The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2010, 22:32
Nie słyszałem wcześniej o zawodnikach, których nazwiska podaje B. Karcz w GK. Jego artykuł wygląda jednak na wyważony i bliższy prawdy, niż to, czym podniecały się plotkarskie serwisy. Co innego uważnie obserwować rynek "krakowski", a co innego odgrzać włoskie wiadomości sprzed tygodnia i trąbić, jakby co najmniej Messi miał przyjechać do Krakowa pograć przez rok

A Włosi jak to Włosi. Glika pewnie chętnie "opchną" (pytanie za ile) - tylko czy znajdą w Polsce takiego, co zechce niechcianego u ich obrońcę, który na przeciągu pół roku zagrał zaledwie w paru meczach?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.12.2010, 22:34
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24339

Ciekawe, czy to kończy kwestię Glika w Wiśle, czy niestety Chaveza. Oby to pierwsze. W każdym razie potwierdzają się nasze przypuszczenia - zarząd utrzymuje cele transferowe we względnej tajemnicy.

Biorąc pod uwagę fakt, że trafił do nas wcześniej Bunoza kontynuacja bałkańskiego kierunku nie dziwi. Pytanie tylko, czy transfer dojdzie do skutku i jaki poziom prezentuje Rendulic.

PS. właściwy adres artykułu w GK to
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html
Ostatnio edytowane przez flamengista : 08.12.2010 o godz. 22:37.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.12.2010, 22:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24339

Ciekawe, czy to kończy kwestię Glika w Wiśle, czy niestety Chaveza. Oby to pierwsze. W każdym razie potwierdzają się nasze przypuszczenia - zarząd utrzymuje cele transferowe we względnej tajemnicy.

Biorąc pod uwagę fakt, że trafił do nas wcześniej Bunoza kontynuacja bałkańskiego kierunku nie dziwi. Pytanie tylko, czy transfer dojdzie do skutku i jaki poziom prezentuje Rendulic.
Myśle że skoro TSWD (którzy rzadko szukają sensacji i nie chcą "psuć" transferów) to myśle że do dogadania zostały szczegóły więc pewnie do nas przyjdzie.
Chyba że to już taka zasłona dymna grubymi nićmi szyta żeby przycisnąć jakiegoś innego zawodnika na którym nam bardziej zalezy.

EDIT: Jawor w 15 meczach stracił tylko 12 bramek z czego 4 strzelił Partizan więc to nie jest zły wynik.
EDIT2: Ponadto jest do podpisania za darmo więc pewnie to też powoduje że możemy zaryzykować, może zaskoczy a jak nie to do widzenia.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 08.12.2010 o godz. 22:41.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.12.2010, 22:41
Cytat:
Szukasz dziury w całym.
Nic nie kończy, ale wreszcie mamy jaką alternatywę.
Poza tym straciliśmy Clebiego, więc brak trzeba uzupełnić.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2010, 22:46
Genkow to bardzo dobry piłkarz. Swego czasu uważany za jeden z największych talentów w Bułgarii. Byłby sporym wzmocnieniem ataku, dlatego że w Lokomotivie się szybko odbudował.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.12.2010, 22:52
Kolejna bośniacka Bunoza do nas ? Widział ktoś tego gościa i może go scharakteryzować ?
..
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.12.2010, 22:55
Po pierwsze - nie bośniacki,
Po drugie - bardzo dobry zawodnik.
Nie oceniajcie zawodników tylko przez pryzmat ich pochodzenia!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.12.2010, 23:15
rafalek napisał(a):Wyświetl post
bardzo dobry zawodnik.
Na jakiej podstawie to wnosisz?
Fakt, że trochę pograł we Francji w 1 Ligue (ok 15 występów) no i w Serbii w tamtejszej ekstraklasie. Wiesz coś więcej o nim?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 08.12.2010, 23:19
Oglądam serbską ekstraklasę dość regularnie.
Gość jest potężny, świetnie się ustawia, wygrać z nim główkę to jest wyczyn. Do tego nieźle skoordynowany i dość szybki. Powinien być znaczącym wzmocnieniem..ale oczywiście głowy za niego nie daję
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.12.2010, 23:24
To on.
http://video.google.com/videoplay?do...7330888823252#

Według mnie wygląda naprawdę dobrze. Wiadomo, nie robi to dużego wrażenia gdyż filmik wygląda jakby był kręcony cyfrówką, warunki do gry też nie są rewelacyjne.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.12.2010 o godz. 23:44.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.12.2010, 23:31
Rendulic to na tym filmiku taki defensywny pomocnik, a nie obrońca. Po cholerę nam 3 defensywnych obrońców?
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Stary 08.12.2010, 23:38
Ale jeździ sankami na tym filmiku Wygląda całkiem nieźle.

Btw obecna liga serbska przypomina mi polską parę lat temu.

Przecież może grac na obronie warunki fizyczne i odbiór ma niezłe.
Powód: post wyzej ;p
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 08.12.2010 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 08.12.2010, 23:41
W sumie, to nie taki defensywny pomocnik. Często jednak gra na obronie. Filmik trwa 18 minut, trochę się zaskoczyłem. Jeszcze mi leci.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.12.2010, 23:46
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Rendulic to na tym filmiku taki defensywny pomocnik, a nie obrońca. Po cholerę nam 3 defensywnych obrońców?
Jeśli pograł trochę w środku pola to przynajmniej jest szansa, że potrafi wyprowadzić atak spokojnym podaniem po ziemi, a Bunozie i Chavezowi wyraźnie brakuje tej umiejętności.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.12.2010, 23:48
Nie chcę nic mówić ale ku*wa jesteśmy w Polsce i moglibyśmy jakiś Polaków ściągnąć. Owszem może są oni drożsi niż zaciąg z południa ale dla mnie osobiście to nieporozumienie żeby w okienku transferowym ściągać 'n' zagranicznych i 1 czy 2 Polaków...
Choć jak się widzi jakie ceny wołają za poniektórych (np. Glik) to nie ma co się dziwić.
Mam nadzieję że jacyś z Młodej Ekstraklasy będą powoli wdrażać się do pierwszego składu.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.12.2010, 23:51
Po głębszej analizie według mnie koleś wygląda naprawdę bardzo dobrze. Ważne jest to, że jest po przygodzie zagranicą gdzie na pewno miał do czynienia z taktyką na wyższym poziomie. Na własne oczy mogliśmy się przekonać na jakim poziome taktycznym był u nas Bunoza po przyjściu.
Widać że nie jest to typ zawodnika który wybija każdą piłkę na lagę, potrafi spokojnie ją rozegrać i wyprowadzić, widac że dobrze gra w powietrzu co jest naszym dużym mankamentem.
Dodatkowym atutem jest to że grał na defensywnym pomocniku co świadczy o tym że wyprowadzanie piłki nie jest mu obce. Co najważniejsze spełnia główne kryterium - jest za darmo. Mam nadzieję ze go podpiszemy i nie będzie to nasze jedyne wzmocnienie w defensywie.

Arkas: Utalentowany piłkarz z ligi serbskiej Bunoza - 400 k euro. Utalentowany Polak Sadlok - 1 mln euro.
Co do Glika byl poruszan już jego temat, koleś jest słabym obrońca, po prostu ma dobrego managera który nieźle pokombinował i dzięki temu Glik się wypromował.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.12.2010 o godz. 23:54.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Stary 08.12.2010, 23:59
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Utalentowany piłkarz z ligi serbskiej Bunoza - 400 k euro. Utalentowany Polak Sadlok - 1 mln euro.
Taa i w dodatku obaj się w Wiśle nadają na ławkę... (Z ich obecnym poziomem)

Co do tego Serba to bym go brał tym bardziej, że jest za darmo więc nie ryzykujemy wielkich pieniędzy.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.12.2010, 00:05
Zainteresowanie rynkiem bałkańskim nie powinno dziwić. Czas na efekty wzmożonej pracy Niezatapialnego (ani cienia ironii z mojej strony), który po tamtejszych ligach najeździł się co niemiara i naprawdę wykonał kawał świetnej roboty jak chodzi o scouting. Ponadto tam są dość racjonalne relacje cena-jakość, nie to co w pewnym zabawnym kraju nad Wisłą.. także niech niektórzy przestaną narzekać na zagraniczny zaciąg. Lepsze to niż karygodne przepłacanie.
Pożyjemy zobaczymy, choć może tak jak pisali poprzednicty jest to tylko straszak na jakiegoś konkretniejszego obrońcę o którym jeszcze nie wiemy.
Z kierunkiem bułgarskim wiążą się póki co złe wspomnienia ale może czas by jakiś rodak Christowa zmazał po nim plamę
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.12.2010, 00:06
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę nic mówić ale ku*wa jesteśmy w Polsce i moglibyśmy jakiś Polaków ściągnąć. Owszem może są oni drożsi niż zaciąg z południa ale dla mnie osobiście to nieporozumienie żeby w okienku transferowym ściągać 'n' zagranicznych i 1 czy 2 Polaków...
Choć jak się widzi jakie ceny wołają za poniektórych (np. Glik) to nie ma co się dziwić.
Mam nadzieję że jacyś z Młodej Ekstraklasy będą powoli wdrażać się do pierwszego składu.
Mam nadzieję że będziemy sprowadzać coraz mniej Polaków, bo Ci grać nie potrafią.

Sukcesu naszymi rodzimymi graczami nie osiągniemy, a narzekanie na temat większej ilości stranierich jest irracjonalnym płaczem.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.12.2010, 00:07
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Co do tego Serba to bym go brał tym bardziej, że jest za darmo więc nie ryzykujemy wielkich pieniędzy.
I to jest, poza wzrostem, jego podstawowy atut.

Nie ma co patrzeć na zmontowane filmiki jak gra z jakimiś drwalami na karczowisku z których dziwnym trafem wycięto wszsytkie momenty w których coś mu nie wyszło. Myślicie, że jakby się machnął tak jak kiedyś Bunzoa, to by to pokazali? Swoją drogą to był niezły Double-Mach

Ja mam cały czas w pamięci Christova, króla strzelców ligii bułgarskiej, który w Polsce na boisko wszedł raz, i z rozbrajającą szczerością przyznał, ze gra była tak szybka, że nie wiedział co się dzieje. I tyle było jego kariery, a naszych wzmocnień.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.12.2010, 00:08
Ten Rendulict to mi przypomina Krizanaca ,co kiedys w Grocliniwe grał.

Na filmiku-atakuje bardzo zdecydowanie i sie nie pitoli.Konkret-jak juz wslizg to tak zeby przeciwnik nie przeszedl.To mi sie podoba

Ale wiadomo ze taki sam filmik to mozna i z Kowalskim zmontowac,wiec goscia ja bym jeszcze chcial zobaczyc ze 2 mecze po 90 minut potem moge oceniac
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.12.2010, 00:13
Ten filmik pochodzi z czasów Widzewa w LM ? No i co to za pastwiska są...nawet nie wiadomo czy to ten pilkarz
A poważnie to po filmikach nic nie można powiedzieć. Goście wyglądają jak supermeni, a wychodzą w PL na boisko i nie wiedzą co się dzieje,
..
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 09.12.2010, 00:31
Arkas napisał(a):Wyświetl post
A co Ci to przeszkadza do jasnej ciasnej?
Niestety taki jest teraz rynek - wartość piłkarzy polskich, którzy są dobrzy, jest kilkakrotnie zawyżona. Więc co - mamy ściągać Polaków dla idei? O nie! Nigdy bym się na to nie zgodził. Polaków to ściągajmy, ale tylko wtedy gdy są a) dobrzy, b)kosztują relatywnie niewiele - widzisz takich na horyzoncie? Bo ja nie.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 09.12.2010, 01:15
a ciekawe co z Pawełkiem ...
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 09.12.2010, 03:32
Stary Para słusznie prawi - filmik o tyle ciekawy, że większość meczy zarówno poziomem, jak i boiskiem przypomina naszą okręgówkę, alb0 A klasę. Gość ma całkiem niezłe warunki, dobrą, jak na te warunki koordynację ruchową, ale w piłkę niekoniecznie musi umieć grać (w piłkę, a nie w kopaną).
Poza tym, jeśli większość interwencji robi na wślizgu, to mu przyszłości w dobrym klubie nie wróżę.

Ciekawe, że jego kolega ze stopera Zeljko Djokic właśnie podpisał kontrakt z Ruchem !
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 09.12.2010, 05:14
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Wiesz - sama sprzedaż Glika może odbywać się tak, że Wisła po prostu przejmie jego zarobki plus dopłaci jakąś niewielką sumę - może 200 tysięcy euro - to by wystarczyło. Tylko pytanie, na ile Glik mógłby nas wzmocnić i czy to nie zasłona dymna np. Pana Maaskanta - przecież nie od dziś wiadomo, że działania Wisły też mogą mieć na celu skupienie ogniskowej dziennikarzy na innych zawodnikach niż Wisła będzie chciała. To może być celowe działanie, by negocjacje przebiegały sprawniej.
Jeśli Glik miałby kosztować 200k Euro to moim zdaniem powinniśmy go brać. Nie bardzo jednak wierzę że makarony aż tak bardzo spuścili by z tonu (z 1 mln na 0,2). Moim zdaniem problemem byłby także jego kontrakt. Jeśli miałby dostawać w Polsce włoski kontrakt (moim zdaniem minimum 400k EUR na rok) to raczej nie wchodzi to w rachubę. Chłop jest wart maximum 200k EURkontraktu rocznego i to w systemie motywacyjnym. Jeśli Glik łyknął by takie warunki to można zacząć z nim negocjować.

A jeśli chodzi o Serba to bardzo ciekawe na ile wiarygodne są informcje podane przez TWSD (poza GK jego nazwisko nie pojawiało się nigdzie indziej). W jego kontekście brałbym też pod uwagę czy dodatkowy "Jugol"((o ile dobrze liczę piąty) w składzie nie spowoduje powstanie nowych kwasów w drużynie. Wiadomo dość powszechnie że oni są trochę szaleni a gdy zaczynają być w wiekszości mają bardzo silną tendencję do tego żeby rządzić po swojemu.

Jeśli się zastanowić to (zakładając że potrzebujemy czterech stoperów) wychodzi na to że pytajnik można postawić przy trzech: Cleber (zdrowie), Chavez (kwota odstępnego) i Kowalski (umiejętności). Pewny wydaje się być tylko Bunoza. Dlatego w zależności od rozwoju sytuacji może się okazać że powinniśmy zakontraktować nie jednego ale trzech stoperów. Innymi słowy może być tak że pomimo zakontraktowania tego Serba (powiedzmy) cały czas jest jeszcze miejsce dla Glika czy Hernaniego.
Moim zdaniem (biorąc tylko pod uwagę nazwiska które już się przewinęły) idealna czwórka to: Chavez, Bunoza, Hernani (czy on jest prawonożny) i (gdyby okazało się że Clebi jednak odpuszcza) ktoś z dwójki Glik (ale na sensownych warunkach!) lub ten Serb.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 09.12.2010 o godz. 05:29.
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 09.12.2010, 07:43
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html

Milan kosztował też 500 tys. i siedzi na ławie, a Załuska to solidny bramkarz.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.12.2010, 08:29
Wisła i Legia interesują sie napastnikiem Repr. Nigerii - Michaelem Eneramo
http://legia.net/wiadomosci,39584-mi...wan_legii.html

To najlepszy strzelec Afrykańskiej ligi mistrzów 9 goli strzelił,szkoda że ma tak wysokie wymagania finansowe..no ale jak sie marzy o sukcesach w Europie to takich zawodników trzeba ściagac bo potem przyjedzie Lewadia czy Karabach i nas oklepie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.12.2010 o godz. 09:35.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.12.2010, 09:12
coonta napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html

Milan kosztował też 500 tys. i siedzi na ławie, a Załuska to solidny bramkarz.
Solidnie słaby. Przyszedł do Celtiku jakiś anonimowy, młody Anglik i od razu posadził go na ławce. Grając w Polsce również nie robił furory. Według mnie Jovanić jest teraz trochę "zawaliławą", bo jeśli przedłużamy kontrakt z nieźle spisującym się Pawełkiem, to wypadałoby mu sprowadzić jakiegoś młodego konkurenta: Sandomierskiego albo Dubravkę, a tymczasem mamy 25 letniego Serba, który nie umie grać na przedpolu.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.12.2010, 11:01
Na Bałkanach powołanie do reprezentacji jest chyba normą

Jak za darmo to brać, bo pewnie kosztować nas będzie grosze a nuż może uda mu się kilka razy w piłkę trafić. Tylko z drugiej strony na tej zasadzie możemy brać każdego.

Co do Nigeryjczyka. Kolejna podpucha. Taki dobry a taki słaby, nawet 1,5 miliona za sezon nie odstraszyłaby chociażby Włochów, którzy lubią takich gości sprowadzać. Cienki jest i tyle. Kolejny z zajebistym CV,jak Mazenga,Beto,Christov,Rios itd.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów