The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2010, 23:28
Dokładnie, jeśli nie masz zamiaru kupować oryginałów (które kosztują 180 zł, a nie 230 zł a ceny szybko lecą w dół), to chyba lepszy wybór będzie X360.
PS3 ma wiele znakomitych gier na wyłączność, nie trzeba płacić za grę w sieci i można oglądać filmy na blu-ray. Co prawda już są dostępne przeróbki, ale jest to od niedawna, więc nie wszystko jest ok. Nie możesz aktualizować oprogramowania, przez co nie można grać online na piratach.
PS3 jest też mniej awaryjny i cichszy, ale te nowe wersje X360 tez już są ok. Koniecznie unikaj starych wersji tych konsol!
Ja zdecydowałem się na PS3 przed wszystkim na gry, ale jeśli Twój syn nie jest jakimś super fanem gier, to brak kilku exclusivów na PS3 przeboleje.

Ten Kinect to fajna sprawa, dzieciak się przynajmniej coś porusza Alternatywą na PS3 jest PS Move
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 03.12.2010 o godz. 23:31.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 04.12.2010, 11:15
Ale kinectem się raczej szybko znudzi i dziecko i dorosły. Ile można grać na stojąco? Wg mnie, to samo dot. move'a. To ciekawostka, fajna sprawa na imprezy i tyle. Gigant, jeśli chcesz mieć fajny zestaw dla syna i dla rodziny to weź PS3 w komplecie z kablem hdmi i pilotem, nawet zdaje sięostatni Indiana Jones jest do tego na blurayu. Koszt to ok. 1200-1500. Jeśli masz odtwarzacz bluray, a chcesz oszczędzić na kasie, to weź xboxa arcade, czy jak on siętam teraz nazywa z dyskiem 4GB. Starczy na sejwy, i tyle. Koszt dopasionego xboxa z dużym dyskiem jest niewiele niższy niż PS3 a bluraya nie ma. Moje PS3 sięzepsuło, ale po 4 latach Do tego czasu, jeśli kupisz konsolę dzisiaj, będzie już nowy system, czy to PS4, czy xbox następny.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.12.2010, 13:58
gigant napisał(a):Wyświetl post
Doradźcie co kupić synowi na gwiazdkę PS3 czy Xboxa z tym całym kinetikiem czy jakoś tak? Sam nie znam się na tym kompletnie.

Sam najchetniej spuściłbym mu jedynie wpierd.l. za całokształ anno domini 2010 , ale ten prezent niestety zawetowała jego matka a moja zona. Czekam na sugestie.
hehe a syn na forum ?

ja mialem podobny dylemat postawilem pare dni temu na PS3

nie zamierzam grac na piratach a gry kupuje uzywki na alegro po 30 pln

tyle dalem za PES2010 , nie uwazam ze 2011 warte jest 200pln

39 dalem za fifa world cup 2010 south africa itp

chodzilem koło tematu jakies pol roku , od tego czasu xbox potanial bardzo (juz za 700-800 w marketach jest w promocjach) play trzyma cene , mysle ze to swiadczy o jakosci

a teraz moje pytania czy duza roznica jest miedzy colinem dirt jedynka a dwojka ?

jedynke uzywke moge kupic za 50 , a dwojke nowke za 80

30 nie duza roznica w cenie , wiec jak gra duzo ;lepsza to doplace , a jak nie ma roznicy wiekszej to wole te 30 oszczedzic

nastepne pytanie czy da rade grac na nieorginalnym padzie przewodowym , bo chwilowo nie mam 170 na orginala

i jeszcze pokrotce na ktorego NFS sie zdecydowac , tanio mozna wylapac NFS PROSTREET

?

dzieki
Powód: oszczednosc :)
Ostatnio edytowane przez Mocny : 05.12.2010 o godz. 14:15.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 05.12.2010, 14:29
W Dirta nie grałem, ale jak czytałem opinie, to zdania są podzielone. Pooglądaj filmiki na YT, jakies porównania. Wpisz w google Dirt1 vs/czy Dirt2, itp. ja osobiście wziąłbym chyba Dirt1
Z NFS ja bym wybrał Shift

Co do pada, to można grac na nieoryginalnych albo przewodowych z PS2 poprzez przejściówkę na USB, ale tylko w te gry, gdzie nie potrzebny będzie sensor ruchu. W takim Heavy Rain będzie problem.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.12.2010, 15:48
Kupiłem niedawno xboxa, super zabawka. Żałuję, że już dawno nie kupiłem konsoli zamiast ulepszać komputer. Na pewno bym wyszedł na tym lepiej finansowo. No i jakość grania jest zupełnie inna, z padem w ręce, przed dużym tv, na kanapie.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.12.2010, 17:39
Awe napisał(a):Wyświetl post
No i jakość grania jest zupełnie inna, z padem w ręce, przed dużym tv, na kanapie.
To wszystko możesz mieć również mając PC .

Jakie teraz exclusivy wyjdą na obie konsole? Mam kompa w miarę dobrego, ale trochę myślę o konsoli. Od razu mówię, że nie będę grał na dużym ekranie tylko 20 calowym.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 05.12.2010, 17:57
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post

Jakie teraz exclusivy wyjdą na obie konsole? Mam kompa w miarę dobrego, ale trochę myślę o konsoli. Od razu mówię, że nie będę grał na dużym ekranie tylko 20 calowym.
Dajże spokój z PC

Z exów najbardziej czekam na Killzone3 - marzec 2011. ponadto: Infamous2, Little Big Planet2...
Teraz wyszedł GT5. No i jak nie grałeś w exy z PS3, to masz co nadrabiać.
Co do X360 to za bardzo nie wiem co ma wyjść. Wiem tylko, że przesunęli Gears of War3 na koniec 2011..
Na pewno exy ma słabsze.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 06.12.2010, 14:46
Myślałem podobnie, aż do czasu, gdy coś mnie podkusiło i ... kupiłem sobie PS3
Jakość grania na dużym TV zdecydowanie wyższa - naprawdę nie sądziłem, że będzie to dla mnie aż tak odczuwalne. Konsolę nota bene kupiłem dla jednej gry - FIFA 11 i to co zobaczyłem wgniotło w fotel

I jeszcze jedna ciekawostka. Gdy grałem na PC (i jeszcze do tego paręnaście lat temu za czasów studenckich miałem duży dostęp do hmmmm... różnych gier po 10 zł), granie sprawiało mi przyjemność "taką sobie". Grało się masowo i w byle co. Teraz gdy trzeba zapłacić ok 100 - 150 pln za nową grę - docenia się to co się dostaje i wykorzystuje każdy tytuł na maksa A do tego znacznie rozważniej wybiera się tytuły - więc i trafia się na coś bardziej podchodzącego pod własne gusta...

Tak czyt inaczej, konsole mają w sobie to coś - ma to jakąś tam duszę, może nie taką jak Amiga kiedyś, ale jednak
Odpowiedz cytując
montypajton
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 10.12.2010, 17:40
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Tak czyt inaczej, konsole mają w sobie to coś - ma to jakąś tam duszę, może nie taką jak Amiga kiedyś, ale jednak
Zgadzam się w 110%!! Możecie się śmiać, ale ja np teraz odgrzebałem swojego PSX-a i męczę od niedawna takie tytuły jak Medievil, Tekken 3, Residen Evil 1&2, Tenchu, itd. Nie wiem czy ktoś podzieli moje zdanie, ale tamte gry miały w sobie to coś. Teraz jakoś ciężko o gry które były by tak miodne, albo które przykuły by mnie do kompa albo konsoli (mam też PS2) na dłużej niż 30min. A może to sentyment? W każdym razie zabawa jest przednia
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 10.12.2010, 20:09
montypajton napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się w 110%!! Możecie się śmiać, ale ja np teraz odgrzebałem swojego PSX-a i męczę od niedawna takie tytuły jak Medievil, Tekken 3, Residen Evil 1&2, Tenchu, itd. Nie wiem czy ktoś podzieli moje zdanie, ale tamte gry miały w sobie to coś. Teraz jakoś ciężko o gry które były by tak miodne, albo które przykuły by mnie do kompa albo konsoli (mam też PS2) na dłużej niż 30min. A może to sentyment? W każdym razie zabawa jest przednia
Ja podzielam to zdanie, dawno gry właśnie miały tą grywalność, ten klimat co się siedziało po parę godzin przed kompem (no czy tam konsolą ) i się grało bardzo długi czas, potem się jeszcze wracało do tych gier. Gra wciągała, tak się jakby ją ,,czuło". Teraz to w ogóle jest jakoś dziwnie, ciężko mi osobiście jest 2h usiedzieć przed grą. Producenci myślą, że jak dadzą ładną grafikę to będzie fajnie, a niestety tak nie jest.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.12.2010, 20:41
Ja podzielam to zdanie, dawno gry właśnie miały tą grywalność, ten klimat co się siedziało po parę godzin przed kompem (no czy tam konsolą ) i się grało bardzo długi czas, potem się jeszcze wracało do tych gier. Gra wciągała, tak się jakby ją ,,czuło". Teraz to w ogóle jest jakoś dziwnie, ciężko mi osobiście jest 2h usiedzieć przed grą. Producenci myślą, że jak dadzą ładną grafikę to będzie fajnie, a niestety tak nie jest.
Dawniej wszystko było nowe (to samo wrażenie jest przy filmach- to już było). Nowe pomysły, nowe wyzwania. Teraz już wszystko znasz. Nadal wychodzi kilka bardzo dobrych gier, tylko w Polsce jest mania narzekania- dawniej to były gry, dawniej to było coś.
Do tego człek coraz starszy, mniej czasu na granie, padnięty po pracy więc też siedzieć się nie chce przy grach.
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 10.12.2010 o godz. 20:44.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 10.12.2010, 22:31
Zgadzam się z opinią DevilMayCry
Również uważam, że zdanie, że ''gry kiedyś były lepsze, miały klimat, a teraz wszystko jest nastawione na grafę…'' jest nie do końca prawdą. Owszem są takie perełki jak choćby Silent Hill 1,2, Residenty, itd. Gry, które do dzisiaj nie mają konkurencji.
A gry typu Mario, Final Fantasy VII, Street fighter2, Zelda... są uznawane za hity, bo wyszły jako pierwsze. Nic wcześniej nie było, więc to była swego rodzaju rewolucja. Przełom.
Teraz gry są dużo bardziej popularne, jest ich cała masa, więc człowieka już tak nic nie zaskoczy. Kiedyś miałeś Pegasusa i grałeś w Mario przez 5 lat, a teraz jest tyle gier, że nie przejdziesz jednej w połowie i sięgasz po drugą. I to nie, że jest słaba (choć często i tak bywa), tylko po prostu Ci się nudzi i kusi następna. Z tym problemem najgorzej maja piraci...
Do tego tak jak piszesz, ludzie, którzy wychowali się na ww. grach już wyrastają z tego typu rozrywki. Nie ma ochoty i czasu na granie.
To pokolenie, które teraz się wychowuje na grach również będzie mówić za 10-15 lat, że już nie ma takich gier jak kiedyś. Tj. Modern Warfare, Killzone, Bad Company, Bioshock, God Of War, Dead Space, GTA IV, Mass Effect, Halo,… a wszystkie gry są nastawione na super hiper ultra realistyczną grafikę w 4D.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 13.12.2010, 08:19
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
Dawniej wszystko było nowe (to samo wrażenie jest przy filmach- to już było). Nowe pomysły, nowe wyzwania. Teraz już wszystko znasz. Nadal wychodzi kilka bardzo dobrych gier, tylko w Polsce jest mania narzekania- dawniej to były gry, dawniej to było coś.
Do tego człek coraz starszy, mniej czasu na granie, padnięty po pracy więc też siedzieć się nie chce przy grach.
Po części mogę się z Tobą zgodzić. Ale... Kiedyś komputery i gry otaczała aura tajemniczości, kompa miał jeden kumpel w klasie (który z tego powodu był Bogiem a wszystko co związane z tą tematyką było kuszące i pociągające w stopniu maksymalnym.

Tak czy inaczej jednak - to właśnie z powodu tej niesamowitej atmosfery wokół komputerów wytworzył się niesamowity klimat dotyczący także po części grania. Najwyraźniej było to widać na tzw. scenie amigowej - ludzie żyli tym tematem, poświęcali swój wolny czas, jeździli na drugi koniec Polski żeby zobaczyć jak wygląda demko zrobione przez inną grupę, bądź jak brzmi jakiś soundtrack wydziergany na Protrakerze, udowadniali sobie nawzajem, że jednak jakiś efekt da się zrobić w taki lub inny sposób. To właśnie oni stworzyli wokół tego komputera prawdziwą subkulturę - ugruntowało się przekonanie, że kupując Amigę dołącza do grupy niesamowicie zajawionych osób, że będzie miał dostęp do najlepszych gier, a do tego zyska szacunek wśród kumpli w szkole Itp. itd. Teraz już tego raczej nie ma, a jeśli jest to w bardzo ubogiej wersji. Komputery są już tak popularne, że traktuje się je jak sprzęt codziennego użytku - i w związku z tym młodzi nie mają możliwości poczucia prawdziwych emocji jakie niesie z sobą ich użytkowanie.

Takie moje zdanie - jako weterana, który zaczynał od Atari 800 XL, później Amiga 500 teraz PC no i cały czas rozbudowana Amiga 1200

I jeszcze jedno. Całkowicie nie zgadzam się z opinią "teraz już wszystko znasz". To tylko usprawiedliwianie koncernów produkujących gry, którym łatwiej jest iść na łatwiznę i upchnąć graczowi coś, co wizualnie wygląda ładniej a nie niesie żadnego nowego przekazu ani jakości. Bo żeby coś "wymyślić" - trzeba się trochę natrudzić, a na to szkoda czasu i pieniędzy...

ps. oczywiście, biorę też pod uwagę to, że jako stary ramol patrzę na to wszystko z pewną nostalgią za starymi czasami - kiedy człowiek był młody i nie miał innych problemów poza tymi, skąd wziąć kasę na nowe dyskietki i ich przegranie na giełdzie

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
montypajton
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 13.12.2010, 09:48
Dodałbym tylko do tego wszystkiego to, że produkcja gier zaczęła od pewnego czasu przypominać "masówkę" i totalnie się skomercjalizowała. Nie twierdzę , że kiedyś gry nie były robione dla pieniędzy, ale odnoszę wrażanie, być może błędne (ze względu na ogromny sentyment jaki żywię do tych starszych tytułów), że dzisiejsze gry, choć perfekcyjnie wykonane, nie zabijają klimatem tak jak kiedyś. Można to porównać z sytuacją jaką da się zaobserwować w muzyce. Często jest tak, że pierwszy album zespołu, który staje się dzięki niemu popularny i wypływa na szerokie wody, jest może prosty i nieskomplikowany. Pewnie da się na nim słyszeć niedoróbki, itd, ale ma ten niepowtarzalny klimat i charakter, to brzmienie, które jest jakby "głosem" zespołu. Kolejne albumy, często tracą ten wyjątkowy charakter na rzecz szeroko pojętej komerchy. Są w pełni profesjonalnie, niemal perfekcyjnie zrealizowane, itd, ale jednak nie towarzyszy im ta otoczka. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie można generalizować, i możecie się ze mną nie zgodzić, ale czy czasem nie odnosicie podobnego wrażenia? Jest grafa, jest muza, są licencje, głosy znanych aktorów, levele są dopieszczone do granic wyobraźni, itd itd, ale jednak czegoś w tym wszystkim brak. Czyżby nie dlatego Deluxe Ski Jumping, czyli 2 piksele na krzyż, z 8-bitowym dźwiękiem, odniósł taki sukces w dobie akceleratorów 3d?
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 13.12.2010, 14:47
TeeS- też mam już swoje lata (za 10h 32). Też pamiętam czasy żetonów, kaset, dyskietek czy kartridżów. Owszem zgadzam się, że dawniej było inaczej- magicznie. Parę gierek na krzyż, które przechodziło się na "maksa"- masterowało się. Co do tego nie ma wątpliwości. Ale ja odnoszę też wrażenie, że to narzekanie bierze się głównie z sentymentu (każdy najmilej wspomina czasy dzieciństwa ).
Dziś jest inaczej. Technika idzie do przodu (porównując- poczciwy Rubin też miał swój klimat ). Do tego zmiany w grach w dużej mierze wymusiły korporacje zajmujący się produkcją kart graficznych, osprzętu. Twórcy gier, aby utrzymać się na rynku, musiały dostosować się do nowych czasów.
Co do masówki. Tak. Ale produkcja gier jest biznesem- Ty mając firmę produkował byś rzeczy które doceniają nieliczni, ale przez to musisz dokładać do interesu?. Nie trafiasz we współczesne trendy- tracisz miliony dolarów- co często kończy się zamknięciem lub sprzedaniem firmy jakiemuś gigantowi. Firmy te muszą przynosić zyski (prosta zasada). Do tego, większość z nich jest spółkami giełdowymi- co za tym idzie, posiadają one udziałowców, którzy przy słabych wynikach, błyskawicznie rozliczą Cię.
Pamiętajmy także, że to głównie gracze (Ty,ja, Stawski itd.) pokazujemy twórcom gier co nam się podoba (wyniki sprzedaży). Więc trudno się dziwić, bo nikt nie jest tak głupi, aby zabijać kurę znoszącą złote jaja.

Jeszcze, według mnie, jeden czynnik ma wpływ na współczesne gry. Starsi gracze (może nie ja, bo pomimo wieku nadal jestem hc graczem- wystarczy popatrzeć na moja kartę ). To przez nich powstało zjawisko zwane niedzielnym graczem, tudzież casualem. Jest to normalne, że taki gracz woli piękną gierkę, o znikowym poziomie trudności. W końcu wracając z pracy, często wykończony, podirytowany- szefem, klientami- człek ma ochotę pobawić się przez te 1.5-2h, a nie w....ć się na level który stara się przejść po raz 1000.

Tak na koniec, powiem, że ostatnio z moim znajomym (notabene starszym ode mnie o 47 minut ) dyskutowaliśmy na ten temat. Puentą było stwierdzenie, że widzimy te dzieciaki które teraz maja po 12-16 lat jak mówią za jakiś czas-20 lat temu to były gry. Takie GTA IV bije na głowę każdą współczesną produkcje
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 13.12.2010 o godz. 16:25.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 13.12.2010, 17:12
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
TeeS- też mam już swoje lata (za 10h 32). Też pamiętam czasy żetonów, kaset, dyskietek czy kartridżów. Owszem zgadzam się, że dawniej było inaczej- magicznie. Parę gierek na krzyż, które przechodziło się na "maksa"- masterowało się. Co do tego nie ma wątpliwości. Ale ja odnoszę też wrażenie, że to narzekanie bierze się głównie z sentymentu (każdy najmilej wspomina czasy dzieciństwa ).
No to wszystkiego najlepszego (ja na swoje 35 jeszcze muszę poczekać do stycznia

A co do tego co pisałeś - pełna zgoda. O to właśnie chodziło - kiedyś komputery i gry miały klimat i grało się w nie całkiem inaczej - bo ten klimat tworzyli właśnie zajawieni ludzie. Czy młodzi będą mieli podobne wspomnienia za 20 lat? Imho nie sądzę, bo czy my np. wspominamy jakie fajne były stare lodówki albo telewizory czarno-białe? A komputer to teraz takie same urządzenie jak dla nas lodówka dawniej

Podsumowując - ja tam dziękuję Bozi, że było mi dane żyć akurat w takich czasach, gdzie cała ta rewolucja informatyczna się działa - wspaniałych wspomnień mi nikt nie odbierze. A młodzi o czym będą wspominać? Że kupili nowego Ge-Force, który renderuje jakąś scenę 2x szybciej niż poprzedni model?

Co do produkcji gier, nakręcania się na zyski itp. - to oczywista oczywistość i z tym nie dyskutuję.
Ale trochę się oddaliliśmy od tematu konsol, więc ja kończę wspominki z dawnych dziejów

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 13.12.2010, 17:49
Można gdzie w Krakowie wypożyczyć gry na Wii ?
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 14.12.2010, 04:43
TeeS napisał(a):Wyświetl post
No to wszystkiego najlepszego (ja na swoje 35 jeszcze muszę poczekać do stycznia

A co do tego co pisałeś - pełna zgoda. O to właśnie chodziło - kiedyś komputery i gry miały klimat i grało się w nie całkiem inaczej - bo ten klimat tworzyli właśnie zajawieni ludzie. Czy młodzi będą mieli podobne wspomnienia za 20 lat? Imho nie sądzę, bo czy my np. wspominamy jakie fajne były stare lodówki albo telewizory czarno-białe? A komputer to teraz takie same urządzenie jak dla nas lodówka dawniej
Po 1 ) Dziękuję bardzo Jesteś w pierwszej 5 osób które mi złożyły życzenia jako "pierwejsze" (Stawski- kasuję Cię jako przyjaciela na PSN ).
Po 2) Czy my wspominamy stare lodówki Ja nadal muszę kupić Frigidaire z 1929r. Lodówka, którą każdy pomyli z szafką kuchenną
Po3) Tak, kiedyś gry tworzyli ludzie z pasją!!! (mizerny wkład w grę- jeżeli chodzi o fundusze. Jak teraz patrzy się, np na w/w GTA IV to człeka takiego jak ja, czy Ty aż głowa boli.100 milionów $ ? Auuuuć ) A teraz Ci sami ludzie siedzą w zarządzie,odcinając kolejne kupony. Patrz pierwszy lepszy przykład- Bethesda.

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 14.12.2010 o godz. 05:20.

Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 14.12.2010, 17:27
Wszyskiego naj Devil.... I tak mam depresję z wiadomego powodu
Nawet chciałem dziśw MM kupićnowe PS3, ale jakoś żadna opcja mnie nie przekonała... Nie jestem fanem samochodówek, więc GT5 odpuszczam, a "gołej" też nie chciałem. Kto mi napisze gdzie jest w Krakowie sklep Sony? W Galerii Kazimierz nie ma, na Karmelickiej (platynowy sklep) podobno też nie. Tylko w Bonarce się ostał?
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 14.12.2010, 17:51
stawski napisał(a):Wyświetl post
Wszyskiego naj Devil.... I tak mam depresję z wiadomego powodu
Nawet chciałem dziśw MM kupićnowe PS3, ale jakoś żadna opcja mnie nie przekonała... Nie jestem fanem samochodówek, więc GT5 odpuszczam, a "gołej" też nie chciałem. Kto mi napisze gdzie jest w Krakowie sklep Sony? W Galerii Kazimierz nie ma, na Karmelickiej (platynowy sklep) podobno też nie. Tylko w Bonarce się ostał?
A może zainteresowałaby Cię oferta ze sklepów Euro? Słyszałem w radio, że PS3 jest za jakieś 980 PLN. Nie podawali konfiguracji, ale cena wydaje się być nawet, nawet...

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 15.12.2010, 19:00
Hej hej! Dzięki Tees za info. Dziś zadzwonił koleś i powiedział że jutro odbiera moje ps3, z serwisu na 100% działa i albo odbiorę sobie w sobotę, albo mi wyśle - będę miał w Poniedziałek. JUPII!!!! już się nie mogę doczekać
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 15.12.2010, 23:09
stawski napisał(a):Wyświetl post
Hej hej! Dzięki Tees za info. Dziś zadzwonił koleś i powiedział że jutro odbiera moje ps3, z serwisu na 100% działa i albo odbiorę sobie w sobotę, albo mi wyśle - będę miał w Poniedziałek. JUPII!!!! już się nie mogę doczekać
Ja na Twoim miejscu bym to PS3 teraz sprzedał i kupił nowe, choćby to za 980 zł w Euro. Ale upewnij się, że ten sklep jest ok i nie będzie robił jaj przy (odpukać) reklamacji
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 15.12.2010, 23:12
Facet daje mi gwarancje na 3 m-ce, jak tyle pociągnie to spoko. Krucho u mnie z kasą, więc jeśli jeszcze nie muszę brać kolejnych rat, to nie biorę. A nowe PS3 kupięprzed wakacjami, stare zostawię, może sięprzyda jak brat przyjedzie zagramy na dwa pokoje
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 16.12.2010, 14:56
Witam,nie wiem czy dobry temat ale bardziej zbliżonego tematu do mojego pytania nie znalazłem,więc chciałbym się Was zapytać czy Fifa 11 pójdzie mi na takiej karcie : geforce 8400GS 512 mb ? na nie których stronkach jest napisane,że pójdzie na innych z kolei,że minimum to geforce 8800 GT ..chciałbym mieć pewność bo wyłoże 100 za gre a jak mi nie pójdzie to kasa w błoto,chodzi mi oczywiście o minimalne wymagania..z góry dzieki za odp,może być tez prv
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.12.2010, 14:59
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Witam,nie wiem czy dobry temat ale bardziej zbliżonego tematu do mojego pytania nie znalazłem,więc chciałbym się Was zapytać czy Fifa 11 pójdzie mi na takiej karcie : geforce 8400GS 512 mb ? na nie których stronkach jest napisane,że pójdzie na innych z kolei,że minimum to geforce 8800 GT ..chciałbym mieć pewność bo wyłoże 100 za gre a jak mi nie pójdzie to kasa w błoto,chodzi mi oczywiście o minimalne wymagania..z góry dzieki za odp,może być tez prv
Sprawdź demko
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 16.12.2010, 15:06
Na Wadowickiej jest jakiś sklep z reklamami Play Station.Ale nie wiem jaki tam asortyment mają.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 16.12.2010, 15:10
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Sprawdź demko

Demko działa,ale przecież ma nieporównywalnie mniejsze wymagania niż pełna wersja..
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 16.12.2010, 17:53
No to gramy - Wszystko o graniu na pc. Jest taki temat.
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.12.2010, 19:47
Zbliża się koniec roku więc może podsumowując:
1) Najlepsza gra na konsole A.D. 2010?
2) Najbardziej pozytywne zaskoczenie?
3) Najbardziej negatywne zaskoczenie?
4) Nad czym spędziliście najwięcej czasu w tym roku?
5) Jakieś propozycje?

może ja zacznę:
1. Alan Wake - klimat i fabuła mnie mocno pochłonęły, a jeszcze czekają na mnie oba DLC
2. Castelvania - długa, pięknie wyglądająca i całkiem wymagająca.
3. Star Wars: The Force Unleashed 2 - dno. przeszdłem w jeden wieczór.
4. Ciężko stwierdzić: albo Fifa10, albo CoD: BO, FM3 dopiero w lipcu dorwałem
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 16.12.2010, 20:19
Ofsajd napisał(a):Wyświetl post
Zbliża się koniec roku więc może podsumowując:
1) Najlepsza gra na konsole A.D. 2010?
2) Najbardziej pozytywne zaskoczenie?
3) Najbardziej negatywne zaskoczenie?
4) Nad czym spędziliście najwięcej czasu w tym roku?
5) Jakieś propozycje?

może ja zacznę:
1. Alan Wake - klimat i fabuła mnie mocno pochłonęły, a jeszcze czekają na mnie oba DLC
2. Castelvania - długa, pięknie wyglądająca i całkiem wymagająca.
3. Star Wars: The Force Unleashed 2 - dno. przeszdłem w jeden wieczór.
4. Ciężko stwierdzić: albo Fifa10, albo CoD: BO, FM3 dopiero w lipcu dorwałem

Uprzedziłeś mnie !!!!!

1) AC Brotherhood
2) GoW 3, AC-B
3) Sacred 2, oraz lider- FINAL FANTASY XIII
4) Sacred 2 , FIFA 11, F1 2010, Just Cause 2

Mówisz Ofsajd, że Castlevania jest spoko?. Właśnie dostałem ją od żonki na urodziny.
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 16.12.2010 o godz. 20:44.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów