The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pietrasxd
Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2010, 18:47
Jeżeli miałby ktoś na zbyciu worek treningowy, w miare dobrym stanie, to pisać na priv. Sory za OT
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.11.2010, 19:28
ja to mogę nawet kupić worek, jak by ktos mial go gdzie powiesić na terenie NOWEJ HUTY i żebym mógł pokopać z raz w tygodniu chociaż
Odpowiedz cytując
ManiekTS
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.11.2010, 20:14
podpowie mi moze ktos gdzie zrobic badania lekarskie do trenowania np. boksu?
Moj lekarz I kontaktu zlecil mi badanie krwi,moczu i dal skierowanie do poradni sportowej.Dzwonie do tej poradni bo mam juz wyniki a ci mi wylatuja z tekstem w stylu "zapraszamy I Grudnia lub wizyta prywatna 200zl od zaraz" Chce cos zaczac trenowac ale co mam czekac do grudnia? Nie znacie jakiejs poradni ktora da mi ten swistek od zaraz?
Pamietam ,ze gdy gralem w pilke nozna to badania wygladaly tak:
-sprawdzali cisnienie krwi
-osluchali pluce,serce itd..
-Dziekuje ! Zdrowy moze grac..

Pomocy
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 16.11.2010, 21:30
wiem ze do kick boxu musialem kiedys wykonac eeg ,robilem to w przychodni w RYNKU PODGORSKIM
Odpowiedz cytując
bysiek
Member

Od: 11.2003

Stary 20.12.2010, 12:54
dla tych co interesuja sie MMA itp.

http://fightermash.com/
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.01.2011, 15:30
w jaką częśc nogi najlepiej trafic przeciwnika żeby od razu upadł na glebe ? Piszczel ? kostka ? kolano ? Czy jest to bez znaczenia bo liczy sie siła uderzenia ? Oczywiście mam na myśli uderzenie z nogi.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.01.2011 o godz. 15:32.
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.01.2011, 15:37
Kolano...ale to grozi ciężkimi obrażeniami! Oczywiście zależy jak mocno sie kopnie
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 06.01.2011, 20:36
ja mysle ze w kolano jest bardzo ciężko kopnąć aby zrobic krzywde ,po pierwsze trzeba uderzyć z dobrej strony czyli z przodu ,ale tego nie uczą na treningach ,kiedyś bawiłem sie w karate itp i wydawało mi się że kopniecia to podstawa ,teraz uważam ze jak powalać to tylko z łapy
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.01.2011, 10:01
AYALA napisał(a):Wyświetl post
w jaką częśc nogi najlepiej trafic przeciwnika żeby od razu upadł na glebe ? Piszczel ? kostka ? kolano ? Czy jest to bez znaczenia bo liczy sie siła uderzenia ? Oczywiście mam na myśli uderzenie z nogi.
Ale zadałeś pytanie.....widzialem knokdowny od podcieć (czyli powiedzmy okolice kostki/piszczeli), low kicków (udo). Technika x siła x środek ciężkości przeciwnika w danym momencie- to cała tajemnica.
Zasadniczo kopnięcia nożne na dół nie są stricte nokautujące ( mówię o pojedynczych) to potrafia tylko najlepsi, ew.jeśli jest duża dysproporcja masy czy umiejętności przeciwników. Co innego kilka serii uderzeń na udo które mogą spowodować skuteczne wyeliminowanie przeciwnika z walki
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.01.2011, 10:16
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Ale zadałeś pytanie.....widzialem knokdowny od podcieć (czyli powiedzmy okolice kostki/piszczeli), low kicków (udo). Technika x siła x środek ciężkości przeciwnika w danym momencie- to cała tajemnica.
Zasadniczo kopnięcia nożne na dół nie są stricte nokautujące ( mówię o pojedynczych) to potrafia tylko najlepsi, ew.jeśli jest duża dysproporcja masy czy umiejętności przeciwników. Co innego kilka serii uderzeń na udo które mogą spowodować skuteczne wyeliminowanie przeciwnika z walki
Vide Pudzianowski - Najman.

Oczywiście wszystko zależy od tego czy chodzi o sport zawodowy czy uliczny casual. Żeby tylko obalić czy żeby uszkodzić. Mimo wszystko jednym kopnięciem rzadko da się coś wskórać.

Staw skokowym. Tutaj złamać jest ciężko, najczęściej pęka torebka stawowa- specyficzny ból. Dobre podcięcie, parter, dziękuję.

Kolano. Kopniesz centralnie z dużą siłą to możesz pogruchotać. Kopnięcie w dolną, górną albo boczną część z odpowiednim impetem może spowodować przesunięcie się rzepki i po wszystkim.

Piszczel. Albo złamiesz, albo konkretnie obijesz. Ból specyficzny, ciężko kopniętemu stanąć, metaforycznie, twardo na nogi. W tym wypadku unikać oczywiście kontaktu piszczel-piszczel, to służy tylko do blokowania a i tak jest bardzo ryzykowne i kontuzjogenne.

Udo- aby osłabić mięsień i spowodować samoistne uginanie się nogi, czasami udaje się jednym kopnięciem jednak aby obalić powinieneś uderzyć w uda obydwu nóg.
Odpowiedz cytując
ManiekTS
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.01.2011, 15:56
Czy chodzi ktoś na Kick'a w eXtreme fitness na R22?
jezeli tak prosze o PW
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 08.01.2011, 20:26
Umówmy się że low kicków od Pudziana raczej lepiej się nie uczyć
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.02.2011, 17:04
Niech mi ktos powie,jak powinno zakladac sie owijki.
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.02.2011, 17:27
Odezwij sie na gg to Ci napisze.. xP
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.02.2011, 18:38
http://www.thaiboxing.pl/8-owijanie-dloni/

Bardzo dobrze pokazane, ja sie na tym uczylem ;p
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Stary 21.02.2011, 21:04
Hmm... Ciekawy temat widzę się utworzył, ze swojej strony jak najbardziej mogę polecić TaeKwon - Do !
Świetna sztuka walki w 90% polegająca na używaniu nóg. Skuteczna.

Trenowałem 2 lata w Myślenicach, jednak sekcja się rozpadła.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.02.2011, 13:45
Jaką sztukę polecanie dla osoby, która dopiero ma zamiar "bawić się w te klocki" ?
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 22.02.2011, 14:31
taekwon-do jest ok mozesz potrenowac rozciągnąć sie ,pomachać nogami a potem przejdz na kick boxing ,nauczysz sie technik bokserskich i przede wszystkim są tam sparingi...aha i zmień nick żle sie kojarzy
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.02.2011, 15:08
do master 17.
Jak masz zamiar dopiero bawić się w te klocki to proponuję klocki Lego Duplo w sam raz dla początkujących.
Odpowiedz cytując
GOalkeeper
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.02.2011, 15:17
Jak już mowa o Taekwondo to trenował ktoś tutaj: http://www.taekwondo.org.pl/

Reymonta 22 To Nasza Świątynia, a Wisła Kraków To Nasza Religia!

Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 22.02.2011, 19:57
po prostu TAEKWON-DO jest fajne na poczatku ,potem zaczyna czlowiekowi brakować kontaktu ,i sparingów ,to masz na boksie i zaawansowanym kick-boxe, nic tak czlowieka nie nauczy jak systematyczne sparingi ,zadne machanie nogami w rzędach
Odpowiedz cytując
Opętany
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 23.02.2011, 00:16
Cytat:
po prostu TAEKWON-DO jest fajne na poczatku ,potem zaczyna czlowiekowi brakować kontaktu ,i sparingów ,to masz na boksie i zaawansowanym kick-boxe, nic tak czlowieka nie nauczy jak systematyczne sparingi ,zadne machanie nogami w rzędach
Na początku to są nudy. Fajne to jest jak się rozciągniesz i już coś umiesz ciekawego pokazać. Jak to nie ma sparingów? Ktoś Cię wprowadził w błąd.

Cytat:
taekwon-do jest ok mozesz potrenowac rozciągnąć sie ,pomachać nogami a potem przejdz na kick boxing ,nauczysz sie technik bokserskich i przede wszystkim są tam sparingi
Na TKD ITF też nauczysz się technik bokserskich o czym świadczą medale zawodników TKD na zawodach kickboxingu. Odmiana olimpijska czyli WTF to przede wszystkim nogi.

Cytat:
Jak już mowa o Taekwondo to trenował ktoś tutaj: http://www.taekwondo.org.pl/
Dobra szkoła. Polecam też: http://www.kct.pl/

Cytat:
Jaką sztukę polecanie dla osoby, która dopiero ma zamiar "bawić się w te klocki" ?
To Ty masz ją wybrać. Zazwyczaj 1 treningi masz za free więc idziesz na różne SW i zostajesz tam gdzie Ci się podoba i najbardziej odpowiada. Jak lubisz się na leżąco macać z chłopakami to zapasy, jak lubisz tańczyć to capoeira, jak masz długie nogi to kickboxing lub TKD, jak lubisz bruca lee to kung fu, a na Kraków to i tak najlepsze będzie Iaido.

Pzdr!
Odpowiedz cytując
Rond
Member

Od: 01.2009

Stary 02.03.2011, 15:55
Mam pytanie - czy ktoś z Was trenuje gdzieś w okolicach Ruczaju? Albo ma znajomego, który może polecić jakiś ośrodek? Najbardziej interesuje mnie Muay Thai oraz Kickboxing, ale nie wykluczam innych dyscyplin. Szukam i szukam w Internecie, ale większość ośrodków jest po drugiej stronie Wisły.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 02.03.2011, 19:01
chodzilem kiedys prawie dwa lata i nigdy nie wrócilem z rozwalona geba ,jakies kopanki na punkty mnie nie interesowały ,a na kick b po kazdym sparingu mialem czerwona gebe
bez napink pozrawiam
Odpowiedz cytując
sefarsefar
Member

Od: 12.2007

Stary 02.03.2011, 22:37
Rond napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie - czy ktoś z Was trenuje gdzieś w okolicach Ruczaju? Albo ma znajomego, który może polecić jakiś ośrodek? Najbardziej interesuje mnie Muay Thai oraz Kickboxing, ale nie wykluczam innych dyscyplin. Szukam i szukam w Internecie, ale większość ośrodków jest po drugiej stronie Wisły.
Jedyne, co mi przychodzi do głowy to GRAPPLING na Woli Duchackiej: Boks, KB i MMA + jakieś wygibasy w piżamach

http://www.grappling.pl/
Ostatnio edytowane przez sefarsefar : 02.03.2011 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
_bzyku_
Makaveli

Od: 03.2005

Stary 03.03.2011, 11:21
Rond napisał(a):Wyświetl post
JJ CENTER w Skotnikach - z Ruczaju 5 minut drogi autem.
http://www.sportywalki.krakow.pl/

PS: Chcesz wiedzieć coś więcej to pisz na PW
Ostatnio edytowane przez _bzyku_ : 03.03.2011 o godz. 11:38.
Wisła Skawina

"...Oceniaj ludzi tylko i wyłącznie po czynach: od początku, do końca..."
Odpowiedz cytując
Opętany
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 04.03.2011, 16:19
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
chodzilem kiedys prawie dwa lata i nigdy nie wrócilem z rozwalona geba ,jakies kopanki na punkty mnie nie interesowały ,a na kick b po kazdym sparingu mialem czerwona gebe
bez napink pozrawiam
Możliwe. Wiele zależy od trenera - na ile pozwala. Z jednym będziesz się tylko rozciągał i możesz pomarzyć o sparingu, a z innym rękawice na łapy, szczęki i jazda (z zasadami oczywiście). Widocznie miałeś pecha

Pzdr!
Odpowiedz cytując
joker_wislak
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.03.2011, 14:35
Wie ktoś gdzie można obejrzeć dzisiejszą walkę Matthew Hattona z Saulem Alvarezem
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2011, 15:00
Od wtorku 8 marca zaczynają się treningi Aikido na hali przy R22 dla nowych osób.
Warto przyjść i się zapisać.
Odpowiedz cytując
siekierski
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.03.2011, 15:03
danpe_ jestes w stanie udzielic wiecej informacji na PW ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów