The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2010, 11:13
Dodam jeszcze Grzegorza Krychowiaka który zaliczył nawet jeden występ w reprze a na zapleczu francuskiej ekstraklasy radzi sobie całkiem nieźle.
http://www.transfermarkt.de/de/grzeg...ler_45184.html
Jest jeszcze Alan Stulin mający za sobą występy w polskiej młodzieżówce i w drugim zespole Kaiserslautern.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/al...ler_45191.html
Tomasz Cywka też jakiś czas temu mówił, że chętnie przeprowadziłby się do Polski z myślą o Euro 2012...
Na zapleczu Premier League radzi sobie bardzo dobrze.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/to...ler_38558.html
Chciałbym aby trafił do nas Bony Wilfried ze Sparty Praga jednak trochę on kosztuję...
http://www.transfermarkt.co.uk/en/bo...ler_81808.html
Ciekawy zawodnik.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ke...ler_66112.html
J.W
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...ler_68645.html
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.12.2010, 11:30
Titto napisał(a):Wyświetl post
Dodam jeszcze Grzegorza Krychowiaka który zaliczył nawet jeden występ w reprze a na zapleczu francuskiej ekstraklasy radzi sobie całkiem nieźle.
http://www.transfermarkt.de/de/grzeg...ler_45184.html
Jest jeszcze Alan Stulin mający za sobą występy w polskiej młodzieżówce i w drugim zespole Kaiserslautern.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/al...ler_45191.html
Tomasz Cywka też jakiś czas temu mówił, że chętnie przeprowadziłby się do Polski z myślą o Euro 2012...
Na zapleczu Premier League radzi sobie bardzo dobrze.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/to...ler_38558.html
Chciałbym aby trafił do nas Bony Wilfried ze Sparty Praga jednak trochę on kosztuję...
http://www.transfermarkt.co.uk/en/bo...ler_81808.html
Ciekawy zawodnik.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ke...ler_66112.html
J.W
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...ler_68645.html
Co ty człowieku wogóle proponujesz? Zawodników z drugiej ligi włoskiej czy hiszpańskiej? Myślisz ze młodzi gracze będą chcieli przyjsc tutaj nawet jakby dostali 2 razy więcej? Młodziaków z ligi rosyjskiej? Wiesz ile oni tam zarabiają pomijając to że mają tam dużo wyższy poziom.. Krychowiaka chcesz? Ile razy go widziałeś w życiu jak gra? Raz, dwa? Czy może jak kosztuje 500 tysi ojro na tym serwisie to już musi być niezły Alana Stulina pewnie też obserwujesz?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.12.2010, 11:46
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Co ty człowieku wogóle proponujesz? Zawodników z drugiej ligi włoskiej czy hiszpańskiej? Myślisz ze młodzi gracze będą chcieli przyjsc tutaj nawet jakby dostali 2 razy więcej? Młodziaków z ligi rosyjskiej? Wiesz ile oni tam zarabiają pomijając to że mają tam dużo wyższy poziom.. Krychowiaka chcesz? Ile razy go widziałeś w życiu jak gra? Raz, dwa? Czy może jak kosztuje 500 tysi ojro na tym serwisie to już musi być niezły Alana Stulina pewnie też obserwujesz?
Jednak nie uważasz, że można by było zainteresować się takim Krychowiakiem? Co w tym złego przyjść na mecz Stade Reims i zobaczyć jak sobie radzi?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.12.2010, 17:19
taa, a taka Lechia mogła wziac Traore czy Deleu, nawet Arka w defensywie zrobiła fajne transfery - i wszystkie lepsze niz nasze.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.12.2010, 17:53
HEDu coś ostatnio przewrażliwiony jesteś
Deleu to jeździł po klubach szukając pracodawcy, 35tys które miał dostawać od Lechii to dość dużo.
Arka zrobiła fajne transfery? Nie wiem czy napisałeś to po tym jak przeczytałas pochalny tekst o Brumie na weszlo czy z własnych obserwacji, ale pokaż te fajne transfery.
Traore jak zapewne wiesz był naszych potencjalnym celem tyle że bodajże okienko wcześniej, ale do transferu nie doszło.
Naprawde uważasz że ktoś z Arki by u Nas sie załapał ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.12.2010, 19:23
Leonel Vangioni
Argentyna
23 lata
Newell's Old Boys
Lewy pomocnik
1 występ w reprezentacji Argentyny
Odpowiedz cytując
domofon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.12.2010, 21:28
Farid Guliev, 24 lata, król strzelców w Azebejdzanie, gra w klubie Neftchi Baku PFC - 16 goli w zeszlym sezonie
Bahodir Nasimov , 23 lata, 14 goli w obecnym trwajacym sezonie, Neftchi Baku PFC

a za tego gocia warto oddac majatek

Otar Martsvaladze, Gruzin, 26 lat, 1,76 cm, FC Volga Nizhny Novgorod, 21 goli w rosyjskiej 1.lidze
Ostatnio edytowane przez domofon : 05.12.2010 o godz. 21:37.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 05.12.2010, 22:41
Drodzy Forumowicze - od tego jest ten wątek, by proponować każdą, nawet najbardziej nierealną kandydaturę do Wisły. Tym właśnie różni się od wątku o polityce transferowej, gdzie dyskutujemy tylko o konkretach*.

Więc ostrożnie z wyśmiewaniem propozycji przedmówców. Przynajmniej róbcie to kulturalnie, bez obrzucania się błotem.

*tzn. pojawia się info w mediach o zainteresowaniu jakimś piłkarzem - komentujemy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 06.12.2010, 12:34
szprotson napisał(a):Wyświetl post
HEDu coś ostatnio przewrażliwiony jesteś
Deleu to jeździł po klubach szukając pracodawcy, 35tys które miał dostawać od Lechii to dość dużo.
Arka zrobiła fajne transfery? Nie wiem czy napisałeś to po tym jak przeczytałas pochalny tekst o Brumie na weszlo czy z własnych obserwacji, ale pokaż te fajne transfery.
Traore jak zapewne wiesz był naszych potencjalnym celem tyle że bodajże okienko wcześniej, ale do transferu nie doszło.
Naprawde uważasz że ktoś z Arki by u Nas sie załapał ?
Bruma, Rozic, nawet Noll. Glavina mi się podoba też

Arka traci mało bramek (tam oprocz z Legią).

Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 06.12.2010, 12:38
HEDu napisał(a):Wyświetl post
taa, a taka Lechia mogła wziac Traore czy Deleu, nawet Arka w defensywie zrobiła fajne transfery - i wszystkie lepsze niz nasze.
Gdyby mieli takie super transfery to by byli przed nami w tabeli.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.12.2010, 12:48
PAC napisał(a):Wyświetl post
Gdyby mieli takie super transfery to by byli przed nami w tabeli.
Cracovia - Seidi N..... patrzac na tabele to musial byc katastrofalny niewypal
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.12.2010, 13:00
Bruma, Rozic, nawet Noll. Glavina mi się podoba też

Arka traci mało bramek (tam oprocz z Legią).
Stracili raptem 1 bramkę mniej niż my, a wg. Ciebie w obronie zrobili lepsze transfery niż Wisła.
Można powiedzieć, że gdyby nie beznadziejny mecz w Poznaniu mielibyśmy najlepszą defensywę (na papierze) w lidze.

Więc jak to jest?

Ja wiem, że w Lidze + Ekstra powiedzieli, że Arka jest świetna w obronie (połączyć defensywe Arki i ofensywę Lechii i jest drużyna na mistrza ), ale też od 4 lat mówią w podsumowaniach, że Wisła przyzwyczaiła wszystkich do pięknej, kombinacyjnej gry, a ostatni raz taką piłkę graliśmy w 2004 roku.

Nie zdziwię się jak na koniec sezonu tylko 1 albo 2 kluby będą miały więcej straconych bramek niż Arka.

Na pewno Rozic, Noll, Bruma są lepsi od Chaveza, Bunozy, Cikosa i Palijca?
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.12.2010, 13:25
Tych wszystkich "ekspertów" w różnych programach to można słuchać, ale trzeba mieć do tego dystans i czasem lepiej co by jednym uchem wlatywało a drugim od razu wylatywało.
Jak dla mnie Wisła może grać jak chce, byle zdobywała puchary, wygrywała w tym derby, mecze z Legią i Lechem i awansowała w końcu do LM (8]) lub LE. Styl jest mniej ważny, a jak się tak przyzwyczaili wszyscy, to niech sobie patrzą na Legiunię i niech spadają od Wisły.

Wszyscy się za to zachwycają tym Saidim z Craxy. No, okey, szumu robi niemało, ale nie przesadzajmy w tych ocenach. A to nie je, bo religia, [przez co] a to łapie kontuzje, a to w końcu marnuje niejedną doskonałą sytuację do strzelenia goli (niezapomniana- ta derbowa: sam na sam z Pawełkiem).
Jeśli ma przyjść do nas skrzydłowy to już wolę Sobotę Waldka- je normalnie, z kontuzjami to nie wiem jak u niego jest, sprawia lepsze wrażenie na mnie niż Saidi. No i swój, a to zawsze miło. I pewnie nie będzie się wykłócał o kasę jak Burundyjczyk (dobrze kojarze?) w NEC, a i w Cracovii już zdążył (to pismo od piłkarzy o braku wypłat, on tam też był przecież).

Btw. Znów się zaczyna sezon pt. "transfermakt.de- nie widziałem/am, ale mi się podoba z wizytówki" x)
Niemożliwe ^^

EDIT: No fakt, potencjał Ntibazonkiza ma. Nie śledziłam tak uważnie wszystkich meczy, ale nasz dyr. sport. powinien był, a ciekawa jestem jak wypadło by porównanie Soboty z Saidim. Ten sam wiek, podobna postura... Zobaczymy co nam przyniesie zima.
Ostatnio edytowane przez masterlag : 06.12.2010 o godz. 19:17.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.12.2010, 13:53
Cytat:
Wszyscy się za to zachwycają tym Saidim z Craxy. No, okey, szumu robi niemało, ale nie przesadzajmy w tych ocenach. A to nie je, bo religia, [przez co] a to łapie kontuzje, a to w końcu marnuje niejedną doskonałą sytuację do strzelenia goli (niezapomniana- ta derbowa: sam na sam z Pawełkiem).
Ale ma taki potencjał, jakiego nie znajdziesz w naszej lidze.
Jest nierówny, ale młody.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 06.12.2010, 14:19
Pomijając to, że jest grajkiem parchów i średnio uśmiecha mi się sprowadzanie kogokolwiek stamtąd, o tyle Ntibazonkize byłbym w stanie przełknąć. Odpowiednio prowadzony w normalnym klubie i z normalnymi kolegami z zespołu (a nie takimi na poziomie co najmniej jednej ligi niżej) mógłby się stać zawodnikiem podobnym do Uche.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 06.12.2010, 15:14
Transfery transferami, obrona obroną, a CAŁOKSZTAŁT to nadal jest Arka, rozumiecie? Dlatego jest niżej w tabeli, nie grają przecież samymi obroncami, czy jednym dobrym pomocnikiem. Ale wg mnie pojedynczy piłkarze są lepsi od naszych.

Napewno lepsi od Paljica, Bunozy i moze Cikosa A Glavina lepszy od Jirsaka i Garguły, Boukhariego.

A że reszta ich piłkarzy to cienka paczka, więc jako druzyna są i będa od nas słabsi. Chyba ze wymieniliby całą druzyne a u nas wystarczy kilka transferow.

Z resztą to takie głupie gadanie "bo są niżej w tabeli i tracą prawie tyle bramek co my", to takie płytkie. Nas zaślepiają 4 ostatnie mecze gdzie nie stracilismy gola.
A Jaga? Jest wyzej w tabeli, strzela więcej, traci mniej, więc napewno ich piłkarze są lepsi od naszych wszystkich? Czy moze jako druzyna są aktualnie lepsi? Przeciez grają tym samym składem 2 lata, z małymi wyjątkami.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 06.12.2010 o godz. 15:17.

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.12.2010, 15:18
T

Napewno lepsi od Paljica,

i.
Pajlic to nie obrońca!
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 06.12.2010, 15:54
między innymi dlatego mowie, że są lepsi od niego w Arce.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 06.12.2010, 16:34
między innymi dlatego mowie, że są lepsi od niego w Arce.
po czym wnosisz ze są lepsi? Bo stracili mało bramek?
Przeciez to drużyna drewniaków, broniąca się od momentu przyjazdu na stadion. Nie dziw że stracili mało, skoro oni tylko na tym sie koncentrują.

Przywołałeś Paljica, że niby nasz pomocnik obrońca jest słabszy niż obrońcy boczni w Śledzionowie, to udowdnij to.
Po czym wnosisz że są lepsi (tak wiem, zapewne wyskoczysz z Bruną, bo on ostatecznie coś tam wart, ale ten Nole i trole wręcz przeciwnie)
A od Buno kto jest lepszy na środku bo nei wiem, może ten Rozic żart ?

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.12.2010, 16:42
w kadrach U-19,U-21 Łotwy,Estonii,Słowacji,Bośni,Czarnogóry,Białor usi mógłby Valcx poszukac wzmocnien ( na graczy z tych krajów chyba nas stac ? ) a nie sprowadzac 30-34 letnich obieżyświatów
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.12.2010 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 06.12.2010, 19:13
Rozic Rozic. Tylko kto tutaj ogląda mecze ekstraklasy, żeby jeszcze mógł sie wypowiadać na takim poziomie co ja ? Oglądam także Arke, więc wiem jak to wygląda. Nawet w Bytomiu podobał mi się ten czarnoskóry pomocnik, który nie dostał chyba pozwolenia na prace.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 06.12.2010, 19:26
Rozic Rozic. Tylko kto tutaj ogląda mecze ekstraklasy, żeby jeszcze mógł sie wypowiadać na takim poziomie co ja ? Oglądam także Arke, więc wiem jak to wygląda. Nawet w Bytomiu podobał mi się ten czarnoskóry pomocnik, który nie dostał chyba pozwolenia na prace.
HEDu, ja oglądam lige dość uważnie, no może akurat na Śledziów uwagi nie zwracam z racji ich drewnianości (cały czas jestem w szoku że Tadek Labukas ma więcej niz 2 bramki...) ale kilka meczy m.in z Legią oglądałem.
Tezy o tym że są lepsi od Naszych ja wkładam pod dywan. Ty twierdzisz inaczej, ok przedstaw swój światopogląd, z chęcia sie zapoznam, ba, nawet może przejde na Twoją strone, ale na ten moment nie przekonuje mnie drewniana wybijająca piłke i przeszkadzająca w grze Arka.
Bez jaj, ale dla mnie oni wyglądaja jakby w każdym meczu chcieli ugrać 0-0

A ten Clemens Matawu z TSP o którym piszesz, bezwizowiec strzelił Nam bramkę i wyglądał bardzo ciekawie, w końcu chłop nawet gra w swojej czarnej reprezentacji, technikę posiada fajną gorzej z walecznością i charyzmą, ale chłop ma chyba 28 lat wiec kariery juz nie zrobi.

Ale dalej czekam na odpowiedz, w czym Arkowcy są lepsi niż Wiślacy, pomiając wgląd w tabele.Załóżmy że tabeli nie ma.
Bruma jest agresywny i waleczny to zauważyłem, ale chciałbym czegoś wiecej.

Odpowiedz cytując
gasienica10
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 06.12.2010, 20:51
http://lubanmaniowy.futbolowo.pl/lub...o-tbilisi.html
zachęcam do przeczytania Historia byłego Wiślaka Rafała
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 06.12.2010, 22:54
Rozic bardzo dobrze sie ustawia i dobrze gra głową, jest w miare szybki mimo wzrostu i nie popełnia takich dziwnych błędów jak Bunoza, nie wyprowadza też tak piłki ze stratami, jest silny, porównałbym go do Chaveza, do tego poziomu. Tyle ze moze grac na bokach i środku.

Noll to typowy średniak, ale z racji wieku w sumie jest mało dynamiczny, więc Cikos go bije w ofensywie, ale w defensywie Noll jest stabilny. O Brumie nawet nie ma co mowic bo to jeden z najlepszych piłkarzy Arki.

Ale Glavina bardzo fajny jest, walczak, widać go wszędzie, dobre crossy, pokazuje się na skrzydłach.

A to wybijanie na pałe każdy chwalił u Clebera, a Arka ma słabą pomoc, więc u nich inaczej wygląda wyprowadzanie do ataku

Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.12.2010, 23:35
Czy ten Sotirovic rzeczywiście taki dobry? Nigdy w nim nic specjalnego nie widziałem (może źle patrzyłem ). W każdym razie wyobrażam sobie, że ściągniemy kogoś lepszego
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 06.12.2010, 23:49
Oo Jak tutaj niektórzy widzą u nas zawodników pokroju Ante Rozić to ja dziękuje. Mamy sie bic o mistrza czy o otrzymanie?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 07.12.2010, 07:06
no wy chyba realiów nie znacie, jakbyscie co dopiero zaczynali Wisle kibicować nawet sie nie zdziwie jak przyjdzie Vuk "walka o utrzymanie" Sotirović czy inni z naszej ligi ktorzy i tak w 99% będą z pseudo dla was "walką o utrzymanie". znowu marzycie o niewiadomo kim, a ja mowie o realistycznych transferach, CHOCIAŻ nigdy nie powiedziałem, że chciałbym Rozica czy nawet Brume u nas - to są nadal słabi piłkarze. Tak jak z resztą większość w ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 07.12.2010 o godz. 07:37.

Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 07.12.2010, 09:59
Vuk Sotirovic nie jest słabym napastnikiem, ale napewno nie będzie jak Frankowski,Żurawski(dawniej),Brożek ... Jak by nam strzelał po 10 bramek na sezon to jestem ZA !
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 07.12.2010, 10:10
A może by tak wydać trochę kasy i pozyskać kogoś kto nie okaże się kolejnym "szrotem", którego mamy ostatnio chyba w nadmiarze. Może ...
http://www.transfermarkt.co.uk/en/to...ler_38746.html

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów