The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2010, 20:38
Kojarzy ktoś szrot z Oplowskimi częściami w KRakowie, bądź okolicach?
Ddf
Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 08.11.2010, 21:21
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Kojarzy ktoś szrot z Oplowskimi częściami w KRakowie, bądź okolicach?
Na Heltmana jest/był. Do Corsy kupowałem różne rzeczy.
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.11.2010, 15:28
Ja z drobnym pytaniem do ludzi obeznanych w motoryzacji.

Otóż, od pewnego czasu jestem szczęśliwym kierowcą Seata Leona I. To model z 2002r., silnik 1900cm3, 110KM. Ostatnio podczas jeżdżenia dostrzegłem pewne problemy. Mianowicie dopóki nie wrzucę czwórki, wszystko jest okej. Auto pięknie się rozpędza i rwie do przodu. Natomiast jak wrzucę, to muli się niesamowicie, dociskam gaz, a prędkość spada.

Oczywiście byłem z tym u jakiegoś kolesia, powiedział, że to kwestia czujnika stopu (czy jak się to nazywa). Miałby on odcinać paliwo. Zapłacone - zrobione, samochód nadal momentami strasznie się muli. Ma ktoś jakieś pomysły, na co powinienem zwrócić uwagę? Nie uśmiecha mi się płacić, kiedy nie widzę żadnych efektów.

Z góry dzięki za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 14.11.2010, 20:11
Panowie , orientuje się ktoś jak jest z radiem w fiatach Brava ? gdyż takie zakupiłem i zastanawiam się nad wymianą radia fabrycznego , są jakieś większe problemy z tym ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 15.11.2010, 11:43
Panowie,posiada ktoś z Was Volvo s40/v40 rok produkcji w przedziale 1997-2000 silnik benzynowy 1.6 lub 1.8 jeżeli tak to jakie opinie o tym samochodzie?
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.11.2010, 12:45
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Panowie,posiada ktoś z Was Volvo s40/v40 rok produkcji w przedziale 1997-2000 silnik benzynowy 1.6 lub 1.8 jeżeli tak to jakie opinie o tym samochodzie?
Nie miałem nigdy tego modelu, ale za to użytkowałem S60 i C70. Opinie o Volvo mam jak najbardziej pozytywną. W autach nie działo się kompletnie nic. Jedynie w S60 wypierdziało węża ssącego od turbiny (przy ponad 200tys.) oraz zapchały się wtryskiwacze, ale to z mojej winy, gdyż zatankowałem sobie paliwo przelane z ciężarówki Oczywiście mowa o dieslu D5. Co do wygody, pewności w prowadzeniu i wyposażeniu nie miałem żadnych zastrzeżeń. Wersji 1.6 bym raczej nie polecił ze względu na niewielką moc tego silnika.

speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Ja z drobnym pytaniem do ludzi obeznanych w motoryzacji.

Otóż, od pewnego czasu jestem szczęśliwym kierowcą Seata Leona I. To model z 2002r., silnik 1900cm3, 110KM. Ostatnio podczas jeżdżenia dostrzegłem pewne problemy. Mianowicie dopóki nie wrzucę czwórki, wszystko jest okej. Auto pięknie się rozpędza i rwie do przodu. Natomiast jak wrzucę, to muli się niesamowicie, dociskam gaz, a prędkość spada.

Oczywiście byłem z tym u jakiegoś kolesia, powiedział, że to kwestia czujnika stopu (czy jak się to nazywa). Miałby on odcinać paliwo. Zapłacone - zrobione, samochód nadal momentami strasznie się muli. Ma ktoś jakieś pomysły, na co powinienem zwrócić uwagę? Nie uśmiecha mi się płacić, kiedy nie widzę żadnych efektów.

Z góry dzięki za odpowiedź.
A nie zauważyłeś by auto więcej paliło, dymiło? Może to być przepływomierz, albo zawór n75.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 15.11.2010 o godz. 12:54.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.11.2010, 15:56
Odłącz przepływomierz i zobacz czy pomaga. Znajdziesz go pod numerem 4 http://s2.moteo.pl/vieviur/silnik-osprzet.jpg Możesz jeszcze spróbować spuścić paliwo z filtra paliwa może tam jakiś brud blokuje przepływ przy większym zapotrzebowaniu. Ewentualnie sprawdź przewody sterujące turbiną(numer5). Ale jeśli to nie pomaga to bym stawiał na n75 lub turbinę. A czasem silnik nie przechodzi w stan awaryjny? Przy pełnym gazie ok 10 sek jest za duże ciśnienie na turbinie i odłącza turbo i moc bardzo spada. Jeśli to tak się dzieje to czeka cię czyszczenie zaworu n75 (numer 18) lub wymiana turbiny. (to jest jedna z najpoważniejszych wad tego silnika). Co pokazuje vag po podłączeniu? Jeśli bez poważniejszych błędów warto się przejechać z laptopem i odczytać ciśnienie doładowania przed i po spadku mocy. Jak coś ustalisz daj znać.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.11.2010, 20:35
Dzięki Panowie za odpowiedź. Żeby się tym solidniej pobawić muszę poczekać do łikendu. Chyba popełniłem błąd jak byłem u tego mechanika, bo jak mi powiedział, że wszystko będzie działać właściwie, to już nie wnikałem w te jego historie.

A co do spalania, to rzeczywiście, w momencie kiedy auto muli, spala od 1 do 2 litrów oleju więcej. Co najmniej tak pokazuje komputer. Kiedy jazda odbywa się z normalną dynamiką, to jest ono w przedziale 5-6/100km, natomiast w innym wypadku zaczyna się od 6.5, a najwięcej wskazało 7.0.

Osobiście wolałbym, żeby nie była to kwestia turbiny. Nie, nie, nie!
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.11.2010, 20:56
Są gorsze rzeczy np wtryskiwacze.
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 16.11.2010, 21:03
Miał ktoś przyjemność jeździć fiatowskim 1.9 JTD Multijet? Chodzi o te 6-biegowe o mocy 140 albo 150 kucy. Jakie wrażenia?
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
BieżanówStary
Member

Od: 09.2010

Stary 19.11.2010, 17:07
Witam.Mam do was pytanie i licze na pomoc w najblizszym czasie bede na kupnie nowego samochodu. Koszt w granicach 5-7 tys zl roczniki 95-99. Mam na oku takie auta: Megane Coupe, Fiat Bravo, Ibiza , Golf III . Pytam ktore polecacie a ktore kategorycznie odradzacie.
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.11.2010, 17:31
Ja Ci moge dac mala wskazówkę, uważaj na golfa III z silnikiem 1.6 aee... dziady lubia nei trzymac obrotow i lubi przygasnac czasem
Wiem bo sam mam takiego, dalem 5 tys zl. auto z roku 96, przbeieg 215tys mam go pol roku, jak narazie nie psiocze na neigo, no.. tylko te obroty...
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
BieżanówStary
Member

Stary 19.11.2010, 17:54
najbardziej bym sie sklaniał ku renault megane coupe lub bravo wiec jezeli ktos posiada chetnie poslucham opinie na temat ich sprawowania.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.11.2010, 18:01
Honda Civic to moja propozycja, najlepiej jakaś 1,6
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.11.2010, 19:02
BieżanówStary napisał(a):Wyświetl post
Witam.Mam do was pytanie i licze na pomoc w najblizszym czasie bede na kupnie nowego samochodu. Koszt w granicach 5-7 tys zl roczniki 95-99. Mam na oku takie auta: Megane Coupe, Fiat Bravo, Ibiza , Golf III . Pytam ktore polecacie a ktore kategorycznie odradzacie.
najstarszy z nich będzie pewnie golf bo na masce ma VW w kółeczku.ja nigdy nie narzekalem na fiata,a różnymi samochodami zrobiłem już ok 1,5 mln km,więc jakies porównanie mam.a tak naprawdę kupując tak leciwe autko ważniejszy jest jego stan techniczny i przebieg (miej nadzieję że prawdziwy).dużo też zalezy jaką wersję silnikową masz na mysli.wiadomo,że każda marka ma zarówno udane jak i takie motorki które lepiej omijac z daleka.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
BieżanówStary
Member

Stary 19.11.2010, 20:08
renault 1,6 Fiat bravo 1,2 troche malo ale "podobno" jest to udana wersja przynajmniej oszczednosc na OC i spalaniu
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.11.2010, 20:39
renault 1,6 Fiat bravo 1,2 troche malo ale "podobno" jest to udana wersja przynajmniej oszczednosc na OC i spalaniu
akurat jeden i drugi miał ktos w mojej rodzinie.szwagier meganę-i niby ok ale zawsze drobnostki jakieś wyskakują.nic wielkiego,ale co ajkis czas trzeba pogrzebac przy autku.wujek natomiast jeździł bravą z tym motorem od nowości.w cztery lata zrobił 300 tyś km i co ważne zrobil to bezawaryjnie..teraz wszystko zależy od tego w jakim stanie sa samochody.bierz mniej "wylatanego"
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
BieżanówStary
Member

Stary 19.11.2010, 21:41
Dzięki za rady
Odpowiedz cytując
aluszkaa
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.11.2010, 22:06
Mam stare auto, które już raczej nie sprzedam na Allegro... jeździ, ale trzeba by było trochę przy nim porobić, co mi się nie opłaca, bo mam też już nowe :(
Słyszałam, że można sprzedać takie auto na części. Czasami wkładają takie kartki za wycieraczki „kupię każde auto”. Ma ktoś namiar na coś takiego w Krakowie?

No chyba że ktoś chce kupić Najwspanialszego Miśka na świecie – Mitsubishi Colta.
3 września skończył 21 lat. Czerwony, bo czerwone są szybsze Silnik benzynowy 1.5 90 KM.
Przebieg nieco ponad 210 tyś.
Ubezpieczenie i przegląd do maja 2011 r.
Ma kopa, ale niezły głodomór z niego. Lubi benzynę przepijać olejem.
Troszkę choruje, tak na szybko:
- trzeba coś z tłumkiem zrobić – przyspawać chyba – nie jestem w stanie sprawdzić pod blokiem.
- pewnego pięknego dnia stanęła mu tylnia wycieraczka i ani drgnie – nie rozumiem czemu.
- trzeba wyważyć koła, czy jak to się tam fachowo nazywa.
Auto kupiłam, po zrobieni prawo jazdy, żeby nauczyć się na nim jeździć, ale się przywiązałam.
Bardzo kocham mój samochód dlatego w przeciwieństwie do mojego poprzedniego właściciela starałam się o niego dbać jak mogłam, tak więc:
- jest po wymianie skrzyni (2 lata temu, obecna hasa jak nowa),
- rok temu był naprawiany komputer,
- bieżąca wymiana płynów i filtrów.
- rozrząd wymaniany jakieś 25 tyś temu.
- nowa pompka sprzęgła,
- nowe kable i aparat zapłonowy po remoncie,
- klocki i tarcze wymieniałam na wiosnę.
I wiele, wiele innych. Tak szczerze, to wymieniłam w nim już chyba wszystko, co było możliwe.

W sumie o moim Miśku mogłabym pisać dużo, ale nawet nie wiem, czy to dobry dział i czy można.
Więc gdyby ktoś jednak się skusił to zapraszam na priv.
A jak nie to proszę chociaż o te namiary.
Grunt to pozytywne myślenie i optymistyczne podejście do życia
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Stary 25.11.2010, 22:22
aluszkaa napisał(a):Wyświetl post
Czasami wkładają takie kartki za wycieraczki „kupię każde auto”. Ma ktoś namiar na coś takiego w Krakowie?
Kilka numerów do "kupię każde auto" z Autobitu: 502-591-555, 505-005-219, 501-192-671, 691-820-042, 501-722-087.
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 25.11.2010, 22:22
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
Ja Ci moge dac mala wskazówkę, uważaj na golfa III z silnikiem 1.6 aee... dziady lubia nei trzymac obrotow i lubi przygasnac czasem
Wiem bo sam mam takiego, dalem 5 tys zl. auto z roku 96, przbeieg 215tys mam go pol roku, jak narazie nie psiocze na neigo, no.. tylko te obroty...
Golf za 5 tys. z 95-97... brzmi podejrzanie. Golfery z tego rocznika, w dobrym stanie, chodzą po 10 patyków...

A co do obrotów, jak masz LPG, to sobie pogrzeb przy emulacji sondy lambda. Jak nie to wyreguluj zapłon. Zmień świece, kable zapłonowe, kopułkę, jak tego jeszcze nie robiłeś i powinno przejść.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
aluszkaa
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.11.2010, 22:44
Above napisał(a):Wyświetl post
Kilka numerów do "kupię każde auto" z Autobitu: 502-591-555, 505-005-219, 501-192-671, 691-820-042, 501-722-087.
A co oni potem z nim zrobią?
Grunt to pozytywne myślenie i optymistyczne podejście do życia
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.11.2010, 23:06
Z tych, które wymieniłeś, to ja bym sobie odpalił Ibize 1.9 TDI 90 lub 110 KM.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.11.2010, 23:11
Above napisał(a):Wyświetl post
Miał ktoś przyjemność jeździć fiatowskim 1.9 JTD Multijet? Chodzi o te 6-biegowe o mocy 140 albo 150 kucy. Jakie wrażenia?
A gdzie chciałbyś tą szóstkę włączyć?
Odświętnie na A4?
Ja na 5 biegowej skrzyni nie mogę wykorzystać mojego GTS - w mieście to szkoda (jak się mysli o kupnie) pakować się w mocne auta.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
chudy_TSW
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.11.2010, 23:30
Jestem w trakcie robienia kursu na prawko ( 18 godzi wyjeżdżone) ! Mi się marzy (jak na początek) Opel Tigra 1.4 90 KM
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 26.11.2010, 00:03
Dla mnie Tigra, to auto dla laski... Jak widzę faceta w Tigrze to mi się śmiać chce

Donson, ja poniżej 1.8 nie schodzę.... kwestie bezpieczeństwa. Miałem wiele sytuacji na drodze, kiedy mocny silnik ratował mi zdrowie,życie, bo jakiś idiota wyprzedzał na ciągłej, na 3ciego, wyjeżdżał na środek skrzyżowania na czerwonym itp.... Brakuje mi jeszcze turbinki w moim, ale dorobię się, dorobię.

Nie mówię, o szaleńczej jeździe, ale o tym że są momenty kiedy się moc przydaje.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.11.2010, 00:12
Wie ktoś ile kosztuje wymiana rozrządu w Fordzie Mondeo, i czemu tyle?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.11.2010, 00:13
aluszkaa napisał(a):Wyświetl post
A co oni potem z nim zrobią?

Obstawiam że na 99% na części rozbierają.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 26.11.2010, 00:14
Potrzebuję dobrego elektryka samochodowego w okolicy Azorów, Krowodrzy. Wiem ze jest koło dawnej Ludwisi, ale terminy z kosmosu. Najlepiej szybko bo Wam pozałatwiam bany, nawet modom udzielającym się w tym temacie.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.11.2010, 00:15
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś ile kosztuje wymiana rozrządu w Fordzie Mondeo, i czemu tyle?
Ale drogo w ASO czy w ogóle u każdego mechanika?

Kumplowi za rozrząd w Vectrze C 3.2 V6 krzyknęli 2800 a zrobił w końcu u chłopaków na Stoczniach za 900 na oryginalnych częściach
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów