|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Co wy z tym Branco na środek obrony? Dla mnie na środkowego obrońcę jest za niski. A i Bunoza robi postępy z meczu na mecz. Dla w srodku powinien grać Chavez wlasnie z Bunoza
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Branco jest wyższy np od sadloka a pewniej gra w defensywie jak w ofensywie to urodzony stoper mówie wam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A to że pewniej gra w defensywie, to twierdzisz gdyż ... ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
wzrostem oczywiscie
a ze jest lepszy widac jak gra na skrzydle jego ruchy sa po srodek obrony to samo było z zewłakowem |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Branco 176cm wzrostu, Sadlok 186cm wzrostu.
Rzeczywiście Branco jest wyższy ;/ |
|
|
|
Banita
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jak dla mnie podstawa to dwaj środkowi obrońcy, jednego można kupić nawet przed 30, za większe pieniądze, ale dobrego, a drugiego kogoś młodego, żeby ogrywał się przy nim i Chavezie. Bunoze zostawić. Kowalskiego sprzedać, ewentualnie wypożyczyć, a z Cleberem nie wiadomo jak to będzie, więc nie wyrokuję. Potem myślę,że przydałby nam się napastnik i ktoś na prawe skrzydło, ewentualni emogący grać na obu jak Kirm. I żeby to byli gracze dobrzy.
Jak będą jeszcze jakieś pieniądze to kupić jakiegoś ofensywnego pomocnika i lewego obrońce i powinno być dobrze, ale dla mnie środkowy obrońca, skrzydłowy i napastnik to podstawa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
czyli:minimum 3 zawdników max 5. oczywiscie mają to byc zawodnicy na "juz" do pierwszej 11 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
My tu gadu gadu o graczach z pola a co bedzie gdy nasz "wielki: zarząd nie dogada sie z Pawełkiem
a do tego młody i perspektywiczny. Ja mam tylko nadzieje ze nasz zarząd bedzie szukał zawodników mlodych,głodnych gry a nie zwykłych najemców którzy po pierwsze beda patrzec ile im na konto co miesiąc spływa. wtedy mozemy myslec o wazniejszych meczach niz nasz piekna ekstraklasa![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ja bym się zainteresował Nikolą Mijailoviciem. Brakuje nam lewego obrońcy, wątpię czy ściągniemy kogoś lepszego z zagranicy.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A czy On juz odrobił w Kraku co miał odrobic?
i czy znowu by cos nie nawiwijał |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Popatrzmy na to lato: Thibamba, Wichniarek, Kiełb (niewypały), Rudnevs (pewnie zostanę zjechany, ale dla mnie to żadna rewelacja, nie mówię, że gra źle, ale w lidze tak średnio- 7 bramek nie powala, a ten "słynny" mecz z Juventusem- karny, dobitka do pustej, strzał życia). A wcześniej to już cała masa niewypałow: Mikołajczak, Chrapek, Zapotoka, Kasprzik, Salcinovic, Handzic, Turina, Florian, Golik Na plus (większy lub mniejszy): Gancarczyk, Krivets, Peszko, Buric, Stilic, Lewandowski, Bandrowski, Arboleda. Pytanie teraz- Kto z tych udanych zakupów jest rzeczywiście takim anonimem wyciągniętym z niższej ligi albo słabego zespołu. Praktycznie żaden. Stilicem Wisła już wcześniej się interesowała, to samo Lewandowskim. Peszko był znany. Może Buric, choć to też nie jakiś mega anonim. Krivetsa, Gancarczyka, Bandrowskiego czy Arboledy nie muszę nawet komentować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak dla mnie wystarczy dwóch napastników KUPIC bo Broziu nie zawsze jest w formie ale żeby to byli 20-24 letni zawodnicy a nie 30-34 latkowie którym brakuje pary i nie mają już z czego uderzyc.Najlepiej żeby to byli reprezentanci młodzieżówek.
Obrona pomału zaczyna nie tracic głupich bramek, pomocników za darmoche pewnie lepszych sie nie znajdzie od tych co są bo w wielkie kwoty na transfery to ja nie licze
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.11.2010 o godz. 21:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
A moim zdaniem powinniśmy nie cudować tylko wziąść z Bałkanów jakiegoś rozgrywającego. Tam za 1mil Euro zapewne by się znalazło pewny towar na nasze potrzeby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/5908 poczytajcie to! Oj można by było zapytać....
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
o ile Wondolowski chciał przyjść do naszej kopanej żeby oddać hołd dziadkowi to podejrzewam, że zdecydowana większość dobrych zawodników z MLS nie ma korzeni w Polsce...
Incognito - Vrdoljak jest def pomocnikiem, odpowiedzialny jest za destrukcje, a nie za kreowanie akcji...więc proste jest, że nie będzie miał tych samych umiejętności co ofensywny pomocnik który wypadałoby, żeby posiadał elementarne umiejętności techniczne do rozgrywania piłki... a co do Vrdoljaka to jest to wg mnie najlepszy transfer obok Radovicia którego dokonano w Legi na przełomie paru ostatnich lat...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 23.11.2010 o godz. 21:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Tak szczerze mowiac to jak juz mialoby byc wydawane 1mln ojro to wolalbym aby to poszlo na jakiegos Polskiego grajka a nie zagranicznego. Pytanie tylko czy u Nas jestesmy w stanie znalesc takich graczy, ktorzy gwarantowali by odpowiedni poziom. Z drugiej strony znamy historie ze i Ci zagraniczni zadko kiedy cos gwarantuja a kosztuja duzo.
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Jeśli nie to niech Kurto walczy z Jovanicem! Albo wygra rywalizację albo za jakiś czas kop... nie ma sensu Go tu kisić do skończenia 25 lat. Jeśli umie bronić to niech gra, jeśli nie to do widzenia - powtórka z Juszczyka jest bez sensu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Gdybym był bogaty ..
Out - Pawełek Branco Rios ( jego bym zostawił, ale nie za te pieniądze ) Jirsak Cleber ( koniec kariery ) Kowalski Do Wisły : Tytoń M. Kowalczyk Kupisz/Grosicki/Sobota Mączyński z wypożyczenia Wołąkiewicz + jakiś środkowy obrońca na transfery trzeba byłoby wydać ok 2 milionów euro myślę, nie wiem czy realne myślę, że bylibyśmy dużo mocniejsi, odmłodzy skład, sami polacy jeszcze bym Radka Majewskiego ściągnął, ale to raczej nie możliwe ..
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 24.11.2010 o godz. 13:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na te transfery co mówisz to trzeba by wydać o wiele więcej niż myślisz.
Tytoń - 1 milion euro Kowalczyk - 500 tysięcy euro. Sobota/Grosicki - 1 mln euro Wołąkiewicz - 700/800 tysięcy euro. Ponad 3 miliony euro śmiało za te transfery. Napewno na takie transfery nas nie stać. I nie jest możliwe ściągnięcie tych graczy. Z polskiej ligi na dziś dzień byłoby możliwe wyciągnięcie Lisowskiego z Widzewa na lewą obronę za całkiem niewielkie pieniądze. Owszem, Jirsaka trzeba raczej sprzedać, podobnie nie liczyć się z Cleberem, Branco etc. Pawełka bym jednak zostawił. Generalnie Branco odchodzi po sezonie, Kowalskiego trzebaby sprzedać. Rios pewnie też odejdzie, choć ja mu daję jeszcze szansę pokazania się w pierwszej 11. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Przecież Lechia ma teraz troche kasy i myślicie że tak go oddadzą bo My go chcemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Kowalczyk o ile się nie mylę też niedługo będzie wolny, więc spokojnie za 300 tys byłby do ściągnięcia, tak samo Wołąkiewicz, myślę max 300 tys biorąc pod uwagę sprzedaż np Branco 50 tys, Kowalskiego 50 tys, Jirsaka 250 tys spokojnie w 2 milioonach byśmy się zmieścili dla mnie najlepszym tropem jest ściągnięcie najlepszych młodych polaków ale z zagranicy .. takich jak Tytoń, Majewski itd ale niestety trzeba mieć na to pieniądze |
|
|
|
Guest
|
|
|
[QUOTE=bonawentura;1016629]Na te transfery co mówisz to trzeba by wydać o wiele więcej niż myślisz.
Tytoń - 1 milion euro Kowalczyk - 500 tysięcy euro. Sobota/Grosicki - 1 mln euro Wołąkiewicz - 700/800 tysięcy euro.QUOTE] Tytoń to na pewno do nas przyjdzie jak ma pewny plac w średniaku NED, a poza tym gdzieś czytałem wypowiedź Smudy, że ma oferty z PSV i Ajaksu (ale to akurat mogą być pierdoły). Jest na fali wznoszącej i powrót do Polski mu teraz na guzik potrzebny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tytoń to na pewno do nas przyjdzie jak ma pewny plac w średniaku NED, a poza tym gdzieś czytałem wypowiedź Smudy, że ma oferty z PSV i Ajaksu (ale to akurat mogą być pierdoły). Jest na fali wznoszącej i powrót do Polski mu teraz na guzik potrzebny.[/QUOTE]
Tytoń w lecie miał ponoć oferty z Ajaxu i PSV ale wolał pozostać w Rodzie, gdzie ma "pewność" gry w pierwszej jedenastce, a jak wiadomo jest młody i najważniejsza jest dla niego "gra". Szczerze wątpię czy on bądź Majewski chcieliby wracać do Polski Co do Kowalczyka czy Wołąkiewicza to jeden bez problemu może rozwiązać umowę bo w Dinamo go nie chcą, a drugiemu za pół roku kończy się kontrakt, więc z nimi problemu by nie było. No tak zapomniałem...to są Polacy, a tacy są za słabi na wielką Wisłę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A Antolovic z Legii miał oferty z każdego dobrego klubu...
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
myśle że Valcx postawi jednak na zaciąg zawodników za darmo (bez kontraktu) z Holandii.
Ja bym sprowadził tego Beninczyka co gra w Zilinie -Babatounde.Ma kontrakt ważny czerwca 2011 roku.Wczoraj strzelił gola przeciwko Chelsea.Ogólnie zagrał poprawnie na tle silnego rywala.Chyba fortuny za niego nie będą chcieli....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.11.2010 o godz. 19:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czemu ale ciekawe rzeczy robi ten dyrektor Arki. Widać, że zna się na swojej robocie
Zobaczymy na co stać Valcx-a, mam nadzieję że nie na rezerwowych II Bundesligi tylko na młodych polaków, latynosów. Podobała mi się wizja Bednarza, podoba Czyżniewskiego, mam nadzieję, że Valckx-a też mi się będzie podobać. Jak dla mnie gdybym był bogaty to bym kupił z ok. 5-6 graczy z młodzieżowych rep U-18, U17, U16. Następnie jakiegoś rep. U21 z brazyli, argentyny, ponieważ są to gracze bardzo dobrzy o nieograniczonym potencjale (przykłady sami znacie), Rios akurat jest akurat takim typem nie dla nas, on musi grać w systemie 4-4-2. Ty samym nie chcę zawodników widzieć wypalonych, na zasadzie Makinwa, Raul itp. którzy lata świetności mają za sobą, teraz to im lotto czy coś osiągną czy nie, ważne żeby się pensja zgadzała. I jak to ostatnio często mówię Kamil Grosicki za 500-650 tys. euro mile widziany w Wisełce ![]() ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|

|
||||||