|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
O jedno was proszę, nie piszcie nic w tym temacie o tej parówie o nazwisku Nowak. Nie dość że łamaga to jeszcze piz*da.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
WISŁA POWALCZY Z LEGIĄ O HERNANIEGO?
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93168&nr_str=1 |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Wisła powinna powalczyć o Thiago Cionka. Wg mnie zdecydowanie lepszy piłkarz od Hernaniego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
ktoś tu nie jest realistą i chyba nie widzi jakie transfery robimy, rzekłbym duzo gorsze
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Witoldon nie masz racji co do oczekiwań transferowych, sugerując że kopacze z naszej ligi są za słabi na puchary.
Dobrze odpisał Tobie Hedu, zejdź na ziemię ![]() Oczekujesz gruszek na wierzbie zamiast wzmacniać się lepszymi kopaczami od tych, których mamy. Natomiast Ty oczekujesz nie wiadomo jakich "kosmicznych" wzmocnień Bóg wie skąd. Kolejne Riosy, co to mają problem z aklimatyzacją o kosztują powyżej 1 miliona euro? To ja wolę faktycznie Robaka z Widzewa. A tymczasem Lech wzmacnia się i w kraju i za granicą i dziwnym trafem zbudował dobry zespół na puchary. I gdzieś miał "przesądy" że w naszej lidze są za słabi kopacze (np. Peszko). Powiem szczerze zazdroszczę im tego mimo ze nie jest to ideał, ale na tle dotychczasowej naszej polityki to niestety wzór do naśladowania. Pocieszam się tym że teraz może się poprawimy pod kierunkiem Holendrów. Powód: Zbyt niejasne było
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.12.2010 o godz. 16:42.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przecież podał zawodników wyrózniajacych sie w naszej lidze a nie żadne Riosy
![]() Powód: Faktycznie, coś mi się po..ekhm mój błąd.
Ostatnio edytowane przez tofik : 04.12.2010 o godz. 16:47.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tofik ja piszę do Witoldona że On oczekuje gruszek na wierzbie a nie do HEDu - z którym się zgadzam.
A takimi gruszkami są często Riosy czy Cabrale, niby lepsi od tych z naszej ligi ale jak przychodzi co do czego to nie istnieją. Dlatego zgadzam się z HEDu - lepiej brać sprawdzonych kopaczy z naszej ligi (Sernas, Grosicki itd) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
też nie jestem zwolennikiem Nowaka w Wiśle,ale pisząc o kimś "parówa" czy też "piz*da" wystawiasz sobie nienajlepsze świadectwo (to pół biedy,gorzej,że piszesz to jako fan Wisły) i równoczesnie rozumiem,że ktoś używając w stosunku do Ciebie podobnych określeń nie będzie Ciebie obrażał.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1567137
Sezon martwy to odgrzewamy kotlety z lata Dziś Lisowski, kto następny? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo nie ma trenerów w Widzewie, pod których okiem piłkarz mógłby rozwinąć skrzydła. Lisowski będzie tanim zakupem, a solidnym do linii obrony. Wisła też nie może przepłacać. Lisowski pokazał się za Beenhakkera w reprezentacji, miał swoje przebłyski w lidze, jak go Maaskant oszlifuje, to będzie to solidne wzmocnienie defensywy. Nie będę się wypowiadał w podobnym tonie, że to słabizna. Lisowski naprawdę by się naszej obronie przydał. Byłby to jedyny przyzwoity lewy obrońca w naszej kadrze. I ja liczę, że ten transfer zostanie przeprowadzony, a z kolei do ofensywnej formacji ktoś zostanie sprowadzony, 1 napastnik i 1 ofensywny pomocnik. Bo Brożek jest jedyny w ataku, bo Boukhari może nie zostanie zakontraktowany na przyszły sezon, bo ciężko powiedzieć jak po kontuzji będzie prezentował się Boguski etc. Dlatego też osobiście liczę na 2-3 transfery. Oby coś z tego się udało.
|
|
|
|
Guest
|
|
Jestem również niezmiernie szczęśliwy że nie do doszło do transferu Golańskiego. Dzięki temu zaoszczędzimy sporo pieniędzy. Przykre jest to, że byliśmy blisko pozyskania dwóch zawodnik którym na chwilę obecną daleko do poziomu przeciętnego ligowca. Duży negatyw dla osób które były pomysłodawacami tych transferów. Gra Pawła Golańskiego to w tym momencie to poziom dna i wodorostów. Lisowski też straszna słabizna, chłopak w słabiutkim Widzewe grzeje lawę albo jak już wychodzi w pierwszej 11 jest zmieniany. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że w naszej lidze wystarczy dwa razy prosto kopnąć w piłkę i media kreaują z takiego zawodnika super piłkarza, jeśli jest na dodatek młody to ma łatkę utalentowanego przez najbliższych pięć lat. Przykład Rybusa czy Borysiuka. Nie oczekuję cudów, ale Wisła ma iść do przodu a nie robić krok w tył. Moje słowa źle zrozumiano, nie jestem za ściąganiem obcokrajowców kontenerami. Uważam, że należy zmienić strategie pozyskiwania nowych piłkarzy, z ilości jak dotychczas na jakość. Przyjmijmy, że chcemy ściągnać
piłkarzy z naszej ligi, którzy poprzez swoje umiejętności pomogą Wiśle w zdobyciu MP i zaprezentują się w miarę poprawnie w pucharach. Realnie patrząc nie ściągniemy nikogo z Lecha, Legii czy Polonii. Kupno Sernasa i Grosikiego w obecnej sytuacji to co najmniej 1,6 mln E, teraz dodajmy do tego pozyskanie środkowego obrońcy. Proste pytanie czy kiedyś wydaliśmy tyle pieniędzy w przerwie zimowej? ![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Lisowski, Soboty, Celebany, Gliki i inne półprodukty polskiej myśli szkoleniowej...
Sorry, ale niektórzy mylą chyba komputerowego menadżera z rzeczywistością. W przypadku Lisowskiego. To że gość ma w grze komputerowej przy nazwisku DL to nie znaczy, że będzie w stanie rywalizować o skład z Palijciem, który tego DL nie ma i nigdy nie miał. Chcielibyście żeby Valckx zapełnił nam luki w kadrze jakimś szrotem, tylko po to żeby można było spokojnie spojrzeć na naszą kadre i stwierdzić: -O, spoko, 4 DC, po 2 na DL i DR... itp. Obrona jest. Teraz wszystko się zgadza, można grać. Tu chodzi o umiejętności, jakość, a nie odpowiednią ilość zawodników w kadrze. Nie gramy w pucharach, kadry wielkiej nie potrzebujemy na ten moment. Wolałbym, aby wszystkie doniesienia o Glikach, Lisowskich, Celebanach, Sobotach były brane z dupy i Valckx z Maaskantem zupełnie o tych "piłkarzach" nie mieli pojęcia. Bo jeżeli jest inaczej to dopiero jesteśmy w dupie, skoro to są nasze cele transferowe. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
pozwole sie z Tobą nie zgodzic jeśli chodzi o Sobote bo lepszych graczy ofensywnych z zagranicy za free sie nie ściagnie , takich nikt sie nie chce pozbywac.Co do reszty o której piszesz to zgoda, przykład Palijcia,Chaveza,Cikosa czy nawet Bunozy pokazuje że można za darmo lub za niewielkie piniądze miec wartościowych defensorów ale bramkostrzelnych napastników czy playmakerów już nie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.12.2010 o godz. 07:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja liczę na 3 konkretne wzmocnienia i dalszą SYSTEMATYCZNĄ pracę Valckxa w zakresie skautingu na całym świecie. Myślę, że jeżeli Valckx będzie strzałem w dziesiątkę jako dyrektor sportowy i zbuduje sprawną siatkę skautów to przy zasobie portfela Bogusia sukces moim zdaniem murowany. Myślę, że Valckxa praca w tych warunkach, które ma stworzone przez Bogusia się bardzo spodoba i że pochłonie go w całości. A że chłop ma napewno układy itp w światku futbolu i wie na czym polega ten biznes to jestem pewien
![]()
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 05.12.2010 o godz. 08:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
michu-k czyli wedlug Ciebie z dwoma stoperami zostaniemy?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mając na uwadze to, że mamy w klubie obrotnego gościa z Holandii widzę tylko jeden scenariusz - wzmocnienia zagraniczne. Tyle lat Cupiał skupował tych wszystkich grajków polskich i co z tego miał ? Jeden udany sezon w pucharach. Dodam jeszcze że klasa tych piłkarzy a tamtych to różnica kilku poziomów na korzyść tych pierwszych zaciągów. Żadnych Sernasów, Robaków w tym klubie... kupienie kogoś takiego będą odbierał jako skandal i robienie sobie jaj z kibiców. Jak to powiedział nasz dyrektor sportowy Wisła needs quality.
Jak nie ma pieniędzy na jakość to niech zrobią chociaż jeden transfer jak nie ma nawet na jeden porządny transfer to niech nie robią w ogóle. Biorąc pod uwagę to, że zarobiliśmy około 6 mln euro na transferach w lecie nie wyobrażam sobie tego aby ten klub się nie wzmocnił.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.12.2010 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dodałbym że od kilku lat właściwie nie kupujemy za duże pieniądze piłkarzy z Polski, poza drobnymi wyjatkami. Ostatnim kupionym za spore pieniądze był Łobo (450 tysięcy euro) czyli mniej więcej tyle co za Bunoze. Brożkowie, Małecki czy Boguski przychodzili do nas jako juniorzy bądź bardzo małe pieniądze. Również Wilk kosztował tylko 150 tysięcy euro. Mniej niż wypożyczenie Cikosa. Czasy transferów Żurawskiego, Głowy, Kosowskiego już chyba nikt nie pamięta.
Postawię tezę - skończyły się nasze sukcesy w pucharach właśnie wtedy kiedy przestaliśmy kupować najlepszych piłkarzy z ligi polskiej a zaczęliśmy ich zastępować tanim szrotem z zagranicy. Poza wyjątkami oczywiście jak Marcelo. Teraz jeżeli mamy ściągać piłkarzy za 400 tysięcy jak Bunoza, za 700 tysięcy jak Jirsak, jak Jovanić za 500 tysięcy euro to mimo wszystko lepsi i tansi są w lidze polskiej. Jak sprowadzamy kopaczy z zagranicy to wyraźnie lepszych, a nie za podobne ceny bądź wyższe i kupujemy do tego średniej jakości piłkarzy. Potem sprzedajemy kit dla kibiców że w Polsce jest za drogo itd. Po czym mamy Bunoze w cenie dwóch Wasiluków ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Powiem w ten sposób. Wisła na ten moment potrzebuję piłkarzy, którzy w danym momencie prezentują najwyższą jakość. Wiem, że brak Polaków w składzie to troche przykre jeżeli jest to polski klub, ale zrozumcie jedną rzecz. Mamy teraz pokolenie bardzo słabych polskich piłkarzy, dobrych i bardzo dobrych jest garstka.
Słyszę jak media mają pretensje do Wisły o to, że w obronie nie mamy żadnego Polaka. Skąd ma Wisła brać dobrych polskich zawodników do obrony skoro REPREZENTACJA KRAJU nie jest w stanie za granicą i w naszej lidze znaleźć 4 bardzo dobrych obrońców i chcę dawać paszporty m.in Perquisowi [niewiem jak sie pisze jego nazwisko dokładnie] i Arboledzie.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 05.12.2010 o godz. 17:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie - nie przesadzajmy. Napewno jak przyjdzie jakiś Glik, czy Hernani, to Chavez zostanie - zresztą już udowodnił, że jest wartościowym piłkarzem i warto na niego stawiać.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|