|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2004
Offline |
|
P.S. Jak będą takie filmiki puszczaj w TVNie to zgodzę się, że mamy dobry PR ;] http://www.youtube.com/watch?v=1oYRYAEUWmk |
|
|
|
Guest
|
|
Poza tym ich niewątpliwy sukces z Juve i MC ma wiele szczegółow - m.in. i taki, że dla obu w/w priorytet na ten sezon to sukces w lidze = wejście przez ligę do LM = oszczędzanie najlepszych graczy na ligę. Generalnie jednak jak zauważyłeś - warto podpatrywać i wprowadzać to co przynosi dobre skutki na własne podwórko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Lech prowadzi 1:0 i Juventus tez.Jesli takimi wynikami zakoncza sie mecze Lech wyjdzie z pierwszego miejsca.Co jak co, ale wyprzedzic takie firmy jak Juve i MC to jednak jest sztuka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A z innej beczki - Obraniak zdobył gola dla Lille, prowadzą do przerwy 1:0, co daje im awans.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ile by nie wygrali i tak pozostaną sprzedawczykami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Na razie to nieźle im idzie za te 30 srebrników.
![]() Co jak co, ale drużyna Białej Gwiazdy od Pyr powinna uczyć się jak w pucharach występować. ![]() ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Szkoda, 1:1 Juve - MC
Jutro trzeba losowanie oglądać, ciekaw jestem na jakiego mocarza Lech trafi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepsze jest to, że nie skazywałbym ich na porażkę. W LE sprężają się i mają kuuuupę szczęścia. To może być jeden z najlepszych występów polskich drużyn w historii w europejskich pucharach. Moim zdaniem dorównali na razie występowi Wisły z sezonu kiedy biła Schalke.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Koniec rozgrywek grupowych, mecz jak sparing, w sumie nawet lepiej ze z 2 miejsca startujemy dalej, ciekawa druzyne mozna wylosowac jutro o 12.
A tak dlla przypomnienia: http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=989&page=193 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz jak się czyta te komentarze po losowaniu to można się uśmiać. To pokazuje, co zespól z krainy ziemniaka dokonał.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Potencjalni rywale:
Bayer Leverkusen *4 Ger Sporting CP Lisbon *3 Por Villarreal *4 Esp Dinamo Kiev @4 Ukr CSKA Moscow *4 Rus Zenit St. Petersburg @4 Rus VfB Stuttgart *3 Ger Paris Saint-Germain *4 Fra Liverpool *3 Eng FC Porto *4 Por Spartak Moscow # Rus Sporting Braga # Por Ajax # Ned FC Twente Enschede # Ned I jedna niewiadoma: PSV / Metalist http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...eedel2010.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Powiem tak i proszę mnie nie bić. Jak dla mnie wszyscy do ogrania przez Amikę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
63624 - jeśli brać pod uwagę obecne dziesięciolecie, to Wisełka miała jeden sezon w pucharach świetny (2002/03 - 1/8 finału) i jeden niezły (2006/07 - FG). Teraz Amika na swój czas - bardzo dobry sezon przed dwoma laty, i jeszcze lepszy obecny. "Natrzaskali" przy tym punktów co niemiara (rozstawienie!) i zarobili multum grosza. Mimo niechęci do nich, trzeba stwierdzić, że poczynają sobie w LE coraz lepiej - i życzyć Wisełce, by w przyszłym roku w pucharach przynajmniej im dorównała. Po zimowych WZMOCNIENIACH oczywiście.
Może to niepatriotyczne, ale im NIE kibicowałem. NIE jestem fanem ziemniaków i tyle. Kibicować to mogę Wisełce, ściskać kciuki na Jagę, czy np. na Śląsk, gdyby kiedyś do pucharów awansowali. A swoją drogą to aż śmieszne - w 6 meczach faz kwalifikacyjnych zdobyli tylko 2 bramki (2:3), co dało im awans do grupy LE. Wisła bramek strzeliła 9 (9:4), ale nie wystarczyło to nawet na 4 fazę eliminacyjną. Ech, życie... emj10 - w moim odczuciu najtrudniej byłoby im z drużynami ze Wschodu. Daleko i przeciwnicy niewygodni. CSKA miało w grupie 5 zwycięstw i remis, Zenit - to samo. W dodatku ciekawi mnie, czy poradziliby sobie ze "wschodnią klątwą". Bo ileż w końcu może być tych Dinamów Tbilisi, Tereków Groznyj, Tobolow Kostanaj, Szachtiorów Soligorsk FK Moskwa, i tym podobnych ekip.Powód: Drang nach Ost
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 16.12.2010 o godz. 21:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jak trafią na Latynosów to skończą udział w Lidze Europa. Wszystkie inne drużyny są do pojechania na mega farcie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystkim osobom rozplywajacym sie nad Lechem Poznan chce powiedziec ze ten klub byl bardzo blisko odpadniecia z pucharow. Wygral po karnych z mistrzem Azerbejzdzanu. Wiec mozna mowic o genialnej polityce, medialnosci, i pomysle w budowaniu klubu ale fakt jest taki ze gdyby Kototowski nie wybronil "11" to dzisiejsze ochy i achy nie mialyby miejsca.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Poznaniacy walczyli, a przy tym mieli bardzo często farta i stąd ten awans. Dla nas to też dobry obrót sprawy, ligą niech sobie głowy nie zaprzątają... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
JAKBY, GDYBY babcia miala wasy to by byla dziadkiem.Smieszy mnie takie nieobiektywne podejscie do tematu.Ja rozumiem, ze milosc do Wisly jest wielka i moze zaslepiac , ale starajmy sie byc choc troche obiektywni.JAKBY, GDYBY Nikola nie trafil po mega fartownym rykoszecie w ostatniej minucie TOBY, GDYBY itd itpp.s. fakt jest taki,,ze nie jakby, gdyby tylko taki, ze Lech dalej gra, jutro ma losowanie i dalej moga sie emocjonowac gra w LE, gdzie nam do tego daleko i nikt sie tu nie rozplywa nad nimi, ale wynik idzie w swiat i zagrali naprawde dobre zawody w grupie a proba umniejszania na sile ich 5 minut jest wynikiem nie wiem czego, bo mam nadzieje, ze nie "kompleksu Lecha" pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez nh79 : 16.12.2010 o godz. 21:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi nie chodzi o umniejszanie, deprecjowanie ich wyniku. Chodzi po prostu o to zeby nie opowiadac bajek o potedze Lecha, ich genialnym zorganizowaniu i dlugofalowej przemyslanej polityce. Bo byli bardzo blisko kompromitacji. Tylko tyle.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
bardzo blisko = prawie. Prawie robi wielką różnicę
Moja babicka pohazi z Chrzanowa ![]() Jakie to musi być słabe - Liczyć, że przeciwnik przez grę w pucharach będzie słabszy w lidze...takie czasy. Nie lepiej wierzyć w swoich zawodników i we własne umiejętności?
Ostatnio edytowane przez DDP : 16.12.2010 o godz. 22:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
tak czy siak Lech najlepiej spisuje w europucharach w ostatnich latach i mozemy im buty czyscic. a słaba gra na początku jest skutkiem tego, ze gramy w takim systemie jak gramy i jestesmy nieprzygotowani
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Średnio mnie oni interesują, po prostu gdy mam ocenić dobrą grę Lecha w Pucharach na plus lub minus dla Wisły to oceniam na plus i tyle. Porównania z zachodu nie do końca pasują do polskich realiów...Z mojej strony tutaj koniec.
Ostatnio edytowane przez Wiślak178 : 16.12.2010 o godz. 23:48.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie sądzę. Myślę tylko, że kibicom Wisły, klubu, który odnosił takie sukcesy (co fakt tylko na krajowym podwórku) w ostatnim dziesięcioleciu nie przystoi liczyć na to, że przez występy w europejskich pucharach przeciwnik będzie słabszy w lidze. Trzeba liczyć na siebie, swoją potęgę jeżeli chce się zdobywać kolejne poziomy w europejskiej piłce. Jeszcze kilkanaście lat temu każdy kibic Wisły miał by w 4 literach grę któregoś z głównych przeciwników w pucharach i związaną z tym jego słabszą dyspozycję w lidze krajowej. Grać swoje i demolować już w szatni każdego następnego przeciwnika - taka była dewiza w PL. Zaprzeczysz? Obecnie wygląda to na takie pobożne życzenia np. takiej Malagi, która liczy na to, że przez grę w europejskich pucharach Barcelona będzie słabsza w kolejnym ligowym meczu. Myślisz, że taki Real na to liczy? Myślisz, że liczą na zmęczenie przeciwnika kibice Manchesteru kiedy Arsenal gra wcześniej mecz o wyjście z grupy? Po tym się poznaje wielkie kluby. Karty się odwróciły.
Ostatnio edytowane przez DDP : 16.12.2010 o godz. 23:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
obiektywnie patrząc ogromny sukces Lecha, pobili na głowę zmagania Wisły z 2003 roku. Trzeba się z tym pogodzić, że obecnie nic nie znaczymy w Europie w przeciwieństwie do Lecha, który tegorocznymi występami wyrobił sobie niezłą markę. Jak ich nie lubię ale trzeba przyznać, że ich wyniki robią wrażenie
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tak czy siak trzeba oddac Lechowi ze zrobil naprawde swietny wynik a to jeszcze nie koniec przygody z pucharami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Na śląskim chcą zorganizować finał Ligi Europy
http://www.eurofutbol.pl/news/157148...ionie-Slaskim/ Tak na marginesie,może ktoś się orientuje czy któryś z polskich stadionów na euro będzie spełniał wymogi na rozegranie finału Ligi Mistrzów? ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mogę się mylić, ale mam wrażenie, że wymogiem do organizacji finału Lm jest to aby stadion był klasy elite. W związku z tym na każdym ze stadionów budowanych na Euro mógłby siętaki finał odbyć.
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
'UEFA na organizację finału Champions League rekomenduje stadiony mogące pomieścić zdecydowanie ponad 70 tysięcy widzów'
Ostatnio edytowane przez Hudy : 17.12.2010 o godz. 11:52.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|