|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
kiedy skończą montować krzesełka?
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Napewno będzie ze się czepiam ale spojrzcie na to zdjęcie:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...zy_R22//42501/ Ten betonowy Murek jak mniemam to jest elementem wyjazdu z parkingu poddziemnego.... Dlaczego on został tak zaprojektowany w ten sposób. Osoby które będę wychodzić z tego głównego wejścia natkną się na betonowy murek. To następny szczegół która sprawia ze ten stadion jest wyjątkowy... przed takim wejściem powinien być raczej jakiś płac i coś ladnego a nie następny betonowy murek jakby ich było mało na całym stadionie......:/ ale wiem wiem czepiam się za co z góry przepraszam...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Nie natkną się na niego:
![]() ![]() Dojście zarówno od parkingu przed trybuną, jak z boków trybuny odbywać się będzie bez potrzeby przeskakiwania muru. A plac przed wejściem oczywiście będzie. Asfalt, asfalt i jeszcze raz asfalt.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 30.11.2010 o godz. 20:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Przeliczając na jedno krzesełko na stadionie Cracovii wyjdzie znacznie taniej.
- Nie ma co porównywać tych obu stadionów, bo stadion Cracovii jest stadionem ładnym, ale malutkim i kameralnym. To zaś będzie stadion klasy elite. To tak jakby porównać seicento z mercedesem. by dżej em ![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Takie rozwiazanie widzialem juz w kilku miejscach, nawet na Balicach sa takie. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Patrząc na ten murek nasuwają mi się dwa skojarzenia: dworzec kolejowy w Katowicach albo centralny w Warszawie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
jak coś to Cinema City
takie schody sa tez na Rondzie Mogilskim, raz dzialaja raz nie. Czy na stadionie Wisly sa potrzebne ![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Parter (kondygnacja 00) to poziom +/- 00 (w narożniku jest antresola; +2,04) 1 piętro (kondygnacja +1) to poziom +5,44 2 piętro (kondygnacja +2) to poziom +9,89 3 piętro (kondygnacja +3) to poziom +15,33 4 piętro (kondygnacja +4) to poziom +19,78 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Schody ruchome i tak nie będą nam służyć więc nie ma co się nimi wiele zajmować. Moim zdaniem jeśli cała reszta "vipowskiej" części była zrobiona na znakomitym poziomie to i tak można by spróbować to za niezłą kaskę wynajmować. I tutaj skoncentrowałbym wszystkie siły. Na szukaniu ulepszeń w tych sprawach, a nie czy schody będą czy nie, a jeśli będą to przez ile godzin w roku będą uruchomione ![]() A front naszego stadionu od strony wejścia.. no cóż. Na pewno nie powala. Trzeba oddać, że nie jest jeszcze skończony, ale ja się tam cudów nie spodziewam. Zdecydowanie wolę, żeby w środku został wykonany należycie i użytecznie. A z zewnątrz to co najwyżej (może kiedyś) uda się samą fasadę ładniejszą zrobić. I na koniec optymistycznie. Opinia od osoby w ogóle nie interesującej się piłką, stadionami, Wisłą, Cracovią: "wiesz, jechałam Reymonta ostatnio i ten Wasz stadion na prawdę potężnie wygląda..." I na tym skończymy dywagacje jak można by to lepiej zaprojektować. Bo, że można to chyba każdy się zgodzi. Ale teraz trzeba zająć się najważniejszymi bieżącymi sprawami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
W Katowicach juz niedlugo nie bedzie, wlasnie trwa remont dworca Jedno mnie tylko zastanawia. Jesli faktycznie bedzie to wyjazd z prakingu podziemnego to ludzie wychodzac z stadionu bede wchodzili prosto pod kola samochodow (omijajac of course murek )![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zrobią jeszcze pewnie most podwieszany
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś takiego dostałem dzisiaj na PW, w związki z tą "koncepcją" zaplecza treningowego Wisły:
Yaro1984 napisał(a):
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
^^Napisalem to w odniesieniu do mapki ktora stworzyles. Tak informacyjnie jakby byly jakies watpliwosci.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Z dzisiejszego DP:
Kto ustawi telebimy? Jest szansa, że tym razem uda się znaleźć wykonawcę dwóch telebimów, które mają zostać zainstalowane na stadionie Wisły Kraków. Na ponownie ogłoszony przetarg zgłosiło się aż osiem firm. Pierwszy przetarg został unieważniony, m.in. ze względu na to, że starający się o kontrakt nie spełniali warunków, niezależnie od tego, że żądane kwoty były w większości bardzo wysokie - dochodziły nawet do 9 mln zł. - Teraz ceny są zdecydowanie niższe, od około 1 do 2,4 mln złotych - przyznał Jacek Bartlewicz, rzecznik Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu. Najniższe ceny zaoferowały za swoje usługi - spółka Obtarget z Zielonej Góry (988 tysięcy złotych) oraz Lemi Bis (1 milion 105 tys. zł). - Obie firmy poprosiliśmy jeszcze o dodatkowe wyjaśnienia dotyczące proponowanych kwot, będziemy sprawdzali dokumenty, w tym kosztorysy - usłyszeliśmy w ZIKiT. Według założeń - dwa telebimy (o wymiarach ok. 20 na 10 metrów) mają być gotowe do połowy lutego. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
ciekawi mnie baaardzo kto zagra po zakończeniu budowy bo:
"...rozpoczęli od wielkiej imprezy, która przyćmi wszelkie inne koncerty." Dżem |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
"dwa telebimy (o wymiarach ok. 20 na 10 metrów)"
nie za duże? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak wyglada sprawa bud kas i innyc reliktów od strony Reymonta? Chyba stała jeszcze tylko ta od dawnego B, czy wyleciała już w kosmos? I co z tą budą przed główną trybuną (nie wiem co w niej jest) co widać ją z kamerki z napisem 2009 na ścianie?
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Buda ta znajduje się na terenie TS, i o ile pamięć mnie nie myli znajduje się tam miedzy innymi stacja transformatorowa.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czyli rozumie ze nic z tym nie zrobią i bedzie tak straszyc..
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
przynajmniej do momentu wybudowania najnowszej hali Wisły
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czyli realnie patrzac z 10 lat.. ale mogli by chociaz to otynkowac z zewnatrz zeby nie straszyło.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
kto wie ile już krzesełek ułożyli na zachodniej jakieś fotki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Skoro nie ma fotek to pewnie bez zmian, wątpię, żeby ich ścigali z krzesełkami przy takiej pogodzie jak jest ostatnio. Przecież im się nie spieszy, a pierwszy mecz na przełomie lutego i marca, więc o krzesełka nie ma się co martwić - gorzej z wnętrzem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
krzesełka powinny być ostatnią rzeczą jaką zrobią robonicy na stadionie , fakt dla którego stoją bezczynnie pół roku zwiększając tylko swój wskaźnik amortyzacji ( szczególnie w zimie gdy są narażone na ostre czynniki zewnętrzne ) , jest dla mnie conajmniej bezsensowne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|