|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie znasz się, to się nie wypowiadaj.... Tak samo jak zaplanował wielki żywopłot? Użyj mózgu... to jest tylko tło do wizualizacji STADIONU.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Co do bazy treningowej, to ja bym to zrobił tak:
![]() Niebieski - teren pod szkółkę piłkarską z zapleczem sportowym (szatnie itd). Bordowy - boiska treningowe pełnowymiarowe: - 2 na wschód od szkółki oświetlone, podgrzewane, jedno ze sztuczną i jedno z naturalną murawą. - na południe od szkółki boisko o nawierzchni naturalnej, podgrzewane, oświetlane. - reszta boisk pełnowymiarowych o nawierzchni naturalnej Żółty - boiska treningowe niepełnowymiarowe. Często piłkarze na treningach grają w różne gierki na małej przestrzeni. Tym sposobem otrzymalibyśmy 7 pełnowymiarowych boisk treningowych i kilka mniejszych. Piłkarze zazwyczaj korzystaliby z 2-3 położonych najbliżej stadionu, dzieciaki ze szkółki miałyby do dyspozycji 4/5 pełnowymiarowych + jedno/dwa mniejsze. W zimie, czy wieczorami jedno/dwa boiska podgrzewane używane byłyby przez I zespół. Trzecie podgrzewane boisko do dyspozycji uczniów (zapewne zajęcia w zimie byłyby znacznie ograniczane). Oświetlenie boisk zamontować częściowo na budynku szkółki, częściowo na słupach - tym sposobem będzie mniejszy koszt, zamiast 12 słupów oświetleniowych byłaby potrzeba postawienia tylko 5 (jeden podwójny, między boiskami na wschód od szkółki). Oczywiście wizja z natury sci-fi, ale jeśli klub kiedyś znajdzie pieniądze, to można zbudować tutaj całkiem spore zaplecze. Warunek - pozyskanie terenów od Cracovii/miasta i pieniądze na budowę szkółki i boisk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czyli wg Ciebie Obtułowicz jest geniuszem. Nawet na poglądowej wizualizacji nie powinien pokazywać takich głupot. Te wszystkie wiaty przy wejściu, wyjazd na kosiarki na srodku trybuny, okrąglak, 100-metrowe trybuny za bramkami świadczą, że nie jest zbyt dobrym architektem o czym już dawno wiemy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Piotrze ta mapka która wrzuciłeś to niestety marzenie. Sytuacja właścicielska na tych terenach wygląda tak ![]() A ta działka 180/4 nie jest wykorzystywana teraz przez naszych zawodników? Nie tam trenują? I z tego wnioskuje że boisko powstanie na miejscu dotychczasowego boiska lekkoatletycznego, a dodatkowe będzie na terenach TS na zasadzie jakiejś wymiany, ewentualnie użyczenia . Ta działak nabliżej 3 maja według mnie nie będzie do ruszenia, za dobry teren z możliwością budowy hotelu, aby TF pozwoliło wybudować tam boiska. Aczkolwiek twoja wizja to piekne marzenie i tak to powinno wyglądać, jednak tak nie będzie.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 28.11.2010 o godz. 14:28.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Działki 179, są Miejskie, przekazane w użytkowanie w. Cracovii. Przynajmniej tak twierdzą w Cracovii... (kiedyś chcieliśmy zorganizować turniej na tym bocznym boisku).
Kord - Pomijając to, że to nie Obtułowicz robi wizualki. Zrozum, że wizualizacja miała dotyczyć STADIONU, a to że w tle dał boiska i żywopłot, a nie beton albo papier, to nie ma żadnego znaczenia. Można się dop....ć do wiat/kosiarek itp., jak najbardziej słusznie, ale czemu służy Twój post i dop....e się do starej wizualizacji, to nie rozumiem... ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znam sytuację właścicielską terenów, dlatego napisałem o przejęciu terenów od Cracovii/miasta.
Na działce 180/4 znajduje się jedyne boisko treningowe Wisły, z którego nasi piłkarze korzystają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A co z budową szkółki młodzieżowej i akademii piłkarskiej? Krążyły nawet legendy o kiszeniu kapuchy przez Cupiała z transferów Błaszcza, Franka, Żurawia etc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to widzisz, tu się popisze klub, z prezesem Basałajem na czele. Zobaczymy co nam zaprojektują.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A pamiętacie taką akcje jak zaczęło nas sponsorować Tyskie? Miało być tak że jakaś kwota z każdego sprzedanego piwa będzie przekazana na budowę boiska treningowego. Ja się wtedy dołożyłem przynajmniej do tego małego prostokąta w polu karnym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
To był Lech i to jeszcze było za czasów wcześniejszej kadencji B. Basałaja. Wtedy KP organizowała taką akcję w całym województwie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...0396493890.jpg
w którym miejscu są te pomieszczenia? wiem że na G, ale gdzie dokładnie? ![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To jest szatnia piłkarzy z basenem i siłownią na pierwszym piętrze nad wejściami dla kibiców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A te schody to nie miały być przypadkiem ruchome?
![]() Czy to nie to miejsce? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
A nie schody dla piłkarzy, którymi będą wychodzić na murawę?
Ruchome miały być gdzieś na wejściu, ale zrezygnowano bodaj z nich. Może na prośbę Wisły, wszak kij wie ile to prądu bierze. A w zasadzie nie wiem po co w ogóle ktoś wymyślał te ruchome schodki- choćby były o długości takiej jak powyżej to w ogóle to się kupy nie trzyma. Tuż to jest marne kilka metrów, a koszt utrzymania takich schodów na pewno spory
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.11.2010 o godz. 14:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To są schody z kondygnacji -1 na 00. Wejście na murawę jest za plecami robiącego zdjęcie. Na lewo i prawo szatnie gospodarzy i gości, szatnie sędziów, delegatów, kontrola antydopingowa itp.
Te schody prowadzące jeszcze niżej to zejście do części technicznej kondygnacji -1; parkingu, zaplecza kuchennego, pomieszczeń technicznych itd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Murawa jest na 100% za plecami robiącego zdjęcie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Foto jest robione z kondygnacji 0 która jest w rzeczywistości poniżej właściwego poziomu murawy. Kopacze będa wychodzic po schodkach w górę - które są za placami fotografa.Kondygnacja 1 ( ta na wprost robiącego zdjęcie) jest kondygnacją z której wchodzi sie do skyboxów i na trybune dolną i jest z kolei powyżej poziomu murawy.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
Schody ruchome prowadzą z poziomu 0 na +1 (zaczynają się w zadaszeniu przed trybuną tu ich nie będzie widać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...hody_barierki/ chyba jednak nie
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zrezygnowano ze schodów
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Tak na szybko przejrzałem wady schodów ruchomych i jedyną podstawową wadą jest .. ich utrzymanie.
Stąd też często gęsto na dworcach, lotniskach, czy hipermarketach są zatrzymywane , tudzież robione jakieś sztuczki gdy nie ma większego ruchu. Opłaca się mieć takie schody? Bo po mojemu to strata pieniędzy ( w tym pieniędzy kiibców) tym bardziej że tu chodzi o odległość 10 metrów w górę. Nawet mniej. Po jakimś czasie może się okazać że było błędem ich zakładanie i najnormalniej w świecie je zatrzymają na amen. Wyglądać to na pewno nie będzie estetycznie.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.11.2010 o godz. 18:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o opłacalność, ale o wygodę dla VIPów - jak wiadomo na zachodniej jest lożą prezydencka i masa skyboxów, za których wynajęcie słono zapłacą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Bez przesady, przecież te schody będą uruchamiane zapewne tylko podczas meczów, czyli raz na dwa tygodnie na kilka godzin. Nie będą działać przez cały dzień tak jak np. w centrach handlowych.
A tak w ogóle, to mam nadzieje, że na zachodniej nie popełnią takiego błędu jak na wschodniej, że wybetonują taki sam murek przed skyboxami i będzie ograniczał widoczność na część murawy. Nie wiece, czy jakoś to rozwiązali?
Ostatnio edytowane przez Zwitter : 30.11.2010 o godz. 18:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
wisla.krakow.pl napisał(a):
![]()
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
odpowiadałem anoucowi ale mniejsza
![]()
derr
|