The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fan Lecha
Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2010, 00:07
rw88 napisał(a):Wyświetl post
5) Dobry PR w mediach, który jest podstawą do siatki sponsoringu, która w Lechu akurat wygląda nieźle. Na ten PR składają się również wyżej wymienione czynniki, ale też tworzenie mitu/symbolu Lecha, jako reprezentanta całego polskiego futbolu.
Sukces przyciąga sponsorów, media itd. Pamiętam jak kilka sezonów temu Wisła była na fali medialnych achów i ochów przyciągając Kompanie Piwowarska, jedną z największych firm w Poznaniu. Firmy chcą być kojarzone z sukcesem, wycofują się jak go nie ma. A co do mediów to chyba zapominasz o akcjach typu natychmiastowe zerwanie współpracy z Gazetą Wyborczą za oczernianie kibiców. Klub poszedł na wojnę z jedną z największych gazet nie przejmując się za bardzo "medialnością".

P.S. Jak będą takie filmiki puszczaj w TVNie to zgodzę się, że mamy dobry PR ;] http://www.youtube.com/watch?v=1oYRYAEUWmk
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.12.2010, 10:59
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Mi się z tego całego Lecha w LE podoba jeden fakt dający nadzieję, że (tak jak to bardzo słusznie zauważył Boniek) wielka piłka wcale nie jest lata kosmiczne przed nami. Dokładniej mówiąc, wcale nie trzeba cudów i wielkich milionów do tego, aby móc się delektować równymi bojami z tuzami europejskimi jakimi są niewątpliwie Juventus, Manchester City, czy wcześniej CSKA Moskwa. Wystarczy do tego jakakolwiek sensowna wizja klubu (lepsza czy gorsza) - co najważniejsze - realizowana bez zmian w dłuższym okresie czasu. Nikt mi nie wmówi, że ten lechicki PR w mediach o ich ogromnym profesjonalizmie jest faktem, bo tak nie jest, np. syn właściciela jako szef scoutingu to tego żywy przykład. Ale trzymają się pewnych zasad i jak widać to w naszych warunkach działa. Jakie to zasady?
Jestem zdania, że jednak trzeba trochę grosza... tyle, żeby mieć kadrę 18-20 równorzędnych grajków, którymi można spokojnie rotować. W innym przypadku dłuższa przygoda z pucharami = pewny regres w lidze - co widzimy choćbyna przykładzie Amiki..
Poza tym ich niewątpliwy sukces z Juve i MC ma wiele szczegółow - m.in. i taki, że dla obu w/w priorytet na ten sezon to sukces w lidze = wejście przez ligę do LM = oszczędzanie najlepszych graczy na ligę.
Generalnie jednak jak zauważyłeś - warto podpatrywać i wprowadzać to co przynosi dobre skutki na własne podwórko.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.12.2010, 19:46
Lech prowadzi 1:0 i Juventus tez.Jesli takimi wynikami zakoncza sie mecze Lech wyjdzie z pierwszego miejsca.Co jak co, ale wyprzedzic takie firmy jak Juve i MC to jednak jest sztuka.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.12.2010, 19:55
A z innej beczki - Obraniak zdobył gola dla Lille, prowadzą do przerwy 1:0, co daje im awans.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.12.2010, 19:59
Ile by nie wygrali i tak pozostaną sprzedawczykami.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 16.12.2010, 20:50
Na razie to nieźle im idzie za te 30 srebrników.
Co jak co, ale drużyna Białej Gwiazdy od Pyr powinna uczyć się jak w pucharach występować.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Maxior
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.12.2010, 20:51
Szkoda, 1:1 Juve - MC Jutro trzeba losowanie oglądać, ciekaw jestem na jakiego mocarza Lech trafi
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Stary 16.12.2010, 20:58
Najlepsze jest to, że nie skazywałbym ich na porażkę. W LE sprężają się i mają kuuuupę szczęścia. To może być jeden z najlepszych występów polskich drużyn w historii w europejskich pucharach. Moim zdaniem dorównali na razie występowi Wisły z sezonu kiedy biła Schalke.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 16.12.2010, 21:03
Koniec rozgrywek grupowych, mecz jak sparing, w sumie nawet lepiej ze z 2 miejsca startujemy dalej, ciekawa druzyne mozna wylosowac jutro o 12.

A tak dlla przypomnienia:

http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=989&page=193

Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Stary 16.12.2010, 21:08
Teraz jak się czyta te komentarze po losowaniu to można się uśmiać. To pokazuje, co zespól z krainy ziemniaka dokonał.
Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.12.2010, 21:09
Potencjalni rywale:
Bayer Leverkusen *4 Ger
Sporting CP Lisbon *3 Por
Villarreal *4 Esp
Dinamo Kiev @4 Ukr
CSKA Moscow *4 Rus
Zenit St. Petersburg @4 Rus
VfB Stuttgart *3 Ger
Paris Saint-Germain *4 Fra
Liverpool *3 Eng
FC Porto *4 Por
Spartak Moscow # Rus
Sporting Braga # Por
Ajax # Ned
FC Twente Enschede # Ned

I jedna niewiadoma:
PSV / Metalist

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...eedel2010.html
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.12.2010, 21:11
Powiem tak i proszę mnie nie bić. Jak dla mnie wszyscy do ogrania przez Amikę
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

63624 - jeśli brać pod uwagę obecne dziesięciolecie, to Wisełka miała jeden sezon w pucharach świetny (2002/03 - 1/8 finału) i jeden niezły (2006/07 - FG). Teraz Amika na swój czas - bardzo dobry sezon przed dwoma laty, i jeszcze lepszy obecny. "Natrzaskali" przy tym punktów co niemiara (rozstawienie!) i zarobili multum grosza. Mimo niechęci do nich, trzeba stwierdzić, że poczynają sobie w LE coraz lepiej - i życzyć Wisełce, by w przyszłym roku w pucharach przynajmniej im dorównała. Po zimowych WZMOCNIENIACH oczywiście.

Może to niepatriotyczne, ale im NIE kibicowałem. NIE jestem fanem ziemniaków i tyle. Kibicować to mogę Wisełce, ściskać kciuki na Jagę, czy np. na Śląsk, gdyby kiedyś do pucharów awansowali. A swoją drogą to aż śmieszne - w 6 meczach faz kwalifikacyjnych zdobyli tylko 2 bramki (2:3), co dało im awans do grupy LE. Wisła bramek strzeliła 9 (9:4), ale nie wystarczyło to nawet na 4 fazę eliminacyjną. Ech, życie...

emj10 - w moim odczuciu najtrudniej byłoby im z drużynami ze Wschodu. Daleko i przeciwnicy niewygodni. CSKA miało w grupie 5 zwycięstw i remis, Zenit - to samo. W dodatku ciekawi mnie, czy poradziliby sobie ze "wschodnią klątwą". Bo ileż w końcu może być tych Dinamów Tbilisi, Tereków Groznyj, Tobolow Kostanaj, Szachtiorów Soligorsk FK Moskwa, i tym podobnych ekip.
Powód: Drang nach Ost
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 16.12.2010 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Jak trafią na Latynosów to skończą udział w Lidze Europa. Wszystkie inne drużyny są do pojechania na mega farcie.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 16.12.2010, 21:13
Wszystkim osobom rozplywajacym sie nad Lechem Poznan chce powiedziec ze ten klub byl bardzo blisko odpadniecia z pucharow. Wygral po karnych z mistrzem Azerbejzdzanu. Wiec mozna mowic o genialnej polityce, medialnosci, i pomysle w budowaniu klubu ale fakt jest taki ze gdyby Kototowski nie wybronil "11" to dzisiejsze ochy i achy nie mialyby miejsca.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 16.12.2010, 21:16
RAF napisał(a):Wyświetl post
Wszystkim osobom rozplywajacym sie nad Lechem Poznan chce powiedziec ze ten klub byl bardzo blisko odpadniecia z pucharow. Wygral po karnych z mistrzem Azerbejzdzanu. Wiec mozna mowic o genialnej polityce, medialnosci, i pomysle w budowaniu klubu ale fakt jest taki ze gdyby Kototowski nie wybronil "11" to dzisiejsze ochy i achy nie mialyby miejsca.
Wybacz, ale im się chociaż udało przejść tych Azerów. Śmieszą mnie takie argumenty jak Twoje
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.12.2010, 21:20
studio2 napisał(a):Wyświetl post

A tak dlla przypomnienia:

http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=989&page=193

Ciekaw jestem czy ty po losowaniu realnie wierzyłeś w awans swojej drużyny.
Poznaniacy walczyli, a przy tym mieli bardzo często farta i stąd ten awans. Dla nas to też dobry obrót sprawy, ligą niech sobie głowy nie zaprzątają...
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.12.2010, 21:48

JAKBY, GDYBY babcia miala wasy to by byla dziadkiem.Smieszy mnie takie nieobiektywne podejscie do tematu.Ja rozumiem, ze milosc do Wisly jest wielka i moze zaslepiac , ale starajmy sie byc choc troche obiektywni.JAKBY, GDYBY Nikola nie trafil po mega fartownym rykoszecie w ostatniej minucie TOBY, GDYBY itd itp

p.s. fakt jest taki,,ze nie jakby, gdyby tylko taki, ze Lech dalej gra, jutro ma losowanie i dalej moga sie emocjonowac gra w LE, gdzie nam do tego daleko i nikt sie tu nie rozplywa nad nimi, ale wynik idzie w swiat i zagrali naprawde dobre zawody w grupie a proba umniejszania na sile ich 5 minut jest wynikiem nie wiem czego, bo mam nadzieje, ze nie "kompleksu Lecha" pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez nh79 : 16.12.2010 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 16.12.2010, 22:00
Mi nie chodzi o umniejszanie, deprecjowanie ich wyniku. Chodzi po prostu o to zeby nie opowiadac bajek o potedze Lecha, ich genialnym zorganizowaniu i dlugofalowej przemyslanej polityce. Bo byli bardzo blisko kompromitacji. Tylko tyle.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.12.2010, 22:10
Bo byli bardzo blisko kompromitacji. Tylko tyle.
bardzo blisko = prawie. Prawie robi wielką różnicę Moja babicka pohazi z Chrzanowa

Wiślak178 napisał(a):Wyświetl post
Dla nas to też dobry obrót sprawy, ligą niech sobie głowy nie zaprzątają...
Jakie to musi być słabe - Liczyć, że przeciwnik przez grę w pucharach będzie słabszy w lidze...takie czasy. Nie lepiej wierzyć w swoich zawodników i we własne umiejętności?
Ostatnio edytowane przez DDP : 16.12.2010 o godz. 22:15.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.12.2010, 22:11
tak czy siak Lech najlepiej spisuje w europucharach w ostatnich latach i mozemy im buty czyscic. a słaba gra na początku jest skutkiem tego, ze gramy w takim systemie jak gramy i jestesmy nieprzygotowani

Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.12.2010, 22:39
DDP napisał(a):Wyświetl post

Jakie to musi być słabe - Liczyć, że przeciwnik przez grę w pucharach będzie słabszy w lidze...takie czasy. Nie lepiej wierzyć w swoich zawodników i we własne umiejętności?
Czyli sądzisz, że słaba gra Lecha w lidze nie jest spowodowana tym, że podpalił się na puchary i bardziej mu na nich zależy? Gdyby Lech nie grał w Lidze Europy też zajmowałby 11 miejsce w Ekstraklasie? Gra na dwóch frontach robi swoje i im dłużej Lech będzie tak grał tym lepiej dla Wisły. Jeśli tego nie rozumiesz to gratuluję. A Wisła, jej zawodnicy i ich umiejętności to już temat na inną dyskusję. Wiadomo że jeśli chcemy zdobyć mistrza to wszystko zależy od nas, ale takie utrudnienia dla naszych ligowych rywali też są mile widziane. Jeśli dobrze pamiętasz sezon 08/09 to powinieneś wiedzieć że zdobyliśmy mistrza dzięki słabej rundzie wiosennej w wykonaniu Lecha, czym była spowodowana? Może tym że Lech całą zimę myślał o dwumeczu z Udinese i pod tym kątem był przygotowywany. Gdyby nie ich sukcesy w europejskich pucharach to być może nie zdobylibyśmy wtedy mistrza.

DDP napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę. Myślę tylko, że kibicom Wisły, klubu, który odnosił takie sukcesy (co fakt na krajowym podwórku) w ostatnim dziesięcioleciu nie przystoi liczyć na to, że przez występy w europejskich pucharach przeciwnik będzie słabszy w lidze. Trzeba liczyć na siebie, swoją potęgę jeżeli chce się zdobywać kolejne poziomy w europejskiej piłce. Jeszcze kilkanaście lat temu każdy kibic Wisły miał by w 4 literach grę któregoś z głównych przeciwników w pucharach i związaną z tym jego słabszą dyspozycję w lidze krajowej. Grać swoje i demolować już w szatni każdego następnego przeciwnika - taka była dewiza w PL. Zaprzeczysz? Obecnie wygląda to na takie pobożne życzenia np. takiej Malagi, która liczy na to, że przez grę w europejskich pucharach Barcelona będzie słabsza w kolejnym ligowym meczu. Myślisz, że taki Real na to liczy? Myślisz, że liczą na zmęczenie przeciwnika kibice Manchesteru kiedy Arsenal gra wcześniej mecz o wyjście z grupy? Po tym się poznaje wielkie kluby. Karty się odwróciły.
Niestety czasy się zmieniły, już nie zadaje się przed meczem pytań "ile Wisła wygra?" tylko"czy Wisła wygra?". Liga się wyrównała, o mistrzostwie decyduje jedno złe zagranie, jeden kiks i dlatego powinniśmy zwracać uwagę na tak małe detale jak np. to czy Lech gra jeszcze w pucharach czy nie. Pewnie że chciałbym żebyśmy mogli tak jak dawniej mieć na wszystko wyj*bane, ale niestety tak nie jest. Żeby nie było - gdy Lech gra, nie siedzę przed telewizorem ściskając za nich kciuki "bo tak będzie lepiej dla Wisły" Średnio mnie oni interesują, po prostu gdy mam ocenić dobrą grę Lecha w Pucharach na plus lub minus dla Wisły to oceniam na plus i tyle. Porównania z zachodu nie do końca pasują do polskich realiów...
Z mojej strony tutaj koniec.
Ostatnio edytowane przez Wiślak178 : 16.12.2010 o godz. 23:48.
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.12.2010, 23:04
Nie sądzę. Myślę tylko, że kibicom Wisły, klubu, który odnosił takie sukcesy (co fakt tylko na krajowym podwórku) w ostatnim dziesięcioleciu nie przystoi liczyć na to, że przez występy w europejskich pucharach przeciwnik będzie słabszy w lidze. Trzeba liczyć na siebie, swoją potęgę jeżeli chce się zdobywać kolejne poziomy w europejskiej piłce. Jeszcze kilkanaście lat temu każdy kibic Wisły miał by w 4 literach grę któregoś z głównych przeciwników w pucharach i związaną z tym jego słabszą dyspozycję w lidze krajowej. Grać swoje i demolować już w szatni każdego następnego przeciwnika - taka była dewiza w PL. Zaprzeczysz? Obecnie wygląda to na takie pobożne życzenia np. takiej Malagi, która liczy na to, że przez grę w europejskich pucharach Barcelona będzie słabsza w kolejnym ligowym meczu. Myślisz, że taki Real na to liczy? Myślisz, że liczą na zmęczenie przeciwnika kibice Manchesteru kiedy Arsenal gra wcześniej mecz o wyjście z grupy? Po tym się poznaje wielkie kluby. Karty się odwróciły.
Ostatnio edytowane przez DDP : 16.12.2010 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.12.2010, 02:51
obiektywnie patrząc ogromny sukces Lecha, pobili na głowę zmagania Wisły z 2003 roku. Trzeba się z tym pogodzić, że obecnie nic nie znaczymy w Europie w przeciwieństwie do Lecha, który tegorocznymi występami wyrobił sobie niezłą markę. Jak ich nie lubię ale trzeba przyznać, że ich wyniki robią wrażenie
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 17.12.2010, 07:20
Tak czy siak trzeba oddac Lechowi ze zrobil naprawde swietny wynik a to jeszcze nie koniec przygody z pucharami.
Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Stary 17.12.2010, 08:17
krzywy napisał(a):Wyświetl post
obiektywnie patrząc ogromny sukces Lecha, pobili na głowę zmagania Wisły z 2003 roku. Trzeba się z tym pogodzić, że obecnie nic nie znaczymy w Europie w przeciwieństwie do Lecha, który tegorocznymi występami wyrobił sobie niezłą markę. Jak ich nie lubię ale trzeba przyznać, że ich wyniki robią wrażenie
jak mogli pobić, jak Wisła była wtedy w 1/8 finału?
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 17.12.2010, 11:04
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Tak czy siak trzeba oddac Lechowi ze zrobil naprawde swietny wynik a to jeszcze nie koniec przygody z pucharami.
Co trzeba oddać?
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.12.2010, 11:25
Na śląskim chcą zorganizować finał Ligi Europy
http://www.eurofutbol.pl/news/157148...ionie-Slaskim/

Tak na marginesie,może ktoś się orientuje czy któryś z polskich stadionów na euro będzie spełniał wymogi na rozegranie finału Ligi Mistrzów?
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 17.12.2010, 11:35
Mogę się mylić, ale mam wrażenie, że wymogiem do organizacji finału Lm jest to aby stadion był klasy elite. W związku z tym na każdym ze stadionów budowanych na Euro mógłby siętaki finał odbyć.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 17.12.2010, 11:49
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Mogę się mylić, ale mam wrażenie, że wymogiem do organizacji finału Lm jest to aby stadion był klasy elite. W związku z tym na każdym ze stadionów budowanych na Euro mógłby siętaki finał odbyć.
Są jeszcze inne wymogi takie jak np. pojemność i tu jest duży problem patrząc na nasze stadiony.

'UEFA na organizację finału Champions League rekomenduje stadiony mogące pomieścić zdecydowanie ponad 70 tysięcy widzów'
Ostatnio edytowane przez Hudy : 17.12.2010 o godz. 11:52.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów