The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy jesteś za zmianą formy konkursu o Wiśle
Tak 98 62,42%
Nie 11 7,01%
Nie mam zdania 12 7,64%
Muszę dokładniej zapoznać się z pomysłem 26 16,56%
Pomysł jest nie trafiony. 2 1,27%
Ciekawe, ale niech zostanie tak jak jest. 8 5,10%
Głosujących: 157. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2010, 22:49
Co do podwajania punktów, to oczywiście była to mało poważna propozycja, właśnie ze względu na to, że to niekoniecznie jest na rękę czołówce.

Ale myślę, że od następnej edycji, byłby to świetny pomysł, tylko trzeba by to ogłosić na samym początku konkursu. (np. hitowe mecze liczone razy 2 )
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.11.2010, 23:41
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Co do podwajania punktów, to oczywiście była to mało poważna propozycja, właśnie ze względu na to, że to niekoniecznie jest na rękę czołówce.

Ale myślę, że od następnej edycji, byłby to świetny pomysł, tylko trzeba by to ogłosić na samym początku konkursu. (np. hitowe mecze liczone razy 2 )
To byłaby ciekawa propozycja, jednak w obecnej edycji jest to nie możliwe, bo wszyscy jak jeden mąż musieliby na to przystać, a jest za mało czasu.

Mnożenie przez 2 hitowych [ Legia i Cracovia - jeśli nie spadnie ] to tak, ale nie więcej. Jeśli Cracovia poleci wtedy tylko mecz z Legią mnożyć razy 2. Dla mnie mecze z Lechem to żaden hit czy prestiż.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.11.2010, 19:54
To myślę, że najlepsza opcją będzie typowanie do czwartku, tylko póki co mało osób zabiera głos i pewnie mało też wie, a propozycja jest dla wszystkich a nie tylko dla czołówki - aby podgrzać atmosferę w ostatniej kolejce, gdzieś musi być gorąco jak za oknem zima
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 30.11.2010, 21:38
Parę priv'ów poszło do ludzi biorących udział w konkursie

PRZYPOMINAM I TU TYPUJEMY DO CZWARTKU DO GODZINY 23:59.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.11.2010, 22:00
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Parę priv'ów poszło do ludzi biorących udział w konkursie

PRZYPOMINAM I TU TYPUJEMY DO CZWARTKU DO GODZINY 23:59.
do każdego?

co do podwajania punktów.. czy ja wiem.. raczej jestem sceptyczny.. Tak jak jest jest chyba dobrze, chociaż z drugiej strony podwajanie punktów to trochę świeżości. Mnie jest to totalnie obojętne. A może jakiś bonus dla kogoś, kto w jednorazowym typowaniu meczu dostanie maxa?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 30.11.2010, 22:03
filemon napisał(a):Wyświetl post
do każdego?

co do podwajania punktów.. czy ja wiem.. raczej jestem sceptyczny.. Tak jak jest jest chyba dobrze, chociaż z drugiej strony podwajanie punktów to trochę świeżości. Mnie jest to totalnie obojętne. A może jakiś bonus dla kogoś, kto w jednorazowym typowaniu meczu dostanie maxa?
Do każdego hmm 230 priv'ów to do jutra bym nie wysłał chyba

Ty filemon nie dostałeś bo już typ oddałeś, śledzisz temat to wiesz o co biega

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.12.2010, 13:10
też śledzę, nie zawsze typ oddaję bo nie zawsze mam jak, ale dostałem
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 01.12.2010, 13:44
trzeba wyjaśnić czy dajemy punkty za dokladny wynik w meczu , który skończy się karnymi, czy są punkty za wytypowanie remisu( choć nie zawsze musi sie tak skonczyć ) czy bawimy się w strzalenie kto ile trafi razy
Ostatnio edytowane przez madenn : 01.12.2010 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 01.12.2010, 13:57
może taka mała propozycja ode mnie. Czy w tabelkach generalnych mogłyby być obok punktów, w nawiasie, liczba spotkań, w których gracz typował? Np. (punkty - dane z ostatniej tabelki, liczba spotkań - przypadkowa, gdyż nie mam takich danych):
39. szczepanwislak 226 pkt (19)
40. filemon 225 pkt (20)
41. DevilMayCry 224 pkt (16)
Ostatnio edytowane przez filemon : 01.12.2010 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 01.12.2010, 21:25
madenn napisał(a):Wyświetl post
trzeba wyjaśnić czy dajemy punkty za dokladny wynik w meczu , który skończy się karnymi, czy są punkty za wytypowanie remisu( choć nie zawsze musi sie tak skonczyć ) czy bawimy się w strzalenie kto ile trafi razy

Tu racja wezmę pod uwagę przy nowej edycji, bo dotąd można było typować karne czy dogrywkę a punkty były najwyżej przyznawane za 90 minut meczu

filemon napisał(a):Wyświetl post
może taka mała propozycja ode mnie. Czy w tabelkach generalnych mogłyby być obok punktów, w nawiasie, liczba meczy, w których gracz typował? Np. (punkty - dane z ostatniej tabelki, liczba meczy - przypadkowa, gdyż nie mam takich danych):
39. szczepanwislak 226 pkt (19)
40. filemon 225 pkt (20)
41. DevilMayCry 224 pkt (16)
Odpowiem tak, tabela generalna jest już gotowa, nie ma czegoś takiego w nawiasach, choć powiem szczerze, że też ciekawe - jak znajdę czas to pomyślę o tym, ale nie obiecuje

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 01.12.2010, 21:52
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Odpowiem tak, tabela generalna jest już gotowa, nie ma czegoś takiego w nawiasach, choć powiem szczerze, że też ciekawe - jak znajdę czas to pomyślę o tym, ale nie obiecuje
Nie no wiem, że jest bez nawiasów, narazie, toteż proponuję taką innowację
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 02.12.2010, 14:04
kolejka odwołana to koniec gry
a chciałem zająć wyższe miejsce:(

gratulacje dla Zwyciescy
Ostatnio edytowane przez madenn : 02.12.2010 o godz. 14:07.
Odpowiedz cytując
mobik88
Member

Od: 07.2010

Stary 02.12.2010, 14:37
No to już mamy problem rozwiązany!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 02.12.2010, 14:38
No no, gratulacje
Odpowiedz cytując
wislak227
Senior Member

Stary 02.12.2010, 18:30
Miałem jeszcze nadzieję na wskoczenie do pierwszej dziesiątki, ale cóż... Powalczymy na wiosnę, teraz za cel mam pierwszą piątkę ;-)

Zwycięzcy oczywiście gratuluję wytrwałości i szczęścia

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 02.12.2010, 20:22
Tabela końcowa podana w temacie konkursowym

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
suchyTSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.12.2010, 20:30
No szkoda, że odwołali, miałem nadzieję jeszcze na jakiś awans, ale cóż. Myślę, że nie było tak źle, w końcu była to moja pierwsza edycja i 14 miejsce
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 03.12.2010, 20:49
Wielka Tabela Wszech Czasów - jest już dostępna tutaj -> http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7783

Wszelkie uwagi, komentarze można zamieszczać tutaj lub w temacie z Tabelą.
Na dniach jak czas pozwoli to wrzucone będę poszczególne edycje i jeszcze małe tabelki

Pozdrawiam typerów i typerki.

Temat z Tabelą przyklejony, żeby nie zginał gdzieś na entej stronie forum i żeby coś został na pamiątkę
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 03.12.2010 o godz. 21:01.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 11.12.2010, 20:28
Jak by ktoś chciał pobrać sobie jakieś tabelę na pamiątkę czy jak to wrzucam tu w formacie PDF edycję 4:

http://www15.speedyshare.com/files/25653273/download/EDYCJA%204..pdf

Jutro wrzucę 5 edycję.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 12.12.2010, 11:44
Statystki 5 edycji podane w temacie Tabeli Wszech Czasów.
Z czasem kolejne

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 12.12.2010, 20:42
Edycja 5 w wersji PDF: http://www.speedyshare.com/files/25673716/EDYCJA_5.pdf

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.12.2010, 20:43
Mam kilka pomysłów dotyczące Konkursu o Wiśle, można by go trochę urozmaicić np.Graficzny skład fajnie by to wyglądało i przyjazne dla oka.Można by wprowadzić rzut karny tak/nie za trafiony karny np.2 pkt więcej za nie trafiony nie.Zmiany kto za kogo, aktualnie typujemy same zmiany, ale kto za kogo by podniosło trochę emocji: np:

Żurawski za Rios'a

i w tym wypadku byśmy zyskali dwa pkt więcej.

Można to by było przetestować, podczas obozów Wisły i wtedy zobaczymy czy się sprawdzi czy nie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 23.12.2010, 10:16
O tych zmianach też myślałam, że fajnie by było typować, kto kogo zmieni Graficzny skład też byłby ciekawym urozmaiceniem, ale myślę, że to możnaby stworzyć już na tej stronie internetowej (o ile taka w ogóle powstanie, bo nie wiem, czy prace nie stanęły czasem w miejscu...).
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.12.2010, 12:15
prace stanęły na pewien czas, z braku czasu, ale mam plan na sparingi udostępnić stronę do testów.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 10.01.2011, 15:35
Witam, pojawił się mały problem z dalszym ciągiem Tabeli, ponieważ przez przypadek, usunęły się ważne tabele z mojego dysku i trzeba będzie od nowa robić, mam nadzieję że do końca tygodnia uda się narobić i podsumowanie po 7 i 8 edycji a także pozostałe tabelki ukażą się niebawem.

Pozdrawiam.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 19.02.2011, 22:48
Witam po dłuższej przerwie, na początku tygodnia przedstawię jak ma się sytuacja z nowym sezonem Konkursu, pod warunkiem że nadal są chętni do brania w nim udziału.

Wiele wskazuje na to, że mecz z Arką będzie próbą przed oficjalnym startem strony, ale o wszystkim poinformuje Ja lub Ofsajd na początku tygodnia ! Śledzić temat.

Mam nadzieję, że są chętni

Z Wiślackim pozdrowieniem.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.02.2011, 23:26
nie no chyba ponad 100 uczestników się nie rozmyśliło
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 20.02.2011, 00:20
Mam nadzieję, że się nie rozmyślili właśnie.

Za pewne pierwszy mecz to będzie test, więc trzeba będzie założyć nowy temat z Konkursem.
Myślę, że ten obecny temat zostanie jako temat informacyjno- dyskusyjny dotyczący właśnie działanie strony konkursowej, będzie tu można zgłaszać swoje zastrzeżenia, wyrażać opnie, dyskutować.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.02.2011, 07:54
Ja bym się spodziewał nawet 200 chłopa przy starcie stronki, bo każdy chciałby zobaczyć czym to się je nawet Ci, którzy do tej pory nie brali udziału w zabawie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 20.02.2011, 08:01
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ja bym się spodziewał nawet 200 chłopa przy starcie stronki, bo każdy chciałby zobaczyć czym to się je nawet Ci, którzy do tej pory nie brali udziału w zabawie.
Hej to "chłopa" nie bardzo mi się podoba... Czuję się dyskryminowana
Ostatnio edytowane przez Ala1955 : 20.02.2011 o godz. 08:14.
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów