The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.11.2010, 01:07
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Czyli za kadencji bolszewika Kraków właśnie traci trzecią wielką imprezę. Eurobasket 2009 Euro 2012 już nas ominęło teraz przechodzi koło nosa MS w siatkówce 2014.
Sprawdzony prezydent....
Jak w końcu zbuduje tę halę, to wszyscy będą narzekać, że powstała ona na KREDYT...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.11.2010, 09:06
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
problem w tym, że ja ci podaję dane z miarę wiarygodnych, obiektywnych źródeł, a ty jedynie rzucasz hasłami typy: "w Krakowie najgorzej się zarabia, nie to co w innych miastach". Byle ponarzekać.
Siwy, czy Ty rozumiesz że źródło mam na co dzień w pracy? Mam tutaj wkleić wyciąg z płac z mojej firmy żeby Cię przekonać?

Tabelka z zarobkami jest nieprawdziwa i tyle.
Mogę napisać Ci wprost - 2200 do 2800 brutto dostaje pracownik szeregowy w jednej z firm którą wymieniłeś.
Chcesz się pokłócić to nie na forum raczej bo nie mogę ujawniać takich danych publicznie.

Nie narzekam - stwierdzam po prostu fakt że nie jest u nas tak różowo jak podają "wiarygodne źródła". Kocham to miasto ale jak napisał poprzednik rozważam przenosiny do Wrocławia.

Pewnie nie wiesz o tym bo w tych tabelkach nie podają - wiesz jakie stanowiska z tych 3 tysięcy oferuje Capgemini? Prawie tysiąc z nich to Service Desk - witamy na Błękitnej Linii TPSA, ponad 1500 to stanowiska "accountant" gdzie praca polega na wklepywaniu kwot w okienka - może lepszy socjal i warunki niż na kasie w sklepie ale praca podobna. A to co podałem IBM we Wrocku to są stanowiska wyłącznie z zakresu Service Managementu.

Ale to jest rozmowa za przeproszeniem ślepego z głuchym. Ty masz dane z tabelek, ja mam dane z programu płacowego i możemy tak w kółku do usranej śmierci

Nie róbmy OT w temacie. Pozdro.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.11.2010, 09:15
Kocur - nie to, żebym się w...ł miedzy wódkę a zakąskę, ale trochę dziwna ta dyskusja, gdy ktoś podaje różne publicznie dostępne i pewnie w większości obiektywne źródła na poparcie tego co mówi, a Ty kasujesz to jednym: "Tabelka z zarobkami jest nieprawdziwa i tyle."
Co oczywiście nie znaczy, że nie daję wiary temu co piszesz o zarobkach w swojej firmie, ale może jednak globalnie nie jest tak źle?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 19.11.2010, 09:27
it, wiadomo jak się robi średnią. Bierzesz jednego managera co ma 15 tysięcy i 100 osób co ma po 2 tysiące.

Średnia wyjdzie ok. Ja ciągle powtarzam że wszystkie średnie mają się nijak do sytuacji w firmach. Przecież w Polsce średnie zarobki w sektorze przedsiębiorstw są około 3200 brutto. Ale jak pytasz ludzi w knajpie przy piwie to wielu tyle nie zarabia.

Ja po prostu mam przed sobą zarobki moich pracowników i mają się nijak do tych tabelek. I to nie 5 pracowników ale 50.

Na początku odniosłem się też do rozwoju Serwisów IT jak podają różne źródła - to co wspomniałem poprzednio - w Krakowie 75% usług to usługi najniższego poziomu - 40% ludzi w firmach to studenci bez żadnej wiedzy praktycznej i sobie dają radę - jaki z tego wniosek?
Skąd się wzięło powiedzenie w Comarchu że każdego pracownika doświadczonego można zastąpić skończoną liczbą studentów ?

Problem w tym że firmy lokują w Krakowie właśnie takie oddziały, a centra usług wysokiego poziomu niestety nie u nas.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 19.11.2010, 09:32
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ja po prostu mam przed sobą zarobki moich pracowników i mają się nijak do tych tabelek. I to nie 5 pracowników ale 50.
to mniej niż 0,5 % wszystkich pracowników zatrudnionych w Krakowie w branży IT...

it, wiadomo jak się robi średnią. Bierzesz jednego managera co ma 15 tysięcy i 100 osób co ma po 2 tysiące.
ja ci wkleiłem Ci tabelkę ze średnią zarobków pracownika szeregowego..

Siwy, czy Ty rozumiesz że źródło mam na co dzień w pracy? Mam tutaj wkleić wyciąg z płac z mojej firmy żeby Cię przekonać?
żebyś mnie przekonał, powinieneś wkleić wyciąg płac z twojej firmy, wszystkich innych z Krakowa, a potem porównać je z tymi Wrocławia...

to wszystko zrobiły niezależne, obiektywne, źródla i wyszły im całkowicie odmienne rezultaty, niż twoja teza o fatalnych zarobkach w Krakowie

Na początku odniosłem się też do rozwoju Serwisów IT jak podają różne źródła - to co wspomniałem poprzednio - w Krakowie 75% usług to usługi najniższego poziomu - 40% ludzi w firmach to studenci bez żadnej wiedzy praktycznej i sobie dają radę - jaki z tego wniosek?
taki, że to wszystko, o czym mówisz nie ma sensu

u nas - twoim zdaniem - 75 % to centra usług niższego poziomu, mimo to średnia zarobków jest wyższa niż w innych miastach. To oznacza, że w takim Wrocławiu, gdzie oferują stanowiska wyłącznie z zakresu Service Managementu, zarabia się mniej niż u nas na pracy "podobnej do pracy w sklepie na kasie".

Tabelka z zarobkami jest nieprawdziwa i tyle.
a, nieprawdziwa.

pozdrawiam ;-)

KONIEC OT
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 19.11.2010 o godz. 09:53.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 19.11.2010, 12:41
Pomijają fakt że właśnie wspomniany IBM olał Kraków bo się spotkał z bardzo szerokim zrozumieniem w magistracie
IBM nie otwierał tego centrum w KRK bo nie chciał. Ma Lab i BTO, a centrum tutaj go nie interesowało.
To raz.

Dwa - IT tak jak budowlanka to bardzo szerokie pojęcie więc taka tabelka jak wklejacie nie ma racji bytu. W Krakowie więcej zarabiają ogólnie mówiąc "programiści" niż administratorzy bo poważnej pracy dla tych drugich jest bardzo mało.
Tę tabelke sobie prześldźcie.
http://www.praca.egospodarka.pl/5438...10,2,55,1.html
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 22.11.2010, 14:34
Ostatnio jakoś nad tym się zastanawiałem, orientuje się ktoś czy ulica Czesława Miłosza, chodzi mi dokładnie o miejsce przy zakręcię zaznaczonym na linku. Widać że ulica jest przygotowana do pociągnięcia jej biegu dalej na wprost. Czy jest gdzieś jakiś projekt, który pokazuje jak to ma być zrealizowane ?

http://maps.google.com/maps?q=50.076...,0.006899&z=17
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 22.11.2010, 14:40
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio jakoś nad tym się zastanawiałem, orientuje się ktoś czy ulica Czesława Miłosza, chodzi mi dokładnie o miejsce przy zakręcię zaznaczonym na linku. Widać że ulica jest przygotowana do pociągnięcia jej biegu dalej na wprost. Czy jest gdzieś jakiś projekt, który pokazuje jak to ma być zrealizowane ?

http://maps.google.com/maps?q=50.076...,0.006899&z=17

byloby super gdyby bylo to polaczenie z Krowodza. ale wtedy musieliby wybudowac wiadukt nad torami
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.11.2010, 14:46
Tak popatrzyłem na mapę i wydaje się to idealne połączenie w okolice Bratysławskiej, dla odciążenia Prądnickiej przy pętli. Rozwiązało by to problem korkujących się Aleii przy kleparzu. Ale czy jest taki plan to nie wiem.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.11.2010, 11:59
no napisałem, że budynek . Swoją drogą naprawdę bardzo ładny. Jeszcze tylko Lipową wyremontują i będzie cacy.

PS.

Kraków awansował na pierwsze miejsce w rankingu najbardziej atrakcyjnych miast na świecie pod względem usług dla biznesu - informuje "Dziennik Polski". W poprzednim rankingu Kraków był na 4. miejscu. Drugie miejsce w tegorocznej klasyfikacji zajął Pekin.

Może lepiej zacytuj wywiady z ludzmi, ktorzy otwierali pierwsze centra outsourcingowe w KrK.
Wszyscy zgodnie powstarzali, ze pomoc miasta byla prawie zadna, na bardzo niewielkim poziomie.
Dzieki czerwonemu Majchrowskiemu rzecz jasna,.
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.11.2010, 12:02
coni napisał(a):Wyświetl post
byloby super gdyby bylo to polaczenie z Krowodza. ale wtedy musieliby wybudowac wiadukt nad torami
Z tego co się orientuję to ma to być wylotówka na Warszawę
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.11.2010, 12:22
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Owszem

Jarza napisał(a):Wyświetl post
Z tego co się orientuję to ma to być wylotówka na Warszawę
Niestety muszę kolegę poprawić.

coni napisał(a):Wyświetl post
Mówisz i masz
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 26.11.2010 o godz. 12:29.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.11.2010, 14:37

Skąd się wzięło powiedzenie w Comarchu że każdego pracownika doświadczonego można zastąpić skończoną liczbą studentów ?

Problem w tym że firmy lokują w Krakowie właśnie takie oddziały, a centra usług wysokiego poziomu niestety nie u nas.
Sedno sprawy. Większość ludzi zatrudnionych w tych centrach to wklepywacze i tyle.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 28.11.2010, 04:27
Kuba napisał(a):Wyświetl post
Może lepiej zacytuj wywiady z ludzmi, ktorzy otwierali pierwsze centra outsourcingowe w KrK.
Wszyscy zgodnie powstarzali, ze pomoc miasta byla prawie zadna, na bardzo niewielkim poziomie.
Dzieki czerwonemu Majchrowskiemu rzecz jasna,.
Nie pomagają, więc takie IBM na otwarcie swojego Laboratorium zaprasza samego prezydenta Krakowa. Pewnie dlatego, że inwestorzy są tak niemile widziani w Krakowie.

Ranking oczywiście byłby obiektywny, gdyby pierwszy był Wrocław, a Kraków daleko w tyle ;-)

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Sedno sprawy. Większość ludzi zatrudnionych w tych centrach to wklepywacze i tyle.

och, ach. Kraków w złej tabelce.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 29.11.2010 o godz. 03:14.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 29.11.2010, 15:56

wizka nowych Bombardierów.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.11.2010, 16:05
Przepraszam Siwy, może się mylę, ale jak tabelka którą zaprezentowałeś wyżej ma się do przeciętnych dochodów, szarego wklepywacza ?
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 29.11.2010, 16:08
prześledź temat dokładnie, wklejałem już dochody pracownika szeregowego w branży IT.

a tabelka mówi nam jedynie o tym, że wklepywacze są głównie w Bydgoszczu, Toruniu itd...

to nie znaczy oczywiście, że ich u nas nie ma
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 29.11.2010 o godz. 16:11.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Stary 29.11.2010, 16:30
Aha jest, widzę. Ale to chyba przez dwa pomnożone, albo średnia zarobków z całej firmy, bo pensja szeregowego pracownika z branży IT w Krakowie to to nie jest na pewno Przynajmniej nie w Capie, ani Sabre.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.11.2010, 16:37
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Aha jest, widzę. Ale to chyba przez dwa pomnożone, albo średnia zarobków z całej firmy, bo pensja szeregowego pracownika z branży IT w Krakowie to to nie jest na pewno Przynajmniej nie w Capie, ani Sabre.
AMEN
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 29.11.2010, 16:37
każdy wie, jak się liczy średnią

natomiast dla każdego miasta w ten sam sposób, więc wyniki są obiektywne.

a z nich, użytkowniku Kocur, wynika, że nie zarabia się u nas fatalnie.

AMEN
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 29.11.2010 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.11.2010, 16:53
Siwy - ile razy trzeba Ci tłumaczyć że nie masz pojęcia o sytuacji w krakowskich centrach outsourcingowych

Patrzysz na te tabelki z podnieceniem podobnie jak dziennikarze wyborczej patrzą na "sondaże przedwyborcze" ale nie znasz w ogóle realiów.

Czy rozumiesz że dla większości osób pracujących właśnie w Shellu, Capgemini,Hewitt'cie, Comarchu jesteś tak samo kompetentny co farmer z Arizony w temacie polskiego długu publicznego ?
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 29.11.2010, 17:11
ty za to znasz sytuację we wszystkich centrach outsourcingowych w Polsce i na tej podstawie twierdzisz, że to właśnie u nas zarabia się najmniej (fatalnie)?

a podniecenie to wyczuwam u Ciebie, gdy mówisz o fatalnych zarobkach w Krakowie na tle innych polskich miast. ;-)
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Stary 29.11.2010, 17:27
Siwy gwarantuje Ci, że gdyby zarobki zwykłego pracownika IT wynosiły 4000 PLN (obojętne brutto czy netto), to nastąpił by masowy exodus w/w firm, i przeciętny wyspiarski gbur zamiast głosu ślicznej słowianki usłyszał by łamaną angielszczyznę Patela z Bomabaju
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.11.2010, 17:28
Mam pytanie. Jakiej długości jest ta nowo wybudowana ulica Lema? Chodzi mi o obecny stan. I czy da się tam wieczorem (oczywiście nie przy tej pogodzie) wytestować samochód? Czy miśki tam węszą?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.11.2010, 17:46
ty za to znasz sytuację we wszystkich centrach outsourcingowych w Polsce i na tej podstawie twierdzisz, że to właśnie u nas zarabia się najmniej (fatalnie)?

a podniecenie to wyczuwam u Ciebie, gdy mówisz o fatalnych zarobkach w Krakowie na tle innych polskich miast. ;-)

Nie ma ich za wiele, poza tym pracując w jednym z nich zna się ludzi z innych.
Poza tym przy procesach rekrutacyjnych człowiek też się dowiaduje dużo na temat sytuacji w innych firmach.

Idź kiedyś do pracy, do której Cię nie wkręci tata, mama czy kolega i potem zacznij się udzielać w temacie o zarobkach.

Patrz maile: Carpenter, Marszałek, Ogryzek, Orzeu i inne

Jest oczywiście możliwość że wszyscy jesteśmy niedoinformowani natomiast Ty jesteś mega "muzg"
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.11.2010, 18:19
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie. Jakiej długości jest ta nowo wybudowana ulica Lema? Chodzi mi o obecny stan. I czy da się tam wieczorem (oczywiście nie przy tej pogodzie) wytestować samochód? Czy miśki tam węszą?
Jak dobrze uzasadnisz skończy się na upomnieniu
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.11.2010, 18:35
Poza tym przy procesach rekrutacyjnych człowiek też się dowiaduje dużo na temat sytuacji w innych firmach.

Idź kiedyś do pracy, do której Cię nie wkręci tata, mama czy kolega i potem zacznij się udzielać w temacie o zarobkach.

Jest oczywiście możliwość że wszyscy jesteśmy niedoinformowani natomiast Ty jesteś mega "muzg"
Ważne że merytorycznie dyskutujesz a nie robisz osobistych podjazdów! To się liczy.

Jest też możliwość że jesteście słabo opłacani, bo po prostu jesteście słabi. Może zbyt wybujałe ego na temat tego co potrafisz i ile Ci za to ktoś zapłaci?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 29.11.2010, 18:41

ty jesteś większy "muskg" i wiesz lepiej od agencji specjalizujących się w badaniach na temat zarobków ;-)

ba, nawet od GUSU jesteś mądrzejszy <lol>

pozdrawiam

PS.

Jak ty zarabiasz 3 000 na rękę, a ktoś 3 200, to też wmawiasz mu, że zarabiasz fatalnie w porównaniu do niego?
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 29.11.2010 o godz. 18:46.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.11.2010, 10:57
A możecie mi napisać, dlaczego znów rozmywacie na temat firm outsourcingowych?Ja wiem, że teraz jest boom na te firmy w Krakowie, ale za parę lat ich nie będzie i co?Dla mnie ekspansja tych firm nie jest jakimś wielkim powodem do dumy.Lepiej porozmawiajmy o tym, dlaczego w Krakowie zarobki są na takim niskim poziomie.
Jak tu ludzie mają mieszkać, skoro zarabia się generalnie chujowo, a za rauchunki z w Hucie wychodzi ponad 700 zł.A dochodzi jeszcze jedzenie, ubezpieczenie, III Filar, paliwo.I co?Jak tu żyć?
Na szczęscie kończę studia i sayonara.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.11.2010, 11:39
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A możecie mi napisać, dlaczego znów rozmywacie na temat firm outsourcingowych?Ja wiem, że teraz jest boom na te firmy w Krakowie, ale za parę lat ich nie będzie i co?Dla mnie ekspansja tych firm nie jest jakimś wielkim powodem do dumy.Lepiej porozmawiajmy o tym, dlaczego w Krakowie zarobki są na takim niskim poziomie.
Jak tu ludzie mają mieszkać, skoro zarabia się generalnie chujowo, a za rauchunki z w Hucie wychodzi ponad 700 zł.A dochodzi jeszcze jedzenie, ubezpieczenie, III Filar, paliwo.I co?Jak tu żyć?
Na szczęscie kończę studia i sayonara.
Ogólnie w tym kraju średnia krajowa nie wystarcza na średnie życie. Dwie średnie krajowe, dają podstawy, ale jak sama nazwa wskazuje jest to pensja średnia - nie najczęstsza - niestety.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów