The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2010, 12:30
A ja Wam powiem,że gdy zajmiemy miejsce na "pudle" po tej rundzie, to nie będzie żadnych transferów. Boss powie,że radzicie sobie bez wzmocnień doskonale to po co ktoś nowy i kasę wydawać niepotrzebnie? Zdzisek poprze to swoim autorytetem i tyle w temacie. No może rzeczony wydrze jakiegoś biedaka z Bośni, wcześniej robiąc szum ile to klubów o niego się biło i jaki to sukces,że nas wybrałPrzed LM się naprawdę wzmocnimy Tak więc transfery na później a tak na serio to będziemy się wzmacniać jak wyjdziemy z grupy LM.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.11.2010 o godz. 12:37.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.11.2010, 13:07
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A ja Wam powiem,że gdy zajmiemy miejsce na "pudle" po tej rundzie, to nie będzie żadnych transferów. Boss powie,że radzicie sobie bez wzmocnień doskonale to po co ktoś nowy i kasę wydawać niepotrzebnie? Zdzisek poprze to swoim autorytetem i tyle w temacie. No może rzeczony wydrze jakiegoś biedaka z Bośni, wcześniej robiąc szum ile to klubów o niego się biło i jaki to sukces,że nas wybrałPrzed LM się naprawdę wzmocnimy Tak więc transfery na później a tak na serio to będziemy się wzmacniać jak wyjdziemy z grupy LM.

Mysle ze na 100% ktos z Holandi przyjdzie a kto to bedzie to czas pokaze
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.11.2010, 13:22
Cytat:
A ja Wam powiem,że gdy zajmiemy miejsce na "pudle" po tej rundzie, to nie będzie żadnych transferów. Boss powie,że radzicie sobie bez wzmocnień doskonale to po co ktoś nowy i kasę wydawać niepotrzebnie?
Jak nie chce wydawać kasę, to zawsze sobie coś wymyśli, a to, że wystarczy ta kadra, a to że strata to lidera za duża. Więc spokojnie, niech zdobywają jak najwięcej punktów i będzie co będzie.

Ja generalnie wierzę w wzmocnienia, nie 8-9 jak niektórzy chcą, ale kilka konkretnych, wg mnie:
- napastnicy: Sernas(800k euro) , Nwagou (300k euro)
- pomocnik: Sobota(300k euro) , wraca Mąka (0)
- ktoś na środek i na lewą obronę (z milion euro)
- przedłużyć z Pawełkiem

Jak dla mnie w miarę realna kasa, sporo zarobiliśmy, mamy teraz stadion, myślę, że Boss coś zarzuci... I LM nasza

Co do Mariusza to mam strasznie mieszane uczucia, patrząc na całokształt jego kariery w Wiśle, to należałoby nie przedłużać kontraktu, ale mając na uwagę, jak gra ostatnio, to trochę żal go puszczać.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.11.2010, 19:17
Co do Soboty się zgadzam, ale to by było tyle spośród piłkarzy wymienionych przez Ciebie. Resztę trzeba sprowadzić pewnie z zagranicy. Choć ja bym z chęcią nadal widział w drużynie na ataku Piotra Grzelczaka. Jest wysoki, ma dobrą koordynację ruchową, a nam często jak dotąd brakowało wykończenia. Więc Grzelczak mógłby być lekiem na całe zło.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 16.11.2010, 01:34
Aurelien Collin przydalby sie nam jak nic moze Stan uruchomi swoje kontakty w Portugalii ........
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
rozbi89
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 16.11.2010, 10:08
Gdym był bogaty to kupiłbym Renana z Bate chłopak strzela tam na zawołanie i jest jeszcze młody.

http://www.transfermarkt.de/de/renan...ler_66008.html
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.11.2010, 09:21
http://sport.interia.pl/liga-mistrzo...-darmo,1558705

Rivaldo do nas

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.11.2010, 09:37
Gdyby to ode mnie zależało to sprowadziłbym reprezentanta WKS (nie mylić ze Śląskiem W. ) Souleymane Bamba, 25 lat środkowy defensor szkockiego Hibernian FC, kontrakt mu się kończy w czerwcu przyszłego roku, także można by było podpisać z nim kontrakt już w zimie! Na pewno nie zarabia kokosów w Hibernian FC i podejrzewam, że moglibyśmy przebić ich ofertę. Żeby nie było to śledzę regularnie wyniki SPL i trzeba przyznać, że chłop wymiata (silny fizycznie i dobra koordynacja ruchowa) i do tego świetnie gra głową (bramka i 2 asysty), jednak 190 robi swoje.

Jeżeli dziś w spotkaniu z Polska zagra niejaki Bamba to przyjrzyjcie mu się dobrze Stylem gry przypomina naszego Marcepana

http://transfermarkt.de/de/souleyman...ler_28984.html

a oto próbka jego umiejętności http://www.youtube.com/watch?v=l8XrfVF-udk
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 17.11.2010 o godz. 09:42.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.11.2010, 11:05
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Mam nadzieję ,że nie odpuścimy Wołąkiewicza Wojciechowskiemu bez walki. Przydałby nam się taki wszechstronny zawodnik w defensywie a w dodatku jedyny sensowny Polak na obronę .
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.11.2010, 12:18
Skoro tam jeszcze SAdlok ma dojść to sie robi gęsto
możnaby zapytac o Jodłowca - w formie jest kiepskiej- wiec a nuż by go JW puścił
a to potencjalnie jest najlepszy polski stoper w lidze
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 18.11.2010, 13:26
Ja już dawno widziałem Jodłowca jako obronice Wisły i czekam na jego sciagniecie
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 18.11.2010, 14:30. x
nie wolno odpuścić Wołakiewicza ! moim zdaniem mógłby spokojnie zastąpić Diaza lewa obrona,srodek obrony , bardzo dobrze !

dodal bym jeszcze :

- Pawełek przedłużyć
- Darvydas Sernas
- Charles Nwaoga
- Hubert Wołąkiewicz
- Marcin Kowalczyk
- Mączyńskiego - do pierwszego składu z ŁKS !
- + ktoś z BATE , podobno kączą sie im kontrakty np : Radionow,Renane
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.11.2010, 15:38
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Ja już dawno widziałem Jodłowca jako obronice Wisły i czekam na jego sciagniecie
Wojciechowski to psychol. Pewnie wolałbym zbankrutować niż dać Jodłowcowi pograć w Wiśle
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 18.11.2010, 15:54
Od Jodły to się koledzy odczepcie, jeśli gdzieś przejdzie to tylko za granicę.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.11.2010, 17:44
Priorytetem powinno być wzmocnienie lewej obrony a także ataku. Przydałby się też stoper.
Na lewej stronie defensywy chciałbym jakiegoś polaka. Wołąkiewicz to bardzo wszechstronny zawodnik może występować jako środkowy obrońca, boczny obrońca no i w pomocy. Dysponuję też dobrym strzałem z dystansu. Kontrakt jak wiadomo wygasa mu z końcem sezonu więc będzie do wzięcia praktycznie za darmo. Na pozycje środkowego obrońcy widziałbym Krzysztofa Bąka który również może występować na różnych pozycjach: stoper, boczny obrońca, pomocnik. No i do napadu Wondolowski, Sernas lub Nwaoga szczególnie ten drugi byłby dobrym partnerem dla Brożka. No i moim marzeniem jest, żeby wypier*olić na zbity pysk Łobodzińskiego.
A Jodłowiec w mojej ocenie jest cienki jak dupa węża.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 18.11.2010, 19:41
Czy Hubert strzela dobrze z dystansu... no cóż, nie przypominam sobie jakiejkolwiek bramki strzelonej przez Wołąkiewicza z dystansu Z Legią to było z 15 metrów jakoś, także bez przesady

Natomiast jeśli chodzi o obronę - w grze jeden na jeden z napastnikiem - moim zdaniem najlepszy w całej lidze, ułożony taktycznie, myślący na boisku. Jedyny minus Huberta to stosunkowo niski wzrost jak na środkowego obrońcę, nie wygrywa każdego pojedynku główkowego. Natomiast w grze po ziemi - klasa. Na lewej obronie prezentuje się solidnie, ale jego pozycja to środek - tam jest najlepszy. Osobiście mam nadzieję, że jednak Wołąkiewicz na dniach podpisze kontrakt. Z Lechią
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 18.11.2010, 21:21
Bonin wydaje się dobrym tropem. Chciałbym go widzieć w Wiśle. Ale sam fakt, że wiadomość "wyprodukował" Fakt pozwala mi śmiało przyjąć, że podobnie jak Kluiverty, Chabani Nondy, czy inne Lionele Messi, nie trafi on do Wisły. A szkoda.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 18.11.2010, 21:26
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Bonin wydaje się dobrym tropem. Chciałbym go widzieć w Wiśle. Ale sam fakt, że wiadomość "wyprodukował" Fakt pozwala mi śmiało przyjąć, że podobnie jak Kluiverty, Chabani Nondy, czy inne Lionele Messi, nie trafi on do Wisły. A szkoda.
Jeśli udałoby sie rozwiązac kontrakt z Łobo to można ściagnac Bonina chociaż wolałbym kogoś młodszego.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.11.2010 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 18.11.2010, 21:36
Może i racja, że młodszego możnaby ściągnąć. Ale kogo? Sobotę? Ewentualnie jego, ale klauzula odejścia za niego jest dramatycznie wysoka, więc nie wiem, czy dałoby się go ściągnąć.

Chyba że Ty masz kogoś innego na myśli?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 18.11.2010, 21:40
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Chyba że Ty masz kogoś innego na myśli?
obstawiam że to będa gracze z Holandii za których nie trzeba płacic.Maaskant i Valcx maja rozeznanie w tamtejszej lidze.

Ja bym postawił na zawodników z BATE Borysow bo sa w formie i co najważniejsze prawie całej drużynie za miesiąc kończą sie kontrakty i bedą za free .Skoro Lechowi udało sie kupic Kriwieca to czemu nam miałoby sie nie udac.

Co do Soboty to przyznaje że ciekawy zawodnik, ale teraz jak Śląsk zaczął wygrywac to sie nie będą chcieli osłabiac.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.11.2010 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 18.11.2010, 21:49
Ale to trzeba już działać! a nie czekać, aż sami przyjdą zaraz ktoś zgarnie nam ich z przed nosa i tylko smaczkiem się obejdziemy
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.11.2010, 22:05
AYALA napisał(a):Wyświetl post

Co do Soboty to przyznaje że ciekawy zawodnik, ale teraz jak Śląsk zaczął wygrywac to sie nie będą chcieli osłabiac.
A jakby przegrywali to chcieli by się osłabiać?
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.11.2010, 22:13
Wołąkiewicz może do nas przyjść ale nie jako lewy obrońca do pierwszego składu tylko wszechstronny zawodnik na ławeczkę , takiego piłkarza warto mieć w kadrze , zapchajdziura zawsze się przyda . Ja osobiście wolałbym go na prawej obronie jako alternatywa dla Cikosa ponieważ jest on prawonożny i na lewej stronie męczy się czasami . Co do lewego obrońcy do pierwszego składu to takiego zawodnika musimy szukać za granicą i jak ktoś pisze że na tej pozycji chciałby Polaka to ja się zastanawiam czy śledził ostatnie wydarzenia z repry jak to Smuda szukał i szukał tego Polskiego lewego obrońcy i znalazł wśród Niemców . Co do innych propozycji : Bąk - jest za słaby , lepszy od takiego Bunozy ale my potrzebujemy jeszcze kogoś lepszego , a Krzysiek najmłodszy już nie jest, Bonin - drugi Łobo ,ostatnio wszyscy się nim jarali ale niech jego fani przypomną sobie jak wyglądał jakiś czas temu , grał taką samą padakę jak Wojtek a nawet i większą. Wondolowski - jakiś czas temu pojawił się artykuł że może grać w naszej reprezentacji i od tamtego momentu kilka osób pisało że byłby świetnym transferem że znają go doskonale ale jakoś przed tym artykułem nikt o nim nie wspominał , gość miał jeden dobry sezon, już nie jest najmłodszy - potrzebujemy kogoś lepszego ( dodam że widziałem kilka jego meczów) . Sernas jak najbardziej , ten Nigeryjczyk z Floty też jest ciekawy .
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 18.11.2010, 22:20
Titto napisał(a):Wyświetl post
A jakby przegrywali to chcieli by się osłabiać?
Może tu chodzi o to, że jakby nie daj boże spadli do I ligi to łatwiej byłoby go wyciągnąć niż jak się utrzymają
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.11.2010, 23:34
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Od Jodły to się koledzy odczepcie, jeśli gdzieś przejdzie to tylko za granicę.
Przeciez on jest megacienki, po co nam on?
Odpowiedz cytując
troj88
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.11.2010, 08:45. Gdybym był bogaty...czyli transferowe s-f wokół Wisły
Nieraz jest tak, że ktoś z nas zna, widział lub obserwuje gracza z niższych lig, nie tylko polskich.

W Wiśle pracują skauci, dlaczego nie możemy im pomóc? W Polsce jest mnóstwo talentów!
Nie zawsze są dostrzegane jednak te perełki.
Znacie jakąś, widzieliście? Napiszcie o niej tutaj i zareklamujcie!
Może dzięki temu uda nam się wyłonić drugiego Kubę Błaszczykowskiego?

A może ktoś dostrzegł przez przypadek jakiegoś gracza w Brazylii, Senegalu, Czechach?
Pomóżmy naszym skautom
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.11.2010, 08:47
troj88 napisał(a):Wyświetl post
Nieraz jest tak, że ktoś z nas zna, widział lub obserwuje gracza z niższych lig, nie tylko polskich.

W Wiśle pracują skauci, dlaczego nie możemy im pomóc? W Polsce jest mnóstwo talentów!
Nie zawsze są dostrzegane jednak te perełki.
Znacie jakąś, widzieliście? Napiszcie o niej tutaj i zareklamujcie!
Może dzięki temu uda nam się wyłonić drugiego Kubę Błaszczykowskiego?

A może ktoś dostrzegł przez przypadek jakiegoś gracza w Brazylii, Senegalu, Czechach?
Pomóżmy naszym skautom
Albo skautom INNYCH KLUBÓW
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.11.2010, 08:59
Ciekawy pomysl. Jednak ze uwazam zeby to mialo jakis wiekszy sens to musi byc to koncepcja przemyslana. Bo jesli chodzi o same propozycje to sa juz na forum odpowiednie tematy. Jesli faktycznie mialoby to wypalic to przedewszystkim musialoby to w jakis sposob byc polaczone z klubem tak aby info na temat takich zawodnikow wpadalo faktycznie bezposrednio do klubu a najlepiej do dyrektora sporotwego. W innym przypadku taki temat jak i praca nie maja sensu, raz ze bedzie to pisanie w eter, dwa ze przeciwnicy nie spia i czytaja Nasze forum, trzy sami przeciez nie sprowadzimy nawet na testy ewentulnych kandydatow. Tak wiec temat ciekawy ale chyba bez wsparcia klubu malo sensowny. Moze ktos z forum jest w stanie cos zadzialac w temacie
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 19.11.2010, 13:44
A ja mam inny pomysł Łobodziniski,Żurawki,Kowalski za Sobote
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009