The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.11.2010, 14:29
Co do wzmocnieni na podwórku ligowym sa nawet ciekawi gracze

Bramka
Grzegorz Sandomierski(Jagielonia) Młody w zamian odał by Jadze serba
Łukasz Sapela (GKS Bełchatów) Dobra alternatywa dla Pawełka
Bojan Isailović(Zagłebia L) niełzy bramkarz
Bartosz Białkowski (Southampton FC) bramkarz z dużym potencjałem

Lewa Obrona
Nikola Mijailović (Korona) Pewny lewy obronica badzi co bądzi tez był juz u nas i grał niezle
Hubert Wołąkiewicz(Lechia Gdańsk) daje go na lewa ale moze to byc drugi Diaz czyli dac tam gdzie jest problem

Stoper
Adam Banaś(Górnik Zabrze) Lepszy od Bunozy jak 3,4 stoper bedzie akurat i jest tani
Tomasz Jodłowiec(Polonia Warszawa) przy Chavezie by byli bardzo niezło obrona
Adam Kokoszka( Empoli FC)BUnoza to przy ni cienizna
Kamil Glik(US Città di Palermo) lepszy od Bunozy

Prawa Obrona
Grzegorz Bartczak (Zagłebie L) niezły jak na naszą ligę
Grzegorz Bronowicki(Ruch Chorzów) może być nizłym zmienikiem

Lewa Pomoc
Kamil Grosicki(Jagielonia) Świetny na dżokera na podmeczanego rywala jego atut to szybkość

Środek Pomocy
Abdou Razack Traoré(Lechia Gdańsk) ma papiery na granie
Przemysław Kaźmierczak(Śląsk W) niełzy defensywny pomcnik ograny na zachodzie
Radosław Majewski( Nottingham Forest FC) chyba najlepszy rozgrywajacy młodego pokolenia

Prawa Pomoc
Waldemar Sobota(Ślask W)
Szymon Pawłowski(Zagłebie L) wymiłbym go za Łobodzińskiego

Napastnik
Łukasz Teodorczyk(Polonia Warszawa) młody Talent mozna by bylo go spróbować w Wiselce
Marcin Robak(Widzew) jako zmienik Brożka moze być
Charles Uchenna Nwaogu(Flota) wyróznijacy się gracz na zapleczu
Grzegorz Rasiak(Reading FC) Gracz który by był idalny do gry z Brozkiem do zgrywania Pawłowi piłek
Michał Janota ( DVV Go Ahead Eagles) dobry gracz i młody
Ilijan Micanski(1.FC Kaiserslautern) Mało gra mozna wypozyczyć
Odpowiedz cytując
Marwell
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 19.11.2010, 14:39
Pewnie Amica sprzątnie Wołąkiewicza, ale w sumie nie wiadomo czy był brany pod uwagę przez nasz klub jako wzmocnienie.

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...z_go_chce.html
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 19.11.2010, 14:44
Ogolnie: Koszt/efekt na wlasnym podwórku niestety powalilby nas na lopatki zainteresowanie Wisly= w wiekszosci przypadkow 1 ml. EUR.

Wskazani do pozyskania: Nwaogu(choc nie jestem pewien czy to nie sezon konia - gosc byl juz w Zniczu, w legii go nie chcieli, w Polinii tez chyba nie blszyszczal), Pawlowski (duzy znak zapytania to jego kontuzje) Sobota(tez nie wiem czy to nie produkt reklamy za szybko aby oceniac dokladnie)
Nierealne: GLIK(dopiero co sie stad wyniosl), Kokoszka(za to jak odszedl), Majewski(patzr Glik)Ilijan Micanski, Grosicki(jak pojdzie to za granice)
Reszta: nie podniosla by poziomu drużyny owszem an polksa lige jako tako ale to za malo. Nam potrzeba pilkarzy co najmniej wyrozniajacych sie w lidze.

Ale z Rasiakiem to pojechales
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.11.2010, 14:44
Rasiak gra w AEL Limassol i nic jeszcze na tym Cyprze nie strzelił. Chociaż chętnie bym go zobaczył u nas.

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 19.11.2010, 14:46
Co wy z tym rasiakiem? powaznie pytam?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 19.11.2010, 14:58
wysoki, dobrze gra głową

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 19.11.2010, 15:29
32 lata gosc ma i drewno niesamowite adodatkowo odchodzimy od taktyki "dzidy".
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.11.2010, 15:41
nie no jak nie Kosa to zaś Rasiak haha weźcie on jest pewnie w jeszcze gorszej formie niz Kosa. Nawet jak by przyszedł do nas to by się pewnie cały kraj z nas napierdalał.Dla mnie Rasiak to drewno i nie chciałbym go u nas widzieć.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 19.11.2010, 16:10
widziałem dzisiaj kawałek meczy Flota-Łks i nie mówiąc o grze bo za mało widziałem to ten murzyn z Floty co się nim podobno interesujemy to jakoś młodo nie wygląda, ja bym go zbadał węglem c14 ;d
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.11.2010, 16:31
Rasiak to chyba jako medialny hit

Już widzę te kolejki po koszulki z napisem GR9
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 19.11.2010, 16:34
Tak jak piszesz z takimi pilkarzami zawsze jest ryzyko przekreconego licznika, a druga sprawa ze on tak nagle nie wyskoczyl znikad szalu w Zniczu, Polonii nie gral a w Legii mu podziekowli. Zeby to nie byl 2 Tshibamba.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 19.11.2010, 19:15
dlatego jak bym go nie brał, sczerze to w ogóle się nie orientuje kogo by można z 1ligi brać
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.11.2010, 22:41
borys napisał(a):Wyświetl post
Ogolnie: Koszt/efekt na wlasnym podwórku niestety powalilby nas na lopatki zainteresowanie Wisly= w wiekszosci przypadkow 1 ml. EUR.

Wskazani do pozyskania: Nwaogu(choc nie jestem pewien czy to nie sezon konia - gosc byl juz w Zniczu, w legii go nie chcieli, w Polinii tez chyba nie blszyszczal), Pawlowski (duzy znak zapytania to jego kontuzje) Sobota(tez nie wiem czy to nie produkt reklamy za szybko aby oceniac dokladnie)
Nierealne: GLIK(dopiero co sie stad wyniosl), Kokoszka(za to jak odszedl), Majewski(patzr Glik)Ilijan Micanski, Grosicki(jak pojdzie to za granice)
Reszta: nie podniosla by poziomu drużyny owszem an polksa lige jako tako ale to za malo. Nam potrzeba pilkarzy co najmniej wyrozniajacych sie w lidze.

Ale z Rasiakiem to pojechales
W czasie gdy był u nas nie miał szans na grę. A jego występy w reprezentacji było dobre.
Chłopak szukał szansy na regularną grę, co raczej nie świadczy o nim źle. No chyba, że dla Was ambicja jest czymś niedobrym.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 19.11.2010, 23:09
Niektórzy z was ślepo wierzą w to że ten Nwaogu ma 20 lat... jak patrze na tego gościa i porównując go dajmy do takiego Salomona Kalu z Chelsea to od razu widach który murzyn wygląda młodziej różnica jest widoczna jak na dłoni.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.11.2010 o godz. 23:12.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.11.2010, 23:15
westeryl bez jaj każdego murzynka będziesz się czepiał
ja mam kumpla w moim wieku < 24l > a koleś wygląda jakby był dobrze po 30...

bez przesady panowie

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 19.11.2010, 23:20
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
westeryl bez jaj każdego murzynka będziesz się czepiał
ja mam kumpla w moim wieku < 24l > a koleś wygląda jakby był dobrze po 30...

bez przesady panowie
Jak to bez przesady... koleś wygląda jakby był po 30, o jego karierze osobiście wiem tylko tyle że zaczęła się w Polsce...
Pamiętam jak był u nas na testach w wieko cos około 17, wiem że było to za Petrescu...
Dan powiedział że jak na swój wiek ma bardzo wysokie umiejętności i jest pod wrażeniem jego budowy fizycznej.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.11.2010 o godz. 23:23.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.11.2010, 23:38
Oj tam, oj tam - przesadzacie. Zaczyna się tutaj nagle rasizm pojawiać na tym forum. Ja bym paru piłkarzy z Wisły zaliczył do starszych, kilku do młodszych. Nie rozdrabniajmy się - jak taki Nwaogu strzela dużo bramek, to trzeba go kupić. Tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 19.11.2010, 23:44
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Oj tam, oj tam - przesadzacie. Zaczyna się tutaj nagle rasizm pojawiać na tym forum. Ja bym paru piłkarzy z Wisły zaliczył do starszych, kilku do młodszych. Nie rozdrabniajmy się - jak taki Nwaogu strzela dużo bramek, to trzeba go kupić. Tyle w temacie.
Nic bardziej mylnego, co z tego że strzela dużo bramek ? Na ilość się nie patrzy...
Trzeba patrze przede wszystkim na sposób zdobywania bramek. Ile na pustą, ile z karnych, trzeba patrzeć w jakim stopniu o jego bramkach decydują umiejętności, a nie przypadek.
Był kiedyś taki w lidze strzelił kilka bramek na śniegu potem był przymierzany do połowy klubów w Polsce... teraz nawet w ekstraklasie nie gra.
Co do Nwagou to zostanę jednak przy swoim, koleś wygląda na takiego który ma mocno przekręcony licznik. Widziałem goscia w jednym meczu powiem szczerze wygląda miernie.

PS. Mam nadzieję że nikt w klubie nie wpadnie na to aby ściągać Sernasa czy Robaka...
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.11.2010 o godz. 23:55.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.11.2010, 23:56
On ma tyle lat, jest od najmłodszych lat w Polsce, w wieku 13-15 lat by mu wieku nie przekręcili, nie przesadzaj, przecież to by od razu szło poznać, że murzyn jest o dwie głowy wyższy i dwa razy szerszy od rówieśników.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.11.2010, 00:31
trzeba pamiętac że Nwague był już w Polonii Warszawa i tam sie nie przebił.No ale może sie pomylili....

Sernas zdecydowanie na TAK ale On pewnie już baaaardzo drogi.Gole w Repr. Litwy podbiły cene
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.11.2010 o godz. 00:46.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 20.11.2010, 00:41
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nic bardziej mylnego, co z tego że strzela dużo bramek ? Na ilość się nie patrzy...
Trzeba patrze przede wszystkim na sposób zdobywania bramek. Ile na pustą, ile z karnych, trzeba patrzeć w jakim stopniu o jego bramkach decydują umiejętności, a nie przypadek.
Był kiedyś taki w lidze strzelił kilka bramek na śniegu potem był przymierzany do połowy klubów w Polsce... teraz nawet w ekstraklasie nie gra.
Co do Nwagou to zostanę jednak przy swoim, koleś wygląda na takiego który ma mocno przekręcony licznik. Widziałem goscia w jednym meczu powiem szczerze wygląda miernie.

PS. Mam nadzieję że nikt w klubie nie wpadnie na to aby ściągać Sernasa czy Robaka...
Sernas wygląda na zawodnika, który jest lepszy od tych co mamy teraz z przodu oprócz Brożka. Więc czemu nie. Jest to dobry gracz. Ale w pierwszej 11 raczej by się nie załapał. Jednak lubię tego piłkarza Tyle że on drogi będzie. Jego przydatność do drużyny oceniam na jakieś 400tys Euro w porywach Gdyby miał mniej lat i takie umiejętności Chodzi o to, że zbawić to on nas nie zbawi pewnie. Chociaż bramki potrafi zdobywać.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 20.11.2010, 01:43
Sernas Sernasem, ale ja bym poszerzył krąg poszukiwań. Na pewno warta świeczki jest gra o niektórych graczy BATE Borysów. Na pewno warto przyjrzeć się graczom z niższych lig - mówię oczywiście o polskich ligach. Liga holenderska to kolejny krąg poszukiwań. Ja bym osobiście chciał jakiegoś Kagawę ze wschodu, bo chyba nikt "skośnooki" w naszej drużynie nie grał, a po drugie, to wierzę w notatnik Valcksa pełen chińskich, japońskich i koreańskich piłkarzy, którzy za przyzwoitą cenę mogliby trafić pod Wawel. Ale zobaczymy, jak będzie wyglądało okienko transferowe, ale wydaje się, że Cupiał jednak tym razem nie poskąpi na transfery.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.11.2010, 13:12
Hm, Bandrowskiemu ponoć wygasa kontrakt. Ja bym się zainteresował. Nawet jak go nie ściągniemy, to Kuchenkorz będzie musiał wybulić więcej na jego kontrakt.

Sernas ma całkiem fajne umiejętności, ale to kopacz bardziej podwórkowy. Łeb w dół i jazda.
Odpowiedz cytując
gasienica10
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 20.11.2010, 16:05
hmm:Slobodan Medojević ciekawy zawodnik http://www.transfermarkt.de/de/slobo...ler_48164.html można by go pozyskać
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 20.11.2010, 18:39
biorąc pod uwagę jaką karierę robi w Polsce Artjoms Rudnevs to ja z chęcią widziałbym w naszym zespole innego zawodnika z ligi węgierskiej... Brazylijczyk Andre Alves - w 13 meczach 14 bramek... w czerwcu przyszłego roku kończy mu się kontrakt... może warto pójść tym tropem?

http://www.transfermarkt.de/de/andre...ler_74306.html

Maksim Skavysh - napastnik BATE, z którego prawie każdy może odejść za darmo w krótkim czasie... wielu dobrych zawodników w tej białoruskiej drużynie... ciekawe czy Staszek sprowadzi kogoś interesującego z tej ekipy?

http://www.transfermarkt.de/de/maksi...ler_81224.html
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 20.11.2010 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 21.11.2010, 14:07
Maksim Skavysh jest ciekawym zawodnikiem, na którym Wisła w przyszłości mogłaby zarobić. Jest młody. Strzela całkiem dużo bramek. Na rynek wschodni trzeba się otworzyć, a nie wstydzić się tego, że kupuje się jakiegoś Białorusina, czy Litwina, czy choć kogo innego. W ten sposób możemy tylko naszą ligę wzmocnić, a nie osłabić. Lech kupił Kriwca i zrobił moim zdaniem niezły interes, bo jego gra na boisku mi się całkiem podoba.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.11.2010, 14:15
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Maksim Skavysh jest ciekawym zawodnikiem, na którym Wisła w przyszłości mogłaby zarobić. Jest młody. Strzela całkiem dużo bramek. Na rynek wschodni trzeba się otworzyć, a nie wstydzić się tego, że kupuje się jakiegoś Białorusina, czy Litwina, czy choć kogo innego. W ten sposób możemy tylko naszą ligę wzmocnić, a nie osłabić. Lech kupił Kriwca i zrobił moim zdaniem niezły interes, bo jego gra na boisku mi się całkiem podoba.

Maksima rozumiem polecasz bo widziałeś go w akcji ?czy kupiłeś go sobie do Wisły w FM-ie i Ci bramki strzela w każdym meczu ;>?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.11.2010, 14:18
Bressan Renan
http://transfermarkt.co.uk/en/renan/...ler_66008.html
To może być dobre wzmocnienie do środka pola. Kreatywny pomocnik strzela dużo bramek jak również asystuje.
..
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 21.11.2010, 18:00
Stan zapewne penetruje rynek holenderski, zarówno pierwszą jak i niższe ligi. Pewnie zna tego piłkarza, kończy mu się kontrakt w czerwcu przyszłego roku...

http://transfermarkt.de/de/bruno-and...ler_80756.html
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 22.11.2010, 14:54
Wasilewski wiem, że miał ciężką kontuzję, ale na pewno byłby lepszy od Cikosa aktualnie jest na wylocie z Anderlechtu a w lecie kończy mu się kontakt.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów