The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2010, 20:26
Napisałem: wypalonych, na zasadzie Makinwa, Raul itp
Przytoczyłem te przykłady z racji tego, żeby zobrazować o co mi biega. Mogłem lepiej podać przykłady, np. zestawiając Ronaldinho w Milanie teraz a kilka lat wcześniej. Kilka lat wcześniej byłby gwiazdą bezsprzeczną, a teraz w znaczących ilościach meczów jest osłabieniem tej drużyny. Mówiąc Raul,Ronaldinho, myślimy duże nazwiska, strzelające mnóstwo goli w najlepszych drużynach świata, a teraz ? Przeciętni w swoich zespołach, ligach dużo gorszych. Lepiej jest kupić młodego perspektywistycznego zawodnika, dla którego ten klub będzie ważną postacią w przyszłym klubie, bo będzie dla niego możliwością wyskoczenia na zachód europy i zapewne będzie pamiętał, że gdyby nie Wisła to nie byłoby go tam gdzie teraz jest (przykład Błaszczykowski, w pewnym stopniu też Marcelo), a dla takiego wypalonego grajka w wieku 30 lat będzie to nic nie znaczący klub,będący tylko jakimś tam epizodem w jego karierze, która i tak można powiedzieć że jest prawie zakończona.

Rozumiem też że sporo kosztują, przykład Rios ale dzięki dobrych znajomościach, dobrej polityce transferowej, scoutingu można też znaleźć gracza obiecującego przy kończącym się kontrakcie za niewygórowaną kwotę.
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 24.11.2010 o godz. 20:29.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.11.2010, 21:09
z tym Raulem to wyskoczyliście jak filip z konopi ..
wypalony, a ostatnio strzelił hat tricka w bundeslidze

nie mówiąc o tym, że w 2 lata zarabia więcej niż nasz roczny budżet
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.11.2010, 21:12
http://www.weszlo.com/news/5908

ciekawy zawodnik
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.11.2010, 22:39
Nie myślę, że Valcks był zatrudniany po to, by brać najtańszych "bezkontraktowców" z Holandii. Przecież Wisła jak ma się rozwijać, to tylko i wyłącznie stawiać na młodych. Kupić takich nowych Żurawskich, Kosowskich, Szymkowiaków, nawet zagranicznych i zgrywać skład. Potem go przez chwilę kadrowo utrzymać i można będzie na tej drużynie nieźle zarabiać. Ale poczekamy na zimowe transfery, bo wierzę, że nie będą to tylko grajkowie bez kontraktów, mam nadzieję, że będą to też piłkarze a la Cikos czy Bunoza. Wisła zasługuje na to, by mieć młodą zdolną jedenastkę piłkarzy, którzy będą mieli jasny cel - osiągnięcie z klubem jak najlepszych rezultatów i wypromowanie się w europejskich rozgrywkach.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.11.2010, 22:42
Utalentowany młody gość to jest koszt i to spory. Może najpierw zajmijmy się zbudowaniem składu jakkolwiek by on nie wyglądał byle dobrze grali.
..
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 24.11.2010, 22:46
Ale drużyna już jakaś jest. Chyba nie powiesz mi że Bunoza kosztował wiele, Cikos też nie - a w końcu grają w miarę przyzwoicie w tej obronie. Może zdażają im się wpadki, jak w meczu z Lechem, ale to już tak dawno było że ja tego nie pamiętam...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 24.11.2010, 23:34
No imo to jednak szrot menedżerski. Jak na puchary to za ciency w uszach. Ja sie nigdy nie kieruje liga w ocenie zawodnika bo czy mistrz Polski na dobra sprawe potrafi grac w pilke ? Drużyny ze wszystkich stron świata co roku nam sie staraja udowodnić, że nie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.11.2010 o godz. 23:37.
..
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.11.2010, 00:06
Ale jednak Lech gra swoje w pucharach. Nie gra w lidze, bo im się nie chce grać za marne pieniędze. Przecież wystarczy im PP, że zdobędą i zarząd będzie zadowolony.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.11.2010, 09:41
Liga mistrzów - mówi Ci to coś Każdy polski klub a tym bardziej właściciel pragnie tego raju. Bez mistrza nie ma szansy na raj
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.11.2010, 10:05
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ale jednak Lech gra swoje w pucharach. Nie gra w lidze, bo im się nie chce grać za marne pieniędze. Przecież wystarczy im PP, że zdobędą i zarząd będzie zadowolony.

Hmmm a czy wedlug Ciebie my jako kibice bylibysmy zadowoleni gdyy bylo takie podejscie NAszych pilkarzy i gdyby tak grali w lidze Pozatym Kominek tez ma racje ze celem jest dla takich klubow jak Lech,Legia czy Wisla LM a nie LE.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.11.2010, 10:32
Ale Feniksie - ja nie twierdzę, że my byśmy byli zadowoleni - po prostu wiem, że Lech ma piłkarzy, którzy są dobrzy, a kwestiami pensji motywacyjnych w zupełności nie powinniśmy się przejmować, bo to robota dla zarządu, a dyskusja na ten temat byłaby zupełnie niepotrzebna.

I co do tego celu - LM - jak dla mnie to narazie jedno wielkie marzenie, niewiadomo czy do spełnienia, bo chyba 13-14 lat temu ostatnia polska drużyna grała w LM. Postawmy sobie chociaż za cel LE, tak jak Lech teraz, który, zapewniam, nieźle na tych rozgrywkach zarobi.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Stary 25.11.2010, 10:56
Ale Feniksie - ja nie twierdzę, że my byśmy byli zadowoleni - po prostu wiem, że Lech ma piłkarzy, którzy są dobrzy, a kwestiami pensji motywacyjnych w zupełności nie powinniśmy się przejmować, bo to robota dla zarządu, a dyskusja na ten temat byłaby zupełnie niepotrzebna.

I co do tego celu - LM - jak dla mnie to narazie jedno wielkie marzenie, niewiadomo czy do spełnienia, bo chyba 13-14 lat temu ostatnia polska drużyna grała w LM. Postawmy sobie chociaż za cel LE, tak jak Lech teraz, który, zapewniam, nieźle na tych rozgrywkach zarobi.

Nie zgadzam sie. Celem Lecha byla LM tylko sami sobie sprawe skopali, najpierw serialem ze sprzedaza Lewandowskiego, potem za poznym transferem Rudnevsa i na koncu Zielinski podszedl do tematu poodbnie jak Skorza do Levadii i zle przygotowal na poczatek zespol.

A LM po reorganizacji wbrew pozrom to nie jest sprawa nierealna. Wystarczylo zeby Lech byl w formie i pyknal Sparte (a w formie spokojnie mogli to zrobic), to potem tez mogliby wygrac z Zilina i dzisiaj graliby w LM. Dlatego uwazam ze jesli bedzie u Nas w zimie madra polityka transferowa to marzenia (przy zalozeniu ze wygramy Nasza skopana) moga nabrac realne ksztalty.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.11.2010, 11:18
Na tą drogę jaką miała Amika przed LM, wystarczyło mieć dwóch sprawnych piłkarzy i byłoby po sprawie. Kreatywny skrzydłówy i solidny snajper. Nie wiem czy polski zespół będzie miał kiedykolwiek jeszcze tak łątwą drogę. Tylko co z tego jak w LM co mecz to oklep.

Budowa zespołu na LM to proces długotrwały, w rok w dwa lata tego się nie wykona za nic. No chyba,że ma się gotówkę ale Cluj np taką ma i poza statystowaniem w LM nic w niej nie znaczy. Podobnie PAO. Wg mnie nalezy porzucić jakieś mrzonki o LM i zwyczajnie budować solidny zespół, z długą ławką, zapleczem treningowym i scautingiem,wejść na pewnien poziom poniżej, którego się nie zejdzie i wtedy realnie myśleć o LM. Sądzę,że spokojna gra z druzynami w LE powinna być tego odnośnikiem. Potrafimy podniecać się jednorazowym wyskokiem aby później od niby leszcza dostać w łeb. Budować, selekcjonować, broń Boże nie patrzyć się na naszą ligę,bo ona nie jest odnośnikiem niczego i wtedy może zaprocentuje to wejściem do LM. Póki co to pchanie się z motyką na słońce.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 25.11.2010, 11:24
Jeszcze wracając do tego słabego przygotowania przez Skorżę i Zielińskiego. Wg mnie sytuacja jest inna.
Piłkarze nie trenowali u nich dostatecznie intensywnie w trakcie całego sezonu. Później przyszla przerwa, a po przerwie śruba została przykręcona i akurat na LM przyszedł dół bo organizmy nie przyzwyczajone do zasuwania.
Liczę, że Maaskant będzie cały sezon utrzymywał wysoką intensywność treningów dzięki temu nie będzie wpadek i cięzkich nóg w lecie.
..
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.11.2010, 12:01
Polaczki są za dobrze opłacane. My tyramy za 900zł netto, a oni minimalnie biorą w ekstraklasie te 10 tysiaków, i im ma sie chciec grac? hahaha. Maja wszystko, graja dobrze, maja tyle, graja zle, maja tyle samo. W futbolu liczy sie tylko kasa. Chleją, imprezują, a potem maja siły na 30 minut.

Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.11.2010, 12:13
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Na tą drogę jaką miała Amika przed LM, wystarczyło mieć dwóch sprawnych piłkarzy i byłoby po sprawie. Kreatywny skrzydłówy i solidny snajper. Nie wiem czy polski zespół będzie miał kiedykolwiek jeszcze tak łątwą drogę. Tylko co z tego jak w LM co mecz to oklep.

Budowa zespołu na LM to proces długotrwały, w rok w dwa lata tego się nie wykona za nic. No chyba,że ma się gotówkę ale Cluj np taką ma i poza statystowaniem w LM nic w niej nie znaczy. Podobnie PAO. Wg mnie nalezy porzucić jakieś mrzonki o LM i zwyczajnie budować solidny zespół, z długą ławką, zapleczem treningowym i scautingiem,wejść na pewnien poziom poniżej, którego się nie zejdzie i wtedy realnie myśleć o LM. Sądzę,że spokojna gra z druzynami w LE powinna być tego odnośnikiem. Potrafimy podniecać się jednorazowym wyskokiem aby później od niby leszcza dostać w łeb. Budować, selekcjonować, broń Boże nie patrzyć się na naszą ligę,bo ona nie jest odnośnikiem niczego i wtedy może zaprocentuje to wejściem do LM. Póki co to pchanie się z motyką na słońce.
Popieram.
Tyle, że całkowite odpuszczanie (?) LM kosztuje bardzo drogo marketingowo i czysto finansowo (bo przecież nie chidzi tylko o "niezarobione" dutki, ale o straty wizerunkowe przy ostatnich blamażach) . Droga do LM jest wciąż łatwiejsza, niż do LE, więc argument ze spokojnym ogrywaniem w LE IMO - nietrafiony. Amica miała b. łatwą drogę, ale my rok wcześniej jeszcze łarwiejszą (Estonia/Węgry/Bułgaria).
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.11.2010, 12:32
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Nie zgadzam sie. Celem Lecha byla LM tylko sami sobie sprawe skopali, najpierw serialem ze sprzedaza Lewandowskiego, potem za poznym transferem Rudnevsa i na koncu Zielinski podszedl do tematu poodbnie jak Skorza do Levadii i zle przygotowal na poczatek zespol.

A LM po reorganizacji wbrew pozrom to nie jest sprawa nierealna. Wystarczylo zeby Lech byl w formie i pyknal Sparte (a w formie spokojnie mogli to zrobic), to potem tez mogliby wygrac z Zilina i dzisiaj graliby w LM. Dlatego uwazam ze jesli bedzie u Nas w zimie madra polityka transferowa to marzenia (przy zalozeniu ze wygramy Nasza skopana) moga nabrac realne ksztalty.
Feniksie - ale Ty mi tutaj jedziesz sloganami.Popatrz na tabelę w LE, to zobaczysz o co mi chodzi - Lech nie gra z jakimiś popychadłami z Mozambiku, tylko jednak są to dobre marki - i Juventus i Manchester City, niezależnie od tego w jakiej są formie - ich właśnie Lech pokonał, zremisował - gra o wyjście z grupy. A że nie zdążyli dokupić Rudnevsa przed eliminacjami LM to już ich problem.

Po prostu podoba mi się styl budowy Lecha. Ostatnio jedynie coś przystopowali z transferami, mam nadzieję, że się na wiosnę obudzą i kogoś sprowadzą, ale chodzi mi tylko jedynie o styl budowy tej drużyny - tam działacze nie mają kompleksów, że ktoś gra na Wyspach Zielonego Przylądka, na Seszelach, czy na Łotwie - jak jest dobry i można go wyciągnąć za niewielkie pieniądze, to się go kupuje. Tak powinno być w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.11.2010, 12:51
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Polaczki są za dobrze opłacane. My tyramy za 900zł netto, a oni minimalnie biorą w ekstraklasie te 10 tysiaków, i im ma sie chciec grac? hahaha. Maja wszystko, graja dobrze, maja tyle, graja zle, maja tyle samo. W futbolu liczy sie tylko kasa. Chleją, imprezują, a potem maja siły na 30 minut.
Kolejny frustrat co to w życiu mu nie wyszło?

W naszym zespole grają również zagraniczne gwiazdory.... i bynajmniej statystycznie nie grają lepiej niż Polacy a mniej nie zarabiają. Do nich nic nie masz? To cię akurat nie boli? Słynna polska zawiść "żółć"?
W tym legendarny Jirsak zarabiający dużo więcej niż podobno przepłacony Małecki

PS
Mnie wkurzają wszyscy przepłaceni i drodzy kopacze z naszej Wisły którzy dają zbyt mało w stosunku do kosztów poniesionych za nich. Numer 1 Łobo a numer 2 to Jirsak.... a nie Polacy czy cudzoziemcy.
A rozumiem może ty się jeszcze wstydzisz że jesteś Polakiem.... (pisanie per Polaczki to żenada)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 25.11.2010 o godz. 13:00.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.11.2010, 13:51
To jest irytacja wynikająca generalnie ze stanu polskiej piłki w stosunku do gry prezentowanej przez niektórych kopaczy. U nas znalazłoby się paru takich, co są przepłacani - numer 1 do wyrzucenia z Wisły jest Łobodziński i jak Valcksowi uda się go wytransferować gdzieś do jakiegoś Kataru, gdzie będzie tyle zarabiał co w Wiśle, to będę mu baż wdzięczny.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Stary 25.11.2010, 13:55
Feniksie - ale Ty mi tutaj jedziesz sloganami.Popatrz na tabelę w LE, to zobaczysz o co mi chodzi - Lech nie gra z jakimiś popychadłami z Mozambiku, tylko jednak są to dobre marki - i Juventus i Manchester City, niezależnie od tego w jakiej są formie - ich właśnie Lech pokonał, zremisował - gra o wyjście z grupy. A że nie zdążyli dokupić Rudnevsa przed eliminacjami LM to już ich problem.

Po prostu podoba mi się styl budowy Lecha. Ostatnio jedynie coś przystopowali z transferami, mam nadzieję, że się na wiosnę obudzą i kogoś sprowadzą, ale chodzi mi tylko jedynie o styl budowy tej drużyny - tam działacze nie mają kompleksów, że ktoś gra na Wyspach Zielonego Przylądka, na Seszelach, czy na Łotwie - jak jest dobry i można go wyciągnąć za niewielkie pieniądze, to się go kupuje. Tak powinno być w Wiśle.
Bonawentura - mi nie chodzi o zadne slogany. Ja tylko Ci pokazalem ze jakby im sie w meczu z Sparta chcialo tak grac jak w meczach z Juve czy ManCity to dzisiaj bysmy mowili o ich grze w LM a nie LE. I to sa fakty. Bo przy takim podejsciu to i Zyline by lykneli. A napisalem to wszystko w stosunku do stwierdzenia ze LM jest dla nas tylko marzeniem. Ja uwazam ze nie jest tylko trzeba chciec i miec pomysl jak to zrobic. A to ze potem dostaje sie oklep od wszystkich.....no coz, lepiej kilka razy dostac, nauczyc sie i potem grac jak rowny z rownym.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.11.2010, 14:07
Właśnie dziwię się Feniksie, że wielu na tym forum deprecjonuje LE jako rozgrywki mniejszej wagi. No a jakby Wiśle się w przyszłym roku nie udało wejść do LM, tylko do LE, to byłby jakiś koniec świata? Moim zdaniem nie - przy obecnym obiekcie możnaby na tych rozgrywkach nieźle zarobić. Ja mówię jedynie, że to marzenie w kontekście braku awansu jakiejkolwiek polskiej drużyny w przeciągu 15 lat. Myślę, że to się zmieni, już niedługo, ale trzeba na to czasu. Nie można się porwać z motyką na słońce i zakładać, że dostaniemy się już w najbliższym roku, ba - nie wiadomo jeszcze czy awansujemy do Pucharów. Więc nasza dyskusja jest trochę jałowa, bo obaj chcemy Wisły w LM, tylko dla mnie LE jest dobrym przystankiem przed LM, gwarantuje przyzwoitą sumę pieniędzy za grę z dobrymi rywalami, tak jak to ma miejsce w przypadku Lecha.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.11.2010, 14:24
no świetnie. jak krytykuje zarobki nieadekwatne do formy tzn że jestem kimś komu w życiu nie wyszło? stać mnie na tyle i tyle zarabiam. ich stać na tyle i zarabiają ZA DUŻO.

A co do zaróbków Jirsaka i Małeckiego to sie nie wypowiadaj bo gówno wiesz. Nie mamy podanych zarobków każdego z piłkarzy. Ani ja, ani nikt inny tego nie wie ile biorą. A Mały od Jirsaka jest lepszy tylko tym, że go więcej widac, a robi tyle samo. Pamiętacie Pauliste? Wolałbym jego od dwóch wyżej wymienionych piłkarzy. Czemu? Bo był połączeniem Jirsaka i Małeckiego. Technika + wiatr + asysty + gole.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.11.2010, 14:34
no świetnie. jak krytykuje zarobki nieadekwatne do formy tzn że jestem kimś komu w życiu nie wyszło? stać mnie na tyle i tyle zarabiam. ich stać na tyle i zarabiają ZA DUŻO.

A co do zaróbków Jirsaka i Małeckiego to sie nie wypowiadaj bo gówno wiesz. Nie mamy podanych zarobków każdego z piłkarzy. Ani ja, ani nikt inny tego nie wie ile biorą. A Mały od Jirsaka jest lepszy tylko tym, że go więcej widac, a robi tyle samo. Pamiętacie Pauliste? Wolałbym jego od dwóch wyżej wymienionych piłkarzy. Czemu? Bo był połączeniem Jirsaka i Małeckiego. Technika + wiatr + asysty + gole.
Ty też wiesz gówno!
Nie pozwalaj sobie za dużo!

Gdybyś pisał ogólnie o piłkarzach przepłaconych w naszym klubie byłoby OK - ale ty piszesz Polaczki - tylko o Polaczkach posługując się twoim językiem + pisanie o 900 zł zarobków... - jak typowy frustrat..... nie zaprzeczaj. (Wypierała się żaba błota)

PS
Był już jeden na forum co w magazynie pracował i płakał że Małecki aż tyle zarabia.
A Małecki nie jest nawet w 10 najlepiej zarabiających naszych kopaczy...... też frustrat.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 25.11.2010 o godz. 14:36.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 25.11.2010, 14:41
Czy Małecki zarabia tak dużo ? W porównaniu ze średnią krajową pewnie tak, ale czy w porównaniu z kolegami z szatni ? Na pewno nie jest w pierwszej 20 najlepiej opłacanych piłkarzy ligi. A jest tam m.in Łobo, Garguła, Brożek, Sobolewski Kirmteraz pewnie Paljic i Boukhari.
Wiadomo, że Wisła to najlepszy klub ostatnich lat czyli siłą rzeczy gwiazdorskie zarobki, gwiazdorskie zachowania i gwiazdorska gra
..
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.11.2010, 14:56

Mały od paru sezonów po kilka goli i asyst w sezonie, może grać na kliku pozycjach =(?) Jirsak - jeden przyzwoity mecz w rundzie, nie wiadomo gdzie go ustawić + nieustanne wycieranie ławy.
A Paulista to był zazwyczaj kozak, ale jak wszedł w 60 minucie bo z siłami na 90 minut był problem.
Niemniej tego typu mocny nawet na 30min grajek przydałby się nam, Mały - moim zdaniem też jest ok.
Co do Jirsaka to jak nie stać nas na lepszego następcę to mamy gracza podobnego typu i śmiem twierdzić - o podobnym potencjale na wypożyczeniu w ŁKS.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.11.2010, 15:08

Komu się nie chce? piłkarzom? a co do zarobków ma wygrana z Manchesterem City? tak czy siak dostają tyle samo.
Bo chyba nie chcesz komuś wmówić że Rutkowski im mówi "Grajcie w pucharach, nie w lidze bo będzie więcej kasy", pewnie nawet żadnych premii nie dostają w LE właśnie za to co pokazują w lidze.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.11.2010 o godz. 15:12.
Odpowiedz cytując
grzybek69
Member

Od: 09.2010

Stary 25.11.2010, 15:14
Myśle że jednak strzelenie Hat Triku w LE daje więcej niż taki sam wyczyn w Ekstraklasie, automatycznie nazwisko jest na stronach gazet całej europy. za tym idzie zainteresowanie klubów z zachodu, i oczywiście poprawa statusu materialnego (w razie transferu)!! wiec warto się pokazać!!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.11.2010, 15:54
grzybek69 napisał(a):Wyświetl post
Myśle że jednak strzelenie Hat Triku w LE daje więcej niż taki sam wyczyn w Ekstraklasie, automatycznie nazwisko jest na stronach gazet całej europy. za tym idzie zainteresowanie klubów z zachodu, i oczywiście poprawa statusu materialnego (w razie transferu)!! wiec warto się pokazać!!

Czyli taki Rudnevs sobie myśli przed meczem z Manchesterem City tak; aj tam, strzele sobie jednego gola z przewrotki, drugiego z wolnego, a trzeciego z karnego. Tak z nudów. Może ktoś mnie zauważy. Oho, gramy w lidze, a to sobie strzele z Polonią Bytom jednego gola w 6 minucie. Po co mam się przemęczać, przyjdzie mecz z Juventusem i sobie strzele z 2 bramki z karnego, tak dla zabawy.

Nie no, takim prze .....m to nawet Messi nie jest. Dla mnie to żadna reguła.. ot po prostu wyjdzie mu strzał, czy mecz. To samo chce zrobić w lidze ale nie idzie mu

Żeby nie zbaczać zbytnio z tematu to Mały zarabia ok 28 tyś zł.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.11.2010 o godz. 15:56.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.11.2010, 23:40
Bardzo bym chciał, aby do nas trafił Milinković którym już wcześniej ponoć się interesowaliśmy...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.11.2010, 00:13
Titto napisał(a):Wyświetl post
Bardzo bym chciał, aby do nas trafił Milinković którym już wcześniej ponoć się interesowaliśmy...
Nie ponoć tylko na pewno, był nawet w Krakowie na testach. Jednak wybrali tańszego, darmowego Paljicia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów