The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2010, 15:13
ja wiem ja wiem

po prosty wybieram sceptyczne podejśćie do tego okienka transferowego
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.12.2010, 15:28
Hmm według tego co powiedział Basałaj to, wątpie aby Glik miał trafić pod Wawel ..., ale nie takie jaja już widzieliśmy w tym klubie
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.12.2010, 15:29
NIE dla Glika. Przemęczyliśmy tego Bunozę przez parę kolejek i jakby nie patrzeć - widać progres. Przez zimę się chłopaki zgrają i wierzę, że będzie jeszcze lepiej.
Wypożyczenie jest totalnie bezsensowne, bo nie jest wyraźnie lepszy od naszych stoperów, o ile w ogóle jest, a on na ławkę się raczej nie zgodzi.
Transfer - jako zmiennik, trzeci stoper - tak, o ile zatrzymamy Chaveza.
Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.12.2010, 15:57
Basałaj u Borka i Kołtonia mówił, że do Wisły będą brani tylko tacy którzy mają ambicje. Glik jest zaprzeczeniem tego twierdzenia, On po kilku miesiącach w Palermo sobie odpuszcza zamiast podjąć walkę o skład. Niech nikomu nie zawraca głowy swoim brakiem profesjonalizmu o który miał okazje się otrzeć we Włoszech i wcześniej w Hiszpanii.
My Psy musimy trzymać się razem!
Odpowiedz cytując
bomber85
Member

Od: 09.2010

Stary 02.12.2010, 19:05
Kiedy zostanie otwarte okno transferowe
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.12.2010, 19:15
bomber85 napisał(a):Wyświetl post
Kiedy zostanie otwarte okno transferowe
1 stycznia o ile się nie mylę.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.12.2010, 20:25
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post
1 stycznia o ile się nie mylę.
Pierwszego, ale lutego. Chyba, że ten sezon funduje nam jakieś anomalie.
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 02.12.2010, 20:30
Okienko otwiera sie w Polsce 1 lutego.
Glik? Osoba ktora ogladala kilka meczy z udzialem tego zabijaki wie, ze to malo zwrotny, powolny klocek. Kowalski jest bardziej zwrotny od niego, a jest tu wysmiewany, wiec nie rozumiem jak mozna mowic ze Glik by sie przydał.
Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.12.2010, 20:30
Co z kontraktem Pawełka Mialo byc dzisiaj wiadomo a na razie głucho...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.12.2010, 20:36
Glova91 napisał(a):Wyświetl post
Okienko otwiera sie w Polsce 1 lutego.
Glik? Osoba ktora ogladala kilka meczy z udzialem tego zabijaki wie, ze to malo zwrotny, powolny klocek. Kowalski jest bardziej zwrotny od niego, a jest tu wysmiewany, wiec nie rozumiem jak mozna mowic ze Glik by sie przydał.
Nie przesadzajmy - okienko otwiera się w Polsce 1 stycznia. I trwa do ostatniego lutego roku 2011. Glik by się przydał ale tylko jako wypożyczenie by go sprawdzić ewentualnie z opcją transferu definitywnego po pół roku. Także Wisła musi dokonać teraz 3 transferów definitywnych plus to wypożyczenie Glika, ale zaczyna mi się wydawać, że pismaki zasugerowali się wypowiedzią Maaskanta i teraz nagminnie powtarzają o tym Gliku - nie wiem czy to do końca prawda jest.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.12.2010, 20:52
W Polsce zimowe okno transferowe trwa od 1. lutego do 28. lutego! (za wydaną przez PZPN "Uchwałą w sprawie statusu polskich piłkarzy oraz zmian przynależności klubowej")

http://www.transfery.info/i-okno-transferowe-19.html
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.12.2010, 21:21
ale co to za róznica
Przecież data otwarcia okienka ma charkter umowny
oznacz tyle i tylko tyle, że wczesniej zawodnik nie moze grac w OFICJALNYCH meczach zespołu
a my takich nie bedziemy rozgrywać aż do koncówki lutego
czyli de facto transferować do klubu można nawet jutro
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 02.12.2010, 21:47
No nie wiem, czy taki charakter umowny - przecież jak wytransferujesz człowieka, gdy okienko transferowe w jego lidze jest zamknięte a u nas dopiero się otwiera? Przecież to jakiś skandal.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.12.2010, 21:51
Z Glikiem to chyba ktos sobie kpi.

Obronca z niego sredni ,i nie lepszy niz nasz Bunoza.Wiec pytam sie na co on nam

Kto wymysla zeby takich zawodnikow do nas sciagac--wroc-kto wogole sie nimi intersuje?My na gwalt potrzebujemy klasowego stopera mogacego od razu zastapic Osmana lub Bunoze a nie lawkowicza ogladajcego trybuny w w Seria A.

mam nadzieje ze to sa jakies zarty i Wisla zacznie roic madre transfery skoro mamy grac o MP.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.12.2010, 22:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale zawsze na ławce lepiej mieć Glika niż Kowalskiego.
po za tym, nie zapominajmy że Gordan wisi w pierwszym meczu, wiec nawet na 1 kolejke chłopa byle by nie stracić punktów.

Wolicie to co mamy czy to co mamy jednak uzupełnione Glikiem który od Kowalskiego lepszy jest?
To oznacza że jeśli on sam jest myślący to do nas nie przyjdzie.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.12.2010, 22:48
Mam nadzieje, że Glik w Wiśle się nie pojawi, a przyjdzie ktoś z trójki Nowak, Dudu, Sobota.
Glika to już Mierzejewski w polskiej lidze robił z niego wiatraka. A po przyjściu do Palermo nie rozegrał żadnego dobrego meczu co więcej wszystkie były w jego wykonaniu katastrofalne.
Glik sprawia piłkarza, który cofa się w piłkarskim rozwoju...
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 03.12.2010 o godz. 09:02.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.12.2010, 22:52
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem, czy taki charakter umowny - przecież jak wytransferujesz człowieka, gdy okienko transferowe w jego lidze jest zamknięte a u nas dopiero się otwiera? Przecież to jakiś skandal.
O czym Ty w ogóle piszesz, jaki skandal?Przecież to jest norma że jak kluby się dogadają to koleś przechodzi i trenuje a jedynie papiery są podpisywane w chwili otwarcia okna.
A co do Glika, mamy już Bunoze.Nam potrzebny jest Cleber2 czyli doświadczony wyjadacz
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.12.2010, 23:38
Myślę, że nie ma się co rozpisywać nt. Glika. Spokojnie zaczekajmy na efekty pracy Stasia, Roberta i Bodzia
Mamy 3 pkt. straty do Jagi, zachowaliśmy szansę na MP i teraz zobaczymy co się wydarzy. Tu potrzeba naprawdę dobrego nosa, doświadczenia ale i sporo szczęścia. Możemy ściągnąć dobrego kopacza ale np. nie zaaklimatyzuje się dobrze, albo nie da sobie rady z pierwszymi niepowodzeniami i w takim momencie oprócz dramatu zawodnika mamy szansę na dramat drużyny, z której wypada ogniwo na które wszyscy liczyli.
Polonia Wojciechowskiego nasprowadzała głośne nazwiska i teraz jest o niej głośno z tego powodu, że nie ma oczekiwanych wyników. Były osoby na tym forum (ja też byłem za) , że fajnie byłoby mieć w zespole Smolarka - dziś wiemy, że nie zbawił on Polonii - Wisły pewnie też by nie zbawił.
Nie podniecajmy się nazwiskami.
Potrzebujemy 3-4 dobrych piłkarzy, doświadczonych i ogranych, a potem się módlmy, żeby dobrze wkomponowali się w team, żeby dobrze się tutaj czuli - wtedy dopiero możemy spodziewać się efektów.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.12.2010, 23:54
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...KA13/318115262

Jeśli jest w tym coś prawdy to nie mam nic przeciwko Hernani na dzień dzisiejszy na pewno byłby wzmocnieniem.

A jeśli chodzi o Glika, nasuwa się tylko jedno:
http://www.youtube.com/watch?v=9KvqWM9VhpA
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 03.12.2010, 00:26
Co do Glika, to chłopak niewątpliwie ma talent, a że ostatnio troszkę mu nie idzie to już inna kwestia.
Może i jest klockowaty i powolny ale... potrafi się zastawić i sprawić, że przeciwnikowi odechce się grać przeciw takiemu turowi. Co do jego przydatności to pozwólmy, że oceni to nasz trener, który z całą pewnością uprzednio dokładnie obejrzy nagrania z jego występami i nie mówię tu o sławnym YT.

Sprawa Hernaniego jest troszkę podobna do sprawy Glika, gość ma spory talent, choć z całą pewnością drugim Marcepanem nie będzie. Ostatnio wiedzie mu się trochę gorzej ale jako, że kończy mu się kontrakt i wykupienie nie będzie zbyt drogie, arto się nad takim transferem poważnie zastanowić.

Ogólnie rzecz biorąc musimy wierzyć w umiejętności oceny zawodników naszego trenera i Stana.

A co myślicie o nim:

http://sport.wp.pl/kat,32282,title,W...wiadomosc.html

Widział go ktoś kiedyś w wakcji, wie ktoś coś o nim...?
Ostatnio edytowane przez Reiro : 03.12.2010 o godz. 12:04.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.12.2010, 14:24
Mariusz z menago mocno naciskaja Wisle, ciekawe co z tego ostatecznie bedzie.

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Eks...722,1,727.html

Dzisiaj znow byly na serwisach artykuly ze Glik daje zielone swiatlo na transfer, moze jednak ktos go zatrzyma na rogatkach Nie wierze w to zeby sie u Nas sprawdzil.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.12.2010, 14:52
Ostatecznie to może być z tego seria testów kolejnych bramkarzyNiech Pawełek znowu nie przesadza.

Hernani jest ciekawym posunięciem, pytanie tylko jak mentalnie wytrzymałby taki Bunoza gdyby wiedział,że walczy o miejsce w składzie każdym swoim kopnięciem. Z całym szacunkiem ale nie wygląda on na takiego, który potrafiłby wytrzymać ciśnienie. Pod presją popełnia straszne błędy. A z drugiej strony Hernaniego ciężko sadzać na ławie.
Dlatego albo Hernani albo Bunoza. Dwóch szkoda utrzymywać,bo Kowalski, który pozostaje w klubie na ten czas gorszy wiele od Bośniaka nie jest. Dokonać wymiany, Hernani Bunoza

Glik to może dawać zielone światło, no to w ogóle ....a jest. Zgodę na transfer to może dawać Rooney, a nie miernota, która powinna się cieszyć,że ktoś się nim w ogóle interesuje!A Glik obawiam się,że jak Kołakowski się uprze to go do nas upchnie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.12.2010 o godz. 14:55.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.12.2010, 19:58
Akurat jeżeli mamy szukać środkowych obrońców, to pasuje znaleźć kogoś na stałe. Na tej pozycji ważne jest przecież zgranie i komunikacja. A co nam po Gliku, który po pół roku odejdzie
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 03.12.2010, 20:24
Po jutrzejszej wigilii na Wiśle powinna wyjaśnić się sprawa Pawełka. POWINNA.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.12.2010, 20:46
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Co do Glika, to chłopak niewątpliwie ma talent, a że ostatnio troszkę mu nie idzie to już inna kwestia.
Ja akurat mam wątpliwości i podejrzewam, że nie jestem odosobniony. Potrzebujemy pewnego stopera, a nie kolesia który miałby się u nas "rozwijać". Kontuzja Chaveza i co: stoper Glik-Bunoza? Bez jaj.

W ogóle koleś powtarza szlak Matusiaka w przyśpieszonym tempie. Transfer do europejskiego średniaka, kop w dupę, próba powrotu jako ( jeszcze młoda ) gwiazdka ligi... IMHO może sobie darować etap w Wiśle, niech od razu idzie spuszczać Cracovię szczebel niżej

Mam nadzieję, że Pawełek z nami podpisze, bo:
a) to nasz najlepszy bramkarz
b) biorąc pod uwagę ilość przetestowanych przez nas bramkarzy punkt "a" powinien dawać do myślenia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 03.12.2010, 21:19
Kolakowski jest managerem Glika ?
Przeciez ten kutas nie powinien miec na Wisle wstepu.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.12.2010, 21:21
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Kolakowski jest managerem Glika ?
Przeciez ten kutas nie powinien miec na Wisle wstepu.
Jakimś cudem Wilk z Wisłą kontrakt podpisał.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.12.2010, 21:21
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Po jutrzejszej wigilii na Wiśle powinna wyjaśnić się sprawa Pawełka. POWINNA.
Oby nie tak, jak kiedyś wyjaśniła się sprawa Kosowskiego
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.12.2010, 21:37
Jedna rzecz. Popatrzcie na ostatnie okienko transferowe. Ile faktycxznie przeprowadzonych transferów trafiło do mediów wcześniej niż jak wszystko było już zaklepane? Chyba tylko Weszło wykryło Wilka zanim ten przyjechał do Krakowa, chociaż i tu sprawa była dogadana, a jedynie podpisanie kontraktu się przedłużało. Dlatego dajcie sobie na wstrzymanie z Glikami itd. Moim zdaniem to kolejny dym w oczy, dziennikarze muszą mieć o czym pisać.

Edit: Transfering.pl miał być (jest?) swego rodzaju filią weszlo, a info o Wilku najpierw wypłynęło na weszlo. Na początku weszlo nie podało tego wprost i dodało tylko jako komentarz pod jednym ze swoich artykułów.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 03.12.2010 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.12.2010, 21:44
Z tego co pamiętam transfering.pl pisał o Wilku, ale ten serwis był chyba jakoś związany z Weszlo. Tak czy siak bardzo mało transferów w ubiegłym okienku wyciekło do mediów.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów