The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2010, 14:30
Glik dołącza do klubu Kokosa (Adama Kokoszki) młody, utalentowany i bez ambicji bez szans na pierwszy skład...
My Psy musimy trzymać się razem!
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 12.12.2010, 14:54
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze to jakiegoś starego kotleta odgrzałeś, a po drugie to Eneramo
Pierwszy raz słysze o tym gościu, po za tym "Njus" jest z 8 grudnia

Co do nazwiska to mój wielbłąd.
Inna sprawa. Na ta strone wszedłem pierwszy raz, niewiem jakie bzdury tam wypisują, ale ten artykuł mnie zaciekawił tym bardziej że jest na głównej.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.12.2010, 14:54
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
http://www.futbol.pl/artykul/97041.html

według futbol.pl Wisła interesuje sie Aneramo.
Z tego co tam pisze wygląda na to że to ciekawy zawodnik
Zawodnik ciekawy ale do nas nie trafi.

Co do Glika ...Kamień z serca spadł.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.12.2010, 15:11
Kamrat napisał(a):Wyświetl post
Glik dołącza do klubu Kokosa (Adama Kokoszki) młody, utalentowany i bez ambicji bez szans na pierwszy skład...
Ty wiesz co to jest klub Kokosa?
Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.12.2010, 15:15
Wiem, to kolejny jego wariant.
My Psy musimy trzymać się razem!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.12.2010, 15:20
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy raz słysze o tym gościu, po za tym "Njus" jest z 8 grudnia

Co do nazwiska to mój wielbłąd.
Inna sprawa. Na ta strone wszedłem pierwszy raz, niewiem jakie bzdury tam wypisują, ale ten artykuł mnie zaciekawił tym bardziej że jest na głównej.
Heh, ja też tu rzadko zaglądam, ale z 5 razy juz ktoś to tu wkleił.
W każdym razie, nic z tego nie będzie i tym zamknijmy ten temat.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.12.2010, 15:36
Czyli Glik był w tych 90% nietrafionych to ciekawe, kto w trafionych tych 10%
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 12.12.2010 o godz. 15:43.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.12.2010, 16:06
Pierwsze "wzmocnienie" tej zimy!Glik do Nas raczej nie przejdzie hura hura)
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.12.2010, 18:43
375k EUR za Chaveza. Potargować się trochę dla przyzwoitości (tak powiedzmy do 350k) i brać chłopa! Dobry interes.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.12.2010, 18:59
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam te żale kibiców Wisły że chce kolejnego zawodnika, któremu sie kontrakt konczy i jest wolnym zawodnikiem to śmiać mi sie chce... chce przypomnieć, że taki klub jak lider bundesligi Borussia Dortmund pozyskała Polaka - Piszczka nic za nie go nie płacąc bo skonczył mu sie kontrakt z klubem i był wolnym zawodnikiem. Wiec mozna ściągnąc dobrego zawodnika któemu sie konczy kontrakt.
Chce zauważyć ze w czerwcu 2011 konczy sie umowa Wasilewskiemu, który byłby naprawde dużym wzocnieniem naszej defensywy.
Albo sprowadzić zawodnika (Kagawa) za 300 tys. euro. Jego wartośc to obecnie kilka milionów euro. Można?
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.12.2010, 19:02
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Albo sprowadzić zawodnika (Kagawa) za 300 tys. euro. Jego wartośc to obecnie kilka milionów euro. Można?
Pewnie że można. Nawet potrafimy i my od czasu do czasu (Błaszczykowski, Marcelo). Po prostu takie okazje nie trafiają się codziennie.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
volhock
Member

Od: 08.2010

Stary 12.12.2010, 19:08
W najbliższym tygodniu rozmowy z Pawełkiem

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_z_pawelkiem/
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 12.12.2010 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.12.2010, 21:21
Kamrat napisał(a):Wyświetl post
A to Kokoszka nie gra w Empoli?
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 12.12.2010, 21:55
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
A to Kokoszka nie gra w Empoli?
Chyba chodzi o nawiązanie do klubu Kokosa z Polonii Warszawa! Całe szczęscie, że gliwicki klocek do nas nie dojdzie. Niech sie rozwija gdzie indziej!!
Odpowiedz cytując
Aero
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 12.12.2010, 22:26
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Jego wartośc to obecnie kilka milionów euro. Można?
Kilkanaście. Ale żeby sprowadzić takiego Kagawę trzeba mieć znakomite obeznanie na rynku, dar przekonywania i mnóstwo szczęścia. A i tak później nie masz gwarancji, że się zaaklimatyzuje. Potrzebujemy siatki skautów z prawdziwego zdarzenia, sam Kapka nie wystarczy.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 12.12.2010, 22:50
Aero napisał(a):Wyświetl post
Kilkanaście. Ale żeby sprowadzić takiego Kagawę trzeba mieć znakomite obeznanie na rynku, dar przekonywania i mnóstwo szczęścia. A i tak później nie masz gwarancji, że się zaaklimatyzuje. Potrzebujemy siatki skautów z prawdziwego zdarzenia, sam Kapka nie wystarczy.
O czym Wy mówicie ? Chyba nie sądzicie że ktoś taki jak Kagawa , jeden z najlepszych i najbardziej utalentowanych japońskich piłkarzy , nadzieja japońskiej piłki chciałby przyjść do polskiej ligi nawet gdybyśmy go wypatrzyli przed Borussią . Borussia dużo za niego nie zapłaciła ale musiała być jakaś klauzula albo kontrakt już niedługo mu wygasał czy coś w tym stylu. Dla kogoś takiego jak Kagawa Bundesliga jest dobrym miejscem do dalszego rozwoju -jedna z najmocniejszych i najciekawszych lig na świecie z któryej bardzo szybko można wybić się wyżej i było mu na rękę zamienienie Japonii na Niemcy . I z pewnością Borussia nie była jedynym klubem który monitorował tego piłkarza jak i innych utalentowanych zawodników z kraju kwitnącej wiśni . Myślicie że gdyby Kagawa (jak jeszcze grał w Japonii ) usłyszał o zainteresowaniu Polskiego klubu to by chciał transferu do naszego kraju? Jeśli tak to jesteście w wielkim błędzie . Wracając jeszcze do kwoty transferu to co z tego że Borussia nie zapłaciła dużo za tego zawodnika , być może nie dała mu najwyższego kontraktu ale zapewniła świetne warunki rozwoju swojej kariery , centrum treningowe itp . na wysokim poziomie oraz jak już mówiłem grę w bardzo ciekawej lidze - krótko mówiąc idealne miejsce do rozwoju . On gdy przechodził do Niemiec o tym wszystkim wiedział i dlatego zdecydował się na ten transfer . Taki zawodnik nigdy nie przyszedłby do Polskiej Ekstraklasy nawet gdyby jakiś Polski klub był w stanie spełnić jego wymagania finansowe .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 12.12.2010 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.12.2010, 01:48
Idąc tym tokiem rozumowania Marcelo nigdy w życiu nie powinien był do nas trafić. Może i na Kagawę nie byłoby szans, bo interesowały się nim kluby z silniejszych lig i bardziej zamożnych klubów, ale w J. League jest sporo ciekawych zawodników, którzy byliby w zasięgu. Problem w tym, że dla nas to wciąż egzotyczny kierunek.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.12.2010, 08:48
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Idąc tym tokiem rozumowania Marcelo nigdy w życiu nie powinien był do nas trafić. Może i na Kagawę nie byłoby szans, bo interesowały się nim kluby z silniejszych lig i bardziej zamożnych klubów, ale w J. League jest sporo ciekawych zawodników, którzy byliby w zasięgu. Problem w tym, że dla nas to wciąż egzotyczny kierunek.
Podobnie jak MLS. Tymczasem płace w tej lidze są dosyć skromne, a wyróżniający się zawodnicy z tej ligi (pomijając Becksa i Henry) - jak najbardziej w naszym zasięgu finansowym.

Problem w tym, że do tak prowadzonej polityki transferowej potrzebny jest sztab ludzi. A my ich mamy na razie zbyt mało. Niech Kapka koncentruje się na Bałkanach, Cleber na Brazylii, a Valckx koordynuje ich pracę + rynek belgijski i holenderski. To i tak będzie sporo.

Tak samo jak sprowadzacze używanych aut zza granicy koncentrują się na jednym kraju (Niemcy, Holandia etc.), tak i my powinniśmy się specjalizować w góra 2-3 piłkarskich rynkach, na których szukamy okazji.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 13.12.2010, 09:41
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca się z Tobą zgodzę . Marcelo był w Brazylii jednym z wielu utalentowanych młodych piłkarzy i nie ukrywajmy , są tam piłkarze o znacznie większym potencjale i dlatego udało nam się go pozyskać co i tak było bardzo dużym osiągnięciem . Co innego z piłkarzami pokroju Kagawy - oni są poza zasięgiem a nawet gdyby było nas na nich stać to na dzień dzisiejszy nie zdecydują się przyjść do naszej ligi bo nie będą mieć tutaj odpowiednich warunków . Oczywiście w Japonii jest wielu ciekawych zawodników z niższej półki od Kagawy którzy mogli by przyjść do nas i byliby wzmocnieniem - z tym się zgodzę ale nie byliby to piłkarze pokroju Kagawy który w Japonii przed transferem do Niemiec był przetalentem , jednym z największych nadzieji tamtejszej piłki, tacy nie przychodzą do Polski ( miejmy nadzieję że narazie).
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 13.12.2010, 09:48
CANTORO MOŻE WRÓCIĆ DO WISŁY KRAKÓW w nowej formie
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/akt...ar-slonca.html

Nie wiem czy to dobre miejsce by o tym wspomniec ale nie wiedziałem gdzie to dać wiec jeśli jest złe miejsce prosze o przeniesienie
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 13.12.2010 o godz. 10:06.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 13.12.2010, 09:56
fanfan ale o Kagawie to malo kto u nas słyszał więc nie wiem skąd tak wychwalasz go, że taka gwiazda z niego była. Oglądałeś Japońską ligę czy jak.. Bo ja pamiętam że jak go zakontraktowano to jakiegoś szału nie było, ba przecież to Lewy przychodził do BVB jako bardziej znana osoba, a o Kagawie zrobiło się głośno jak zaczął dobrze grać.
Żebym nie był źle zrozumiany to jest koleś z wielkim talentem, chodzi mi tylko że on do BVB nie przechodził jako gwiazda, nie było głośno o tym transferze, chociażby tak głośno jak o przejściu Lewego do nich.

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Shi...788,1,458.html
tu jest artykuł o tym jego transferze, owszem jest napisane że to jeden z największych talentów ale jakoś te wielkie kluby się o niego nie biły, więc kto wie czy byliśmy bez szans na jego sprowadzenie jakby się go wyhaczyło wcześniej od BVB. Ale jak wspominacie to naprawdę ciekwy rynek, a co do cen to jak widać nie są wielkie za tych zawodników, przecież ten Koreański "Rooney"
co nawet Legia się niby nim intersowała też poszedł do Bundesligi za chyba 250 tys? nie pamiętam dokładnie
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 13.12.2010 o godz. 10:23.

Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.12.2010, 10:03
Bo i suma transferu była inna. Kagawa za te 300 tys. mógł zostać dobrym grajkiem, jeśli by nie został - mała strata finansowa. Lewandowski kosztował kilkanaście razy więcej i tak naprawdę miał od kopa strzelać gole.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 13.12.2010, 10:34
no tak ale chodzi mi o to że wg fanfana to Kagawa był większą gwiazdą jak przechodził niż Lewy

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.12.2010, 10:35
Osobiście bardzo licze na to że Cantoro i Cleber stanął się naszymi skautami na rynku Ameryki Płd. Podobno mamy nowego skauta i jest nim Kuźba, chyba że był wcześniej, a ja nic nie słyszałem o tym. Ogólnie pomysł by zatrudniać byłych Wiślaków w tej roli bardzo mi się podoba.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 13.12.2010, 10:44
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
no tak ale chodzi mi o to że wg fanfana to Kagawa był większą gwiazdą jak przechodził niż Lewy
Nie napisałem tego ! Tylko że taki piłkarz nie przyszedłby do Polskiej ligi. A po drugie to Lewy też nie był gwiazdą i ciągle nie jest .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 13.12.2010 o godz. 10:47.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.12.2010, 10:46
Cytat:
Valckx musi liczyć się z tym, że właściciel Wisły, Bogusław Cupiał nie będzie chciał w styczniu przeznaczać wielkich środków na wzmocnienia, co może utrudnić Holendrowi pracę. Prezes "Białej Gwiazdy"
Mam nadzieje, że to zasłona dymna.Inaczej uznam, że Cupiał nie ma po protu pieniędzy albo chęci do tej drużyny.Kiedy jak nie w zimie powinno wzmacniać się znacząco drużynę, by w lecie wprowadzać ostatnie korekty?

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...sms-em,1570301

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.12.2010, 10:50
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
fanfan ale o Kagawie to malo kto u nas słyszał więc nie wiem skąd tak wychwalasz go, że taka gwiazda z niego była. Oglądałeś Japońską ligę czy jak.. Bo ja pamiętam że jak go zakontraktowano to jakiegoś szału nie było, ba przecież to Lewy przychodził do BVB jako bardziej znana osoba, a o Kagawie zrobiło się głośno jak zaczął dobrze grać.
Żebym nie był źle zrozumiany to jest koleś z wielkim talentem, chodzi mi tylko że on do BVB nie przechodził jako gwiazda, nie było głośno o tym transferze, chociażby tak głośno jak o przejściu Lewego do nich.

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Shi...788,1,458.html
tu jest artykuł o tym jego transferze, owszem jest napisane że to jeden z największych talentów ale jakoś te wielkie kluby się o niego nie biły, więc kto wie czy byliśmy bez szans na jego sprowadzenie jakby się go wyhaczyło wcześniej od BVB. Ale jak wspominacie to naprawdę ciekwy rynek, a co do cen to jak widać nie są wielkie za tych zawodników, przecież ten Koreański "Rooney"
co nawet Legia się niby nim intersowała też poszedł do Bundesligi za chyba 250 tys? nie pamiętam dokładnie
Nieważne kto się nim interesował, chodzi głównie o to, że on w Japonii miał idealne warunki(w przeciwieństwie do graczy z Brazylii) i wątpliwym jest, że zechciałoby mu się przechodzić do słabej(nie tylko piłkarsko) Ekstraklasy, gdzie poziom zarówno sportowy jak i szkoleniowy stoją na niskim(jak na Europejskie standardy) poziomie. W końcu mógł grać u siebie w Japonii gdzie poziom zarobków jest całkiem, żeby niepowiedzieć bardzo dobry.
Co do tego "Koreańskiego Rooneya" to plany Legii wydawwały się jedynie spekulacjami prasowymi, choć nieprzeczę, że szansa na jego pozyskanie była całkiem realna do czasu aż zainteresował się nim niemiecki klub.

Oczywiście trzeba próbować, a nóż uda nam się tam kogoś znaleźć i nakłonić do gry w naszym kraju.
Tyle, że musimy pamiętać, że dla młodego gracza, który stawia na karierę nie jesteśmy żadną opcją w przypadku gdy zgłasza się nawet słąby klub z Bundesligi czy innego tego typu kraju.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.12.2010, 10:51
Wedlug Naszego dyrektora Sportowego wystarczy Nam dokupic 2-3 pilkarzy zeby wzmocnic sklad i priorytetem na ten moment jest obrona. Jesli chodzi o atak to chyba poki co nic sie nie zmieni.

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...sms-em,1570301
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.12.2010, 10:54
Bogdan Basałaj, nie ma jednak wątpliwości, że jeśli dyrektor sportowy Wisły znajdzie piłkarza, który od razu stanie się wzmocnieniem składu, Cupiał bez problemu wyłoży nawet sporą sumę pieniędzy.

Nie rozumiem wobec tego co znaczy powyższe zdanie. To da kasę czy nie da
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.12.2010, 11:00
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Bogdan Basałaj, nie ma jednak wątpliwości, że jeśli dyrektor sportowy Wisły znajdzie piłkarza, który od razu stanie się wzmocnieniem składu, Cupiał bez problemu wyłoży nawet sporą sumę pieniędzy.

Nie rozumiem wobec tego co znaczy powyższe zdanie. To da kasę czy nie da

Ja to odczytuje tak. Jakas tam kasa na transfery jest ale jesli by sie trafila jakas okazla to Cupial jest w stanie dorzucic cos ekstra. Tyle ze teraz rodzi sie pytanie na jakich zawodnikow poki co sa fundusze? Dyro mowi o wzocnienu a nie uzupelnieniu wiec?
Ostatnio edytowane przez Feniks1983 : 13.12.2010 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów