tym lesie WYLĄDOWAŁ co dla TU 154 nie jest żadną niemożliwością. Natomiast dlaczego ostatecznie rozpadł sie na 1000 kawałków ? Kiedy wybuchu nie było. To jest pytanie zasadnicze.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.12.2010 o godz. 11:37.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów