The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2010, 14:30
Jeśli wszyscy byliby 100% skuteczni to i tak bysmy wygrali pewnie z 7-4

Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.11.2010, 15:02
Poczekajmy na 2 wyjazdy kończące runde...to będzie prawdziwy test dla Maaskanta i jego drużyny..
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.11.2010, 15:36
Wygraliśmy dwa najważniejsze mecze w tym sezonie strzelając 5 bramek i nie tracąc żadnej i to w sytuacji, gdy wydawało się, że ten sezon będzie można totalnie spisać na straty. Krytykowanie Maaskanta nie ma w ogóle sensu, gdyż efekty jego pracy będzie można poznać w następnej rundzie. Odnieśliśmy jedno z najbardziej spektakularnych zwycięstw w ostatnich latach i to z Legią, która była na fali wznoszącej, w którą zainwestowano duże pieniądze i w sytuacji, gdy w defensywie mamy jednego klasowego zawodnika - Chaveza.

Ciężko byłoby znaleźć lepszego fachowca niż Holender. Śmiem twierdzić, iż Maaskant jest dla Wisły znacznie lepszym rozwiązaniem niż Petrescu. Holender jest w stanie połączyć filozofię hard work z finezyjną grą w ofensywie. Nie rozbrajajcie mnie tekstami o polskich szkoleniowcach, bo najzdolniejszy ich przedstawiciel - złotousty Maciuś wczoraj pokazał klasę. Zresztą w zeszłym sezonie mając w obronie Alvareza, Głowackiego Marcelo, Diaza też się nie popisał przegrywając z Legią i Cracovią u siebie.

Wisła ma naprawdę potężne braki kadrowe i poskładanie jej do kupy nie jest rzeczą łatwą. Mimo wszystko Bunoza i Paljic to nie są piłkarze pokroju Wisły. Brożek nie ma zmiennika z prawdziwego zdarzenia. Garguła gra w kratkę. Sobol czasami nie wyrabia kondycyjnie. Boukhari ma nadwagę. Jirsak jest człowiekiem, który potrafi zagrać jak Xavi, a resztę meczu grać na poziomie ME. Małecki gra dobrze jak nie zabaluje wcześniej. Do tego dochodzą podziały w drużynie i mieszanka narodowości. Stworzyć z takiej zbieraniny drużynę, to dużą sztuka.

Cieszy fakt, że Chavez już chyba dostosował się do gry w Europie i będzie to piłkarz na miarę Głowackiego. Cikosz z każdym meczem wygląda lepiej. Czarek Wilk prawie zawsze daje pozytywne zmiany. Dobrze, że wreszcie Kirm zaczął grać na przyzwoitym poziomie.

Wydaje mi się, że w tym wszystkim jest spora zasługa Maaskanta. Widać, że uczy się na błędach i dlatego skończyło się faworyzowanie Żurawia i Boukhariego.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.11.2010, 17:22
Znajdź 4 różnice:

Wisła 2009/2010 (Skorża/Kasperczak)
Pawełek
Diaz - Marcelo - Głowacki - Alvarez
Kirm - Sobolewski - Garguła - Jirsak
Małecki - Brożek

Wisła 2010/2011 (Maskaant)
Pawełek
Cikos - Bunoza - Chavez - Paljic
Kirm - Sobolewski - Garguła - Jirsak
Małecki - Brożek

To tak a'propos tego, czy mamy skład silniejszy, czy słabszy niż rok temu i czy mamy prawo wymagać lepszych wyników, czy rozsądnie rzecz biorąc powinniśmy spodziewać się niższego miejsca w lidze.

P.S. Wiem, że to trochę zwodnicze, bo graliśmy wtedy 4-4-2 z Łobodzińskim albo Małeckim z boku i Boguskim, albo kimś innym obok Brożka, a teraz gramy 4-3-3 albo 4-5-1 ale chodzi po pokazanie jakim potencjałem dysponuje Maskaant. A dysponuje takim, że aktualne 3 miejsce w lidze to niezły wynik.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 13.11.2010, 17:40
Wierzę w Maaskanta. Tak jak wierzyłem kiedy pisałem tego posta http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1743
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.11.2010, 17:40
To co mi się najbardziej pomaga w Robercie to jego spokój i opanowanie , umie dotrzeć do zawodników podnieść na duchu a z tą różnorodnością w naszym zespole to sporo pracy trzeba wykonać ale i tak jest progres bo i się zgrywają i coraz lepiej rozumieją na boisku jestem pewny że RM ma w tym spory udział.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
jumson
Member

Od: 03.2008

Stary 13.11.2010, 18:37
Obejrzałem sobie zdjęcia z meczu i powiem coś czego chyba nikt nie zauważył.

Bardzo mi się spodobało jak zawodnicy cieszyli się z bramki i wygranej. Było widać radość tak naprawdę każdego. Nawet zagraniczni zawodnicy cieszyli się jak małe dzieci z bramek. Co moim skromnym zdaniem pokazuje, że zaczynają wreszcie grać razem, a nie każdy oddzielnie. Efekt tego- potrafią się sprężyć i wygrać.
Nie wiem czy to zasługa Maaskanta, jeśli tak to chwała mu.

Zdanko o Pawełku: Nie ma co mówić, że jest najlepszy w lidze, bo to bardzo subiektywna opinia. Ale chyba każdy widzi ile dała mu praca z nowym trenerem bramkarzy. Niech będzie solidny i starczy.

Do wwf pytanko :
grałeś kiedyś w piłkę w jakiejś trochę wyższej lidze albo może jesteś jakimś trenerem ? Bo chciałyby lepiej zrozumieć twoje posty, a do tego brakuje mi perspektywy twoje strony.

O trenerze już nie będę powtarzał się pisząc jakiś długi wywód. Ale podzielam opinie, że teraz nie ma co go oceniać. Ale osobiście wierzę w niego, ma coś co mnie przekonuje do siebie. Czego nigdy nie miał Skorża. Ale to już moja subiektywna opinia.

I taka moja opinia co do całej dyskusji: trochę chłodniejsze głowy. Bo często ci najwięksi krzykacze najmniej mieli związku z piłką w swoim życiu.
Powód: kurde literówki
Ostatnio edytowane przez jumson : 13.11.2010 o godz. 18:39.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.11.2010, 22:09
jumson napisał(a):Wyświetl post

Zdanko o Pawełku: Nie ma co mówić, że jest najlepszy w lidze, bo to bardzo subiektywna opinia. Ale chyba każdy widzi ile dała mu praca z nowym trenerem bramkarzy. Niech będzie solidny i starczy.
Moim zdaniem Pawełek naprawdę ma talent tylko to leń .Tylko HARD WORK wiele godzin w klubie i ciągły trening a postęp będzie i nawet już jest widoczny(za czasów Petrescu tez był dobry,bo po prostu TRENOWAŁ). Wczoraj do 85 grał jak Casilias nota 10. Za cały mecz dałbym mu 8,5 .Trening czyni mistrzem!!! więc poczekajmy ze spisaniem go na straty bo przy Maaskancie zaczął się rozwijać i to szybko.Oby tak dalej a Euro przed nim
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.11.2010, 22:30
marek2a napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Pawełek naprawdę ma talent tylko to leń .
Chciałbym być tak wysportowany jak Mario i być leniem... Przecież on ma najlepsze wyniki fizyczne w całej drużynie, profesjonalnie podchodzi do treningów, brakowało mu tylko odpowiedniego trenera i niestety w wielu sytuacjach tracił koncentrację. Umiejętności ma duże, dotychczas nie pokazywał ich regularnie, tak naprawdę to tylko za czasów Dana grał świetnie.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Stary 14.11.2010, 00:52
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym być tak wysportowany jak Mario i być leniem... Przecież on ma najlepsze wyniki fizyczne w całej drużynie, profesjonalnie podchodzi do treningów, brakowało mu tylko odpowiedniego trenera i niestety w wielu sytuacjach tracił koncentrację. Umiejętności ma duże, dotychczas nie pokazywał ich regularnie, tak naprawdę to tylko za czasów Dana grał świetnie.
Brakowało mu też porządnej 2, tak jak wcześniej walczyl Dolhą. Czy grał dobrze czy partaczył nie było kim go zastapić..kogo mial sie bac, Juszczyka? to tak jakby Marcelo drżał o 1 skład patrząc na Kowalskiego...
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 14.11.2010, 02:20
Tak na prawdę, to nie wiadomo na co nas stać obecnie. Wyskok z Legią był raczej miłym zaskoczeniem, bo ostatnie 2 mecze to tragedia. O jakimś mikro trendzie będziemy mogli powiedzieć cokolwiek po kolejnych 2 meczach. Przy tak wyrównanym (czyt żenującym) poziomie ligi jak w tym sezonie, każde końcowe rozstrzygnięcia są możliwe, więc jest o co walczyć.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.11.2010, 18:09
jeśli tragedią jest wygranie 1:0 z Cracovią to czym Twoim zdaniem była porażka z Cracovią rok temu?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.11.2010, 21:42
2 strony w temacie od ostatniego meczu.

Gdybyśmy przegrali, byłoby 22. Ot, polska mentalność.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 14.11.2010, 22:24
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
jeśli tragedią jest wygranie 1:0 z Cracovią to czym Twoim zdaniem była porażka z Cracovią rok temu?

Mam na myśli grę, a nie wynik, o czym wiele osób tu również pisało! Całe szczęście, że nie straciliśmy w tym meczu punktów.

EDIT

"I co? I nic - zwycięzców się nie sądzi, a prawdziwi faworyci wygrywają nawet jak nie idzie. Tak się zdobywa tytuły i buduje atmosfere,"

W pełni się zgadzam
Powód: dod komentarz
Ostatnio edytowane przez ziz99 : 14.11.2010 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.11.2010, 22:31
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Mam na myśli grę, a nie wynik, o czym wiele osób tu również pisało! Całe szczęście, że nie straciliśmy w tym meczu punktów.
Akurat przydarzyło mi się oglądać również wygrany przez Jagiellonie mecz z Gornikiem w Zabrzu. 1:0 po golu w 90 minutcie. Zapewniam Cię, że gra Jagielloni był dużo gorsza niż gra Wisły z Pasami - łącznie w wybijaniem piłki z pustej bramki itp.
I co? I nic - zwycięzców się nie sądzi, a prawdziwi faworyci wygrywają nawet jak nie idzie. Tak się zdobywa tytuły i buduje atmosfere,
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.11.2010, 23:01
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Tak na prawdę, to nie wiadomo na co nas stać obecnie. Wyskok z Legią był raczej miłym zaskoczeniem, bo ostatnie 2 mecze to tragedia. O jakimś mikro trendzie będziemy mogli powiedzieć cokolwiek po kolejnych 2 meczach.
Wygraliśmy z Legią, która podczas serii zwycięstw pokonała Jagiellonię 2:0, Koronę 4:1 (wyjazd), Górnik 2:1 i Widzew 1:0 (wyjazd). Nie bagatelizujmy tego, szczególnie, że w meczu z Wisłą stołeczni grali przyzwoicie. Jeżeli w pierwszej połowie nie było widać naszej przewagi, to w drugiej była ona dostrzegalna gołym okiem. Nie mówię, abyśmy popadali w hurraoptymizm, jednakże doceńmy znaczący postęp. Jeśli każdy kolejny mecz w lidze zagramy z takim nastawieniem, to jestem przekonany, że tytuł mistrza będzie zaklepany długo przed 30 kolejką.

Bądźmy dobrej myśli. Ta drużyna rodzi w bólach, ale jak mawiali Rzymianie "Per aspera ad astra"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.11.2010, 10:33
[QUOTE=Markus;1010570]Po raz pierwszy muszę zgodzić się w całej rozciągłości z Oldparą - Maaskant jak na obecną sytuację Wisły i materiał, którym dysponuje, spisał się dobrze. Na pewno nie gorzej niż spisałby się jakikolwiek inny trener, szczególnie z Polski. Podbudował zaufanie do siebie. Nie czyni go to jeszcze oczywiście znakomitym trenerem, ale jest pozytywnym znakiem na przyszłość. [QUOTE]

Oby mecz z Legią był pierwszą jaskółką nowej jakości Wisły. Z tym że o tym będziemy się przekonywać co tydzień.
9 czy chociaż 7 pkt do końca 2010 będzie innym osiągnięciem i da nam inną pozycję na zimę niż np. 3 pkt.
Za Legię podziękowania i brawa, a przyszłość jest nadal niewiadomą... oby była słoneczna.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.11.2010 o godz. 10:50.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 15.11.2010, 10:44
Maaskant daje rade , wygrał derby i rozwalił Legie jak na to co ma to dobrze jest, żeby tylko w przerwie dostał na 2-3 konkretnych gości i można śmiało walczyć o mistrza!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.11.2010, 19:43
Nasz trener coraz bardziej rozgryzł, kto jest kto w naszym zespole, mimo to ciągle szuka optymalnego ustawienia. Cieszy mnie to że posadził Boukhariego na ławie. Jak Marokańczyk odzyska formę na pewno będzie grał u Maaskanta. Co nie znaczy ze akurat na Zagłebie Lubin nie wyjdzie w pierwszej 11, chociaż wg mnie sportowo na dzień dzisiejszy na to nie zasługuje.

Ale o czym innym chciałem. O jednej rzeczy która mi się podoba u Skorzy a której nie ma u nas (jeszcze). Tak wiem ze to dziwne - ale Legia lepiej rozgrywa stałe fragmenty gry od nas.

Jak Skorża był trenerem Wisły - zdobywaliśmy dużo goli właśnie po stałych fragmentach gry. Wtedy była teoria że to tylko dzięki Marcelo i w mniejszym stopniu Głowie i Diazowi.
Ale w Legii nie ma piłkarzy grających lepiej niż obecni piłkarze Wisły głową, a na 15 goli, Legia aż 10 zdobyła po stałych fragmentach gry! Taki Kiełbowicz dobrze bije rożne i wolne a ktoś głowę zawsze dostawi.
Chciałbym żeby Maaskant popracował nad tym elementem gry. Przecież Garguła nie ma wiele gorszego dośrodkowania/wrzutki niż Kiełbowicz a Chavez gorszy w grze głową nie jest od Komorowskiego czy Astiza.
Gdybyśmy posiedli tą bezcenną umiejętność, czyli strzelanie goli po stałych fragmentach gry, mielibyśmy antidotum na takie zespoły jak Górnik Zabrze które bronią się całym zespołem.

Mam nadzieje że nasz trener poprawi ten element gry w Wiśle
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 16.11.2010, 19:57
Powiem tyle - różnica pomiędzy Wisłą a liderem wynosi obecnie 5 punktów. Jak Maaskant utrzyma chociaż taką różnicę do zimy, to ja będę bardzo zadowolony.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.11.2010, 20:07
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Powiem tyle - różnica pomiędzy Wisłą a liderem wynosi obecnie 5 punktów. Jak Maaskant utrzyma chociaż taką różnicę do zimy, to ja będę bardzo zadowolony.
Zobacz jaka jest różnica pomiędzy 15 zespołem a nami
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.11.2010, 20:09
Mnie się podobał pomysł z Jirsakiem. Naprawdę nieźle zagrał. To chyba ostatnia szansa, żeby zaistniał w Wiśle...
Żeby stałe fragmenty gry przynosiły bramki, trzeba odsunąć od nich Małeckiego. Pcha się do nich, chociaż kompletnie nie potrafi ich wykonywać. To już nie te czasy, kiedy Patryk mógł sobie kopnąć świece w pole karne, a Marcelo tak czy siak wygrywał pojedynek z obrońcą. Dla mnie ktoś z dwójki Jirsak-Garguła powinien to robić.
Fajnie byłoby wygrać te 3 spotkania do końca. Wtedy można byłoby sobie otworzyć drogę do MP. Tak naprawdę, to większość ciężkich spotkań mamy u siebie (Lech, Polonia, Jaga, Bełchatów, Derby) więc powinno być łatwiej o dobre wyniki.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 16.11.2010, 20:15
Powiem tak Zaczeli trenowac jak profesjonalisci to i graja jak profesjonalisci.

1906% poparcia dla Maaskanta 0% dla polskiej mysli szkoleniowej.

To ile jest warta "najwiekszka nadzieja polskiej mysli szkoleniowej" pokazal mecz Wisly z Legia.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.11.2010, 20:26
RAF napisał(a):Wyświetl post
To ile jest warta "najwiekszka nadzieja polskiej mysli szkoleniowej" pokazal mecz Wisly z Legia.
Dokładnie.
"Nadzieja holenderskiej myśli szkoleniowej" 4:0 " największa nadzieja polskiej myśli szkoleniowej"

Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.11.2010, 20:38
RAF napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak Zaczeli trenowac jak profesjonalisci to i graja jak profesjonalisci.

1906% poparcia dla Maaskanta 0% dla polskiej mysli szkoleniowej.

A ja wam mówię: nie podniecamy się tak!
Wygrane derby- ale ledwo, w ostatniej minucie. Co prawda można to zwalić na brak skuteczności, ale... No więc właśnie- trzeba więcej pracy!
Maaskant wygrał poza tym 3 mecze (jak dobrze kojarzę) w tym wszystkie u siebie. Pierwszy na starcie z Polonią Bytom, gdzie to nie była jego drużyna. Z Lechią- pamiętajmy co by mogło być, gdyby sędziowie byli dobrzy w naszej lidze, choć bardzo fajne nasza skuteczność wyglądała. No i z Legią- świetna skuteczność, ale po pierwsze: brawo Mariusz Pawełek! I nasze szczęście.

Ja tam wolę w hurraoptymizm nie popadać, bo widzę, że jeszcze duuużo pracy. I dużo profesjonalizmu przed naszymi kopaczami. I dużo sprawdzianów.

A na radość jeśli ma być czas, to niech będzie na koniec sezonu.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 16.11.2010, 20:42
Mamba napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.
"Nadzieja holenderskiej myśli szkoleniowej" 4:0 " największa nadzieja polskiej myśli szkoleniowej"
"Polska myśl szkoleniowa 4 : 1 holenderska myśl szkoleniowa"
Lech - Wisła dla niezorientowanych.
Przestańcie pisać takie pierdoły, bo tego się nie da czytać. Po dwóch wygranych meczach gloryfikujecie trenera a nie pamiętacie wcześniejszych występów. Dramat.
Jestem ciekaw co napiszecie, jak nie daj Boże zbierzemy klapsy z Polonią.

Chwalić trenera to będziemy wtedy, jak ustabilizuje drużynę na poziomie co najmniej takim, jak w meczu z Legią. Niech wygra 7-8 spotkań z rzędu w dobrym stylu, to będzie powód do chwały. A nie jakieś zajawki rodem z onet.pl...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.11.2010, 20:53
Dokładnie willow

Po przegranej w Poznaniu można było napisać 4-1 dla Zielińskiego wuefisty w konfrontacji z holenderską myślą szkoleniową

Zejdźmy na ziemie. Jak ustabilizujemy formę i zaczniemy seryjnie wygrywać będzie się można nadymać

Więcej rozumu a mniej emocji przy ocenie naszego trenera. Po sezonie ocenimy na chłodno jego dokonania.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.11.2010, 20:54
robicie się śmieszni robiąc takie porównania oceńcie go na wiosnę a nie teraz..
jedyne co można teraz potwierdzić ze zaczynają się zgrywać...

pozdro
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 16.11.2010 o godz. 20:56.

Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 16.11.2010, 20:54
willow napisał(a):Wyświetl post
"Polska myśl szkoleniowa 4 : 1 holenderska myśl szkoleniowa"
Lech - Wisła dla niezorientowanych.
Przestańcie pisać takie pierdoły, bo tego się nie da czytać. Po dwóch wygranych meczach gloryfikujecie trenera a nie pamiętacie wcześniejszych występów. Dramat.
Jestem ciekaw co napiszecie, jak nie daj Boże zbierzemy klapsy z Polonią.

Chwalić trenera to będziemy wtedy, jak ustabilizuje drużynę na poziomie co najmniej takim, jak w meczu z Legią. Niech wygra 7-8 spotkań z rzędu w dobrym stylu, to będzie powód do chwały. A nie jakieś zajawki rodem z onet.pl...

Willow,
Mi raczej chodzilo o normalizacje i podejscie do pracy oraz intensywnosc treningow. Przeciez Wisla - moze nie zabiegala - ale fizycznie wytrzymala spotkanie z Legia znakomicie. A nalezy wspomniec jak wygladal zespol jak obejmowal go Maaskant a jak wyglada teraz? To tez jest jakis wyznacznik jego umiejetnosci jako trenera. Choc na "ochy i achy" jest jeszcze zbyt wczesnie to wydaje mi sie ze mozna miec "wysoko umiarkowany" optymizm w stosunku do Maaskanta.

A jezeli chodzi o transfery to - w mojej opinii - powini byc to albo mlodzi Polacy albo obcokrajowny; bo oni nie sa skazeni choroba minimalizmu i nonszalancji.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 16.11.2010, 21:05
Nie jestem osobiście jakimś wielkim zwolennikiem tego trenera, ale chciałbym się mylić.
Mając taki skład jaki ma teraz, powinien zając na koniec rundy miejsce 4-5. Jeśli mu się to uda, dostanie ode mnie brawa i powiem, że zrobił z tym zespołem tyle, ile mógł.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów