The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2010, 16:15
Patrząc na transfer Sernasa to może być transfer, który nie tylko wzmocni ofensywę Amiki, ale i przyniesie 2-3 punkty więcej w meczu inaugurującym rundę wiosenną z Widzewem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.12.2010, 16:19
Zobaczymy, ciekawe ile wart będzie Lech bez pędziwiatra Peszki.

E: A w lidze, w Lechu kto nie grał Kaszany?
Kiełb ma wrocic do Kielc bodajze na wypozyczenie.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.12.2010 o godz. 16:37.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 14.12.2010, 16:24
W tym sezonie Peszko nie błyszczał, szczególnie w lidze grał kaszanę.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.12.2010, 16:34
Cytat:
Zobaczymy, ciekawe ile wart będzie Lech bez pędziwiatra Peszki.
Mają Kiełba. Uważam, że jest lepszy
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.12.2010, 17:25
Skąd Wam się wziął Sernas w Amice? Amica była na rozmowach i odjechała z kwitkiem. Widzew chce za Sernasa 1,5+ mln euro, bo mniej więcej tyle daje Hapoel Tel-Awiw. Tyle, że Sernas nie chce do ligi izraelskiej. Oferta była przed sezonem i nie zdecydował się tam przenieść i ostatnio też nie powiedział tego wprost, ale widziałem, że ten kierunek go nie interesuje. Kierunek polski też go niespecjalnie interesuje, bo chłop chciałby do lepszej ligi, z tego co mówił wynikało jasno, że jak ma zostać w Polsce, to równie dobrze może zostać w Widzewie.

Tymczasem Widzew się "wzmacnia", a przynajmniej wydaje pieniądze. Podpisali już najlepszego strzelca Ventspilsu, przedłużyli kontrakt z Panką, dzisiaj przedłużyli kontrakt z Broziem. Z naszej perspektywy szkoda, bo to jeden z lepszych prawych obrońców w lidze.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.12.2010, 17:55
Giza to jest kozak. Przez 3 lata grania w Warszawie koleś nie wiedział, gdzie jest starówka miasta.
Własnie dzięki temu klub ostatnio zorganizował wycieczkę dla drużyny po mieście, aby poznali trochę miejsce w którym żyją.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.12.2010, 18:10
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Giza to jest kozak. Przez 3 lata grania w Warszawie koleś nie wiedział, gdzie jest starówka miasta.
.
Jestem przekonany że wystarczyło by powiedzieć Stare Miasto a chłop od razu wiedziałby o co chodzi. Są jeszcze takie miejsca w tym kraju gdzie historyczną cześć miasta określa się właśnie w ten sposób.
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.12.2010, 18:15
ej bo zaraz pękniesz
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.12.2010, 18:33
Coach napisał(a):Wyświetl post
ej bo zaraz pękniesz
Dzięki za troskę ale dam radę.
Odpowiedz cytując
cieniek
Member

Od: 03.2009

Stary 14.12.2010, 19:42
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Skąd Wam się wziął Sernas w Amice? Amica była na rozmowach i odjechała z kwitkiem. Widzew chce za Sernasa 1,5+ mln euro, bo mniej więcej tyle daje Hapoel Tel-Awiw. Tyle, że Sernas nie chce do ligi izraelskiej. Oferta była przed sezonem i nie zdecydował się tam przenieść i ostatnio też nie powiedział tego wprost, ale widziałem, że ten kierunek go nie interesuje. Kierunek polski też go niespecjalnie interesuje, bo chłop chciałby do lepszej ligi, z tego co mówił wynikało jasno, że jak ma zostać w Polsce, to równie dobrze może zostać w Widzewie.

Tymczasem Widzew się "wzmacnia", a przynajmniej wydaje pieniądze. Podpisali już najlepszego strzelca Ventspilsu, przedłużyli kontrakt z Panką, dzisiaj przedłużyli kontrakt z Broziem. Z naszej perspektywy szkoda, bo to jeden z lepszych prawych obrońców w lidze.
Stąd wiemy o Sarnasie w Amice: http://www.sport.pl/pilka/1,70993,88...u__Sernas.html
I jeśli wierzyć jego słowom, wbrew temu co piszesz jednak woli Amice niż Widzew.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 14.12.2010, 19:47
Sernas w Amice? Dziwne.

Po pierwsze - wg. tych doniesień Amikę stać na wydanie 1 mln € na polskiego ligowca. Czyli szastają pieniędzmi jak Wojciechowski.
Po drugie - Sernas, który zapowiadał w mediach że chce za granicę, do lepszej ligi nagle zmienił zdanie.
Po trzecie - jakie pieniądze mu oferują, skoro gotów zrezygnować z transferu zagranicznego?

Jeśli ten transfer dojdzie do skutku, będzie to oznaczało że Amika odjechała finansowo reszcie ligi.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.12.2010, 19:53
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Jeśli ten transfer dojdzie do skutku, będzie to oznaczało że Amika odjechała finansowo reszcie ligi.
bo ja wiem czy to taki odjazd od reszty jest ? za takie same pieniądze przszedł Sobiech z Ruchu do Poloni.Tego lata Legia wydała kosmiczną jak na nasze warunki finansowe kwote na transfery 3,2 mln €-to robi wrażenie.
11 lat temu jak Cupiałowi chciało sie jeszcze inwestowac w Wisłe to za 2 mln Marek(1 mln €) kupiliśmy Żurawia.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.12.2010 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.12.2010, 20:03
Nie róbmy z Sernasa niewiadomo jakiego grajka. Facet jest mocno przeciętny. W tej rundzie z Widzewem graliśmy dwa razy i dwa razy był kompletnie niewidoczny. Poza tym miał niezwykle imponującą serię 8 meczy pod rząd bez gola. Snajper pełną gębą nie ma co. Jeden dobry mecz ze Śląskiem to trochę mało jak na takie referencje.

Moim zdaniem nie jest to pokaz siły Amikorza, ale demonstracja krótkowzroczności ich włodarzy. Rzucili się na Sernasa, bo blisko i pod ręką, zapewne bez głębszych obserwacji, bazując na bramce z Hiszpanami oraz na tym, że w Polsce ma opinię zajebistego napastnika. W ogóle w Polsce kilku piłkarzy "ma opinię". Bonin "ma opinię", Sobota "ma opinię", Robak, Borysiuk, Rybus także. Szkoda tylko, że na boisku tego nie widać.

Także nie ma co rozpaczać, wg mnie będzie to, o ile transfer dojdzie do skutku, największy niewypał okienka. Legnie mit o europejskim scoutingu Amiki.

Osobiście wolę działania w stylu Stana - spokojne, pragmatyczne, polegające na wnikliwej obserwacji zawodnika, nierzucanie się na zawodników, którym znajomy pismak skrobnął jakiś pochwalny pean w gazecie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 14.12.2010, 20:20
Ten pokaz siły się może dla nich źle skończyć. Z tego co czytałem Rutkowski twierdzi, że na koniec tego roku utrzymanie zawodniku wyniesie ich łącznie 32 mln zł. Na koniec tamtego roku mówiło się o kwocie 17 mln zł. Jak tak dalej pójdzie będą pierwszym zespołem, który będzie rocznie wydawał 50 mln zł na transfery i utrzymanie zawodników.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.12.2010, 21:02
Będę szczerze zdziwiony jeśli ten transfer dojdzie do skutku.

Po pierwsze Sernas jest na Litwie, a artykuł pierwotnie wysmażył przekręt sportowy.
Cytat:
- Z tego co wiem i mogę powiedzieć jestem bliżej niż dalej opuszczenia Widzewa. Odpowiada mi perspektywa gry w Poznaniu. Lech to dobry klub i podpisanie z nim umowy byłoby krokiem do przodu w mojej karierze. Ale nic jeszcze nie jest przesądzone i za kilka bądź kilkanaście dni może się na przykład okazać, że wyląduje w Poznaniu
Za cholerę nie widzę logiki w tym zdaniu. To brzmi tak jakby Sernas w pprzednich zdaniach raczej dawał argumenty przeciwko swojemu przejściu do Poznania, a nie przemawiające za takim transferem. Albo Pan dziennikarz nie dostał takiej odpowiedzi, jakiej chciał ale i tak ją wkleił, albo nie potrafił przeredagować słów Sernasa, albo sam to wyssał z palca na poczekaniu i po kilku głębszych.

Po drugie Widzew latem odrzucił podobną ofertę z Hapoelu, dlaczego teraz miałby przyjąć podobną ofertę Lecha, chociaż wartość piłkarza poszła w górę, a Lech to ligowy rywal?

Jak dla mnie jedyny polski klub, który może kupić Sernasa to Polonia Warszawa, bo tylko tam jest ktoś na tyle głupi, żeby dać za Litwina pieniądze jakich oczekuje Widzew. Ale jeśli Lech chce się sfrajerować, ich sprawa, Sernas miliona Euro wart nie jest.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.12.2010, 22:27
AYALA napisał(a):Wyświetl post
11 lat temu jak Cupiałowi chciało sie jeszcze inwestowac w Wisłe to za 2 mln Marek(1 mln €) kupiliśmy Żurawia.
milion marek i to był inny przelicznik
Odpowiedz cytując
cieniek
Member

Stary 14.12.2010, 22:37
fialo napisał(a):Wyświetl post
Nie róbmy z Sernasa niewiadomo jakiego grajka. Facet jest mocno przeciętny. W tej rundzie z Widzewem graliśmy dwa razy i dwa razy był kompletnie niewidoczny. Poza tym miał niezwykle imponującą serię 8 meczy pod rząd bez gola. Snajper pełną gębą nie ma co. Jeden dobry mecz ze Śląskiem to trochę mało jak na takie referencje.

Moim zdaniem nie jest to pokaz siły Amikorza, ale demonstracja krótkowzroczności ich włodarzy. Rzucili się na Sernasa, bo blisko i pod ręką, zapewne bez głębszych obserwacji, bazując na bramce z Hiszpanami oraz na tym, że w Polsce ma opinię zajebistego napastnika. W ogóle w Polsce kilku piłkarzy "ma opinię". Bonin "ma opinię", Sobota "ma opinię", Robak, Borysiuk, Rybus także. Szkoda tylko, że na boisku tego nie widać.

Także nie ma co rozpaczać, wg mnie będzie to, o ile transfer dojdzie do skutku, największy niewypał okienka. Legnie mit o europejskim scoutingu Amiki.

Osobiście wolę działania w stylu Stana - spokojne, pragmatyczne, polegające na wnikliwej obserwacji zawodnika, nierzucanie się na zawodników, którym znajomy pismak skrobnął jakiś pochwalny pean w gazecie.
Było nie było został wybrany najlepszym piłkarzem Litwy. A nie jest tajemnicą, że mają w Europie kilku naprawdę nieprzeciętnych zawodników.
No i nie jest spalony w wiosennych pucharach co w przypadku Amici nie pozostaje bez znaczenia (ci z Bate na ten przykład są).
Ostatnio edytowane przez cieniek : 14.12.2010 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.12.2010, 23:06
zim zum napisał(a):Wyświetl post
milion marek i to był inny przelicznik
Wydawało mi się, że 2mln marek. Marka wtedy była za 2zł chyba.
Nie jestem pewien.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.12.2010, 23:07
W przypadku Sernasa widzę wyraźną analogię do niejakiego Radosława Matusiaka. Bramki w eliminacjach, jednorundowy wstrzał, ochy i achy, a później równia pochyła. Niewątpliwie Sernas ma swoje pięć minut i chce je wykorzystać, finansowo także. Wie, że to jego najważniejszy kontrakt w życiu, ma 26 lat, a młodszy już nie będzie.

Jeszcze raz powtarzam - mam szczerą nadzieję, że wyląduje w Amice, wyciągnie od nich 1 mln euro za sam transfer + 300k rocznie kontraktu
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 14.12.2010, 23:59
Marka stała ok. 2 zł, czyli było to mniej więcej 0,9 mln euro na tamte pieniądze (euro było wtedy tylko wirtualne). Jakby to przeliczyć na obecne realia to była to kwota niesamowita jak na tamten okres.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.12.2010, 10:51
fialo napisał(a):Wyświetl post
Pytanie co z tego wyniknie. Wyłącznie rezutat się liczy.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.12.2010, 10:56
Amica powinna kupić Sernasa za 1,5 mln euro z pensją Arboledy.

Jak Amica ma zamiar rzeczywiście robić takie transfery to nie zdziwmy się jak za rok nie będą mieli na prąd. Tak szastać kasę na miernych kopaczy, wzruszające. Głupota zawsze mnie wzruszała.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.12.2010, 11:22
Proud napisał(a):Wyświetl post
Wydawało mi się, że 2mln marek. Marka wtedy była za 2zł chyba.
Nie jestem pewien.
Milion marek , 2 miliony złotych, czyli jakies 500 tys euro
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 15.12.2010, 11:28
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Milion marek , 2 miliony złotych, czyli jakies 500 tys euro
Przelicznik Marki na Euro w momencie przyjęcia Niemiec waluty europjeskiej: 1 euro = 1,95583 marki niemieckiej (DEM
Po tym kursie bym liczył..

Czyli na tamte czasy to było około 512 tys Euro
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 15.12.2010, 11:30
Z tego co pamiętam Żuraw kosztował 2 mln... ale marek niemieckich.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.12.2010, 11:41
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamiętam Żuraw kosztował 2 mln... ale marek niemieckich.
A Tata Kałużny? Przecież do Lubina pojechali z walizką pęłną marek...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.12.2010, 11:56
szprotson napisał(a):Wyświetl post
A Tata Kałużny? Przecież do Lubina pojechali z walizką pęłną marek...
800 tys. pln gotówą (przełom 1997/98) ech to były czasy...
zima 1997/98 - M.Zając, Dubicki, Pukelevicius, Czerwiec, Węgrzyn, Kaliciak (też słono), Bukalski, Kałużny, Niciński, Wierzchowski(?) - czy kogoś pominąłem.
Żuraw to o ile pamiętam było 2 mln dem
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.12.2010, 12:22
arti napisał(a):Wyświetl post
800 tys. pln gotówą (przełom 1997/98) ech to były czasy...
zima 1997/98 - M.Zając, Dubicki, Pukelevicius, Czerwiec, Węgrzyn, Kaliciak (też słono), Bukalski, Kałużny, Niciński, Wierzchowski(?) - czy kogoś pominąłem.
Ibrahima Sundaya jeszcze kupiliśmy tamtej pamietnej zimy 1997-98.
Dziś Sunday gra w Warcie Sieradz.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.12.2010 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
cieniek
Member

Stary 15.12.2010, 15:39
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Amica powinna kupić Sernasa za 1,5 mln euro z pensją Arboledy.

Jak Amica ma zamiar rzeczywiście robić takie transfery to nie zdziwmy się jak za rok nie będą mieli na prąd. Tak szastać kasę na miernych kopaczy, wzruszające. Głupota zawsze mnie wzruszała.
Zarabiają to mogą szaleć. Nam pozostają żałosne próby wyśmiewania każdego ich ruchu. I to jest wzruszające.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.12.2010, 16:33
cieniek napisał(a):Wyświetl post
Zarabiają to mogą szaleć. Nam pozostają żałosne próby wyśmiewania każdego ich ruchu. I to jest wzruszające.
Nikt nic nie wyśmiewa,co najwyżej wyraża zdziwienie,że za miernego grajka oferują takie pieniądze. Zachowują się jak nowobogaccy.

Krytykować mogę i wyśmiewać się także, o ile będę chciał. Co jak co ale Amika Poznań do tego nadaje się idealnie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów