The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2010, 18:10
Witam. Przyznam się że po tych setkach zmian terminów jakie dotyczyły oddania stadionu trochę się już pogubiłem.
Ktoś wie kiedy wedłóg aktualnego harmonogramu będzie gotowy CAŁY stadion
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.12.2010, 18:25
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Witam. Przyznam się że po tych setkach zmian terminów jakie dotyczyły oddania stadionu trochę się już pogubiłem.
Ktoś wie kiedy wedłóg aktualnego harmonogramu będzie gotowy CAŁY stadion
Nie ma harmonogramu i nikt nie wie kiedy bedzie gotowe... na zdrowy rozum powinno byc na przyszla runde, ale chodza glosy za zachodnia dopiero ok maja bedzie gotowa...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.12.2010, 18:33
Cytat:
Nie ma harmonogramu i nikt nie wie kiedy bedzie gotowe... na zdrowy rozum powinno byc na przyszla runde, ale chodza glosy za zachodnia dopiero ok maja bedzie gotowa...
Znając czarwonego to módl się żeby przed Euro go oddali. Albo ew. katastrofą światową
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 07.12.2010, 21:51
Stadion Wisły: zamiast ochroniarza pomoże miły steward

Czasy gdy ochrona na stadionach brutalnie i z góry traktowała kibiców, odchodzą bezpowrotnie do przeszłości. Wraz z powstawaniem nowych stadionów ma się zmienić również zasadniczo podejście do fanów.

Na nie, nadmiar kultury może być szkodliwy

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...ward,id,t.html
Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 08.12.2010, 15:57
Nadmiar agresji również może być szkodliwy
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.12.2010, 16:09
http://www.zdit.krakow.pl/sprawy-urz...sprawy-8xi2010

Przetarg rozstrzygnięty:

Cytat:
Wybór ofert:
Wybrano ofertę nr 6: FLEXVISION Sp. z o.o.
50-118 Wrocław, ul. Więzienna 21

Cena wybranej oferty: 1 388 109,00 złotych brutto.
Termin realizacji: 15.02.2011 r.

Uzasadnienie wyboru:
Wybrany w niniejszym postępowaniu Wykonawca spełnia wszystkie warunki określone przez Zamawiającego oraz otrzymał największą liczbę punktów w świetle przyjętego kryterium, tj. 100% cena.
Umowa na w/w zadanie zostanie zawarta w ZIKiT w Krakowie, ul. Centralna 53 po telefonicznym zawiadomieniu, zgodnie z art. 94 ust. 1 pkt 2 Pzp.
Miasto aż takie warunki postawiło że tylko 2 firmy z 8 zakwalifikowali
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.12.2010, 16:18
Przynajmniej cena przyzwoita, a nie jak początkowo Majchrowski wyceniał to na prawie 4 mln zł z czego 3 poszłoby na pampersy. Może na mecz z Ruchem zdążą.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 08.12.2010, 17:42
Wystarczy popatrzyć na ulicę gdzie jest ta firma. Więzniowie robią po kosztach to jest tanio
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.12.2010, 18:32
z cyklu: znajdź 5 szczegółów:

właśnie znalazłem zdjęcia z technikum, i tak mi się skojarzyło
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.12.2010, 22:47
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Wybrano wykonawcę instalacji telebimów przy R22 !!!!

http://www.zikit.krakow.pl/sprawy-ur...sprawy-8xi2010

Wybrano ofertę nr 6:

FLEXVISION Sp. z o.o.
50-118 Wrocław, ul. Więzienna 21

Cena wybranej oferty: 1 388 109,00 złotych brutto.
Termin realizacji: 15.02.2011 r.

Uzasadnienie wyboru:
Wybrany w niniejszym postępowaniu Wykonawca spełnia wszystkie warunki określone przez Zamawiającego oraz otrzymał największą liczbę punktów w świetle przyjętego kryterium, tj. 100% cena.

http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=16652
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Od: 12.2010

Stary 09.12.2010, 16:17. co dalej?
Od wielu wielu lat jestem kibicem Wisły...równie długo jak jestem kibicem wyczekiwałem momentu kiedy w Krakowie powstanie piękny stadion piłkarski na miarę Europy i na miarę takiego miasta jakim jest Kraków. Ciężko było patrzeć na fatalny stan boiska i stadionu, lecz to w jakimś sensie rekompensowała dobra gra piłkarzy...w przyszłości miało być inaczej...a stało się tak jak się stało...nie chcę by moja wypowiedź była kolejnym na tym forum krzykiem rozpaczy...ale uważam po prostu iż skrzywdzono nas, wszystkich kibiców Wisły na długie długie lata... z goryczą patrzyć można na piękne stadiony Legii, Lecha czy już wkrótce Lechii...wybudowane za podobne lub niewiele większe pieniądze niż stadion Wisły... Projekt stadionu przez, przez, który Kraków stracił Euro...(nie oszukujmy się) mógł zachwycić ale w latach 50-tych ubiegłego stulecia. WIELKIE DZIĘKI...dla wszystkich tych którzy pozbawili nas i cały Kraków na wspaniałe przeżycia na pięknym nowoczesnym stadionie...a wystarczyło tylko trochę chęci, szczyptę rozumu i trzeźwego spojrzenia na sprawę...
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Stary 09.12.2010, 16:44
nie przez projekt stadionu straciliśmy Euro tylko ze względu na to że nas politycy wyhuśtali... stadion jest i jest lepszy od poprzedniego, winnych zaniedbań i niedociągnięć należy rozliczyć ale ciągły płacz nie ma sensu, to jaki będzie to stadion zależy od nas, od meczów, od ciągłości tradycji itd. i nie wątpię, że będzie to najlepszy stadion w Polsce!
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 09.12.2010, 17:00
pod względem dopingu być możę jest na to szansa...ale pod każdym innym względem nie... na starym i zaniedbanym stadionie z przed budowy też byłby wspaniały doping...a przedsatwiciele UEFA widząc jakim "niezwykłym"( jak na europejskie standardy- nowo budowanych) jest ten projekt, zdecydowali się na inne miasta gdzie wiele innych czynników było dużo niżej ocenionych niż w Krakowie...stadion jednak przechylił szale
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 09.12.2010, 17:06
Pyniu85 napisał(a):Wyświetl post
pod względem dopingu być możę jest na to szansa...ale pod każdym innym względem nie... na starym i zaniedbanym stadionie z przed budowy też byłby wspaniały doping...a przedsatwiciele UEFA widząc jakim "niezwykłym"( jak na europejskie standardy- nowo budowanych) jest ten projekt, zdecydowali się na inne miasta gdzie wiele innych czynników było dużo niżej ocenionych niż w Krakowie...stadion jednak przechylił szale
Masz jakiś kontakt z przedstawicielami UEFA?

Gówno ich obchodzi uroda stadionu kolego (zobacz sobie na stadion w Wiedniu na którym był rozgrywany poprzedni finał Euro). Liczy się tylko funkcjonalność.

A pod tym względem stadion w niczym nie ustępuje. Ba, jest dużo nowocześniejszy od Legii.

Naprawdę stadiony są ostanim czynnikiem jaki decyduje o wyborze państ/miast gospodarzy. Gdyby tak nie było to Katar by w życiu nie dostał praw do organizacji, tylko Anglia która stadiony ma najlepsze na świecie...
Ddf
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 09.12.2010, 17:16
sprawdź sobie jakie stadiony chce wybudować Katar i czy coś takiego byłoby możliwe nawet w Anglii...odnośnie tego że na Legia ma mniej nowoczesny stadion to pozostawiam bez komentarza...a dla UEFY liczy się przede wszystkim to ile na stadionie może usiąść kibiców i jak medialnie będzie się prezentował...liczą się też innowacje a nie buble...
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 09.12.2010, 17:20
...jedno jest pewne szkoda straconej szansy na piękny stadion...gdyby taki był nie było by zbędnych komentarzy i dyskusji...jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 09.12.2010, 17:25
Cytat:
...jedno jest pewne szkoda straconej szansy na piękny stadion...gdyby taki był nie było by zbędnych komentarzy i dyskusji...jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI
Cytat:
Cytat:
Przynajmniej cena przyzwoita, a nie jak początkowo Majchrowski wyceniał to na prawie 4 mln zł z czego 3 poszłoby na pampersy. Może na mecz z Ruchem zdążą.
Odwułuje się do Waszych sumień- byliście na wyborach? głosowaliście na Kracika (czy raczej przeciw Majchrowskiemu) ? Nie? To ciiiii=szaaa!
To jak to jest w końcu z tymi bandami ledowymi? Wliczone w ten przetarg czy osobny?
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 09.12.2010, 17:33
jestem kibicem, chodzę na mecze i kupuje bilety chcę dla Wisły jak najlepiej...mam prawo do uzasadnionej krytyki a uważam iż jest uzasadniona...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 09.12.2010, 17:38
Cytat:
jestem kibicem, chodzę na mecze i kupuje bilety chcę dla Wisły jak najlepiej...mam prawo do uzasadnionej krytyki a uważam iż jest uzasadniona...
Stadion jest miejski. Buduje go miasto, a nie Wisła. Wisła go "tylko" eksploatuje. Były ostatnio wybory, wygrał Majchrowski (ten od pejsów, nie zejdziemy na psy, wszystko zjebał inwestor + architekt.)- po nicku sądzę, że masz 25 lat, więc głos oddać mogłeś.

Tegoroczne wybory były więc KUREWSKO związane z klubem. Jeżeli zlałeś je/ świadomie oddałeś nieważny głos / zagłosowałeś na majchra (-_-), to naprawdę mam wątpliwości czy:

Cytat:
chcę dla Wisły jak najlepiej
Sorry za offtop, niby pozytywna wiadomość, ale wiecie już jak to jest...
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 09.12.2010, 17:43
a ja piszę z perspektywy kibica z miasta Krakowa, gdzie za nasze wspólne pieniądze (a sądząc po nicku nie jesteś jednym z nas mieszkańców) wybudowano taki stadion...i naprawdę rozumie kto co zepsuł...i nigdy nie zagłosowałbym na tego człowieka..
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 09.12.2010, 17:47
swoją drogą ciekawe ile razy byłeś na meczu...czy byłeś świadkiem całej tej budowy i tego wszystkiego....pozostawiam to dla Twego sumienia...jak to wcześniej ująłeś...
Odpowiedz cytując
polyester
Junior Member

Stary 09.12.2010, 17:52
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Stadion jest miejski. Buduje go miasto, a nie Wisła.
chciałem tylko zauważyć, że miasto przejęło stadion z dwiema trybunami i Obtułowiczem
ten pies to jest pudel.
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Stary 09.12.2010, 17:56
Pyniu85 nie jest prawda ze to przedstawiciele UEFA na widok stadiony stwierdzi ze jesb ble i nie bedzie Euro jak tak sadzisz to jestes w bledzie albo przedstawiasz swoje domysly z kosmosu. prawda jest taka ze to Polska wybrala 4 miasta i 4 stadiony według (ułożonych i przekręconych przez polityków widomej partii w zemście za przegrane wybory) kryteriów w skład których wchodziły oprócz funkcjonalności (nie piękna) stadionu, baza hotelowa, pkp, lotnisko, atrakcyjność turystyczna itp. zasady UEFA sa proste jest stadion klasy ELITE i Wisla bedzie taki miala albo przynajmniej moglaby miec spokojnie. JEJ wyglad nie decydowal o wyborze do UEFA wiec przestan plakac i nie wprowadzaj ludzi w blad.
rozlicz nieudolnych politykow, albo zajmij sie sam polityką ale nie opowiadaj bzdur ze przez brzydki stadion nie mamy Euro bo to bzdura!!!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 09.12.2010, 17:58
W każdym razie błędem było powierzenie projektu stadionu Obtułowiczowi (jego pierwszy stadion bodajże).

Wiem, że początkowo miał być na 20 tys. Wiem, że był przeprojektowywany z myślą o Euro 2012, lecz przy tym przeprojektowaniu ich zasranym obowiązkiem było to powierzyć innemu architektowi. Koszt bubla rośnie w dziesiątkach / setkach mln złotych (niepotrzebne skreślić). Na pewno tańszym rozwiązaniem było rozwiązanie umowy z Obtułowiczem.

EDIT:

Cytat:
chciałem tylko zauważyć, że miasto przejęło stadion z dwiema trybunami i Obtułowiczem
Przepraszam, mój błąd.
czyli jednak nie mój xD
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 09.12.2010 o godz. 18:00.
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Stary 09.12.2010, 17:58
polyester to nie prawda ze miasto przejelo (niby od kogo) stadion z dwoma trybunami. poczytaj sobie jakie byly losy, od poczatku stadion buduje miasto ale zmienila sie koncepcja 4 razy ze wzgledu na Euro i tyle
Odpowiedz cytując
andrzej
Member

Od: 05.2010

Stary 09.12.2010, 18:06
O ile się nie mylę to miasto przejęło stadion tylko z Obtułowiczem. Wszystkie inwestycje były już czynione przez miasto. Niestety Wisła sama sobie trochę w nogę strzeliła zatrudniając Obtułowicza jako projektanta. Miasto tylko wszystko przyklepało. No cóż, były to trochę inne czasy a stadiony w Polsce były w strefie marzeń. Projekt od samego początku kiepsko się prezentował, a jego obecna forma powstała w wyniku wielu modyfikacji. Można powiedzieć, że byliśmy prekursorami. Ja cały czas po cichu liczę, że uda się to wszystko jakoś wykończyć na w miarę poziomie.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 09.12.2010, 18:10
sprawdź sobie jakie stadiony chce wybudować Katar i czy coś takiego byłoby możliwe nawet w Anglii...odnośnie tego że na Legia ma mniej nowoczesny stadion to pozostawiam bez komentarza...a dla UEFY liczy się przede wszystkim to ile na stadionie może usiąść kibiców i jak medialnie będzie się prezentował...liczą się też innowacje a nie buble...
Jeden kolos Lusail Iconic Stadium (ale mniejszy od Wembley i Old Trafford) plus kilka 40 tysięczników do wybudowana (Anglicy już je mają). Grzech porównywać, na korzyść Anglików rzecz jasna...
Ddf
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Stary 09.12.2010, 18:12
co to znaczy według was ze "miasto przejeło" od kogo niby? kto miałby budować wcześniej,itp. prawda jest taka że to teren miasta, obułtowicza wybrało miasto, zlecioło projekt prace, zmiane projektu itd. od nikogo miasto nic nie przejmowalo.......
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.12.2010, 18:23
O twojej ignorancji świadczy fakt że nie masz pojęcia dlaczego Kraków Euro nie dostał i jaki był w tym udział stadionu.

Się obudził Pyniu85, stadion stoi, a on zaczyna płakać na forum. Jest co jest. Stadion w środku dla mnie wypas, elewacja zgodzę się że lipa, ale płakać nie ma nad czym. Mamy fajne trybuny, full zabudowane, co się da poprawić, pewnie poprawią. Z resztą się trzeba pogodzić, albo znaleźć jakiś inny obiekt do narzekań.

Widzę że wpisujesz się w polityce transferowej, to wytrzymaj miesiąc i będziesz płakał że znów Kluiverta nie kupiliśmy czy innego kopacza.

Neostrada na promocji?
Ostatnio edytowane przez MatMario : 09.12.2010 o godz. 18:33.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
andrzej
Member

Od: 05.2010

Stary 09.12.2010, 18:40
Dagobert napisał(a):Wyświetl post
co to znaczy według was ze "miasto przejeło" od kogo niby? kto miałby budować wcześniej,itp. prawda jest taka że to teren miasta, obułtowicza wybrało miasto, zlecioło projekt prace, zmiane projektu itd. od nikogo miasto nic nie przejmowalo.......
No nie do końca. Pamiętam jak na początku urzedowania Majchrowskiego w pierwszej połowie lat 2000 miasto właśnie skupowało (nie wiem jak to inaczej nazwać) ziemię pod stadion. Nie wiem do kogo te tereny należały, czy do Wisły, Telefoniki czy Bóg wie jeszcze kogo. Nie mniej pamiętam, że kwestia była taka, aby móc rozpocząć budowę stadionu tereny musiały stać się miejskie, aby móc inwestować publiczne pieniądze. Już wtedy starałem się śledzić te sprawy i pamiętam jak uroczyście odtrąbiono, że tereny już są miejskie i jest to wielki krok w stronę budowy stadionu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów