The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2010, 12:49
Arkas;1023900
napisał(a):
Osobiście jestem zawiedziony że Pawełek może odejść. Powód?
Są dwa. Pierwszy to taki, że kolejny Polak nam ucieka z kadry a drugi, to w tej rundzie Pawełek naprawdę zaczął dobrze bronić. Widać że zmiana trenera bramkarzy wyszła mu na dobre, ale zarząd pewnie wie lepiej, ma kogoś zajebiste*o na oku, znając życie z Bałkanów albo Afryki a ostatecznie ktoś nam go podkupi sprzed nosa i zostaniemy na lodzie. Jedyny plus wtedy byłby że Kurto dostałby szansę.
Osobiście jestem zadowolony, że Pawełek może odejść. Powód?
Są dwa. Pierwszy to taki, że kolejny Polak nam ucieknie z kadry a drugi, to w Wiśle Pawełek ze 100% rozegranych meczy dobre miał jedynie z 10%. Jedną rundę...a reszta to w_yjebane na kibiców (sławetny fuck) i lekceważące podchodzenie do meczów - bo kto zagra za niego? Nie miał konkurencji to wpuszczał sobie szmaty i śmiał się z kibiców. Teraz zrobiło się gorąco to się otrząsnął i zaczął bronić. Dostanie kontrakt na 3 lata i znów laba. NIE DLA POLAKÓW. Ile to można przerabiać..
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.12.2010, 12:50
tofik napisał(a):Wyświetl post
Sprawie Moretto dałbym spokój. Inni ludzie byli wtedy w klubie szczególnie znawca talentu niejaki Skorża.
Pawełek w Portugalii ? Nie. Zdecydowanie za bardzo się ceni na przeciętno-słabe kluby. Natomiast te liczące się orto Benfica Braga i Sporting jak będą chcieli bramkarza to na pewno nie klasy Pawełka. Turcja...tu bardziej. A może taki Sybir co spadł do 1 ligi rosyjskiej ?
średniaki greckie albo Cypr - obstawiam te kierunki.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 10.12.2010, 12:51
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Osobiście jestem zadowolony, że Pawełek może odejść. Powód?
Są dwa. Pierwszy to taki, że kolejny Polak nam ucieknie z kadry a drugi, to w Wiśle Pawełek ze 100% rozegranych meczy dobre miał jedynie z 10%. Jedną rundę...a reszta to w_yjebane na kibiców (sławetny fuck) i lekceważące podchodzenie do meczów - bo kto zagra za niego? Nie miał konkurencji to wpuszczał sobie szmaty i śmiał się z kibiców. Teraz zrobiło się gorąco to się otrząsnął i zaczął bronić. Dostanie kontrakt na 3 lata i znów laba. NIE DLA POLAKÓW. Ile to można przerabiać..
Propaganda wieksza niz SKWK

Odstaw dopalacze
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 10.12.2010, 13:47
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Bzdury opowiadasz, warunki kontraktu były ustalone już na początku tygodnia. Brakowało tylko podpisu. (vide Dolha?)
Tak? Były ustalone? Bo zbymak je ustalił?
Skąd masz pewność, że cokolwiek było ustalone?
A może było blisko porozumienia, a może było daleko

Kto tym razem jest naszym Mesjaszem i objawił nam, że warunki kontraktu Pawełka były już ustalone?
Odpowiedz cytując
Cannavaro
Member

Od: 06.2010

Stary 10.12.2010, 13:51
Czyli co? Lepiej wierzyć plotom z jakichś gazetek niż informacjom Zbymaka? Jak kto woli.

Jeśli Pawełek nie podpisze kontraktu to nie będę płakał, bo przez kilka lat drżałem gdy patrzyłem jak gra. Może lepiej będzie jeśli odejdzie. Może w końcu pojawi się u nas jakiś porządny bramkarz.
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.12.2010, 14:00
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Dzięki s1mone za tego posta. Nosiłem się z zamiarem napisania czegoś podobnego, bo mnie już szlag trafiał jak czytałem te nadęte wypowiedzi domorosłych ekspertów.

Obawiam się jednak, że Twój głos szybko przepadnie w burzy pseudo analiz, którymi nas raczą użytkownicy tego forum. Niestety część z tutaj wypowiadających się uważa, że są lepszymi fachowcami od osób, które w tym zawodzie siedzą 20 lat. Zabawny też jest sposób w jaki dokonują oni swoich analiz, otóż okazuje się, że podstawowym i jedynym narzędziem pracy skauta jest google. Wystarczy wklepać nazwisko zawodnika i już wszystko o nim wiemy a już w szczególności wiemy to czy podniesie on mityczny już "poziom sportowy", cokolwiek miałoby to znaczyć.
Mnie zaś, cytując, "szlag trafia", gdy widzę takie wypowiedzi, sprowadzające słuszne "analizy sytuacji" do "nadętych wypowiedzi domorosłych ekspertów" , jak np: latem po szkodliwym rozwaleniu całej obrony. Kto miał wówczas rację, Wy, czy oni? Niektórzy dyżurni klakierzy zarządu klubu jak widzę nawet wstydu nie mają.

A "poziom sportowy"? Tym zwrotem operują wszyscy w futbolu, od trenerów, po prezesów. I nie tylko w wywiadach prasowych. Zawodników sprowadza się zwykle po to, aby go podnieść, a nie obniżyć. Jeśli jak sam przyznajesz, dla Ciebie to sprawa "mityczna" o niezrozumiałym znaczeniu, sam sobie wystawiasz piękne świadectwo.

Życżę nam wszystkim, aby takie osoby trzymały się jak najdalej od futbolu.

A co się tyczy Holendrów - naszego dyrektora sportowego będzie można rozliczać po zakończeniu okna, nie teraz. Nie zmienia to faktu, że trudno liczyć, iż piłkarz na którego nie zdecydował się nawet Ruch Chorzów, okaże się naprawdę wartościowym zawodnikiem.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 10.12.2010, 14:06
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

no to bay bay
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.12.2010, 14:09
moce napisał(a):Wyświetl post
co myslicie o Kowalewskim ?
dal by rade
Nie. Fatalny na przedpolu. Do tego nie za fajnie gra nogami. Zarówno w Doniecku jak i w Spartaku niczym specjalnym się nie wykazywał. Taka sobie gra nogami. A do tego liczy sobie sporo. Nie przez przypadek gra gdzieś na zadupiu, mimo,że grał w czołowych klubach wschodu. Marki sobie nie wyrobił.

To już wolę popracować nad Jovanicem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
ahmad26
Junior Member

Od: 05.2006

Stary 10.12.2010, 14:21
nie rozumiem jak mozna wierzyć w wiadomość z takiego artykułu jak ten o Pwełku :
Przecież widać jak na dłoni, że manager piłkarza leci do prasy żeby ponaglić klub. Oznacza to nic innego jak to że tak naprawde Mariuszowi nie za bardzo chce się ruszać dupy gdzie indziej tylko chce wynegocjować lepszy kontrakt. Gdyby rzeczywiście miał tak zajebiste oferty to nie musiał by sie uciekac do tak prostych myków. Jak dla mnie to sie troche postraszą nawzajem jak to przy negocjacjach bywa a na koniec podpiszą. Nie wierze też żeby Maskaant wybierając Pawełka na pierwszego bramkarza decydował sie go teraz puścić, w ciemno chcąc wydać np 500 tyś euro na innego bramkarza jak ta kasa starczyla by pewnie na cały 3letni kontrakt Pawełka...
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.12.2010, 14:24
jendrus napisał(a):Wyświetl post

no to bay bay
Jeśli przyszedł by w jego miejsce taki Sandomierski nie miał bym nic przeciwko jego odejściu.
Jednak znając naszą politykę transferową ściągniemy kolejnego zawodnika pokroju Jovanicia...
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.12.2010, 14:26
jesli Pawelek odejdzie Kowalewski za darmo na sezon czy dwa w miedzy czasie rozgladanie sie za kims sensownym
Kowalewski vs Jovanic mysle ze to podobny poziom
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 10.12.2010, 14:34
Czy wy nie macie takiego odczucia , że coś piszecie , a naprawdę na ten temat nie nie wiemy , latem uznałem ,że transfery to szrot . Wnioskujemy , oceniamy , wymieniamy poglądy , ale czy my właściwie wiemy coś więcej niż to co napiszą w gazetach albo na portalach sportowych itd. Jest duży problem, bo każdy ściągnięty zawodnik powinien nadawać się do pierwszej jedenastki , a nie znowu siedzieć na trybunach. Pawełek jeśli odejdzie nie będę po nim płakać , bo po czym ? Jedna runda mu w końcu wyszła bez wpuszczenia babola. I jeszcze jedno nadal uważam , że tym , składem jesteśmy w stanie zdobyć mistrza , ale co dalej ? Następne upokorzenie w Europie bez transferów , które dadzą coś drużynie . Uważam ,że jeśli mamy mieć tego mistrza to budowa zespołu na to ,żeby się znowu nie skompromitować latem powinna zacząć się w tym okienku. Jak mam się znowu wstydzić za to , że przegrali z kolesiami z A-klasy ( inaczej tego nie nazwę) to może lepiej ,żeby zajęli miejsce , które nie uprawnia do gry na europejskich boiskach.
Powód: Wszystko i nic
Ostatnio edytowane przez szczebel : 10.12.2010 o godz. 14:37.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.12.2010, 14:39
Oczywiście że Jovanic popełniał błędy. Źle się zachował przynajmniej przy 2 bramkach z Karabachem, nie były to szmaty, ale jednak. Najbardziej zapadło mi w pamięci jego wyjście na 11 metr gdzie 2 razy nie potrafił złapać piłki. Bramkarz ma być potężny i straszyć samą posturą a nie nie potrafić złapać piłki. Podkreślam że wierzyłem w gościa.

Mi szkoda Pawełka. Jeszcze pół roku temu widziałem Kurto w bramce bo gorzej niż Mario nie dało się grać. Pytanie czy jego dobra forma jest spowodowana rywalem (vide z Dolhą) czy kończącym się kontraktem. To już zagadka dla psychologa. Jeśli to drugie to podpisanie kontraktu na 3 lata nie ma sensu. Pytanie na ile ceni go klub. Myślę że po perypetiach zostanie
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 10.12.2010, 14:40
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Czy Jovanic popełnił jakiś błąd? Czy puścił farfocla że każdy twierdzi że jest słaby? a może to kolejny kozioł ofiarny po Zieńczuku, Brozku, Pawełku?

Zgadzam się z tobą. Jak dla mnie Jova jest całkiem solidnym bramkarzem. Uważam, że bronił pewniej od Pawełka ale w okresie kiedy drużyna grała "piach" do potegi. On się Wiśle nie jeden raz przyda .

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 10.12.2010, 14:43
moce napisał(a):Wyświetl post
Kowalewski vs Jovanic mysle ze to podobny poziom
Wlasnie w tym problem....

Poza tym, wierzcie dalej gazetom i czekajcie na Kluivertow i innych Overmarsow Wy to sie chyba nigdy nie nauczycie
Ostatnio edytowane przez mic : 10.12.2010 o godz. 14:46.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.12.2010, 14:51
ty mic tacy najemnicy jak Pawełek i kibice jak ty mogą właśnie wydupcać z Reymonta z prostego powodu, nie szanują własnych kibiców
ciekaw czy będziesz wciąż mu faję robił jak odjebie faze ala Dolha bo jest do tego zdolny
a co do błędu nie chce mi się tłumaczyć bo wcześniej się poprawiłem niż zwróciłeś uwagę.

gdyby nie ostatnie występy już dawno zgodził by się na każdy kontrakt a to że chce jak najwięcej wydoić to żadne odkrycie..1500? no tak aluzja
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 10.12.2010 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 10.12.2010, 14:53
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
ty mic tacy najemnicy jak Pawełek i kibice jak ty mogą właśnie wydupcać z Reymonta z prostego powodu, nie szanują własnych kibiców
ciekaw czy będziesz wciąż mu faję robił jak odjebie faze ala Dolha bo jest do tego zdolny
a co do błędu nie chce mi się tłumaczyć bo wcześniej się poprawiłem niż zwróciłeś uwagę.
Tomusiu dziecko, za krotki dla mnie jestes. Chcesz podyskutowac to zapraszam chociazby na koszykarki

PS. Gnojkow z chorym ego nigdy nie szanowalem i nie bede szanowac
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
sam jesteś koszykarka..bez odbioru
Wlasnie, Twoj poziom. Ynternetowy kozak.
Ostatnio edytowane przez mic : 10.12.2010 o godz. 14:57.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 10.12.2010, 14:56
sam jesteś koszykarka, napinasz się o pawełka..bez odbioru
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 10.12.2010 o godz. 14:58.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 10.12.2010, 15:04
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Czy Jovanic popełnił jakiś błąd? Czy puścił farfocla że każdy twierdzi że jest słaby? a może to kolejny kozioł ofiarny po Zieńczuku, Brozku, Pawełku?
Jovanovic może nie popełnia szkolnych błędów, aczkolwiek też nie ma tego czym zachwycał Mariusz Pawełek w ostatnich meczach... nie potrafi bronić w sytuacjach nieprawdopodobnych. Jest zwykłym przeciętniakiem który może by się realizował w Polonii Bytom, czy Zagłębiu Lubin, ale my walczymy o coś więcej niż o utrzymanie.
Odpowiedz cytując
LuQee
Member

Od: 04.2009

Stary 10.12.2010, 15:08
hmm.gdzies czytalem ze Białkowski planuje odejsc ze swojego klubu..
mozna by sie nim zainteresować..jak dla mnie bardziej przyszłosciowy niz Sandomierski
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.12.2010, 15:18
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Jovanovic może nie popełnia szkolnych błędów, aczkolwiek też nie ma tego czym zachwycał Mariusz Pawełek w ostatnich meczach... nie potrafi bronić w sytuacjach nieprawdopodobnych. Jest zwykłym przeciętniakiem który może by się realizował w Polonii Bytom, czy Zagłębiu Lubin, ale my walczymy o coś więcej niż o utrzymanie.
Nie gra u nas Jovanovic.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.12.2010, 15:19
Poczekajmy jeszcze pare dni i zobaczymy kto miał racje z kontraktem Pawełka.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.12.2010, 15:19
Lemur napisał(a):Wyświetl post
Mnie zaś, cytując, "szlag trafia", gdy widzę takie wypowiedzi, sprowadzające słuszne "analizy sytuacji" do "nadętych wypowiedzi domorosłych ekspertów" , jak np: latem po szkodliwym rozwaleniu całej obrony. Kto miał wówczas rację, Wy, czy oni? Niektórzy dyżurni klakierzy zarządu klubu jak widzę nawet wstydu nie mają.

A "poziom sportowy"? Tym zwrotem operują wszyscy w futbolu, od trenerów, po prezesów. I nie tylko w wywiadach prasowych. Zawodników sprowadza się zwykle po to, aby go podnieść, a nie obniżyć. Jeśli jak sam przyznajesz, dla Ciebie to sprawa "mityczna" o niezrozumiałym znaczeniu, sam sobie wystawiasz piękne świadectwo.

Życżę nam wszystkim, aby takie osoby trzymały się jak najdalej od futbolu.

A co się tyczy Holendrów - naszego dyrektora sportowego będzie można rozliczać po zakończeniu okna, nie teraz. Nie zmienia to faktu, że trudno liczyć, iż piłkarz na którego nie zdecydował się nawet Ruch Chorzów, okaże się naprawdę wartościowym zawodnikiem.
My, oni? Znajdz mi jedną osobę, która wtedy nie narzekała. Nie jestem żadnym klakierem zarządu, opowiadam się po prostu za zdaniem profesjonalisty a nie zdaniem anonimowego tłumu.

Fakt, że wszyscy operują jakimś wyświechtanym hasełkiem wcale nie nie znaczy, że ono cokolwiek znaczy. Chcesz przykładów? Obejrzyj sobie jakąkolwiek reklame w telewizji.

Powiedz mi skąd wiesz, że to Ruch Chorzów zrezygnował z Rendulica a nie na odwrót?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.12.2010, 15:33
Pamiętajmy o jedynym Mario zawdzięcza tak udaną rundę temu, że na obronie nie było Marcelo i Głowackiego tylko Chavez z Bunozą, gdyby nie to pewnie byłby pewnie tym samym "marnym" Pawelkiem bo okazji do bycia bohaterem pewnie byłoby znacznie mniej. Oczywisice trzeba mu oddać ze bronił naprawdę solidnie, momentami nawet bardziej niż solidnie.
Nie wiem czy to media podgrzewają atmosferę czy może sam Mario ze swoim menagerem. Na pewno gdyby mieli podpisać z kimś kontrakt to pewnie by to zrobili a nie wypuszczali informacji typu " Pawełek spakował rzeczy". Osobiście nie wierzę że jakiś solidny klub zachodni interesuję się Mariem. Jeśli dostał jakaś konkretną ofertę to pewnie Wojciechowskiemu coś do głowy strzeliło.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.12.2010 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.12.2010, 16:17
Lemurze, widać nic a nic nie zrozumiałeś mojego posta - a szkoda.

Nie będę się rozpisywał, bo jakbyś przeczytał uważnie mojego posta to nie śmiałem się z hasła "poziom sportowy" a z hasła "powinniśmy ściągać piłkarzy, którzy dadzą GWARANCJĘ podniesienia poziomu sportowego".

Tylko, że niestety tacy piłkarze nie istnieją (no może poza gwiazdami najsilniejszych lig świata). Możesz ściągnąć piłkarza, który indywidualnie będzie miał wyższe umiejętności niż każdy z Wiślaków, ale w Wiśle po prostu ich nie zaprezentuje (z różnorakich powodów). Śmiałem się z tej "gwarancji", gdyż w futbolu niczego nie jesteś w stanie zagwarantować czy przewidzieć. Taki urok piłki. Resztę dopisał Snyrting, więc nie zamierzam bardziej się w to zagłębiać.

Pozdrawiam i życzę wesołych dywagacji na temat, w którym tak naprawdę nic nie wiemy
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.12.2010, 16:53
Nic nie patrzycie na umiejętności bramkarskie. Tylko, że jak nowy i zagraniczny to od razu lepszy, a gdy się nie sprawdza to wołacie na forum o polaków do pierwszej jedenastki. Jovanic jest słabym bramkarzem, przykro mi to stwierdzić, ale tak jest. Kiedyś obstawiałem za nim bardzo, ale np. przy bramkach z Karabachem mógł się lepiej zachować. Nie "wyciągnął" nam żadnej porządnej piłki, a pamiętajmy jak zachował się w meczu z Koroną. Okaz totalnego niezdecydowania.

Przypomniała mi sie pewna wypowiedź Jovanica który stwierdził, że to dobrze, że rywale mało strzelają, bo ma mniej do roboty i mniej bramek na jego koncie. Sama wypowiedź sugeruję nam jego umiejętności. Liczy na bramkarskie szczęście, że a nóż coś wyjdzie. Braki na przedpolu ma niesamowite, słaby refleks i brak zdecydowania. Dla mnie bramkarzem numerem jeden jest Pawełek, a Kurto? Ważne by go wprowadzać do składu umiejętnie i go nie spalić, a nie rzucić na głęboką wodę i dać mu z marszu pierwszy skład, bo się chłopak spali.

PS: Westersyl - bardzo piękny filmik.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2010, 17:15
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post

PS: Westersyl - bardzo piękny filmik.

Dokładnie - filmik klasa. Ty pracujesz w jakiejś agencji reklamowej?

Co do meritum: jakoś nie mamy szczęścia do bramkarzy. Albo są słabi albo jak już coś grają to są humorzaści.
Pawełek nie jest moim bramkarskim ideałem ale faktem jest, że ta runda wyszła mu wyjątkowo dobrze. Pytanie czy jest to trwała poprawa czy tylko chwilowy wzlot. Wydaje mi się, że jednak to pierwsze. Ewidentnie widać, że nasz cudowny Kazimierski uszczęśliwił zarówno siebie jak i nas swoim odejściem do pracy z kadrą narodową.
Pytanie ile nasz Mariusz sobie "zaśpiewał" za kolejny kontrakt? Jeżeli jest to coś na kształt Uwajaj - tzn. bardzo dużo to sorry ale przepłacać nie ma po co. Pytanie tylko czy mamy jakąś alternatywę? Póki co junior i wielka niewiadoma ( bo po 2 meczach nie oceniałbym tak surowo Jovanica - będąc konsekwentnym patrząc przez pryzmat np zeszłego sezonu Mariusza powinniśmy zastrzelić - z Jovanica też moga być kiedyś ludzie).

Ps . w jakieś ekstra oferty dla Mariusza to z całą sympatią do niego nie uwierzę. Zagraniczne kluby na ogół oglądają zawodnika nawet rok ( a zeszły raczej nie należy do zbyt marketingowych w jego wydaniu).
Ostatnio edytowane przez rafkur : 10.12.2010 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Stary 10.12.2010, 17:24
Smyrting napisał(a):
My, oni? Znajdz mi jedną osobę, która wtedy nie narzekała. Nie jestem żadnym klakierem zarządu, opowiadam się po prostu za zdaniem profesjonalisty a nie zdaniem anonimowego tłumu.
To pisales o anonimowym tlumie, czy o konkretnych osobach na forum zwykle mających racje? Anonimowy tłum jak chorągiewka zmienia zdanie i swe oceny, po byle zwycięstwie lub porażce - nie wszyscy forumowicze robią to samo. I niestety w naszym kraju jest tez tak, że tzw. „profesjonaliści” mylą się znacznie częściej niż niektórzy „zwykli kibice”.

Smyrting napisał(a):
Fakt, że wszyscy operują jakimś wyświechtanym hasełkiem wcale nie nie znaczy, że ono cokolwiek znaczy. Chcesz przykładów? Obejrzyj sobie jakąkolwiek reklame w telewizji.
Porównujesz mówienie o poziomie sportowym do reklamy w telewizji? „Poziom sportowy” nic nie znaczy, bo to popularne sformułowanie? Rewelacja, od dziś jesteś moim idolem!

Smyrting napisał(a):
Powiedz mi skąd wiesz, że to Ruch Chorzów zrezygnował z Rendulica a nie na odwrót?
Do Ruchu można dopisać Grenoble, Reid i wiele innych klubów, które nawet nie spojrzały na tego grajka. Tak, oczywiście, wierzę Ci, że to pewnie była jego decyzja, a nie ich

S1mone napisał(a):
Nie będę się rozpisywał, bo jakbyś przeczytał uważnie mojego posta to nie śmiałem się z hasła "poziom sportowy" a z hasła "powinniśmy ściągać piłkarzy, którzy dadzą GWARANCJĘ podniesienia poziomu sportowego".
Tym hasłem operują też trenerzy (np: Lippi, Wenger, Sammer) . Faktycznie, to idioci, śmiejmy się z nich!
Ostatnio edytowane przez Lemur : 10.12.2010 o godz. 17:27.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.12.2010, 17:29
Lemur napisał(a):Wyświetl post
Tym hasłem operują też trenerzy (np: Lippi, Wenger, Sammer) . Faktycznie, to idioci, śmiejmy się z nich!
No i pewnie ściągając Kakę do Realu mówiło się to samo, a fakt jest taki, że gwarancji nigdy miał nie będziesz
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Stary 10.12.2010, 17:40
s1mone napisał(a):Wyświetl post
No i pewnie ściągając Kakę do Realu mówiło się to samo, a fakt jest taki, że gwarancji nigdy miał nie będziesz
Na mój rozum, w normalnych warunkach przy ściąganiu piłkarza znacznie lepszego od posiadanego, gwarancja możliwości podniesienia poziomu sportowego jest prawie zawsze. Oczywiście długofalowo. Szczególnie w Polsce, gdzie większość zawodników nie potrafi nawet poprawnie biegać, o takich sprawach jak przyjmnowanie czy "czyste" kopanie piłki nie wspominając.

Pewnie, że czasem zaistnieją okoliczności, czy przypadki losowe, iż skoku jakościowego nie będzie (bo np: piłkarz złamie nogę). Albo ktoś się pomyli w ocenie zawodnika. Ale wtedy już nie mówimy o czynnikach typowo sportowych.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów