The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2010, 21:06
murray napisał(a):Wyświetl post
Mnie obiło się o uszy, że Pogorzelczyk jeździł do Pruszkowa i opowiadał Lewemu, jak to super mu będzie w Poznaniu. Bednarz pojechał raz z kontraktem i tyle.
Podobnie było z jego transferem do Dortmundu. Trener jeździł z dyrektorem sportowym wielokrotnie do Poznania i namawiał go do gry w Borussii. A Fener i Blackburn dawały więcej pieniędzy.
Dobrze Ci sie obiło.
Lepsza oferta dla piłkarza, nie zawsze jest tożsama z WYŻSZĄ PENSJĄ!

Masz przykład aktualny : Nasz klub zorganizował ostatnio testy, chłopaki posiedzieli bodajze 2 dni pograli i rozjechali sie do domu slysząć : "Bedziemy w kontakcie". Dla 16,17-nastolatka łatwiej bedzie pojsc do klubu o wielkiej nazwie gdzie nikt z nim słowa nie zamienił, czy do innego mniejszego z któego trener dzwoni codziennie i pyta czy sie dobrze spało?

Nasi opierając się na wczesnym Cupiale do tego roku myśleli że ściągną tutaj piłkarzy na markę klubu, a tak już niestety nie jest.

Ogryzek : Gdzie napisalem ze Pepe kosztował 1 mln Euro ? I tekst że by do Nas nie trafił gdyby nie dług, czyli sie nim nie interesowaliśmy tylko wzięliśmy bo byśmy nie odzyskali pieniedzy, rozumiem że wiesz to z pewne źródłą, a nie z gazet?

E: A co do nietrafności zakupów polskich piłkarzy to jeszcze jedno : Kulawy scouting. Np. Lech ma w III lidze podkarpackiej scouta,którym jest trener jednej z drużyn w tej lidze grającej, gdy tylko sie ktoś tam pojawi na widoku on informuje ich i wysyłaja obserwatora. Na bank mają tak w każdej grupie, wiec zawodnicy im nie uciekają. A My? My ogranizujemy testy jak ktoś zadzwoni i poleci chłopakow, a jak nie, to nie.
Dobrze ze przyszedł Kuźbik, ma znajomości wiec moze sie przydac. Kwestia oceny potencjału piłkarza to inna sprawa, ale przynajmniej będą w temacie, a nie czerpać informacje z internetu czy gazet.

Jova : ok, pomijając niektóre rzeczy, rozumiemy :
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.12.2010 o godz. 23:08.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.12.2010, 21:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nie o to mi chodziło.Wymienieni przeze mnie zawodnicy przychodzili własnie jako piłkarze mający wzmocnić drużynę i mieć pierwszy plac. A to jak sie stało to co innego. Jodłowiec w aktualnej formie poradziłby sobie bo mamy obronę, czyli rozumiem należało go kupić...tego lata? Nie sadze by był do wyciągnięcia za małe pieniadze jak sugerujesz tutaj :
No chyba że wiedziales o tym w 2006 roku jak przechodził do Groclinu. U Nas wtedy mógłby grać conajwyżej w rezerwach.
Przypomne że kilka lat wstecz, czyli w momencie w ktorym powinniśmy/mogliśmy pozyskac wymeinionych przez Ciebie piłkarzy przezywalismy tzw. kryzys po kominach płacowych.
Streszczę moją długaśną rozmowę z Pablo.
Uważam, że dziś, gdzieś na boiskach ME, niższych lig lub za granicą grają ukształtowani, ale perspektywiczni polscy piłkarze, którzy nie dość, że byliby tani, to jeszcze w krótkim czasie potrafiliby wskoczyć na wysoki ligowy poziom, zwiększyć swoją wartość i albo stanowić o sile Wisły na lata, albo nadawać się do wytransferowania za granicę za kilka milionów. Nie zgadzam się z ogólnym stwierdzeniem, że Polacy są słabi i zbyt drodzy. Podałem przykłady polskich piłkarzy, którzy zostali sprowadzeni do mocnych klubów za niewielkie kwoty i w krótkim czasie stali się ich podstawowymi zawodnikami, a później czołowymi piłkarzami ligi. Uważam, że takie kariery zdarzają się regularnie. Moim zdaniem poza inwestowaniem pieniędzy w zagranicznych graczy i renomowanych ligowców powinniśmy szukać talentów wśród aktualnych 18 - 23latków, bo wśród nich można znaleźć nowego Lewandowskiego, nowego Sobiecha, Peszkę, Mierzejewskiego, Murawskiego, Grosickiego, Bandrowskiego i Jodłowca. Nieznani polscy piłkarze nie muszą być automatycznie zbyt słabi na Wisłę.
Nie wiem czy zgodzisz się z moimi poglądami, ale mam nadzieję, że teraz się rozumiemy.
Ostatnio edytowane przez jova : 15.12.2010 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.12.2010, 22:16
Spas Delev którym Wisła jest zainteresowana wbił właśnie gola bramkarzowi FC Porto. Zawodnik jest przebojowy i niesamowicie szybki, dobra technika. Właśnie oglądam ten mecz.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.12.2010, 22:49
cytat:[FONT=Verdana]Wisła Kraków ma prawo pierwokupu Osmana Chaveza, ale tylko do 31 stycznia. Po tym dniu przyszłość hondurańskiego stopera znów będzie zależeć od Platense Puerto Cortes

cytat:
[/FONT][FONT=Verdana]Ustalona została też kwota - waha się pomiędzy 400 a 500 tysięcy euro (jedno z hondurańskich źródeł wspomina o 500 tysiącach dolarów). Chavez jest nieco droższy od byłego już wiślaka z Ameryki Środkowej, Juniora Diaza, który w 2008 roku kosztował 300 tysięcy euro. Diaz był tańszy, bo nie miał, przychodząc do Krakowa, mundialu w CV.

cytat:
[/FONT][FONT=Verdana]Gdy ostatnio pytaliśmy o wykup Chaveza, dyrektor sportowy Stan Valckx dał do zrozumienia, że Wisła jednak poczeka z decyzją.

zaznaczam ze zrodlem jest przeglad sportowy

[/FONT]
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.12.2010, 23:01
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Spas Delev którym Wisła jest zainteresowana wbił właśnie gola bramkarzowi FC Porto. Zawodnik jest przebojowy i niesamowicie szybki, dobra technika. Właśnie oglądam ten mecz.
No Delev najlepszy z CSKA , gol zza szesnastki ,ale w tym meczu CSKA nie istniało ... ,więc nie można go za bardzo ocenić z takim rywalem
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.12.2010, 00:31
Markus napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że to nie jest żadne rozwiązanie. Ta drużyna potrzebuje poważnych wzmocnień w ofensywie i defensywie jeśli ma wreszcie sprostać w sensowny sposób wyzwaniu europejskich pucharów oraz utrzymać i poprawić pozycję w lidze przy coraz bardziej rosnącej konkurencji.

.

Mi sie wydaje ze z Holendrami za sterami ten okret jednak bedzie szybciej płynał.

Kazdy wie ze oni przyszli tak "od kopa" majac wookol siebie sam balagan i kadre zupelnie niezgrnaych i zdezorientowanych ludzi.
Teraz kiedy jest czas na rozsadne decyzje i byl czas na poszukiwania -zobaczymy kogo wynajda nam ludzie ktorzy podobno sa 2-3 klasy wyzej w swiatoym futbolu.Licze ze te transfery w koncu cos zmienią bo przed nami wazna runda i walka o Puchary.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.12.2010, 10:45
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Dobrze Ci sie obiło.
Lepsza oferta dla piłkarza, nie zawsze jest tożsama z WYŻSZĄ PENSJĄ!

Masz przykład aktualny : Nasz klub zorganizował ostatnio testy, chłopaki posiedzieli bodajze 2 dni pograli i rozjechali sie do domu slysząć : "Bedziemy w kontakcie". Dla 16,17-nastolatka łatwiej bedzie pojsc do klubu o wielkiej nazwie gdzie nikt z nim słowa nie zamienił, czy do innego mniejszego z któego trener dzwoni codziennie i pyta czy sie dobrze spało?

Nasi opierając się na wczesnym Cupiale do tego roku myśleli że ściągną tutaj piłkarzy na markę klubu, a tak już niestety nie jest.
Wreszcie ktoś zwraca na to uwagę. 90% tego forum uważa że wystarczy podsunąć pod nos grajkowi kontrakt a ten z bananem na twarzy go podpisze i cyk załatwione. Piłkarz zwraca uwagę na to jak klub go traktuje już na starcie, w negocjacjach. Kasa to jedno ale jakie ma perspektywy gry i życia na miejscu? Zapominacie chyba o tym że zwykle to nie tylko sam piłkarz przyjeżdża gdzieś grać ale za nim jedzie laska, żona, rodzina. W negocjacjach pojawiają się też pytania o udogodnienia związane z życiem codziennym. Gość wraz z rodziną kompletnie zmienia otoczenie na parę lat a wy oczekujecie że w ciemno podpisze kontrakt? Mam nadzieję że klub pod nowymi rządami bierze mocno te aspekty pod uwagę i że dzięki temu będziemy mieć lepszą sytuację wyjściową w rozmowach.
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.12.2010, 11:12
Cytat:
E: A co do nietrafności zakupów polskich piłkarzy to jeszcze jedno : Kulawy scouting. Np. Lech ma w III lidze podkarpackiej scouta,którym jest trener jednej z drużyn w tej lidze grającej, gdy tylko sie ktoś tam pojawi na widoku on informuje ich i wysyłaja obserwatora. Na bank mają tak w każdej grupie, wiec zawodnicy im nie uciekają. A My? My ogranizujemy testy jak ktoś zadzwoni i poleci chłopakow, a jak nie, to nie.
Dobrze ze przyszedł Kuźbik, ma znajomości wiec moze sie przydac. Kwestia oceny potencjału piłkarza to inna sprawa, ale przynajmniej będą w temacie, a nie czerpać informacje z internetu czy gazet.
chyba coś kręcisz, parę dni temu był jakiś artykuł(wywiad?), który przykuł moją uwagę, bo okazało się, że w klubie jako scout pracuje Kuźba (a ja o tym nie wiedziałem). W tym samym artykule było napisane, że mamy 6(8?) scoutów w niższych klasach rozgrywkowych. Ktoś tych chłopaków musiał przecież zobaczyć w akcji, żeby ich zaprosić na testy.
Choć w jednym masz rację - klub powininien mieć "personalne" podejście do tych chłopaków na testach, żeby goście CHCIELI tu grać, jak nie teraz to za parę lat. Parę miłych słów czy pochwał może diametralnie zmienić odbiór klubu i jego otoczenia przez niejednokrotnie stremowanych i zestresowanych młodych chłopaków. Może przypomną sobie o tym za parę lat gdy zgłosi się po nich Wisła? Oczywiście nie wiemy jak się takie sprawy w klubie załatwia, bo cała nasza wiedza opiera się na lakonicznym newsie sprzed kilkunastu dni.Mam nadzieję, że odbywa się to w sposób 100% profesjonalny

Zaznaczam, przytoczone wartości z newsa są dość przybliżone więc jak ktoś kojarzy tekst o którym piszę niech rzuci linka
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.12.2010, 11:26
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Mi sie wydaje ze z Holendrami za sterami ten okret jednak bedzie szybciej płynał.

Kazdy wie ze oni przyszli tak "od kopa" majac wookol siebie sam balagan i kadre zupelnie niezgrnaych i zdezorientowanych ludzi.
Teraz kiedy jest czas na rozsadne decyzje i byl czas na poszukiwania -zobaczymy kogo wynajda nam ludzie ktorzy podobno sa 2-3 klasy wyzej w swiatoym futbolu.Licze ze te transfery w koncu cos zmienią bo przed nami wazna runda i walka o Puchary.
W prawie wszystkim sie z Toba zgadzam poza jednym. Fakt ze sa podobno 2-3 klasy wyzej w swiatowym futbolu nie spowoduje ze beda odrazu czarowac. Wszak bez kasy to w futbolu ciezko a z ta nadal do konca nie wiadomo jak jest. Ja bardziej licze na to ze beda to transfery jak juz, przeprowadzone po wnikliwej analizie i ze nie bedzie kupowania na postawie plyt DVD i ze ktos tam komus cos szepnal o jakim grajku i ze trzeba go kupic. Oczekiwania wobec duetu z kraju tulipanow sa duze to fakt ale tez trzeba podjesc do tego z chlodna glowa i brac pod uwage realia w jakich przyszlo im pracowac.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.12.2010, 12:28
nikt z was nie pomyslam że tych 8 skautów może dzialać na takiej zasadzie że są to po prostu zaprzyjaźnieni trenerzy z niższych lig np. 3-4 i po prostu podsyłają ich na zasadzie weźcie tego kowalczyka na testy bo to mój pupilek a ja dzięki temu dostane rabat na meble w jego ojca sklepie meblowym

nie wierze że poprostu od tak dali 8 etatów ludzią którzy nie robią nic innego tylko jeżdzą na mecze niższych lig i naprawde wyławiają perełki które wyróźniają się GRĄ a nie nazwiskiem i znajomościami

wiem jak to wygląda w niższych ligach: Trener a klasowej druzyny z malutkiej miejscowości dzwoni do swojego dobrego kumpla z miasta powiatowego i poleca mu jakiegos tam swojego gracza. wszystko okej jak ten trener ma znajomości to wtedy taką perełke może wysłać na takie testy, gorzej jak jest trenerem z konkretnego wygwizdowa, wtedy nawet jak zadzwoni gdzieś do jakiegoś klubu i powie że ma ciekawego zawodnika który gra w Harnasiu Odrowąż to go poprostu zbędą w najlepszym wypadku..

mam jednak nadzieje że u nas naprawde zaczyna to wyglądać w miare profesjonalnie, a nie tak jak jak to opisałem
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.12.2010, 12:41
zordon napisał(a):Wyświetl post
chyba coś kręcisz, parę dni temu był jakiś artykuł(wywiad?), który przykuł moją uwagę, bo okazało się, że w klubie jako scout pracuje Kuźba (a ja o tym nie wiedziałem). W tym samym artykule było napisane, że mamy 6(8?) scoutów w niższych klasach rozgrywkowych. Ktoś tych chłopaków musiał przecież zobaczyć w akcji, żeby ich zaprosić na testy.
Oczywiście nie wiemy jak się takie sprawy w klubie załatwia, bo cała nasza wiedza opiera się na lakonicznym newsie sprzed kilkunastu dni.Mam nadzieję, że odbywa się to w sposób 100% profesjonalny

Zaznaczam, przytoczone wartości z newsa są dość przybliżone więc jak ktoś kojarzy tekst o którym piszę niech rzuci linka
Gwoli ścisłości nie opieram swojej wiedzy newsie z gazety czy cos, ba nawet wiem kto polecał niektorych zawodników, i wiem jak te testy wyglądały.

Gdybym opierał sie na tym co wypisują niekorzy dziennikarze, to na ławce trenerskiej szukałbym conajmniej Manolo Jimeneza a skład Wisły diametralnie różniłby sie od tego jaki akutalnie jest.

Pokładam duza nadzieje w Holendrach, przekształcenie klubu w profesjonalny nie trwa tydzien, ale licze że dostaną odpowiedni kredyt zaufania i się im uda, a wtedy korzyść będą mieli i My i Oni
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.12.2010, 18:11
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

dobry żart.Czy fakt nie ma już o czym pisać
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.12.2010, 18:29
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

dobry żart.Czy fakt nie ma już o czym pisać
to juz nawet nie chodzi o to że to nierealne ( ale tylko ze względów finansowych )

Sandomierski poprostu często bywa w Krakowie , a akurat w sobote była parapetówka u Wasiluka i juz był dobry motyw dla faktu aby wymyślić ofertę z Wisły , której nie ma na 100% , tak jak i nie ma innej ofety z polskiego ani zagranicznego klubu
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.12.2010, 18:54
Dzisiejszy PS potwierdza kwotę za jaką mieliśmy sprzedać Juniora (800k EUR). Jednocześnie podaje że jego roczny kontrakt w Wiśle wynosił 100k EUR.
Moim zdaniem na Juniorze zrobiliśmy dobry interes. Przyznam szczerze że kiedy zobaczyłem go po raz pierwszy (to chyba był jakiś mecz pucharowy) to jak zobaczyłem te jego cieniutkie pęciny to pomyslałem że ktoś robi tutaj przewał. Oczywiście nie miałem racji i trzeba uczciwie oddać Maciusiowi i Łysemu że zrobili dobry transfer.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 16.12.2010, 19:27
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejszy PS potwierdza kwotę za jaką mieliśmy sprzedać Juniora (800k EUR). Jednocześnie podaje że jego roczny kontrakt w Wiśle wynosił 100k EUR.
Moim zdaniem na Juniorze zrobiliśmy dobry interes. Przyznam szczerze że kiedy zobaczyłem go po raz pierwszy (to chyba był jakiś mecz pucharowy) to jak zobaczyłem te jego cieniutkie pęciny to pomyslałem że ktoś robi tutaj przewał. Oczywiście nie miałem racji i trzeba uczciwie oddać Maciusiowi i Łysemu że zrobili dobry transfer.
Wg transfermarkt sprzedaliśmy go za 1,5 k euro. Jeśli było to faktycznie 800tys to mało wzięliśmy..
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.12.2010, 19:32
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Wg transfermarkt sprzedaliśmy go za 1,5 k euro. Jeśli było to faktycznie 800tys to mało wzięliśmy..
prawdopodobnie za nikogo nie wzięliśmy tyle ile się pisze na forum w tym roku "zarobiliśmy" na transferach nie 6 mln€,a 4,8mln€.gdzies czytałem taką informacje,ale niestety nie pamiętam juz gdzie.w każdym bądź razie artykul był dość sensowny,więc i te kwoty wydają się nie być wzięte z sufitu.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 16.12.2010, 20:11
ale tyle za Juniora podawano od początku więc te 1.5mln nie wiem skąd wzięli
ja mam nadzieje ze klauzula u Marcelo jest jak wspominano o niej

Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.12.2010, 22:09
predzej mi kaktus na rece wyrosnie niz Wisla wylozy 2-3 banki za Sandomierskiego. 2-3mln to my wylozymy na transfery ale w najblizszych 10 latach.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 16.12.2010, 22:34
satori napisał(a):Wyświetl post
predzej mi kaktus na rece wyrosnie niz Wisla wylozy 2-3 banki za Sandomierskiego. 2-3mln to my wylozymy na transfery ale w najblizszych 10 latach.
Druga część Twojego zdania jest przesadzona, wszystko zależy od obrotu i sukcesów, jakie Wisła będzie osiągać. Choć z pierwszą się w 100% zgadzam. Prędzej mi kaktus wyrośnie na d... niż Wisła za taką kasę sprowadzi Sandomierskiego.
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.12.2010, 22:40
Przesadzilem fakt.. ale na prawde nie liczylbym na to, ze zaczniemy sprowadzac pilkarzy za duze pieniadze. Priorytet to na pewno szukac pilkarzy za darmo ew. wypozyczenia. Tak w ostatnim czasie bylo i tak bedzie. Pomyslec jakie mozna bylo by zrobic transfery kupujac pilkarzy za kase z transferow Marcelo, Głowy, Diaza. ale to nie nasza kasa...
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.12.2010, 22:48
Panowie poczekajmy do okna transferowego. Jeszcze sie nawet nie zaczęło , Wierzę że Stan ma jednak głowę do dobrych zawodników.A przynajmniej takich którzy mogą wzmocnić nasz klub. Tak naprawdę żaden z nas nie wie ile jest kasy na te transfery czy jest pusto czy jednak Boguś coś wyskrobie z sakiewki. Jedno jest pewne rewolucji kadrowej nie będzie jedynie 2-3 wzmocnienia jak wcześniej mówili . Prawdopodobnie będą to obrońca środkowy, możliwy napastnik i wydaje mi się że ofensywny pomocnik....czas pokaże jak będzie napewno , jedno jest pewne konkurencja nie śpi...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 16.12.2010, 22:49
satori napisał(a):Wyświetl post
Przesadzilem fakt.. ale na prawde nie liczylbym na to, ze zaczniemy sprowadzac pilkarzy za duze pieniadze. Priorytet to na pewno szukac pilkarzy za darmo ew. wypozyczenia. Tak w ostatnim czasie bylo i tak bedzie. Pomyslec jakie mozna bylo by zrobic transfery kupujac pilkarzy za kase z transferow Marcelo, Głowy, Diaza. ale to nie nasza kasa...
po pierwsze-co to znaczy duża kasa?
po drugie-c zy wiesz ile z tej kasy za w/w musiało iść na bieżące funkcjonowanie klubu?za te transfery wzięliśmy prawdopodobnie ok 20 mln zł.przez ten czas co nie gralismy u siebie straty klubu wyniosly ok 10 mln zł.nie wiemy ile dostali nowi zawodnicy za podpisy pod kontraktami.nie wiemy czy kasa za transfery wpłynęła jednorazowo czy np za Marcela ma być w dwóch ratach.tak naprawdę nikt na forum nie wie ile kosztuje na funkcjonowanie klubu,ale większość robi transfery...
Wojtas
Cytat:
Pewnie to proba zastraszenia Pawelka zeby szybko kontrakt podpisywał bo jak nie to za 3 mlne Euro sprowadzimy Sandomierskiego no way ,za taka kase to mozna by nowa 11 zmontowac.
może przeoczyłem,ale tam nie bylo podane,że o € chodzi.zreszta wydaaje mi się,że to miały być PLN
Ostatnio edytowane przez picasso : 17.12.2010 o godz. 00:25.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.12.2010, 00:16
Pewnie to proba zastraszenia Pawelka zeby szybko kontrakt podpisywał bo jak nie to za 3 mlne Euro sprowadzimy Sandomierskiego no way ,za taka kase to mozna by nowa 11 zmontowac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.12.2010, 10:09
picasso napisał(a):Wyświetl post
po pierwsze-co to znaczy duża kasa?
po drugie-c zy wiesz ile z tej kasy za w/w musiało iść na bieżące funkcjonowanie klubu?za te transfery wzięliśmy prawdopodobnie ok 20 mln zł.przez ten czas co nie gralismy u siebie straty klubu wyniosly ok 10 mln zł.nie wiemy ile dostali nowi zawodnicy za podpisy pod kontraktami.nie wiemy czy kasa za transfery wpłynęła jednorazowo czy np za Marcela ma być w dwóch ratach.tak naprawdę nikt na forum nie wie ile kosztuje na funkcjonowanie klubu,ale większość robi transfery...
Wojtas

może przeoczyłem,ale tam nie bylo podane,że o € chodzi.zreszta wydaaje mi się,że to miały być PLN
Na końcu artykułu jest mowa o kwocie 2-3 mln € co jest kwotą raczej nie realną jak na polskie warunki ale to ''fakt'' więc wszystko jest możliwe

Tutaj ten fragment - http://i53.tinypic.com/2qwdc3l.jpg
Na początku jest podane, że 2-3 mln bez złotówek i € dopiero na końcu, wyjaśnione.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.12.2010, 10:21
Co do Sandomierskiego to:

1. Artykul jest z Faktu wiec to duzo mowi.
2. Kwota jest nierealna na Polskie warunki, nawet Wojciechowski odpuscil a nie sadze zeby Cupial chcial sie z Nim scigac.
3. Za te pieniadze mozna by bylo podpisac nowa umowe z Pawelkiem plus jeszcze kupic jednego lub dwoch dobrych grajkow wiec jest to nieoplacalny biznes.
4. Jakos nie widze tego zeby teraz Jaga chcial go sprzedac.

To tyle w temacie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 17.12.2010, 10:28
zamiast na Sandomierskiego niech Cupiał przeznaczy pieniądze na bramkostrzelnych napastników (Sernas) albo na rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia,Pawełek miał całkiem udana runde wiec po co nowy bramkarz ?

Co do kwoty 2-3 mln € to chyba następił bład i chodzi o 2-3 mln ale złotych czyli ok 800 tyś €
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.12.2010 o godz. 10:35.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.12.2010, 10:37
Cytat:
Co do kwoty 2-3 mln € to chyba następił bład i chodzi o 2-3 mln ale złotych czyli ok 800 tyś €
Wątpię, znając realia polskiej pilki...
Cena za niego spadnie, jak przegrają mistrza.
Musimy się postarać :]
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.12.2010, 10:43
AYALA napisał(a):Wyświetl post
zamiast na Sandomierskiego niech Cupiał przeznaczy pieniądze na bramkostrzelnych napastników (Sernas) albo na rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia,Pawełek miał całkiem udana runde wiec po co nowy bramkarz ?

O Sernasie głośno nie mów, bo zaraz zleci się stado, które będzie Ci próbowało na siłę wbić do głowy, że Sernas do słaby piłkarz. Dodadzą do tego Robaka, Grosickiego i paru innych. Dopóki Messi albo Ibrahimovic nie zawitają na Reymonta, dopóty każdy piłkarz wg nich będzie za słaby.

Co do Sandomierskiego to jest temat nie wymagający dyskusji. Za doniesieniami stoi "Fakt" i to tłumaczy wszystko z miejsca. Jednak wielka plotka! Inna sprawa jest taka, że Jaga naprawdę żąda takiej kwoty za Sandomierskiego co jest oczywiście ceną zaporową, aby nikt im bramkarza nie podebrał.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.12.2010, 10:48
Wiadomo, że wymysł faktu z tymi 2-3 mln euro. Za Grosickiego chcą 700tys-1mln euro, a za Sandomierskiego 2-3mln? Kulesza to mądry facet i by się nie ośmieszał. Więc albo news całkiem z dupy, albo przejęzyczenie dziennikarza i chodzi o złotówki.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 17.12.2010, 12:03
Wiadomo, że transfer Sandomierskiego tym bardziej za taką kwotę to czysta bajka to podyskutujmy o czym mówi sam Stan Valckx... i co ciekawe te same nazwiska powtarzają się w mediach od kilkunastu dni.
Z artykułu Bóg powiedział Cleberowi: "Już nie dasz rady"
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,8831704,Ekstraklasa__Bog_powiedzial_Cleber owi___Juz_nie_dasz.html

Cytat:
19 meczów obserwacji

Krakowianie celują w piłkarzy z państw sąsiednich oraz Europy Wschodniej, bo tacy najłatwiej aklimatyzują się w Polsce. Zimą nie zanosi się jednak na wielki ruch transferowy. Tym razem Wisła nie zamierza eksperymentować ze sprowadzaniem zawodników, ale chce postawić na piłkarzy obserwowanych tygodniami, którzy wiosną wskoczyliby do pierwszego składu.

Dla wicemistrzów Polski najważniejsze jest sprowadzenie stopera oraz napastnika. - Byłem ostatnio w siedmiu czy ośmiu krajach. Kandydatów jest sporo, ale musimy działać rozważnie. Niedawno człowiek, który pracuje dla belgijskiego klubu, powiedział mi, że piłkarza obserwował 19 razy i nadal nie był przekonany, czy to ten właściwy. Ale czasem zdarza się, że zobaczysz gracza dwa razy i masz pewność. My, jak kimś się interesujemy, to oglądamy go pięć-sześć razy - zdradza Stan Valckx.

Dyrektor sportowy ostatnio obserwował piłkarzy na Bałkanach i w oko wpadł mu
Zoran Rendulić, środkowy obrońca FK Javor Ivanjica. Serbowi za pół roku kończy się kontrakt, więc nie byłby zbyt drogi. Podobnie jest z innymi obserwowanymi przez Wisłę - Jakubem Navratilem (stoper Viktorii Pilzno, lidera czeskiej ekstraklasy) oraz Lubomirem Bernathem (napastnik Spartaka Trnava, trzeci strzelec ligi słowackiej). 25-letnim snajperem latem interesował się także Feyenoord Rotterdam. Wyszukał go Leo Beenhakker, były selekcjoner reprezentacji Polski, z którym zna się Robert Maaskant, trener Wisły.
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez Adrian_Suvalkai : 17.12.2010 o godz. 12:05.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów