The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.11.2010, 16:55
Co potrzeba do ukończenia zachodniej:

- reszta wykończeniówki na wszystkich kondygnacjach - instalacje, sufity podwieszane, pokrycia podłóg, urządzenia, meble.
- instalacje IT w obrębie trybuny: monitoring wewnątrz i na zewnątrz, nagłośnienie, sieci LAN, WLAN, łącza internetowe; wyposażenie w łącza i podłączenie stanowisk dla komentatorów, dziennikarzy, telewizja itd.
- spięcie instalacji IT z całego stadionu - BMS, monitoring
- wykonanie placu przed trybuną
- montaż reszty siedzisk
Rozruchy i odbiory wszystkiego.

Masa długotrwałej roboty jeszcze została, patrząc na stopień zaawansowania prac. Ciekaw jestem jak wygląda sytuacja na kondygnacji -1.
Ile czasu na to potrzeba? W takim tempie jak obecnie - 6/7 miesięcy. Gdyby pracowali 24h na dobę przez przynajmniej 5dni w tygodniu, przy rzuceniu dużych sił na każdą kondygnację - może skończyliby 2-3 miesiące wcześniej. Niestety mamy tutaj de ja vu z trybuny wschodniej, tylko prace idą nieco sprawniej - zamiast września, trybuna gotowa będzie pewnie w czerwcu, z rocznym opóźnieniem.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 19.11.2010, 17:12
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Hahaha... Akurat ja nie mam zamiaru głosować bo nie ma kandydata który by mi odpowiadał. Jeśli nie wierzysz i chcesz sprawdzić moje poglądy polityczne możemy się spotkać na piwie i spędzisz ze mną cały dzień przeznaczony na wybory od momentu otwarcia lokali wyborczych aż do momentu ich zamknięcia. Co mogę Ci zagwarantować? Niezapomniany dzień spędzony na rozmowie o ciemnej stronie prezydentury Majchra powiązany z konwersacją na temat historii Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków. Oczywiście od rana do wieczora spędzimy ten dzień przy piwie... ja preferuje Ciechana Miodowego... nie wiem co Ty nazywasz piwem. Pasuje? Jeśli tak to wyślij priv

Więc to pewnie napisał Jacek, gdy zapomniałeś się wylogować z laptopa w ZIKiT-ie lub innej podległej czerwonemu instytucji?

Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
A ja zagłosuję jeszcze raz... bo jeszcze Pan Jacek obiecał Trasę Centralną, kilka połączeń tramwajowych i halę widowiskowo-sportową! Niech oddają z poślizgiem, ale niech się coś dzieje, bo potem przyjdzie jakiś POwiec i będzie się działo tyle co po wyborze Bronka na prezydenta... czyli cisza i nuda!
Stop, reszta ewentualnie na priv.
Ostatnio edytowane przez gigant : 19.11.2010 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.11.2010, 12:55
Proszę o aktualne zdjęcie z kamerki 1 i 2 będę wdzięczny
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.11.2010, 15:57
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
- instalacje IT w obrębie trybuny: monitoring wewnątrz i na zewnątrz, nagłośnienie, sieci LAN, WLAN, łącza internetowe; wyposażenie w łącza i podłączenie stanowisk dla komentatorów, dziennikarzy, telewizja itd.
- spięcie instalacji IT z całego stadionu - BMS, monitoring
- wykonanie placu przed trybuną
Tylko czy jesteś pewien, że te prace na pewno mieszczą się w ramach umowy z Polimexem na budowę tej trybuny?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 20.11.2010, 17:43
Tak, jestem pewien.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 21.11.2010, 19:02
Tylko trzeba dodać że jakieś 40% placu przed zachodnią, część instalacji IT (niewieżę ze kabli już nie układają) oraz 80-90% siedzisk jest już zrobione. Do czego to dochodzi żebym, bronił wykonawcy ale na poważnie to tam jest roboty na jakieś góra 3 miesiące. Instalacje wod-kan,co wentylacja - zostały właściwie tylko podłączenia odbiorników (grzejniki, kratki,umywalki, ustępy itd) i źródeł (centrale, wymiennikownia itd).
Trzeba zrobić sufity podwieszone, położyć podłogi,płytki na klatkach,łazienkach,zamontować oświetlenie wnętrz, pomalować ściany,zamontować windy,kołowroty,resztę drzwi,i przeszkleń, oczywiście umeblować,resztę krzesełek dołożyć, położyć resztę IT,monitoring i spiąć to.Uruchomić i wyregulować. Odbiory to pewnie będą jak przy wschodniej i wiele rzeczy typu catering,kioski które będą robić po oddaniu stadionu
Jakby to robiła jedna ekipa to fakt pół roku ale c.o robi jedna ekipa, wykończeniówke inna, IT inna,windy inna,krzesełka jeszcze inna. NIe ma co tam robić więcej niż 3 miesiące chyba że staną z jakiegoś powodu,
Ale zobaczymy Piotr na początku marca kto miał rację- jak przegram stawiam Ci piwo w Krk
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.11.2010, 19:41
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Tylko trzeba dodać że jakieś 40% placu przed zachodnią, część instalacji IT (niewieżę ze kabli już nie układają) oraz 80-90% siedzisk jest już zrobione. Do czego to dochodzi żebym, bronił wykonawcy ale na poważnie to tam jest roboty na jakieś góra 3 miesiące. Instalacje wod-kan,co wentylacja - zostały właściwie tylko podłączenia odbiorników (grzejniki, kratki,umywalki, ustępy itd) i źródeł (centrale, wymiennikownia itd).
Trzeba zrobić sufity podwieszone, położyć podłogi,płytki na klatkach,łazienkach,zamontować oświetlenie wnętrz, pomalować ściany,zamontować windy,kołowroty,resztę drzwi,i przeszkleń, oczywiście umeblować,resztę krzesełek dołożyć, położyć resztę IT,monitoring i spiąć to.Uruchomić i wyregulować. Odbiory to pewnie będą jak przy wschodniej i wiele rzeczy typu catering,kioski które będą robić po oddaniu stadionu
Jakby to robiła jedna ekipa to fakt pół roku ale c.o robi jedna ekipa, wykończeniówke inna, IT inna,windy inna,krzesełka jeszcze inna. NIe ma co tam robić więcej niż 3 miesiące chyba że staną z jakiegoś powodu,
Ale zobaczymy Piotr na początku marca kto miał rację- jak przegram stawiam Ci piwo w Krk
i jeszcze ze trzy miesiące odbiory...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.11.2010, 21:32
Dzisiej byłem w narożniku sprawdzić jak widać z teoretycznie najgorszego miejsca na stadionie. Z narożnika widać znakomice! Ten stadion NIE MA złych miejsc

Poza tym, ze z góry narożnika w ogóle nie będzie widać telebimów. Ciekawe czy coś z tym zrobią.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 21.11.2010, 21:38
A loże VIP ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.11.2010, 21:59
Zauważyliście, że zaraz po wejściu na otwartą częśc stadionu (wejście na sektor), pomalowali podłogi jakąś "farbą" antyposlizgową ? I wydaje mi się, że równierz ściany zaraz po wyjściu na sektor są obłożone czymś popielatym.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 21.11.2010, 22:22
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

niezłe jaja tego sie nie spodziewalem
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.11.2010, 22:24
medyk napisał(a):Wyświetl post
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

niezłe jaja tego sie nie spodziewalem
to dopiero pierwsza tura , niestety

nie jestem z Krk i nie mam tej przyjemności postawić krzyżyka na prezydenta tego miasta , ale trzymam kciuki za każdego konkurenta Majchrowskiego

gorzej chyba nie możemy trafić ?
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.11.2010, 23:17
Apeluję - jeżeli ktoś nie był na stadionie NIECH GO NIE OCENIA !
zdjęcia i filmy nie odzwierciedlają stanu rzeczywistego!

byłem dziś na stadionie i odniosłem bardzo pozytywne wrażenie.
brak elewacji? osobiście mi to nie przeszkadza, bardzo spodobał mi się z zewnątrz ten obiekt, taki brutalny masyw, twierdza nie do zdobycia
widoczność? byłem na E24 (rząd 10 na bodajże 24) - lepiej niż na c+ sport HD i plazmie HD 42".
17m? gdyby było mniej trzeba by nienaturalnie schylać głowę w dół narażając się na ból karku, jest idealnie. (mówię z perspektywy górnego piętra)
problem z łączeniem trybun i z efektem składaka? na zdjęciach wygląda to okropnie, w rzeczywistości jest OK
dach robi ogromne wrażenie, do tego ten hol. od razu poczułem się jak na jakimś europejskim obiekcie. wszędzie elegancko, czysto, stan łazienek bardzo dobry.
gastronomia? w przerwie meczu stałem w 15-20m kolejce i czekałem 2-3min by dostać ciepłą dobrą kiełbaskę z gorącą herbatą wszystko szło sprawnie, jedynie brakuje stolików i krzeseł żeby sobie usiąść i w spokoju zjeść
asfalt w ogóle nie rzucał się w oczy, jakbym nie wiedział że tam jest to pewnie bym nie zwrócił uwagi...

naprawdę stadion jest OK, nie rozumiem dlaczego tu jest tyle narzekania...
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 21.11.2010, 23:29
sluchaj kolego. jesli dla ciebie krytyka tego co jest przez fachowcow z branzy, opinie ludzi ktorzy widzieli inne stadiony na swiecie i porownywanie tamtych rozwiazan z naszymi, a takze komentowanie gigantycznych opoznien, zmian wykonawczych i szukaniu oszczednosci kosztem materialow i rezygnacji z wielu rzeczy, ze juz nie wspomne o setkach bledow jest narzekaniem to moze lepiej bedzie jesli zachowasz opinie dla siebie.

fakt, stadion nie jest zly i fajnie ze jest ale mialo byc cos innego, wczesniej, lepiej, taniej itd. i to tym jest rozmowa. jak chcesz to wejdz i porozmawiaj o konkretach a nie pierdziel tutaj o tym ze kielbase ciepla zjadles bo jesli to ci wystarcza do szczescia to na narodowym dostaniesz orgazmu jak zobaczysz kiedys rozwiazania stamtad.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.11.2010, 00:08
haha, ja tylko napisałem co o tych wszystkich "mankamentach" czytałem na forum a jak jest w rzeczywistości.
napisałem gdziekolwiek o opóźnieniach, fuszerce, Majchrowskim? nie. tutaj jak jest każdy widzi i nawet nie ma sensu tego komentować bo to jest kompromitacja.
o kiełbasie napisałem tylko dlatego bo były tu same głosy o tym że nie ma co zjeść na stadionie, mało kiosków, zimne jedzenie i tak można wymieniać i wymieniać.
tak, wielu ekspertów i fachowców z branży wypowiada się w tym temacie tutaj są jacyś maniacy którzy tylko szukają wad na stadionie. nawet plusy potraficie zamienić na minusy. przykładowo zaplecze jest jednym z głównych zalet tego stadionu a kiedyś piotrg napisał, że właściwie ten cały hol niewiele daje bo kibice tam spędzają maksymalnie 20min...
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 22.11.2010, 00:13
ile ma kosztować SKY-BOX na Wiśle?

jakiego rzędu są to sumy?

20 tysięcy rocznie, czy 100 tysięcy?
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 22.11.2010, 00:22
a kto to wie? oni to nawet nie wiedzą ile ten stadion kosztuje..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 22.11.2010, 00:31
Cytat:

OK! Jak ta trybuna ma być gotowa za 3 miesiące, to ja przeboleję brak tego piwa
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.11.2010, 00:34
Po ostatnich dwóch meczach na Reymonta , coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że klub powinien zainwestować poważne pieniądze w nauczenie niektórych swoich kibiców podstawowych standardów kultury osobistej. Nie stoimy w miejscu siedzącym, nie plujemy na wszystko co popadnie, nie dmuchamy ludziom dymem papierosowym w twarz, nie spożywamy takiej ilości alkoholu, że mamy problem z opuszczeniem stadionu, nie kopiemy po krzesełkach etc. Niestety odkąd chodzę na stadion a chodzę już dobre kilka lat , mniej więcej co drugi mecz widzę takiego rodzaju incydent. Jeżeli klub nie będzie eliminował takich zachowań to o zapełnieniu stadionu nie mamy co marzyć

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.11.2010, 00:46
Tak sobie dziś pomyślałem, że może klub mógłby zainwestować w stoliki takiego typu co są w sklepach IKEA, przy tych całych hotdogach. Tak, aby można było podejść i położyć sobie ten talerzyk z kiełbaską, czy tą herbatę. Bo wszyscy albo jedzą w powietrzu, albo na ramach okiennych.

Kasa żadna, a duże udogodnienie

postawić takich na każdym holu kilkanaście, to jakoś by się zapełniło te przestrzenie.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.11.2010, 00:51
Klub nie będzie inwestował w stadion, dopóki nie będzie jego operatorem. Proste.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.11.2010, 02:31
Ja te stoliki odbieram jako rzecz pierwszej potrzeby w tym momencie na stadionie. Jest to dla klubu żadna inwestycja, ba nawet sądzę że to co jest teraz wystawione zapewnił wynajmujący "budki". Tu chodzi o przymuszenie Aspen( o ile to oni) do tego aby dorzucił stolików, tu nie ma żadnej inwestycji.

Na przyszłość oczywiście powinno to być zrobione porządnie typu stałe lady ale na dziś mogło by to być cokolwiek do załatwienia po 2 telefonach do przedstawicieli handlowych.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.11.2010, 10:33
_Vodka napisał(a):Wyświetl post
Po ostatnich dwóch meczach na Reymonta , coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że klub powinien zainwestować poważne pieniądze w nauczenie niektórych swoich kibiców podstawowych standardów kultury osobistej. Nie stoimy w miejscu siedzącym, nie plujemy na wszystko co popadnie, nie dmuchamy ludziom dymem papierosowym w twarz, nie spożywamy takiej ilości alkoholu, że mamy problem z opuszczeniem stadionu, nie kopiemy po krzesełkach etc. Niestety odkąd chodzę na stadion a chodzę już dobre kilka lat , mniej więcej co drugi mecz widzę takiego rodzaju incydent. Jeżeli klub nie będzie eliminował takich zachowań to o zapełnieniu stadionu nie mamy co marzyć
Szczególnie że wszedł zakaz palenia. Powinni postawić gaśnicę żeby można było taką wziąć i palaczom prosto w twarz otworzyć za trucie innych
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 22.11.2010, 10:35
royalmichael ludzie spedzaliby tam czas gdyby mieli do tego warunki. Na Emirates Stadium w holach sa telewizory z transmisja innych spotkan i wszyscy stoja tam godzine przed meczem z browarem w dloni, a dla jedzacych sa stoliki. Stanowisk cateringowych jest kilkadziesiat, kroluje fastfood i przekaski oraz oczywiscie napoje. Obstawiam ze podczas jednego spotkania wypija sie tam ze sto tys browarow albo i lepiej. U nas tego nie ma bo zaplecze ubogie. A swoja droga nie pojmuje pomyslu dprzedazy kielbasy w miejscu ktore nie oferuje stolika. Jak nie ma opcji normalnego zjedzenia to trzeba kupic hot-doga i juz.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
piter
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 22.11.2010, 10:36
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
ile ma kosztować SKY-BOX na Wiśle?

jakiego rzędu są to sumy?

20 tysięcy rocznie, czy 100 tysięcy?
20 tysiecy? Na cracovi sa po 40-50 tyś a Ty sie pytasz czy na Wiśle będą po 20 tyś
myślę że ok 2-3 razy więcej niz u nich, trzeba sie cenic i szanowac
Odpowiedz cytując
Metaxa
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 22.11.2010, 10:56. wybory 2010
poruszono już tutaj kwestie wyborów, naprawdę zatrważające jest to że połowa uprawnionych osób w Krk nie poszła na wybory!!!!!!!oznacza to że statystycznie około 25-30% (nie liczę nieuprawnionych <18r. ż.) użytkowników tego forum nie poszło na wybory, nie chce decydować o tym czy np. inwestycje infrastrukturalne wokół R22 nabiorą tempa itp. to naprawdę najważniejsze wybory bo liderzy 4 partii (Po,PiS,PSL,SLD) parlamentarnych (Sejm, Senat) nie podejmują bezpośrednich decyzji w naszym mieście, nie korzystamy z wolności którą, demokracji którą ponoć tak cenimy na co dzień. PORAŻKA!!!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.11.2010, 11:32
_Vodka napisał(a):Wyświetl post
Na stadionie palić można i nic tego nie zmieni... taka jest prawda. A jeśli chodzi o brak jakiejkolwiek kultury osobistej wśród kibiców to niestety musi wymrzeć jeszcze kilka pokoleń, aby wyzbyć się z niektórych Polaków tej ich pierd___ mentalności. Patrząc na poziom intelektualny niektórych osób na stadionie i to do jakiego stanu potrafią się doprowadzić, zaczynam wierzyć w tezy głoszone przez liberałów że wszelka patologia i margines społeczny powinny zostać z życia publicznego oczyszczone! W jaki sposób? W taki sam jak odrobacza się domy czy odszczurza piwnice! Tak jak to robił Adolf czy Stalin!
Odpowiedz cytując
lukaszgor
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 22.11.2010, 12:15
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie że wszedł zakaz palenia. Powinni postawić gaśnicę żeby można było taką wziąć i palaczom prosto w twarz otworzyć za trucie innych
Zakaz palenia nie obejmuje trybun stadionów
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.11.2010, 12:48
lukaszgor napisał(a):Wyświetl post
Zakaz palenia nie obejmuje trybun stadionów
Co do tego pewności nie ma ale jest pewne że jest zakaz palenia w regulaminie stadionu
Odpowiedz cytując
grzybek69
Member

Od: 09.2010

Stary 22.11.2010, 12:59
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Co do tego pewności nie ma ale jest pewne że jest zakaz palenia w regulaminie stadionu
a w którym ptk. czytałem przy wejściu na stadion i nic nie o tym nie ma! na głownej w regulaminie też nie widze, no chyba że traktujemy papierosy jako środki odurzające

edit: znalazłem ale ten punkt jest martwy bo nie ma wyznaczonych miejsc!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów