The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2010, 13:48
http://sportowetempo.pl/sportowa_mal..._Dawida_Nowaka

I od razu dajmy mu kontrakt jak Gargule i będziemy się męczyli z kolejną przereklamowaną gwiazdą.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.11.2010, 14:00
Ja już słuchać tego nazwiska nie mogę. Tu juz nawet nie chodzi o to że on jest ze szkła tylko o to że to mentalna pipa. Po tym co odwalił z kontraktem z Polonią dla mnie gość nie ma szacunku. W pierw podpisał kontrakt mimo ze mial oferty z innych klubów jak Wisła, Legia, potem został zesłany do rezerw a w międzyczasie do Polonii zawitał Smolarek z Sobiechem i gość się zwyczajnie przestraszył rywalizacji, że będzie gorszy od nich po pół rocznej przerwie grania w piłkę. I ktoś taki ma grać w Wiśle co boi się walczyć z innymi o miejsce w składzie. Niech gnije w tym Bełchatowie gdzie ma pewne miejsce jak jest zdrowy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.11.2010, 14:41
Nowak tylko wtedy jesli Paweł Brożek odejdzie, jesli nie,(licze ze Paweł tutaj zakonczy kariere) to niepotrzebe kupować identycznego napastnika. Lepiej jakiegoś turbokrasnala badz siłowego.

Piszecie że Nwogu, Sobota, Sernas, że to nazwiska trafione. A po czym to wnosicie, skoro pismaki piszą listę zyczen dla Wisły odnosząc sie do tego forum?
Napiszcie 50 postów o tym jak dobry jak fajny byłby hmm...Jakub Biskup i śmiem twiedzić że znalazło by to przełożenie na portale....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.11.2010, 14:53
szprotson - to są wyróżniający się zawodnicy z polskich lig. Konfrontuję to ze słowami Basałaja, który mówi, że szukają w Ekstraklasie i I lidze. Dla mnie to oznacza, że tymi zawodnikami jesteśmy zainteresowani.
Jeśli chodzi o Nowaka to pomimo jego sporych umiejętności technicznych jestem przeciw takiemu transferowi. Chłopak ma szklane nogi, poza tym trudno mu jest wytrzymać cały mecz. To nie jest zawodnik na Wisłę, to jest zawodnik na Bełchatów i wyżej nie podskoczy.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 29.11.2010 o godz. 14:58.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.11.2010, 15:10
murray napisał(a):Wyświetl post
szprotson - to są wyróżniający się zawodnicy z polskich lig. Konfrontuję to ze słowami Basałaja, który mówi, że szukają w Ekstraklasie i I lidze. Dla mnie to oznacza, że tymi zawodnikami jesteśmy zainteresowani.
.
Ja wiem.
Ja sam chciałbym byśmy tak naprawdę się Nimi interesowali, i tak jak kiedyś byli hegemonem transferów naszych ligowców, ale jak wspomniał wczoraj Basałaj teraz jest conajmiej 5 takich klubów, a nie jak kiedyś sama Wisła.
Tak samo teksty o tym że szukają w ekstraklasie - napewno tak robią, ale póki co nikt nie powiedział ze cokolwiek znaleźli.

Piszemy że Nwogu, Sobota, Sernas tylko dlatego że tych zawodników chcielibysmy MY, patrzac na nich przez TV, a Nwogu to na żywo ilu z Was widziało? Bo ja znam osoby które go dobrze obserwowały i jedyne co o nim mówiły to że wyglada na 28 lat.

Wczoraj w CF Basałaj bardzo dobrze i madrze powiedział, ze tak wysokie ceny za te miernoty sa dlatego ze jest ich bardzo mało,wiec watpie w to że z naszej ligi kogokolwiek kupimy, no może wyróżniajacego kogos z I ligi.
Następnie poruszył temat obcokrajowcó, ze niby klub i kibice by chcieli zeby rodzimi gracze grali w naszej lidze, ale nie jest to mozliwe jesli chcemy miec okreslony wysoko poziom sportowy, gdyz poprzez mała ilosc odpowiednich pilkarzy z polskim rodowodem potrzeba kontraktowac pilkarzy ktorzy lepszych czyt. zagranicznych.
Pawełek, Brożek, Małecki, Sobolewski + ktoś tam czyli 5 polaków na 6 stranieri, tak myśle to będzie wyglądało.
Jak dla mnie Basałaj dał wyraźne przesłanie, ze jesli chcemy mocna druzyne to z ligowcow na ktorych nas stac nie da sie takiej zbudowac. I tutaj do gry wkracza Stan Valckx i do 28 lutego ma czas, dopiero wtedy będzie oceniany.

Co do Ligi+ i wypowiedzi o sierotce z Palermo czy tez Ajbojedzie wypowiadał sie nie bede bo do momentu w ktory ogladalem, ten temat nie był poruszony.
A co do czytania list i tych 10%. Przeciez Oni tam wymienieli z 10,15 nazwisk. To raptem jeden chłop, nie będzie ten Hadunir czy jakmu tam.
Po cg** by Nam był Valckx gdybysmy mieli łapać chłopow z naszej ligi, no po ch**?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.11.2010, 15:35
Gdyby Wisła włączyła się do walki o Arboledę, byłbym bardzo zadowolony. Najlepszy stoper w lidze, o klasę przewyższający wszystkich innych obrońców, radzący sobie świetnie nawet na poziomie Ligi Europejskiej. Potworne wzmocnienie. Niestety, zbyt duże, aby mogło być realne.

Martwią mnie newsy o Nowaku, bo świadczą, że polityka kadrowa klubu tak naprawdę nie zmienia się na lepsze. Ciągle bierzemy pod uwagę zawodników nie dość, że relatywnie słabiutkich, to jeszcze niesamowicie kontuzjogennych, z których pożytek będzie przez to żaden.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.11.2010, 15:40
Markus napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Wisła włączyła się do walki o Arboledę, byłbym bardzo zadowolony. Najlepszy stoper w lidze, o klasę przewyższający wszystkich innych obrońców, radzący sobie świetnie nawet na poziomie Ligi Europejskiej. Potworne wzmocnienie. Niestety, zbyt duże, aby mogło być realne.

Martwią mnie newsy o Nowaku, bo świadczą, że polityka kadrowa klubu tak naprawdę nie zmienia się na lepsze. Ciągle bierzemy pod uwagę zawodników nie dość, że relatywnie słabiutkich, to jeszcze niesamowicie kontuzjogennych, z których pożytek będzie przez to żaden.
a czemu na podstawie newsow prasowych oceniasz politykę klubu?jeżeli ktos do nas dołączy to bedzie można go oceniac,a nie teraz.jak na razie to mozna komentowac tylko i wyłącznie doniesienia prasowe.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.11.2010, 16:03
Co do tego, że Nowak jest relatywnie słaby to w życiu się nie zgodzę, ale że jest ze szkła to chyba każdy widzi.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 29.11.2010, 16:12
Sądzę, ze wszystkie te doniesienie prasowe o Nowaku i innych piłkarzach nic wspólnego z rzeczywistością nie mają. Jak przyjdzie czas transferów, to zrobimy wielkie oczy - bo nikt wcześniej nazwisk nowych piłkarzy nie słyszał.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.11.2010, 16:19
Widze że niektórych nie nauczyło niczego ostatnie okienko transferowe gdzie poza Chavezem to o wszystkich dowiadywaliśmy się w dniu podpisania kontraktu (ewentualnie dzień wcześniej jako pewnik vide sytuacja z Wilkiem). Skoro tak było ostatnio to czemu teraz miałoby być inaczej?

To że Nowaką bedą łączyć z Wisła to była oczywista oczywistość. Pewnie jeszcze zaraz Celebana czy Wołąkiewicza będą łączyć. Kto wie czy nie zacznie się akcja wyprzedaży w Jadze i będą artykuły o tym że Cupiał zachwycił się grą Jagi i dlatego chce stamtąd przenieść do Krakowa tercet ofensywny Grosicki-Kupisz-Kaśćelan (bo o Franku możemy zapomnieć). Możemy się również spodziewać że Janusz Gol będzie łączony z Białą Gwiazdą. Ogólnie każdy piłkarz który kopnie pare razy prościej (czyt. jest na niego moda w danym momencie tak jak była na Sadloka i Sobiecha a teraz np. na Sernasa) będzie łączony z "Big Three" w celach marketingowych. Trzeba podbić stawkę i dać sygnał klubom że "trzeba kupować teraz bo zaraz to już będzie za późno bo podpisze kontrakt z Wisłą".

PS. Temat Glika uważam za nieśmieszny żart. Chyba że za darmo na wypożyczenie i jak się sprawdzi to za paczke fajek możemy go odkupić.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 29.11.2010 o godz. 16:27.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 29.11.2010, 16:21
picasso napisał(a):Wyświetl post
a czemu na podstawie newsow prasowych oceniasz politykę klubu?jeżeli ktos do nas dołączy to bedzie można go oceniac,a nie teraz.jak na razie to mozna komentowac tylko i wyłącznie doniesienia prasowe.
Politykę transferową klubu oceniam nie na podstawie newsów prasowych, tylko dokonań i posunięć ostatnich lat. Ewentualny transfer Nowaka pokazałby, że nadal się niestety nie zmienia.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 29.11.2010, 16:24
Politykę transferową klubu oceniam nie na podstawie newsów prasowych, tylko dokonań i posunięć ostatnich lat. Ewentualny transfer Nowaka pokazałby, że nadal się niestety nie zmienia.
nie czytałes tego co napisałeś?

dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 29.11.2010, 16:28
nie czytałes tego co napisałeś?

Jak zrozumiesz, o czym pisałem, pogadamy. Do tego czasu proszę trzymać się tematu.
(...)
"
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 29.11.2010, 16:37

Jak zrozumiesz, o czym pisałem, pogadamy. Do tego czasu proszę trzymać się tematu.
taki kawal kiedys słyszałem:
-co robi Kaczyński jak go zapytaja o sex?
-odwraca kota ogonem.

ażeby w temacie choć trochę napisać.dywagacje na temat Arboledów,Nowakow ,Messich i innych ronaldów na dzień dzisiejszy sa tylko wróżeniem z fusów.nikt nie wie co siedzi w głowie naszych trenerów i dyrektorów.przeciez nie będą wszem i wobec oglaszac kogo obserwuja.prasa chce Nowaka?to ma Nowaka.chce Arboledę? to ma Arboledę.z komentarzami warto wstrzymać się do momentu jak klub kogos podpisze lub skończy się okienko.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 29.11.2010, 16:55
taki kawal kiedys słyszałem:
-co robi Kaczyński jak go zapytaja o sex?
-odwraca kota ogonem.

ażeby w temacie choć trochę napisać.dywagacje na temat Arboledów,Nowakow ,Messich i innych ronaldów na dzień dzisiejszy sa tylko wróżeniem z fusów.nikt nie wie co siedzi w głowie naszych trenerów i dyrektorów.przeciez nie będą wszem i wobec oglaszac kogo obserwuja.prasa chce Nowaka?to ma Nowaka.chce Arboledę? to ma Arboledę.z komentarzami warto wstrzymać się do momentu jak klub kogos podpisze lub skończy się okienko.
Głupie gadanie o Kaczyńskim nie doda Ci ani powagi, ani Twoim słowom sensu.

Zaakcentuję tylko 3 sprawy, może nadążysz:
Do oceny długofalowego kształtu i wartości polityki transferowej Wisły nie potrzeba osoby Nowaka.
Jej dokonania w ostatnich latach nie są faktem prasowym.
Natomiast ów Nowak, gdyby trafił do Wisły, pokazywałby, że nadal nic się w polityce kadrowej nie zmienia, bo nadal stawia na piłkarzy chorowitych, "darmowych", o "kontrowersyjnej" jakości.

Przed każdym okienkiem od lat mamy to samo gadanie. Zmienić musiałaby się filozofia Cupiała, by tym razem mogło rzeczywiście być inaczej. Ja w taką nagłą zmianę nie wierzę.
(...)
"
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 29.11.2010, 17:00
Głupie gadanie o Kaczyńskim nie doda Ci ani powagi, ani Twoim słowom sensu.

Zaakcentuję tylko 3 sprawy, może nadążysz:
Do oceny długofalowego kształtu i wartości polityki transferowej Wisły nie potrzeba osoby Nowaka.
Jej dokonania w ostatnich latach nie są faktem prasowym.
Natomiast ów Nowak, gdyby trafił do Wisły, pokazywałby, że nadal nic się w polityce kadrowej nie zmienia, bo nadal stawia na piłkarzy chorowitych, "darmowych", o "kontrowersyjnej" jakości.

Przed każdym okienkiem od lat mamy to samo gadanie. Zmienić musiałaby się filozofia Cupiała, by tym razem mogło rzeczywiście być inaczej. Ja w taką nagłą zmianę nie wierzę.
pomijam wszystko inne i odniosę się tylko do Cupiała.powiedz mi w takim razie jak ta filozofia ma wyglądać?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 29.11.2010, 17:05
pomijam wszystko inne i odniosę się tylko do Cupiała.powiedz mi w takim razie jak ta filozofia ma wyglądać?
Było to już tyle razy mówione nie tylko przeze mnie, że nie ma sensu kolejny raz powtarzać.

W skrócie, sloganami: "zdrowa polityka kadrowa polega na wzmacnianiu zespołu, a nie jego ciągłym osłabianiu" w ramach możliwości finansowych. I na ściąganiu piłkarzy zdrowych, wnoszących coś dobrego do gry, na których można liczyć częściej niż przez parę tygodni w sezonie.

Przykre, że Cupiałowi nawet 10 lat było za mało na ogarnięcie tak oczywistych sloganów i standardów postępowania.
Ostatnio edytowane przez Markus : 29.11.2010 o godz. 17:08.
(...)
"
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 29.11.2010, 17:08
Było to już tyle razy mówione nie tylko przeze mnie, że nie ma sensu kolejny raz powtarzać.

W skrócie, sloganami: "zdrowa polityka kadrowa polega na wzmacnianiu zespołu, a nie jego ciągłym osłabianiu" w ramach możliwości finansowych. I na ściąganiu piłkarzy zdrowych, wnoszących coś dobrego do gry, na których można liczyć częściej niż parę tygodni w sezonie.

Przykre, że Cupiałowi nawet 10 lat było za mało na ogarnięcie tak oczywistych sloganów i standardów postępowania.
poza Dawidowskim i Gargule (tutaj akurat niefart bo podpisaliśmy go przed zerwaniem wiązadeł) kogo takiego kupiliśmy o którym z góry było wiadome że jest kontuzjogenny?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 29.11.2010 o godz. 17:11.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 29.11.2010, 17:17

W skrócie, sloganami: "zdrowa polityka kadrowa polega na wzmacnianiu zespołu, a nie jego ciągłym osłabianiu" w ramach możliwości finansowych. I na ściąganiu piłkarzy zdrowych, wnoszących coś dobrego do gry, na których można liczyć częściej niż przez parę tygodni w sezonie.

i masz 100 % racji.tylko jak zwykle diabel tkwi w szczegółach,a tym szczególem są "mozliwości finansowe".zauwaz ,ze od czasu gdy nikt w lidze nam "nie podskoczył" i gralismy jak równy z równym pamiętne mecze nasz budżet wzrósł około dwukrotnie (wiem,że nie skokowo,ale stopniowo) przy czym nie mamy sponsora (tyskie,era),ostatnimi laty na mecze chodzilo nas zdecydowanie mniej (sosnowiec,huta),trzeba było placic kasę za wynajem stadionu.a w "dawnych czasach"Żuraw" z kontraktem 200 tyś € szokował,a teraz takich kontarktów w Wiśle jest co najmniej kilka.trudno więc mieć pretensje do Cupaila za chowanie kasy,bo jak wyraxnie widać nei bardzo jest co chować.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.11.2010, 17:18
mr_kwolf zapomniałeś o Matusiaku i Niedzielanie
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 29.11.2010, 17:21
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
poza Dawidowskim i Gargule (tutaj akurat niefart bo podpisaliśmy go przed zerwaniem wiązadeł) kogo takiego kupiliśmy o którym z góry było wiadome że jest kontuzjogenny?
Ot, choćby Kaczorowski, Svitlica, Jop....
(...)
"
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 29.11.2010, 17:21
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
mr_kwolf zapomniałeś o Matusiaku i Niedzielanie
Niedzielan? A to niby dlaczego? Co takiego jest w nim po czym było wiadomo że będzie miał cały czas kontuzje? A Matusiak? On w ogóle miał jakąś kontuzje jak był u nas czy nie grał dlatego że był beznadziejny?

Ot, choćby, Kaczorowski, Svitlica, Jop....
Ok, Kaczorowski przyjmuje, Svitlica też. Jop jakoś mi się nie kojarzy z wiecznie kontuzjowanym ale może też coś często łapał. Nie mówiąc że tamci dwaj to już stare sprawy ale nie mówiłem że musza być z ostatnich 3-4 lat więc jestem w stanie ich przyjąć. Nie zmienia to faktu że dalej uważam że naszym problem nie jest fakt że kupujemy hurtem kontuzjogennych zawodników.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 29.11.2010 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.11.2010, 17:43
Ot, choćby Kaczorowski, Svitlica, Jop....
+ Gołoś, Głowacki

Sporo by się znalazło.

NIE dla Nowaka, NIE dla Arboledy.
Ten Pan już lepszy nie będzie, zresztą, kto ogląda ligę w miarę regularnie widzi, że Manuel Arboleda stopniowo obniża swój poziom.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.11.2010, 18:27
Tyle, że Nowak w przeciwieństwie do np. Sernasa jest za darmo. Oczywiście pewnie jest paru innych piłkarzy jak np. Nwagou, którzy by kosztowali pewnie nawet mniej niż Nowak a mogliby tez się sprawdzić może nawet bardziej.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.11.2010, 18:36
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że Nowak w przeciwieństwie do np. Sernasa jest za darmo. Oczywiście pewnie jest paru innych piłkarzy jak np. Nwagou, którzy by kosztowali pewnie nawet mniej niż Nowak a mogliby tez się sprawdzić może nawet bardziej.
Sernas to może nie jest kaliber Wisły , ale mógłby sobie wywalczyc miejsce w składzie

poza tym lepiej zatrudnić piłkarza roku na Litwie , nawet za niego przepłacic, niż zatrudnić człowieka - szkło i mieć z niego jeszcze mniej pożytku niz z Łobo .
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 29.11.2010, 19:23
Kto nie oglądał Polsatu Sport jak był nasz prezes niech sobie przeczyta : ) http://wislasoccer.com/news_item_11615.htm
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.11.2010, 01:43
Nowak ,a ktoz to taki ....przyjdzie zagrac w Europie i gosc bedzie sie błąkał po boisku.,albo odbijał jak tyczka od obronców no bo w Polsce nikt go na siłke nie wysłał.

na jakis czas nalezy zapomniec o polskich pilkarzach bo na dzis dzien sa za drodzy przecenieni i wiekszosc z nich to minimalisci...nalezy i szukac wiadomo gdzie ,ale mysle ze napewno nasz dyr sportowy ma juz jakas tam liste,zreszta byla jakis czas temu i weiskszosc nazwisk byla wlasnie z Holandii.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.11.2010, 09:12
A Ja kolejny raz bede sie trzymac swojej wizji. Skoro w Polsce ceny zawodnikow maja sie nie raz nijak do ich faktycznej wartosci (wiem wiem gracz jest tyle wart ile sie za niego placi, ale i tak sie wiekszosc przeplaca), to trzeba podziekowac, wypic herbatke i kupowac z zagranicy, a w kraju sprowadzac mlodych, szkolic i wprowadzac do zespolu. Ewentualnie w miare gotowych sprowadzac za free jak sie kontrakty beda konczyc i tyle. Oczywiscie aby Ci mlodzi sie rozwijali to trzeba miec odpowiednie zaplecze i trenerow.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.11.2010, 09:21
Ja nie do końca się zgadzam z Markusem: w ostatnim okienku władze klubu wyraźnie zmieniły strategię.

Owszem, popełniono tragiczny w skutkach błąd, sprzedając za jednym zamachem całą linię defensywną. Ale jeśli chodzi o nowych graczy, to pozyskano (kupiono lub wypożyczono) ciekawych, perspektywicznych piłkarzy zagranicznych. Na pewno należy do tego grona zaliczyć Cikosza, który robi kolosalne postępy, mimo wszystko Bunozę który mimo drewnianej postury też zaczyna przypominać obrońcę. Tacy piłkarze jak Pajlić, Jovanić czy Chavez - to też nie weterani, a zawodnicy w sile wieku, mogący grać na dobrym poziomie przez ładnych parę lat.

Zauważmy, że na polskim rynku gdy tylko pojawiła się okazja, potrafiliśmy pozyskać Wilka. Ciągle perspektywicznego, ale już doświadczonego defensywnego pomocnika, za bardzo przyzwoite pieniądze.

Wreszcie skład uzupełniono w ostatniej chwili o dwóch doświadczonych piłkarzy - Boukhariego i Branco. Pierwszy pokazuje spore możliwości, choć brakuje mu dobrego przepracowania okresu przygotowawczego. Drugi na razie nie zachwyca, ale on przyszedł łatać dziury i można stosunkowo łatwo z niego zrezygnować.

Początkowo wydawało nam się, że skupiliśmy piłkarski szrot - ale teraz, pod koniec rundy działania zarządu jednak wydają się całkiem sensowne.

Osobiście nie wierzę w to, byśmy starali się pozyskać graczy pokroju Robaka czy Nowaka. To typowe plotki medialne, które nie pasują zupełnie do naszej nowej strategii w polityce transferowej. Przecież Valcxs nie zna polskiego rynku i nie będzie z niego wyłuskiwał kandydatów do gry u nas. Nie, należy się spodziewać zaciągu piłkarzy z doświadczeniem z gry w lidze holenderskiej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.11.2010, 10:16
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Początkowo wydawało nam się, że skupiliśmy piłkarski szrot - ale teraz, pod koniec rundy działania zarządu jednak wydają się całkiem sensowne.

Prawie z wszystkim sie zgadzam poza podanym zdaniem. Sam Basalaj w FC mowil ze nie byl zadowolony z tego jak wygladalo okno transferowe w lecie i jak pozyskiwano zawodnikow. Ale fakt faktem ze kilku z tych grajkow zaczyna robic postepy i cos pokazywac wiec mozliwe ze jednak bedziemy mogli kilka z tych zakupow na koniec zapisac po stronie plusow.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów