The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2010, 21:30
Ha mały o transferze do Legiunii :*^^ "Zżyłem się z kibicami Wisły i jest mi tutaj dobrze i nie mógłbym im tego zrobić by przyjść do Legii" Fakt i wszystko jasne

Zapomniałem

Powiedział też, że jest przywiązany do braw klubowych
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 14.11.2010 o godz. 21:43.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.11.2010, 04:53
Jak dla mnie informacja o transferze Małeckiego do Legii, czy też same takie pogłoski to te z cyklu talibowie w Klewkach. Ciekawe jest to czy jego gadka to nie jest specjalnie pod publiczkę by przypucować się trochę wszystkim jaki to on nie jest ... .
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.11.2010, 16:52
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...6519748012.jpg

Ciekawe kogo zobaczył?
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Marwell
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 15.11.2010, 16:59
Jak to jest, że w zestawieniu 11 kolejki wg. www.sport.pl ( GW ) z drużyny Wisły jest Bunoza i Paljic a nie ma Sobolewskiego lub Chaveza? Wiem, że to subiektywne zestawienie ale Bunoza nic ciekawego poza poprawną grą nie pokazał.
Ostatnio edytowane przez Marwell : 15.11.2010 o godz. 17:01.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.11.2010, 08:25
Zastanawia mnie jak to naprawdę jest z naszymi zawodnikami. Taki Bunoza w oczach jednych jest piłkarskim łamagą by w oczach drugich być obiecujacym młodym obrońcą z pewnymi brakami ale do wyćwiczenia. Paljic z koleji dla jednych nie ma nic oprócz szybkości a dla drugich jest jednym z lepszych transferów do klubu grajacy z zaangażowaniem i w dodatku na nie swojej pozycji. Cikos do niedawna był obrazany tutaj na tym forum by teraz z koleji stać się następcą Baszcza. Rios na poczatku nazywany był wielkim talentem by teraz w ogóle nie istnieć w świadomości kibiców (patrz składy na Zagłębie). Jirsak był wielkim niewypałem transferowym Bednarza a teraz większość z nas nie wyobraża sobie by miało by zabraknąć miejsca w podstawowej 11 na mecz z Zagłebiem. Jovanic na początku był lepszy od Pawełka (nie popełnił ani jednego babola) by teraz nie powąchać murawy od 3 miesięcy.

Jak to z nimi naprawdę jest?
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 16.11.2010, 08:35
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie jak to naprawdę jest z naszymi zawodnikami. Taki Bunoza w oczach jednych jest piłkarskim łamagą by w oczach drugich być obiecujacym młodym obrońcą z pewnymi brakami ale do wyćwiczenia. Paljic z koleji dla jednych nie ma nic oprócz szybkości a dla drugich jest jednym z lepszych transferów do klubu grajacy z zaangażowaniem i w dodatku na nie swojej pozycji. Cikos do niedawna był obrazany tutaj na tym forum by teraz z koleji stać się następcą Baszcza. Rios na poczatku nazywany był wielkim talentem by teraz w ogóle nie istnieć w świadomości kibiców (patrz składy na Zagłębie). Jirsak był wielkim niewypałem transferowym Bednarza a teraz większość z nas nie wyobraża sobie by miało by zabraknąć miejsca w podstawowej 11 na mecz z Zagłebiem. Jovanic na początku był lepszy od Pawełka (nie popełnił ani jednego babola) by teraz nie powąchać murawy od 3 miesięcy.

Jak to z nimi naprawdę jest?
Mam nadzieję, że tak jak zawsze być powinno.
W danym momencie gra lepszy, a to kto jest lepszy, widać po każdym tygodniu treningów.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 16.11.2010, 12:55
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._morza_nie_ma/

fajny wywiad z Chavezem. Oby były z niego ludzie!
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Stary 16.11.2010, 12:59
KoPer napisał(a):Wyświetl post

Świetny, ułożony człowiek. Ma swoje priorytety, których się trzyma. Ja też liczę na to, że zostaniesz tu wiele lat.
Odpowiedz cytując
Dawidka
Member

Od: 10.2010

Stary 16.11.2010, 13:18
Teraz , zarówno po zobaczeniu jego gry , jak i po tym wywiadzie jestem pewny na 100% że Chavez nieumyślnie nadepnął tego kopacza z GKS-u Bełchatów.
Chavez na daną chwilę jest najbardziej wartościowym wzmocnieniem jak na moje oko. Nie chcę się rozmieniać na drobne przy jego ocenie , po prostu takich ludzi nam trzeba i uważam że on może być jeszcze o wiele lepszy.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 16.11.2010, 14:04
Obserując jego zachowanie na murawie, wywiady oraz sposób bycia stwierdzam że z Osmana to taki ciepły miś i zarazem bardzo religijny człowiek. W meczu z Legią był jednym z najlepszym na murawie. Doskonale pamietam jak Legionisci odbijają się od niego jak od ściany. W pamieć zapadła mi jedna sytuacja gdy został uderzony w tył głowy przez Pawełka i kopnięty przez jednego z legionistów w twarz i to w jednym momencie. Osman został zniesiony z boiska po to by zaraz wstać, otrzepać się, wrócic na boisko i delej wykonywać powierzone mu zadania. Tak samo w II połowie kilkakrotnie został nieźle poturbowany ale widać ze to twardy chłopak, jak pisałem na poczatku taki trochę misiowaty ale bardzo dobry obrońca. Ja się tylko boję o jego słabą zwrotność i szybkość. Bo widać że siłą biję innych z naszej ligi na głowę. Przypomina mi trochę Mousse Outtare z Legii (kto go pamięta?)
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.11.2010, 14:10
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Obserując jego zachowanie na murawie, wywiady oraz sposób bycia stwierdzam że z Osmana to taki ciepły miś i zarazem bardzo religijny człowiek. W meczu z Legią był jednym z najlepszym na murawie. Doskonale pamietam jak Legionisci odbijają się od niego jak od ściany. W pamieć zapadła mi jedna sytuacja gdy został uderzony w tył głowy przez Pawełka i kopnięty przez jednego z legionistów w twarz i to w jednym momencie. Osman został zniesiony z boiska po to by zaraz wstać, otrzepać się, wrócic na boisko i delej wykonywać powierzone mu zadania. Tak samo w II połowie kilkakrotnie został nieźle poturbowany ale widać ze to twardy chłopak, jak pisałem na poczatku taki trochę misiowaty ale bardzo dobry obrońca. Ja się tylko boję o jego słabą zwrotność i szybkość. Bo widać że siłą biję innych z naszej ligi na głowę. Przypomina mi trochę Mousse Outtare z Legii (kto go pamięta?)
Ciota+Ouattara - 2 czarne wieże z sezonu w którym zajęliśmy 8miejsce.Potem O uciekł do Kaiserlautern. Pamiętam mecz Wisła-Legia 0-0 - głownie Kuba szarżował, Legia trzeszczała, ale mudżiny na spółę z bramkarzem stopowały wszystko.
Wracając... życzyłbym sobie takich dwóch wież w obronie Wisły.

gdzies w innym wywiadzie powiedział, że poza zakończeniu kariery piłkarskiej ma zamiar zostac pastorem. I takiego człowieka Komisja Ligi zdyskwalifikowała za brutalność...

@FraMat
Uważasz, że tamto zdarzenie było przypadkowe czy celowe - i w związku z tym jesteś zdziwiony tekstem o pastorze?
Ostatnio edytowane przez arti : 16.11.2010 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.11.2010, 14:13
KoPer napisał(a):Wyświetl post

gdzies w innym wywiadzie powiedział, że poza zakończeniu kariery piłkarskiej ma zamiar zostac pastorem. I takiego człowieka Komisja Ligi zdyskwalifikowała za brutalność...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.11.2010, 15:33
FraMat napisał(a):Wyświetl post
chodzi Ci o Komisję L(e)gii
to przecież dla nich norma
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.11.2010, 16:39
Dla tych, którzy jeszcze nie czytali o powolaniu Chaveza (bynajmniej nie do kadry Hondurasu):
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...b411&_ticrsn=3

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.11.2010, 17:11
Gołym okiem było widać,że Chavez wtedy nadepnął na faceta przez przypadek. Starał się uciec z nogą i akurat tamtej swoją podjechał i tyle. Dopatrzyć się w tym umyślnego faulu,to naprawdę trzeba mięć nie lada fantazje.

Żeby on z tego powołania nie odmówił gry w niedziele. Jeden przypadek już taki był.

Z drugiej strony ciekawe czy jakieś dysputy religijne prowadzi z Bukharim On ponoć też lekko zafascynowany jest swoją religią.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 16.11.2010 o godz. 17:18.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 16.11.2010, 17:26
Ach... jak teraz czytam te wszystkie zachwyty i przypominam sobie niedawne jęki, że Chavez to dno, skoro Maaskant nic mu nie daje pograć, były nawet teorie, że specjalnie próbuje to ukrywać w wywiadach i takie teksty pojawiały się nawet przed debiutem Osmana (!), to teraz mnie tylko pusty śmiech ogarnia, nic więcej.

Forumowa hipokryzja, zawsze i wszędzie.

E: Chavez po prostu nie był optymalnie przygotowany do rozgrywek po Mundialu, Maaskant wielokrotnie to podkreślał, wcale nie przegrywał z nikim rywalizacji - po prostu musiał poprawić kondychę itp.
Ostatnio edytowane przez TS Girl : 16.11.2010 o godz. 18:54.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.11.2010, 18:33
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że zostanie to pewnie odebrane jak napinka, ale...
Chavez raz pechowo(?) nadepnął zawodnika - wiadomo.

Borysiuk gra jak drwal, zahamował/zniszczył karierę Boguskiemu - zero reakcji.
Komorowski fauluje jak debil, wcześniej czy później albo zrobi komuś krzywdę, albo sam zostanie przejechany przez którąś ze swoich ofiar - Komisja L(e)gii ma klapki na oczach.
O Vrodjaku pisał nie będę, bo i po co?

TS Girl napisał(a):Wyświetl post
Forumowa hipokryzja, zawsze i wszędzie.
Chavez miał być pewnym punktem obrony, kimś kto postara się zastąpić Głowackiego i Marcelo. Gdy przyszedł, długo nie mógł wygrać rywalizacji z Kowalski i Bunozą, a to coś mówi. Do tego miał w międzyczasie katastrofalny występ w ME.
Sam zresztą mówi w wywiadzie, że był bez formy.
Teraz gra dobrze (od trzech meczy), więc i recenzje zbiera lepsze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.11.2010 o godz. 18:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.11.2010, 18:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bo tak to jest. Dziewczynę oszukasz, brata oszukasz, US oszukasz, siebie oszukasz, ale nas nie oszukasz. Wszystko widzimy i sprawiedliwym okiem ocenimy
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.11.2010, 19:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Bo tak to jest. Dziewczynę oszukasz, brata oszukasz, US oszukasz, siebie oszukasz, ale nas nie oszukasz. Wszystko widzimy i sprawiedliwym okiem ocenimy
Z tą sprawiedliwością to bym nie przesadzał
Daleki byłbym od gloryfikowania Chaveza, choć miałem co do niego naprawdę spore oczekiwania. Niemniej - na chwilę obecną nasz najpewniejszy obrońca, do tego dobry
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 16.11.2010, 19:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chavez miał być pewnym punktem obrony, kimś kto postara się zastąpić Głowackiego i Marcelo. Gdy przyszedł, długo nie mógł wygrać rywalizacji z Kowalski i Bunozą, a to coś mówi. Do tego miał w międzyczasie katastrofalny występ w ME.
Sam zresztą mówi w wywiadzie, że był bez formy.
To nie o to chodzi że nie mógł wygrac rywalizacji z Kowalkskim i Bunozą. TS GIRL ma 100% racji. On przyjechał do nas kompletnie nie przygotowany fizycznie. Do tego dodajmy jeszcze to że był nieprzygotowany taktycznie do gry w Europie + aklimatyzacja. Te trzy rzeczy złożyły się na to że nie występował od początku. Zresztą sam Chavez w wywiadach dla honduraskich mediów wielokrotnie podkreślał że nie jest jeszcze gotowy fizycznie po mundialu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.11.2010, 19:56
arti napisał(a):Wyświetl post
FraMat
Uważasz, że tamto zdarzenie było przypadkowe czy celowe - i w związku z tym jesteś zdziwiony tekstem o pastorze?
Od samego początku, od tego nieszczęsnego wydarzenia pisałem na tym forum, że nie było widać jakoby Chavez miał zamiar kogoś podeptać - przypadek. Ale to przypadek, kolejny raz wydobyty na wierzch i uwypuklony, zmediatyzowany przez przemądrzalców z C+

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.11.2010, 20:00
Ale tez prawdą jest że połowa forum tu grzmiała że faul był z premedytacją i gość ma wypierdalać
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.11.2010, 20:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ale tez prawdą jest że połowa forum tu grzmiała że faul był z premedytacją i gość ma wypierdalać
haha, pamiętam
sam go broniłem, żeby nie bylo
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.11.2010, 00:17
Z Chaveza juz teraz widac ze bedzie naprawde dobry stoper ,i jak widac gosc rozkreca sie z meczu na mecz.
jesli mowi ze jeszcze nie jest w pelni formy to napewno bedzie jescze lepszy co jest dla nas dobra wiadomoscia

a te historie z jego zycia,itd widac ze jest bardzo poukladany i zyce dalo mu juz w kosc.Zycze mu jak najlepiej.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.11.2010, 14:34
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Heh oni nadal z tym Małeckim
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.11.2010, 10:46
W dzisiejszym Dzienniku Polskim spory wywiad z Pawełkiem... ciepłe słowa w kierunku trenerów Kurdziela i Łaciaka, Kazimierski jest raczej pominięty milczeniem...
Poza tym Mario mówi, że czeka na nowy kontrakt od Wisły i chciałby wiedzieć na czym stoi (Żmijko...?)
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.11.2010, 11:46
arti napisał(a):Wyświetl post
(Żmijko...?)
P r o s z e ?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 18.11.2010, 11:50
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
P r o s z e ?
Podobno gdzieś, kiedyś napisałaś, że Mario już ma podpisany kontrakt. Nie wiem nie znalazłem tego w Twoich postach.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.11.2010, 12:06
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
P r o s z e ?
Miałaś kilka dni temu krótką hmm... dyskusję z Markusem w czasie której napisałaś, że Mario ma już nowy kontrakt... niekoniecznie z Wisłą. Na ile wiarygodna jest informacja dotycząca tej sprawy w dzisiejszym DP? ooo już odpowiedziałaś

29.10.2010 popołudniu
Śmieszy jesteś, serio Z dnia na dzień coraz bardziej ...
Chyba burząc Twój światopogląd legnie w gruzach gdy Ci powiem, że nowy kontrakt już ma ...

Niektórzy widzę wykazują tu jakiekolwiek...
Ostatnio edytowane przez arti : 18.11.2010 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.11.2010, 12:07
Bo nie znajdziesz. Napisałam tylko, że ma już zagwarantowany (załatwiony? zapewniony? nie pamiętam) nowy kontrakt. I że nie od (z) Wisły. I jeszcze jakoś później, że nie zostanie wg mnie w Wiśle napewno (chyba ze to mówiłam komuś z forum live, łotewer). I tego się trzymam.
Dla mnie w Wiśle nie zostanie, no chyba ze ostatnie sprawy coś zmieniły, a Wisła przestraszona że zostaje bez bramkarza rzuci na stół nie wiadomo jaki konktrakt. Ale nie sądzę.

I osobiście bardzo bym chciała, żeby tak się stało - tzn. żeby Marian odszedł do nnego klubu.

P.S. Chociaż płakac nie będę jeśli by został i chętnie nawet naraze się na rzucających się forumowiczów

P.S. edit. Arti - nie wiem co w DP, nie czytałam. Ale wiem że jest oparte na wywiadzie z Mariuszem który rzeczywiście sie odbył, więc pewnie coś takiego powiedział chociaz kto wie ...
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 18.11.2010 o godz. 12:10.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów