|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Brawo Pawełek!
Został uznany najlepszym piłkarzem listopada Weszło. ![]() Ponadto Małecki, Cikos, Chavez,Kirm wybrani do 11 miesiąca ![]() http://www.weszlo.com/news/5933
Ostatnio edytowane przez Titto : 30.11.2010 o godz. 20:08.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() Hahaha |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Coś biednie w wózku Dragana
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1414777634.jpg Ciekawe czy mają kartę skarbonkę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Świetne wrażenie sprawiają nasi obcokrajowcy, przyjemnie się na nich patrzy, uśmiechnięci, zadowoleni, jest to jakaś odskocznia od zmanierowanych Polaków. Widać, że w Krakowie im dobrze, dogadują się coraz lepiej. Po tym co widzę, po ich radości po derbach, zaryzykuje stwierdzenie, że Kraków i Wisła nie są dla nich tylko kolejnym przystankiem w karierze, gdzie tylko zarabiają pieniądze.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Fajnie, że akurat obcokrajowcy uczestniczyli w tej akcji. Ma to wielkie znaczenie wizerunkowe, a przecież oni na dłużej zagoszczą w Wiśle (nie wierzę, że Maaskant wypuści Boukhariego).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Rozumiem że czasem traci się kontakt z rzeczywistością pod wpływem alkoholu ale na trzeźwo? Zmartwię cię - są tutaj dla kasy a Kraków jest tylko przystankiem w ich karierze. Grunt żeby dobrze grali. Tylko tyle i aż tyle. PS Boukhari dał nam na razie tylko gola w 95 minucie w derbach więc musi nadrabiać uśmiechem ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Szacunek za Szlachetną paczkę! W tamtym roku, w tym, mam nadzieję, że Wisła będzie kontynuować tradycję.
W mojej miejscowości pewna bardzo potrzebująca rodzina rok temu skorzystała z tej akcji.Do tego momentu nawet nie wiedziełem jak wiele można sprawić ludziom radości. Fajnie, że Wisła kolejny raz udowadnia, że TS WISŁA KRAKÓW to coś więcej niż klub sportowy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Można nie doceniać ich gry , mozna preferować w składzie ' wypalonych ' polskich piłkarzy , ale nie można nie doceniać zaangażowania jakie mają do swojego pobytu w Wiśle . Szlachetna paczka to tylko jeden z kilku dowodów na to że Boukhari , Paljic , Jovanic czy Bunoza bardzo dobrze czują zię w Wiśle i w Polsce . Nikt im nie nakazał brać udziału w szlachetnej paczce , przypuszczam że drużyna dostała propzycje i jako pierwsi się zgłosili . Tak samo jak często widuje się ich na meczach koszykarek , polskich piłkarzy nie było widać na nich od dawien dawna .
Po Boukharim widać w szczególności, że to dusza towarzystwa i na wiosne ma wszelkie predyspozycje aby stać się liderem i w szatni i ( miejmy nadzieję ) na boisku . Piłkarzy z takim charakterem potrzeba w Wiśle . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Wcale nie uważam, że straciłem kontakt z rzeczywistością. Moje pytanie - ile razy byłeś w tym roku na hali? Gordan i Pajlić byli już trzy razy. A Ty? Nie mówię, że zostaną tu do końca życia, wytatuują sobie Białą Gwiazdę na klacie, a psa nazwą Goniżyd. Mimo wszystko wydaję mi się, że im w Krakowie się podoba, podobnie jak klimat związany z Wisłą. Chłopaki nie olewają sobie kibiców, na kosza chodzą - np Brożków nie widziałem tam nigdy. Wg mnie czują więź z tym klubem, wiedzą jakie są w nim cele i jaką rolę odgrywa w sercach ludzi w Krakowie Wisła. Wiadomo, pojawi się oferta dla jednego lub drugiego z lepszego klubu - pewnie odejdą. Ale po tym co widzę jestem pewien, że do Krakowa zawsze będą wracać z sentymentem. PS Jak dla Ciebie gol w derbach w 95 minucie jest "tylko" to ja nie mam więcej pytań. W tej 95 minucie przeżyłem chwilę, którą zapamiętam do końca życia.
Ostatnio edytowane przez fialo : 30.11.2010 o godz. 21:24.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja też się cieszę z wygranych derbów i to w takich okolicznościach ale piłkarsko Marokańczyk jest słabiutki. Przepracuje dobrze zimę (czyli schudnie) to zacznie dobrze grać. A jak nie to będzie się uśmiechał. Pewnie tak samo pięknie uśmiechał się na wakacjach w Turcji kiedy nawet nie miał miejsca na ławce rezerwowych. (To tak żartem) Cieszy mnie to że nowi piłkarze dobrze się czują w Krakowie. Ale Oni tu nie są dla dobrego samopoczucia a dla dobrej gry. Na razie tylko Paljić wykorzystał szansę z "magicznej" czwórki, a wydawał się najsłabszy. PS Doceniam że chce im się kupować prezenty itd. Naprawdę, ale mnie przekona do nich tylko i wyłącznie ich dobra gra, a nie uśmiechy, chodzenie na kosza czy inne PR-owe zachowania. To dodatek, owszem miły, ale tylko dodatek ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Boukhari jeśli tylko przepracuje odpowiednio okres przygotowań może stać się najlepszym piłkarzem ligi.. był kiedyś świetnym piłkarzem, a takich rzeczy się nie zapomina.. będzie dobrze.
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jovanic nawet po polsku udzielił wywiadu dla Kroniki. Jak na tak krótki czas to na prawdę nieźle sobie poradził. Oby tak dalej !
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przed nim długa droga żeby dorównać Marcelo czy Głowackiemu, ale fakt faktem jest zdecydowanie lepiej niż było.![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
"Dziwi go również fakt, że okazji do występów w Wiśle nie dostaje ostatni Andy Rios. - Wypożyczono gościa z River Plate, współwłaścicielem jego karty jest Villarreal, a w dalszym ciągu stawia się na Tomka Jirsaka?! - pyta ze zdziwieniem."
fragment wywiadu z Iwanem szczególnie fragment o Villareal jest interesujący jak i niepokojący |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Padłem
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tak swoją drogą... Boukhari to gość, którego da się lubić. Jeśli robi dobrą atmosferę w szatni, to chętnie widziałbym go przez kolejne lata w Krakowie. A co do gry - przekonacie się na wiosnę, że Maaskant wiedział co czyni sprowadzając go do Wisełki. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 30.11.2010 o godz. 22:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ktoś musiał karuzelę zmian wyhamowac bo w poczatkowych meczachza dużo było tych rotacji. A to nei sprzyja stabilizacji i grze. W ostatnich meczach nie tracimy bramek więc ta decyzja broni się sama. Teraz ktoś cierpi, bo musiał wylądować na ławie. Ale trudno, tak jest wszędzie. Żeby wszyscy byli zadowoleni to kadra zespołu musiałaby liczyć 11 osób lub władze piłkarskie zmienić przepisy i gramy po 22 ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ Goniżyd ^^
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Gwoli przypomnienia dla wszystkich chętnych, już dziś (środa) spotkanie z piłkarzami, trenerami i zarządem Wisły Kraków.
Początek o 17 w klubie "Back to Track" (dawna "Jama") w starej hali Wisły. PS: Kto będzie miał na zbyciu worek słodyczy to niech przyniesie, całośc zostanie przeznaczona na akcję mikołajkową. PS2: A po spotkanu wszyscy do hali na bardzo ważny mecz Wisły w koszykarskiej Lidze Mistrzów (początek 19:30)
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.12.2010 o godz. 01:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tak w sumie to z tej rundy zapamiętałem więcej dobrych zagrań Boukhariego, niż Garguły. (np. ekstra podanie do Brożka z Bełchatowem po którym był karny). Gdyby nie ta dupiana kondycja, to na prawdę piłkarz nietuzinkowy.
P.S. Nie to, żebym narzekał na Gargułe Z nim wygrywamy, z Boukharim nie wygrywaliśmy więc jest ok.
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 01.12.2010 o godz. 01:25.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Garguła jest niestety bardzo kiepski.Te pierwsze jego mecze w tej rundzie napawały optymizmem ale ostatnie już mniej.Piłki się nie boi ale reszta jest bardzo słaba.Jego strzały to parodia,żadnego konkretnego podania.Aż śmieszne jest że taka negatywna fala spłynęła na Boukhariego a o Gargule się milczy.Ja go oczywiście nie skreślam ale na dziś to on tylko dlatego gra że reszta jest jeszcze słabsza a nie dla tego że on gra dobrze.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
No fakt, jak tak popatrzyć na ostatnie 4 wygrane mecze, i wskazać kogoś kto się najmniej wyróżnia i jest najbledszy, to wychodzi na to, że każdy miał dobre momenty, poza Gułą. Mam nadzieje, że w następnej rundzie "zaskoczy" stary, dobry Garguła.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Boukhari miażdży system, ale myślę że i tworzy "team spirit". Dlatego mam nadzieję, że Boukhari u nas zostanie po zakończonym sezonie i dalej będzie "miażdżył system"
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ta 4 jak widać to najlepsi kumple. Wszędzie razem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() Ma szanse w Tap madl 2 ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A za świąteczne paczki płaci klub czy piłkarze z własnej kieszeni?
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z tego co czytałem, to piłkarze zrobili zrzutę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Fajna akcja i fajni ludzie! Na prawdę, szacuneczek.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|