The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2010, 16:59
Co wy z tym Branco na środek obrony? Dla mnie na środkowego obrońcę jest za niski. A i Bunoza robi postępy z meczu na mecz. Dla w srodku powinien grać Chavez wlasnie z Bunoza
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 23.11.2010, 17:06
Branco jest wyższy np od sadloka a pewniej gra w defensywie jak w ofensywie to urodzony stoper mówie wam
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.11.2010, 17:14
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Branco jest wyższy np od sadloka a pewniej gra w defensywie jak w ofensywie to urodzony stoper mówie wam
Przepraszam że głupio się spytam, jak to jest wyższy? W czym ?

A to że pewniej gra w defensywie, to twierdzisz gdyż ... ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 23.11.2010, 17:42
wzrostem oczywiscie
a ze jest lepszy widac jak gra na skrzydle jego ruchy sa po srodek obrony to samo było z zewłakowem
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.11.2010, 18:10
Branco 176cm wzrostu, Sadlok 186cm wzrostu.
Rzeczywiście Branco jest wyższy ;/
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 23.11.2010, 18:15
Jak dla mnie podstawa to dwaj środkowi obrońcy, jednego można kupić nawet przed 30, za większe pieniądze, ale dobrego, a drugiego kogoś młodego, żeby ogrywał się przy nim i Chavezie. Bunoze zostawić. Kowalskiego sprzedać, ewentualnie wypożyczyć, a z Cleberem nie wiadomo jak to będzie, więc nie wyrokuję. Potem myślę,że przydałby nam się napastnik i ktoś na prawe skrzydło, ewentualni emogący grać na obu jak Kirm. I żeby to byli gracze dobrzy.

Jak będą jeszcze jakieś pieniądze to kupić jakiegoś ofensywnego pomocnika i lewego obrońce i powinno być dobrze, ale dla mnie środkowy obrońca, skrzydłowy i napastnik to podstawa.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.11.2010, 18:39
kozuba92 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie podstawa to dwaj środkowi obrońcy, jednego można kupić nawet przed 30, za większe pieniądze, ale dobrego, a drugiego kogoś młodego, żeby ogrywał się przy nim i Chavezie. Bunoze zostawić. Kowalskiego sprzedać, ewentualnie wypożyczyć, a z Cleberem nie wiadomo jak to będzie, więc nie wyrokuję. Potem myślę,że przydałby nam się napastnik i ktoś na prawe skrzydło, ewentualni emogący grać na obu jak Kirm. I żeby to byli gracze dobrzy.

Jak będą jeszcze jakieś pieniądze to kupić jakiegoś ofensywnego pomocnika i lewego obrońce i powinno być dobrze, ale dla mnie środkowy obrońca, skrzydłowy i napastnik to podstawa.
1906% poparcia!!!! minimum:srodkowy obrońca,skrzydlowy(prawy) i napastnik! jesli starczy kasy ofensywny pomocnik i lewy obronca.
czyli:minimum 3 zawdników max 5. oczywiscie mają to byc zawodnicy na "juz" do pierwszej 11
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.11.2010, 18:49
My tu gadu gadu o graczach z pola a co bedzie gdy nasz "wielki: zarząd nie dogada sie z Pawełkiem(patrząc na poprzednie przedłuzenia kontraktów naszych graczy mysle ze szanse są 50-50 ze Mariusz zostanie). Kogo mozna by było sprowadzic na pozycje bramkarza gdyby z Pawełkiem nic nie wyszło? wg mnie warto by bylo powalczyc o Białkowskiego.chłopak mało co gra w Anglii.moze to byłby dosc drogi zakup ale pozycja bramkarza to najwazniejsza pozycja w druzynie.co do tanszych a w miare obiecujących graczy na tej pozycjii widziałbym Sandomierskiego z Jagi.chłop jak dąb a do tego młody i perspektywiczny. Ja mam tylko nadzieje ze nasz zarząd bedzie szukał zawodników mlodych,głodnych gry a nie zwykłych najemców którzy po pierwsze beda patrzec ile im na konto co miesiąc spływa. wtedy mozemy myslec o wazniejszych meczach niz nasz piekna ekstraklasa
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.11.2010, 19:30
Ja bym się zainteresował Nikolą Mijailoviciem. Brakuje nam lewego obrońcy, wątpię czy ściągniemy kogoś lepszego z zagranicy.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.11.2010, 19:36
A czy On juz odrobił w Kraku co miał odrobic?
i czy znowu by cos nie nawiwijał
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.11.2010, 20:02
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Chyba jednak zmusiliście mnie do stwierdzenia, że w zimie potrzebne są jednak 4 transfery. Ale muszą być to zawodnicy klasowi, albo inaczej - relatywnie dobrzy jak na polską ligę.

I odnośnie drugiego sformułowania - ja bym był bardzo rad, gdybyśmy znaleźli jakiegoś takiego piłkarza a la Stilic, który byłby powoli wprowadzany do drużyny i można by było na nim zarobić. Po prostu chciałbym, aby Wisła szła w kierunku Lecha, bo polityka transferowa, abstrahując od tych naszych wzajemnych kos, prowadzona przez ten klub bardzo mi się podoba. Tam są właśnie kupowani w miarę młodzi gracze, często mają 20-21 lat, którzy są odważnie wprowadzani do pierwszej jedenastki. Ale to już zależy jaka będzie polityka transferowa naszego klubu - czy zdecydujemy się na młodzież i będziemy liczyć na to, że uda się coś osiągnąć w Lidze Europejskiej, czy pójdziemy na całość, by zdobyć wrota Ligi Mistrzów i grać w klasowo lepszych rozgrywkach. Oczywiście, mówię tutaj o marzeniu byśmy wypatrzyli jakiegoś młodego talenta na tą pozycję, ale nie będę się krzywił jeśli ktoś w wieku Anouira Hadouira przyjdzie do Wisły.
Proszę, proszę i jeszcze raz bardzo proszę żeby nie stawiać Lecha jak wzór polityki transferowej!
Popatrzmy na to lato: Thibamba, Wichniarek, Kiełb (niewypały), Rudnevs (pewnie zostanę zjechany, ale dla mnie to żadna rewelacja, nie mówię, że gra źle, ale w lidze tak średnio- 7 bramek nie powala, a ten "słynny" mecz z Juventusem- karny, dobitka do pustej, strzał życia).
A wcześniej to już cała masa niewypałow: Mikołajczak, Chrapek, Zapotoka, Kasprzik, Salcinovic, Handzic, Turina, Florian, Golik
Na plus (większy lub mniejszy): Gancarczyk, Krivets, Peszko, Buric, Stilic, Lewandowski, Bandrowski, Arboleda.
Pytanie teraz- Kto z tych udanych zakupów jest rzeczywiście takim anonimem wyciągniętym z niższej ligi albo słabego zespołu. Praktycznie żaden. Stilicem Wisła już wcześniej się interesowała, to samo Lewandowskim. Peszko był znany. Może Buric, choć to też nie jakiś mega anonim. Krivetsa, Gancarczyka, Bandrowskiego czy Arboledy nie muszę nawet komentować.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.11.2010, 20:06
jak dla mnie wystarczy dwóch napastników KUPIC bo Broziu nie zawsze jest w formie ale żeby to byli 20-24 letni zawodnicy a nie 30-34 latkowie którym brakuje pary i nie mają już z czego uderzyc.Najlepiej żeby to byli reprezentanci młodzieżówek.
Obrona pomału zaczyna nie tracic głupich bramek, pomocników za darmoche pewnie lepszych sie nie znajdzie od tych co są bo w wielkie kwoty na transfery to ja nie licze
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.11.2010 o godz. 21:26.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.11.2010, 20:26
A moim zdaniem powinniśmy nie cudować tylko wziąść z Bałkanów jakiegoś rozgrywającego. Tam za 1mil Euro zapewne by się znalazło pewny towar na nasze potrzeby.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.11.2010, 20:39
http://www.weszlo.com/news/5908 poczytajcie to! Oj można by było zapytać....
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 23.11.2010, 21:20
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
A moim zdaniem powinniśmy nie cudować tylko wziąść z Bałkanów jakiegoś rozgrywającego. Tam za 1mil Euro zapewne by się znalazło pewny towar na nasze potrzeby.
Klasy Vrdoljaka?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 23.11.2010, 21:21
o ile Wondolowski chciał przyjść do naszej kopanej żeby oddać hołd dziadkowi to podejrzewam, że zdecydowana większość dobrych zawodników z MLS nie ma korzeni w Polsce...

Incognito - Vrdoljak jest def pomocnikiem, odpowiedzialny jest za destrukcje, a nie za kreowanie akcji...więc proste jest, że nie będzie miał tych samych umiejętności co ofensywny pomocnik który wypadałoby, żeby posiadał elementarne umiejętności techniczne do rozgrywania piłki...
a co do Vrdoljaka to jest to wg mnie najlepszy transfer obok Radovicia którego dokonano w Legi na przełomie paru ostatnich lat...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 23.11.2010 o godz. 21:27.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.11.2010, 11:27
Tak szczerze mowiac to jak juz mialoby byc wydawane 1mln ojro to wolalbym aby to poszlo na jakiegos Polskiego grajka a nie zagranicznego. Pytanie tylko czy u Nas jestesmy w stanie znalesc takich graczy, ktorzy gwarantowali by odpowiedni poziom. Z drugiej strony znamy historie ze i Ci zagraniczni zadko kiedy cos gwarantuja a kosztuja duzo.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.11.2010, 11:43
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
My tu gadu gadu o graczach z pola a co bedzie gdy nasz "wielki: zarząd nie dogada sie z Pawełkiem(patrząc na poprzednie przedłuzenia kontraktów naszych graczy mysle ze szanse są 50-50 ze Mariusz zostanie). Kogo mozna by było sprowadzic na pozycje bramkarza gdyby z Pawełkiem nic nie wyszło? wg mnie warto by bylo powalczyc o Białkowskiego.chłopak mało co gra w Anglii.moze to byłby dosc drogi zakup ale pozycja bramkarza to najwazniejsza pozycja w druzynie.co do tanszych a w miare obiecujących graczy na tej pozycjii widziałbym Sandomierskiego z Jagi.chłop jak dąb a do tego młody i perspektywiczny. Ja mam tylko nadzieje ze nasz zarząd bedzie szukał zawodników mlodych,głodnych gry a nie zwykłych najemców którzy po pierwsze beda patrzec ile im na konto co miesiąc spływa. wtedy mozemy myslec o wazniejszych meczach niz nasz piekna ekstraklasa
Nie wiem czy ten Białkowski tam gra czy wyciera ławę, a nawet jeśli wyciera - to czy będzie chciał wrócić do polskiego bagienka..., druga sprawa - jak ze zdrowiem - bo miał jakąś poważną kontuzję o ile pamiętam.
Jeśli nie to niech Kurto walczy z Jovanicem! Albo wygra rywalizację albo za jakiś czas kop... nie ma sensu Go tu kisić do skończenia 25 lat. Jeśli umie bronić to niech gra, jeśli nie to do widzenia - powtórka z Juszczyka jest bez sensu.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.11.2010, 12:33
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Tak szczerze mowiac to jak juz mialoby byc wydawane 1mln ojro to wolalbym aby to poszlo na jakiegos Polskiego grajka a nie zagranicznego. Pytanie tylko czy u Nas jestesmy w stanie znalesc takich graczy, ktorzy gwarantowali by odpowiedni poziom. Z drugiej strony znamy historie ze i Ci zagraniczni zadko kiedy cos gwarantuja a kosztuja duzo.
Odpowiedź jest jednak prosta - zagranicą za 1 mln euro znajdziesz lepszego zawodnika, niż kilka razy przepłaconego polskiego piłkarza. Niestety u nas można szukać co najwyżej solidnych wzmocnień. Nic więcej.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.11.2010, 13:24
Gdybym był bogaty ..

Out -
Pawełek
Branco
Rios ( jego bym zostawił, ale nie za te pieniądze )
Jirsak
Cleber ( koniec kariery )
Kowalski

Do Wisły :
Tytoń
M. Kowalczyk
Kupisz/Grosicki/Sobota
Mączyński z wypożyczenia
Wołąkiewicz
+ jakiś środkowy obrońca

na transfery trzeba byłoby wydać ok 2 milionów euro myślę, nie wiem czy realne
myślę, że bylibyśmy dużo mocniejsi, odmłodzy skład, sami polacy

jeszcze bym Radka Majewskiego ściągnął, ale to raczej nie możliwe ..
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 24.11.2010 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 24.11.2010, 14:22
Na te transfery co mówisz to trzeba by wydać o wiele więcej niż myślisz.

Tytoń - 1 milion euro
Kowalczyk - 500 tysięcy euro.
Sobota/Grosicki - 1 mln euro
Wołąkiewicz - 700/800 tysięcy euro.

Ponad 3 miliony euro śmiało za te transfery. Napewno na takie transfery nas nie stać. I nie jest możliwe ściągnięcie tych graczy. Z polskiej ligi na dziś dzień byłoby możliwe wyciągnięcie Lisowskiego z Widzewa na lewą obronę za całkiem niewielkie pieniądze. Owszem, Jirsaka trzeba raczej sprzedać, podobnie nie liczyć się z Cleberem, Branco etc. Pawełka bym jednak zostawił. Generalnie Branco odchodzi po sezonie, Kowalskiego trzebaby sprzedać. Rios pewnie też odejdzie, choć ja mu daję jeszcze szansę pokazania się w pierwszej 11.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.11.2010, 14:32

Wołąkiewicz 700/800 tyś. euro ?
Z końcem sezonu kończy mu się kontrakt...
Odpowiedz cytując
grzybek69
Member

Od: 09.2010

Stary 24.11.2010, 14:46
Przecież Lechia ma teraz troche kasy i myślicie że tak go oddadzą bo My go chcemy
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.11.2010, 15:25
Na te transfery co mówisz to trzeba by wydać o wiele więcej niż myślisz.

Tytoń - 1 milion euro

Ponad 3 miliony euro śmiało za te transfery. Napewno na takie transfery nas nie stać. I nie jest możliwe ściągnięcie tych graczy. Z polskiej ligi na dziś dzień byłoby możliwe wyciągnięcie Lisowskiego z Widzewa na lewą obronę za całkiem niewielkie pieniądze. Owszem, Jirsaka trzeba raczej sprzedać, podobnie nie liczyć się z Cleberem, Branco etc. Pawełka bym jednak zostawił. Generalnie Branco odchodzi po sezonie, Kowalskiego trzebaby sprzedać. Rios pewnie też odejdzie, choć ja mu daję jeszcze szansę pokazania się w pierwszej 11.
nie do końca ..

Kowalczyk o ile się nie mylę też niedługo będzie wolny, więc spokojnie za 300 tys byłby do ściągnięcia, tak samo Wołąkiewicz, myślę max 300 tys

biorąc pod uwagę sprzedaż np Branco 50 tys, Kowalskiego 50 tys, Jirsaka 250 tys
spokojnie w 2 milioonach byśmy się zmieścili

dla mnie najlepszym tropem jest ściągnięcie najlepszych młodych polaków ale z zagranicy .. takich jak Tytoń, Majewski itd

ale niestety trzeba mieć na to pieniądze
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.11.2010, 15:43
[QUOTE=bonawentura;1016629]Na te transfery co mówisz to trzeba by wydać o wiele więcej niż myślisz.

Tytoń - 1 milion euro
Wołąkiewicz - 700/800 tysięcy euro.QUOTE]

Tytoń to na pewno do nas przyjdzie jak ma pewny plac w średniaku NED, a poza tym gdzieś czytałem wypowiedź Smudy, że ma oferty z PSV i Ajaksu (ale to akurat mogą być pierdoły). Jest na fali wznoszącej i powrót do Polski mu teraz na guzik potrzebny.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 24.11.2010, 16:59
Tytoń to na pewno do nas przyjdzie jak ma pewny plac w średniaku NED, a poza tym gdzieś czytałem wypowiedź Smudy, że ma oferty z PSV i Ajaksu (ale to akurat mogą być pierdoły). Jest na fali wznoszącej i powrót do Polski mu teraz na guzik potrzebny.[/QUOTE]

Tytoń w lecie miał ponoć oferty z Ajaxu i PSV ale wolał pozostać w Rodzie, gdzie ma "pewność" gry w pierwszej jedenastce, a jak wiadomo jest młody i najważniejsza jest dla niego "gra". Szczerze wątpię czy on bądź Majewski chcieliby wracać do Polski
Co do Kowalczyka czy Wołąkiewicza to jeden bez problemu może rozwiązać umowę bo w Dinamo go nie chcą, a drugiemu za pół roku kończy się kontrakt, więc z nimi problemu by nie było.
No tak zapomniałem...to są Polacy, a tacy są za słabi na wielką Wisłę.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.11.2010, 18:46
A Antolovic z Legii miał oferty z każdego dobrego klubu...
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 24.11.2010, 18:59
myśle że Valcx postawi jednak na zaciąg zawodników za darmo (bez kontraktu) z Holandii.

Ja bym sprowadził tego Beninczyka co gra w Zilinie -Babatounde.Ma kontrakt ważny czerwca 2011 roku.Wczoraj strzelił gola przeciwko Chelsea.Ogólnie zagrał poprawnie na tle silnego rywala.Chyba fortuny za niego nie będą chcieli....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.11.2010 o godz. 19:08.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.11.2010, 19:25
Nie wiem czemu ale ciekawe rzeczy robi ten dyrektor Arki. Widać, że zna się na swojej robocie Zobaczymy na co stać Valcx-a, mam nadzieję że nie na rezerwowych II Bundesligi tylko na młodych polaków, latynosów. Podobała mi się wizja Bednarza, podoba Czyżniewskiego, mam nadzieję, że Valckx-a też mi się będzie podobać.
Jak dla mnie gdybym był bogaty to bym kupił z ok. 5-6 graczy z młodzieżowych rep U-18, U17, U16. Następnie jakiegoś rep. U21 z brazyli, argentyny, ponieważ są to gracze bardzo dobrzy o nieograniczonym potencjale (przykłady sami znacie), Rios akurat jest akurat takim typem nie dla nas, on musi grać w systemie 4-4-2.
Ty samym nie chcę zawodników widzieć wypalonych, na zasadzie Makinwa, Raul itp. którzy lata świetności mają za sobą, teraz to im lotto czy coś osiągną czy nie, ważne żeby się pensja zgadzała.
I jak to ostatnio często mówię Kamil Grosicki za 500-650 tys. euro mile widziany w Wisełce
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.11.2010, 19:47
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czemu ale ciekawe rzeczy robi ten dyrektor Arki. Widać, że zna się na swojej robocie Zobaczymy na co stać Valcx-a, mam nadzieję że nie na rezerwowych II Bundesligi tylko na młodych polaków, latynosów. Podobała mi się wizja Bednarza, podoba Czyżniewskiego, mam nadzieję, że Valckx-a też mi się będzie podobać.
Jak dla mnie gdybym był bogaty to bym kupił z ok. 5-6 graczy z młodzieżowych rep U-18, U17, U16. Następnie jakiegoś rep. U21 z brazyli, argentyny, ponieważ są to gracze bardzo dobrzy o nieograniczonym potencjale (przykłady sami znacie), Rios akurat jest akurat takim typem nie dla nas, on musi grać w systemie 4-4-2.
Ty samym nie chcę zawodników widzieć wypalonych, na zasadzie Makinwa, Raul itp. którzy lata świetności mają za sobą, teraz to im lotto czy coś osiągną czy nie, ważne żeby się pensja zgadzała.
I jak to ostatnio często mówię Kamil Grosicki za 500-650 tys. euro mile widziany w Wisełce
Piłkarze z u-21 Brazylii czy Argentyny kosztują więcej niż Ci się wydaje..a co do Raula..heh jesli on nie ma ambicji to ja nie mam więcej pytań.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów